هدایت شده از اهل القرآن
#صدای_مشاور
#تعطیلات_نوروز
⏪ با نزدیک شدن به تعطیلات نوروز، آن چه ذهن بسیاری از اساتید و حافظان را به خود مشغول میکند چگونگی انجام برنامه های حفظی در تعطیلات است.
☝️سفر و تعطیلات جزء زندگی ماست.
حتما از آن لذت ببرید و سعی نکنید غیرطبیعی عمل کنید.
👈تنها مهارتی که معمولا ماها نداریم، چگونگی مدیریت این روزهاست.
در تعطیلات و سفر تلاش کنید زمان را با ظرافت بیشتری مدیریت کنید.
👀از هر فرصتی حتی کوتاه برای انجام برنامه مرورتان استفاده کنید؛ حتی 5 دقیقه و 10 دقیقه
🚫تصور نکنید که در انتهای روز وقت زیاد و مطلوبی پیدا می شود و مرور انجام میگیرد، معمولا برنامههای غیر مترقبه و پیش بینی نشده در سفر زیاد اتفاق می افتد.
🌹در ابتدای روز بعد از نماز صبح هر طوری شده، مرور را شروع کنید و اگر می توانید کل برنامه مرور یا بیشترش را صبح که معمولا همگان خواب هستند و مزاحمی وجود ندارد انجام دهید.
☝️معمولا در ساعات پایانی روز خستگی بیشتر است و حال و حوصله مرور باقی نمیماند.
☝️میهمانی های پیش بینی نشده یا نقل و انتقال از یک مکان به مکان دیگر در تعطیلات و میهمانی های این ایام زیاد رخ میدهد.
🌺سعی کنید با اولویت ابتدا برنامه مرورتان را انجام دهید و بعدش سراغ هم نشینی و گپ و گفتگو با اقوام بروید.
✅از مباحثه در سفر و در مسیر غفلت نکنید.
☝️اگر حافظی نیافتید محفوظات خود را برای اقوام و خویشان بخوانید. قرآن را به آنها بدهید و برایشان تلاوت کنید.
🌼از خطاهای احتمالی نهراسید. آنها شما را ضعیف نمیبینند. خیلی استقبال میکنند و خوششان میآید.
👈البته ممکن است برخی نتوانند صفحات خیلی زیادی گوش بدهند. برای این افراد به چند صفحه اکتفا کنید. برای چندین نفر بخوانید تا مرورتان به پایان برسد.
☝️این کار باعث میشود هم در کنار آنان باشید و از جمعشان دور نباشید.
هم جمعتان را نورانی میکند
هم تبلیغ معارف الهی و حفظ قرآن است و ...
✅از استماع تلاوت و مرور استماعی غفلت نکنید. ترتیل یکی از اساتید برتر را پخش کنید و همراهش زمزمه کنید و در ذهنتان یک کلمه جلوتر از تلاوت استاد باشید. این روش برای ایام تعطیلات خیلی راهگشاست.
✅محفوظات جدیدتر، بیست درس آخر + چند جزء آخرتان که تازهتر است را در اولویت مرور قرار دهید.
🚫سعی کنید حفظ جدید و پیشروی را در ایام تعطیلات، کنار بگذاید و فقط به مرور و مباحثه و استماع و نگهداری از محفوظات مسلط بپردازید.
خداوند یارتان
✍ استاد قاسمی
https://eitaa.com/ahlalquran
#والدین_قرآنی
"بله" را جانشین "نه" کنید
مثلا وقتی فرزند شما میگه: می تونیم بریم بازی؟
به جای "نه تو هنوز ناهار نخوردی"،
بگویید: "بله، البته کمی بعد از اینکه نهار خوردی!"
https://eitaa.com/ahlalquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#الحان_قرآنی
📹 فرازی فوق العاده زیبا و شاهکار از استاد شهید محسن حاجی حسنی
دو ماه قبل از شهادت👌👌👌
🌷 سوره مبارکه شمس
مقام #رست
https://eitaa.com/ahlalquran
#صحیفه_سجادیه
🌷 وَ انْظُرْ إِلَيَّ وَ انْظُرْ لِي فِي جَمِيعِ أُمُورِي ، فَإِنَّكَ إِنْ وَكَلْتَنِي إِلَى نَفْسِي عَجَزْتُ عَنْهَا وَ لَمْ أُقِمْ مَا فِيهِ مَصْلَحَتُهَا ، وَ إِنْ وَكَلْتَنِي إِلَى خَلْقِكَ تَجَهَّمُونِي ، وَ إِنْ أَلْجَأْتَنِي إِلَى قَرَابَتِي حَرَمُونِي ، وَ إِنْ أَعْطَوْا أَعْطَوْا قَلِيلًا نَكِداً ، وَ مَنُّوا عَلَيَّ طَويِلاً ، وَ ذَمُّوا كَثيِراً .
🌷و به من با نظر رحمت بنگر و در تمام امورم مصلحتم را در نظر گیر؛ زیرا اگر مرا به خود واگذاری، از تحقّق دادن کارهایم عاجز شوم؛ و به کاری که مصلحت من در آن است، برنخیزم؛ و اگر مرا به بندگانت واگذاری، با ترشرویی به من بنگرند؛ و اگر به پناه خویشانم فرستی، محرومم سازند؛ و اگر عطا کنند، عطایی اندک و پر دردسر دهند؛ و بر من منّت بسیار گذارند و بیش از اندازه نکوهش کنند.
📚 صحیفه سجادیه دعای بیست و دوم فراز سوم
#شبتان_خدایی
https://eitaa.com/ahlalquran
AUD-20220328-WA0004.
1.21M
#تفسیر
🌸تفسیر آیه به آیه قرآن کریم🌸
📢حجةالاسلام قرائتی
سوره مبارکه #بقره
آیه #176
https://eitaa.com/ahlalquran
#آموزش_ترجمه_و_مفاهیم
🔰درس شصت و هفتم
وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تَذْبَحُوا بَقَرَةً قَالُوا أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا قَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ (67)
ترجمه کلمات آیه:
قَالَ: گفت
يَأْمُرُ: فرمان می دهد، امر می کند
أَنْ تَذْبَحُوا: که سر ببريد، که ذبح کنيد
بَقَرَة، بَقَرَ: گاوِ ماده
قَالُوا: گفتند
تَتَّخِذُ: می گيری
هُزُوًا: مسخره
أَعُوذُ: پناه می برم
أَنْ أَكُونَ: اين که باشم
جَاهِلِينَ: جمع« جاهِل: نادان، جاهل»
✍🏻 نکته مناسب برای ترجمه آيه:
1. «و اِذ قال»: و(یادکنید) هنگامی که گفت.
2. «أعوذ بالله أن اکون»؛ وقتی «اعوذ: پناه می برم» را می شنويم، دو پرسش برای ما پيش می آيد: يکی اين که به چه کسی پناه می بری؟ (مثلاً) در پاسخ می گوييم: به خدا. پرسش ديگر اين است که از چه چيز پناه می بری؟ (مثلاً) در پاسخ می گوييم: از شرّ شيطان. در عبارت آيه شريفه می فرمايد: اعوذ بالله يعنی پناه می برم به خدا. و آنچه از آن به خدا پناه می بريم، به صورت«اَن اکون» يعنی بدون «مِن: از» آمده است. اگر «ان اکون» را بدون «از» معنا کنيم، ترجمه غلط نيست؛ ولی بهتر و واضح تر اين است که قبل از «ان اکون» در هنگام ترجمه «از» را بياوريم: پناه می برم به خدا از اين که باشم. لازم به ذکر است در برخی موارد هردو مفعول باواسطه(متمم فعل) «أعوذ» با حرف اضافه خود در قرآن آمده است؛ ولی در اين آيه فقط حرف «ب» پس از اعوذ آمده و حرف «مِن: از» قبل از «ان اکون» که مفعول ديگر اين فعل است، نيامده است؛ درحالی که در سوره ناس حرف «ب» و «مِن» پس از «اعوذ» ذکر شده است: قل اعوذ برب الناس ... مِن شرّ الوسواس. يعنی: پناه می برم به پروردگار مردم ... از شرّ شيطان وسوسه گر.
https://eitaa.com/ahlalquran
🔴 ترجمه و توضیح آيه 67 سوره بقره:
وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تَذْبَحُوا بَقَرَةً قَالُوا أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا قَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ (67)
🔹ترجمه آيه:
و(ياد کنيد) هنگامی را که گفت موسی به قومش: قطعاً خدا امر می کند شما را که سرببريد گاو ماده ای را، گفتند: آيا می گيری ما را (به) مسخره؟! گفت: پناه می برم به خدا از اين که باشم از نادانان.(67)
🔸توضیح آيه:
در این آيه قصه گاو بنی اسرائیل مطرح شده است. خداوند به بنی اسرائیل فرمان داد که گاوی را سر ببُرند. آنان به جای آنکه فرمان خدا را که پیامبرشان به آنان ابلاغ کرده است، اجرا کنند به چون و چرا پرداختند و گفتند: ای موسی تو ما را به مسخره گرفته ای؟! آخر برای چه گاو بکشیم؟! حضرت موسی علیه السلام در پاسخ آنان فرمود: پناه می برم به خدا که از نادانان باشم و دستورهای جاهلانه صادر کنم.
https://eitaa.com/ahlalquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_قرآنی
🔺انتقاد جالب از تربیت دانش آموز در محیط استریل !!
اساس تربیت چیست❓
🎤 آیت الله حائری شیرازی
https://eitaa.com/ahlalquran
02.Baqara.177.mp3
1.74M
#تفسیر
🌸تفسیر آیه به آیه قرآن کریم🌸
📢حجةالاسلام قرائتی
سوره مبارکه #بقره
آیه #177
https://eitaa.com/ahlalquran
وقف و ابتدا نهایی ترتیل.pdf
506.5K
#وقف_و_ابتدا
#پیشنهاد_دانلود
وقف و ابتدا نهایی ترتیل.pdf
دستورالعمل وقف و ابتدا شورای عالی قرآن
https://eitaa.com/ahlalquran
هدایت شده از تربیت فرزند دلبندم
۳
#تربیت_فرزند_دلبندم
#نگاه_زیبا_به_زندگی
#پاداش_تربیت_کودک
#اهمیت_بردباری_در_تربیت
تربیت نیازمند صبر و تحمل است. پدر و مادرها میتوانند در تعامل با فرزند، صبر و بردباری و استقامت را عملاً به او بیاموزند. تربیت در همین زندگی معمولی ما رخ میدهد. فرزندان در لابهلای رفتارهای ما با یکدیگر بسیاری مسائل را یاد میگیرند. پدرها و مادرهای صبور فرزندانی مقاوم تربیت میکنند. والدین نق نقو فرزندانی آش و لاش و غر غرو تربیت خواهند کرد. افرادی سست و خسته و کوفته. بی حال و بی رمق که با کوچکترین ناملایماتی به آه و ناله میافتند. با شادی و شادکامی میونهی زیادی ندارند. چنین حاصل افسردهای نه تنها مهارت حل مسأله نداره که شجاعت مواجههی با مشکلات ریز و درشت دنیا را هم نخواهد داشت. چون تابآوری و پایداری در شرایط سخت زندگی را نیاموخته، مهارت تعامل وگفتگو را یاد نگرفته. وقتی هم به امید خدا ازدواج کنه و بره خونهی بخت توان همراهی و همدلی در زندگی مشترک رو نداره.
یکی از یاران امام صادق (ع) تعریف میکنه که پیش امام نشسته بودم که یکی از رفقا با آه و ناله وارد شد.امام فرمود: «چی شده كه تو را نالان مىبينم؟».
گفت: كودكى دارم كه سراسر شب، با گریه اذیتمون کرده.
امام (ع) فرمود: «جبرئيل روزی بر پیامبر خدا و امیر مؤمنان در حالی که آزرده بودند وارد شد. جبرئيل گفت: اى حبیب خدا! چطور شده كه تو را توی این حالت مىبينم؟
پيامبر خدا جریان گریه شدید دو تا از کودکان رو توضیح داد.
جبرئيل، پیامبر رحمت رو به صبر توصیه کرد و گفت: ... گريهی کودک تا هفت سالگى «لا اله إلّا اللّه» است و وقتى از هفت سالگى گذشت، گريهاش تا بلوغ، آمرزشخواهى براى پدر و مادرش هست و پس از بلوغ، هر كار خیری كه فرزند صالح انجام بده پاداشى نيز براى والدینش ثبت میشه.
بله حقیقتاً تربیت فرزندان دلبندمون یک سرمایهگزاری پرسود هست. تربیت درست، اونها رو به مؤمنانی صالح تبدیل می کنه که هر لحظه بندگیشون موجب خشنودی معبود و پاداش و ثواب الهی خواهد بود.
پس اگر بتونیم از این فرصت بودن با فرزندان، لحظاتی ناب برای صفا و مهرورزی و شادکامی بسازیم، باید امیدوار باشیم که در مسیر درست تربیت داریم قدم بر می داریم.
در عمل چه کنیم؟
تمرین کنیم زیبانگر و زیبااندیش باشیم. از آه و ناله در برابر فرزندان به شدت پرهیز کنیم. هر گاه سختی و مشکلی در زندگی ایجاد شد به دنبال حکمت و میزان آثار مثبت تربیتی آن برای خودمان و فرزندان باشیم.
مثلاً صاحبخونه جوابمون کرده. نشینیم اشک بریزیم و به زمین و زمان بد و بیراه بگیم که فرزند پر از ترس و اضطراب بشه. بلکه طوری رفتار کنیم که گلهای ما با چهرهای استوار و با صلابت مواجه بشن که به جای بیقراری و شیون، حکیمانه در پی تدبیر و حل مسأله است و نوع چارهاندیشی ما درسی بزرگ برای فرزند باشه و اگر روزی در شرایطی مشابه قرار گرفت، خردورزی و حل مسأله را عملاً از ما آموخته باشد.
#علی_قاسمی
https://eitaa.com/nezakat
#صدای_مشاور
#اشتباه_نکنیم
#مهارت_شرکت_در_آزمون_ها
⛔️ به تکرار و برگشت مکرر عادت نکنید!
بعضی حفاظ عادت کرده اند هرجا از تلاوت که دچار فراموشی یا اشکال میشوند، مکررا عبارت های قبل را تکرار کنند یا برگردند و از اول آیه بخوانند.
🔰در آزمون ها و مسابقات به ازای هر تکرار شما، نمره کسر میشود،
پس این عادت را کنار بگذارید.
✅ اگر نیاز به یادآوری و تکرار عبارت قبل دارید، آن را به زبان نیاورید که نمره از دست ندهید،
میتوانید این یادآوری عبارات قبل را فقط در ذهنتان انجام بدهید.
✍ مشاور حفظ اهل القرآن
https://eitaa.com/ahlalquran
#رسم_زندگی
#مدیران_قرآنی
🌸 امام على عليه السلام:
ذُو الشَّرَفِ لا تُبطِرُهُ مَنزِلَةٌ نالَها و إن عَظُمَت كالجَبَلِ الذي لا تُزَعزِعُهُ الرِّياحُ، و الدَّنِيُّ تُبطِرُهُ أدنى مَنزِلَةٍ كالكَلأِ الذي يُحَرِّكُهُ مَرُّ النَّسيمِ
انسان شريف، به هر مقامى، هر چند بزرگ، برسد سرمست نمى شود؛ مانند كوهى كه هيچ بادى آن را به لرزه در نمى آورد؛ اما فرومايه با دست يافتن به كمترين مقام ، سرمست مى شود؛ همانند بوته علفى كه وزش نسيمى آن را مى جنباند.
غرر الحكم حدیث5197
https://eitaa.com/ahlalquran
02.Baqara.178.mp3
2.37M
#تفسیر
🌸تفسیر آیه به آیه قرآن کریم🌸
📢حجةالاسلام قرائتی
سوره مبارکه #بقره
آیه #178
https://eitaa.com/ahlalquran
#کلاسداری_کودک
#مولای_مهربان
🌸 امام زمان (عج)
مادرم می گوید
یک نفر در راه است
از صدای پایش
دل من آگاه است
وقتی او می آید
قاصدک می خندد
راه های غم را
بر همه می بندد
ابرها می بارد
چشمه ها می جوشد
هر درختی در باغ
رخت نو می پوشد
مادرم می گوید
روی ماهش زیباست
گر چه از او دوریم
او همیشه با ماست
https://eitaa.com/ahlalquran
#رسم_زندگی
#موفقیت
#برنامه_ریزی
🌺 امام رضا _عليهالسلام_:
🍃 إجتَهِدوا أن يَكونَ زَمانُكُم أربَعَ ساعاتٍ: ساعَةً مِنهُ لِمُناجاةِ اللّه ِ
و ساعَةً لِأمر المَعاشِ
و ساعةً لِمُعاشَرَةِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذينَ يُعَرِّفُونَ عُيُوبَكُم و يَخلِصونَ لَكُم فِي الباطِنِ
و ساعَةً تَخلُونَ فِيها لِلَذّاتِكُم
و بِهذِهِ السّاعَةِ تَقدِروُن عَلَى الثَّلاثِ ساعاتٍ.
🍃 تلاش کنید که بتوانید زمان خود را به چهار بخش تقسیم کنید:
زمانی برای مناجات با خدا؛
زمانی برای امرار معاش؛
زمانی برای معاشرت با برادران و همنشینی با معتمدانی که عیبهایتان را به شما میشناسانند و خالصانه خیرخواهند؛
و زمانی برای فراغت و آسایش و بهره مندی از آنچه دلپسند شما است.
و با استفاده صحیح از این آخرین بخش است که توانایی انجام دادن سه بخش دیگر را به دست میآورید.
(فقه الرّضا عليه السلام ، ص 337)
https://eitaa.com/ahlalquran