📌 زندگی نامه امام #حسن مجتبی(ع)...
نام پدر: #علی بن ابیطالب.
نام مادر: #فاطمه.
متولد: ۱۵رمضان سال سوم هجری.
هفتم تولدش، سر او را تراشیده و هموزن آن را نقره #صدقه دادند و رسول خدا به امر خدا نام او را #حسن گذاشت و برای وی گوسفندی #عقیقه کرد.
حضور در #مباهله در سن ۶سالگی.
دربرابر #خلفا ایستاد و خواهان بازگرداندن #خلافت به علی(ع) بود.
امام حسن(ع) مردم #کوفه را برای کمک به پدرش در جنگ #جمل بسیج کرد. در نبرد با #معاویه در #صفین و #خوارج نیز پشتیبان پدر بود.
بعد از #شهادت پدر، در کوفه با #بیعت عموم مردم به خلافت امت رسید.
دربرابر #تهاجم نظامی معاویه ایستاد، اما به دلیل سستی یاران و #خدعه معاویه، برای حفظ اسلام و جان #شیعیان، #صلح اجباری را پذیرفت.
بعد از صلح، به #مدینه رفت و #جهاد_علمی را در تربیت #شاگردان و احیای نام علی(ع) آغاز کرد و زمینه قیام مردم #کوفه علیه بنی امیه فراهم گردید.
و نهایتا با مکر معاویه بدست همسرش #جعده در ۲۸صفر سال۵۱ در سن۴۸ سالگی به شهادت رسید.
📚برای مطالعه بیشتر، کتاب حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، رسول جعفریان و سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی.
👇👇
🌻 @ahlolbit
📌 #مکارم_اخلاق...
🌻 امام #حسن مجتبی(ع):
#مکارم_اخلاق ده چیز است:
1⃣ راستگویی زبان،
2⃣ راستگویی در مردانگی،
3⃣ بخشش به نیازمند،
4⃣ خوش خلقی و خوش رویی،
5⃣ سپاسگذاری از نیکی ها،
6⃣ صله رحم،
7⃣ نگهداری حقوق و حرمت همسایه،
8⃣ شناختن حق همراه،
9⃣ پذیرایی میهمان،
🔟و #حیا که سرآمد آنها است.
📚 یعقوبی، تاریخ، ج۲، ص۲۲۶
👇👇
🌻 @ahlolbit
📌 #عدالت_رضوي...
🌞 روزی نامه ای از #نیشابور به #مامون رسید.
در آن #نامه نوشته بود،
مردي #زردشتي هنگام مرگ #وصیت کرده است که بخش زیادی از اموالش💰را میان #بینوایان و #تهیدستان تقسیم کنند.
قاضی نیشابور نیز آن اموال را میان #مسلمانان تقسیم کرده است.
مامون به امام #رضا(ع) گفت:
ای سرور من، نظر شما در مورد اين موضوع چيست؟
امام فرمود:
(قاعدتا) فرد زردشتی اموالش💰💰 را به فقرای مسلمان نمی دهد؛ اما نامه ای به #قاضی نیشابور بنویس تا همان مقدار از مالیات های مسلمانان بردارد و بین بینوایان زردشتی تقسیم کند.
📚صدوق، عیون اخبار الرّضا، ج۲، ص۱۵
👇👇
🌻 @ahlolbit
10.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠بررسی سند #زیارت_عاشورا:
دکتر سعید طاووسی(۱)
✍ آیا در #سند آن مشکلی هست؟ آیا این زیارتنامه اعتبار دارد؟
✍این #زیارتنامه از چه طریقی به دست ما رسیده است؟
برای گرفتن پاسخ این ویدئو را حتماً ببینید.
👇 👇
🌻 @ahlolbit
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱بررسی سند #زیارت_عاشورا
دکترسعید طاووسی(۲)
✍🏻 بررسي محتوايي متن زيارت عاشورا
✍🏻 آيا اين متن با ساير متون ائمه (ع) مطابقت دارد؟
برای گرفتن پاسخ، این ویدئو را تماشا کنید.
👇👇
🌻 @ahlolbit
📌 شهادت #محسن بن علی(ع)...
1⃣آیا امیرالمؤمنین #علی(ع) و حضرت #زهرا(س) فرزندی به نام محسن داشته اند؟
2⃣زمان شهادت وی کی است؟
3⃣آیا شیعیان برای محسن اقامه عزا کرده اند؟
📍پاسخ:
1⃣بر اساس گزارش تمامی منابع تاریخی، انساب و حدیث #شیعه و #سنی، حصرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) فرزندی به نام محسن داشته اند که در زمان حمل توسط رسول خدا(ص) نامگذاری شده است.
2⃣ #هجوم به خانه امیرالمؤمنین علی(ع) در ۳مرحله بوده؛ اما زمان #شهادت محسن، ۵۰ روز بعد رحلت رسول خدا(ص) است. یعنی آن زمانی که شیعیان در خانه امیرالمؤمنین علی(ع) تحصن کردند تا حق ولایت الهی علی(ع) را غاصبان بگیرند.
📌 پس زمان شهادت محسن، اوائل #ربیع_الاول نیست. بلکه ۵۰ روز بعد از ۲۸ #صفر است.
3⃣ #خلفا با #هجوم⚔ به خانه امیرالمؤمنین #علی(ع) افزون بر ضربه زدن به پهلوی حضرت #زهرا(س) و #سقط کردن محسن، به درگیری⚔ با اصحاب علی(ع) پرداختند.
4⃣طبق گزارش قاضی #عبدالجبار سنی(قرن۴) در کتاب تثبیت دلائل النبوه، کثیری از شیعیان از جمله شیخ #مفید در #شام و شهرهای شیعه نشین برای محسن اقامه #عزا می کردند.
📌برای مطالعه بیشتر به مقاله بررسی اخبار محسن بن علی(ع) اثر حجت الاسلام والمسلمین دکتر #جباری و #یاوری مراجعه کنید.
👇👇
🆔 @ahlolbit