✍ شهریه و عملکرد طلاب
🔹طلاب حوزه علمیه، تا قبل از پایه دهم، شهریه مختصری میگیرند؛ البته مشروط به این که در درس و امتحانات شرکت کنند.
پس از پایه دهم ( یعنی زمانی که در دروس خارج فقه و اصول، شرکت میکنند) اگر متأهل باشند، حدود 1.500 هزار تومان شهریه دریافت میکنند؛ که در این زمان، شرط «درسِ اجباری» و نیز «فعالیت و عملکرد» وجود ندارند؛ به این معنی که به صِرف «طلبه بودن» شهریه میگیرند؛ چه اینکه به وظایف طلبگی اهتمام داشته باشند، و چه نداشته باشند (به همین خاطر، ما طلابی که به نوعی عاطل و باطل میگردند نیز داریم).
🔻به نظر می رسد، همان گونه که نبود «حقوقِ در مقابلِ عملکرد» در ادارات و برای کارمندان، کار اشتباهی است؛ و انگیزه فعالیت و بهره وری بهتر و بیشتر را در کارمندان از بین برده است؛ همین وضعیت در طلاب نیز، کار اشتباهی است.
🔹حوزه علمیه، ورودی طلبه دارد، ولی «خروجی» طلبه ندارد. به این معنی که: یک دانشجو، بالاخره روزی، فارغ التحصیل میشود، و میرود دنبال کار خودش؛ ولی یک طلبه، وقتی وارد حوزه علمیه میشود؛ همین جور هست، تا روزی که فوت کند.
این وضعیت، به مانند «شرکتهای هرمی» میماند، که بالاخره روزی به «بن بست» خواهند خورد. یعنی، نظام حوزه توانایی تأمین شهريه همه طلاب را در آینده نخواهد داشت؛ و منجر به فروپاشی نظام مالی حوزه، یا وابستگی آن به دولتها خواهد شد.
🔻به نظر میرسد بهترین کار، «پرداخت شهریه در مقابل عملکرد» است؛ یعنی اگر طلبهای فعال بود، و عملکرد مناسب و مثبت داشت، از سوی حوزه تأمین «درستِ» مالی شود؛ تا محتاجِ مردم و جناحهای سیاسی نباشد، و اگر فعالیتی نداشت؛ شهریهاش را قطع نمایند.
#نقد_حوزه
#تحول_حوزه
#روحانیت
#نظام_آموزشی_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
با عزم و اراده به جنگ سستی بروید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️برادر ها خواهر ها عاشق شوید
زندگی به عشق است.
😍سخنانی زیبا و دلنواز از مرحوم آیت الله بهشتی
#شهید_بهشتی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام صادق علیه السلام:
کسی که با آگاهی قسم دروغ بخورد
با خدا به مبارزه و جنگ برخاسته است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ آسیب شناسی دین پژوهی دکتر سروش(۱۷)
💠رکن اول: تمایز دین از معرفت دینی و آسیب شناسی آن
🔹اولین رکن نظريه قبض و بسط
عبارت از تمایز و تفکیک دین از معرفت دینی است. توضیح مطلب اینکه، هر نظریه ای که مبانی و پیش فرض های رئالیستی داشته باشد، لاجرم میان علم و معلوم یا به عبارت دقیق تر بین معلوم بالذات معلوم بالعرض تفکیک قائل است و بعد از پذیرش چنین تمایزی تطابق و یا عدم تطابق علم با معلوم به میان می آید. نظریه قبض و خود را نظریه معرفت شناسانه رئالیستی معرفی می کند و بر این اساس یکی از مبانی خود را تمایز معرفت دینی از دین قلمداد می نماید.
🔻دکتر سروش می نویسد:
نظریه قبض
و بسط تئوریک شریعت یک نظریه رئالیستی است یعنی میان شي و تصور از شئ فرق می نهد خواه این تصور صحيح باشد خواه ناصحیح، آن ایده الیسم است که میان ذهن و خارج فاصله ای نمی بیند و خارج را عین ذهن یا ذهن را عين خارج می پندارد... درک ما از شریعت حتی اگر سراپا درست و بی نقص باشد باز هم غیر از خود شریعت
است.
🔸تمایز بین هر معلوم بالذات با معلوم بالعرض، مطلب غیر قابل انکاری است و تمایز معرفت دینی از دین نیز از این اصل کلی مستثنا نیست، ولی ادعای رئالیستی نویسنده قبض و بسط با نامقدس شمردن معرفت دینی - که توضیحش خواهد آمد. قابل جمع نیست. توضیح اینکه، مکتب های رئالیستی برای اثبات واقع گرایی خود ناچار به پذیرش حداقل سه اصلند: ۱. تمایز وجودشناختی عین با ذهن یا اندیشه و خارج؛ ۲.مطابقت في الجمله صورت ذهنی با عين و خارج؛
۳. وجود معیاری برای کشف مطابقت اعم از این که کشف این تطابق به آسانی
به دست آید و یا با زحمت و مشقت تحصیل شود.
🔻پس پذیرش اصل اول و نفی اصل دوم و سوم نه تنها یک نوع پارادوکس و تناقض است، بلکه آن نظریه را از مکتب رئالیسم خارج می سازد. و این نظریه اگر مطابقت بعضی از افکار و معارف دینی را بپذیرد پس به تقدس و خلوص و حقانیت آن بعضی از افکار باید فتوای معرفت شناسانه بدهد و اگر چنان اعترافی ننماید رئالیست نخواهد بود به خصوص با توجه به جملاتی از قبیل «دین هر کس فهم او است از شریعت» بیشتر این تمایز را از دست نویسنده نظریه می گیرد، زیرا با این عبارت، دین را همان فهم از شریعت معرفی کرده است مگر اینکه مراد وی از دین، تدین باشد که در این صورت، ایشان در عبارتشان از الفاظ مشترک لفظی استفاده کرده است بدون این که برای جلوگیری از مغالطه در مشترک لفظی چاره ای بیندیشد.
#آسیب_شناسی_دینی
#دکتر_سروش
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
1_315513419.mp3
595K
💠 به مناسبت روز رحلت علامه شیخ عبدالحسین امینی
🔹نقل خاطره کمک خواستن علامه امینی از مرجع وقت تشیع ( سید ابوالحسن اصفهانی ) برای چاپ الغدیر
🔹جواب سید ابوالحسن اصفهانی : سهم امام برای حوزه فقه و اصول است و نمی توان آنرا برای کتاب شعر و ادبیات ( منظور الغدیر ) صرف کرد
🔹ناقل خاطره آیت الله دکتر محمد صادقی تهرانی است ( از شاگردان عالم و انقلابی حضرت امام و علامه طباطبایی )
#نقد_حوزه
#نظام_آموزشی_حوزه
#فقه_اصول
#محوریت_فقه_اصول
#تحول_حوزه
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام رضا علیه السلام:
عبادت به فراوانی روزه و نماز نیست بلکه عبادت به بسیار اندیشیدن در امور مربوط به خداست.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹خبری موثق!!!
💉بایدن واکسن ایرانی برکت رو زده به قیمت صد هزار دلار!!
#طنز
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi