🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂در هر شرایطی، به وظیفه خود عمل کنیم. 🍂
🔸يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَي رَبِّكَ كَدْحاً فَمُلَاقِيهِ...
فَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ....
وَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ وَرَاء ظَهْرِهِ....
(سوره انشقاق)
⚡️ترجمه :
هان اى انسان! تو به سوى پروردگارت تلاش بسيارى دارى و سرانجام به لقاى او خواهى رسيد.
پس هر كس كارنامه اش به دست راستش داده شود.....
و هر كس نامه اش از پشت سر (و به دست چپ) او داده شود....
🔴 این دنیا فانی و گذراست و ثروت و قدرتش ماندگار نیست.
حوادت و اتفاقات دنیا فقط برای این است که عیار انسان ها را محک بزند و معلوم کند که هرکس در کدام طرف ایستاده و به وظیفه خود عمل کرده یا نه.
🍃همه انسانها در این دنیا در حال تلاش و فعالیتند. و در نهایت با خدا ملاقات خواهند کرد.
نتايج دنیوی تلاشها مهم نیست. مهم این است که در این تلاشها، در کدام سمت باشیم.
آنان که در مسیر خدا و برای خدا تلاش کنند، در روز ملاقات با خدا، نتیجه تلاششان را با دست راست و سعادت و خوشی ابدی دریافت می کنند.
ولی آنان که در غفلت از قيامت و برای رسیدن به لذات دنیا کار کنند، در روز ملاقات با خدا، نتیجه تلاششان را از پشت سر و با آه و ناله و عذاب دریافت می کنند .
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
#از_قرآن_بیشتر_بدانیم
✅ سند روضه خوانی (مصیبت خوانی) در قرآن (1⃣)
✅💐 روضه خدا بر اصحاب اخدود
برخی از روی تعمد و عدهای از روی بیخبری نسبت به معارف دین و فرهنگ اصیل قرآن، در باب نهضت انسانساز عاشورا، شبهاتی طرح میکنند که فیالمثل، این همه جزع و فزع، گریه و مصیبت بر انسانهایی که قریب به 1370سال پیش در راه عقیده و آرمان خود کشته شدند، چه فایدهای دارد.
💐✨ انسانهای موحد، در طول تاریخ پیوسته گرفتار انواع عذابها و شقاوتها و قتل و غارتها بودهاند، و به جرم پاسداری از حق و حقیقت و توحید، انواع عذابها را به جان خریدهاند.
💐✨ به روایت قرآن مجید، پیش از رسالت حضرت ختمی مرتبت، عده ای از موحدّان و گروندگان به آیین مسیح در زمان پادشاهی ذونواس، آخرین پادشاه از طائفه «حمیر»، تنها به جرم حقپرستی، گروه گروه به گودالهای آکنده از آتش، افکنده شدند. قرآن مجید، داستان این جنایت تاریخی را در سوره مبارکه «بروج» آورده است.
💐✨ «ذونواس آخرین پادشاهی است که از طائفه حمیر به سلطنت رسید و زمام امور مردم را بدست گرفت. او نام خود را (یوسف) نهاد و آیین یهود را اختیار کرد، آنگاه آن را یگانه دین رسمی روزگار خود خواند درحالیکه یهودیت با آمدن عیسی بن مریم از بین رفت و خط بطلان بر آن کشیده شد.»
💐💫 قُتِلَ أَصْحابُ الْأُخْدُودِ---النَّارِ ذاتِ الْوَقُودِ---إِذْ هُمْ عَلَيْها قُعُودٌ--- وَ هُمْ عَلى ما يَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِينَ شُهُودٌ (آیات 4 تا 7 سوره بروج)
مرگ بر صاحبان گودال (پر آتش)--- همان آتش پر هيزم--- آنگاه كه آنان بالاى آن نشسته بودند--- و تماشاگر شكنجهاى بودند كه نسبت به مؤمنان روا مىداشتند.
✅💐 منظور از آیه (اذ هم علیها قعود) و آیه بعد، این است که گروهى با کمال خونسردى نشسته بودند و صحنههاى شکنجه را تماشا میکردند و لذت میبردند که این خود نشانه نهایت قساوت آنها بود.
✅💐 بعضى نیز آنها را دو گروه دانستهاند گروهى (شکنجه گر) و گروهى (تماشاچی) و از آنجا که تماشاچیان راضى به اعمال شکنجه گران بودند این فعل به همه آنها نسبت داده شده است، و این طبیعى است که در یک چنین برنامهاى همیشه گروهى عاملند، و گروهى تماشاگر، بعلاوه سران آنها معمولاً دستور میدهند و عمال از قشرهاى پایینترند.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
❣ #تدبر_در_قرآن
🔔 اقامه عزای امام حسین علیه السلام از منظر قرآن!
🌴 سوره هود 🌴
وَ كُلًّا نَقُصُّ عَلَيْكَ مِنْ أَنْباءِ الرُّسُلِ ما نُثَبِّتُ بِهِ فُؤادَكَ وَ جاءَكَ فِي هذِهِ الْحَقُّ وَ مَوْعِظَةٌ وَ ذِكْرى لِلْمُؤْمِنِينَ «120»
⚡️ترجمه:
و هر يك از سرگذشت انبياى (قبلى)، كه براى تو بازگو كرديم، چيزى است كه دلت را بدان محكم گردانيم، و در اين (اخبار)، براى تو حقايق و براى اهل ايمان، پند و تذكّرى آمده است.
👌 خداوند در این آیه، بازگویی مصائب حضرت را موجب مـوعظه و تـذکر دانسته است. این آیه تأکید می کند که تاریخ را نباید سرسری شمرد و یا به عنوان یک سرگرمی از آن برای شنوندگان استفاده کرد چرا که مجموعه ای است از بهترین درس های زندگی و از آن جایی کـه در عزاداری آن حضرت به زنـدگی آن امـام و ذکر مصائب ایشان پرداخته می شود، این مراسم بابرکت نقشی مؤثر در رشد باورهای مذهبی و فضایل و کرامت های انسانی خواهد داشت.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
💠 اوصاف و شان امام حسین (ع) در قرآن 💠
1⃣ هدایتگر مردم به امر الهی در پرتو صبر و یقین و عبادت :🌼
«وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یهْدُونَ بِأَمْرِنا وَ أَوْحَینا إِلَیهِمْ فِعْلَ الْخَیراتِ وَ إِقامَ الصَّلاةِ وَ ایتاءَ الزَّکاةِ وَ کانُوا لَنا عابِدینَ» (أنبیاء۷۳)
«وَجَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمّا صَبَرُوا وَ کانُوا بِایاتِنا یوقِنُونَ» (سجده۲۴)
امام حسین علیه السلام مظهر این وصف برجسته انبیای الهی است. از این رو، پیامبر اکرم او را مصباح و چراغ فروزان هدایت معرفی کرده است.
2⃣ امر به معروف: 🌼
قرآن می فرماید: شما بهترین امّت هستید، در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر کنید:«کُنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ» (آل عمران۱۱۰)
حضرت سیدالشهدا نیز در هدف از قیام خود می فرماید: من برای احیای امر به معروف و نهی از منکر خروج کردم.
3⃣ معلّم عزّت و عمل صالح: 🌼
قرآن مجید می فرماید: هر کس خواهان عزّت است، عزّت در پرتو ایمان و عمل صالح پدید می آید: «مَنْ کانَ یریدُ الْعِزَّةَ فَلِلّهِ الْعِزَّةُ جَمیعًا إِلَیهِ یصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یرْفَعُهُ»(فاطر۱۰)
امام حسین علیه السلام در قیام خود در کربلا، طالب عزّت بود و گریزان از ذلّت: «هَیهاتَ منِّی الذّلّة».
4⃣ معلّم ایثار و انفاق:🌼
«لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتّی تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ»(آل عمران۹۲) به مقام نیکان نایل نمی شوید، مگر با انفاق برخی چیزهایی که دوست دارید. امام حسین علیه السلام در روز عاشورا تمام آنچه را که در اختیار داشت و همه آنها محبوب او بود، در راه خدا انفاق کرد.
5⃣ صاحب نفس مطمئنّه: 🌼
« یا ایتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ؛ ارْجِعی إِلی رَبِّکِ راضِیةً مَرْضِیةً؛ فَادْخُلی فی عِبادی؛ وَ ادْخُلی جَنَّتی» (فجر30-27)
امام حسین علیه السلام صاحب نفس مطمئنّه بود که خداوند از او راضی و او از خداوند راضی بود. (و یکی از مصادیق بارز این آیه شریف، امام حسین علیه السلام است)
6⃣خوف و خشیت الهی:🌼
قرآن مجید در وصف انبیا می گوید: پیامبران پیشین کسانی بودند که در تبلیغ رسالت الهی، از خدا می ترسیدند و از هیچ کس دیگر هراسی نداشتند:
«الَّذینَ یبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللّهِ وَ یخْشَوْنَهُ وَ لا یخْشَوْنَ أَحَدًا إِلاَّ اللّهَ» (أحزاب۳۹)
امام حسین علیه السلام نیز دارای این دو خصیصه برجسته است:
🔹️تنها از خداوند می ترسید. در دعای عرفه می فرماید: «اللهم اجْعلنی أَخشاکَ کَأنّی أراک»؛ خدایا! مرا آن گونه قرار ده که از تو بترسم، آن سان که گویی تو را می بینم.
🔸️از غیر خدا نمی ترسید. امام حسین علیه السلام می فرماید: اگر در دنیا، هیچ پناهگاهی نداشته باشم و کسی مرا حمایت نکند، من با یزیدبن معاویه بیعت نخواهم کرد.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
✅دائره المعارف قرآن کریم✅
🎅#ابوبکر>
◀️ اسلام ابوبکر
🅰 درباره زمان اسلام #ابوبکر، در طول تاریخ اسلام، بحثهاى بسیارى در گرفته است.
🌀 وى در برخى منابع اهل #سنّت، نخستین مسلمان دانسته شده است.
🅰علاّمه امینى از منابع #معتبر اهلسنّت، بیش از صد حدیث آورده که امام علی علیه السلام را نخستین #مسلمان و اول نمازگزار میشناساند .
🌀 محمد بن سعد ، از #پدر خود نقل میکند که پیش از ابوبکر ، گروهی ( بیش از ۵۰ نفر ) #مسلمان شده بودند .
🅰یعقوبی ، #اسلامِ ابوبکر را پس از علی ، خدیجه ، زید بن حارثه و احتمالاً #ابوذر میداند .
🌀در مجادله #مامون درباره اسلام آوردن او پس از علی ، مباحث خواندنی و قابل تاملی در #تاریخ آمده است .
🅰 با دقت و تأمل در دادههای تاریخی ، قول به #اسلامِ ابوبکر پس از چند نفر ، استواری بیشتری مییابد ؛
به هر روی ، ابوبکر پس از #اسلام ، چون دیگر مسلمانان زیست .
🌀 داستان #زندگی او در این دوره مانند پیش از آن ، با همه آنچه درباره اعمال #مسلمانی وی در منابع آوردهاند ، عظمت و برجستگی ویژهای ندارد .
ادامه دارد .....
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
6.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطرهایقرآنکریم
#توبهآیه53
قُلْ أَنْفِقُوا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً لَنْ يُتَقَبَّلَ مِنْكُمْ إِنَّكُمْ كُنْتُمْ قَوْماً فاسِقِينَ «توبه آیه53»
(به منافقانى كه به جاى حضور در جبهه، قصد كمك مالى دارند) بگو: چه از روى علاقه انفاق كنيد وچه از روى كراهت، هرگز از شما پذيرفته نخواهد شد، زيرا شما قومى فاسق بودهايد.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
قُلْ أَنْفِقُوا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً لَنْ يُتَقَبَّلَ مِنْكُمْ إِنَّكُمْ كُنْتُمْ قَوْماً فاسِقِينَ «توبه آیه53»
(به منافقانى كه به جاى حضور در جبهه، قصد كمك مالى دارند) بگو: چه از روى علاقه انفاق كنيد وچه از روى كراهت، هرگز از شما پذيرفته نخواهد شد، زيرا شما قومى فاسق بودهايد.
نکته ها
به گفتهى تفاسير، منافقانى كه در جنگ تبوك شركت نكردند، مىخواستند با كمك مالى به جبهه، خود را شريك پيروزى بدانند.
قبول نشدن انفاق منافقان، يا به اين معنى است كه در دنيا كمكهاى مالى از آنان دريافت نمىشود، يا آنكه در آخرت پاداشى ندارند.
پیام ها
1- انفاق تنها براى سير كردن شكم نيست، اصلاح روح و رشد معنوى هم مورد نظر اسلام است. «أَنْفِقُوا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً»
2- روح، نيّت و باطن افراد، در ارزش اعمالشان اثر دارد. منافقى كه از پيروزى مسلمانان ناراحت و از آسيب رسيدن به آنان خوشحال مىشود، اعمالش با اين آلودگى باطن، بىاثر است. أَنْفِقُوا ... لَنْ يُتَقَبَّلَ
3- خدمات وانفاقهاى منافقان، بىارزش است وحبط مىشود. أَنْفِقُوا ... لَنْ يُتَقَبَّلَ
4- هر كمكى را از هر كسى قبول نكنيم. «لَنْ يُتَقَبَّلَ مِنْكُمْ»
5- شرط قبولى اعمال، تقوا و پاكدلى است و مسائل سياسى، اجتماعى، عبادى و اخلاقى با هم پيوند دارند. لَنْ يُتَقَبَّلَ ... كُنْتُمْ قَوْماً فاسِقِينَ
6- فسق، مانع قبولى اعمال است. إِنَّكُمْ ... فاسقين
تفسير نور(10جلدى)، ج3، ص: 438
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
#از_قرآن_بپرس:
همسرم وقتی دچار بعضی از گرفتاری ها و مشکلات می شود، نمازش فرق می کند، سجده هایش طولانی می شود، در قنوت دست هایش مدتی بین آسمان و زمین به نیاز بالا می ماند، اما افسوس هر وقت که مشکلی ندارد و حال خوشی دارد، دیگر از آن نمازها خبری نیست! و گویا فرد دیگری بوده که آن طور التماس و نیاز می کرده است! چرا بعضی ها این گونه ناسپاس و فراموشکار می شوند؟!
وَإِذَا مَسَّ الْإِنسَانَ الضُّرُّ دَعَانَا لِجَنبِهِ أَوْ قَاعِدًا أَوْ قَائِمًا فَلَمَّا کَشَفْنَا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ کَأَن لَّمْ یَدْعُنَا إِلَىٰ ضُرٍّ مَّسَّهُ ۚ کَذَٰلِکَ زُیِّنَ لِلْمُسْرِفِینَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ﴿١٢﴾
و چون انسان را آسیبى رسد، ما را -به پهلو خوابیده یا نشسته یا ایستاده- مىخواند، و چون گرفتاریش را برطرف کنیم چنان مىرود که گویى ما را براى گرفتاریى که به او رسیده، نخوانده است. این گونه براى اسرافکاران آنچه انجام مىدادند زینت داده شده است.
سوره مبا رکه یونس – آیه ۱۲
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh