💠تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
قُلْ لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لا ضَرًّا إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ وَ لَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ لَاسْتَكْثَرْتُ مِنَ الْخَيْرِ وَ ما مَسَّنِيَ السُّوءُ إِنْ أَنَا إِلَّا نَذِيرٌ وَ بَشِيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ «اعراف آیه188»
بگو: من مالك هيچ سود و زيانى براى خودم نيستم، مگر آنچه را خدا بخواهد (و از غيب و اسرار نهان نيز خبر ندارم، مگر هر چه خدا بخواهد) و اگر غيب مىدانستم، منافع زيادى براى خودم فراهم مىكردم وهرگز به من زيانى نمىرسيد. من جز هشداردهنده و بشارتدهنده براى گروهى كه ايمان مىآورند نيستم.
نکته ها
در قرآن و روايات، مطالبى بيان شده است كه نشان مىدهد انبيا و اولياى الهى علم غيب داشتهاند، همچنين آيات و رواياتى نظير همين آيه به چشم مىخورد كه نشانگر آن است كه آنان علم غيب ندارند! جمع ميان اين دو دسته آيات و روايات به چند صورت است:
الف: آنجا كه مىفرمايد: علم غيب نمىدانند، مراد آن است كه آن بزرگواران از پيش خود غيب نمىدانند و آنجا كه مىگويد: غيب مىدانند، يعنى با اراده و الهام و وحى خدا مىدانند، نظير آنكه مىگوييم: فلان شهر نفت ندارد يا نفت دارد كه مراد ما از نداشتن اين است كه زمين آن نفتخيز نيست، يعنى از خود نفتى ندارد و مراد از داشتن نفت آن است كه به وسيلهى لوله و ماشين و كشتى و قطار، نفت به آنجا مىرسد.
ب: علم غيب، دو گونه است كه انبيا بخش اعظم آن را مىدانند، نظير اخبارى كه قرآن به نام غيب به پيامبر اسلام وحى فرمود: «تِلْكَ مِنْ أَنْباءِ الْغَيْبِ نُوحِيها إِلَيْكَ» «1» و بخشى از
«1». هود، 49.
جلد 3 - صفحه 239
علم غيب مخصوص خداوند است و هيچ كس از آن اطّلاعى ندارد، نظير علم به زمان برپايى قيامت. پس آنجا كه نمىدانند يعنى بخش مخصوص به خداوند را نمىدانند و آنجا كه مىدانند، يعنى بخشى ديگر را مىدانند.
ج: مخاطبان آن بزرگواران متفاوت بودند؛ بعضى اهل غلوّ و مبالغه بودند كه پيامبران و ائمّه اطهار عليهم السلام به آنان مىفرمودند: ما غيب نمىدانيم تا دربارهى آنان مبالغه نكنند. و بعضى در معرفت آن بزرگواران ناقص بودند كه پيامبر و امام، براى رشد آنان، گوشهاى از علم غيب خود را عرضه مىكردند.
د: مراد از نداشتن علم غيب، نداشتن حضور ذهنى است. ولى به فرمودهى روايات براى امامان معصوم عمودى از نور است كه با مراجعه به آن از همه چيز آگاهى پيدا مىكنند. نظير انسانى كه مىگويد من شمارهى تلفن فلانى را نمىدانم، ولى دفترچه راهنمايى دارد كه مىتواند با مراجعه به آن همهى شمارهها را بگويد.
ه: آگاهى از غيب، همه جا نشانهى كمال نيست، بلكه گاهى نقص است. مثلًا شبى كه حضرت على عليه السلام در جاى پيامبر صلى الله عليه و آله خوابيدند، اگر علم داشتند كه مورد خطر قرار نمىگيرند، كمالى براى آن حضرت محسوب نمىشد، زيرا در اين صورت، همه حاضر بودند جاى آن حضرت بخوابند. در اينجا كمال به ندانستن است.
و: خدا علم غيبى را كه توقّع سود و زيان در آن است، به آنان مرحمت نمىكند. نظير همين آيهى مورد بحث، ولى در مواردى كه هدف از علم غيب، ارشاد و هدايت مردم باشد، خداوند آنان را آگاه مىسازد، همانگونه كه عيسى عليه السلام به ياران خود فرمود: من مىتوانم بگويم كه شما مردم در خانهى خود نيز چه چيزى را ذخيره كردهايد. «وَ ما تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ» «1»
بعضى مفسران گفتهاند كه اهل مكّه به رسولخدا صلى الله عليه و آله گفتند: اگر با خدا ارتباط دارى، چرا از گرانى و ارزانى اجناس در آينده با خبر نمىشوى تا بتوانى سود و منفعتى بدست آورى وآنچه به زيان شماست، كنار بگذارى، كه آيات فوق نازل شد. «2»
«1». آلعمران، 49.
«2». تفاسير مجمعالبيان و نمونه.
جلد 3 - صفحه 240
پیام ها
1- هر كه ايمانش بيشتر باشد، نسبت به تكليف و خواست الهى بيشتر تسليم است و بيشتر احساس عجز مىكند. لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي ...
2- همهى سود و زيانها را به اراده و خواست خدا بدانيم. «إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ»
3- پيامبر از پيش خود و براى زندگى شخصى خويش، غيب نمىداند. اخبار غيبى به عنوان پيامبر بودن به او داده شده، آن هم از سوى خدا. لَوْ كُنْتُ ...
4- زمان برپايى قيامت، از امور غيبى است. يَسْئَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ ... وَ لَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ
5- شناخت آينده، زمينهساز رفاه و آسايش، و جهل به آن، زمينهساز زيان و مشكلات است. لَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ لَاسْتَكْثَرْتُ ...
6- زندگانى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مانند مردم ديگر، آميخته با رنج و سختى بود. «وَ ما مَسَّنِيَ السُّوءُ»
7- پيامبر صلى الله عليه و آله مژدهرسان و بيم دهندهى همهى بشر است، امّا تنها مؤمنانند كه تحت تأثير قرار مىگيرند. «نَذِيرٌ وَ بَشِيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔹إنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِلْعَالَمِينَ
🔸قرآن فقط وسيلۀ يادآورى و پند براى جهانيان است
📗سوره تکویر، آیه 27
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺 سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 مواظب باشید دچار قساوت قلب نشوید.
(از فرصت ماه رمضان استفاده کرده و قلب خود را خاشع کنید.)🍂
🔶أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ
(حدید/۱۶)
⚡️ترجمه :
آيا براى كسانى كه ايمان آورده اند، زمان آن نرسيده كه دل هايشان براى ياد خدا و آنچه از حق نازل شده، نرم و فروتن گردد و مانند كسانى نباشند كه پيش از اين، كتاب آسمانى به آنان داده شد، پس زمان طولانى بر آنان گذشت و دل هايشان سخت گرديد و بسيارشان فاسق گشتند؟
🔴 ايمان بدون خشوع قلب قابل توبيخ است.
✅ذكر خدا و تلاوت آيات قرآنى همراه با عمل به آن، زمينه ساز خشوع قلب است.
💥آنها که کتاب خدا در دسترسشان باشد، ولی به آن عمل نکنند و مدت طولانی از خدا غافل شوند، گرفتار قساوت قلب خواهند شد.
❌قساوت قلب هم انسان را به فسق می کشاند.😱
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
36.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼 تلاوت استاد مسعود #سیاح_گرجی
چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم
سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
♻️ نکته قرآنی
🔹إنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ
🔸يقيناً نيكى ها بدى ها را از ميان مى برند.
📗سوره هود، آیه ۱۱۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ #تفسیر
در۷۵حجر فرمود :
إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَاتٍ لِّلْ مُتَوَسِّمِينَ (برای تیز بینها) وَإِنَّهَا لَ بِ سَبِيلٍ مُّقيمٍ
وآن خرابه ها درسر راه کاروان هاست✅
۷۷حجر
إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّلْمُؤمِنِينَ
دقت کنید اول بشکل جمع فرمود دراین صحنه برای اهل توسم= یعنی برای سیما شناسان برای عارفها (آیات) است👆 یعنی چندین نشانه است🌸
اما فرمود :
دراین صحنه برای مومنان لآیة یعنی در همین صحنه برای مومنان فقط1 نشانه است😳
فرق بصیرت مومن وعارف ربانی را ببین که ازکجا تابه کجاست!!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
1_10357308634.mp3
6.13M
نکات مهم جزء ۱۰
1⃣وقتی خیلی جر و بحث می کنی فکر نکن برد می کنی، روابط ات ضعیف میشه و اختلاف بین شما زیاد میشه و باعث تضعیف تو میشه 😏😓(انفال ۴۶)
2⃣ خدا هیچ ملتی رو تغییر نمیده و نعمتشون رو زیاد نمیکنه مگر اینکه خودشون بخوان و تغییر کنن 👌💪(انفال ۵۳)
3⃣هیئت امنا مسجد، خادم و متولیان مساجد باید مومن و شجاع باشند و فقط برای خدا کار کنند✋ : مساجد کشور ما مشکلات زیادی دارن متاسفانه که تو صوت بالا گفتن، فقط همینو بگم آقایی که هیئت امنای مسجد هستی یا کار کن و میدون بده به نوجوان و جوان یا مسئولیت ات رو بذار کنار برو سراغ کارای دیگه....🙏 (توبه ۱۸)
4⃣ از تحریم دشمنان نترسید حتی اگر ضربه اقتصادی خوردین چون خدا با شماست و نهایت پیروزی با شماست (😊توبه ۲۸)
5⃣ نماز می خونی با کسالت نباشه و انفاق می کنی با جون و دل باشه نه از روی چشم و هم چشمی و خودنمایی و یا اکراه ❌‼️(توبه ۵۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌎 #اعجاز_قرآن در آستانه قیامت خورشید #تاریک و #جمع و #پیچیده خواهد شد إِذَا الشّمسُ كُوّرَت آنگاه كه خورشيد پيچيده و تاريك شود✅
تحقیقات علم قرن۲۱👈 خورشید پایان دارد تاریــــک خواهد شد جمع و زایل میشود پیچــیده خواهد شد
خورشید سرانجام بهتدریج زایل میشود تا به مرحله نهایی اش شیئی تاریک و سرد موسوم به #کوتوله_سیاه برسد🌳
https://www.space.com/58-the-sun-formation-facts-and-characteristics.html 🔥
سرانجام روزی خورشید به آخر خط میرسد و به تدریج تبدیل به کوتولهای سیاه میشود [جمع و کوچک و تاریک شدن]✅
https://imagine.gsfc.nasa.gov/science/objects/dwarfs1.html 🌵
وقتی هیدروژن خورشید جهت همجوشی به انتها برسد تعادل به سمت گرانش میل کرده و ستاره شروع به فروریختن میکند اما فشرده شدن یک ستاره باعث داغ شدن دوباره آن میشود که قادر است هیدروژن ناچیز باقیمانده به صورت لایه پیچیده شده به دور هسته را به همجوشی برساند🔥
https://imagine.gsfc.nasa.gov/science/objects/dwarfs1.html 🎄
@Elm_Islam 🔬
▀▀▀▀▀▀▀
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺