📖#دائره_المعارف_قرآن_کریم 📖
⬛️ #حسین_بن_على_علیه السلام>
#گفتمان_پیامبر_صل_الله_علیه_و_آله و
#اهل_بیت_علیهم_السلام
.... ادامه
💠 امام علیه السلام تاکید کرد که شما #نامه نوشتید و در نامه خود به #بیعت با من اشاره کردید ؛ اگر بر بیعت خود بمانید ، من حسین فرزند علی و فاطمه علیهماالسلام هستم و #خودم با شما و خانواده ام با خانواده شمایند .
🍀ایشان سپس آیه ۱۰ از سوره #فتح را قرائت کردند که بدین معناست :
اگر #بیعت خود با من را بشکنید ، به خود بد کردهاید .
💠 امام در این سخنان به #صراحت به مسئولیت فردی کوفیان در برابر #حاکمان نامشروع بنی امیه اشاره دارد .
🍀امام علیه السلام در پاسخ #فرزدق که گفته بود این #مشیت الهی است که از آسمان فرود می آید ، کوشید #دید وی را به مشیت تصحیح کند و اینگونه میان مشیت و برنامه و #تکلیف خود سخن گفت :
💠چنانچه #مشیت الهی مطابق خواست ما بود ، #سپاسگزار خدا هستیم و از او برای سپاس از نعمت هایش کمک می گیریم و اگر #مشیت الهی با خواست ما هماهنگی نداشت ، اهل #تقوا و کسانی که با نیت درست کار می کنند ( خود امام ) ، کار #خطایی نکردهاند .
🍀امام در این سخن به خوبی نشان داده اند که بر اساس #ایمان ، اندیشه و باور های اصولی ، شایست را از ناشایست #تشخیص داده و اهمیت و اولویت اقدام بر ضد نادرستی را سنجیده و بر اساس #فرصتها و امکانات خود ، قیامی را #مدیریت می کند و اینگونه نیست که اعتقاد مشیت الهی او را از انجام #تکلیف باز دارد .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
9.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۹۰
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْدَ إِيمَانِهِمْ ثُمَّ ازْدَادُوا كُفْرًا لَنْ تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الضَّالُّونَ ﴿٩٠﴾
مسلماً کسانی که پس از ایمانشان کافر شدند، سپس بر کفر [خود] افزودند، هرگز توبه آنان پذیرفته نخواهد شد؛ و اینانند که گمراهند. (۹۰)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٩٠)
شأن نزول:
بعضى گفتهاند اين آيه در مورد اهل كتاب كه قبل از بعث پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله به او ايمان آورده بودند، اما پس از بعثت به او كفر ورزيدند نازل شده است.
تفسير:
توبۀ بىفايده-در آيات قبل سخن از كسانى در ميان بود كه از راه انحرافى خود پشيمان شده و توبۀ حقيقى نموده بودند و لذا توبۀ آنها قبول شد ولى در اين آيه سخن از كسانى است كه توبۀ آنها پذيرفته نيست، مىفرمايد:
«كسانى كه بعد از ايمان آوردن كافر شدند سپس بر كفر خود افزودند
(و در اين راه اصرار ورزيدند) هيچ گاه توبۀ آنان قبول نمىشود
(چرا كه از روى ناچارى صورت مىگيرد) و آنها گمراهانند»
چرا كه هم راه خدا را گم كردهاند و هم راه توبه را (إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْدَ إِيمانِهِمْ ثُمَّ ازْدادُوا كُفْراً لَنْ تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَ أُولئِكَ هُمُ الضّالُّونَ) .
توبۀ آنها ظاهرى است چرا كه وقتى پيروزى طرفداران حق را ببينند از روى ناچارى اظهار پشيمانى و توبه مىكنند و طبيعى است كه چنين توبهاى پذيرفته نشود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 305
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_380
🌹 #آیه_90 #سوره_آل_عمران
🌸 إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بَعْدَ إِيماَنِهِمْ ثُمَّ ازْدَادُواْ كُفْراً لَّنْ تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَ أُولئِكَ هُمُ الْضَّآلُّونَ
🍀 ترجمه: همانا كسانى كه پس از ایمان آوردن، كافر شدند و سپس بر كفر خود افزودند، هرگز توبه ى آنها پذیرفته نخواهد شد و آنها همان گمراهان هستند.
🌷 #کفروا: کافر شدند
🌷 #ازدادوا: افزودند
🌷 #لن_تقبل: پذیرفته نخواهد شد
🌷 #الضآلون: گمراهان
🔴 #شأن_نزول: بعضى گفته اند این آیه در مورد اهل کتاب که قبل از بعثت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم به او ایمان آورده بودند، اما پس از بعثت به او کفر ورزیدند نازل شده است. و بعضی دیگر گفته اند که در مورد حارث بن سوید و یازده نفر از یاران او که پس از ایمان آوردن از دین #اسلام برگشتند و کافر شدند نازل شد ولی بعدها حارث پشیمان شد و توبه کرد و چنانکه در جلسه قبلی بیان شد توبه او پذیرفته شد و اما یازده نفر از یاران او همچنان به حال خود باقی ماندند و برنگشتند و در پاسخ دعوت حارث بن سوید گفتند: ما در مکه می مانیم و به کار خود بر ضد محمد (صلی الله عليه و آله و سلم) ادامه می دهیم و انتظار شکست او را داریم، اگر مقصود ما حاصل شد، چه بهتر و در غیر این صورت راه #توبه باز است و هر گاه برگردیم درباره ما همان چیزی که درباره تو نازل شد، نازل می شود.
🌸 در آیات قبل سخن از کسانی در میان بود که از راه انحرافی خود پشیمان شده و توبه حقیقی نمودند. و لذا #توبه آنها قبول شد ولی در این آیه سخن از کسانی است که توبه آنها قبول نیست. می فرماید: {إن الذين كفروا بعد إيمانهم ثم ازدادوا كفرا لن تقبل توبتهم و أولئك هم الضآلون: همانا کسانی که پس از ایمان آوردن، #کافر شدند و سپس بر کفر خود افزودند، هرگز توبه ی آنها پذیرفته نخواهد شد و آنها همان گمراهان هستند.} زیرا که هم راه #خدا و هم راه #توبه را گم کرده اند. اینها کسانی هستند که ابتدا ایمان آورده سپس کافر شده و در کفر پافشاری و اصرار دارند و به همین دلیل هیچ گاه حاضر به پیروی از دستورات #خدا نیستند و وقتی که پیروزی طرفداران حق را ببینند از روی ناچاری و ترس اظهار پشیمانی و توبه می کنند در حالی که توبه آنها واقعی نیست چنین توبه ای که از روی قلب نباشد پذیرفته نمی شود.
🔹 پيام های آیه90سوره آل عمران 🔹
✅ #ایمانى ارزش دارد كه تا پایان عمر تداوم داشته باشد. ایمانى كه با كفر پایان پذیرد، كارساز نیست.
✅ انتخاب با خود #انسان است، مى تواند ایمان آورد و یا كفر ورزد. مى تواند بر ایمان خود پایدار و یا در كفر خود پافشارى كند. مى تواند توبه كند یا بر گناه اصرار بورزد.
✅ اصرار و تداوم #كفر، سبب محرومیّت از پذیرفته شدن توبه است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
اگر قدرت و امكانات، در دست افراد صالح باشد، بهرهبردارى صحيح مىكنند و اگر در اختيار نااهلان قرار گيرد سوء استفاده مىكنند. بنابراين دنيا و قدرت، براى گروهى نعمت و براى گروهى وسيلهى بدبختى است و قرآن از هر دو نمونه ياد كرده است: اگر مؤمنان به قدرت برسند، به سراغ نماز و زكات و امر به معروف مىروند ولى انسانهاى منحرف و نااهل، اگر قدرتمند شوند كارشان طغيان است، «إِنَّ الْإِنْسانَ لَيَطْغى» «1» و در راه نابودى منابع اقتصادى و نسل بشر گام بر مىدارند، «وَ إِذا تَوَلَّى سَعى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ» «2» و عاقبت، مردم را به دوزخ مىكشانند. «أَئِمَّةً يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ» «3»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚠️‼️♨️شبهه
بعضی ها قائل به این شدن که انسان هر کاری انجام میدهد مجبور است نه از روی اختیار مثلا اگر ماشین زیر پای من باشه هر طرفی که راننده اراده بکند ماشین هم میرود انسان هم همینطور است هر چه که خداوند از قبل به او گفته انسان هم انجام میدهد مثل بازیگر که هرچه نویسنده برایش نوشته باشند بازیگر هم آنرا اجرا میکند حتی برای اثبات حرفشان به آیاتی استدلال کردند از جمله👇👇
يُضِلُّ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ
(خداوند هرکس را بخواهد هدایت و هرکس را بخواهد گمره میکند)❓❓
جواب اول👇👇
💯اول باید این سوالات جواب داده بشود بعد جواب این شبهه مشخص میشه👇👇
1)یعنی چه خداوند عده ای هدایت میکند و عده ای را گمراه میکند❓
2)یعنی آیا خداوند به یک نفر آدرس صحیح میدهد پس هدایت میشود و به نفر دیگر آدرس غلط میدهد پس او گمراه میشود❓
✅خداوند به همه یک آدرس میدهد ولی با همان آدرس عده ای گمراه میشوند و عده ای هدایت به عنوان مثال👇👇👇
یا سوره اسراء آیه 82:وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ لا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلاَّ خَساراً (و ما آنچه را براى مؤمنان مايه درمان و رحمت است از قرآن نازل مى كنيم ولى ستمگران را جز زيان نمى افزايد) یک قرآنه ولی عده ای با همین قرآن هدایت میشوند و جلب رحمت میکنند و عده با همین قرآن خسارت میبینند وگمراه میشوند(مثل قرآن به نیزه کردن در جنگ صفین.. )
✅هنر قرآنه که با یک مثال عده ای را هدایت میکند و عده ای را گمرا میکند مثلا خداوند به یک پشه مثال میزند:
إِنَّ اللَّهَ لَا يَسْتَحْيِي أَن يَضْرِبَ مَثَلًا مَّا بَعُوضَةً فَمَا فَوْقَهَا ۚ فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّهِمْ ۖ وَأَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَيَقُولُونَ مَاذَا أَرَادَ اللَّهُ بِهَٰذَا مَثَلًا ۘ يُضِلُّ بِهِ كَثِيرًا وَيَهْدِي بِهِ كَثِيرًا ۚ وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلَّا الْفَاسِقِينَ
(و خدا را شرم و ملاحظه از آن نیست که به پشه و چیزی بزرگتر از آن مثل زند، پس آنهایی که به خدا ایمان آوردهاند میدانند که آن مثل حق است از جانب او، و اما آنهایی که کافرند میگویند: خدا را از این مثل چه مقصود است؟ گمراه میکند به آن مثل بسیاری را و هدایت میکند بسیاری را! و گمراه نمیکند به آن مگر فاسقان را)
👌با همین مثال عده ای گمرا میشوند و عده ای هدایت میشوند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
امام علی ( خداوند [نشانههای] امامت مرا در قرآن قرار داده و فرموده است: و آنان که شب را در سجده یا در قیام برای پروردگارشان به صبح میآورند. (فرقان/۶۴) و کسانی که می گویند: «پروردگارا! همسران و فرزندانمان را مایهی روشنی چشم ما قرار ده، و ما را پیشوایی برای پرهیزگاران گردان! (فرقان/۷۴) و فرموده است: الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَ لِلهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ.
📚 بحارا لأنوار، ج۲۹، ص۵۶۵/ العددالقویهًْ، ص۱۹۹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
امام باقر ( از امامباقر (نقلشده که در مورد آیهی: الَّذینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ؛ فرمود: «این آیه اختصاص به آلمحمّد (تا آخرین امام، و حضرتمهدی (و یارانش دارد، همان کسانیکه خداوند آنها را مالک شرق و غرب زمین خواهد نمود و دین را بهوسیلهی او آشکار کند و بدعتها و ناحقّ را بهوسیلهی او و یارانش از میان بردارد؛ آنچنانکه بیخِردان، حقّ را نابود کردهاند؛ و [عدالت آنگونه گسترش یابد که] اثری از ظلم باقی نمیماند؛ و آنها امر به معروف و نهی از منکر میکنند».
📚 بحارا لأنوار، ج۵۱، ص۴۷/ القمی، ج۲، ص۸۷/ بحارا لأنوار، ج۲۴، ص۱۶۵/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۳۳۹/ نورالثقلین؛/ البرهان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی
#حضرت_یعقوب(ع)
#قسمت_دوم
حسادت برادر يعقوب
يعقوب برادرى به نام عيص (يا: عيساد) داشت، اين برادر نسبت به يعقوب حسادت داشت و باعث رنجش خاطر او مىشد، علت حسادتش اين بود كه اسحاق عليهالسلام براى يعقوب دعاى بركت نموده بود و به او فرموده بود: تو داراى نسل فراوان پاكى خواهى شد و به يعقوب ابراز دوستى مخصوصى نموده بود.
آزار عيص به يعقوب به حدى بود كه يعقوب نزد پدرش اسحاق كه در آن وقت پير شده بود، رفت و شكايت او را نمود، اسحاق از اختلاف دو فرزندش ناراحت و اندوهگين شد، به يعقوب گفت: مىبينى كه من پير شدهام و عمرم به لب ديوار رسيده است، من ترس آن را دارم كه پس از من، برادرت بر تو غالب شود و زمام اختيار تو را به دست گيرد، به تو وصيت مىكنم به سرزمين حاران (در خاك عراق كنونى) بروى و در آن جا به خدمت رييس آن جا لابان بن تبوئيل برسى و با دختر او ازدواج كنى، در نتيجه او و بستگان او از تو پشتيبانى كنند و در اين صورت برادرت نمىتواند در برابر تو عرض اندام كند. يعقوب از پدر تشكر كرد و به خانهاش برگشت تا در مورد اين سفر فكر كند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh