✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
💜 فضایل ابراهیم علیه السلام>
◀️19. #سعادتمندى_در_دنیا_و_آخرت
🌺 «... ویُتِمُّ نِعمَتَهُ عَلیکَ و عَلى ءَالِیعقوبَ کَما أَتمَّها عَلى أَبوَیکَ مِن قَبلُ إِبرهیمَ و إِسحـق »، ( یوسف /۶ )؛
* أُولئِکَ الَّذِینَ أنعَمَ الله عَلَیهِم * ( مریم ۵۸ )
🌸 اتمام #نعمت ، به معنای بهرهمند ساختن از نعمتها به گونهای است که همه جوانب #سعادت انسان را تامین کند ، همانگونه که خداوند ، به ابراهیم و اسحاق #خیر دنیا و آخرت را عطا فرمود .
🌺 اطلاق * انعم الله علیهم * در آیه ۵۸ مریم نیز نشان میدهد که #نعمت یاد شده نعمتی به دور از #نقمت بوده که این همان سعادت است .
🌸 بعضی اتمام #نعمت را به نبوت تفسیر کرده اند .
ادامه دارد .....
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
17.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطرهایقرآنکریم
#انفالآیه۳۱و۳۲
وَ إِذا تُتْلى عَلَيْهِمْ آياتُنا قالُوا قَدْ سَمِعْنا لَوْ نَشاءُ لَقُلْنا مِثْلَ هذا إِنْ هذا إِلَّا أَساطِيرُ الْأَوَّلِينَ «انفال آیه31»
و هرگاه آيات ما بر آنان تلاوت شود، گويند: به خوبى شنيديم (چيز مهمى نيست)، اگر بخواهيم قطعاً مانند اين قرآن را بيان مىكنيم، اين جز افسانههاى پيشينيان نيست.
وَ إِذْ قالُوا اللَّهُمَّ إِنْ كانَ هذا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِنْدِكَ فَأَمْطِرْ عَلَيْنا حِجارَةً مِنَ السَّماءِ أَوِ ائْتِنا بِعَذابٍ أَلِيمٍ «انفال آیه32»
و (به ياد آور) زمانى كه مخالفان (دست به دعا برداشته) گفتند: خدايا! اگر اين (اسلام و قرآن) همان حقّ از جانب تو است، پس بر ما از آسمان سنگهايى بباران يا عذابى دردناك براى ما بياور.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ إِذا تُتْلى عَلَيْهِمْ آياتُنا قالُوا قَدْ سَمِعْنا لَوْ نَشاءُ لَقُلْنا مِثْلَ هذا إِنْ هذا إِلَّا أَساطِيرُ الْأَوَّلِينَ «انفال آیه31»
و هرگاه آيات ما بر آنان تلاوت شود، گويند: به خوبى شنيديم (چيز مهمى نيست)، اگر بخواهيم قطعاً مانند اين قرآن را بيان مىكنيم، اين جز افسانههاى پيشينيان نيست.
نکته ها
در آيهى قبل، سخن از مكرهاى پى در پى كفّار و توطئه براى طرد و كشتن پيامبر صلى الله عليه و آله بود، اين آيه نمونهاى از مكرهاى فرهنگى آنان را كه براى تحقير مكتب و قرآن طرح شده است، بيان مىكند.
«أَساطِيرُ» جمع «اسطوره»، به معناى افسانههاى خرافى و خيالى است كه يا دربارهى انسانهاى اوّليه است و يا ساخته و پرداخته آنان است.
نضربن حارث در سفر به ايران، داستان رستم واسفنديار را فراگرفت و در حجاز براى مردم بازگو مىكرد و مدّعى بود كه من هم مىتوانم مثل محمّد صلى الله عليه و آله حرف بزنم و قصه بگويم. «1»
پیام ها
1- از حربههاى دشمن، عوامفريبى، سبك شمردن و مسخره كردن حقّ است. «قالُوا قَدْ سَمِعْنا لَوْ نَشاءُ لَقُلْنا مِثْلَ هذا» امّا دشمنان طبل توخالىاند و تنها ادّعا دارند و در عمل، از آوردن نظير قرآن عاجزند.
2- دشمنان نيز به برترى و فوق تصوّر بودن قرآن، اعتراف داشتند. «إِنْ هذا إِلَّا أَساطِيرُ الْأَوَّلِينَ»
3- تهمت تحجّر، سنّتگرايى وكهنهپرستى، از قديمىترين تهمتها به مؤمنان است. «أَساطِيرُ الْأَوَّلِينَ»
«1». تفاسير مجمعالبيان، روحالمعانى و فىظلالالقرآن.
تفسير نور(10جلدى)، ج3، ص: 309
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ إِذْ قالُوا اللَّهُمَّ إِنْ كانَ هذا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِنْدِكَ فَأَمْطِرْ عَلَيْنا حِجارَةً مِنَ السَّماءِ أَوِ ائْتِنا بِعَذابٍ أَلِيمٍ «انفال آیه32»
و (به ياد آور) زمانى كه مخالفان (دست به دعا برداشته) گفتند: خدايا! اگر اين (اسلام و قرآن) همان حقّ از جانب تو است، پس بر ما از آسمان سنگهايى بباران يا عذابى دردناك براى ما بياور.
نکته ها
اينگونه نفرينها، يا از شدّت تعصّب و لجاجت است و يا براى عوامفريبى. بر خود نفرين مىكنند تا مردم سادهدل احساس كنند كه آنان حقّ هستند و اسلام، باطل است.
پس از تعيين حضرت على عليه السلام به امامت از سوى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله كه به فرمان خداوند در غدير خم انجام شد و حضرت فرمودند: «مَن كنت مولاه فهذا علىّ مولاه»، نعمانبن حارث كه از منافقان بود، نزد پيامبر آمده، گفت: ما را به توحيد، نبوّت، جهاد، حج، روزه، نماز و زكات، دستور دادى پذيرفتيم، حالا هم اين جوان را امام ما قرار دادهاى؟! پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «به فرمان خدا بود».
او از شدّت ناراحتى به خود نفرين كرد و در نفرين، همين آيه را خواند. «1» امّا هنوز چند قدمى برنداشته بود كه سنگى از آسمان بر سر او فرود آمد و او را به هلاكت رساند و آيات اوّل سورهى معارج نازل گرديد. «2» «سَأَلَ سائِلٌ بِعَذابٍ واقِعٍ»
پیام ها
1- گاهى تقدّسنمايى و سوگند يادكردن، از حربههاى دشمن براى فريب مؤمنان است. اللَّهُمَ ... فَأَمْطِرْ عَلَيْنا حِجارَةً ...
2- عناد و لجاجت، انسان را تا مرز رضايت به نابودى خويش پيش مىبرد.
«1». الغدير، ج 1، ص 239- 266، به نقل از 30 نفر از علماى اهلسنّت.
«2». تفسير مجمعالبيان.
جلد 3 - صفحه 310
3- برخى از مخالفان پيامبر، به خدا و تأثير او در هستى و اثر داشتن دعا معتقد بودند. اللَّهُمَّ إِنْ كانَ ... فَأَمْطِرْ عَلَيْنا ... أَوِ ائْتِنا ...
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 مواظب نفوذیها باشیم!
✅ در قرآن کلمه «نفوذ» به معنای مصطلح سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ذکر نشده است. جنبه مثبتِ نفوذ همان است که؛ پیامبران با استفاده از ابزار عقلانیت در مسیر هدایت مردم به سمت حق و حقیقت از آن بهره جستند. امّا در مورد جنبه منفی آن؛ جریان نفوذ با شیطان آغاز میشود و فرعون و منافقان و یهود از جمله افرادی هستند که در قرآن کریم به آنها اشاره شده است. شیطان در ابتدای امر، با هدف تغییر رویکرد فرمانبرداری آدم(ع)، موضوع خُلد جاوید و مَلَک شدن آنها را مطرح کرد. قرآن در برخی آیات از خطوات (گامهای) شیطان نام میبرد که ویژگی این شیوهی نفوذ، تدریجی بودن آن است. نفوذ از روشهایی بوده که دشمنان اسلام در طول تاریخ، به انحاء مختلف در پیش گرفتند تا از این طریق از تحقق اهداف اسلامی جلوگیری کنند و امروز هم با استفاده از ابزارهای نوین در همان جهت تلاش میکنند. یکی از موضوعات جهاد تبیین، همین دشمنشناسی و شناخت جریان نفاق است که باید در خصوص آن روشنگری صورت گیرد.
➖یکی از خطرناکترین جریانهای نفوذی در جامعه، جریان نفاق است چرا که همه مظاهر اسلامی را با خود دارد و نمیتوان به سادگی آن را از جریان اصلی باز شناخت (محمد/۳۰).
➖دشمن میخواهد دینتان را از شما بگیرد (بقره/۱۲۰، آلعمران/۷۲)
➖دشمنان، از رسیدن خیر به شما ناراحتند و از اصابت شرّ به شما، خوشحال میشوند (آلعمران/۱۲۰)
➖دوست دارند همیشه در رنج و سختی باشید (آلعمران/۱۱۸)
➖نفوذیهای دشمن، رفیقان نیمه راه و فرصتطلبان فتنهجو هستند (توبه/۴۷و۴۸)
➖آنها، اصلاً شما را دوست ندارند (آلعمران/۱۱۹)
➖دوست دارند شما را گمراه کنند (آلعمران/۶۹)
➖به دنبال تضعیف ایمانها هستند (بقره/۱۰۹)
➖برای رسیدن به اهداف خود، سرمایهگذاری میکنند (انفال/۳۶)
➖ایجاد سوءظن نسبت به رهبری جامعه (اعراف/۱۳۱)
➖با محاصره اقتصادی (منافقون/۷)
➖با ایجاد شبهه و مسایل سرگرمکننده (لقمان/۶)
➖دشمن ممکن است برای نفوذ، نرمش نشان دهد (توبه/۹۴)
➖وعده زبانی میدهند ولی عمل نمیکنند (توبه/۸)
⬅️ قرآن، جاسوسان، سمّاعون، سست ایمانها را نفوذی میداند و در خدمت دشمن (توبه/۷۷ و ۷۸، آلعمران/۱۱۹، مائده/۵۲ و ۵۴). تغییر حاکمیت و تغییر فلسفه و سبک زندگی از اهداف نفوذ دشمن است که با بهرهگیری از نقاط ضعف (اعراف/۱۳۸، طه/۸۸) تحریفگری (مائده/۴۱) شایعهپراکنی (احزاب/۶۰ و ۶۱) شبههافکنی (یونس/۷۸) و ایجاد اختلاف (انفال/۴۶) و ... میخواهند به آن برسند.
💠 یادآوری: در عربی واژه «نفوذ» به معنای رخنه کردن، رسوخ کردن، اجرا شدن، گذشت و گذر کردن، تمام شدن و به پايان رسيدن آمده است (المنجد و لسان العرب ذيل واژه نفذ)، همچنين «نفذ الامر» به معنای اجرای کاری است و تنفيذ به معنای اجرايی کردن، هدفزنی و انجامدادن کاری آمده است. در قرآن اين واژه، فقط سه بار و آن هم در یک آیه بهکار رفته است: يا معشر الجن و الانس ان استطعتم ان تنفذوا من اقطار السماوات و الارض فانفذوا لاتنفذون الا بسلطان (الرحمن/۳۳).
➖مفسران گفتهاند: منظور از این نفوذ، مسافرتهای فضایی بشر است که جز با نیرویی فوقالعاده ممکن نیست یا مقصود نفوذ فکری و علمی بشر به اطراف جهان است که با قدرت استدلال امکانپذیر است یا منظور روز رستاخیز است که انسانها و جنیان نمیتوانند از حساب و کتاب و عذاب الهی به اطراف آسمان و زمین فرار کنند. البته تفسیر سوم با سیاق آیات قبل و بعد که در مورد رستاخیز است، موافق است و بهوسیله برخی روایات تأیید میشود.(تفسیر نمونه، ج۲۳، ص۱۴۹)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
39.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙 تلاوت آیات سوره فرقان توسط قاری محترم وحید نظریان در ابتدای دیدار کارگران با رهبر انقلاب.
┅✿◽️✨❀🌙❀✨◽️✿┅
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
✅ توصیه علامه حسنزاده آملی رضواناللهعلیه
🔹مهمترین نقشی که در احیای معارف اسلامی باید داشته باشیم، این است که نخست، خودمان را درست بسازیم.
🔸ما در عالم، کاری مهمتر از خودسازی نداریم و دیگر امور و شئون زندگی ما، همه، معدّ و ممدّ برای نیل به این هدف مقدّس نهایی انسانی است.
🔹دستورالعمل انسانساز و سرچشمهی حیات انسانی، قرآن است؛ اِنَّ هذا القُرآنَ یَهدی لِلَّتی هِیَ اَقوَم (اسراء/۹)، یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا استَجیبُوا لِله وَ لِلرَّسولِ اِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم (انفال/۲۴)
🔸روایات و خطَب و دیگر کلمات نوریهی اهل بیت عصمت و طهارت در حقیقت، ظلّ قرآن و مرتبهی نازلهی آناند.
🔹کتب حکمت متعالیه و صحف مسائل عرفانیه، برگشت به اسرارِ بیت عصمت و وحی و حقایق و بطون روایات و آیات میکنند و از آنها منشعب میشوند.
📚 نقش عرفای اسلام در احیای معارف اسلامی، ص۱۷
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ ابْتَغُواْ إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَ جاَهِدُواْ فِى سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (مائده/۳۵)
🔹ای کسانی که ایمان آوردهاید، از خدا پروا نمایید و با اطاعت از او در پی برقراری پیوند با او باشید و در راه او جهاد کنید، باشد که نیکبخت شوید.
🔸حضرت على علیه السلام مىفرماید: بهترین وسیلهاى كه مىتوان با آن به خدا نزدیک شد ایمان به خدا و پیامبرش و جهاد در راه او و كلمهى اخلاص و اقامهى نماز و پرداخت زكات و روزه گرفتن ماه رمضان و حج و عمره و صلهى رحم و انفاقهاى پنهانى و آشكار و كارهاى نیک است.(نهجالبلاغه/خطبه ۱۱۰)
🔸توسّل، موضوعى است كه در كتب بسیارى از اهل سنّت درباره آن روایت نقل شده است. ضمناً آیه ۶۴ سوره نساء، آیه ۹۷ سوره یوسف(ع) و آیه ۱۱۴ سوره توبه نیز مىتواند سند توسّل باشد. توسل به اهل بیت علیهم السلام نیز تأثیر فراوانی در جلب محبت و فضل الهی دارد؛ زیرا آنان واسطهی ارتباط میان مردم و خدا هستند. با این توضیح، توسل نه تنها شرک نیست؛ بلکه ارتباط با خداوند از راهی است که مورد سفارش قرآن میباشد.
🔸پیامبر اکرم(ص) فرمودند: امامان از ذریه حسین(ع) _ که هر کس آنان را اطاعت کند، از خدا اطاعت کرده و هر کس از آنان نافرمانی کند، از خدا نافرمانی کرده است _ همان دستگیرههای محکم (تقوا) و وسیله به سوی تقرب خدا هستند.(عیون اخبارالرضا، ج۲، ص۵۸)
✅ از پيامهای آیه
▫️در این آیه ترسیم شده است:
➖ایمان: «آمنوا»،
➖تقوا: «اتّقوا اللَّه»،
➖توسل و شفاعت: «وابتغوا الیه الوسیلة» و
➖جهاد: «وجاهدوا فى سبیله»؛
➖راه سعادت و رستگارى است. «لعلّكم تفلحون»
▫️براى رسیدن به فلاح، هم باید گناهان را ترک كرد: «اتّقوا اللَّه»، هم باید طاعات را انجام داد:«و ابتغوا الیه الوسیلة»
▫️كارهاى خیر همه زمینه و وسیلهى سعادتند. (البتّه اگر با گناه خود، آن زمینهها را از بین نبریم.) «لعلّكم تفلحون»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 جلوههای نصرت الهی
✅ نصرت و یاری پروردگار منّان در مورد پیامبران و مؤمنان به صورتهای مختلف جلوه میکند. خداوند در سورهی محمد(ص) آیهی ۷ میفرماید: «یایها الذین ءامنوا ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم»؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر به دین خدا کمک کنید، خدا هم کمکتان میکند و قدمهایتان را محکم میسازد. در ادامه، نمونههایی از نصرت و یاری خداوند در آیات قرآن را ملاحظه بفرمایید:
🔹با ايجاد الفت و گرایش دلها: وَ لِيَرْبِطَ عَلى قُلُوبِكُمْ (انعام/۱۱) يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا (ابراهیم/۲۷)
🔸با استجابت دعا: فَاسْتَجابَ لَهُ رَبُّهُ (یوسف/۳۴)
🔹با معجزه و استدلال: أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ (حدید/۲۵)
🔸با اعطاى حکومت: آتَيْناهُمْ مُلْكاً عَظِيماً (نساء/۵۴)
🔹با غلبه در جنگ: لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ فِي مَواطِنَ كَثِيرَةٍ (توبه/۲۵)
🔸با سکینه و آرامش قلبی: فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَيْهِ وَ أَيَّدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْها (توبه/۴۰)
🔹با هلاکت دشمنان يا انتقام از آنان: ... فَأَغْرَقْناهُمْ (اعراف/۱۳۶)
🔸با امدادهای غیبی و نزول فرشتگان: أَلَنْ يَكْفِيَكُمْ أَنْ يُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُنْزَلِينَ (آلعمران/۱۲۴)
🔹با ايجاد رعب در دل دشمن: وَ قَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ (حشر/۲)
🔸با گسترش و پیروزی دین اسلام: لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ (صف/۹)
🔹با نجات از خطرها: فَأَنْجَيْناهُ وَ أَصْحابَ السَّفِينَةِ (عنکبوت/۱۵)
🔸با خنثىكردن حيلهها و خدعهها: وَ أَنَّ اللَّهَ مُوهِنُ كَيْدِ الْكافِرِينَ (انفال/۱۸)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔸لَا يَجِدُونَ وَلِيّٗا وَ لَا نَصِيرٗا
🔹هیچ یار و یاوری نخواهند یافت (احزاب/۶۵)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 امنیّت در آیات قرآن
✅ امنیّت که سنگ زیربنای حیات فردی و اجتماعی بشر است، در قرآن اهمیّت ویژهای دارد، تا آنجا که این کتاب آسمانی، امنیّت را؛ پیش شرط توسعه اقتصادی، زمینهساز رشد معنوی و مایهی خوداتکایی سیاسی، معرفی کردهاست. در این خصوص، چند آیه را مرور میکنیم:
🔸رفاه و شکوفایی اقتصادی وامدار برقراری امنیت است:
🔹و ضرب الله مثلا قریة کانت آمنة مطمئنة یأتیها رزقها رغدا من کل مکان (نحل/بخشی از آیه۱۱۲)
🔹و اذ قال ابراهیم ربّ اجعل هذا بلدا آمنا و ارزق اهله من الثمرات (بقره/بخشی از آیه ۱۲۶)
🔸رشد معنوی در سایه امنیت امکانپذیر است:
🔹فاذا امنتم فاذکرواالله (بقره/بخشی از آیه ۲۳۹)
🔹فاذا اطمأنتم فاقیموا الصلاة (نساء/بخشی از آیه۱۰۳)
🔸مقابله و برخورد با امنیتستیزان داخلی و خارجی:
🔹مائده/۳۳، بقره/۱۹۰ تا ۱۹۳
🔸قرآن با یادآوری امنیتخواهی حضرت ابراهیم(ع) و طرح داستان ذوالقرنین، گوشهای از پیشینه امنیت را گزارش کردهاست:
🔹ابراهیم/بخشی از آیه۳۵، کهف/۹۴ تا ۹۷
🔸قرآن، برقراری امنیت را از آن رو لازم میداند که در سایه آن، دستورات الاهی اجرا گردد و ارزشها گسترش یابد (امنیت، وسیله است نه هدف)
🔹بقره/۲۳۹و ۱۲۵
🔹و لیبدّلنّهم من بعد خوفهم اَمنا یعبدوننی لا یشرکون بی شیئا (نور/۵۵)
🔹فلیعبدوا ربّ هذا البیت الذی اطعمهم من جوع و آمنهم من خوف (قریش/۳و۴)
🔹فقاتلوا التی تبغی حتی تفیءالی امر الله (حجرات/۹)
🔸در نگاه قرآن؛ تجاوز به جان مردم، امری مردود و ناپسند است (اسراء/۳۳) و با حکم قصاص، امنیت را از جانیان و ... سلب میکند (بقره/۱۷۹). قرآن، از تجاوز ظالمانه به اعتبار و حیثیت مردم منع کردهاست (حجرات/۱۱و۱۲) و این حق را برای ستمدیدگان نیز محفوظ داشتهاست که اینان بتوانند، حقوق از دست رفته خویش را بازیابند (نساء/۱۴۸). همچنین، اگر قرآن در باره پناه دادن به برخی افراد، نظری مساعد دارد (توبه/۶) ولی در باره مشرکان امنیت ستیز، دستوری قاطع و بازدارنده داده است (بقره/۱۹۳) قرآن، اِعمال خشونت علیه اخلالگران امنیت را فضل و رحمت خداوند میداند و اگر در برابر تجاوز و تباهی سکوت شود، آرامش و امنیت، تهدید خواهد شد (بقره/۲۵۱).
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
شعری بسیار زیبا
از رهبر معظم انقلاب
تو را است معجزه در کف
ز ساحران مَهَراس
عصا بیفکن و از بیمِ اژدها مگریز
وَ أَنْ أَلْقِ عَصَاكَ ۖ فَلَمَّا رَآهَا تَهْتَزُّ كَأَنَّهَا جَانٌّ وَلَّىٰ مُدْبِرًا وَلَمْ يُعَقِّبْ ۚ يَا مُوسَىٰ أَقْبِلْ وَلَا تَخَفْ ۖ إِنَّكَ مِنَ الْآمِنِينَ آیه ۳۱ سوره مبارکه قصص
(موسی) و تو (در این مقام) عصای خود بیفکن. چون (عصا افکند و) بر آن نگریست و دید که گویی اژدهایی مهیب و سبک خیز است رو به فرار نهاد و واپس نگردید. (در آن حال بدو خطاب شد) ای موسی پیش آی و مترس که تو از ایمنان هستی.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
#جملات_قرآنی
شنیدی میگن
تو انجام بده گناهش با من
✅قرآن میگه:
✴️وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا اتَّبِعُوا سَبِيلَنَا وَلْنَحْمِلْ خَطَايَاكُمْ وَمَا هُم بِحَامِلِينَ مِنْ خَطَايَاهُم مِّن شَيْءٍ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ (عنکبوت12)
👈و کافران به اهل ایمان میگن
بیایید شما هم کافر شید گناهش با ما
و البته هیچ گناهی از آنها حمل نمیکنن قطعا دارن دروغ میگن
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
#مسجد
#چادر_نماز
بعضی چیزا رو اصلا لازم نیست قرآن بگه
مثلا خودت میدونی چادر سیاه برا نماز ی جوریه
حتی تو خونه هم چادر سیاه نمیپوشی برا نماز
خب پس چطور تو مسجدی که قرآن میگه لباس خشگلاتونو بپوشید
✴️يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ (اعراف31)
باز با چادر سیاه وامیستید نماز
خب چه عیبی داره چادر نمازتو با خودت ببری یا اصلا اگه امکانش هست بزار مسجد بمونه
ی سجاده ی خوب ی مهر تمیز و تسبیح ی عطر خوب توش باشه با ی کتاب دعای کوچیک
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🌷تساوی زنومرد دربعضی موارددرقرآن🌷
1⃣هردو از یک نفس خلق شده اند🌸
يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ
ﺍﻱ ﻣﺮﺩم ! ﺍﺯ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺗﺎﻥ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ ، ﺁﻧﻜﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻳﻚ ﺗﻦ ﺁﻓﺮﻳﺪ ﻭ ﺟﻔﺘﺶ ﺭﺍ ﺍﺯ [ ﺟﻨﺲ ] ﺍﻭ ﭘﺪﻳﺪ ﺁﻭﺭﺩ.(نساء ١)
2⃣هردو میتوانندبهمقامات عالی برسند🌸
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
ﺍﺯ ﻣﺮﺩ ﻭ ﺯﻥ ، ﻫﺮ ﻛﺲ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﺆﻣﻦ ﺍﺳﺖ ، ﻣﺴﻠﻤﺎً ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﭘﺎﻙ ﻭ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺍﻱ ﺯﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻳﻢ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ ، ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ .(نحل٩٧)
3⃣هردو در ثواب وپاداش مساویند🌸
وَمَن يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ
ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻳﺎ ﺯﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺑﺨﺸﻲ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﻨﺪ ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﺆﻣﻦ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﭘﺲ ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﺑﻬﺸﺖ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ .(نساء ١٢٤)
4⃣هر دو حق تعلیم وتربیت دارند🌸
وَاذْكُرْنَ مَا يُتْلَىٰ فِي بُيُوتِكُنَّ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ وَالْحِكْمَةِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ لَطِيفًا خَبِيرًا
[ ﺍﻱ ﻫﻤﺴﺮﺍﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ! ]ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﻳﺎﺕ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺣﻜﻤﺖ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺷﻤﺎ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﻳﺎﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ.(احزاب٣٤)
(روایت طلب العلم فریضه علی کل مسلم و مسلمه)
5⃣حق حضوردرفعالیت های اجتماعی🌸
وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ
ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺩﻭﺳﺖ ﻭ ﻳﺎﺭ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮﻧﺪ ; ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﻪ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﻧﻴﻚ ﻭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺯﺷﺖ ﻭ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ.(توبه ٧١)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🌹چهار دستور مهم به مومنان در قرآن🌹
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ(آل عمران ٢٠٠)
1⃣صبر در برابر مشکلات شخصی
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا
2⃣صبر در برابر دشمن
وَصَابِرُوا
3⃣آمادگی دفاع از خود و جامعه
وَرَابِطُوا
4⃣رعایت تقوا و پارسایی
وَاتَّقُوا اللَّهَ
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🌺ویژگیهای زن در قرآن🌺
1⃣مایه آرامش ❤️
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً
ﻭ ﺍﺯ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺍﻭ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺟﻨﺲ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻫﻤﺴﺮﺍﻧﻲ ﺁﻓﺮﻳﺪ ﺗﺎ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭﺷﺎﻥ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻳﺎﺑﻴﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﺩﻭﺳﺘﻲ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ(روم ٢١)
2⃣موجب ادامه نسل❤️
نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ وَقَدِّمُوا لِأَنفُسِكُمْ
ﺯﻧﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻛﺸﺘﺰﺍﺭ ﺷﻤﺎﻳﻨﺪ ، ﻫﺮ ﺯﻣﺎﻥ ﻭ ﻫﺮ ﻛﺠﺎ ﻛﻪ ﺧﻮﺍﺳﺘﻴﺪ ﺑﻪ ﻛﺸﺘﺰﺍﺭ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﻳﻴﺪ . ﻭ [ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻧﺴﻠﻲ ﭘﺎﻙ ﻭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﺻﺎﻟﺢ] ﺑﺮﺍﻱ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﭘﻴﺶ ﻓﺮﺳﺘﻴﺪ .(بقره ٢٢٣)
3⃣نقش مادری و نیکی کردن به او❤️
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَىٰ وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِي عَامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَلِوَالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ
ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺵ ﺳﻔﺎﺭﺵ ﻛﺮﺩﻳﻢ ، ﻣﺎﺩﺭﺵ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺣﺎﻣﻠﻪ ﺷﺪ ،ﺳﺴﺘﻲ ﺑﻪ ﺭﻭﻱ ﺳﺴﺘﻲ [ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺩﺳﺖ ﻣﻰ ﺩﺍﺩ ]ﻭ ﺑﺎﺯ ﮔﺮﻓﺘﻨﺶ [ ﺍﺯ ﺷﻴﺮ ] ﺩﺭ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﻦ ﻭ ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺕ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭﻱ ﻛﻦ (لقمان١٤)
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
هدایت شده از آرشیو
🌷چهل شب با چهل شهید 🌷
✅ خیلی ها با این چله حاجت گرفتند و توی زندگیشون معجزه ها دیدند
🌹چله ی توسل به شهدا 🌹
⬇️ توضیحات تکمیلی چله ی شهدا :
۱_ برای شرکت در چله نام نویسی داریم
۲ _ فرصت هدیه کردن اَعمال چله از اذان صبح تا نیمه شب شرعی میباشد
۳ _ هر شب چله ی شهید روز بعد را میگذاریم
۴_ هر روز چله ی شهید مختص همان روز را سنجاق میکنیم
۵_ چله یعنی ۴۰ روز با ۴۰ شهید عزیز و هیچ روزی را فراموش نکنید زیرا چله شما باطل میشود و برای اینکه فراموش نکنید میتوانید آلارم برای موبایلتون بگذارید که در طول روز یادآوری شود
۶_ اَعمال چله شاملِ : 👇👇👇
👈 یک مرتبه زیارت عاشورا و
.👈۱۲۸مرتبه ذکر شریف صلوات از طرف شهید مختص هر روز هدیه به سیدالشهدا آقا امام حسین علیه السلام .
👈 فاتحه کبیره هدیه به روح مطهر شهید عزیز..دقت فرمایید👇👇
🔴سؤال:فاتحه کبیره چیست؟؟
🌸یک مرتبه سوره حمد؛
.🌸یک مرتبه چهار قل ( سوره های کافرون، فلق، توحید و ناس)
🌸هفت مرتبه سوره قدر؛
🌸سه مرتبه آیت الکرسی؛
خواهران عزیز توجه داشته باشید
از هدیه ها به شهدا هرکدام از اذکار را خواستید بخونید
اما بهتره 40 روز همه را انجام بدیم
اگر یکروز فراموش شد
چون 👈 چله 👉 هست
دوباره باید چله بگیریم
فرق میکنه با ختمهای دیگه که داریم
👇👇👇
بعنوان مثال..حزب خوانی ونمازقضا که ۳۰ روز هست اگه موقعیت نداشتیم روزهای بعد میتونیم عقب افتاده هارا باهم دریه روز بخونیم
👇👇👇
اما چله شهدا باید پیاپی وپشت سرهم باشه
التماس دعا
🌹🌷🌹🌷🌹🌷
لیست اسامی ..
۱🌷
۲🌷
۳🌷
۴🌷
۵🌷
https://eitaa.com/joinchat/2122973195Cbb62a2a6cc
ثبت نام درگروه چله خانم ام البنین
👆👆👆👆
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
💜 فضایل ابراهیم علیه السلام>
◀️20ـ #بهره_مندى_از_مواهب_
#الهى_در_دنیا
🌺 « و ءَاتَینـهُ فِى الدُّنیا حَسَنةً و إِنَّهُ فِى الأَخِرَةِ لَمِنَ الصَّـلِحین » ( نحل /۱۲۲ )،
🌸 * و ءَاتَینــهُ أَجرَهُ فِی الدُّنیا و اِنَّه فِی الآخِرَهِ لَمِن الصّالِحین * ( عنکبوت ۲۷ )
🌺 این احتمال وجود دارد که #حسنه در آیه ۱۲۲ نحل ، همان #اجر در آیه ۲۷ عنکبوت باشد .
🌸 بعضی ، #حسنه در آیه نحل را پاسخ به #دعای حضرت در آیه ۸۴ شعرا * و اجعل لی لسان صدق فی الاخرین ) دانستهاند .
🌺 مقصود از #حسنه میتواند هر امر #نیکی از مقام رسالت گرفته تا نعمتهای مادی باشد .
🌸 بعضی ، آن را #جاودانگی نام ابراهیم به نیکی ، مقتدا بودن برای آیندگان یا نبوت حضرت یا #نبوت فرزندان او دانستهاند .
🌺 * #اجر * در آیه ۲۷ عنکبوت نیز به فرزند صالح و یاد نیک و امتداد #نبوت در فرزندان تفسیر شده است .
🌸 در رایی دیگر ، آیه ۱۲۲ نحل به #زندگی نیکو و ثروت فراوان ، همراه با #مروت عظیم حضرت اشاره دارد .
🌺 ابراهیم علیه السلام از #رهگذر کار با سرمایه فراوانی که ساره ، همسرش در اختیار او قرار داد ، از #ثروتی برخوردار شد ؛ به گونهای که در سرزمین * کوئی * کسی #ثروتمندتر از او یافت نمی شد .
🌸 به رغم جلوگیری #نمرود ، ابراهیم توانست همه دارای خویش را در سفر #هجرت با خود ببرد .
🌺 بهرهمندی حضرت از #نعمت فراوان الهی در این زمینه ، از ماجرای پذیرایی او از #میهمانان که در سورههای حجر و ذاریات ، بیان شده نیز استفاده میشود .
🌸 احتمال داده شده که مقصود از #اجر در آیه ۲۷ عنکبوت نیز همین بهرهمندی از #نعمتهای الهی باشد ؛ هرچند ممکن است مقصود مقامات قربی باشد که در #آخرت به مومنان میدهند و به آن حضرت در دنیا عطا شده است .
ادامه دارد .......
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
24.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطرهایقرآنکریم
#انفالآیه۳۳و۳۴
وَ ما كانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِيهِمْ وَ ما كانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ «انفالآیه33»
و (لى) تا تو در ميان مردمى، خداوند بر آن نيست كه آنان را عذاب كند، و تا آنان استغفار مىكنند، خداوند عذاب كنندهى آنان نيست.
وَ ما لَهُمْ أَلَّا يُعَذِّبَهُمُ اللَّهُ وَ هُمْ يَصُدُّونَ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ ما كانُوا أَوْلِياءَهُ إِنْ أَوْلِياؤُهُ إِلَّا الْمُتَّقُونَ وَ لكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لا يَعْلَمُونَ «انفال آیه34»
و چرا خداوند آنها را عذاب نكند؟ با اينكه آنان (مردم را) از مسجدالحرام باز مىدارند، در حالى كه سرپرست آنجا نيستند. جز افراد پرهيزگار ديگران حقّ توليت و سرپرستى آن را ندارند، ولى بيشترشان نمىدانند.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh