اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
اَللّهُمَّ حَبِّبْ اِلَیَّ فیهِ الْاِحْسانَ وَکَرِّهْ اِلَیَّ فیهِ الْفُسُوقَ وَالْعِصْیانَ وَحَرِّمْ عَلَیَّ فیهِ السَّخَطَ وَالنّیرانَ بِعَوْنِکَ یا غِیاثَ الْمُسْتَغیثینَ»
خدایا دوست گردان نزد من در این ماه احسان و نیکی را و ناخوشدار در پیش من در این روز فسق و نافرمانی و گناه را و حرام گردان در این روز بر من خشم کیفربار و آتش (سوزان) را به کمک خودت، ای فریاد رس فریادخواهان.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔵 فلسفه روزه از منظر قرآن
🔻قرآن در باب روزه مى فرمايد:
«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» ( بقره/ ۱۸۳)
اى مردم با ايمان، براى شما روزه واجب شده است همچنان كه براى پيشينيان شما واجب شده بود،
🔻چرا؟ قرآن فلسفه را هم ذكر مىكند:
لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ: براى اينكه در شما روح تقوا و ملكه تقوا پيدا بشود. ملكه تقوا يعنى چه؟ يعنى تسلط بر نفس.
🔻پس اگر ما ماه رمضانى را گذرانديم، شبهاى احيايى را گذرانديم، روزههاى متوالى را گذرانديم و بعد از ماه رمضان در دل خودمان احساس كرديم كه بر شهوات خودمان بيش از پيش از ماه رمضان مسلّط هستيم،
بر عصبانيت خودمان از سابق بيشتر مسلّط هستيم،
بر چشم خودمان بيشتر مسلّط هستيم،
بر زبان خودمان بيشتر مسلّط هستيم،
بر اعضا و جوارح خودمان بيشتر مسلّط هستيم،
و بالاخره بر نفس خودمان بيشتر مسلّط هستيم و مى توانيم جلو نفس امّاره را بگيريم،
🔸اين علامت قبولى روزه ماست.
🔵 معیار قبولی روزه چیست؟
🔻...اما اگر ماه رمضانى گذشت و تمام شد و بهره ما از ماه رمضان- آنطور كه حضرت پيامبر اكرم صلوات الله علیه و آله فرمود كه بعضى از مردم نصیبشان از روزه فقط گرسنگى و تشنگى است- فقط اين بوده كه يک ماه گرسنگیهايى و يک تشنگیهايى كشيديم (اغلب هم از بس كه سحر و افطار مىخوريم تشنه و گرسنه هم نمىشويم ولى لااقل بدحال مىشويم)، يک بدحالى پيدا كرديم
🔻و در نتيجه اين بدحالى قدرت ما بر كار كردن كمتر شد و بعد آمديم روزه را متهم كرديم كه روزه هم شد كار در دنيا؟! (آن كه محصل و دانشجوست گفت من در تمام اين ماه رمضان قدرت درس خواندنم كم شد و آن كه اهل كار ديگرى است گفت قدرت فلان كار من كم شد، پس روزه بد چيزى است)،
❌ اين علامت قبول نشدن روزه ماست؛
🔻در صورتى كه اگر انسان در ماه رمضان روزه گير واقعى باشد، اگر واقعاً به خودش گرسنگى بدهد و همينطور كه گفته شده است سه وعده غذا را تبديل به دو وعده كند، يعنى قبلًا يک صبحانه و يک ناهار و يک شام مىخورد، حالا ديگر ناهار نداشته باشد، افطارش فقط به اندازه يک صبحانه مختصر باشد، بعد هم سحر نه خيلى زياد بر معده تحميل كند بلكه يک غذاى متعارف بخورد،
بعد احساس مىكند كه هم نيروى بدنىاش بر كار افزايش پيدا كرده است و هم نيروى روحىاش بر كار خير و براى تسلط بر نفس. اين حداقل عبادت است.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (آزادى معنوى)، جلد ۲۳، صفحه: ۴۷۴-۴۷۳- با ویرایش جزئی
اسرار روزه _10.mp3
10.28M
#اسرار_روزه ۱۰
💢 از میان دونفر، با سطح هوشی و تلاشِ برابر، کسی در کسب کمالات انسانی، موفقتر و جلوتر است که ؛
در کنترل پرخوری، و تحمل کم خوری و گرسنگی، موفقتر است.
مکانیسم این تفاوت چگونه است؟
#استاد_شجاعی 🎤
عفت.mp3
2.94M
💠اولین درجه ی عفت
🔹شدنی است و کسانی که سختی اش رو تحمل کردند، شیرینی و لذت عبادات رو چشیدند!
🔹اگر عفت نداشته باشیم، آهسته آهسته اتفاقاتی در ما میفتد...
[استاد عالی ]
عاشقان اهل بیت علیه السلام
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⁉️ معیار قرار دادن اکثریت، علل اصلی خطاها و انحرافات فکری بشر از منظر قرآن
🔽 حضرت امام موسی کاظم عليه السلام مىفرمايد:
قرآن، كثرت را مذمت كرده است آنجا كه مىفرمايد:
«و إن تطع أكثر من في الأرض يضلوك عن سبيل الله إن يتبعون إلا الظن و إن هم إلا يخرصون» (انعام/ ۱۱۶)
اگر از اكثر مردم پيروى كنى تو را گمراه مى كنند، چون اكثر مردم تابع عقل نيستند، تابع گمان و تخمينند، همين كه چيزى در خيالشان پيدا مى شود دنبالش مى روند.
چون اكثر اينجور هستند، پس به اكثر اعتماد نكن.
⏹ اين هم خودش نوعى ديگر استقلال بخشيدن به عقل است و دعوت به اينكه عقل بايد معيار باشد نه اکثریت
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى؛ جلد ۲۲؛ صفحه ۸۶۷ - ۸۶۶ - با تلخیص و ویرایش جزیی
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔴 شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
❌ در این دعا صفات حسنهاى که اسباب زیور و زینتانسان مىشود و عیب و نقصهاى انسان را پنهانمىکند، از خدا خواسته شده است. خواسته اول این است که مىفرماید: خدایا! مرا به دو خصلت ستر و عفاف زینت و آرایش بده. «ستر» به معناى پرده، سایهبان، پناهگاه و هر چیزى که انسان را حفظ کند، آمده است. «عفاف» همان معناى عفت را دارد. «عفت» یعنى این کهآدم زیر بار معصیت یا کار ناشایست نرود و کار زشت وناروا انجام ندهد.
♦️ حضرت امیرالمؤمنین امام على بن ابیطالب سلامالله علیه مىفرماید: «زینه الفقر العفه» یعنى، آدمى که فقیر است اگر عفت داشته باشد، این عفت چنان فقر را آرایشمىدهد که فقر او بسیار زیباتر از غناى دیگرانخواهد بود.
خدایا! در این روز ستر و پوشش بر ما قرار بده و ما را به صفت حیا و شرم متصف بفرما و ما را به عفت نفس و خود نگاهدارىاز کار زشت موفق بدار.
♦️ در ادامه این دعا مىگوییم:«واسترنى فیه بلباس القنوع و الکفاف»، «قنوع» به معناىقناعت است.
قناعت، یعنى این که انسان به هر چیزى که خدا به اوداده است راضى باشد و به آن اکتفا کند و افزونطلبىنداشته باشد. اگر به همان مقدارى که امرت مىگذرد، اکتفا کنى و از خدا راضى باشى که این را به تو داده است،قناعت پیشه کردهاى. گاهى قناعت را بد معنى مىکنیم.قناعت را به کم خوردن، خانه بد داشتن، زندگى تنگ داشتن و از قبیل اینها معنا مىکنیم که چنین معنایىصحیح نیست. بلکه معناى قناعت همان گونه که گفتهشده این است که انسان به دادههاى خداوند راضىباشد؛ حالا اگر خانه او کوچک است به همان خانه کوچک اکتفا کند؛ اگر لباس او متوسط است به همان اندازه بسنده بکند؛ خلاصه طمع نداشته باشد. طمع مقابل قناعتاست. چنان چه فردى همواره افزونطلب باشد و وضع زندگىاش را توسعه بدهد یا خیال مىکند که کمبودى درزندگىاش هست، ناراحت بشود که چرا زندگىام اینطور است؟ این نقطه مقابل قناعت است. «کفاف» در این قسمت از دعا درخواست مىکند که: خدایا! مرا لباس قناعت و لباس کفاف بپوشان
♦️ دیگر خواستهاش هم این است: «واحملنى فیه علىالعدل والانصاف» عدل وانصاف قریب به یکدیگرند.
🔸معناى عدل و اقسام آن
عدل یعنى، کارِ بجا کردن و این که انسان حد وسط کارها را انجام بدهد؛ نه در کارش افراط داشته باشد و نه تفریط. خلاصه این که حقّ هر کارى را به طور شایسته ادا بکند و در حد اعتدال زندگى بکند. این معناى عدلاست. حالا این عدل (همچون احسان که معناى آن راقبلاً گفتیم) داراى دو جنبه است: یک وقت عدل به خود انسان است؛ یعنى، همه کارهاى شخصى فرد بر میزان عدل است، مثلاً خدا را عبادت مىکند. عبادت خدا عدلاست، چون حق خدا این است که عبادتش بکنى. یا فرض کنید که انسان وقار داشته باشد و متواضع باشد؛ اینها از عدل است، زیرا انسان مأمور به داشتن وقار و تواضع است. اما گاهى این عدل به غیر است. عدل به غیر، یعنى با جامعه و افراد آن با عدالت رفتار بکند، به گونهاى که حقّىِ را که افراد جامعه شایستگى آن را دارند، به ایشان بدهد، نه این که حقى از آنها پایمال و ضایعنکند. بلکه هر چه حق جامعه هست و هر چه را حق فرد است، به خوبى ادا نماید.
🔸 انصاف به معنى نصف و نیم کردن است. انصاف بدهد یعنى، واقعاً هر مقدارى که باید به او بدهد. همان سهم و نصیبش را به او بدهد، نه کمتر و نه بیشتر. دراین باره قرآن کریم مىفرماید: «انالله یأمر بالعدل و الاحسان» (نحل/۹۰) یعنى: به درستىکه خداوند امر مىکند به عدالت داشتن و نیکوکارى.
از این رو، در این جا مىگوییم خدایا! مرا وادار کن بر این که به عدالت و انصاف زندگى و رفتار بکنم
♦️ «وامنى فیه من کل ما اخاف» و مرا ایمن قرار بده، از هر چیزى کهمىترسم.
🔸 ترسهاى مطلوب
انسان از بسیارى چیزها مىترسد، ولى شایسته استانسان از این بترسد که نقصى به ایمانش وارد بیاید. ترس از دیگران و ترس از امور دنیوى مذموم است؛ ترس از این که فقیر یا مریض بشوم یا این که دشمن بر ضد من کار بکند، اینها ترسهایى است که مذموم است. انسان به هیچ وجه نباید از این چیزها بترسد. بلکه باید تنها از خدا بترسد و از هیچ چیز دیگر نترسد. «کلما اخاف» هم که این جا مىگوییم مقصود آن مواردىاست که انسان بترسد ایمانش از دست برود، انسان بترسد که در معصیت واقع بشود یا بترسد که عاقبت بخیر نشود. چنین خوفهایى مطلوب است. با این همه، مىفرماید که: خدایا! از هر چیزى که از آن مىترسم مرا ایمن بدار و اطمینان خاطر به من عطا کن.
♦️ در آخرین بند این دعا به وصف عصمت و نگاهدارى خدا چنگ مىزند و مىگوید: خدایا، به حق این نگاهدارى که تو بر خود فرض کردهاى که بندگانت را نگاه بدارى، پس آنهایى که از تو مىترسند، تو آنها را نگاهدارى کن.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
«اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَهَ الخائِفین»
خداوندا مرا در این روز به زیور پوشش و پاکدامنى، آراى و در این روز به جامه قناعت و کفایت بپوشان، و مرا در این روز به سوى عدل و دادگرى سوق ده و از هرچه بیم آن دارم نگهدارى و حفاظتم ده، به حقْ حفظ و نگهداریت اى نگهدارنده بیمناکان.
📚 مسافرت در ماه رمضان
💠 سوال: اگر کسی در صبح ماه مبارک رمضان به مسافرت برود و پیش از #اذان_ظهر مجددا به #وطن و یا جایی که #قصد_ اقامت_ده_روز دارد برسد، حکم روزه اش چگونه است؟
✅ جواب: اگر مبطلی انجام نداده باشد، لازم است #نیت_روزه نماید و #روزه آن روز صحیح می باشد.
#احکام_روزه #روزه_مسافر
📚 خون دماغ شدن هنگام روزه داری
💠 سوال: شخصی هنگام روزه #خون_دماغ شده و تلاش کرده است که خون به حلقش فرو نرود اما از روی بی احتیاطی خون وارد حلق شد، آیا #روزه او باطل شده است؟
✅ جواب: اگر قصد فرو بردن #خون را نداشته و بی اختیار وارد حلق شده است، روزه صحیح است.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
🆔
مضمضه کردن روزه دار
📚سوال: اگر فردی در حال #روزه (برای شستشوی دهان یا مضمضه* قبل از وضو و یا خنک کردن دهان و با اعتماد به اینکه آب فرو نمی رود) عمداً آب وارد دهان خود کند ، اما بیاختیار آب فرو رود آیا روزه باطل است و باید آن را قضا نماید؟
💠 جواب: اگر روزه دار هنگام وضو با اطمینان به اینکه آب از حلق فرو نمی رود، #مضمضه کند و آب بیاختیار فرو رود، درصورتی که این کار برای وضویِ نماز ِواجب باشد، روزه صحیح است ولی اگر برای وضویِ نماز غیر واجب باشد و یا برای غیر وضو مانند خنک شدن و امثال آن باشد و آب بي اختيار فرو رود، بنابر احتياط واجب روزه باطل است و بايد قضاي آن روز را بگیرد.
* گرداندن آب در دهان هنگام وضو مستحب است.
#احکام_روزه #مضمضمه_کردن_روزه_دار
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠چرا این همه کار ثواب انجام میدیم، هیچ تغییری نمیکنیم؟
+ بالاترین عمل در ماه رمضان
#ماه_رمضان
[استاد عالی ]
از امشب دعای مجیر رو بخونین که در ایام البیض یعنی 13 و 14 و 15 ماه مبارک رمضان تأکید فراوانی شده.
و فرمودند گناهانش بخشیده شود اگرچه به اندازه قطرات باران وریگ بیابان باشد (که این نشان دهنده ی لطف بیکران خداوند است)
التماس دعای فرج
#ماه_مبارک_رمضان
#بهار_قرآن
#اعمال_ماه
[استاد عالی ]
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
♦️ شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
🔸روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه مبارک رمضان از دعای مجیر غفلت نکنیم؛ مضامین دعای مجیر انسان را به کمال می رساند؛ فکر نکنیم که دعا خواندن فقط برای ثواب است؛ دعا برای کمال انسان است
♦️اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ
خدایا مرا از کثافات پاک کن؛ منظور از کثافات؛ چرک گناه و معصیت است؛ انسان اگر اهل معصیت بود بوی بد می گیرد؛ انسان مومن خوش بو هست. جناب اویس قرنی وقتی به ملاقات رسول الله آمده بود فضای منزل رسول خدا را معطر کرده بود. و این بخاطر ایمان او بود؛ ماه رمضان ماه شستشوی از گناهان و بدی هاست.
🔸حکایت:
مرحوم شیخ علی اکبر برهان؛ استاد من حدود ۶۰ سال پیش بر روی منبر میگفتند: در سابق که آب حوض ها را میکشیدند؛ چند روز بعد؛ آنها را پر از آب میکردند و علت آن این بود که بوی تعفن حوض از بین برود. الان حال من و شما هم همینطور هست در طول سال انواع غذا های حرام و شبهه ناک خورده ایم؛ الان غذای پاک واقعی کم پیدا میشود؛ ما در زمانی به دنیا آمده ایم که همه چیز شبهه ناک است. ماه رمضان برای شستشوی باطنی است و باید غذای حلال بخوریم تا دعا های ما مستجاب شود. «دنس و اقذار» یعنی کثافات و پلیدی گناه؛ چون گناه آدم را کثیف می کند
🔸وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کائِنَاتِ الْأَقْدَارِ
خدایا مرا بر قضاء و قدرت راضی بفرما؛ ممکن است مقدر باشد کسی نزدیکانش را از دست بدهد؛ یا همسایه بد نصیب او شود.... و این مسائل برای انسان دشوار است لذا از خدا درخواست می کنیم که خدایا مرا بر تقدیر خودت صابر قرار بده. « کائنات الاقدار » یعنی قضاء و قدر حتمی الهی هر کسی در لوح محفوظ قضاء و قدری دارد و نمی داند که صلاح او در آن امر است
یکی از اساتیدم می گفتند: اگر یک روز گفتی که من غصه ای ندارم بدان که اجلت نزدیک است؛ اگر می گویی دخترانم ازدواج کرد ه اند و پسرانم همسر اختیار کرده اند و بدهکاری اصلا ندارم و....من اصلا غصه ای ندارم بدان که امروز؛ فردا می میری و دنیا طوری هست که هر کسی باید یک ناراحتی داشته باشد
🔸وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی
خدایا من را موفق به تقوی کن و تقوی به معنی این هست که اگر کسی از اعمال ما با خبر شود طوری زندگی کرده باشیم که ناراحت نشویم. و اصلا فلسفه روزه هم تقوی است «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا کتِبَ عَلَیکمُ الصِّیامُ کما کتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِکمْ لَعَلَّکمْ تَتَّقُونَ» این یک ماه؛ اوقات تمرین تقوی است.
🔸وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ
این مورد هم دعای مهمی هست؛ صحبت الابرار یعنی خدایا مرا با خوبان همنشین کن
🔸بِعَوْنِک یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکین
خدایا به کمک و یاری خودت این چهار دعای من را مستجاب کن ای کسی که روشنی چشم فقراء هستی.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِک یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکین
ای خدا در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاک ساز و بر حوادث خیر و شر قضا و قدرت صبر و تحمل عطا کن و بر تقوی و پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار به یاری خود ای مایه شادی و اطمینان خاطر مسکینان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
با چشمانی اشکبار مشتاق زیارتت هستیم
⛔️ افتضاح امنیتی، افتضاح آشنا، حرفهای غلط ظریف و پازل دوستان بنسلمان
❌ مختصری درباره یک رخداد تلخ:
🔸۱- یک فایل صوتی (که سخنگوی وزارت خارجه میگوید تقطیع شده) از آقای «محمدجواد ظریف» در رسانه سعودی «ایران اینترنشنال» منتشر شده است؛ این فایل محصول مصاحبهای با حضور سعید لیلاز و آقای ظریف است که ذیل پروژهای تحت عنوان تاریخ شفاهی دولت آقای روحانی و زیر نظر مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری انجام شده است.
🔹بدین ترتیب مسئولیت اول و اصلی بیرون رفتن این فایل که در قسمتهای مختلفی از آن آقای ظریف تاکید میکند نباید علنی شود، با آقای «حسامالدین آشنا» رییس این مرکز است؛ بدین ترتیب او باید در رابطه با این افتضاح بزرگ خود و زیرمجموعهاش پاسخگو باشد.
🔸۲- آقای ظریف در این فایل تقطیع شده سخنانی درباره دیپلماسی و منطقه و ... به زبان میآورد که اگر همه حرفهای او همینها باشد و تقطیع صحبتهای او مفهوم را عوض نکرده باشد سخنان نابجا و غلطی است.
🔹تجربه آقای ظریف و دیپلماسی او هم نشان میدهد که عاقبت رویکردهای او و دولت آقای روحانی شکلگیری سنگینترین تحریمهای تاریخ علیه ایران بوده و چنین توجیهات و آسمان ریسمان بافتنهایی نمیتواند مسئولیت این افتضاح در حکمرانی را کم کند.
🔸۳- علیرغم مسئولیت آقای آشنا و زیرمجموعهاش و سخنان پر از غلط آقای ظریف در این فایل، نحوه مواجهه با این مساله را باید فراتر دید.
🔹نکته مهم برنامه دشمن در این زمینه است؛ دشمن و بویژه رسانه بدنام و رسوایی مانند «ایران اینترنشنال» که مزدبگیر جلادی مانند «بنسلمان» است با چه رویکرد و انگیزهای این فایل را منتشر کرده؟
🔹آیا هدف تشدید یک دوقطبی مضر درباره سیاست خارجی در کشور است که در این راستا میخواهد موضع آقای ظریف و دوستانش را تقویت کند؟ و یا به دنبال شکل گیری نزاعی است که نهایتاً دود آن به چشم تمام جناحها و از جمله اصل انتخابات برود؟
🔹نکته مشخص این است که ضمن مسئول دانستن جناب آشنا و غلط دانستن رویکرد آقای ظریف که میتواند معانی مشخصی برای انتخابات داشته باشد، باید از قرار گرفتن در مسیر سیاسی دوستان بنسلمان اجتناب کرد.
🔹چه این رویکرد بن سلمان موافقت با بخشی از اظهارات ظریف باشد و چه دامی که ناظر به انتخابات چیدهاند.
⛔️ گزارش یک افتضاح
❌ سینا زعیمزاده درباره فایل صوتی منتشر شده از ظریف نوشت:
🔹اول: اولین اقدام غیر حرفه ای جناب ظریف اینچنین سخن گفتن در زمان مسئولیت است. بسیاری از سیاستمداران و دیپلماتهای غربی هم تاریخ شفاهی ضبط میکنند اما نه در زمانی که امکان سو استفاده از آنها ممکن است.
🔹این خطای اول است. البته اگر فرضمان این باشد که نهاد ریاست جمهوری و یا وزارت خارجه فایل را منتشر نکردهاند. یعنی فرض خوشبینانه.
🔹دوم: فایل چگونه به ایران اینترنشنال رسیده است؟ سه راه دارد اول مرکز بررسیها و "حسامالدین آشنا" که مجری پروژه بودهاند
دوم وزارت خارجه که فایل کامل را داشته
سوم عوامل برنامه. هر کدام از این سه حالت رخ داده باشد فاجعه است.
🔹سوم: فرض کنیم تعمدا و خلاف میل ظریف این فایل توسط نهاد ریاست جمهوری و مرکز بررسیها منتشر شده باشد نتیجه: منفجر کردن ظریف در سیاست داخلی در ازای نجات روحانی و زنده نگه داشتن سیاست خارجی به عنوان بستر اصلی انتخابات ۱۴۰۰ و بازکردن راه برای نفرات بعدی. یعنی دولت به خودیها هم رحم نمیکند وای به حال مردم و منتقدان.
🔹چهارم: فرض کم احتمالتر، انتشار توسط خود وزارت خارجه با رضایت ظریف است. در صورت صحت چنین فرضی یعنی ظریف و تیمش نه فهمی از سیاست داخلی و مناسباتش دارند و نه سیاست خارجی. در فایل صوتی نکاتی در خصوص روسیه، سعودی، ارتباط با دموکراتها و...مطرح میشود که همین حالا هم برای کشور هزینهزاست.
🔹پنجم: هرکدام از فرضهای بالا درست باشد؛ یعنی افتضاح امنیتی در امنیتیترین دولت تاریخ ایران!
🔹ششم: غیر از فرامتن، صحبتهای ظریف متن مهم و البته قابل مناقشهای دارد که به عنوان یک سند تاریخی قابل بحث است، فارغ از جزئیات، روح حاکم بر بحث نگاه قابل تامل ظریف به مقوله قدرت است او فکر میکند یا حداقل دوست دارد اینطور به مخاطب القا کند که دیپلماسی چیزی جدا از قدرت کف میدان است جالب است که خودش در مصاحبه مثالهایی میزند که غلط بودن این فهم از مناسبات را ثابت میکند (مثل منتفی شدن مذاکره درباره یمن توسط سعودیها) و داشتن چنین نگاهی توسط وزیر خارجه جمهوری اسلامی فاجعه در فاجعه است.
🔹هفتم: نکته قابل تامل بعدی تاکید ظریف بر این ماجرا است که اساسا دولت و وزارت خارجه کارهای نیستند؛ اینکه وزیر خارجه دولتی که بیشترین رانتهای سیاسی تاریخ را داشته و دستش در بسیاری از امور حداقل در فضای دیپلماسی باز بوده چنین حرفی میزند عجیب است اما عجیبتر این است که چطور یک نفر میتواند با چنین باوری هشت سال بر مسندی بنشیند و بعد
هم اظهار تمایل کند حاضر است در دولت بعدی هم وزیر خارجه باشد!
🔹من شخصا نمی توانم این طور متعارض زندگی کنم شما چطور میتوانید آقای ظریف؟
🌐 خبرگزاری تسنیم
📚 احکام روزه طبق فتاوای حضرت آیة اللّه العظمی خامنه ای (مد ظله العالی)
💠 آنچه برای روزه دار مکروه است.
✅ برخی از مکروهات روزه عبارت است از:
۱. هر كارى كه سبب ضعف شود؛ (مانند خون دادن و حمام رفتن).
۲. بوييدن گياه خوشبو؛ (عطر زدن مكروه نيست).
۳. خيس كردن لباسى كه بر تن است.
۴. مسواك كردن با چوب تر.
۵. كشيدن دندان و هر كارى كه به سبب آن از دهان خون بيايد.
۶. چشيدن غذا و مانند آن.
۷. ریختن دارو در بینی در صورتی که به حلق نرسد.
۸. ريختن دارو در چشم و سرمه كشيدن در صورتى كه بو يا مزة آن به حلق برسد.
۹. نشستن زن در آب.
۱۰. لمس كردن همسر و شوخى با او و هر كارى كه موجب برانگيخته شدن شهوت شود.
۱۱. مضمضه زیاد.
#احکام_روزه #مکروهات_روزه