💍 طلای قرضی
‼️ سؤال: چند سکه سال قبل #قرض کردم که قیمت آن فرضاً یک ميلیون و دویست هزار بود با این حساب که سکه هر سال حدود دویست هزار افزایش داشت. امروز سکه حدود سه ملیون و هشتصد هزار است؛ آیا باید سکه را به #قيمت_روز بپردازم يا قيمتي که قرض کردم؟
✅جواب: اگر سکه را قرض کرده باشید،
بايد 👈مثل سکه نه قیمت آن را👉 برگردانيد، هر چند قیمت آن تغییر کرده باشد؛ اما اگر طلا را فروخته و پول آن را به شما قرض داده است، نمىتواند شرط كند معادل قیمت سکه را در روز پرداخت به او برگردانید، البته اگر شرط کند که کاهش #ارزش_پول (تورم) را جبران کنید، اشکال ندارد.
#آیت_الله_خامنه_ای
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 3078
همنشینی با کدام گروه اثر گذار است
1269 - وَ قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ عَلِىّ عليه السلام: لا تَصْحَبِ الشَّرِيرَ، فَإِنَّ طَبْعَكَ يَسْرِقُ مِنْ طَبْعِهِ شَرّاً، وَ اَنْتَ لا تَعْلَمُ.
@ahadis_tollab
از مصاحبت با مردم شرور بپرهيز، زيرا كه طبيعت تو، (بطور ناآگاه)، بدى و شرّ را، از طبع او مى دزدد، در حالى كه تو نمى دانى.
کتاب احادیث الطلاب ص 383
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab
"گوش شنوا برای حرفهای همسرتان باشید!"
«گوش دادن» کلید اصلی ازدواجهای موفق و شاد است؛ روان شناسان تاکید فراوانی بر فراگیری این مهارت دارند و وجود این ویژگی را چه در شخصیت زنان و چه در شخصیت مردان بسیار حائزاهمیت تلقی میکنند.
❤️🍃❤️
#آقای_خونه!
✅ آقایان محترم همسران شما نیاز به صحبت كردن دارند.
👈 مردی كه با همسرش صحبت میكند و به حرفهای او گوش میدهد قلب همسرش را تسخیر میكند.
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
🤔 #لوله_کشی_آب_بدون_مجوز!
❓ شخصی بدون مجوز از سازمان آب، لولهای از خيابان به منزل خود كشيده است لطفاً بفرماييد:
الف) حكم غسل و وضوی انجام شده با آن آب، چه حكمی دارد؟ ب) در صورتی كه انشعاب لوله از منزل همسايه ـ با اجازه وی ـ باشد، حكم چگونه است؟
✍ آیت الله خامنهای:
الف) در فرض سؤال حكم غصب را دارد. ب) با فرض عدم صدور مجوز از سازمان آب اجازه همسايه مجوّز استفاده از آن نيست.
✍ آیت الله سیستانی:
الف) خلاف مقررات جائز نيست ولی غسل و وضوئش صحيح است.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
الف) غسل و وضو با آب مذكور حرام است، ولی محكوم به صحت است. ب) اگر خلاف مقررات باشد، جائز نيست، ولی محكوم به صحت است.
✍ آیت الله صافی گلپایگانی:
الف و ب) اگر مسئولين امر اجازه دهند اشكال ندارد.
✍ آیت الله فاضل لنکرانی:
الف) اگر بنا دارد پول آب مصرفی را بدهد وضو و غسل صحيح است. و اگر بنا دارد پول آب مصرفی را ندهد، وضو و غسل اشكال دارد. بنابر احتياط واجب صحيح نيست. ب) كار غير قانونی كرده ولي چون اصل آب غصبی نيست لذا وضو و غسل باطل نيست.
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
الف) جايز نيست و غسل و وضوي او اشكال دارد. ب) هرگاه بر خلاف مقررات اداره آب باشد اين كار نيز جايز نيست.
✍ آیت الله نوری همدانی:
الف و ب) هر دو اشكال دارد.
✍ آیت الله وحید خراسانی:
الف) درفرض سؤال بنابر احتياط واجب صحيح نيست. ب) چنانچه سازمان آب انشعاب داده و شرط كرده كه اين انشعاب را به ديگری ندهيد دادن انشعاب بنابر احتياط واجب جايز نيست و استفاده از آن هم بنابر احتياط واجب جايز نمیباشد.
📚 منابع:
جامع الاحكام آیت الله صافی گلپایگانی، ج1، ص36، با استفاده از س103 / جامع المسائل آیت الله فاضل لنکرانی، ج1، ص56، با استفاده از س146 / سایت پاسخ به سوالات فقه و معارف اسلامی جامعة الزهرا (س)، قسمت فقه، مبحث غسل، فصل شرایط غسل / استفتاء مکتوب از مراجع معظم تقلید / استفتاء شفاهی از مراجع معظم تقلید
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @ahadis_tollab
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
🌸سلام علیکم🌸
🌹صبح آدینه محمدی شمابخیر🌹
❤هفتهی وحدت و میلاد سراسرنور ورحمت❤
🌸حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص)🌸
🌹وامام جعفر صادق(ع)🌹
💐مبارک باد💐
🌹تعجیل درفرج آقا امام زمان(عج)🌹
🌸صلوات🌸
🌺التماس دعای فرج🌺
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
مختصرى از زندگينامه پيامبر اسلام حضرت محمد(ص)
ولادت
مشهور بين علماء شيعه ولادت با سعادت آن حضرت نزديك طلوع صبح، روز جمعه 17 ربيع الاول، 40 سال قبل از بعثت بوده است، و در بين مورخين اهل سنت در 12 ربيع الاول مى باشد، قبل از ولادت آن حضرت، پدرش عبدالله در سفرى به مدينه در سن 25 سالگى از دنيا رفت، و هنگام وفات عبدالله مادر آن حضرت آمنه به پيامبر اسلام باردار بود به روايتى دو ماه و به قولى هفت ماهه بوده است، بعد از تولد آن حضرت، او را به دايه اى بنام حليمه دادند تا شير دهد و حليمه بعد از 6 سال حضرت را به مادرش برگردانيد و آن حضرت همراه مادر براى زيارت قبر پدرش عبدالله كه در مدينه مدفون بود رفتند ولى در مراجعت، مادر را نيز از دست داد و اُمّ اَيمَن كه زنى صالحه بود آن حضرت را به جدش عبدالمطلب رسانيد، و 8 ساله بود كه عبدالمطلب را هم از دست داد.
در وقت تولد آن بزرگوار حوادثى در آسمان و زمين رخ داد از جمله: كاخ با عظمت انوشيروان لرزيد و چهارده كنگره آن فرو ريخت، آتشكده فارس با آنكه هزار سال خاموش نشده بود، يكباره خاموش شد، تخت هر پادشاهى در آن صبح سرنگون شد، بطورى كه شيطان متوجه اين تغييرات شد و فريادى برآورد و همه فرزندانش جمع شدند و گفتند: چه خبر شده است و چرا تو را پريشان و ناراحت مى بينيم؟
شيطان گفت: واى بر شما از اول شب تا حال، احوال آسمان و زمين را دگرگون مىبينم. حتماً اتفاق بزرگى افتاده است، برويد و همه جاى زمين را جستجو كنيد و خبر بياوريد كه چه حادثه اى رخ داده است؟ همه آنها متفرّق شدند و به جستجو پرداختند و برگشتند و گفتند چيزى نيافتيم، شيطان گفت: با خبر شدن از اين حادثه كار شما نيست، من خودم به دنبال اين حادثه مى روم.
شيطان تمام كره زمين را به تفحّص و جستجو پرداخت تا به اطراف حرم و خانه خدا رسيد، چون خواست داخل حرم شود ملائكه بر او بانگ زدند و مانع ورود او شدند، جبرئيل گفت: اى ملعون برگردد، گفت: اى جبرئيل فقط يك سئوال از تو دارم و آن اين است كه امشب چه اتفاقى در زمين افتاده است؟ جبرئيل گفت: بهترين پيامبر خداوند امشب متولد شد و نام او محمد صلى الله عليه وآله وسلم است.
پرسيد آيا مرا در او بهره اى هست؟ گفت نه، پرسيد آيا در امت او بهره اى دارم؟ گفت: بلى، شيطان گفت: راضى شدم.
از حضرت امام صادق عليه السلام روايت شده است كه شيطان قبل از تولد رسول اكرم صلى الله عليه وآله وسلم به هفت آسمان بالا مى رفت و به اخبار آسمانى گوش مى داد و چون حضرت عيسى عليه السلام متولد شد او را از سه آسمان منع كردند و فقط در چهار آسمان بالا مى رفت و هنگامى كه حضرت رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم متولد شدند شيطان را از همه آسمانها منع كردند و اگر او و بقيه ى شياطين مى خواستند بالا روند، ملائكه آنها را با تيرهاى شهاب مى راندند.
کتاب احادیث الطلاب ص 46
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
@ahadis_tollab
🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌼🌹🌼🎋
زندگينامه حضرت امام جعفر صادق عليه السلام در يك نگاه
نام مبارك : جعفرعليه السلام
نام پدر : محمد عليه السلام
نام مادر : (ام فَرْوَه) دختر قاسم بن محمد بن ابى بكر
لقب شريف : صادق، صابر، فاضل، طاهر
كنيه : ابوعبداللَّه
تاريخ تولد : روز جمعه 17 ماه ربيع الاول سنه 83 هجرى
محل تولد : مدينه منوره
مدت امامت : 34 سال
مدت عمر : 65 سال
تاريخ شهادت : 25 ماه شوال سنه 148 هجرى
سبب شهادت : زهرى كه منصور دوانيقى در انگور به حضرت داد
محل وفات : مدينه طيبه
محل دفن : مدينه طيبه قبرستان بقيع
تعداد فرزندان : 7 پسر و 3 دختر
مختصرى از زندگينامه امام جعفر صادق عليه السلام
امام صادق عليه السلام در روز دوشنبه 17 ربيع الاول سال 83 در مدينه متولد شد و در 25 شوال سال 148 قمرى در سن 65 سالگى در مدينه به دستور منصور دوانيقى مسموم و شهيد شد و در قبرستان بقيع مدفون گرديد و مدت امامت آن بزرگوار 34 سال بود، امام صادقعليه السلام در اين 34 سال، شيعه را زنده كرد و خدمات آن حضرت به حدّى است كه شيعه را جعفرى مى گويند، و اغلب روايت شيعه از امام صادق عليه السلام است.
امام صادق عليه السلام در پايان دولت بنى اميه و اول دولت بنى عباس قرار داشت واين دو دولت قدرتى نداشتند، چون بنى اميه رو به زوال بود و بنى عباس هنوز قدرتى نيافته بود، از اين جهت امام عليه السلام توانست به نشر معارف اسلامى بپردازد و چندين هزار دانشمند در علوم مختلف اسلامى تربيت كند و در اين مدت 34 سال، مذهب تشييع قدرت گرفت.
ولى در دولت منصور دوانيقى علاوه بر محدوديتهايى كه براى امام صادق عليه السلام بوجود آوردند بلكه با عناوين مختلف از تدريس ايشان و تماس افراد با امام عليه السلام و انتشار روايات جلوگيرى مى كردند، و افرادى را در مقابل امام عليه السلام قرار مى دادند كه مردم كمتر به امام عليه السلام توجه كنند مثلاً در فقه ابوحَنيفه و قَتاده، در عرفان سُفيان ثُورىها، در عقايد اِبنِ اَبى العَوْجاها
مؤمن كارش سبك است
در روايت آمده است كه امام صادقعليه السلام وارد حمام شدند، حمّامى عرض كرد، حمّام را براى شما خالى و خلوت بكنم؟ فرمودند: لا حَاجَةَ لى فى ذَلِكَ، اَلْمُؤْمِنُ اَخَفُّ مِنْ ذَلِكَ (احتياجى به آن نيست، مؤمن امرش سبكتر و آسانتر از اينها است.)
کتاب احادیث الطلاب 712
☘🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab
☘🌺🌹☘🌺🌹☘☘🌹
نسبت دزدى به امام صادق عليه السلام
يكى از حج گزاران در مدينه خوابيده بود هنگامى كه از خواب برخاست كيسه پول خود را نديد، خيال كرد كسى كيسه را دزديده است، حضرت صادق عليه السلام را ديد كه نماز مى خواند و آن حضرت را نمى شناخت، به او در آويخت و گفت: اَنْتَ اَخَذْتَ هِمْيانی( تو كيسه پول مرا بردى) امام عليه السلام فرمودند: ما كانَ فِيهِ (چه چيزى در آن بود) گفت هزار دينار در آن بود. امام عليه السلام او را به منزل بردند و هزار دينار به او مرحمت نمودند، آن شخص پولها را گرفت به خانه اش برگشت، وقتى كه داخل خانه شد پول خود را پيدا كرد، دوباره خدمت امام عليه السلام رسيد و عذرخواهى كرد و مبلغ را به آن حضرت برگردانيد، ولى امام صادق عليه السلام نپذيرفت و فرمودند: شَيْىءٌ خَرَجَ مِنْ يَدى لا يَعُودُ اِلَىَّ (چيزى كه از دست ما بيرون رفت به ما بر نمى گردد) وقتى كه از منزل امام خارج شد، پرسيد كه اين منزل كيست؟ گفتند منزل امام جعفر صادق عليه السلام است گفت: فقط اينگونه اعمال بزرگوارانه مى تواند از چنين اشخاصى صادر شود.
شايد علت اينكه امام عليه السلام پول را بدون چون و چرا دادند، بخاطر اين است كه به جد بزرگوارش رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم تأسى كردند كه روزى يكى از افراد نادان، رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم را در بازار ديد، و خواست مردم را نسبت به آن حضرت بدبين كند لذا با صداى بلند گفت اى محمد صلى الله عليه وآله وسلم چرا بدهى خود را نمى دهى، حضرت فرمودند: كدام بدهى آن مرد گفت: عجب، انكار مى كنى؟ قصد دارى كه بدهى خود را ندهى؟ رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم بلا فاصله فرمودند: طلب تو چقدر است، گفت فلان مقدار، آن حضرت مبلغ را داد و مرد پول را گرفت و رفت، لحظاتى بعد برگشت و پول را به حضرت برگردانيد، و عرض كرد، شما كه به من بدهكار نبودى، چرا مبلغ درخواستى ام را دادى، پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله وسلم فرمودند: مردم نمى دانند كه من به تو بدهكار نيستم، اگر اين صحنه را ببينند، بعضى گمان مى كنند كه من حق تو را غصب كرده ام و نسبت به پيامبرى من بدگمان مى شوند.
همچنين در حديثى اميرالمؤمنين على عليه السلام فرمودند: اِذا حَضَرَتْ بَلِيَّةٌ فَاجْعَلُوا اَمْوالَكُم دُونَ اَنْفُسِكُم... (هر گاه بلائى پيش آمد مال و دارايى را فداى جانتان كنيد و هنگامى كه حادثه اى رخ داد جان را فداى دين كنيد و بدانيد نابود (حقيقى) كسى است كه دينش از دست برود و غارت زده (حقيقى) كسى است كه دينش را ربوده باشند.
احادیث الطلاب ص 712
🌸🌺🌹🌸🌺😅☘🌸☘☘🌹
@ahadis_tollab
☘☘🌹🌹حدیث 440
کدام نماز مقبول خدا واقع نمیشود
2477 - وَ قالَالامام الصادق عليه السلام: مَنْ نَظَرَ اِلى اَبَوَيْهِ نَظَرَ ماقِتٍ وَ هُما ظالِمانِ لَهُ، لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ لَهُ صَلاة
هر كس به پدر و مادر خود با نگاه خشمگين و دشمنى نگاه كند در حالى كه آن دو به او ظلم و ستم كرده باشند، خداوند نمازش را قبول نكند
کتاب احادیث الطلاب ص 723
☘☘☘☘☘☘☘☘☘
@ahadis_tollab
🌺🍀🌷🌳🌹حدیث 1367
کدام گناه باعث تسلط شیطان است ؟
14 - قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم: بَيْنَما مُوسَى بْنُ عِمْرانَ جالِسٌ، اِذْ اَقْبَلَ اِبْليِسُ، قالَ لَهُ مُوسىعليه السلام فَأَخْبِرْنى بِالذَّنْبِ الَّذى اِذا اَذْنَبَهُ ابْنُ آدَمَ اِسْتَحْوَذْتَ عَلَيْهِ، فَقالَ اِذا اَعْجَبَتْهُ نَفْسُهُ، وَ اسْتَكْثَرَ عَمَلَهُ، وَصَغُرَ فى عَيْنِهِ ذَنْبُهُ
در هنگامى كه حضرت موسى بن عمرانعليه السلام نشسته بود، شيطان به نزدش آمد، موسى عليه السلام به او گفت، به من خبر بده كه كدام گناه است كه وقتى فرزند آدم مرتكب آن مى شود تو بر او غلبه مى كنى؟ گفت: 1- هنگامى كه از عمل خود به عُجب آيد 2- كارهاى (خوب) خود را بسيار بداند 3- و گنانش در نظرش كوچك و ناچيز بيند.
کتاب احادیث الطلاب ص 57
🌺🍀🌷🌳🌹🌺🍀🌷🌳🌹
@ahadis_tollab