dalayele-solhe-emam-hasan.mp3
14.22M
💎 دلایل صلح امام حسن علیه السّلام
▫️چگونگی شرایط حکومت و خلافت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
▫️ویژگی یاران امام حسن علیه السّلام
▫️ویژگی فرماندهان سپاه امام حسن مجتبی علیه السّلام
▫️ویژگیهای معاویه و لشکریان او
▫️سخنرانی امام حسن مجتبی علیه السّلام برای لشکریان خود در قبول یا ردّ پیشنهاد صلح معاویه
▫️چرا امام حسن مجتبی علیه السّلام صلح را پذیرفتند؟
▫️تفاوتهای موقعیّتهای امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
▫️همهی اهلبیت علیهم السّلام نور واحدند.
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٩٩٣ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: سخاوتمند به خدا، مردم و بهش
💠#حديث ۲٩٩٤
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
🔅اَلمُؤمِنُ دَعِبٌ لَعِبٌ وَ المُنافِقٌ قَطِبٌ غَضِبٌ.
تحف العقول، ٤٩
@ahlevela_channel
✔️ مزاح کن و مزاح کردن را از درون خانوادهات شروع کن
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸متبسّم بودن و لبخند داشتن خوب است؛ چون هم خلق را زنده میکند و هم مثل صدای قهقهه نیست که افراد محزون و غصّهدار را ناراحت کند.
🔸مزاح کن و مزاح کردن را از درون خانوادهات شروع کن. دیدی حضرت علی علیه السّلام چقدر مزاح میکرد تا جایی که گفتند: علی چون پرمزاح است، سبک است و برای خلافت خوب نیست.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#اخلاق
@ahlevela_channel
2vijegi-ebadat-dar-eslam.mp3
2.75M
💎 دو ویژگی عبادات در اسلام که در عبادات ادیان دیگر مصداقی ندارد
▫️۱- توزیع عبادات در حوزههای مختلف زندگی انسان ...
▫️۲- جمعی بودن بسیاری از عبادات و نفیِ انزواطلبی و بریدن از جامعه ...
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٩٩٤ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: مؤمن شوخ و شنگ است و منافق
💠#حديث ٢٩٩٥
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: وقتى به هم میرسيد سلام كنيد و دست بدهيد و وقتى خواستيد از يكديگر جدا شويد براى همديگر طلب آمرزش نمائيد.
🔅: اِذا تَلاقَيْتُمْ فَتَلاقُوا بِالتَّسْلِيمِ وَالتَّصافُحِ وَاِذا تَفَرَّقْتُمْ فَتَفَرَّقُوا بِالاْءسْتِغْفارِ.
بحارالانوار، ج ٧٦، ص ٥
@ahlevela_channel
✔️ میگوید سلام عرض کردم، معلوم نیست کی عرض کرد. یا میگوید سلام عرض میکنم، معلوم نیست کی میخواهد سلام کند. شخص جاهل کارش اینگونه است.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸سلام از بزرگ به کوچک است؛ خدا به پیامبران، پیامبران به امّت .
🔸سلام از جانب خدا خطاب به پیغمبر ما آمد و از پیغمبر به همهی ماسوی پخش شد.
🔸پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم که نور محض بود، از دنیا که وادی ظلمات است، با سلام عبور کرد.
🔸دو نفر که وقتی به هم میرسند، سلام میکنند، هر عیب و کدورتی که در آنها باشد، از بین میرود.
🔸از در خانه که وارد شدی، به زن و بچّهات سلام کن.
🔸بشر چون جاهل بود و کارش بازیگری و کلک بود، با سلام هم بازی کرد؛ هر جا بهرهی دنیوی داشت، سلام کرد و هر جا نداشت، گفت بیا برویم، سلام کردن نمیخواهد.
🔸میگوید سلام عرض کردم، معلوم نیست کی عرض کرد. یا میگوید سلام عرض میکنم، معلوم نیست کی میخواهد سلام کند. شخص جاهل کارش اینگونه است.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#اخلاق
@ahlevela_channel
💠 جلسۀ هفتگی خانمهای اهل ولاء، در روز دوشنبه ١٤ مهرماه ١٤٠١ با حضور استاد مهدی طیّب در مهدیۀ اهلولاء برگزار شد - بخش اوّل
▫️یکی از نکاتی که استاد در جلسۀ مزبور بیان داشتند، ناظر بر وقایع اخیر در کشور بود. ایشان فرمودند: ایّام بسیار بزرگ ماه محرّمالحرام و صفرالمظفّر را پشت سر گذاردیم. الحمدلله خدا توفیق داد در این مدّت، جامعۀ ما متوجّه به ساحت قدسی اباعبداللهالحسین علیهالسّلام و دلداده و سرسپردۀ به آن حضرت و سوگوارِ رخدادهای این ایّام بود. سرمایۀ بسیار گرانبهایی که از این سوگواریها به دست آمد و در پی آن، راهپیمایی و زیارت اربعین اباعبدالله الحسین علیهالسّلام، طبیعتاً شیطان را برافروخته میکند و نیروهای شیطانی را در دنیا برمیانگیزد تا به هر شکلی شده، آثار مثبت بهدست آمده از آن را بر باد دهند. شلوغیها و آشوبهایی که متأسفانه در این ایّام، در جامعۀ ما رخ داد را میتوان اینگونه تعبیر کرد که تلاشی است برای خنثی کردن آثار و ثمرات بسیار گرانبهای عزاداری شیعیان و دوستداران اهلبیت علیهمالسّلام در دو ماه محرّم و صفر.
▫️ناآرامیها و آشوبها برای جامعۀ ما حکم یک بیماری را دارد. کسی که بیمار میشود، قطعاً ضعفها و نقاط نفوذ پذیری در او وجود داشته، که عامل ایجادکنندۀ بیماری از قبیل میکروب یا ویروس توانسته است از آن نقاط وارد پیکر او شود، تکثیر شود، او را بیمار کند و از پا بیندازد؛ و چهبسا آن شخص در اثر آن بیماری از دنیا برود. درنتیجه وقتی کسی بیمار شد، دو کار باید بکند: از یکسو باید نقاط ضعف و نفوذپذیر خود را ترمیم کند و از بین ببرد، تا میکروب و ویروس نتواند از آن نقاط، وارد بدن او شود و ایجاد بیماری کند. از سوی دیگر، باید آن عوامل بیماریزا، یعنی میکروب و ویروس را به هر تمهیدی شده، از بین ببرد. این دو کار، هر دو ضروری است.
▫️در مورد جامعه نیز وقتی نظام سیاسی آن دچار بحرانهایی همانند بحران فعلی جامعۀ ما میشود، به همین دو نکته باید توجّه کرد. در وهلۀ نخست، باید توجّه داشت که حتماً ضعفها، ناکارآمدیها و فسادهایی در مدیریّت کشور وجود داشته که این شرایط پیش آمده است. اینها نقاط آسیبپذیر نظام است؛ جاهایی است که خلاف توقّع مردم است؛ آنها را رنجیدهخاطر میکند و مستعد میسازد که مورد تحریک واقع شوند. وقتی این بحرانها و آشوبها بهپا میشود، اوّلین نکتهای که مدیران جامعه باید به آن توجّه کنند، این است که ما چه ضعف و ایرادی داشتیم که دشمن توانست از آن استفاده کند؟ چه چیز سبب شد که مردم ناخرسند و ناراحت باشند و دشمن بتواند از آن نارضایی و ناراحتی سوءاستفاده کند و موضوعی را پیراهن عثمان کند و جامعه را توسّط عوامل سرسپرده و مزدور خود بر هم بریزد؟ این مسألۀ مهمّی است که گاه مورد غفلت قرار میگیرد. دیشب برای نماز به مسجد محلّهمان رفته بودم. بعد از نماز، روحانییی که مسئولیّتی هم در یکی از سازمانها دارد، به منبر رفت و صحبت کرد. از اوّل تا آخر سخنش، طرف مقابل را میکوبید؛ به این نکته اصلاً توجّه نداشت که در این طرف، ما چه عیب و ضعفی داشتهایم که جامعه را برای بروز چنین بحرانهایی مستعدّ کرده است. این روش درستی نیست.
ادامه دارد….
#جلسات_هفتگی
@ahlevela_channel
@OstadMahdiTayyeb
eitaa.com/ahlevela_channel
instagram.com/ahlevela
💠 جلسۀ هفتگی خانمهای اهل ولاء، در روز دوشنبه ١٤ مهرماه ١٤٠١ با حضور استاد مهدی طیّب در مهدیۀ اهلولاء برگزار شد - بخش دوّم
▫️قبلاً هم اشاره کردهام؛ وقتی یک پدیده را بررسی میکنیم و میخواهیم آن را مورد داوری قرار دهیم، حتماً باید هم جنبههای مثبت آن و هم جنبههای منفی آن، هر دو را ببینیم.
▫️قرآن کریم وقتی میخواهد دربارۀ شراب و قمار صحبت کند، میفرماید: ای پیامبر! از تو در مورد شراب و قمار سؤال میکنند. قُلْ فِيهِما إِثْمٌ كَبِيرٌ وَ مَنافِعُ لِلنّاسِ: به آنها بگو در این دو، گناه بزرگ و خسارتهای عظیمی است؛ امّا منفعتهایی هم دارند. بالاخره کسی که شراب میخورد، شنگول میشود؛ غم و غصّههایش از یادش میرود و ...؛ امّا خسارتها و گناهانش بزرگتر از منافعش است. همانطور که ملاحظه میکنید، خدا به همین شیوه به موضوع شراب و قمار نگاه میکند؛ خسارتهای آنها را با منافع آنها مقایسه میکند و بعد نتیجه میگیرد که باید آنها را ترک کرد؛ چون خسارتشان بزرگتر است. نه اینکه یکسره خسارتها را بگوید و آثار مفید را نگوید.
▫️به قول حافظ «عیب می جمله بگفتی؛ هنرش نیز بگو!» یعنی منصفانه حرف بزن. یکسره طرف مقابل را نکوب، برگرد و خودت را هم نقد کن. ضعفهایی را هم که در عملکرد خودت بوده، بگو! اشتباهات، خطاها، جهالتها، تعصّبها و فسادها و دیگر چیزهایی که بوده و منجر به مستعد شدن جامعه برای بروز چنین بیماریهایی شده، قدری هم از آنها بگو! و خودت را تصحیح و اصلاح کن! این یک جنبه.
▫️جنبۀ دوم هم اینکه بههرحال با این میکروب و ویروس باید مبارزه کرد. نمیتوان جامعه را به دست آشوبگرها داد، تا آشوبها جامعه را نابود کنند، در کلّ کشور ناامنی ایجاد کنند، کشور را تجزیه کنند و آن را به ویرانهای مبدّل سازند؛ همان چیزی که نمونهاش در کشورهای دیگر منطقهمان اتّفاق افتاد. پس هم مقابله با میکروبها و ویروسها ضروری است؛ هم پرداختن به برطرف کردن عیبهای خودمان و نقاط آسیبپذیری که در نظاممان هست. هر دوی اینها ضروری است.
ادامه دارد….
#جلسات_هفتگی
@ahlevela_channel
@OstadMahdiTayyeb
eitaa.com/ahlevela_channel
instagram.com/ahlevela
💠 جلسۀ هفتگی خانمهای اهل ولاء، در روز دوشنبه ١٤ مهرماه ١٤٠١ با حضور استاد مهدی طیّب در مهدیۀ اهلولاء برگزار شد - بخش سوّم
▫️نکتۀ دیگری که باید به آن اشاره کنم، این است که همۀ کسانی را که به هیجان میآیند و در خیابانها شعار میدهند، نباید دشمن مزدور تلقّی کنیم. تعداد زیادی از آنها اشخاصی تحریکشده هستند؛ دلخورییی از عملکردهای نظام و دولتمردان و حاکمان داشتهاند و با موضوعی که پیش آمده، دشمن، آنها را تحریک کرده و به خیابان کشانده و اکنون دارند شعار میدهند و ... . همۀ اینها را دشمن تلقّی نکنیم و با همه مثل دشمن مواجه نشویم.
▫️فرق است بین کسی که اشتباه میکند با کسی که عمداً کار خلاف میکند. در ماجرای مقابلۀ امیرالمؤمنین علیهالسّلام با معاویه و با خوارج نهروان، حضرت همین را فرمودند. فرمودند: لَيْسَ مَنْ اَرادَ الْحَقَّ فَأَخْطَأَهُ كَمَنْ اَرادَ الْباطِلَ فَأَصابَهُ: کسی که دشمن نیست، حق را اراده کرده، نیّت درستی دارد، سوء نیّت ندارد؛ امّا در تشخیص حق دچار خطا شده است، با کسی که آگاهانه و عامدانه چیزی را که خلاف است، انجام میدهد، مساوی نیست؛ ولو اینکه از خوارج نهروان باشد. بنابراین باید در این جمع، این دو گروه را از یکدیگر تفکیک کرد.
▫️کسانی که نیّت خوبی داشتند، دشمن، مزدور و حقوقبگیر دشمن نبودند؛ امّا خطا کردند، اشتباه کردند، گول خوردند و تحریک شدند، اینها یکسان نیستند با کسانی که عامدانه از دشمن مأموریت میگیرند برای نابود کردن نظام اسلامی و حکومت دینی، و برای تجزیۀ کشور بزرگ و مقتدری مثل ایران به کشورهای بسیار کوچکی که بهراحتی بشود سرکوبشان کرد و آنها را تحت استعمار درآورد. این دو گروه یکسان نیستند و لذا با این دو گروه باید به دو شیوه مواجه شد.
▫️منتها همان گروهی که دشمن نیستند و به هیجان آمدهاند، بدانند که آنها هم تبعات این اشتباهشان را متحمّل خواهند شد. اینگونه نیست که ما چون به هیجان آمدیم و سوء نیّت نداشتیم، پیامد کارهایمان به ما برنگردد. بله، برمیگردد. گرچه ما با کسانی که عمداً برای ویرانی و تجزیۀ کشور و نابودی دین و نظام دینی به میدان آمدند، متفاوتیم؛ امّا سیاهی لشگر دشمن شدیم. سیاهی لشگر کسانی شدیم که میخواستند ایران، اسلام و حاکمیت مکتب اهلبیت علیهمالسّلام را در این کشور از بین ببرند؛ واین سیاهی لشگر شدن، هم در دنیا و هم در آخرت برای ما پیامد دارد.
▫️ماجرای کَثَّرتَ السَّواد را که سیّد بن طاووس در لهوف نقل کرده است، در بحثهای عاشورایی برایتان گفتهام. فردی نابینا شد. رفیقش از او پرسید چه شد؟! تو که چشمهای سالمی داشتی! ماجرا را تعریف کرد؛ گفت: در عالم رؤیا دیدم پیامبر اکرم صلّیالله علیه و آله و سلّم نشستهاند و یک طشت پر از خون در مقابلشان است. من را صدا زدند و فرمودند چرا به کربلا رفتی؟ عرض کردم: من که برای جنگیدن به کربلا نرفتم! نه شمشیری، نه نیزهای، نه خنجری، نه تیری، نه کمانی؛ هیچچیز با خودم نبردم. در روز عاشورا هم من نجنگیدم. من نجّار بودم. سپاه عمرسعد مرا برده بودند که چوبهای خیمه و وسایل دیگری که خراب میشد را درست کنم. من آنجا کار دیگری نکردم. حضرت فرمودند: بله، اگر جنگیده بودی که حسابت فرق میکرد! امّا همین که تو با سپاه عمرسعد رفتی، سیاهی لشگر آنها شدی. با بودن تو تعداد آنها بیشتر نشد؟ فرمودند: کَثَّرتَ السَّوادَ: تو سیاهی لشگر آنها را زیاد کردی. او گفت: بعد حضرت انگشتهایشان را در آن طشت خون کردند و بر دو چشم من گذاشتند، و من از خواب که بیدار شدم، دو چشمم نابینا بود.
▫️آری، کَثَّرتَ السّواد که هست! ولو با نیّت خوب هم رفتی؛ امّا سیاهی لشگر دشمن که شدی! لذا پیامد دارد. پس کسانی که اینگونه به میدان آشوبها میروند، باید بدانند کارشان پیامد دارد؛ لیکن کسانی که میخواهند با آنها مواجه شوند، باید حساب آنها را از حساب آن گروهی که دشمنند، پول گرفتهاند، مأموریّت دارند و از یک فرماندهی، مثل منافقین یا در رأس آنها از سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس و اسرائیل دستور گرفتهاند، جدا کنند. اینها حسابشان با هم فرق دارد. مدیریت جامعه و مردم باید با اینها دو گونه رفتار کنند؛ اما خود کسانی که سیاهی لشگر میشوند، باید بدانند که کارشان بیپیامد نیست. هم پیامدهای دنیوی برایشان خواهد داشت و هم پیامدهای اخروی.
▫️امیدواریم خدای متعال عنایت کند این ناآرامیها هرچه زودتر به آرامش تبدیل شود؛ نظام به ناکارآمدیها، ضعفها، اشتباهات و فسادهایی که وجود دارد، اعتراف کند و در صدد تصحیح برآید و نشانههای این تصحیح را مردم ببینند و رنجیدهخاطریها از بین برود و متقابلاً دشمنان و مأموران بسیجشدۀ دشمنان اهلبیت علیهمالسّلام و اسلام و ایران هم هرچه زودتر مهار شوند و میدان بر آنها بسته شود تا نتوانند چنین آشوبهایی به راه
بیندازند.
#جلسات_هفتگی
@ahlevela_channel
@OstadMahdiTayyeb
💠 دستور نماز آیات
☀️ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد.
☀️ دستور آن، این است که انسان بعد از نیّت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه و بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوّم را هم مثل رکعت اوّل بهجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.
☀️ در نماز آیات ممکن است انسان بعد از نیّت و تکبیر و خواندن حمد، آیههای یک سوره را پنج قسمت کند و یک آیه یا بیشتر از آن را بخواند و به رکوع رود و سر بردارد و بدون اینکه حمد بخواند، قسمت دوم از همان سوره را بخواند و به رکوع رود و همینطور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید، مثلاً به قصد سوره توحید، «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم» بگوید و به رکوع رود، بعد بایستد و بگوید: «قُلْ هُوَ اللّه اَحَدٌ» دوباره به رکوع رود و بعد از رکوع بایستد و بگوید: «اَللّه الصَّمَدُ» باز به رکوع رود و بایستد و بگوید: «لَمْ یلِدْ و لَمْ یوُلَدْ» و به رکوع برود و باز هم سر بردارد و بگوید: «وَ لَمْ یکنْ لَهُ کفُواً اَحَد» و بعد از آن به رکوع پنجم رود و بعد از سر برداشتن، دو سجده کند و رکعت دوّم را هم مثل رکعت اوّل بهجا آورد و بعد از سجده دوّم تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
⭐️ تذکر مهم: طبق نظر اکثر فقهای معاصر، میتوان «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم» را به عنوان یک آیه خواند و الباقی سوره را به چهار قسم تقسیم و نماز را ادا نمود. و بعضی مراجع میفرمایند:
باید بنا بر احتیاط، جمله تامّه باشد و از اوّل سوره شروع کند و به گفتن «بسم الله» اکتفا نکند و سپس به رکوع رود، مثلًا در سوره فلق اوّل «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» بگوید و به رکوع رود بعد بایستد و بگوید «مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ» دوباره به رکوع رود و بعد از رکوع بایستد و بگوید «وَ مِنْ شَرِّ غاسِقٍ إِذا وَقَبَ» باز به رکوع رود و بایستد و بگوید «وَ مِنْ شَرِّ النَّفَّاثاتِ فِی الْعُقَدِ» و برود به رکوع باز هم سر بردارد و بگوید «وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ»
☀️ اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
☀️ چیزهایی که در نماز یومیه واجب و مستحب است، در نماز آیات هم واجب و مستحب میباشد، ولی در نماز آیات مستحب است به جای اذان و اقامه سه مرتبه به قصد امید ثواب بگویند: «اَلصَّلاة»، و مستحب است نماز آیات را به جماعت بخوانند و در این صورت مثل نمازهای یومیه قرائتهای نماز را امام میخواند و مستحب است قرائت این نماز را، حتی در آفتابگرفتگی بلند بخوانند.
☀️ مستحب است بعد از رکوع پنجم و دهم بگوید: «سَمِعَ اللّه لِمَنْ حَمِدَه»، و نیز قبل از هر رکوع و بعد از آن تکبیر بگوید، ولی بعد از رکوع پنجم و دهم گفتن تکبیر مستحب نیست.
☀️ مستحب است پیش از رکوع دوم، چهارم، ششم، هشتم و دهم قنوت بخواند و اگر فقط یک قنوت پیش از رکوع دهم و یا دو قنوت پیش از رکوع پنجم و دهم بخواند کافی است.
☀️ اگر شک کند که در رکوع آخر رکعت اول است یا در رکوع اول رکعت دوم و فکرش به جایی نرسد، نماز باطل است، ولی اگر مثلاً شک کند که چهار رکوع کرده یا پنج رکوع، چنانچه هنوز به سجده نرفته باید رکوعی را که شک دارد بهجا آورده یا نه، بهجا آورد و اگر به سجده رفته به شک خود اعتنا نکند.
☀️ هر یک از رکوعهای نماز آیات رکن است که اگر عمداً یا اشتباهاً کم یا زیاد شود، نماز باطل است، و اگر در نماز آیات شک کند که چند رکعت خوانده و فکرش به جایی نرسد، نمازش باطل است.
▪️تذکر: برای اطلاعات و جزئیات بیشتر به رسالههای احکام مراجعه بفرمائید.
#نماز_آیات
@ahlevela_channel
avamele-gerayesh-be-erfanhaye-enherfai.mp3
13.59M
💠 عوامل گرایش به عرفانهای انحرافی
▪️مسألهای که امروز به عنوان یکی از معضلات در قشر جوان و تحصیلکردهی جامعه، ذهن مسئولان جنبههای فرهنگی را اشغال کرده، گرایشهایی است که در جامعهی ما به سوی فرقههای مختلفی که معناگرا هستند و نوعی باطنیگری در آنها مطرح است و بعضاً هم اسم و صبغهی عرفانی به خود گرفتهاند، ظهور کرده است. این گرایش قابل توجّه و شدید این
سؤال را به وجود آورده که چه عاملی این گرایش را سبب شده و چگونه میتوان آن را تجزیه و تحلیل کرد؛ تکلیف ما در برابر این موج چیست؟ ...
✅ عوامل جذّابیت مکاتب عرفانی...
✅ علل گرایش نسل کنونی به جریانهای عرفانی ...
✅ مقابله با جریانهای انحرافی...
« استاد مهدی طیّب »
@ahlevela_channel