بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_بیست_و_چهار_نجاست_سگ وخوک
♻️فتاوای مراجع عظام
همه مراجع عظام: سگ و خوكي كه در خشكي زندگي مي كنند {همه اجزاء} حتّي مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهاي آنها نجس است ولي سگ و خوك دريايي پاك است.
آیةالله العظمی امام خامنه ای: سگ و خوک نجس است و در این حکم، فرقی میان اجزای روح دار و بی روح آنها نیست.
استفاده از موی {سگ و خوک) در اموری که مشروط به طهارت هست، مثل ظرف آب وضو و غسل جایز نیست، ولی استفاده از آن در امری که مشروط به طهارت نیست مثل قلم موی نقاشی اشکال ندارد.
آیةالله العظمی سيستاني: سگ و خوك نجسند، حتّي مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهاي آنها.
آیةالله العظمی مكارم شیرازی: سگ و خوک معمولى نجس است، حتّى مو و پنجه و ناخن و رطوبتهاى آن نجس مى باشد ولى سگ و خوک دریایى پاک است.
حیوانى که از این دو یعنى سگ و خوک متولّد گردد، یا از جفت گیرى یکى از این دو باحیوان دیگرى متولّد شود و به آن سگ و خوک نگویند پاک است.
منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۱۰۵
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه). ص ۳۵، درس ۷.
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، بدون ذکر منبع اشکال ندارد .
@anhar_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان حجةالاسلام و المسلمين حاج شيخ حسین انصاریان در مورد کسانی که با سگ زندگی میکنند!!!!!
دو روایت از وسائل الشیعه در باره نجس بودن سگ و خوک:
🔹 در باره سگ🔹
(۱) أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) عَنِ الْکَلْبِ فَقَالَ رِجْسٌ نِجْسٌ لَا یُتَوَضَّأْ بِفَضْلِهِ وَ اصْبُبْ ذَلِکَ الْمَاءَ وَ اغْسِلْهُ بِالتُّرَابِ أَوَّلَ مَرَّةٍ ثُمَّ بِالْمَاءِ.
از امام صادق (علیه السلام) درباره سگ سؤال شد. آن حضرت فرمودند: نجس است. آب نیم خورده سگ را دور بریزید و با آن وضو نگیرید، ظرف آب را ابتدا با خاک و سپس با آب بشویید.
🔹در باره خوک🔹
(۲) أَسْأَلُهُ عَنِ الثَّوْبِ یُصِیبُهُ الْخَمْرُ وَ لَحْمُ الْخِنْزِیرِ أَ یُصَلَّى فِیهِ أَمْ لَا فَإِنَّ أَصْحَابَنَا قَدِ اخْتَلَفُوا فِیهِ فَقَالَ بَعْضُهُمْ صَلِّ فِیهِ فَإِنَّ اللَّهَ إِنَّمَا حَرَّمَ شُرْبَهَا وَ قَالَ بَعْضُهُمْ لَا تُصَلِّ فِیهِ فَکَتَبَ (علیه السلام) لَا تُصَلِّ فِیهِ فَإِنَّهُ رِجْسٌ.
از امام (علیه السلام) درباره حکم لباسی که به شراب و گوشت خوک برخوردکرده سؤال کردم، آیا می شود در این لباس نماز خواند...،
حضرت در جواب پاسخ فرمودند، خیر. با این لباس نماز نخوان، چرا که نجس است.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹سگ در خانه مسلمان🔹
عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه ِ(علیه السلام): قَالَ يُکْرَهُ أَنْ يَکُونَ فِي دَارِ الرَّجُلِ الْمُسْلِمِ الْکَلْبُ.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: ناپسند است در خانه مرد مسلمان سگ باشد.
🔷🔸🔹منبع🔹🔸🔷
(۱) بحار الأنوار، ج ۶۲، ص۵۰.
(۲) وسائل الشيعة، ج ۱۱، ص۵۳۰.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹طهارت (درس ۹۳)🔹
🔹چند سؤال در مورد #سگ:👇
۱. آیا دست زدن به سگ حرام است؟
۲. اگر شخصی به سگ دست بزند آیا نجس میشود؟
۳. اگر سگ هنگام رد شدن به لباس کسی بخورد چه حکمی دارد؟
۴. نماز در مکانی که سگ در آنجا نگهداری می شود چه حکمی دارد؟
🔷🔸🔹 پاسخ:🔹🔸🔷
۱. هرچند البته سگ نجس العین هست ولی دست زدن به سگ فی نفسه حرام نیست (اما اینکار رجحان عقلی ندارد).
۲. اگر شخصی دست خود را به سگ بزند ولی سگ خشک باشد نجس نمی شود و اگر دست و نیز سگ خشک باشند و یا رطوبت بسیار ناچیز باشد که از یکی به دیگری منتقل نشود نجاست سرایت نخواهد کرد (اما زیبنده نیست مؤمن و عاقل خود را در معرض رفتار شبهه ناک مانند نجس یا آلوده شده به ویروسهائی که از سگ احتمالاً سرایت کند و منتقل شود قرار دهد).
۳. در صورتی لباس و بدن یا اشیاء و لوازم نجس می شوند که بدانید دست و بدن و لوازم شخص با رطوبت یا بدن سگ تماس داشته و نجاست از سگ سرایت کرده است در غیر این صورت حُکم به نجاست نمیشود..
۴. نماز در مکانی که سگ در آنجا نگهداری می شود فی نفسه اشکال ندارد. (هرچند آقا امام صادق (علیه السلام) می فرمایند : در خانه ای که در آن سگ نگهداری می شود، نماز گزارده نمی شود، زیرا فرشتگان داخل خانه ای که در آن سگ نگهداری شود نمی گردند، مگر اینکه سگ شکاری بوده و او را در قسمت جداگانه ای نگهداری نمایند که در این صورت ایرادی ندارد).
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
anhar_ahkam
🔷🔸🔹 #سؤال 🔹🔸🔷
🔹از #وسواس خسته شدم به من بگویید برای خلاصی از #وسواس چکنم؟
🔷🔸🔹 پاسخ:🔹🔸🔷
البته وسواس یک بيماری بسيار زشت و پر درد سر هست که گاهی خطرناك هم میشود.
وسواس همان حديث نفس است بطوری كه انگار كسی از درون با انسان سخن میگويد و او را وادار به دقتهای نامعقول و بي مورد در انجام برخی از وظایف شرعی و عبادات همچون طهارت و غسل و وضو میکند.
و این همان شيطان است که چنين پيامي از درون به آدمی میدهد و او را وادار به وسواس میکند.
امام صادق (عليها السلام) میفرماید: «ما من مؤمن الا و لقلبه اذنان فى جوفه: اذن ينفث فيها الوسواس الخناس! و اذن ينفث فيها الملك! فيؤيد الله المؤمن بالملك، فذلك قوله و ايدهم بروح منه؛
هر مؤمنى قلبش دو گوش دارد، گوشى كه در آن وسواس خناس (شيطان) می دمد، و گوشى كه در آن فرشته مى دمد، خداوند مؤمن را به وسيله فرشته تقويت میكند، و اين همان است كه میفرمايد: «و ايدهم بروح منه».
وسواس يك بيمارى عصبى و روانى است و روانشناسان و روانپزشكان آن را فكر مداوم و مكررى میدانند كه فرد مبتلا به آن علی رغم كوشش فراوان خود قادر نيست آن را از ذهن خود دور کند.
معمولا افراد وسواسی به بيهودگى و غيرمنطقى بودن اعمال خود واقف است ولى نمی تواند از انجام آنها خوددارى كند.
چاره وسواس بسیار ساده است و آن این است که کسی که بنده خدا هست نسبت به آن اعتنا نمیکند.
سخنان عالم فرزانه آیةالله فاطمی نیا در باره وسواس: 👇👇
فتاوای مراجع عظام تقلید در باره ریش تراشی
http://portal.anhar.ir/node/10972#gsc.tab=0
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، بدون ذکر منبع اشکال ندارد .🌷.
لطفا در صورت تمایل این کانال را معرفی فرمائید.🌹
@anhar_ahkam
🔹طهارت (درس ۹۴)
🔹 #نجاست #کافر
🔹 #کافر کیست؟ و چه کسانی در حُکم کافر هستند؟🔹
🔷🔸🔹قسمت اول🔹🔸🔷
🔹فتاوای مراجع عظام🔹👇
🔹آیةالله العظمی امام خمینی: كافر يعني كسي كه منكر خدا است، يا براي خدا شريك قرار مي دهد، يا پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارد، نجس است، و همچنين است اگر در يكي از اينها شك داشته باشد. و نيز كسي كه ضروري دين يعني چيزي را كه مثل نماز و روزه مسلمانان جزء دين اسلام مي دانند منكر شود چنانچه بداند آن چيز ضروري دين است و انكار آن چيز برگردد به انكار خدا يا توحيد يا نبوّت، نجس مي باشد و اگر نداند احتياطاً بايد از او اجتناب كرد، گرچه لازم نيست.
🔹آیةالله العظمی اراكي: كافر يعني كسي كه منكر خدا است، يا براي خدا شريك قرار مي دهد، يا پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارد، نجس است و نيز بنابر احتياط واجب از كسي كه ضروري دين يعني چيزي را كه مثل نماز و روزه مسلمانان جزء دين اسلام مي دانند منكر شود بايد اجتناب كرد.
🔹آیةالله العظمی خوئي: كافر يعني كسي كه: منكر خدا يا معاد است، يا براي خدا شريك قرار مي دهد. و همچنين غّلاة «يعني آنهايي كه يكي از ائمّه عليهم السلام را خدا خوانده يا بگويند خدا در او حلول كرده است» و خوارج و نواصب «يعني آنهايي كه به ائمّه عليهم السلام اظهار دشمني مي نمايند» نجسند. و همچنين است كسي كه نبوّت يا يكي از ضروريات دين يعني چيزي را كه مثل نماز و روزه، مسلمانان جزء دين اسلام مي دانند چنانچه بداند آن چيز ضروري دين است منكر شود. و امّا اهل كتاب «يعني يهود و نصاريٰ» كه پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارند نيز بنا برمشهور نجس مي باشند و اين قول، موافق احتياط است پس اجتناب از آنها نيز لازم است.
🔹آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: كافر يعني كسي كه منكر خدا است، يا براي خدا شريك قرار مي دهد، يا پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارد، نجس است و نيز كسي كه يكي از ضروريّات دين مبين اسلام را منكر شود، چنانچه بداند آن چيز ضروري دين است، نجس مي باشد، و اگر نداند احتياطاً بايد از او اجتناب كرد (آیةالله صافي: و نيز كافر كتابي بنابر قول مشهور نجس است و احتياط واجب رعايت اين قول است).
🔹آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: مشرك، يعني افرادي كه خدايي غير از خداي يگانه را بپرستند «بت پرست»، يا براي خدا شريك قائل باشند و دو يا چند خدا را بپرستند، نجس مي باشند؛ ولي كساني كه وحدت خداي سبحان را قبول دارند و يكي از پيامبران الهي را قبول داشته باشند «يهوديان، مسيحيان، زرتشتيان، صابئيان» پاك مي باشند. و اهل كتاب اگر بواسطه تحريف در دين خود مشرك شده باشند حكم ساير مشركين را دارند و نجس مي باشند، و همچنين كساني كه بي دين بوده و هيچ خدايي را قبول ندارند نجس مي باشند. ناصبي ها نيز كه دشمن ائمه اطهار عليهم السلام هستند نجس مي باشند. خوارج و نيز مسلماناني كه مشرك شده باشند و حضرت علي عليه السلام را خدا بدانند يا يكي از ضروريات دين را انكار كنند به نحوي كه به انكار خدا و رسول خدا برگردد نجس مي باشند.
🔹آیةالله العظمی بهجت: كسي كه منكر خدا، يا براي خدا شريك قائل است يا پيامبري حضرت خاتم الانبياء محمد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارد و همينطور كسي كه ايمان به خدا و پيامبر (صلّي الله عليه و آله و سلّم) نداشته باشد كافر و نجس مي باشد. همچنين كسي كه يكي از ضروريّات دين اسلام مثل نماز يا روزه را با علم به اينكه ضروري دين است انكار نمايد، نجس مي باشد و اگر از روي تقصير نداند و انكار نمايد، احتياطاً بايد از او اجتناب كرد.
🔹آیةالله العظمی تبريزي: كافر يعني كسي كه منكر خدا يا نبوّت است و يا معترف به آن نيست و يا براي خدا شريك قرار مي دهد، و همچنين غُلاة «یعنی آنهایی که یکی از ائمه (علیهم السلام) را خدا خوانده یا بگویند خدا در او حلول کرده است» و خوارج و نواصب «يعني آنهايي كه با ائمهٔ اطهار (عليهم السلام) دشمني مي نمايند» نجسند؛ و امّا اهل كتاب «يعني يهود و نصاريٰ و مجوس» كه پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارند، نيز بنابرمشهور نجس مي باشند و اين قول موافق احتياط است، ولكن بنابرأظهر اين طوايف پاكند. و نيز كسي كه ضروري دين يعني چيزي را كه مثل نماز و روزه ، مسلمانان جزء دين اسلام مي دانند منكر شود، چنانچه بداند آن چيز ضروري دين است نجس مي باشد.
🔷🔸🔹منبع:🔹🔸🔷
توضیح المسائل مراجع، م۱۰۶.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹طهارت (درس ٩٤)
🔹 #نجاست #کافر
🔹 #کافر کیست؟ و چه کسانی در حُکم کافر هستند؟🔹
🔹فتاوای مراجع عظام 🔹👇
🔷🔸🔹قسمت دوم🔹🔸🔷
🔹آیةالله العظمی امام خامنه ای: کسی که توحید یا نبوت یا یکی از ضروریات دین اسلام، مانند نماز و روزه را انکار کند یا معتقد به نقصی در رسالت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) باشد کافر و نجس است مگر اهل کتاب باشد.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
✳️ انکار هر یک از ضروریات دین در صورتی باعث کفر میشود که به انکار رسالت یا تکذیب پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) یا وارد کردن نقصی به شریعت منجر شود.
✳️ کافر اهل کتاب محکوم به طهارت است. «مقصود از اهل کتاب هر کسی است که اعتقاد به یکی از ادیان الهی داشته و خود را از پیروان پیامبری از پیامبران الهی (علیهم السلام) بداند و دارای یکی از کتابهای الهی که بر انبیا (علیهم السلام) نازل شده است باشد، مانند یهود، نصاری، زرتشتیها و همچنین صابئین؛ که ادعای پیروی از پیامبر خدا حضرت یحیی (علیه السلام) را دارند و میگویند کتاب او نزد ما موجود است».
✳️ صرف اعتقاد به رسالت خاتم النبیین (صلی الله علیه و آله و سلّم) برای اجرای حکم اسلام کافی نیست، بنابراین آن دسته از اهل کتاب که از جهت اعتقادی، ایمان به رسالت خاتم النبیین (صلی الله علیه و آله و سلّم) دارند، ولی بر اساس روش و عادت نیاکان خود عمــل میکنند مسلمان به حساب نمیآیند. بلی اگر از اهل کتاب محسوب شوند محکوم به طهارت هستند.
✳️ مسلمان مرتد، کافر و نجس است، نجس هم خواهد بود، ولی صرف ترک نماز و روزه و سایر واجبات شرعی باعث ارتداد مسلمان و کافر شدن و نجاست وی نمیگردد، و تا زمانی که ارتداد وی احراز نشده است حکم سایر مسلمانان را دارد.
✳️ فرقهی «علی اللهیها» اگر اعتقاد داشته باشند که امیرالمؤمنین علیبنابیطالب (علیه السلام) خدا است «تعالی الله عن ذلک علواً کبیراً» یا او را شریک خداوند بدانند کافر و نجساند.
✳️ کسی که به یکی از امامان معصوم (علیهم السلام) دشنام دهد و اهانت کند کافر و نجس است.
✳️ تمام پیروان فرقهی گمراه بهاییت محکوم به نجاست هستند.
🔹آیةالله العظمی شبیری زنجاني: كافر يعني كسي كه منكر خدا است، يا براي خدا شريك قرار مي دهد، يا پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارد، نجس است؛ و انكار چه به قلب باشد و چه به زبان، سبب كفر مي گردد و همچنين غُلاة «يعني كساني كه يكي از معصومين عليهم السلام را خدا خوانده يا بگويند خدا در او حلول كرده است» و خوارج و نواصب «يعني كساني که دشمنی اهل بیت علیهم السلام را دین خود قرار دهند» نجس اند؛ ولكن اهل كتاب «يعني يهوديان و مسيحيان» و زردشتيان بنابراحتياط نجس می باشند. و كسي كه يكي از ضروريات دين مانند نماز و روزه را كه تمام مسلمانان آنها را جزء دين اسلام مي دانند انكار كند، شرعاً کافر به شمارمی آید مگر در دو صورت: اول: بدانیم که انکار وی از روی شبهه است، مثلاً تازه مسلمانی که ازاحکام اسلامی آگاهی چندانی ندارد؛ دوم : بدانیم که انکارکننده به خدا و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلّم) ایمان قلبی دارد، در این دو صورت اگر انکار کننده شهادتین را بر زبان جاری ساخته مسلمان می باشد.
🔹آیةالله العظمی وحید خراسانی: کافر، یعنی کسی که منکر خدا یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله و سلّم) یا معاد است یا شاکّ در خدا و رسول است، یا برای خدا شریک قرار می دهد، یا در وحدانیت خدا شک دارد- نجس است؛ و همچنین است خوارج -یعنی کسانی که بر امام معصوم علیه السلام خروج کنند و غُلاة «یعنی آنهایی که قائل به خدایی یکی از ائمه (علیهم السلام) می باشند یا بگویند خدا در او حلول کرده است» و نواصب «یعنی کسانی که دشمن یکی از ائمه (علیهم السلام) یا حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) باشند» وکسی که یکی از ضروریات دین را «مثل نماز و روزه» با علم به اینکه ضروری دین است منکر شود، و اما اهل کتاب «یعنی یهود ونصاری»، اقوی طهارت آنها است، هرچند احوط اجتناب است.
🔷🔸🔹منابع:🔹🔸🔷
(١) توضیح المسائل مراجع، م١٠٦.
(٢) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه)، درس ٨، ص٣٦.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹طهارت (درس ۹۴)🔹
🔹 #نجاست #کافر
🔹 #کافر کیست؟ و چه کسانی در حُکم کافر هستند؟🔹
🔹فتاوای مراجع عظام🔹👇
🔷🔸🔹قسمت سوم🔹🔸🔷
🔹آیةالله العظمی سيستاني: كسي كه معترف به خدا يا به يگانگي او نباشد و همچنين غُلاة «يعني آنهايي كه يكي از ائمه عليهم السلام را خدا خوانده يا بگويند خدا در او حلول كرده است» و خوارج و نواصب «يعني آنهايي كه به ائمه عليهم السلام اظهار دشمني مي نمايند» نجسند، و همچنين است كسي كه نبوت يا يكي از ضروريات دين مانند نماز و روزه را منكر شود اگر به نحوي باشد كه مستلزم تكذيب پيامبر (صلّي الله عليه و آله و سلّم) بشود هرچند في الجمله. و اما اهل كتاب «يهود و نصاريٰ و مجوس» محكوم به طهارتند.
🔹آیةالله العظمی مكارم شیرازی: كافر يعني كسي كه خدا يا پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلّم) را قبول ندارد يا براي خدا شريكي قرار ميدهد بنابر احتياط نجس است، هر چند به يكي از اديان آسمان، مانند آئين يهود و نصاريٰ ايمان داشته باشد. كسي كه ضروري دين اسلام يعني چيزي كه همهٔ مسلمانان جزء دين مي دانند (مانند معاد و واجب بودن نماز و روزه و امثال آن) را منكر شود، چنانچه ضروري بودن آن را بداند، كافر است و اگر در ضروري بودن آن شكّ دارد كافر نيست ولي احتياط مستحبّ آن است كه از او اجتناب شود.
كساني كه به خدا و پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلّم) ايمان دارند، ولي وسوسه هايي براي آنها پيدا مي شود و به مطالعه و تحقيق مي پردازند پاكند و اين وسوسه ها ضرري ندارد.
🔹آیةالله العظمی نوري همدانی: كافر يعني كسي كه منكر خدا است، يا براي خدا شريك قرار مي دهد، يا پيغمبري حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبدالله (صلّي الله عليه و آله و سلّم) را قبول ندارد، نجس است مگر اهل كتاب، كه در آخر مسأله ذكر مي شود و همچنين است اگر در يكي از اينها شك داشته باشد. و نيز كسي كه ضروري دين يعني چيزي كه مسلمانان جزء دين اسلام مي دانند منكر شود چنانچه بداند آن چيز ضروري دين است و انكار آن چيز برگردد به انكار خدا يا توحيد يا نبوّت، نجس مي باشد و اگر ضروري دين بودن آن را نداند، بطوري كه انكار آن به انکار خدا يا توحيد يا نبوّت برنگردد، بهتر آن است كه از او اجتناب كنند. كفاري كه مانند يهود و نصاري اهل كتاب مي باشند، ذاتاً پاك مي باشند و تا هنگامي كه علم به ملاقات بدن آنها با يكي از نجاسات -كه ذكر شد و مي شود- حاصل نشده است، اجتناب لازم نيست.
🔹آیةالله العظمی مظاهری: کافر (کسی که منکر خدا یا معاد است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلّم) را قبول ندارد ، یا دریکی از اینها شک داشته باشد، یا ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نمازو روزه، مسلمانان جزو دین اسلام می دانند منکر شود، در صورتی که بداند انکار آن چیز به انکارخدا یا توحید یا نبوت بر می گردد) احکام مسلمانان را ندارد، مثلاً نمی تواند زن مسلمان بگیرد، و نباید در قبرستان مسلمانان دفن شود.[و]اهل کتاب پاک می باشند.
🔹آیةالله العظمی سبحانی: فردی که به حدّ تکلیف رسیده ولی معترف به وجود خدا و یا وحدانیت، و یا نبوت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله یا معاد (روز قیامت) نباشد بنابراحتیاط واجب نجس است و همچنین اگر کسی یکی از احکام ضروری اسلام (مانند وجوب نماز و روزه و حج) را انکار کند و در نظر او ملازم با انکار یکی از امور یاد شده باشد نیز نجس می باشد.
🔷🔸🔹منبع:🔹🔸🔷
توضیح المسائل مراجع، م۱۰۶.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹طهارت (درس ۹۴)
🔹 #نجاست #کافر (نتیجه گیری از درس ۹۴)🔹
🔷🔸🔹سؤال:🔹🔸🔷
🔹آیا همه ی کُفّار نجس هستند؟
🔷🔸🔹پاسخ:🔹🔸🔷
🔹کُفّار در یک تقسیم بندی دو دسته اند:
1⃣ کافر غیر کتابی؛ (مانند: بهائی و...)
2⃣ کافر کتابی. (مانند: مسیحی، یهودی، زرتشتی، صبّی).
🔹در مورد کافران غیر کتابی فتوای مراجع عظام این هست که مطلقاً نجس هستند.
🔹در مورد کافران کتابی فتاوای مراجع متفاوت هست:
(۱) برخی می فرمایند نجس هستند، (مانند: امام خمینی، اراکی، گلپایگانی، بهجت).
(۲) برخی می فرمایند بنابراحتیاط نجس هستند، (مانند: خوئی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، سبحانی).
(۳) برخی می فرمایند ذاتاً پاک هستند، (مانند: تبریزی، فاضل لنکرانی امام خامنه ای، وحید خراسانی، سیستانی، نوری همدانی، مظاهری).
توجّه: مقلدین مراجع عظام در ردیف (۲) میتوانند برای سهولت در امور زندگی خود از احتیاط مرجع تقلید خود به فتوای یکی از مراجع عظام در ردیف (۳) با رعایت الأعلم فالأعلم مراجعه کنند.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، بدون ذکر منبع اشکال ندارد .🌷.
لطفا در صورت تمایل این کانال را معرفی فرمائید.🌹
@anhar_ahkam
هدایت شده از کانال بزرگ احکام آقایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ چرا به ولی امر مسلمین می گوییم امام؟
مانند امام خمینی - امام خامنه ای
هدایت شده از کانال بزرگ احکام آقایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ درد دل جانباز بسیجی با رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای (مدظله):
🔹یک چیزی بگویید تا دلمان آرام شود، شما خیلی زجر میکشید، حرفتان را گوش نمي دهند...
✅ پاسخ معظم له
4_5816861516791545866.mp3
12.78M
سخنان آیت الله مجتهدی تهرانی در مورد طول عمر
4_5846082563013083323.mp3
3.42M
مؤمن باید در دین ثابت قدم باشد و با ملامت و مسخره شدن و بی اعتنائی اهل معصیت و افراد لاابالی از وظیفه دینی اش منصرف نشود.
💎 بسم الله الرحمن الرحیم 💎
💎طهارت (درس ۹۵)
💎 #نجاست #کافر (حُکم مو و ناخن و رطوبتهای #کافر)
🌺فتاوای مراجع عظام
💎آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، بهجت، تبریزی، وحید خراسانی، سیستانی، صافی گلپایگانی، سبحانی: تمام بدن كافر حتي مو و ناخن و رطوبتهاي او نجس است.
💎آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: تمام بدن مشرک حتي مو و ناخن و رطوبتهاي او نجس است.
💎آیةالله العظمی مكارم شیرازی: آنچه دربارهٔ نجس بودن كافر گفته شد تمام اجزاي بدن او حتّي مو و ناخن را شامل شود.
💎آیةالله العظمی شبیری زنجاني: آنچه در مورد نجاست كافر گفته شد تمام اندام كافر، حتّي مو و ناخن و رطوبتهاي او را شامل مي شود.
💎آیةالله العظمی نوری همدانی: تمام بدن كافر- غیر اهل کتاب - حتي مو و ناخن و رطوبتهاي او نجس است.
💎آیات عظام: امام خامنه ای و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.
💎منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م۱۰۷.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه)، درس ۸، ص۳۶.
💎انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔴 نماز آیات در چه فرضی از زلزله واجب میشود؟
فرض اول:
✅ اگر همه متوجه وقوع زلزله شوند واجب است نماز آیات بخوانند.
فرض دوم:
✅ اگر برخی متوجه وقوع زلزله شوند یا در زمان متصل به زلزله متوجه شوند واجب است نماز آیات را بخوانند .
فرض سوم:
✅ اگر برخی بعداً متوجه وقوع زلزله شوند در این مورد بین فقها به شرح ذیل تفاوت فتوا هست:
(۱) آیات عظام امام خمینی، امام خامنه ای، سیستانی و مکارم شیرازی؛ در این فرض نماز آیات را واجب نمی دانند.
(۲) آیات عظام: گلپایگانی، بهجت و صافی گلپایگانی: در این فرض نماز آیات را واجب میدانند.
(۳) آیات عظام تبریزی، فاضل لنکرانی و وحید خراسانی؛ در این فرض هم بنا بر احتیاط واجب، نماز آیات را واجب میدانند.
نکته مهم:
✅ اگر فقط دستگاه های زلزله نگار وقوع زلزله را گزارش کنند ولی کسی متوجه نشود، چنین موردی عرفاً از مصادیق زلزله نیست و نماز آیات واجب نمیشود.
@anhar_ahkam
هدایت شده از « گلستان اخلاق »
💎 اعمال برای دفع زلزله
💎 در کتاب حدیقه الاحباب تالیف مرحوم حسین آقا نجفی اهری، ابوالحسن اصفهانی، برای دفع زلزله؛ و خطرات آن از آقا امام صادق (علیه السلام) برای دفع زلزله و خطرات این روایت نقل شده است.
۱- یک مرتبه آیت الکرسی را تا کلمه (خالدون) بخوانید.
((اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ اللّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُواْ يُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ أَوْلِيَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُوْلَـئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ))
۲- حالا سجده کرده و در سجده هفتاد مرتبه بگویید:
((اَستَغفِرُ اللَّهَ واسأَلُهُ التَّوبَه))
۳- و در همان سجده در ادامۀ ذکرِ مرحله دو هفت مرتبه بگویید:
((بسم الله الرحمن الرحیم و لاحول و لاقوة الا بالله العلی العظیم))
۴- حالا سر از سجده برداشته و به نیتِ دفع زلزله و خطرات آن یک مرتبه سورۀ (زلزال) را بخوانید.
«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِذَا زُلْزِلَتِ الأرْضُ زِلْزَالَهَا﴿١﴾
وَ أَخْرَجَتِ الأرْضُ أَثْقَالَهَا﴿٢﴾
وَقَالَ الإنْسَانُ مَا لَهَا ﴿٣﴾
یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا﴿٤﴾
بِأَنَّ رَبَّکَ أَوْحَى لَهَا﴿٥﴾
یَوْمَئِذٍ یَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِیُرَوْا أَعْمَالَهُمْ﴿٦﴾
فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ﴿٧﴾
وَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ.(۸).
💎 #نشرحداکثری
@anhar_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷🔸🔹خدایا🔹🔸🔷
آرامش نصیب مسلمانان و صعیفان بی پناهی کن که اکنون در بند و زندان ستمکاران در عربستان، بحرین، اسرائیل غاصب، استکبار جهانی بویژه آمریکا گرفتارند.
🔹 #متفرقه (۳) 🔹
🔹 فتاوای مراجع عظام تقلید در باره مسح پا: 👇
🔹 آیات عظام: امام خمینی، فاضل لنکرانی، نوری همدانی: مسح روی پاها از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا هست.
🔹آیات عظام: خوئی، گلپایگانی، اراکی، تبریزی، صافی گلپایگانی: مسح روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا هست و احتیاط واجب آن است که تا مفصل مسح شود.
🔹آیةالله العظمی بهجت: مسح روی پاها از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا هست و احتیاط مستحب این است که تا مفصل مسح شود.
🔹آیةالله العظمی امام خامنه ای: محل مسح پا، عبارت است از روی پا از سر یکی از انگشتان تا مفصل ساق، و استحباب مسح پایین انگشتان پا (یعنی جایی که موقع راه رفتن با زمین تماس پیدا میکند) ثابت نشده است.
آیةالله العظمی شبیری زنجانی: مسح روی پاها از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا هست و احتیاط آن است که تا مفصل هم مسح شود.
🔹آیةالله العظمی وحید خراسانی: مسح روی پاها از سریکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا است، و احتیاط مستحبّ آن است که تا مفصل مسح شود.
🔹آیةالله العظمی سیستانی: مسح روی پاها از سر یکی از انگشتها تا مفصل هست و بنا بر احتیاط واجب مسح تا برآمدگی روی پا کافی نیست.
🔹آیةالله العظمی مکارم شیرازی: مسح روى پاها از سر انگشتها (غیر از انگشت کوچک که به تنهایی اشکال دارد) تا برآمدگى پشت پاها هست و بنابر احتیاط مستحبّ تا مفصل پا مسح شود.
🔹 آیةالله العظمی مظاهری: مسح روی پاها از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا هست و بهتر است تا آخر پا مسح شود.
آیةالله العظمی سبحانی: مسح روی پاها از سر یکی از انگشتها تا مفصل پا هست.
🔷🔸🔹منبع:🔹🔸🔷
(۱) توضیح المسائل مراجع م ۲۵۲.
(۲) رساله آموزشی حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای، درس۱۳، ص۵۴.
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، بدون ذکر منبع اشکال ندارد .🌷.
لطفا در صورت تمایل این کانال را معرفی فرمائید.🌹
@anhar_ahkam
✳️بسم الله الرحمن الرحیم✳️
🔷🔸سلام علیکم 🔸🔷
🔹فتاوای برخی از مراجع عظام در باره جریمه تأخیر در بانکها
http://ahkam.anhar.ir/article-25453.htm#_ftnref1