➕/🔻تفکر در خویشاوندی فلسفه اسلامی و یونانی
شرح #استادطاهرزاده بر پیام #دکتررضاداوریاردکانی در باب «گذشته و آینده وضع میان فرهنگی فلسفه دورهی اسلامی»
⭐️⭐️⭐️
🔻درسگفتار پیش رو، شرح استاد طاهرزاده بر پیام دکتر رضا داوری اردکانی؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی است.
🔻این پیام با عنوان: "فلسفه اسلامی و ارتباط ایران و اروپا" به همایش بین المللی "فلسفه، دین و علم در زیست جهان اسلامی" در دانشگاه وین اتریش ارائه شده است.
🔻در بخشی از پیام دکتر داوری چنین آمده:
فلسفهی اسلامی از تلاقی میان دو روح و دو فرهنگ که تفاوت ذاتی با یکدیگر داشتند به وجود آمد. تفاوت این دو روح را بعضی فیلسوفان و نویسندگان به صراحت ذکر و تصدیق کرده اند. در فلسفه اسلامی این دو روح به یکدیگر نزدیک شدند و امکان هم سخنی پیدا کردند. با توجه به این معنی فلسفه اسلامی یک فلسفه میان فرهنگی است. بعد از افلاطون و ارسطو و از زمان رواقیان و افلوطین همهی فلسفه ها میانفرهنگی است. منتهی در زمانی که تفکر دچار افسردگی و جمود و قشریت می شود. نیروی میانفرهنگیبودنش را از دست میدهد. اکنون این نیرو رو به ضعف دارد اما هنوز می توان به آن امید داشت. کاش اهل فلسفه می توانستند بنشینند و دربارهی وضع روحی و فکری جهانِ توسعه نیافته و نسبت این وضع با جهان متجدد غربی و مخصوصاً در باب شرایط امکان خروج از توسعه نیافتگی تأمل و تحقیق کنند.
🔰دریافتفایل:
https://goo.gl/Ey4Eys
#منبع:
گروه فرهنگی المیزان، خردادماه ۹۷
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
@afaghehekmat
afaghehekmat.ir
➕/🔻سلبریتی ها
بازپخش گفتوگوی #دکتراحمدنادری و #دکتربهرامبیات درباره «فرهنگ سلبریتی در ایران»
گسترش رسانههای اجتماعی در ایران بویژه شبکه موبایلی اینستاگرام با محوریت عکس و ویدئوهای کوتاه باعث افزایش قدرت مخاطبان برای کشاندن خود از حاشیه به متن شده است. همچنین فرصت قابل توجهی را برای رشد فرهنگ سلبریتی در میان هنرمندان و بازیگران ایجاد کرده است. بگونهای که آنها را تبدیل به یک طبقه جدید و تاثیرگذار در تحولات اجتماعی نموده است.
آسیب شناسی این پدیده و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی نقش آفرینی این طبقه، محور گفتگوی دکتر احمد نادی و دکتر بهرام بیات می باشد.
🔰دریافت فایل:👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/76218369Cabeb0422fa
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
@afaghehekmat
afaghehekmat.ir
celebrities_Default_1538511751.mp3
19.64M
➕/🔻سلبریتی ها
بازپخش گفتوگوی #دکتراحمدنادری و #دکتربهرامبیات درباره «فرهنگ سلبریتی در ایران»
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
http://eitaa.com/joinchat/76218369Cabeb0422fa
💥 پیامرسان ایتا بهروز شد!
🔹نسخه اندروید ایتا با ورژن 2.0.5 منتشر شد.
🔸امکاناتی که در این نسخه به برنامه افزوده میشود عبارتند از:
👥 امکان #تفکیک_گفتگوها (تببندی)
⏪ امکان #فوروارد_بدون_نقل_قول
☁️ امکان #ارسال_به_فضای_ابری بصورت مستقیم
🔢 افزایش تعداد کاراکترهای کپشن (متنهای زیر مدیا یا فایل)
🎥 بهینهسازی ارسال فیلم
🔹این نسخه هماکنون از فروشگاههای اندرویدی معتبر و نیز وبسایت رسمی ایتا به نشانی زیر قابل دریافت میباشد:
https://www.eitaa.com/dl
‼️تذکر مهم:
تنها نسخههایی که از طریق فروشگاههای مایکت، ایران اپس، کافه بازار و کندو و یا وبسایت رسمی ایتا منتشر میشوند مورد تایید ایتا میباشد
«لطفا از نصب برنامه از سایر منابع خودداری فرمائید»
•┈••✾••┈•
http://eitaa.com/joinchat/76218369Cabeb0422fa
#پروندهویژهاربعینمدرسهدرسگفتارآفاق
#استاداصغرطاهرزاده:
➕اربعین یکی از نمادها و تابلوهای خوبی است که نشان میدهد شیعه به بن بست نمیرسد.
⭐️⭐️⭐️
》》شیعه نمیتواند بر اساس زیرساختهای معنوی خود، متوقف بشود. اربعین یکی از نمادها و تابلوهای خوبی است که نشان میدهد شیعه به بن بست نمیرسد و با اسلحهها و کمیتها حیات خودش را تعریف نکرده است. اربعین از این جهت، تابلوی بسیار زلالی است و از این روست که حضرت عسکری علیه السلام فرمودند، زیارت اربعین شاخصه مؤمن است.
》》زیارت اربعین رجوع به امامی است که ظاهرا در معادلات تاریخی کشته شده است و از نظر کمیتگراها به پایان راه رسیده است، اما ما هیچ احساس تمام شدن راه را نمیکنیم. چرا که بر اساس اینکه اسلحهها نقش آفرین نیستند و کمیتها اساس عالم را تشکیل نمیدهند، به امام رجوع میکنیم. میدانیم که ماورای این اسلحهها یک حضور تاریخی داریم.
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانےواسلامے
https://eitaa.com/afaghehekmat/306
12.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آیتاللهمیرباقری:
➕/📽بسط #اربعین ضد توسعه غربی در مقیاس جهانی است.
#پروندهویژهاربعینمدرسهآفاق
https://eitaa.com/afaghehekmat/307
☆☆☆
#مدرسهدرسگفتارآفاق
🆔 @afaghehekmat
#پروندهویژهاربعینمدرسهآفاق
#آیتاللهمحسناراکی:
➕ضرورت تحلیل پدیده اربعین در چارچوب جامعه شناسی اسلامی
➕مسئله اربعین حسینی یک نمود از یک انرژی عظیم اجتماعی است که در صحرای کربلا تولید شد و تاریخ را به حرکت در آورد و تا زمانی که تاریخ را به نقطه مطلوب نرساند از پای نخواهد نشست.
⭐️⭐️⭐️
》》جریان تاریخ و حرکتی که جامعه بشر دارد، یک حرکت پویاست و قطعاً به نقطه هدف خواهد رسید. برای اینکه این حرکت به نقطه هدف برسد به یک انرژی نیاز دارد، انرژیای که این تاریخ را حرکت بدهد و جامعه بشر را تا نقطه هدف بکشاند و هدایت و روانه کند؛ چراکه جامعه بشر بدون انرژی به آن سمت حرکت نمیکند.
》》امام صادق (ع) میفرماید: «إِنَ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةً فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَا تَبْرُدُ أَبَدا». شهادت حسین منشأ تولید یک انرژی فعال در دل همه مؤمنان شد. این حرارت، همان انرژی کارا و فعال و به حرکت در آورنده تاریخ به سمت یک هدف و نقطه انجام است و تا به آن نقطه نرسد از پای نمینشیند. (لَا تَبْرُدُ أَبَد) حرارتی که شهادت سیدالشهدا و قیام حسینی در جامعه بشر به وجود آورد، عجیبترین و شگفتزاترین حادثه تاریخ بشر است.
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانےواسلامے
https://eitaa.com/afaghehekmat/310
23.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آیتاللهاراکی:
➕/📽پدیده #اربعین تنها درچارچوب #جامعهشناسیاسلامی قابل تحلیل است
🔻دسترسی به #فیلم کامل
http://yon.ir/haL1L
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
https://eitaa.com/afaghehekmat/311
#پروندهویژهاربعینمدرسهآفاق
#دکترمسعودمعینیپور:
➕تقابل اصلی ما در رقابت با غرب، برآمده از لایه های عینی و انضمامی تمدن غرب است که پیاده روی اربعین می تواند در این رقابت نقش مهمی ایفا نماید؛ چراکه هنوز خلوص، اصالت و رنگ و بوی الهی در آن غلبه دارد.
➕مناسک دینی جمعی یکی از ظرفیت های منحصربه فرد اسلام در تربیت نفوس و زمینه سازی تحقق تمدن اسلامی است. این مناسک، بُعد عملی دین هستند که هم ظهور باورهای دینی بوده و هم شاخصه دینداری می باشند؛ از همین منظر مناسک دینی در معرض عرفی شدن قرار دارد و ممکن است به جای اینکه برآمده از عمق معرفتی و انگیزه های دینی باشد، دچار ظاهرگرایی و پوسته ای شدن شود.
➕اولین سطح عرفی شدن دین در عقلانیت و نظام معرفتی راهپیمایی اربعین است. عقلانیتی که مجموعه امیال و کنش های رفتاری ما را مدیریت می کند و در عرصه راهپیمایی اربعین ظهور پیدا کند، می تواند دچار عرفی شدن شود. دومین سطح، نظام انگیزشی و گرایش های ما در راهپیمایی بوده و سطح سومی که می تواند دچار عرفی شدن شود نظام رفتاری در دو حوزه فردی و اجتماعی است.
➕نگاه تقلیل گرایانه به منسک اربعین و کارکردهای آن؛ حاکمیتی شدن مناسک دینی و راهپیمایی اربعین؛ خروج مناسک از ماهیت سنتی اصیل و ایجاد زمینه مدرن شدن و غلبه فرم بر محتوا؛ فردی شدن و ورود بدعت ها به مناسک و ورود خارج از چهارچوب سلیقه افراد از زمینه های عرفی شدن پدیده اربعین هستند.
#نشستتخصص
#اربعین_عرفیشدن_عرفیزدایی
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانےواسلامے
https://eitaa.com/afaghehekmat/320
🍁اربعین جهانی دیگر🍁
🔸سخنرانی اساتید برجسته حوزه و دانشگاه همراه با مرثیه خوانی
⭐️⭐️⭐️
➕شروع مراسم: از یکشنبه ۶ الی ۱۵ آبانماه/ ساعت ۲۰ الی ۲۱
➕مکان: خیابان عطاران، پلاک ۵۱ طبقه منفی ۱ موسسهآفاقحکمت(فقط آقایان)
https://eitaa.com/afaghehekmat/323
#پروندهویژهاربعینمدرسهآفاق
#دکترحسین_کچوئیان:
🌖 #اربعین، از جنس تجربه هائی است که گوئی پای خدا را در تاریخ باز میکند.
⭐️⭐️⭐️
➕روشن است که در حادثه راهپیمایی اربعین، اتفاق نامعمول و غریبی واقع شده و ذهن، تشنه فهم آن است. علیرغم اینکه حس ما میگوید رخداد بزرگی است ولی خیلی نتوانستیم به لحاظ مفهومی به آن نزدیک شویم و ببینیم این بزرگی و اهمیت از چه باب است. سؤالات مختلفی حول این رخداد و حادثه قابل طرح است که به نظر میرسد برخی از این سؤالات پاسخ ندارد یا اگر پاسخی داشته باشد خیلی قابل قبول نیست.
➕تصور بنده این است که اربعین یک صحنه و یک زمان و مکان غیر ایندنیایی و امکانی برای تجربه آن معنای متعالی است. یعنی یک نیروی غیرسکولارزدایی کنندهای پیدا کردیم. میدانید که در عصر موجود که دائماً جهان دنیایی میشود و قلمروهای دینی از بین میرود و خورده میشود و رنگ و بوی قدسی از بین میرود، وجود این منابع قدسی کننده برای مواجهه با موجی که در آن هستیم خیلی اساسی است.
➕اینکه چرا خداوند فضایی را باز میکند یا میبندد و چرا این امکان را میدهد یا نمیدهد را ما نمیتوانیم بفهمیم. ولی این را میفهمیم که تجربهای مانند اربعین که اتفاق میافتد از جنس تجربههایی است که گویی پای خدا را در تاریخ باز میکند. یعنی بعد از مدتهایی که خداوند از این عالم رخت بربسته و امکان ظهور خدا در این عالم به امکنه و ازمنه خاصی محدود شده، ما با یک موج مجددی از این ظهور و بروز مواجه هستیم و آنچه که در اعمال و افعال انسانها میبینیم نشانهای از چنین بروز و ظهور است.
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانےواسلامے
https://eitaa.com/afaghehekmat/328