به لطف الهی تفسیر سوره انعام به پایان رسید
ان شاالله که ذخیره ای برای آخرتمون باشه
🤲 🤲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت
🌼 5 دقیقه همراه باشید با بخشی از ترتیل زیبای استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد
📖 آیاتی از سوره انعام
🍃 مصحف مرتل 1965 میلادی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ قَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ (غافر / آیه 60
📋 دعا، خواست خدا است؛ مطابق این آیه، دعا كردن محبوب الهى و خواست خود او است. همچنین تمامی دعاها مستجاب می شود. (یعنی مورد عنایت خدا قرار می گیرد و پاداش دارد) هر چند این به معنای اجابت آن ها نیست. دعائى به هدف اجابت مى رسد كه شرائط لازم در دعا و دعا كننده و مطلبى كه مورد تقاضا است وجود داشته باشد. با این وجود پس از دعا، خدا یا خواسته ما را می دهد یا اگر اجابت نکند، پاداش های بزرگی را در دنیا و آخرت نصیبمان خواهد کرد. ضمن اینکه اجابت برخی خواسته ها زمان می برد و فوری تحقق نمی یابد. طوری که فکر می کنیم به اجابت نرسیده است. اما نکته مهم دیگر آیه این است. دعا نکردن به درگاه خدا عذاب به همراه دارد. چون مصداق استکبار است و تنه به تنه شرک و کفر می زند و موقعیتی است که خدا به هیچ وجه برای بنده اش نمی پسندد.)
🔶 ترجمه :
پروردگار شما گفته است مرا بخوانيد تا (دعاي) شما را اجابت كنم، كساني كه از عبادت من تكبر مي ورزند به زودي با ذلت وارد دوزخ مي شوند.
🌸🌿•✾••┈
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔥 منطق مستکبران
🔥منطق فرعون در برابر رهبر الهی
🛑چگونه فرعون مظهر تام فساد فی الارض و کودک کش پیامبر الهی را متهم به فساد می کند ؟ 👇
📚وَقَالَ فِرْعَوْنُ ذَرُونِي أَقْتُلْ مُوسَىٰ وَلْيَدْعُ رَبَّهُ إِنِّي أَخَافُ أَن يُبَدِّلَ دِينَكُمْ أَوْ أَن يُظْهِرَ فِي الْأَرْضِ الْفَسَادَ
ﻓﺮﻋﻮﻥ ﻫﻢ ﮔﻔﺖ: «ﺑﮕﺬﺍﺭﻳﺪ ﺗﺎ ﻣﻮﺳﻲ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻜﺸﻢ ﻭ ﺍﻭ ﻫﺮﭼﻪ ﻣﻲﺧﻮﺍﻫﺪ، ﺧﺪﺍﻳﺶ ﺭﺍ ﺑﺮﺍی ﻧﺠﺎﺕ ﺧﻮﺩﺵ ﺻﺪﺍ ﺑﺰﻧﺪ! ﭼﻮﻥ ﻣﻦ ﻣﻲﺗﺮﺳﻢ ﻛﻪ ﺍﻭ ﺩﻳﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺑﺪﻫﺪ ﻳﺎ ﺳﺮﺯﻣﻴﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﻓﺘﻨﻪ ﺑﻜﺸﺎﻧﺪ.» ( غافر/ ٢٦)
و این منطق فرعون های زمانه است.
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚔ﻓﻠﺴﻔﻪ ﺟﻬﺎﺩ ﺩﺭ قرآن⚔
🌹🌴🌹🌴🌹🌴🌹🌴
1⃣ﺑﺮﺍﻱ ﺩﻓﺎﻉ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﻳﺎ ﺩﻳﮕﺮ ﻣﻈﻠﻮﻣﺎﻥ💥
أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ
ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ [ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﺍﻧﻪ ] ﻣﻮﺭﺩ ﺟﻨﮓ ﻭ ﻫﺠﻮم ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ ، ﭼﻮﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺘﻢ ﺷﺪﻩ ﺍﺫﻥ ﺟﻨﮓ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ.(٣٩)
2⃣ﺑﻪ ﺟﻬﺖ ﺑﺮﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻦ ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﻓﺘﻨﻪ💥
وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ
ﻭ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺠﻨﮕﻴﺪ ﺗﺎ ﻓﺘﻨﻪ ﺍﻱ [ﭼﻮﻥ ﺷﺮﻙ ، ﺑﺖ ﭘﺮﺳﺘﻲ ﻭ ﺣﺎﻛﻤﻴّﺖ ﻛﻔّﺎﺭ ] ﺑﺮ ﺟﺎﻱ ﻧﻤﺎﻧﺪ.(بقره ١٩٣)
3⃣ﺑﺮﺍﻱ ﺣﻔﻆ ﻣﺮﺍﻛﺰ ﺗﻮﺣﻴﺪﻱ💥
وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ و مَساجِد
ﻭ ﺍﮔﺮ ﺧﺪﺍ ﺑﺮﺧﻲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺑﺮﺧﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺩﻓﻊ ﻧﻤﻰ ﻛﺮﺩ ، ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺻﻮﻣﻌﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻛﻠﻴﺴﺎﻫﺎ ﻭ ﻛﻨﻴﺴﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻣﺴﺠﺪﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻧﺎم ﺧﺪﺍ ﺫﻛﺮ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﻭﻳﺮﺍﻥ ﻣﻰ ﺷﺪﻧﺪ.(حج٤٠)
4⃣ﺑﺮﺍﻱ ﺩﻓﺎﻉ ﺍﺯ ﺍﺣﻜﺎم ﻭ ﺣﺪﻭﺩ ﺍﻟﻬﻲ💥
قَاتِلُوا الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ
ﺑﺎ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﻛﺘﺎﺏ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺁﻭﺭﻧﺪ ، ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺣﺮﺍم ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ،ﺣﺮﺍم ﻧﻤﻰ ﺷﻤﺎﺭﻧﺪ ﺑﺠﻨﮕﻴﺪ.(توبه٢٩
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺✨ 🌺✨🌺
✅ محبوب خدا شدن در قرآن
✅💐 عدالت پیشگان
💐✨ همانگونه که گفته شد، در آیات مختلفی از قرآن، امر به «عدل و احسان» شده است؛ چرا که عدم عدالت، بنیان اجتماع را متزلزل میکند، عدم احسان نیز موجب به وجود آمدن جامعهای خشک و بی روح میشود.
💐✨ در یکی آیات قرآن اینگونه به عدالت توصیه شده است:
💐💫 ُلَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينََ (آیه 8 سوره ممتحنه)
خدا شما را از نیکی کردن و رعایت عدالت نسبت به کسانی که در راه دین با شما پیکار نکردند و از خانه و دیارتان بیرون نراندند نهی نمیکند؛ چرا که خداوند عدالتپیشگان را دوست دارد.
✅💐 كافران دو دستهاند، گروهى درصدد دشمنى و توطئه عليه مسلمانانند که مسلمانان از دوستی با آنان نهی شدهاند. امّا يك دسته از كفّار، عليه مسلمانان اقدامى نكرده و در صدد توطئه عليه آنها نيستند، اين آيه مىفرمايد: با آنان به نيكى رفتار كنيد و برقرارى رابطه با آنان منعى ندارد.
#عدالت_پیشگان
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 مراقب سخنان خود باشید. 🍂
🔸إِذْ يَتَلَقَّي الْمُتَلَقِّيَانِ عَنِ الْيَمِينِ وَعَنِ الشِّمَالِ قَعِيدٌ
مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ
(ق/١٧ و ١٨)
⚡️ترجمه :
دو فرشته راست و چپ ملازم انسانند و اعمال او را دريافت مى دارند.
انسان هيچ سخنى را بر زبان نمى آورد مگر اين كه، فرشته اى مراقب و آماده براى (ضبط) آن است!
❌ دو فرشته، همواره همراه انسانند و تمام اعمال ریز و درشت آدمی را ثبت می کنند.
💥انسان، نه فقط در برابر كردار، بلكه در برابر گفتار خود مسئول است و مورد محاسبه قرار مى گيرد.
🍁مواظب حرف های خود در خانواده و جامعه باشیم.
ممکن است یک گفته ی انسان، آتش جهنم یا بهشت الهی را بدنبال داشته باشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ تولّی و تبّری در قرآن
✨در قرآن بارها سخن از تولّی و تبرّی مطرح شده است که بیانگر اهمیّت دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خداست، چرا که کفر و ایمان هرگز باهم جمع نمیشوند:
1⃣💫 أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ تَوَلَّوْا قَوْمًا غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مَا هُمْ مِنْكُمْ وَلَا مِنْهُمْ وَيَحْلِفُونَ عَلَى الْكَذِبِ وَهُمْ يَعْلَمُونَ (آیه 14 سوره مجادله)
آیا آن (منافق) مردمی را ندیدی که با (یهود) قومی که خدا بر آنها غضب کرده است دوستی کردند؟ آنها به حقیقت نه از شما مسلمین و نه از فرقه یهودند و به دروغ قسم یاد میکنند (که ما اهل ایمانیم) در صورتی که خود میدانند.
2⃣💫 لَا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ (آیه 22 سوره مجادله)
هرگز مردمی را که ایمان به خدا و روز قیامت آوردهاند چنین نخواهی یافت که دوستی با دشمنان خدا و رسول او کنند هر چند آن دشمنان پدران یا فرزندان یا برادران یا خویشان آنها باشند.
3⃣💫 قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ ۖ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ ۖ فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ ۖ إِنِّي أَعِظُكَ أَنْ تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ (آیه 46 سوره هود)
خدا خطاب کرد که ای نوح، فرزند تو هرگز با تو اهلیت ندارد، زیرا او را عمل بسیار ناشایسته است، پس تو از من تقاضای امری که هیچ از حال آن آگه نیستی مکن، من تو را پند میدهم که از مردم جاهل مباش.
4⃣💫 مَا كَانَ لِلنَّبِيِّ وَالَّذِينَ آمَنُوا أَنْ يَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِكِينَ وَلَوْ كَانُوا أُولِي قُرْبَىٰ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُمْ أَصْحَابُ الْجَحِيمِ (آیه 113 سوره توبه)
بر پيامبر و كسانى كه ايمان آوردهاند سزاوار نيست كه براى مشركان -پس از آنكه برايشان آشكار گرديد كه آنان اهل دوزخند- طلب آمرزش كنند، هر چند خويشاوندِ [آنان] باشند.
5⃣💫 وَمَا كَانَ اسْتِغْفَارُ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ إِلَّا عَنْ مَوْعِدَةٍ وَعَدَهَا إِيَّاهُ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِلَّهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ ۚ إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لَأَوَّاهٌ حَلِيمٌ (آیه 114 سوره توبه)
و آمرزش خواهی ابراهیم برای پدرش جز به سبب وعده ای که به او داده بود، نبود [که اگر از بت پرستی خودداری کند، برای او آمرزش بخواهد] چون برای او روشن شد که وی دشمن خداست از او بیزاری جست؛ یقیناً ابراهیم بسیار مهربان و بردبار بود.
#تولی_و_تبری
🌺✨🌺✨🌺✨🌺
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🦋🔸🦋🔸🦋
#مشابهات_قرآن
در قران ۸ آیه با عبارت (ومن اظلم)آغاز میشود اما فقط ۳ آیه با (فمن اظلم )آغاز میشود.
ده جزء اول👇
فمن اظلم ممن افتری علی الله کذبا او کذب بایاته ......... اعراف ۳۷
ده جزء دوم👇
فمن اظلم ممن افتری علی الله کذبا او کذب بایاته ......... یونس ۱۷
ده جزء سوم👇
فمن اظلم ممن ........ ۳۲
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم زیبا از ترجمہ فارسے سورہ مبارڪہ
انعام✨
بخش یازدهم ✅
اشارہ به آفریده های خداوند
پند و نصیحت
#قرآن
🌴💎🌹💎🌴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✅قرآن میگه
🔸اونا که ایمانی نداشتن که نمازی بخونن، انفاقی بکنن ولی کاری هم به کار کسی نداشتن
اهل سقر هستن (📜مدثر 42)
🔹یا مثلا شیاطین اهل سعیرن(ملک 5)
🔸هر کسی بر علیه دین خدا تبلیغی بکنه مردم رو گمراه کنه، دین رو دروغ بدونه هم اهل همینجاست
✴️وَمِنْهُم مَّن صَدَّ عَنْهُ وَكَفَىٰ بِجَهَنَّمَ سَعِيرًا
📜(نساء55)
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
📕دائره المعارف قرآن کریم📕
💐 #باردارى
🤰این واژه اسم مصدر از « #بارداشتن » به معناى حاملگى و جنین دارى است و در اصطلاح دقیق پزشکى، #حمل جنینِ در حال تکامل در رحم مادر است که از زمان لقاح و #شکلگیرى تخم تا تولد جنین ادامه دارد و با آثار و علایم ویژه ای همراه است .
🧕#بارداری در قرآن با واژه هایی چون * حمل * و #مشتقات آن ( مانند : اعراف ۱۸۹ ؛ رعد ۸ ؛ مریم ۲۷ ؛ لقمان ۱۴ ؛ احقاف ۱۵ ؛ طلاق ۴ و۶ )
🤰و #تعابیری دیگر ، از جمله :
* ما فی بطنی * ( آل عمران ۳۵ ) ،
* ما خلق الله فی احامهنّ * ( بقره ۲۲۸ و انعام ۱۴۳-۱۴۴ ) مطرح شده است .
🧕در این آیات ضمن اشاره به #بارداری حیوانات ، بیشتر از بارداری انسان سخن به میان آمده و از جمله به شیوه ها و موانع بارداری ، ویژگیهای #بارداری و شماری از احکام فقهی مرتبط با آن اشاره شده است .
پایان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#اعراف آیه ۱و۲
المص «اعراف آیه 1»
الف، لام، ميم، صاد.
كِتابٌ أُنْزِلَ إِلَيْكَ فَلا يَكُنْ فِي صَدْرِكَ حَرَجٌ مِنْهُ لِتُنْذِرَ بِهِ وَ ذِكْرى لِلْمُؤْمِنِينَ «اعراف آیه 2»
(اين) كتابى است كه به سوى تو نازل شده، پس در سينهات تنگى (و شك وترديدى) از آن نباشد، تا به وسيلهى آن (كتاب)، بيم دهى و براى مؤمنان تذكّر و پندى باشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💫#تفسیر نور (محسن قرائتی)⚡️
سيماى سوره اعراف:
اين سوره دويست و شش آيه دارد و از سوره هاى مكّى است. در اين سوره از اصحاب اعراف و داستان اعراف (آيه 46 و 48) سخن به ميان آمده، لذا به «اعراف» نامگذارى شده است.
اين سوره سوّمين سوره اى است كه با حروف مقطّعه آغاز مى شود و اوّلين سوره از سوره هاى سجده دار قرآن است و در آيه ى آخر آن، سجده مستحبّ وارد شده است.
از ميان يكصد و چهارده سوره ى قرآن، هشتاد و شش سوره در مكّه نازل شده است كه معمولًا درباره ى اصول عقائد و مبارزه با شرك و توجّه دادن به مقام انسان و امثال آن بحث مى كند.
در اين سوره همچنين به ماجراى آدم عليه السلام با ابليس، داستان حضرت نوح، هود، صالح، لوط، شعيب و موسى عليهم السلام، بيان اصول و مبانى دعوت پيامبر اسلام و شرح احوال قيامت، توبه و اصلاح خويشتن، موضوع عرش، ميزان، عالم ذرّ و پيمان خداوند با انسان و بيان قرآن و عظمت آن و اعراف و اصحاب اعراف اشاره شده است.
المص «اعراف آیه 1»
الف، لام، ميم، صاد.
كِتابٌ أُنْزِلَ إِلَيْكَ فَلا يَكُنْ فِي صَدْرِكَ حَرَجٌ مِنْهُ لِتُنْذِرَ بِهِ وَ ذِكْرى لِلْمُؤْمِنِينَ «اعراف آیه 2»
(اين) كتابى است كه به سوى تو نازل شده، پس در سينهات تنگى (و شك وترديدى) از آن نباشد، تا به وسيلهى آن (كتاب)، بيم دهى و براى مؤمنان تذكّر و پندى باشد.
نکته ها
از مجموع 29 سورهاى كه با حروف مقطّعه آغاز شده، بعضى با حروف «الم» و بعضى با حرف «ص» شروع شده است؛ امّا اين سوره با مجموعهى «المص» آغاز شده كه شايد بيانگر آن باشد كه آنچه در تمام آن سورهها مىباشد، در اين سوره نيز هست. «1»
پیام ها
1- قرآن، كتابى بس بزرگ است. («كتاب» نكره آمده است)
2- توجّه به قرآن و مفاهيم آن، سبب سعهى صدر است. كتاب ... فَلا يَكُنْ فِي صَدْرِكَ حَرَجٌ مِنْهُ
3- شرط رسالت و تبليغ، سعهى صدر است. «أُنْزِلَ إِلَيْكَ فَلا يَكُنْ فِي صَدْرِكَ حَرَجٌ مِنْهُ لِتُنْذِرَ بِهِ»
4- از لجاجت كفّار نگران نباش، وظيفهى تو انذار است، نه اجبار. «لِتُنْذِرَ»
«1». تفسير الميزان.
جلد 3 - صفحه 17
پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله پس از نزول قرآن، نگران نپذيرفتن مردم و مخالفت آنان با قرآن بود كه خداوند با اين آيه پيامبر را تسلّى مىدهد.
5- هشدارهاى انبيا براى عموم است، ولى تنها مؤمنان از آنها بهرهگرفته و متذكّر مىشوند. «لِتُنْذِرَ بِهِ وَ ذِكْرى لِلْمُؤْمِنِينَ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💫#تفسیراطیب البیان (سید عبدالحسین طیب)⚡️
كِتابٌ أُنزِلَ إِلَيكَ فَلا يَكُن فِي صَدرِكَ حَرَجٌ مِنهُ لِتُنذِرَ بِهِ وَ ذِكري لِلمُؤمِنِينَ «اعراف آیه 2»
كتابيست نازل شده بسوي تو (رسول اكرم صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) پس نبوده باشد در سينه تو حرج و ضيقي از او جهت اينكه انذار فرمايي باين كتاب و يادآوري شود براي مؤمنين.
كِتابٌ أُنزِلَ إِلَيكَ مراد از كتاب مجموع قرآن است بخصوص اينکه سوره و تعبير بكتاب بواسطه مجموع بين الدفتين است و گذشت اسامي شريفه قرآن در اول سوره بقره که يكي از آنها كتاب است و اينکه جمله خبر مبتداء محذوف است
جلد 7 - صفحه 268
يعني هذا كتاب و لذا آيه مستقله است نه اينكه خبر المص باشد زيرا اطلاق بر اينکه حروف فقط مناسبت ندارد و كساني که خبر اينکه جمله دانسته مجموع را يك آيه گرفتهاند أُنزِلَ إِلَيكَ فاعل انزال ممكن است خدا باشد که نازل فرموده و ممكن است جبرئيل يا سائر ملائكه باشند چنانچه در آيات شريفه اشاره دارد إِنّا نَحنُ نَزَّلنَا الذِّكرَ وَ إِنّا لَهُ لَحافِظُونَ حجر آيه 9 نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الأَمِينُ عَلي قَلبِكَ لِتَكُونَ مِنَ المُنذِرِينَ شعراء آيه 193 فِي صُحُفٍ مُكَرَّمَةٍ مَرفُوعَةٍ مُطَهَّرَةٍ، بِأَيدِي سَفَرَةٍ، كِرامٍ بَرَرَةٍ عبس آيه 14 الي 17، و مراتب نزول در مقدمه كتاب بيان شده.
فَلا يَكُن فِي صَدرِكَ حَرَجٌ مِنهُ فلا يكن لسان نهي است يعني البته نبايد پس از نزول قرآن در سينه مباركت تنگي و سختي باشد و مراد از صدر روح مقدس نبوي صلّي اللّه عليه و آله و سلّم است تعبير بصدر شده چنانچه ميگويي از فلان كس دلتنگ نباش و حرج بمعني سختي و مشكلي و تنگي است چنانچه ميفرمايد وَ ما جَعَلَ عَلَيكُم فِي الدِّينِ مِن حَرَجٍ حج آيه 77، و دلتنگي حضرت رسالت (ص) از سه جهت بوده که ببركت قرآن برطرف شده 1- از ايمان نياوردن قوم و مخالفت آنها قرآن فرمود وَ ما عَلَي الرَّسُولِ إِلَّا البَلاغُ المُبِينُ عنكبوت آيه 17. 2- از جهت غم امّت خداوند وعده شفاعت داد عَسي أَن يَبعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحمُوداً اسري آيه 81، 3- در بهترين طريق براي هدايت و استقامت مؤمنين نازل شد إِنَّ هذَا القُرآنَ يَهدِي لِلَّتِي هِيَ أَقوَمُ اسري آيه 9.
لِتُنذِرَ بِهِ علت نزول قرآن انذار قوم است از شرك و كفر و عصيان بعذابها و بليات دنيوي و اخروي و تخويف آنها وَ ذِكري لِلمُؤمِنِينَ علت ديگر مؤمنين متذكر شوند و در اطاعت قيام كنند که اينکه دو شأن بزرگ حضرت رسالت (ص) بوده نذيرا و بشيرا و قرآن عهدهدار اينکه دو قسمت شده چنانچه ميفرمايد كِتابٌ فُصِّلَت
جلد 7 - صفحه 269
آياتُهُ قُرآناً عَرَبِيًّا بَشِيراً وَ نَذِيراً الاية فصلت آيه 2 و 3.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم زیبا از ترجمہ فارسے سورہ مبارڪہ
انعام✨
بخش دوازدهم ✅
اشارہ به آفریده های خداوند
پند و نصیحت
#قرآن
🌴💎🌹💎🌴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚜سبک زندگی قرآنی :
🍂 مراقب سخنان خود باشید. 🍂
🔸إِذْ يَتَلَقَّي الْمُتَلَقِّيَانِ عَنِ الْيَمِينِ وَعَنِ الشِّمَالِ قَعِيدٌ
مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ
(ق/١٧ و ١٨)
⚡️ترجمه :
دو فرشته راست و چپ ملازم انسانند و اعمال او را دريافت مى دارند.
انسان هيچ سخنى را بر زبان نمى آورد مگر اين كه، فرشته اى مراقب و آماده براى (ضبط) آن است!
❌ دو فرشته، همواره همراه انسانند و تمام اعمال ریز و درشت آدمی را ثبت می کنند.
💥انسان، نه فقط در برابر كردار، بلكه در برابر گفتار خود مسئول است و مورد محاسبه قرار مى گيرد.
🍁مواظب حرف های خود در خانواده و جامعه باشیم.
ممکن است یک گفته ی انسان، آتش جهنم یا بهشت الهی را بدنبال داشته باشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 تلاوت زیبای سوره حشر از استاد منشاوی
#تلاوت
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🕊🌸
#از_قرآن_بیشتر_بدانیم
با صرف نظر از اینکه سورهها اسامی خاصی دارند اما بسیاری از سورهها در احادیث و بیانات دانشمندان اسلامی با القاب و اوصاف خاصی معروفند.
1⃣حامدات: سورههایی که با حمد الهی شروع میشوند. مانند: 1. فاتحه، 2. انعام، 3. کهف، 4. سباء، 5. فاطر.
2⃣مقطعات: سورههایی که با حروف مقطعه آغاز میشوند. که تعداد آنها 29 سوره است.
3⃣میادین: سورههایی که با الم شروع میشوند. مانند: 1. بقره، 2. آل عمران، 3. عنکبوت، 4. روم، 5. لقمان، 6. سجده.
4⃣ الزهراوان: دو سورة نورانی و درخشان قرآن که عباتند از: 1. بقره، 2. آل عمران.
5⃣جمال القرآن: 1. سورة بقره، 2. سورة آل عمران.
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
ویژگیهای عباد الرحمن [بندگان خدا](۱)
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
1⃣منش وقار آمیز و متواضعانه🌺
وَعِبَادُ الرَّحْمَٰنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا
ﻭ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺣﻤﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺭﻭﻱ ﺯﻣﻴﻦ ﺑﺎ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻭ ﻓﺮﻭﺗﻨﻲ ﺭﺍﻩ ﻣﻰ ﺭﻭﻧﺪ (فرقان٦٣)
2⃣سخن گفتن استوار و خالی از خشونت با نادانان🌺
وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻧﺎﺩﺍﻧﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻃﺮﻑ ﺧﻄﺎﺏ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ [ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺨﺸﺎﻥ ]ﺳﺨﻨﺎﻧﻲ ﻣﺴﺎﻟﻤﺖ ﺁﻣﻴﺰ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ ،(فرقان٦٣)
3⃣شب زنده داری🌺
وَالَّذِينَ يَبِيتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّدًا وَقِيَامًا
ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺷﺐ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺑﺎ ﺳﺠﺪﻩ ﻭ ﻗﻴﺎم ﺑﻪ ﺻﺒﺢ ﻣﻰ ﺭﺳﺎﻧﻨﺪ(فرقان٦٤)
4⃣تقاضای نجات از عذاب🌺
وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا اصْرِفْ عَنَّا عَذَابَ جَهَنَّمَ إِنَّ عَذَابَهَا كَانَ غَرَامًا
ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﻋﺬﺍﺏ [ ﺩﻭﺯﺥ ] ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺑﮕﺮﺩﺍﻥ ﻛﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎً ﻋﺬﺍﺏ ﺁﻥ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭ ﻭ ﻫﻤﻴﺸﮕﻲ ﺍﺳﺖ .(فرقان٦٥)
5⃣پرهیز از افراط و تفریط🌺
وَالَّذِينَ إِذَا أَنفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَلَمْ يَقْتُرُوا وَكَانَ بَيْنَ ذَٰلِكَ قَوَامًا
ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻭﻗﺘﻲ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﻧﻪ ﺍﺯ ﺣﺪّ ﻣﻌﻤﻮﻝ ﻣﻰ ﮔﺬﺭﻧﺪ ﻭ ﻧﻪ ﺗﻨﮓ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ ، ﻭ [ ﺍﻧﻔﺎﻗﺸﺎﻥ ] ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺩﺭ ﺣﺪّ ﺍﻋﺘﺪﺍﻝ ﺍﺳﺖ.(فرقان٦٧)
6⃣نخواندن هیچ معبودی در کنار خدا🌺
وَالَّذِينَ لَا يَدْعُونَ مَعَ اللَّهِ إِلَٰهًا آخَرَ
ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻣﻌﺒﻮﺩ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻧﻤﻰ ﭘﺮﺳﺘﻨﺪ.(فرقان٦٨)
ادامه دارد...
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺