🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى>
🍁عوامل و اسباب آسانى>
⬅️1. #انفاق_و_تقوا
🌀خداوند #کسانى را که انفاق مىکنند و پرهیزگارند ، به آسانى و یُسر #وعده داده است:
« فأمّا مَن أعطى و اتَّقى * و صَدَّقَ بِالحُسنى * فسَنُیِسّرُه لِلیُسرى ». ( لیل ۵ـ۷ )
🔸امام باقر علیه السلام در #تفسیر این آیه فرموده است :
انسان #باتقوا هیچ کار خوبی را اراده نمی کند ، مگر آن که خداوند آن کار را #برایش آسان می گرداند ؛
🌀همچنین خداوند به اهل #تقوا نوید رهایی از گرفتاری ها را داده و فرموده است که در کارهایشان #گشایش پدید می آورد :
* و من یتّق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لا یحتسب ..... * ....... و من یتّق الله یجعل له من امره یسرا * ( طلاق ۲ و ۴ )
⬅️2. #نماز_و_روزه
🔸در آیه ۴۵ بقره #خداوند دستور داده است که از صبر و نماز #کمک بگیرید:
« وَاستَعینوا بِالصَّبرِ والصَّلوةِ ».
🌀امام صادق علیهالسلام #ترغیب فرموده که هنگام غم و اندوه، #وضو بگیرید :
* و استعینوا بالصّبر و الصّلوه * .
🔸 امام صادق علیه السلام #ترغیب فرموده که هنگام غم و اندوه وضو گرفته ، نماز بخوانید .
🌀#روایاتی نیز از اهل بیت علیهم السلام وارد شده که مقصود از #صبر در آیه ، #روزه است و انسان با بهره گیری از #روزه می تواند موانع را بر خویش هموار سازد .
⬅️3. #هجرت
🔸آیه ۱۶ کهف درباره #اصحاب کهف آورده است که به یکدیگر گفتند:
به جهت #کناره گرفتن از کافران به #غار پناه ببرید؛ در این صورت، خداوند با شما با #ملاطفت برخورد خواهد کرد و موجب گشایش خواهد شد :
* و اذ اعتزلتموه و ما یعبدون الّا الله فاوُا الی الکهف ینشر لکم ربّکم من رحمته و یهللکم من امرکم مرفقا *
پایان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۲۰
وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَعَلَ فِيكُمْ أَنْبِيَاءَ وَجَعَلَكُمْ مُلُوكًا وَآتَاكُمْ مَا لَمْ يُؤْتِ أَحَدًا مِنَ الْعَالَمِينَ ﴿٢٠﴾
و [یاد کنید] هنگامی که موسی به قومش گفت: ای قوم من! نعمت خدا را بر خود یاد کنید، آن گاه که در میان شما پیامبرانی قرار داد، و شما را حاکمان و فرمانروایان ساخت، و به شما نعمت های ویژه ای داد که به هیچ یک از جهانیان نداد.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٠)
-بنى اسرائيل و سرزمين مقدس! از اين به بعد قرآن براى زنده كردن روح حق شناسى در يهود، و بيدار كردن وجدان آنها در برابر خطاهايى كه در گذشته مرتكب شدند، تا به فكر جبران بيفتند، نخست چنين مىگويد: به خاطر بياوريد «زمانى را كه موسى به پيروان خود گفت: اى بنى اسرائيل نعمتهايى را كه خدا به شما ارزانى داشته است بياد آوريد» (وَ إِذْ قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ) .
سپس به سه نعمت مهم اشاره كرده، نخست مىگويد: «هنگامى كه در ميان شما پيامبرانى قرار داد» و زنجير فرعونى را شكست (إِذْ جَعَلَ فِيكُمْ أَنْبِياءَ) .
در پرتو اين نعمت بود كه از درّۀ هولناك شرك و بتپرستى و گوسالهپرستى رهايى يافتند، و اين بزرگترين نعمت معنوى در حق آنها بود. سپس به بزرگترين موهبت مادى كه به نوبۀ خود مقدمۀ مواهب معنوى نيز مىباشد اشاره كرده مىفرمايد: «شما را صاحب اختيار جان و مال و زندگى خود قرار داد» (وَ جَعَلَكُمْ مُلُوكاً) .
زيرا بنى اسرائيل ساليان دراز در زنجير اسارت و بردگى فرعون و فرعونيان بودند و هيچ گونه «اختيارى» از خود نداشتند، خداوند به بركت قيام موسى آنها را صاحب اختيار هستى و زندگى خود ساخت.
و در آخر آيه بطور كلى به نعمتهاى مهم و برجستهاى كه در آن زمان به احدى داده نشده بود اشاره فرموده، مىگويد: «به شما چيزهايى داده كه به احدى از عالميان نداد» (وَ آتاكُمْ ما لَمْ يُؤْتِ أَحَداً مِنَ الْعالَمِينَ) .
اين نعمتهاى متنوع، فراوان بودند، كه شرح آن در آيۀ ٥٧ سورۀ بقره گذشت.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 505
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_659
🌹 #آیه_۲۰ #سوره_مائده
🌸 وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ اذْكُرُواْ نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَعَلَ فِيكُمْ أَنبِيَآءَ وَجَعَلَكُم مُّلُوكاً وَءَاتَاكُمْ مَّا لَمْ يُؤْتِ أَحَداً مِّنَ الْعاَلَمِينَ
🍀 ترجمه: و (به یاد آورید) زمانى كه موسى به قوم خود گفت: اى قوم من! نعمت خدا را بر خود یاد آورید، هنگامى كه در میان شما پیامبرانى قرار داد و شما را صاحبان اختیار قرار داد و به شما چیزهایى داد كه به هیچ یک از جهانیان نداده است.
🌷 #إذ: زمانی که
🌷 #اذکروا: به یاد آورید
🌷 #علیکم: بر شما
🌷 #جعل: قرار داد
🌷 #ملوک: جمع ملک، ملک هم به معنای حاکم و هم به معنای صاحب اختیار است.
🌷 #ءاتاکم: به شما داد
🌷 #العالمین: جهانیان
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است. #قرآن براى زنده كردن روح حقّ شناسى در يهود، و بيدار كردن وجدان آنها در برابر خطاهايى كه در گذشته مرتكب شدند، تا به فكر جبران بيفتند، نخست می فرماید: «وَ إِذْ قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ: و (به یاد آورید) زمانی که موسی به قوم خود گفت: ای قوم من! نعمت خدا را بر خود یاد آورید.» سپس به سه نعمت مهم اشاره كرده، نخست مىی فرماید: «إِذْ جَعَلَ فِيكُمْ أَنْبِياءَ: هنگامی که در میان شما پیامبرانی قرار داد.» و در پرتو اين #نعمت بود كه از درّه هولناک شرک و بت پرستى و گوساله پرستى رهايى يافتند، و اين بزرگترين نعمت معنوى در حقّ آنها بود.
🌸 سپس به بزرگترين موهبت مادّى كه به نوبه خود مقدّمه مواهب #معنوى نيز مى باشد. «وَ جَعَلَكُمْ مُلُوكاً: و شما را صاحبان اختیار قرار داد.» #ملک در لغت هم به معنای حاکم و صاحب اختیار است و در روایتی از #پیامبر_اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است: هر کسی از بنی اسرائیل که دارای همسر و صاحب اختیار است او را #ملک می گفتند زيرا بنى اسرائيل ساليان دراز در زنجير اسارت و بردگى فرعون و فرعونيان بودند و هر گونه اختيارى از خود نداشتند، #خداوند به بركت قيام موسى آنها را صاحب اختيار هستى و زندگى خود ساخت.
🌸 و در آخر آيه بطور كلّى به نعمت هاى مهمّ و برجسته اى كه در آن زمان به احدى داده نشده بود اشاره فرموده، مى فرماید: «وَ ءاتاكُمْ ما لَمْ يُؤْتِ أَحَداً مِنَ الْعالَمِينَ: و به شما چیزهایی داد که به هیچ یک از جهانیان نداده است.» نعمت هایی مانند عبو از #رود_نیل و غرق شدن فرعون ، جوشیدن دوازده چشمه آب و نعمت های فراوان دیگر.
🔹 پيام های آیه ۲۰ سوره مائده 🔹
✅ براى دعوت #مردم، باید از عواطف استفاده كرد.
✅ باید پیش از دستورات الهى، مردم را با ذكر الطاف الهى، آماده كنیم.
✅ از بزرگترین نعمت ها، نعمت نبوّت، حكومت و قدرت است.
✅ از وظایف #انبیا، یادآورى نعمت هاى الهى مردم است.
✅ قبل از #حضرت_موسى نیز در میان بنى اسرائیل پیامبرانى وجود داشته كه حضرت موسى وجود آنان را به عنوان نعمت یادآورى مى كند.
✅ #انبیا از زمینه سازان حاكمیّت و استقلال بوده اند.
✅ از تاریخ #عبرت بگیریم. قوم موسى پس از برخوردارى از لطف ویژه الهى و رسیدن به حكومت، گرفتار ذلت و مسكنت شدند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
•••❈❂🌺❂❈ ﷽ ❈❂🌺❂❈•••
🧚🏻♂️ 📖 نکات کاربردی جزء ۱۶ 📖 🧚🏻♂️
1️⃣ حمایت همه جانبه از رهبر در برابر دشمن 🕊
«قَالَ مَا مَكَّنِّي فِيهِ رَبِّي خَيْرٌ فَأَعِينُونِي بِقُوَّةٍ أَجْعَلْ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ رَدْمًا»
(ذوالقرنين در پاسخ) گفت: آنچه پروردگارم در آن به من قدرت داده، (از كمك مالى شما) بهتر است. پس مرا با نيرويى كمك كنيد تا ميان شما و آنان سدّى محكم بسازم.کهف🌱۹۵
2️⃣ مجازات سامری(تبعید،سوزاندن گوساله) 🕊
«قَالَ فَاذْهَبْ فَإِنَّ لَكَ فِي الْحَيَاةِ أَنْ تَقُولَ لَا مِسَاسَ وَإِنَّ لَكَ مَوْعِدًا لَنْ تُخْلَفَهُ وَانْظُرْ إِلَىٰ إِلَٰهِكَ الَّذِي ظَلْتَ عَلَيْهِ عَاكِفًا لَنُحَرِّقَنَّهُ ثُمَّ لَنَنْسِفَنَّهُ فِي الْيَمِّ نَسْفًا»
(موسى به سامرى) گفت: پس برو (دور شو)، پس همانا بهرهى تو در دنيا اين است كه (به دردى مبتلا خواهى شد كه دائماً) مىگويى: «به من دست نزنيد» و همانا براى تو (در آخرت) ميعادگاهى استكه هرگز از آن تخلّف نخواهد شد. و (اكنون) به سوى معبودت كه پيوسته آنرا پرستش مىكردى نگاه كن، ما حتماً آن را مىسوزانيم (و) سپس خاكستر و ذرّات آن را به دريا خواهيم پاشيد.طه🌱۹۷
3️⃣ عفت و حیای حضرت مریم 🕊
«فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَىٰ جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَٰذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا»
آنگاه درد زاییدن او را به کنار درخت خرمایی کشانید (و از شدت حزن و اندوه با خود) گفت: ای کاش من از این پیش مرده بودم و از صفحه عالم به کلی نامم فراموش شده بود. مریم🌱۲۳
4️⃣ ایمان ، منشاء برکات 🕊
«وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا»
و مرا هر کجا که باشم مایه برکت (و رحمت) گردانید، و تا زندهام به عبادت نماز و زکات سفارش کرد. مریم🌱۳۱
5️⃣ غفلت نکردن از توان داخلی 🕊
«وَأَلْقِ مَا فِي يَمِينِكَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُواإِنَّمَا صَنَعُوا كَيْدُ سَاحِرٍوَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ أَتَىٰ»
و اینک عصایی که در دست داری بیفکن تا (اژدها شود و یکباره) بساط سحر و ساحری اینان را فرو بلعد، که کار اینان حیله ساحری بیش نیست و ساحر هر جا رود (و هر چه کند) هرگز فلاح و فیروزی نخواهد یافت. طه🌱۶۹
6️⃣ پرهیز از تفرقه 🕊
«قَالَ يَا ابْنَ أُمَّ لَا تَأْخُذْ بِلِحْيَتِي وَلَا بِرَأْسِي ۖ إِنِّي خَشِيتُ أَنْ تَقُولَ فَرَّقْتَ بَيْنَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَلَمْ تَرْقُبْ قَوْلِي»
هارون گفت: ای برادر مهربان (بر من قهر و عتاب مکن و) سر و ریش من مگیر، ترسیدم بگویی تو میان بنی اسرائیل تفرقه انداختی و به سخنم وقعی ننهادی.طه🌱۹۴
7️⃣ دعوت خانواده به عبادت و نماز 🕊 «وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا نَحْنُ نَرْزُقُكَ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ»
وخانوادهات را به نماز فرمان ده و بر آن پايدار باش. ما از تو روزى نمىخواهيم، (بلكه) ما تو را روزى مىدهيم، و سرانجامِ (نيكو) براى (اهل) تقوا است. طه🌱۱۳۲
8️⃣ خرما بهترین غذای زن باردار 🕊
«وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا»
شاخ درخت را به سوی خود حرکت ده تا از آن بر تو رطب تازه فرو ریزد. مریم🌱 ۲۵
9️⃣ ترک نماز و پیروی از شهوات دو عامل گمراهی 🕊
«فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا»
سپس جانشین آن مردم خداپرست قومی شدند که نماز را ضایع گذارده و شهوتهای نفس را پیروی کردند و اینها به زودی کیفر گمراهی را خواهند دید. مریم 🌱۵۹
🔟 تقاضاهای دقیق برای رهبری امت (شرح صدر،قدرت بیان،داشتن یار)🕊
«قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي»«وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي»«وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي»«يَفْقَهُوا قَوْلِي»«وَجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي» طه۲۵ 🌱۲۹
موسی عرضه داشت: پروردگارا، شرح صدرم عطا فرما (که از جفا و آزار مردم تنگدل نشوم).و کار مرا برایم آسان گردان.و عقده را از زبانم بگشا.تا مردم سخنم را نیکو فهم کنندو نیز از اهل بیت من یکی را وزیر و معاون من فرما.
•••❈❂🌺❂❈•••❈❂🌺❂❈•••
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
آیه اطعام
شأن نزول آیات 5 تا 9 سوره انسان
«شیخ طوسى» گویند: مفسرین خاصه و عامه روایت کنند که این آیات درباره على و فاطمه و حسن و حسین علیهمالسلام نازل گردیده زیرا آنان مسکین و یتیم و اسیر را در سه شب با افطار خود سیر کردند و خود گرسنه ماندند و خداوند با این آیات آنها را ستایش فرمود و این سوره را به خاطر آنها نازل گردانید و خود این موضوع دلیل است که این سوره در مدینه نازل گردیده است.[۱]
يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ يَخافُونَ يَوْماً كانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً «7» وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً «8» إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً «9» إِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا يَوْماً عَبُوساً قَمْطَرِيراً «10»
آنان به نذر وفا مىكنند و از روزى كه شرش فراگير است مىترسند. و غذاى خود را با آن كه دوستش دارند، به بينوا و يتيم و اسير مىدهند. (و مىگويند:) ما براى رضاى خدا به شما طعام مىدهيم و از شما پاداش و تشكّرى نمىخواهيم. همانا ما از پروردگارمان، به خاطر روزى عبوس و سخت، مىترسيم.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
࿐🌺⊰༻﷽ ༺⊱🌺࿐
💫📖 نکات کاربردی جزء ۱۵ 📖💫
1️⃣ پرهیز از تبذیر 🍄
«وَآتِ ذَا الْقُرْبَىٰ حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا»
«إِنَّ الْمُبَذِّرِينَ كَانُوا إِخْوَانَ الشَّيَاطِينِ وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِرَبِّهِ كَفُورًا» اسراء❁۲۶و ۲۷
حقّ خويشاوند و بيچاره و در راه مانده را ادا كن و هيچ گونه ريخت و پاش و اسرافى نكن.همانا اسرافكاران برادران شيطانهايند و شيطان نسبت به پروردگارش بسيار ناسپاس بود.
2️⃣ دوری گزیدن از محیط گناه ⛈️
«وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَا إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلًا» اسراء❁۳۲
و هرگز به عمل زنا نزدیک نشوید، که کاری بسیار زشت و راهی بسیار ناپسند است.
3️⃣ پرهیز از سخن بدون علم 🍄
«وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَٰئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا» اسراء❁۳۶
و (ای انسان) هرگز آنچه را که بدان علم و اطمینان نداری دنبال مکن که چشم و گوش و دل همه مسئولند.
4️⃣ اهتمام به نافله شب ⛈️
«وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَىٰ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا» اسراء❁۷۹
و پاسى از شب را بيدار باش وتهجّد و عبادت كن، و اين وظيفهاى افزون براى توست، باشد كه پروردگارت تو را به مقامى محمود وپسنديده برانگيزد.
5️⃣ پرهیز از بگو مگوهای بیهوده 🍄
«سَيَقُولُونَ ثَلَاثَةٌ رَابِعُهُمْ كَلْبُهُمْ وَيَقُولُونَ.. قُلْ رَبِّي أَعْلَمُ بِعِدَّتِهِمْ مَا يَعْلَمُهُمْ إِلَّا قَلِيلٌ فَلَا تُمَارِ فِيهِمْ إِلَّا مِرَاءً ظَاهِرًا وَلَا تَسْتَفْتِ فِيهِمْ مِنْهُمْ أَحَدًا» کهف❁۲۲
بعضی خواهند گفت که عده آن اصحاب کهف سه نفر بود... بگو: خدای من به عده آنها آگاهتر است، که بر عدد آنها به جز افراد قلیلی (مانند انبیاء و اولیاء که از طرف حق به وحی دانستهاند) هیچ کس آگاه نیست، پس تو (با اهل کتاب) درباره آنها مجادله مکن جز آنکه هر چه به ظاهر وحی دانستی اظهار کن و دیگر هرگز فتوا از احدی در این باب مپرس.
6️⃣ در جستجوی باقیات و صالحات ⛈️
«الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا»کهف❁۴۶
مال و فرزندان زیور و زینت حیات دنیاست و اعمال صالح که (تا قیامت) باقی است نزد پروردگار از نظر ثواب بهتر و از نظر امیدمندی نیکوتر است.
7️⃣ حربه های شیطان 🍄
«قَالَ ذَٰلِكَ مَا كُنَّا نَبْغِ فَارْتَدَّا عَلَىٰ آثَارِهِمَا قَصَصًا» اسراء❁۶۴
موسی گفت: آنجا همان مقصدی است که ما در طلب آن بودیم، و از آن راهی که آمدند به آنجا برگشتند.
8️⃣ باور به اراده الهی در انجام امور ⛈️
«وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَٰلِكَ غَدًا»
«إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ وَاذْكُرْ رَبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَىٰ أَنْ يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَٰذَا رَشَدًا» کهف❁۲۳و۲۴
و تو هرگز درباره چیزی مگو که من این کار را فردا خواهم کرد.
مگر آنكه (بگويى:) اگر خدا بخواهد. و اگر فراموش كردى (گفتن: ان شاءاللّه، همين كه يادت آمد) پروردگارت را ياد كن و بگو: اميد است كه پروردگارم مرا به راهى كه نزديكتر است، راهنمايى كند
9️⃣ شب و فرصت نزدیکی به خدا 🍄
«سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ»اسراء❁۱
پاک و منزه است خدایی که در (مبارک) شبی بنده خود (محمّد) را از مسجد حرام (مکّه معظّمه) به مسجد اقصایی که پیرامونش را مبارک و پر نعمت ساختیم سیر داد تا آیات و اسرار غیب خود را به او بنماییم که او (خدا) به حقیقت شنوا و بیناست.
🌺⊰༻💐📖 💐༺⊱🌺
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_چهل_هفتم
🦋بيعت زنان🦋
🌻مسلم است كه بيعت با رهبر اسلامى از امور سياسى است، و بيعت مردم با پيامبر بيانگر آن است كه دين با سياست آميخته است، و هيچگونه جدايى بين آنها نيست و لذا تمام امت چه مرد و چه زن در راه پايدارى اسلام بايد با پيامبر بيعت كنند، و اين مطلب حاكى از آن است كه زنان نيز بايد در امور سياسى اسلام دخالت كنند و به حمايت از آن برخيزند.
🌿در تاريخ صدر اسلام، در زمان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم، زنان دو بار با آن حضرت بيعت كردند، يك بار در بيعت عقبه كه هفتاد و چوند نفر از مردم مدينه (قبل از هجرت) در سرزمين عقبه (نزديك مكه) با پيامبر بيعت كردند كه سه نفر از آنها زن بودند. و ديگرى بيعتى بود كه زنها در روز چهارم فتح مكه با پيامبر انجام دادند. چنان كه آيه 12 سوره ممتحنه بر اين مطلب دلالت دارد؛ اصل آيه اين است:
🌱يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا جَاءكَ الْمُؤْمِنَاتُ يُبَايِعْنَكَ عَلَى أَن لَّا يُشْرِكْنَ بِاللَّهِ شَيْئًا وَ لَا يَسْرِقْنَ وَ لَا يَزْنِينَ وَ لَا يَقْتُلْنَ أَوْلَادَهُنَّ وَ لَا يَأْتِينَ بِبُهْتَانٍ يَفْتَرِينَهُ بَيْنَ أَيْدِيهِنَّ وَ أَرْجُلِهِنَّ وَ لَا يَعْصِينَكَ فِى مَعْرُوفٍ فَبَايِعْهُنَّ وَاسْتَغْفِرْ لَهُنَّ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ؛
1 - شريكى براى خدا قرار ندهند.
2 - دزدى نكنند.
3 - زنا نكنند.
4 - فرزندانشان را نكشند.
5 - تهمت به كسى نزنند. (فرزندانى كه مربوط به ديگران است به شوهران خود نسبت ندهند.)
6 - در كارهاى نيك با پيامبر مخالفت ننمايند.
در اين صورت با آنان بيعت كن؛ (بيعتشان را بپذير) و از درگاه خدا برايشان طلب آمرزش كن؛ بىگمان خداوند، آمرزنده مهربان است.
🌻تشريفات بيعت مردان چنين بود كه با پيامبر مصافحه مىكردند و دست به دست آن حضرت مى دادند به گونهاى كه دست آن حضرت بالاى دست آنها بود؛ ولى در مورد بيعت زنان، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دستور دادند كه ظرفى پر از آب بياورند و آن گاه مقدارى عطر در آن ريختند، سپس دست خود را در ميان آن گذارد و آيه فوق را (كه حاوى شش ماده و شرط بيعت) بود تلاوت كرد؛ سپس از جاى خود برخاست و به زنان چنين فرمود: كسانى كه حاضرند طبق اين شرايط (ششگانه) با من بيعت كنند، دست در ميان آب ظرف كرده و رسماً وفادارى خود را نسبت به اين موارد، اعلام بدارند.
🌿در تفسير على بن ابراهيم قمى آمده است: پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در كنار كعبه، پس از بيعت مردان، بعد از ظهر نشستند، ظرف بزرگى را پر از آب كردند و دستشان را درميان آن گذاشتند و سپس به زنان فرمودند: هر كس مىخواهد بيعت كند، دستش را در ميان آب بگذار و بيرون آورد.
🌻ام حكيم دختر حارث بن عبدالمطلب برخاست و عرض كرد: منظور از واژه معروف (در آيه) كه خداوند به ما فرمان داده است چيست؟ كه در مورد آن از تو پيروى كنيم.
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: يعنى:
1 - به صورتشان ضربه نزنند.
2 - به گونه خود آسيب نرسانند.
3 - موى خود را نَكَنند.
4 - يقه خود را پاره نكنند.
5 - لباس سياه نپوشند.
6 - ناله و فغان سر ندهند.
7 - كنار قبر ننشينند.
ادامه داستان در پیام بعدی👇
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
ادامه داستان👇
🌻زنان بر اساس اين شرايط با رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم بيعت كردند.
🌿و طبق بعضى از روايات سؤال در مورد كلمه معروف را ام حكيم دختر حارث بن هشام از پيامبر كرده است.
🌻و در بعضى از روايات ديگر آمده است هنگامى كه پيامبر شرايط بيعت را اعلام كرد، از جمله فرمود كه: دزدى نكنيد.
🌿هند همسر ابوسفيان (كه از ترس، سر و صورت خود را محكم پوشانده بود) از جاى برخاست و گفت: اى رسول خدا! شما دستور مىدهيد كه زنان دزدى نكنند، ولى من چه كنم كه شوهرى دارم بسيار دست بسته و سختگير (منظور شوهرش ابوسفيان بود) و من روى همين جهت در گذشته به اموال او دستبرد مىزدم، اينك چه كنم؟
🌻 ابوسفيان كه حاضر بود برخاست و گفت: من گذشته را حلال مىكنم، تو قول بده در آينده دزدى نكنى. پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم از اين سخن خنديد.
🌿رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم از مذاكره ابوسفيان، هند را شناخت و فرمود: تو دختر عتبه هستى؟
🌻 هند گفت: آرى، اى پيامبر خدا، از گناه ما بگذر، تا خدا تو را مورد لطف قرار دهد.
🌿هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: يكى از شرايط بيعت آن است كه زنا نكنيد باز هند برخاست (و براى سرپوش گذاردن در دامن آلوده خود) گفت: آيا زن آزاد زنا مىكند؟
🌿 مردى كه قبلاً با او روابط نامشروع داشت، از سخن او خنديد، و خنده و خنده او و دفاع هند، بيشتر موجب رسوايى هند گرديد.
🌻به اين ترتيب، زنان نيز بر اساس قوانين اسلام، با پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بيعت نمودند. و پيمان وفادارى خود را به اسلام اعلام نمودند و پيامبر نيز بيعت آنها را بر اين اساس پذيرفت.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود_شحات_انور
📖 سوره مبارکه شمس (آیه ۱ الی ۵ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ مَا تَكُونُ فِى شَأْنٍ وَ مَا تَتْلُواْ مِنْهُ مِن قُرْءَانٍ وَ لَا تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلَّا كُنَّا عَلَيْكُمْ شُهُوداً إِذْ تُفِيضُونَ فِيهِ وَ مَا يَعْزُبُ عَن رَّبِّكَ مِن مّثْقَالِ ذَرَّةٍ فِى الْأَرْضِ وَ لَا فِى السَّمَآءِ وَ لَا أَصْغَرَ مِن ذَلِكَ وَ لَآ أَكْبَرَ إِلَّا فِى كِتَابٍ مُّبِينٍ (یونس/۶۱)
🔹و (تو) در هیچ حال (و اندیشهاى) نیستى و هیچ بخشى از قرآن را نمىخوانى و (شما مردم) هیچ عملى را انجام نمىدهید، مگر آنكه آنگاه كه وارد آن (كار) مىشوید، ما بر شما گواهیم و چیزى به وزنِ ذرّهاى، نه در زمین و نه در آسمان از پروردگارت پوشیده نیست و نه كوچكتر از آن و نه بزرگتر نیست، جز آنكه در كتاب روشن ثبت است.
🔸در این آیه شریفه، خداوند حالت تلاوت قرآن را از دیگر حالات و عمل تلاوت را از دیگر اعمال جدا کرده، گویی همه اعمال صالح یک طرف و تلاوت قرآن یک طرف. «كتاب مبین»، لوح محفوظ یا علم وسیع خداوند به همهى موجودات هستى است كه هم اعمال انسان را شامل مىشود و هم اشیاى كوچک و بزرگ را در زمین و آسمان. امام صادق علیه السلام فرمود: هرگاه پیامبر اکرم(ص) این آیه را مىخواند، به شدّت مىگریست. (تفسیر مجمع البیان)
❇️ از پيامهای آیه
▫️همهى كارهاى پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله مهّم است، چون الگو و اُسوه است. (تعبیر به شأن، نشانهى مهم بودن كار است) «ما تكون فى شأن»
▫️حتّى رسول خدا صلى الله علیه و آله هم زیر نظر است. «و ما تكون...الا كنّا علیكم شهوداً»
▫️در تلاوت قرآن باید مواظب بود غلط خوانده نشود، چون علاوه بر تبعاتِ منفى آن، گواهانى كار ما را زیر نظر دارند. «ماتتلوا...الا كنّا علیكم شهوداً»
▫️خداوند، هم شاهد بر افكار بشر، «شأنٍ» هم بر گفتار «تتلوا» و هم بر كردار اوست. «لا تعملون من عملٍ الا كنّا علیكم شهودا»
▫️تلاوت قرآن، در ردیف مقام رسالت و همهٔ اعمالِ مردم قرار دارد. (در این آیه، گواه و شاهد بودن خدا بر سه چیز مطرح شده: همهى امور پیامبر(ص)، همهى كارهاى مردم و تلاوت قرآن، و این تعبیر نشانهى اهمیّت تلاوت قرآن است)
▫️جهان محضر خدا و او شاهد بر اعمالِ ماست، پس مهلتى كه به ما مىدهد، نشان غفلت یا عدم احاطهٔ او نیست. «كنّا علیكم شهوداً»
▫️هم خدا و هم فرشتگان شاهد بر اعمال بشرند. «كنّا علیكم شهوداً»
▫️توجّه به حضور خداوند، موجب شرم و حیا از او مىشود. «شهوداً»
▫️علم خداوند به دور و نزدیک، كوچک و بزرگ، ظاهر و باطن، یكسان است. «مثقال ذرّة، فى الارض، فى السماء، اصغر، اكبر»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 از سوره یوسف علیه السلام آموختیم که:
➖بیمار، شفا خواهد یافت...
➖و غایب، باز خواهد گشت...
➖و غمگین، خوشحال خواهد شد..
➖و سختیها، برطرف خواهد شد..
➖و آرزوها، محقق خواهند شد...
➖و اگر «الله» نخواهد، کسی نمیتواند کسی را خوار و ذلیل کند...
➖و «الله» به هر شخصی که بخواهد عزّت و سربلندی میدهد...
➖و ...
⬅️ پس دلت را به «الله» وابسته کن و بهجز او از کسی امید نداشته باش که همیشه خیر و خوبی خواهی یافت.
✅ قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاءُ وَ تَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاءُ وَ تُعِزُّ مَن تَشَاءُ وَ تُذِلُّ مَن تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (آلعمران/۲۶)
🔸بگو: خدایا! ای اختیاردار همهٔ سلطهها، مقام و موقعیت را به هرکه صلاح بدانی، میدهی و از هرکه صلاح بدانی، پس میگیری. هرکه را لایق ببینی، عزیز و گرامی میداری و هرکه را نالایق ببینی، خوار و ذلیل میکنی! همه خوبیها دست توست و تو از عهده هر کاری برمیآیی.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 من و شما، در کدام گروه قرار میگیریم؟!
✅ گروهی که برای خدا کار میکنند و انتظار پاداش و تشکّر از مردم ندارند:
🔹... لا نرید منکم جزاء و لا شکورا(دهر/۹)
🔹و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله ...(بقره/۲۰۷)
🔹... مثل الذین ینفقون اموالهم ابتغاء مرضات الله(بقره/۲۶۵)
🔹... انه من عبادنا المخلَصین(یوسف/۲۴)
▪️گروهی که کار میکنند تا مردم ببینند و ستایش کنند:
🔸و الذین ینفقون اموالهم رئاء الناس(نساء/۳۸)
🔸... کالذی ینفق ما له رئاء الناس(بقره/۲۶۴)
▪️گروهی که اعمال نیک و بد را به هم میآمیزند و بعد پشیمان میشوند!
🔸و آخرون اعترفوا بذنوبهم خلطوا عملا صالحاً و آخر سیّئاً ...(توبه/۱۰۲)
▪️گروهی که دوست دارند برای کارهای خوبی که نکردهاند، تعریف و تمجید بشوند!
🔸... یحبون ان یحمدوا بما لم یفعلوا(آلعمران/۱۸۸)
⬅️ خداوند، عاقبتمون را ختم به خیر بفرماید. آمین
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 رویارویی صحنهها در قرآن /
🔹ذکر فواید اجتماعی و سیاسی
🔸آشنایی با عوامل رشد و انحطاط جوامع: قانون مرگ و حیات، مخصوص افراد نیست، بلکه جوامع و ملتها را نیز در بر میگیرد و هیچ جامعهای نیست که از شمول این سنت تخلفناپذیر بیرون باشد. در اینجا به برخی از عوامل رشد و انحطاط جوامع که در پارهای از مقابلههای قرآنی تجلی یافته است، اشاره میکنیم:
▫️شکر و کفران نعمت: تمدنی درخشان در مقابل سرزمینی ویران(سبأ/۱۵-۱۶)
▫️نعمت و امنیت در مقابل گرسنگی و ترس(نحل/۱۱۲)
▫️نهی از منکر و سکوت در برابر گناه: سکوتکنندگان بیتفاوت و دلسوزان نصیحتگر(اعراف/۱۶۴)، قرآن ادامه این ماجرا را در آیه ۱۶۵ پیگیری میکند. ظاهر آیه نشان آن است که از این سه گروه(اکثریت قانونشکن و گروه بیتفاوت و اقلیت نصیحتگر)، تنها گروه سوم یا همان نهیکنندگان از منکر از مجازات الهی مصون ماندند.
▫️نیکیها و بدیها به عنوان مهمترین اصل در نیکبختی و نگونبختی جوامع: عزت و ذلت بنی اسراییل (بقره/۴۷ و ۶۱). بین این دو آیه، عواملی که سرنوشت قوم بنی اسراییل را تغییر داده، ذکر شده است: گوسالهپرستی(آیه ۵۱) بیحرمتی به پیامبرشان و تقاضای رؤیت خدا(۵۵) کفران نعمتهای الهی(۵۷) تحریف سخنان خدا(۵۹) فساد در زمین(۶۰) بهانهگیری و تنوعطلبی(۶۱) کفر ورزیدن به آیات الهی(۶۱) قتل پیامبران (۶۱) ظلم و تعدی(۶۱)
▫️سرچشمه انحطاط و سعادت(نساء/۱۲۳-۱۲۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 آیا شکرگزار هستیم؟!
✅ نام دیگر سوره نَحل، «نِعَم» بهمعنی نعمتهاست. در آیات ابتدایی این سوره به ۴۰ نعمت خداوند، اشاره شده و در ادامه آن، موارد ذیل مطرح گردیده است:
▫️ایجاد روحیه شکرگزاری: لعلکم تشکرون(آیه۱۴)
▫️تسلیم: لعلکم تسلمون(آیه۸۱)
▫️تفکر: لعلهم یتفکرون(آیه۴۴)
▫️تذکر: لعلکم تذکرون(آیه۹۰)
▫️هدایتگری: لعلکم تهتدون(آیه۱۵)
▫️تعقل: ان فی ذلک لایات لقوم یعقلون(آیه ۱۲)
🔸نعمتِ آسمان، زمین، چهارپایان، پوشش، منافع حیوانات، گوشت، جمال و زیبایی، حمل و نقل، هدایت، آب، مراتع، میوهها، شب و روز، خورشید و ماه، ستاره، موجودات رنگارنگ، دریا و جواهرات، حرکت کشتی، کوهها، نهرها، راهها، علائم طبیعی، راهیابی از طریق ستارگان، سرسبزی زمین، شیر خالص، عسل، همسر، فرزند و نوه ، رزق، گوش، چشم، قلب، مسکن ثابت و سیار، انواع پوشاک، نعمت سایه، پناهگاه در کوه ها، لباس برای سرما و گرما، لباس رزم و ...
🔹یادآوری: با اینکه همه نعمتها از جانب خداست و بندگان در هر نعمتی رهین منّت او هستند، لکن خداوند در خصوص چند نعمت، تعبیر به منّت فرموده است، از جمله:
▫️نعمت اسلام(نساء/۹۴)
▫️نعمت نبوت(آل عمران/۱۶۴)
▫️نعمت هدایت(حجرات/۱۷)
▫️نعمت حاکمیت مؤمنان(قصص/۵)
▫️اکمال دین و اتمام نعمت با امامت و ولایت(مائده/۳)
🔸شکر واقعی آن است که انسان، نعمتها را از خدا بداند(نحل/۵۳) و در مسیر خدا هم از آن استفاده کند و بهترین شکر، شکر عملی است که در نماز، روزه، انفاق، خدمت به مردم، قناعت، یتیم نوازی، کمک به محرومان و ... تجلّی دارد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
༺🌼༻━⊰﷽⊱━༺🌼༻
🌙 نکات کاربردی جزء ۱۷ 📖
1️⃣ رسیدن به حساب اعمال قبل از روز حساب 🌸
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ»
روز حساب مردم بسیار نزدیک شده و مردم سخت غافلند و اعراض میکنند. انبیاء✺۱
2️⃣ پرسش از اهل علم 🦋
«وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»
ما پیش از تو کسی را به رسالت نفرستادیم جز مردانی (پاک) را که به آنها (هم مانند تو) وحی میفرستادیم؛ شما اگر خود نمیدانید بروید و از اهل ذکر (و دانشمندان امت) سؤال کنید. انبیاء✺۷
3️⃣ پرهیز از شتابزدگی 🕊
«خُلِقَ الْإِنْسَانُ مِنْ عَجَلٍ سَأُرِيكُمْ آيَاتِي فَلَا تَسْتَعْجِلُونِ»
آدمی در خلقت و طبیعت بسیار شتابکار است، (ای مردم) ما آیات (قدرت و حکمت بالغه) خود را به زودی به شما مینمایانیم (و شما را عذاب میکنیم) پس تعجیل مدارید. انبیا✺۳۷
4️⃣ موضع گیری شفاف در برابر دشمن🌳
«وَتَاللَّهِ لَأَكِيدَنَّ أَصْنَامَكُمْ بَعْدَ أَنْ تُوَلُّوا مُدْبِرِينَ»
و به خدا قسم که من این بتهای شما را چارهای کنم (و با هر تدبیری توانم درهم میشکنم) بعد از آنکه شما (برای تفرج و رسوم عید به صحرا روید و از بتخانه) روی گردانید.انبیاء✺۵۷
5️⃣ اعلام انزجار از دشمن معاند 🌸
«أُفٍّ لَكُمْ وَلِمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»
اف بر شما و بر آنچه به جز خدای یکتا میپرستید، آیا شما عقل خود را هیچکار نمیبندید؟ انبیاء✺۶۷
6️⃣ اجتناب از غنا 🦋
«ذَٰلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ حُرُمَاتِ اللَّهِ فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَأُحِلَّتْ لَكُمُ الْأَنْعَامُ إِلَّا مَا يُتْلَىٰ عَلَيْكُمْ فَاجْتَنِبُوا الرِّجْسَ مِنَ الْأَوْثَانِ وَاجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّورِ»
اين است (مناسك حج) وهر كس آنچه را خداوند محترم شمرده گرامى بدارد، قطعاً براى او نزد پروردگارش بهتر است، و چهار پايان براى شما حلال شده است، مگر آنچه (حرام بودنش) بر شما خوانده شده باشد پس، از پليدى بتها دورى كنيد و از كلام باطل اجتناب ورزيد.
حج✺۳۰
7️⃣ دفاع از حقوق خود 🕊
«أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ»
به مسلمانان که مورد قتل (و غارت) قرار گرفتهاند رخصت (جنگ با دشمنان) داده شد، زیرا آنها از دشمن سخت ستم کشیدند و همانا خدا بر یاری آنها قادر است.حج✺۳۹
8️⃣ اهتمام به مناسک دینی 🌳
«لِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنَا مَنْسَكًا هُمْ نَاسِكُوهُ فَلَا يُنَازِعُنَّكَ فِي الْأَمْرِ وَادْعُ إِلَىٰ رَبِّكَ إِنَّكَ لَعَلَىٰ هُدًى مُسْتَقِيمٍ»
براى هر امّتى (شريعت و) آيينى قرار دادهايم كه عمل كننده به آن باشند، پس نبايد در (بارهى) اين امر با تو نزاع كنند (كه چگونه آيين تازهاى آوردهاى؛ مردم را) به راه پروردگارت دعوت كن، همانا تو بر هدايت مستقيم قرار دارى.حج✺۶۷
9️⃣ پرهیز از ایمان زبانی و منفعتی 🌸
«وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَىٰ حَرْفٍ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلَىٰ وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَٰلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ»
و از (ميان) مردم، كسى است كه خداوند را تنها با زبان مىپرستد، (ايمان او در حاشيه و در مرز كفر است و با حادثهاى كوچك مىلغزد) پس اگر خيرى به او برسد، به آن اطمينان يابد، و اگر مصيبت و آزمايشى به او رسد، دگرگون شود (و به سوى كفر رود، چنين كسى) در دنيا و آخرت زيانكار است، اين همان زيان آشكار است حج✺۱۱
⃟ ⃟🌸⃟🦋 ⃟ ⃟🌳⃟🕊
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh