اینکه دشمن از بین گزینههای مختلف برای خرابکاری، روی موضوع انرژی دست میگذارد،
و بلافاصله شایعه افزایش قیمت #بنزین در جامعه دهان به دهان میشود،
نشان میدهد موضوع انرژی و قیمت آن، علاوه بر بُعد اقتصادی، ابعاد اجتماعی و امنیتی گستردهای دارد و صرفاً براساس محاسبات حسابداری نمیتوان در مورد آن تعیین تکلیف کرد
#ناترازی
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
🔰 اقدام ارزشمند و انقلابی دولت رئیسی در احیای خلیج گرگان / دیگران وعده کردند و او بجای آورد
🔹رییس جمهور اسفند سال ۱۴۰۰ در شانزدهمین سفر استانی به گلستان (پس از وعدههای متعدد انجام نشده مسئولان قبلی) دستور احیا و لایروبی خلیج گرگان را صادر کرد.
🔹پس از سفر اسفند ۱۴۰۰ آیت الله رییسی به گلستان و دستور صریح وی، عملیات نجات بخشی خلیج گرگان به عنوان مهمترین بخش پناهگاه حیات وحش و ذخیرهگاه زیست کره میانکاله آغاز شد.
🔹انتخاب پیمانکار خارج از تشریفات اداری بیانگر اراده جدی قوه مجریه برای نجات دردانه خزر بود و پس از آن دهها فروند قایق، لایروب، کامیون ، بیل مکانیکی و ادوات فنی و راه سازی عازم شمال جزیره آشوراده شدند تا با جمع آوری رسوبات، زمینه ورود آب به خلیج گرگان را فراهم کنند.
🔹به اعتقاد کارشناسان توجه به احیای خلیج گرگان و رهایی آن از خشکی از جهات اقتصادی و اجتماعی بسیار ضروری بوده و اگر اقدام عملی برای احیای آن شتاب نمی گرفت، تا سال ۱۴۰۲ ارتباط طبیعی خلیج گرگان با دریای خزر برای همیشه قطع شده و مانند خلیج «حسنقلی» و تالاب گمیشان گرفتار خشکی مطلق میشد.
🔹از پیامدهای این خشکی، افزایش دمای منطقه و رسیدن میانگین شوری آب این خلیج به ۲۵ درصد بود و علاوه بر آن، تخریب بیشتر محیط زیست و ایجاد یک شورهزار بزرگ در منطقه و فراگیری گرد و غبار آن تا خراسان شمالی دور از انتظار نبود.
ایرنا
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
💢ماهیت دوگانه بازار ارز در ایران / چرایی لزوم حذف #بازار_آزاد_ارز
🔹هر کس که در خصوص بازار ارز در ایران ارائه تحلیل و راهحل مینماید باید به ماهیت دوگانه این بازار توجه داشته باشد و گرنه تحلیل و آسیبشناسی و راهحل ارائه شده دارای ارزش و کاربردی نخواهد بود.
🔹باید توجه کنیم که در بازار ارز، با دو بازار متفاوت از دید عرضه و تقاضا، از دید تقاضای بالقوه و عرضه بالقوه و تأثیرات متفاوت بر اقتصاد کشور مواجه هستیم. به همین دلیل قطعاً برای کنترل نرخ ارز در کشور باید دو استراتژی متفاوت برای این دو بازار مختلف داشته باشیم لذا در اولین قدم، باید عرضه و تقاضا را در این دو بازار متفاوت بشناسیم.
🔹 یک بازار که میتوانیم نام آن را بازار ارز رسمی یا دولتی یا نیمایی بگذاریم: بازاری است که تقاضا در آن تقاضای اشتقاقی برای واردات کالا و خدمات و ارز مسافری است؛ عرضه در این بازار ناشی از فعالیت صادرکنندگانِ بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی است؛ قیمت در این بازار متناسب با عرضه و تقاضا تعیین میگردد، اگر چنانچه کشور مازاد تراز تجاری یا تراز تجاری مثبت(و در نتیجه مازاد عرضه ارز) داشته باشد، قیمت ارز در این بازار باید کاهشی یا حداقل ثابت باشد و اگر چنانچه کسری تراز تجاری یا تراز تجاری منفی داشته باشد طبعاً باید با افزایش نرخ ارز مواجه بشویم که دولت برای کنترل این امر سعی میکند با سیاستهای تعرفهای، تقاضا را مدیریت کرده و از سقوط ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز جلوگیری کند.
🔸 آنچه گفته شد از جنبه تئوریک ماجراست، اما متأسفانه ما بازار دومی داریم تحت عنوان «بازارِ خودساختهی آزاد ارز»! که نرخ ارز در این بازار یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر نرخ ارز در بازار رسمی است، یعنی در سالهای گذشته همواره این نرخ بازار آزاد بوده که بازار رسمی را به دنبال خود کشیده است و دولتمردان هم با این توجیه که «نرخ ارز آزاد افزایش پیدا کرده و تفاوت نرخ ارز رسمی با ارز آزاد باعث ایجاد #رانت! میشود» عملاً با پیروی از رشد قیمت ارز آزاد اقدام به افزایش قیمت ارز دولتی نموده و #ارزش_پول_ملی را قربانی این پیروی کردهاند!
🔹عرضه در بازار دوم(بازار آزاد ارز)، به میزان جهالت و حماقت و اشتباهات دولتهاست که منابع ارزی تمیز کشور را با تبدیل کردن به اسکناس و تزریق به داخل جامعه، به منابع پول کثیف تبدیل میکنند و سرمایههای کشور را تبدیل به اسکناسهایی میکنند که عملاً بعد از این دیگر قدرت و قابلیت «استفاده در تجارت خارجی یعنی نقش اصلی ارز» را نخواهد داشت؛ این پتانسیل عرضه البته محدود است چون منابع ارزی کشور محدود است.
🔹تقاضا در بازار دوم(بازار آزاد ارز) ابعاد و انگیزههای مختلفی دارد مانند: حفظ ارزش داراییها، تأمین مالی فساد و ارتشا، تسهیل فرار سرمایه و قاچاق و معاملات مواد مخدر و فرار مالیاتی و رشد اقتصاد زیر زمینی و ... است! از این دید با توجه به اینکه این کالا(ارز) در کشور ما به وضعیتی رسیده که بعنوان وسیله مبادله مستقیماً قابل استفاده است، تقاضای بالقوه آن معادل بخش عمده نقدینگی کشور است. مسلماً این تقاضای بالقوه ارز با عرضه بالقوه ارز در کشور قابل مقایسه نیستند و به همین دلیل با کوچکترین انتظارات ناشی از شرایط سیاسی و ... دائما با شوکهای ارزی مواجه بودیم و خواهیم بود!
🔹این قابلیت جایگزینی پول ملی باعث شده که #ارز تبدیل بشود به #کالای_مبنا، یعنی کالایی که ارزش همهچیز براساس آن تعیین میشود؛ و از این جهت ارز تبدیل شده است به ابزار اصلی برای کاهش ارزش پول ملی و تورم و بیثباتی اقتصادی و بیثباتی اجتماعی و نهایتاً بیثباتی سیاسی در کشور! و مهمترین ابزار کارایِ دشمن در جنگ اقتصادی که خودمان در اختیارش گذاشتیم!
🔹 آنچه باید کارشناسان بررسی کنند اینست که چگونه میشود تقاضا را در این دو بازار (خصوصاً بازار دوم) مدیریت کرد؟ ریشه بخش عمدهی تقاضای ارز بدلیل امتیاز «عدم امکان ردیابی استفاده از ارز در مبادلات داخلی» و در واقع امتیازی است که دولت در برابر پول ملی به این #شبهپول داده است!
🔹حال باید از دولت پرسید که با اینهمه آثار مخرب که امنیت سیاسی، اقتصادی و روانی جامعه را هدف گرفته است، چرا حاضر نیست علیرغم وجود قوانین لازم برای کنترل گردش این پولِ جایگزینِ پول ملی اقدام نمیکند؟! چرا دولت با رها کردن و تبعیت و تقویت بازار آزاد ارز اقدام به تسهیل مبادلات اقتصاد زیرزمینی، فساد مالی، ارتشا، فرا مالیاتی، سقوط ارزش پول ملی و ... نموده است؟!
وقتی وظیفه اصلی بانک مرکزی، صیانت از پول ملی است، چرا با بازار آزاد ارز مقابله نمیکند و باعث کاهش شدید ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم و تحت فشار گذاشتن آنها و کارایی سیاستهای دشمن در جنگ اقتصادی میشود؟!
🎤برگرفته از کلیپ صوتی دکتر محمدرضا یزدیزاده
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
کل بودجه آموزش و پرورش : ۱۳۲ همت
معافیت مالیاتی شرکت های بزرگ : ۳۴۵ همت
ارزش مال سازی های یک بانک: ۲۴۵ همت
اینا رو ول کردیم ، چسبیدیم فقط به حقوق کارگران و کارمندان
📎 @hassanabbasi1374
🔹به استناد نظریه علمی! «مارپیچ حقوق-تورم»، افزایش حقوق و دستمزد را عامل افزایش تورم معرفی کرده و از ۹۷ تاکنون اقدام به #سرکوب_دستمزد ها کردهاند (بجز ۱۴۰۱ و دوران وزارت دکتر #عبدالملکی، آنهم فقط برای کارگران و نه کارمندان)
🔹نتیجه اما در عمل چیز دیگریست:
▪️عدم کاهش تورم (همچنان حوالی ۴۰درصد و گاهی بیشتر)
▪️کاهش قدرت خرید کارگران و کارمندان به یکچهارم از ۱۳۹۶ تاکنون!
🔹سفره مردم تا چه حد باید کوچکتر شود تا آقایان دولت و مجلس در مبانی نظری خویش تجدیدنظر کنند؟ جبران پیشکش، جلوی بدترشدن اوضاع را بگیرید و با اجرای #قانون، حداقل حقوق و دستمزد را به اندازه تورم افزایش دهید!
📺 توضیحات دکتر احسان ولدان را در #ثریا ببینید👆
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻نتیجه «سرکوب دستمزدها»:
بیکاری ارادی - کاهش تولید
🔹افزایش حقوق و دستمزد تنها زمانی باعث تورمِ قابل ملاحظه میشود، که سطح درآمدها را به بیش از نیازهای اصلی کارگر و کارمند رسانده و منجر به افزایش تقاضای بیش از عرضه در بازار یا هدایت نقدینگی به سمت فعالیتهای اقتصادی مخرب(دلالی و سفتهبازی) گردد.
🔹اما در وضعیت کنونی اقتصاد کشور که از یکسو حقوقها کفاف حداقلهای ضروری زندگی را هم نمیدهد و از سوی دیگر بازار در رکود بسر برده و بشدت تشنه نقدینگی برای افزایش تولید و اشتغال است، افزایش دستمزدها باعث میشود که هم کارگر برای ادامه اشتغال در بنگاه تولیدی انگیره پیدا کند و هم عمده حقوق افزایشیافته وی، صرف خرید مایحتاج ضروری و در نتیجه رونق تولید و خروج بازار از رکود گردد،
👈 #سرکوب_دستمزد(یعنی عدم افزایش دستمزدها حداقل به اندازه نرخ تورم) اما نتیجه عکس داده و مستقیماً به نابودی تولید داخل منجر میگردد!
📺 دکتر سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور در ثریا از #بیکاری_ارادی در کشور میگوید👆
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
پکیج کامل #نئولیبرال ها برای نابودی تولید:
▪️افزایش هزینههای تولید با #قیمتگذاری_دلاری مواد اولیه تولید داخل
▪️ممانعت از #خلق_پول برای تأمین سرمایه در گردش تولیدکنندگان
▪️#سرکوب_دستمزدها به بهانه مقابله با تورم
▪️اخذ مالیات از تولید و مقاومت در برابر اخذ مالیات از خامفروشان
▪️فشار حداکثری برای آزادسازی واردات
در بحبوحه یک جنگ تمامعیار اقتصادی هستیم و برخی از #شرکتهای_نیمهخامفروش و جریان رسانهای و تبلیغاتیشان دانسته یا ندانسته، شمشیرهای برنده دشمن در این جنگ هستند!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
خلق پول بد است، خیلی هم بد است...
▪️اگر برای تأمین سرمایه در گردش تولید باشد
▪️اگر صرف افزایش حقوق و دستمزد شود
👈خلاصه اگر با کمترین تأثیر تورمی، باعث #رشدتولید شود
خلق پول خوب است، خیلی هم خوب است...
▪️اگر صرف ادامه حیات مخرب و مضر بانکهای خصوصی شود
▪️اگر صرف مالسازی شود
▪️اگر صرف دلالبازی و سفتهبازی شود
امضا: رسانههای جریان اصلی (#منحط)
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
چرخه ای که درگیر آن هستیم در این سالها #چرخه_نرخ_ارز_تورم هست نه چرخه توهمی دستمزد تورم
افزایش قدرت خرید طبقات پایین باعث میشه تقاضای موثر در بازار بالا بره و اتفاقا بهترین راه هدایت نقدینگی و اعتبارات به سمت تولیده. دولت باید هم دستمزد رو افزایش بده هم از تولید حمایت کنه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
19.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میگوئیم چرا شرکتهای فولادی و پتروشیمی که مالکان انحصاری ارز هستند، مرتب ارز را گران و زندگی را بر مردم سخت میکنند؟ میگویند هیچ دولتی زورش به اینها نرسیده است!
بسیار خب! موضوع انتخابات این باشد که چه کسی زورش به اینها میرسد...
همه حرف ما همین است که این وضع نتیجه بیاقتداری دولت است.
@syjebraily
احمد نبویان
💢ماهیت دوگانه بازار ارز در ایران / چرایی لزوم حذف #بازار_آزاد_ارز 🔹هر کس که در خصوص بازار ارز در ای
اگر بپذیریم که مهمترین اولویت امروز اقتصاد ایران، تقویت ارزش پول ملی است، #حذف_بازار_آزاد_ارزوطلا باید به اولین و جدیترین مطالبه مردمی از دولتمردان تبدیل شود!
#سیاست_تثبیت بانک مرکزی، هرچند موفقیتهای قابل توجهی در ثباتبخشی به بازار و کاهش قیمت دلار و طلا داشته است، اما بدون حذف بازار آزاد ارز و طلا سیاستی ابتر و ناقص خواهد بود و در بلند مدت مجبور به تبعیت از نرخگذاری و منافع گردانندگان بازار آزاد خواهد بود!
سایر مباحث مطرح در فضای رسانهای اقتصاد، همگی باید فرع بر این اصل قرار میگیرند.
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian