احمد نبویان
💢اقتدار حاکمیت، شرط لازم اصلاحات اقتصادی 🔹یکی از اولین اقدامات مؤثر و راهگشای خانم نابیولینا رییس ب
بانکهای ناتراز که مشخص هستند مخصوصاً سردسته و گل سرسبد آنها،
خطاها هم که الی ماشاءالله...
ببینیم و تعریف کنیم
و الأمر إلیکم
+ بیشتر بخوانید: روسیه چگونه با حذف ۶۰۰ بانک زیانده، اقتصاد خود را احیا کرد؟!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«روایت فنی از ماجرای گرانی خودرو»
طبق پیشبینی خودرو گران شد و با این روند گرانتر هم خواهد شد.
اما دلایل گرانی:
۱- با شروع وزارت علیآبادی و فشار مداخلهجویانه و بیرویه مجلس، تمرکز از تولید به سمت واردات تغییر پیدا کرد.
۲- تولید خودرو در آبان ۴-٪ و آذر ۸-٪ نسبت به مدت مشابه سال قبل افت کرد.
۳- تولید ۱۰خودروی اقتصادی مثل تیبا، ساینا، سمند و.. متوقف شد و خودروهای مونتاژی میلیاردی جایگزین آن شدند.
۴- تولید اتوبوس نسبت به مدت مشابه ۷۷-٪ کاهش پیدا کرد.
۵- هیچیک از خودروهای جدید تولید ملی مثل ریرا، آریا، پاژ، سیلک، کادیلا و.. علیرغم وعده وزارت صمت هنوز به تولید انبوه نرسید.
۶- واردات قطرهچکانی و ایجاد عطش در بازار، همزمان با توقف تولید خودروهای اقتصادی و افت تولید سایر خودروهای داخلی، موج جدیدی از سیگنال سفتهبازی بر خودرو را به بازار صادر و دلالان را برای ایجاد حاشیه سودی جدید و نجومی در خودرو آماده ساخت.
۷- این روند تمرکز بر واردات و افت تولید باعث تاخیر در تعهدات خودروسازان شده و این روند ادامهدار نیز خواهد بود.
۸- این اقدامات باعث حذف تقریبا ۸۰درصد تقاضا از بازار خودروی صفر شده و آنان را به سمت بازار کارکرده سوق میدهد که منجر به شوک قیمتی خودروهایی مثل پراید و تیبا و.. میشود.
۹- در صورت استمرار این سیاستها، بازار خودرو که ایامی باثبات و نزولی را سپری میکرد مجددا وارد التهابات بلندمدت خواهد شد.
۱۰- آزموده را آزمودن خطاست!
برای جلوگیری از نابسامانی، باید این روند متوقف شود و به جای منافع وارداتچیان و مونتاژکاران، منافع مردم در اولویت قرار گیرد.
✍سیدامیرحسین حسینی
لیبرالها چگونه آرژانتین را به خاک سیاه نشاندند
اینروزها که سیاستهای نئولیبرالی رییسجمهور جدید آرژانتین از یکسو ذوقزدگی و تحسین غربزدهها و از سوی دیگر سقوط آزاد ارزش پول ملی آرژانتین و اعتراضات مردمی در این کشور را در پی داشته است، مطالعه یادداشت زیر از دکتر جبراییلی که در سال ۹۳ نوشته شده خالی از فایده نیست!
ببینید سیاستهای بازار آزاد و اقتصاد سرمایهداری چگونه آرژانتین را از تولیدکنندهای ثروتمند به واردکنندهای فقیر تبدیل نمود:
https://www.farsnews.ir/news/13930726000756/
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
انتقام چند بعدی سپاه از تروریستهای صهیونیست و تکفیری
۱) حمله موشکی گسترده و بینظیر به یکی از مقرهای اصلی جاسوسی موساد در اربیل عراق و انهدام این مرکز.
۲) حمله موشکی به کمپهای آموزشی و ستاد پشتیبانی تروریستهای حزب ترکستان شرقی(چینی) در سوریه. این منطقه جایی است که شبه نظامیان داعش خراسان در آن آموزش دید و سپس توسط عوامل آمریکایی به افغانستان و مرز ایران منتقل میشوند تا در ایران عملیات خرابکاری انجام دهند.
۳) برخی منابع هم از حمله موشکی به مقرهای داعش در افغانستان خبر میدهند.
#باذن_الله
منبع: اخبار سوریه
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از 🇮🇷 ابوحسین / abuhossein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️« ایران شوخی نمی کند...»
@abuhossein
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
همانها که در نگاه امنیتی میگفتند، زمانه زمان موشک نیست، زمان گفتگو است،
همانها در اقتصاد میگویند زمانه زمان مداخله، نظارت و برخورد نیست، زمان کار علمی (مکانیزم قیمت و بازار) است!!! آن هم برای کشوری که در جنگ اقتصادی است!!
لیبرال در هر جبههای وارد میشود، وضعیت زبونی میگیرد.
@DrRezaGholami
هدایت شده از اندیشکده قصد
اندیشکده قصد با همکاری ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد و دارایی برگزار میکند:
🌙چهارمینرویدادملیهجرت🌙
🔻دورهپیشرفته
تربیتمدرس جهادِتبیینِاقتصادی
🔻۸الی۱۱بهمن۱۴۰۲
🔻دانشگاهقم
🔻ثبتنام: sahwa.ir
🔻مهلت:۳۰دی۱۴۰۲
🔻ارتباط: @Hejrat4Admin
🇮🇷 پــیــشرفتــــهایــــم 🇮🇷
🏆 @PISHRAFTEIM 🏆
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✍از زندان آپارتاید به مذبح نئولیبرالیسم
🔸️در آفریقای جنوبی کسی نمیتوانست در انقلابی و مبارز بودن نلسون ماندلا تردیدی ایجاد کند. سوابق درخشان مبارزاتی او چنین اجازهای نمیداد. ماندلا ۲۷ سال را در زندانهای رژیم آپارتاید گذرانده بود و پس از آزادی در تاریخ یازدهم ژانویه ۱۹۹۰، رهبر بلامنازع جنبش استقلال طلب کشورش شد تا ملت خود را از زیر سلطه رژیم آپارتاید رهایی بخشد.
🔸️آزادی ماندلا از زندان، نماد پایان رژیم آپارتاید بود. اما کنگره ملی آفریقا به رهبری ماندلا برای اینکه رژیم حاکم، به شکل مسالمتآمیزی قدرت را واگذار کند، مذاکراتی را با فردریک دکلرک رئیس جمهور رژیم برای انتقال قدرت برگزار کرد. دکلرک در جریان مذاکرات، قدرت سیاسی را به طور کامل واگذار کرد و آپارتاید برچیده شد.
🔸️اما به موازات مذاکرات سیاسی، یک مذاکرات اقتصادی نیز در جریان بود و توجه زیادی هم جلب نمیکرد. دکلرک موفق شد با این عنوان که اقتصاد یک مسئله "فنی" است و تنها یک راه برای اداره اقتصاد وجود دارد و آن سیاستهای نئولیبرالی "اجماع واشنگتن" است، انقلابیون را متقاعد کند که طراحی پایههای اقتصادی نظام جدید را به اقتصاددانان "مستقل" رژیم حاکم، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بسپارند.
🔸️اینگونه بود که دولت جدید، در ریل نئولیبرالیسم قرار گرفت: الحاق آفریقای جنوبی به گات و پس از آن به سازمان تجارت جهانی را امضا و موانع واردات را برداشت. با اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول، کنترل دولت از روی معاملات ارزی و ورود و خرج ارز برداشته شد و راه برای سوداگریهای ارزی و خروج سرمایه از کشور باز شد. دروازهها به روی سرمایههای خارجی گشوده شد تا بلکه خارجیها ثروت بیافرینند و تنگدستان با ریزهخواری از این ثروت، سهمی نصیبشان شود. خدمات دولتی و زیرساختهای کشور خصوصیسازی شد و داراییهای ملی که اقلیت سفید پوست تصاحب کرده بودند، مصادره نشد. آموزش مدیران نظام جدید نیز به تیمهایی از بانک جهانی سپرده شد تا نئولیبرالیسم درونیسازی شود. حتی رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آپارتاید در مقام خود تثبیت شدند، چون اقتصاد یک مسئله "فنی" بود!
🔸️نتیجه این روند البته روشن بود: سال به سال به میزان فلاکت مردم آفریقای جنوبی افزوده شد. در نظام جدید ضدآپارتاید، نرخ بیکاری سیاهان دو برابر شد، دو میلیون نفر بیخانمان شدند، یک میلیون نفر از مزارع اخراج شدند، تعداد آلونکنشینها پنجاه درصد بیشتر شد، و آفریقای جنوبی به مقام نابرابرترین کشور جهان نائل آمد.
🔸️آیا ماندلا و آزادیخواهان آفریقای جنوبی طالب چنین وضعی بودند؟ هرگز. همه ماجرا این است که ماندلا و یارانش معنی "آزادی سیاسی" را خوب میفهمیدند، اما هیچ فهمی از "آزادسازی اقتصادی" نداشتند. آنها گرگهای نئولیبرال را بیش از پیش "آزاد" کردند تا سیاهان ستمدیده از آپارتاید را که مست رهایی بودند، بدرند.
@syjebraily
اجرای نسخههای استعماری بانک جهانی افتخار ندارد:
افزایش صادرات مواد خام، تضعیف تولید داخلی و واردات محصولاتی نهایی که با استفاده از همان مواد خام تولید شدهاند به چند برابر قیمت!!!
توسعه خامفروشی برنامه قطعی و واضح دشمن برای نابودی اقتصادی ایران است و قیمتگذاری دلاری مواد اولیه تولید، موتور محرک و عامل اصلی انگیزشی در افزایش صادرات مواد خام و عدم صرف آن در تولید داخل است!
👈خامفروشی مزیت نسبی ما نیست، ننگ ماست!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📌فارین افیرز: سیاست بایدن حمایت تعرفهای و یارانهای از تولید ملی است.
امروز آمریکا بالاترین سطح تعرفه بر واردات را از زمان لایحه اسموت-هاولی در 1930 دارد.
🔻ماده 4 قانون برنامه هفتم ایران: دولت مکلف است حمايتهای تعرفهای از تولید ملی را مقید به زمان کند(آزادسازی تدریجی واردات).
@syjebraily
تکرار سیاستهای غلط گذشته (ارزپاشی و طلاپاشی) نهتنها اجرای قواعد #تثبیت نیست،
بلکه از یکسو با هدر دادن منابع ملی و از سوی دیگر با عدم نتیجهدهی در بلندمدت، زمینهساز اجرای مجدد سیاستهای #تعدیل و شوک درمانی میگردد.
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
کاهش قیمت سکه با عرضهٔ شمش در مرکز مبادله
🔹برنامهٔ دیگرِ بانک مرکزی برای کاهش حباب، ضرب سکههای جدید بوده که طبق گفتهٔ رئیس اسبق اتحادیهٔ طلا و جواهر، این سکهها از محل طلاهای واردشده به کشور ضرب میشود و هیچ ربطی به ذخایر بانک مرکزی ندارد.
@Farsna - Link
امام خامنهای:
«آمریکاییها یک روزی ــ چهل پنجاه سال قبل ــ برای اینکه دلار را در داخل کشورشان تقویت کنند، طلا را که رقیب دلار بود، با قیمت بالایی از مردم خریدند و جمع کردند برای اینکه طلا در دست مردم نباشد، برای اینکه دلار در داخل آمریکا شخصیّت پیدا کند؛ [امّا] ما برای ریالِ خودمان مدام رقیب درست میکنیم!» ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
اینجا نه تنها طلا را از دست مردم جمع نمیکنیم، بلکه برعکس داریم ریال را از دست مردم جمع میکنیم.
یک بازار کذایی طلا ساختهایم که مردم خیلی راحت و قانونی بتوانند ریال را دور بیاندازند و طلا جمع آوری کنند.
دقیقا سود این بازار چیست؟
مردم ریال را تبدیل به طلا کنند چه فایدهای برای کشور دارد؟
به جای اینکه ذخایر طلای کشور را حراج کنید، این بازار کذایی طلا را حذف کنید تا برای همیشه حباب سکه و طلا از بین برود.
🖋حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374