در وسعت دل بزرگ ما،تنهایی را نمیتوان با این لحظههای شاد و یا بتهای گوناگون و یا دلدارهای چند رنگ، درمان کرد؛ که این دل، دلداری دیگر میخواهد.
این خانه، برای دیگران بزرگ است...
#عکس_نوشت
#خانهی_دل
🆔️@zendegi_filsofaneh
🟢 فرار از حضور در اجتماع و انجام وظایف برای حفظ تقوا!
🔹 تقوا روح را نیرومند و شاداب میکند و به آن مصونیت میدهد. انسانی که از این نیرو بیبهره باشد، اگر بخواهد خود را از گناهان مصون و محفوظ بدارد چارهای ندارد جز اینکه خود را از موجبات گناه دور نگه دارد، و چون همواره موجبات گناه در محیط اجتماعی وجود دارد ناچار است از محیط کنار بکشد و انزوا و گوشهگیری اختیار کند.
🔸 مطابق این منطق یا باید متقی و پرهیزکار بود و از محیط کناره گیری کرد و یا باید وارد محیط شد و تقوا را بوسید و کناری گذاشت. طبق این منطق هر چه افراد اجتنابکارتر و منزویتر شوند جلوه تقوایی بیشتری در نظر مردم عوام پیدا میکنند.
🔹 اما اگر نیروی روحانی تقوا در روح فردی پیدا شد، ضرورتی ندارد که محیط را رها کند؛ بدون رها کردن محیط، خود را پاک و منزه نگه میدارد.
🔸 دسته اول مانند کسانی هستند که برای پرهیز از آلودگی به یک بیماری مسری، به دامنه کوهی پناه میبرند و دسته دوم مانند کسانی هستند که با تزریق نوعی واکسن، در خود مصونیت به وجود میآورند و نه تنها ضرورتی نمیبینند که از شهر خارج و از تماس با مردم پرهیز کنند، بلکه به کمک بیماران میشتابند و آنان را نجات میدهند.
📚استاد مطهری، سیری در نهجالبلاغه، ص۲۰۰ - ۱۹۹
#متن_نوشت
#نیروی_تقوا
🆔️@zendegi_filsofaneh
8.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 اگر روح، ناپاک باشد اندیشههای پاک در انسان رشد نمیکند
🎙استاد مطهری
#کلیپ
#اندیشه_پاک
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔹️مراد از خود فراموشی چیست؟
⚪وَ لا تَکونُوا کالَّذینَ نَسُوا اللهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ( حشر/۱۹)
مباشید از کسانی که خدا را فراموش کردند پس خدا هم آنها را دچار خود فراموشی کرد
✍قرآن میفرماید نسیان خدا سبب نسیان خود میشود؛ غفلت از خدا سبب غفلت از خود میشود و طبعاً جهل به خدا و معرفت نداشتن به خدا مستلزم معرفت نداشتن به خود میشود.
✔مقصود چیست؟ یعنی چه اگر انسان خدا را فراموش کند خودش را فراموش کرده؟ مگر «خودفراموشی» ممکن است؟ مگر میشود کسی خودش را فراموش کند؟
✳انسان به هر اندازه که محو اشیاء دیگر بشود خودش را فراموش کرده و قهراً سعادت واقعی خودش را هم فراموش میکند و از سعادت واقعی خودش غافل میماند که ملازم با غفلت از خدا هم هست.
✅ به هر اندازه که انسان به خدا که مُبدع و خالق اوست توجه کند و ذاکر خداوند باشد به خود واقعیاش بیشتر توجه داشته و در مسیر سعادت واقعی خودش قدم برمیدارد. تنها، کسانی که خداشناس و خداپرست و همیشه خدا را متذکر هستند، واقعا برای سعادت واقعی خودشان گام برمیدارند.
🔘همین قدر که انسان از خدا غافل شد، بدون اینکه خودش توجه داشته باشد، برده ی اشیاء دیگر میشود و خودش را فدای آنها میکند و وجود خودش را هدر میدهد و این است معنی «خسران نفس». لازمه ی نسیان نفس، خسران نفس است یعنی هدر دادن خود و خود را از دست دادن.
🔶️این که چنین تعبیری در قرآن هست نشان میدهد که انسان دارای دو نوع خود است:
1️⃣ خود مجازی و اشتباهی، خود محو شده در اشیاء دیگر،
2️⃣ خود واقعی که همان واقعیت نفس انسان و حقیقت نفس اوست.
⏪ آن خودی که ما باید با آن مبارزه کنیم، خود واقعی ما نیست، خود مجازی ماست.
📚 استاد مطهری، انسان شناسی قرآن، ص۱۶۰،۱۵۲
#متن_نوشت
#در_محضر_قرآن
#خود_فراموشی
🆔️@zendegi_filsofaneh
دائماً طاهر باش و به حال خویش ناظر باش و
عیوب دیگران را ساتر باش و با همه مهربان باش
و از همه گریزان باش، یعنی با همه باش و بی همه باش ...
آشنای همه باش و بیگانه باش ،
حاضر و شاهد باش و ناظر و غائب باش،
دلسوز خلق خدا باش و در عین حال از آنان ترس داشته باش ...
" علامه حسن زاده آملی "
#عکس_نوشت
🆔️@zendegi_filsofaneh