🌒 نظر مقام معظم رهبری درباره آغاز ماه رمضان امسال
حجت الاسلام و المسلمین موحد نژاد کارشناس برجسته رؤیت هلال و دبیر علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری نظر معظم له را برای آغاز ماه مبارک رمضان امسال اعلام کرد.
بر اساس آخرین فتاوای مقام معظم رهبری ( شرط هم افق بودن، کافی بودن رؤیت بوسیله تجهیزات و اعتبار رؤیت هلال در روز برای اثبات اول ماه بودنِ فردای آن روز) شیوه تعیین اول ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱ به شرح ذیل ارائه می گردد:🔻
◻️۱- در تمام جهان روز پنجشنبه ۲۳ آوریل ۲۰۲۰ [چهارم اردیبهشت] اقدام به استهلال نمایند در صورت توفیق در رؤیت هلال، جمعه اول ماه مبارک رمضان خواهد بود.
◻️۲- در صورتی که در ایران روز شنبه ۲۵ آوریل به عنوان اول ماه رمضان اعلام گردد، همه جهان از این اعلام تبعیت نمایند مگر در مکانهایی که از راههای معتبر شرعی جمعه به عنوان اول ماه ثابت شود.
تبعیّت مذکور در این بند به دلیل اولویت مکان مورد نظر از جهت رؤیت پذیری هلال نسبت به ایران یا بواسطه گذشتن سی روز از ماه شعبان است.
◻️۳- کارشناسان رؤیت هلال پیشبینی میکنند که این هلال در روز پنجشنبه ، تنها در آمریکای شمالی و جنوبی ، قابل رؤیت خواهد بود و در مناطق دیگر روز جمعه رؤیت خواهد شد.
با توجه به استفتائی که از مقام معظم رهبری شده است در صورتی که از گفته کارشناسان برای فرد مکلّف، اطمینان به قابل رؤیت بودن هلال حاصل شود، عمل بر طبق آن شرعاً مانعی ندارد.
🔹به گزارش خبرگزاری حوزه بر این اساس و باتوجه به اینکه طبق نظر کارشناسان ایرانی و خارجی، امکان رویت هلال با چشم مسلح و غیرمسلح در غروب پنجشنبه در ایران بسیار بعید است طبق فتوای مقام معظم رهبری و حضرت آیت الله سیستانی اول ماه مبارک رمضان #شنبه ۶ اردیبهشت خواهد بود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⭕️ درآمد حاصل از باشگاهی که موسیقی حرام پخش می کند
#احکام_موسیقی
#درآمد_حرام
#احکام
❓سوال: باشگاهی ایجاد کرده ام ولی متاسفانه مجبورم برای جذب مشتری موسیقی های تند و حرام را پخش کنم آیا حق الزحمه و درآمد من حرام است ؟
✅ پاسخ: ⬇️
🔸 آیت الله خامنه ای: به طور کلی هر موسیقی که به نظر عرف لهوی و مضل عن سبیل الله* باشد، حرام است و تشخیص آن موکول به نظر عرفی مکلف است. ولی دریافت حق الزحمه اگر فقط در قبال استفاده از امکانات ورزشی باشد اشکال ندارد.[1]
🔹 *مضل عن سبیل الله یعنی به سبب ویژگی هایی که دارد انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کرده و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد.
🔸 آیت الله مکارم: کليه صداها و آهنگ هايي که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام، و غير آن حلال است. و تشخيص آن با مراجعه به اهل عرف، يعني افراد فهميده متدين، خواهد بود. چنانچه با پخش موسیقی حرام کسب درآمد نمایید، نمی توانید در آن درآمد تصرف نمایید.[2]
🔸 آیت الله شبیری: هزینه دریافتی حرام نیست ولی عمل مذکور حرام است.
------------------
✅ پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: 7vlzbfo0lg.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، کد استفتاء: 9709240065.
[3]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله شبیری، کد استفتاء: 60528 .
==============
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⁉️حکم خوانندگی زن در جمع و گوش دادن به آن چیست؟
✍پاسخ ⬇️
✅آیت الله خامنه ای:
🔹 گوش دادن به خوانندگی زن که غالباً مشتمل بر مفسده است، جایز نیست.
✅آیت الله مکارم:
🔹سرود دسته جمعی بانوان در مکانهای مخصوص به بانوان اشکالی ندارد، مشروط بر این که صدا و آهنگ آن مناسب مجالس لهو و فساد نباشد؛ اما در جایی که مردان حضور دارند جایز نیست.
📚سایت آیات عظام خامنه ای و مکارم شیرازی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✳️ #مسافرت_در_ماه_رمضان
❓ آيا مى شود در ماه رمضان، براى فرار از روزه مسافرت كرد؟
✅ پاسخ: 👇👇
_ مسافرت كردن در ماه رمضان - هر چند به عنوان فرار از روزه باشد - اشكال ندارد؛ ولى اين امر تا قبل از روز بيست و سوم مكروه است.
----------------------------
📝 منبع: العروة الوثقى، ج 2، شرايط وجوب الصوم، م 4 و 6.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیا به رهن منزل که صاحبخانه می گیرد خمس تعلق می گیرد؟
#استاد_وحیدپور
#زمزم_احکام
https://eitaa.com/ahkam_din
📡
💠 زن حائض و عبور از مسجد💠
#حائض_عبور_مسجد
================
❓سوال: آیا عبور و گذشتن از مسجد برای زن حائض، جایز است؟
✅پاسخ:
1. نسبت به #مسجدین ( #مسجد_الحرام و #مسجد_النبی): مطلق ورود، حرام است، اگر چه از یک درب وارد و از درب دیگر خارج شود.
2. نسبت به مساجد دیگر: اگر عبور طوری باشد، که از یک درب داخل و از درب دیگر خارج شود، اشکال ندارد.
=============
✔️منبع: توضیح المسائل مراجع، م 355.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔵حکم تزریق آمپول در حال روزه ماه رمضان چیست؟👆
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔻مستحبات برای روزه داران👇👇
1⃣️ ❤️تلاوت قران ❤️ حدیث از امام رضا علیه السلام داریم 👇
💐هر کس در ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند، مثل این است که در ماههاى دیگر قرآن را ختم کرده باشد.💐
2⃣ عطر زدن
3⃣ خواب قیلوله (خواب میان روز تا کمی بدن قوت بگیرد)
4⃣افطار دادن به روزه داران
5⃣ صدقه دادن
6⃣ اعتکاف
7⃣ خواندن دعا واستغفار
8⃣ خوردن سحری ☺️ 👇
حدیث از رسول خدا صلوات الله علیه داریم: خدا و فرشتگانش بر سحری خواران و استغفار کنندگان در سحرها درود می فرستند، پس هر کدام از شما سحری بخورد، اگرچه با یک جرعه آب باشد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⭕️ #احتلام #محتلم #خواب #روزه
❓ آیا محتلم شدن موجب باطل شدن روزه میشود؟
✅ پاسخ: ⬇️⬇️
_ محتلم شدن در روز (خروج منى در حال خواب) روزه را باطل نمىکند.
_ بنابراین اگر قبل از اذان صبح یا بعد از آن بخوابد و در خواب جنب شده و بعد از اذان بیدار شود، جنابت به روزهی آن روز او ضرر نمیزند.
🔺 واجب است برای نماز غسل کند و میتواند غسل را تا وقت نماز به تأخیر بیندازد.
🔻 هر گاه روزهدار بداند که اگر در روز بخوابد محتلم میشود، لازم نیست از خواب خود جلوگیری کند.
--------------------
📝 رساله آموزشی آیت الله خامنه ای | احکام روزه
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✅ #ناتوانی از گرفتن #روزه در #آغاز_بلوغ
سؤال : دختری که به #سن_تکلیف رسیده، ولی به علت #ضعف_جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از #ماه_مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
پاسخ
✍️ مقام معظم #رهبری : #ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعی دختران همان تکمیل نه سال قمری است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضی از عذرها جایز نیست، ولی اگر روزه گرفتن برای ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار برای آنها جایز است.
✍️آیت الله #مکارم : انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر به قدرى ضعف پيدا کند که تحمّل آن بسيار مشکل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنين اگر خوف بيمارى داشته باشد.»
✍️ آیت الله #سیستانی : چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجّه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا میترسند مریض شوند، احکام مریض در مورد آنان جاری میشود؛
🔻امّا اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد، ولی مثلاً به علّت طولانی بودن روز یا شدّت گرما، تمام کردن روزه برای آنان سختی فوق العادهای دارد که معمولاً چنین سختی قابل تحمّل نیست، باید به قصد قربت مطلقه[۱] روزه بگیرند و هنگامی که به علّت ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد، ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان فوق العاده سخت شد، میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند؛ ولی بنابر احتیاط واجب در خوردن و آشامیدن، تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند و در بقیّه روز از انجام کاری که روزه را باطل میکند پرهیز نمایند؛ هرچند در هر صورت، با خوردن یا آشامیدن، روزه آنان، باطل میشود.
🔺و اگر آنان میتوانند با استفاده از راههای معمول برای تقویت، مثل سحری مُقوّی خوردن یا کاهش فعالیت بدنی در طی روز یا استراحت بیشتر بدون داشتن ضرر و سختی فوق العاده روزه ماه مبارک رمضان را بگیرند، این کار لازم است.
🔹منبع :
سیستانی https://b2n.ir/310531
مکارم : https://b2n.ir/154353
رهبری : https://b2n.ir/620772
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حکم کفاره روزه خانم بارداری که در همان سال نتوانسته روزه را قضا کند چیست؟
#استاد_وحیدپور
#زمزم_احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اگر متوفی مصرف ثلث ارث را تعیین نکرده باشد حکم چیست؟
#استاد_وحیدپور
#زمزم_احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🎓روزه دانش آموزان در ایام امتحانات🎓
✅ اگر امتحانات آخر سال دانش آموزی هم زمان با ماه رمضان باشد و او نتواند هم درس بخواند و هم روزه بگیرد، آیا می تواند برای هدر نرفتن تلاش یک سالش، چند روز از روزه هایش را افطار کند⁉️
🔹پاسخ:
باید روزه بگیرد و تا سختی زیادی پیش نیامده، نمی تواند افطار کند، البته می تواند به سفر برود و افطار نماید و بعد از بازگشت در آن روز لازم نیست امساک کند.
🚨 نکته:
این شخص می تواند پس از اذان صبح به قصد سفر از شهر خارج شود و پس از حد ترخص، مجاز به افطار روزه است، ولی حداقل باید 22/5 کیلومتر از شهر دور شود و دوباره برگردد تا مسافرت شرعی محقق شود.
---------------
📚منبع:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 353.
#احکام_روزه
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⭕️ اذن پدر در ازدواج موقت برای فردی که رابطه نامشروع داشته
❓سوال: دختری هستم که متاسفانه بخاطر نادانی مرتکب زنا شدم که بعد از مراجعه به دکتر فهمیدم پرده بکارتم ارتجاعیه و با رابطه پاره نمیشه ولی دچار سائیدگی میشه که قابل تشخیص هم هست. حالا با توجه به اینکه متاسفانه با اون پسر هنوز در ارتباطم و از طرفی به گناه بزرگ این رابطه پی بردیم باتوجه به وضعیت پرده من و ارتباطی که درگذشته داشتیم آیا برای محرمیت اجازه پدر لازمه؟
✅ پاسخ: ⬇️
🔸 در فرض سؤال اگر چه حكم باكره را ندارد ولى احتياط در اجازه از پدر يا جدّ پدرى بهتر است ترك نشود. ( طبق نظر آیت الله خامنه ای)
------------------
✅ پی نوشت:
استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: d2dCzZYAGtk.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
«جمعه» آخرین روز ماه شعبان است.
عضو ستاد استهلال: ۶ اردیبهشت به احتمال زیاد اول ماه رمضان خواهد بود و کارشناسان معتقدند پنجشنبه احتمال رویت ماه وجود ندارد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔸 #روزه_مشکوک
✅ روزی که انسان شک دارد که آخر شعبان است یا اول ماه رمضان (یوم الشک) واجب نیست روزه بگیرد، و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیّت روزهی رمضان کند، بلکه میتواند قصد روزهی مستحبی آخر شعبان یا روزهی قضا یا مانند آن کند و اگر بعداً معلوم شود که رمضان بوده از رمضان حساب میشود و قضای آن روز لازم نیست، و اگر در اثنای روز بفهمد که ماه رمضان است باید از همان لحظه نیّت روزهی رمضان کند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔴 ماه رویت نشد/شنبه اول ماه مبارک رمضان خواهد بود
🔸کارشناسان ستاد استهلال در قم رصد هلال ماه مبارک رمضان را عصر پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام دادند.
🔹در این رصد هلال آغاز ماه مبارک رمضان دیده نشد، از این رو قطعاً شنبه ۶ اردیبهشت اول ماه مبارک رمضان خواهد بود
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
5d82666c87e0522ec18a789a_-1432075028780007561.mp3
1.39M
💬 #سوال_مخاطب
#فلسفه_احكام
📝فلسفه احكام چيست؟
چرايي واجبات و مستحبات و مكروهات چيست؟
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰منظور از #نیت_روزه چيست؟ و كيفيت نيت روزه ماه رمضان چگونه است؟
✅ پاسخ:
✍ مشهور مراجع عظام:
روزه آن است كه انسان براي تذلّل و كرنش در پيشگاه خداوند عالم و انجام فرمان او با قصد قربت از اذان صبح تا مغرب از انجام كارهايي كه روزه را باطل ميكنند خودداري نمايد. (۱)
براي صحت روزه، #نيت شرط است، اگر به طور اتفاقي از صبح صادق تا غروب آفتاب از خوردن و نوشيدن و جماع اجتناب ورزيد ولي نيت روزه را نكرده بود، چنين روزهاي صحيح نيست.
البته لازم نیست انسان نیّت روزه را به #زبان یا حتی از #قلب خود بگذارند،
بلکه #همین_قدر👈 که برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند، انجام ندهد، کافی است و برای آن که یقین کند تمام این مدت را روزه بوده، باید (مکارم، احتیاطأ) مقداری پیش از اذان صبح و مقداری هم بعد از مغرب از انجام کاری که روزه را باطل می کند، خودداری نماید. (۲)
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
روزه از عبادات است و لازم است با نیّت به جا آورده شود، در موقع نیّت لازم نیست به زبان بگوید، یا از قلب خود بگذراند همین اندازه که در نظرش این باشد که براى اطاعت فرمان خدا از اذان صبح تا مغرب کارهایى که روزه را باطل مى کند ترک نماید کافى است.
___________
📚 پی نوشت:
۱- رساله ۱۶ مرجع جلد ۱، قبل م ۱۵۵۰
۲- توضیح المسائل ۱۶ مرجع، م ۱۵۵۰؛ العروه الوثقی، ج ۲، کتاب الصوم، فصل فی النیه؛ منهاج الصالحین، ج ۱، م ۹۷۰ و ۹۷۵؛
#احکام_دین👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔻مال گمشده 👇
🔵سوال: اگر انگشتری را پیدا کنیم و برداریم وظیفه ی ما چیست ؟
🔹پاسخ : مالى كه انسان پيدا مىكند اگر قيمتش كمتر از درهم باشد تملك آن در همان حال بدون تعريف و فحص از مالكش جايز است.
هرگاه چيزى كه پيدا كرده نشانهاى دارد كه به واسطه آن مىتواند صاحبش را پيدا كند، در صورتى كه قيمت آن چيز به ۱۲.۶ نخود نقره سكه دار برسد بايد اعلان كند، و چنانچه به نحوى که در رسالههاي عمليه مذکور است اعلان كند و صاحب مال پيدا نشود مىتواند آن را براى خود بردارد به قصد اين كه هر وقت صاحبش پيدا شد عوض آن را به او بدهد، يا براى او نگهدارى كند كه هر وقت پيدا شد به او بدهد، ولى احتياط مستحب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد.
اگر انسان در بين سالى كه اعلان مى كند از پيدا شدن صاحب مال نااميد شود احتياط واجب آن است كه آن را صدقه بدهد.
منبع استفتاء سایت هدانا از دفتر مقام معظم رهبری.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✅ اعمال شب اول ماه #رمضان
شب اول در آن چند عمل است :
🌸 اوّل : آنكه طلب هلال كند و بعضى استهلال اين ماه را واجب دانسته اند
🌸 دوم : غسل اول ماه
🌸 سوم : زیارت امام حسین علیه السلام
🌸 چهارم : زمانی که هلال ماه مبارک رمضان مشاهده شد رو به قبله كند و دستها را به آسمان بلند كند و خطاب كند هلال را و بگويد:
«رَبّى وَرَبُّكَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمينَ اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاْمْن وَالاِْيمانِ وَالسَّلامَةِ وَالاِْسْلامِ وَالْمُسارَعَةِ اِلى ما تُحِبُّوَتَرْضى اَللّهُمَّ بارِكَ لَنا فى شَهْرِنا هذا وَارْزُقْنا خَيْرَهُ وَعَوْنَهُ وَاصْرِفْ عَنّا ضُرَّهُ وَشَرَّهُ وَبَلاَّئَهُ وَفِتْنَتَهُ
پروردگار من و پروردگار تو خدا پروردگار جهانيان است خدايا اين ماه را بر ما نو كن با امنيت و ايمان و سلامتى و اسلام و پيشى گرفتن بدانچه تو دوست دارى و خوشنود شوى, خدايا بركت ده به ما در اين ماه و خير و خوبى و كمك آن را روزى ما كن و بگردان از ما زيان اين ماه و شر و بلا و فتنه اش را
🌸 پنجم : از مستحبات شب اول ماه مبارک رمضان ، خواندن دعای جوش کبیر است .
🌸 ششم : همچنین خواندن دعاهای وارده مخصوصاً دعای چهل وسوم و چهل چهارم صحیفه سجادیه در این شب سفارش شده است
#ماه_مبارک_رمضان
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din