eitaa logo
تدبّر در قرآن
1.5هزار دنبال‌کننده
36.9هزار عکس
10.7هزار ویدیو
3.6هزار فایل
🔹اعضای محترم کانال «تدبّر در قرآن» می‌توانند نظرات و پیشنهادهای سازنده‌ی خود را برای این‌جانب ارسال نمایند. با تشکّر @sm_borhani ❌ تبادل و تبلیغات نداریم. 🔻کانال «آشنایی با سوره‌های قرآن» @Quran_meetings 🔻کانال «گفتمان مقاومت» @RES_Discourse
مشاهده در ایتا
دانلود
فاطمیه.pdf
5.1M
🏴 ویژه‌نامه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
⚫️ آشنایی با سوره‌ی محمد(ص) / ۳۳ ✅ فَلَا تَهِنُواْ وَ تَدْعُواْ إِلَى السَّلْمِ وَ أَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَ اللَّهُ مَعَكُمْ وَ لَن يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ (۳۵) 🔹پس سستى نورزید، تا به سازش دعوت كنید، با اینكه شما برترید و خداوند با شماست و هرگز چیزى از (پاداش) اعمالتان را كم نمى‌كند. 🔸جمله «یَتِرَكم» از «وتر» به معناى نقصان و كاهش است. سؤال: قرآن در یک جا مى‌فرماید: «و ان جنحوا للسلم فاجنح لها»(انفال/۶۱) اگر دشمن آغوش خود را براى صلح باز كرد، شما نیز بال خود را بگشایید و پیشنهاد صلح را بپذیرید، امّا این آیه از صلح انتقاد كرده و مى‌فرماید: «فلاتَهنوا و تَدعوا الى السّلم» پس تكلیف چیست و باید به كدام آیه عمل كرد؟ پاسخ: هر آیه نظر به یک جنبه‌اى دارد، سازش بر اساس ترس و سستى و رعب‌زدگى ناپسند است، زیرا آرزو و علاقه دشمنان همین است، «ودّوا لو تدهن فیُدهنون»(قلم/۹) 🔸مراد از معیّت و همراهى خداوند با مؤمنان «و اللّه معكم»، معیّت عمومى خداوند، كه فرموده است: «هو معكم این ما كنتم»(حدید/۴) نیست، بلكه معیّت خاص است كه در اینجا به معناى عزّت و نصرت و هدایت ویژه الهى نسبت به مجاهدان راه اوست.(تفسیر فرقان) چنانكه در آیات دیگر نیز به این همراهى خاص اشاره شده است: «انّ اللّه لمع المحسنین»(عنکبوت/۶۹) ❇️ از پيام‌های آیه ▫️مؤمن، نباید به خود سستى راه دهد. «یا أیّها الّذین آمنوا... فلاتهنوا» ▫️صلابت و استحكام جبهه داخلى، شرط اساسى پیروزى است. «فلاتهنوا...» ▫️پیشنهاد صلح و سازش، از جانب جبهه ایمان مطرح نمى‌گردد. «فلاتهنوا و تدعوا الى السلم» ▫️به مسلمانان روحیه بدهید و ارزش آنان را به خودشان تذكّر دهید. «و أنتم الاعلون و اللّه معكم» ▫️امدادهاى الهى همواره با مؤمنان مجاهد است. «و اللّه معكم» ▫️خداوند، پاداش مجاهدان را تضمین نموده است. «و لن یتركم أعمالكم»
⚫️ آشنایی با سوره‌ی محمد(ص) / ۳۴ ✅ إِنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ إِن تُؤْمِنُواْ وَ تَتَّقُواْ يُؤْتِكُمْ أُجُورَكُمْ وَ لَا يَسْئَلْكُمْ أَمْوَالَكُمْ (۳۶) 🔹زندگى دنیوى، تنها بازیچه و سرگرمى است و اگر ایمان آورید و تقوا پیشه كنید، خداوند به شما پاداش مى‌دهد و همه اموالتان را نمى‌خواهد. 🔸«لَعب» كارى است كه انگیزه واهى دارد و «لَهو» كارى است كه انگیزه عاقلانه ندارد. در آیه قبل، از سستى و سازش با كفّار نهى شد، این آیه گویا به عامل مهم سستى كه علاقه به دنیاست اشاره مى‌كند و مى فرماید: دنیا شما را نفریبد. یوسف علیه السلام در نزد پدر، فرزندى عزیز؛ در دید برادران، رقیب؛ در دید كاروانیان كه او را از چاه بیرون آوردند، برده؛ در دید زلیخا، معشوق و در دید زندانیان خواب‌گذار است. دنیا نیز در دید اكثر مردم، وسیله‌ى سرگرمى و كامیابى است، ولى در نگاه مؤمنان؛ كلاس خداشناسى و همه چیز آن آیات الهى و بازار تجارت عمل صالح و مزرعه آخرت و كسب فضیلت است. آفرینش الهى بر اساس لهو و لعب نیست، « و ما خلقنا السّموات و الارض و ما بینهما لاعبین »(دخان/۳۸) بلكه این انسان است كه به خاطر عدم استفاده صحیح، آن را لهو و لعب و وسیله زینت و تفاخر و تكاثر قرار مى‌دهد. ❇️ از پيام‌های آیه ▫️دلدادگى به دنیا و دنیاطلبى، از عوامل اساسى سستى و ضعف مؤمنان است. «لاتهنوا... انّما الحیاة الدنیا» ▫️دنیا منهاى ایمان و تقوا، بازیچه است. «لعب و لهو و ان تؤمنوا و تتقوا» ▫️تقوا از آثار ایمان و مرحله‌اى بالاتر است. «تؤمنوا و تتقوا» ▫️ایمان و تقوا دو عاملى است كه دنیاى انسان را از پوچى خارج مى‌كند. «لعب و لهو و ان تؤمنوا و تتّقوا یؤتكم اجوركم» ▫️ایمان و تقوا، منافاتى با داشتن ثروت ندارد. «تؤمنوا و تتقوا... لایسئلكم اموالكم» ▫️فرمان انفاق، اطعام، زكات، خمس و صدقه، براى رشد ماست، نه پرداخت مزد هدایت. «لایسئلكم اموالكم»
14011006_42945_1281k.mp3
16.42M
▪️سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین عالی در مراسم عزاداری شام شهادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۱/۱۰/۶ 🏴 Farsi.Khamenei.ir
❇️ انسان‌شناسی / ۱۲۷ 🔻این فرمول اساسی انسان‌شناسی است: ▫️نفوس انسانها، به یکدیگر متصل است ! ➕نفسِ دیگران، نفسِ خود توست، و تو در دیگران تجلی یافته‌ای! ➕نفس دیگران، نفس اهل بیت علیهم السلام است که در یکدیگر جا دارند ! ➕نفس دیگران، نفس خداست که کاملاً حقیقتی یکپارچه‌اند. ⬅️ چگونه این مفاهیم را می‌شود ادراک کرد؟