هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پرفسور درخشان در اولین روز از چهارمین همایش ملی هجرت؛ "پیش رفته ایم"
به یکی از مسئولین طراز اول کشور گفتم بانکهای خصوصی باید حذف شوند!
گفت ما میخواستیم به یکی از بانکهای خصوصی فشار بیاوریم و آرام آرام حذفش کنیم آنقدر از همه جا فشار آمد که خدا می داند! آنوقت شما می گویید کلا بانکداری خصوصی را ملغی کنیم؟
—-
مجموعه بانکداری خصوصی کشور مثل یک اختاپوس است که هر تصمیم گیران اگر بخواهند یک پای آن را قطع کنند اولا نمی توانند ثانیا قطعا قطع کردن آن یک پا، دردی را هم دوا نمی کند.
اتفاقا اشتباه همینجاست. به جای اینکه قلب این اختاپوس نشانه رود، در حال تحریک و قوی تر کردن این هیولا هستند.
پارادایم تغییر چارچوب، به جای تغییر در چارچوب اولین تغییری است که باید در دستگاه تصمیم گیری کشور به وجود بیاید. هرچه چارچوب فاسدی مثل بانک را اصلاح کنید باعث تقویت این چارچوب خواهند شد.
به این جملات مقام معظم رهبری دقت کنید:
«مشکلات را با یک حرکت عادّی نمی شود برطرف کرد، با این حرکت معمولیِ عادّی که در کار ادارهی حکمرانی کشور هست نمیشود، یک حرکت فوقالعاده لازم است، یک حرکت جهشی لازم است، یک حرکت ابتکاری لازم است. باید نوآوری وجود داشته باشد و این کار باید انجام بگیرد. این جزو مسلّماتِ این دورهی از انقلاب است برای گام دوّم.» (مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۰۲/۲۱)
حقیقتا مقام معظم رهبری چطور باید بگویند که انقلابی فکر کنید و انقلابی عمل کنید؟
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
🔻روزنامه ایران: فروشندگان لوازم خانگی، کالاهای خود را در انبار نگهداری می کنند و حاضر به فروش نیستند/ میخواهند با افزایش نرخ دلار، قیمت را بالا ببرند
یکبار دیگر به موارد زیر دقت کنید:
▪️کمترین رشد نقدینگی در ۵۵ ماه اخیر را داریم
▪️اما بازهم افزایش قابل توجه قیمت کالاهایی که مواد اولیه آنها بر مبنای #نرخ_ارز قیمتگذاری میشود!
▪️عدم کنترل و نظارت بر بازار با ایده لزوم کوچک کردن دولت و اعتماد بر مکانیزم رهاسازی بازار!
🔹تا وقتی نپذیریم که ریشه تورم در کشور #افزایش_نرخ_ارز است و با سیاستهای ولشکن_رهاکن نمیتوان بازار را مدیریت کرد،
آش همین آش است و کاسه همین کاسه
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
عامل اصلی افزایش نقدینگیخواهی در اقتصاد ایران، افزایش نرخ ارز است!
هربار پس از اینکه فشارهای مختلف سیاسی، اقتصادی ورسانهای ذینفعان و دلاریفروشان منجر به افزایش نرخ ارز در کشور میشود، افزایش قیمت مواد تولید منجر به افزایش نیاز بنگاههای تولیدی به نقدینگی میگردد. در چنین وضعیتی حکومت یا باید با خلقپول و هدایت آن به سمت تولید، به حمایت از تولیدکنندگان بپردازد و یا با اتخاذ سیاستهای انقباضی، نابودی تولید داخلی را به نظاره بنشیند!
اگر بدنبال ریشههای افزایش نقدینگیخواهی در کشور میگردید، بازهم باید به سراغ عاملان افزایش نرخ ارز بروید!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
مهمترین وعده امام که محقق شد...
ما شما را به مقام انسانیت میرسانیم...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
قابل توجه دار و دسته رائفیپور که از بیان واژه «ناترازی» در بیان رهبری ذوق مرگ شده و شروع به متلکپرانی نمودند!
هل تؤمنون ببعض و تکفرون ببعض؟!
هرچه میگذرد بیشتر یقین میکنم که در ادبیات امروز اقتصاد سیاسی کشور، #ناترازی_اسم_رمز_گرانسازی است!
پ.ن: واضح است که ناترازی مطلوب نیست و باید مرتفع شود، اما با چه روشی؟ گرانسازی؟ یا #افزایش_تولید و #بهینهسازی_مصرف
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
پاسخ به توئیت استاد #رائفیپور:
حرف حساب رهبری این بود که با این منابع نفتی نباید وارد کننده بنزین باشیم، یعنی راهکار تولید است، نه اینکه به هر کدملی چند لیتر بنزین بدهیم و نرخ بنزین را آزاد کنیم
بحران جدی را با ایجاد یک بحران جدیتر نمیشود حل کرد
🖋حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨آورده جهانیسازی، جز فقر و نابرابری و خامفروشی چه بوده است؟
شهریورماه امسال، دولت تسلیم فشار پتروشیمیها شد و به آنها اجازه داد قیمت پایه محصولاتشان را بجای فرمول "قیمت جهانی ضربدر دلار ۲۸۵۰۰" با فرمول "قیمت جهانی ضربدر دلار نیما(الان ۳۹۵۰۰)" محاسبه کرده و در بورس کالا به حراج بگذارند. لشکری از مسئولان دولتی و کارشناسان نیز به صدا و سیما گسیل شدند تا از مزایای این اقدام بگویند و مخالفان این دلاریفروشی و گرانسازی را، موافقان "رانت و فساد و قاچاق" معرفی کنند.
دولت مدعی شد که این تصمیم با حضور تولیدکنندگان گرفته شده است. اما به زودی مشخص شد منظور از تولیدکنندگان، پتروشیمیهای ذینفع ماجرا بودهاند، نه تولیدکنندگان!
نمایندگان ۱۱هزار کارخانه پائین دست به رئیس جمهور نامه زده و شکوه کردند که این اقدام منجر به افزایش قیمت مواد اولیه تولید و در نهایت افزایش قیمت مصرفکننده و تورم خواهد شد، اما مورد بیاعتنایی واقع شدند.
با گذشت زمان کمی، مشخص شد دغدغه و نگرانی تولیدکنندگان، کاملا بجا بوده است. مواد اولیه پتروشیمی گران شد و نهایتا قیمت کالاهای وابسته به این محصولات برای مردم بالا رفت.
صحنه کاملا روشن است. ما از میان دو گزینه، یکی را باید انتخاب کنیم: یا تامین منافع دلارداران و دلاریفروشان، یا حمایت از تولیدکنندگان و مردم. متاسفم که بگویم انتخاب، گزینه اول بوده است.
منافع این سیاست که قیمت مواد اولیه ایرانی به قیمتهای جهانی گره بخورد و چه با افزایش قیمت جهانی و چه با افزایش قیمت دلار، کالای ایرانی برای مردم ایران گران شود، چیست؟ نتیجه، جز تشدید خامفروشی و افزایش فقر و نابرابری بوده است؟
کدام بخش خصوصی؟!
🔹 رهبر حکیم انقلاب در واکنش به جایگزینی شرکت فرانسوی توتال با شرکتهای زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در پروژههای نفتی تأکید کردند که لازم است پروژهها به بخش خصوصی سپرده شود.
🔹 در مذمت سیاستهای کمونیستی در تصدیگری دولت در اقتصاد اینروزها به اندازه کافی سخن گفته میشود که عمده آن عدم انگیزه در بین مدیران و کارکنان صنایع جهت افزایش بهرهوری و در نتیجه زیانده شدن آن و نیز انتصابات سیاسی و جناحی و سفارشی در رأس و بدنه بنگاههای اقتصادی است.
🔹در مقابل و برای رفع این مشکلات، نسخه خصوصیسازی تجویز و ادعا میشود که هم به شایستهسالاری منجر میگردد و هم به افزایش بهرهوری!
اما در عمل آیا آنچه در ایران با عنوان خصوصیسازی صنایع دولتی و توسعه بخش خصوصی انجام شد، در بسیاری موارد نهتنها منتج به افزایش بهرهوری و شایستهسالاری نگردید بلکه بعضاً به تعطیلی یا اخلال در عملکرد بنگاههای اقتصادی بزرگ و نامدار کشور انجامید. امری که مورد تأکید و اعتراض چندباره رهبری در خصوص نحوه اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قرار گرفت.
🔹 در خصوص چرایی عدم موفقیت خصوصیسازی های سالهای اخیر به دو دلیل زیر میتوان اشاره کرد:
اولاً واگذاری بنگاهها باید به بخش خصوصی واقعی صورت گیرد، لذا اینکه افراد و احزاب و جناحهای سیاسی با اخذ وامهای رانتی چندهزار میلیاردی از بانکهای خصوصی (یعنی پول مردم) اقدام به خرید بنگاههای اقتصادی دولتی(متعلق به مردم) نموده و آن بنگاه را عملاً به مایملک حزب و جناح خود تبدیل کنند، اسمش هرچه باشد خصوصیسازی نیست. یکی از عوامل اینکه سرکرده یکی از احزاب بدنام کشور با وقاحت در برنامه صداوسیما خود را قدرتمندتر از چند وزیر معرفی میکند، ریشه در همین نوع واگذاریها دارد.
ثانیاً بفرض اینکه بهرهوری بنگاههایی تولیدی و صنعتی بعد از واگذاری به بخش خصوصی افزایش یابد، چه بخشی از این افزایش درآمد نصیب کارگران آن خواهد شد؟ آیا جز این است که بر اساس قاعده ظالمانه #اجاره_نفس آنچه به کارگر میرسد همان حقوق قانون کار است و عمدهی افزایش درآمد به جیب مالک بنگاه خصوصی خواهد رفت؟ در این خصوص میتوان به جرأت گفت که خصوصیسازی که با هدف افزایش بهرهوری انجام شد برای کارگران تنها منجر به افزایش بهرهکشی شده است و سهم وی از سود حاصله نسبت به زمان دولتی بودن بنگاه کاهش هم پیدا کرده است.
ثالثاً ایفای نقش جدی نظارتی و هدایتی و حمایتی دولت بعد از واگذاری بنگاهها به بخش خصوصی لازمه ممانعت از تاراج آن بوسیله برخی سرمایهداران منفعتطلب میباشد. امری که با توجه به برنامههای کوچکسازی دولت از یکسو و قدرت سیاسی و اقتصادی کسانی که بنگاههای اقتصادی را تصاحب کردهاند از سوی دیگر، به خوبی محقق نشده است.
🔻 بنظر میرسد راهکار مناسب جهت حل هر دو مشکل فوق، اجرای طرح شهید بزرگوار بهشتی مبنی بر واگذاری بنگاههای اقتصادی به خود کارگران بصورت #تعاونی است تا بجای سرمایهداران، خود کارگران با تشکیل هیات مدیرهای از میان خود، مدیریت کارخانهها را به عهده بگیرند تا هم خصوصیسازی به معنای واقعی (و نه اختصاصیسازی) شکل گرفته باشد، هم ذینفع کردن همه کارگران در سود بنگاه منتج به تلاش جمعی برای افزایش بهرهوری گردد و هم با تقسیم عادلانه سود حاصله بین کارگران، عدالت اجتماعی خدشهدار نشود. در اینصورت و با توجه به ایجاد نظارت دستهجمعی توسط خود کارگران بر فرآیندهای بنگاه، لزوم حضور دولت بعنوان ناظر هم احساس نمیشود.
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
لهشدن فوتبال ژاپن زیر قدمهای مستحکم جوانان ایرانی را به همه #خودتحقیرهای_داخلی تسلیت میگم
شما چقدر سادهاید،
ژاپن عمداً باخت که به کره نخوره،
وگرنه مگه ما میتونیم ژاپن رو بزنیم؟!
👆تراوشات مغز زنگزدهء #خودتحقیرهای_داخلی
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«شاهکار مسکنی تروریسم دنیای اقتصاد»!
رسانه منحط و تروریسم اقتصادی دنیای اقتصاد در مطلبی عجیب به نقد فرهاد نیلی از بزرگان خود پرداخته و مینویسد:
«این ایده که خانه باید آنقدر بزرگ باشد تا میهمانان شب بتوانند در خانه اقامت کنند یا بتوان از آنها در خانه پذیرایی کرد، نیازمند تغییر است.
اقتصادیتر آن است که متراژ خانهها کوچکتر و اقامت میهمانان در هتلها انجام و پذیرایی در رستورانها صورت گیرد.»
این متن در ادامه جالبتر شده و میبافد که:
«اجارهنشین بودن با تحرک اقتصادی سازگارتر است و با توجه به لزوم جابهجایی جمعیت کشور در طول زمان از شهرهای داخلی به سمت سواحل خلیجفارس جای افسوس یا تاسف ندارد! نباید طوری این مساله را برای جامعه مطرح کرد که احساس بدبختی یا سرخوردگی کند.»
اینها را گذاشتم تا بدانید برای افزایش رفاه و معیشت خود در مرحله اول حرف چه کسانی را نباید گوش دهید و عاملین کوچک شدن سفره خود و تئوریزهکنندگان از بین رفتن روابط خانوادگی و اجتماعی را خوب بشناسید.
این شناخت در انتخابات آتی و پس از آن در گشایش معیشتی زندگی شما بسیار موثر خواهد بود.
لیبرالها از زالو خونخوارترند و حتی از آخرین قطره خون شما هم نخواهند گذشت..
هوشیار باشیم.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
#خبر_خوب
کمبود نقدینگی در دست مردم و رکود حاصل از آن در بازار، بالاخره دولت را به واکنش واداشت. همین واکنش دولت برای جبران نقدینگیخواهی بازار، بخوبی نشاندهنده وضعیت #توزیع_ناعادلانه_نقدینگی در بازار ایران است!
ایبنا به نقل از وزیر صمت:
«در آستانه ورود به یک مرحله تازه از تحرک بازار هستیم
فعلا ۲۰ میلیون تومان به ازای هر نفر در نظر گرفته شده اما تا ۱۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت، اعتبار سنجی کارمندان دولت از سوی شرکت ها و موسساتی که افراد در آنجا شاغل هستند تعیین میشود، اما سایر آحاد مردم به بانکها مراجعه میکنند اگر چک برداشتی و بدهی معوقی نداشته باشند اعتباری به آنها داده میشود که بتوانند از صنوفی که در حال حاضر تعدادشان ۲۰ هزار تا است بهره مند شوند»
افرایش قیمت ارز (که بدلیل قیمتگذاری دلاری مواد اولیه تولید فوراً منجر به افزایش قیمت محصولات داخلی میگردد) توامان نیاز تولیدکننده و مصرفکننده به نقدینگی را افزایش میدهد. حال که دولت سیاستهای انقباضی برای کاهش رشد نقدینگی را در پیش گرفته است، لازم است با پیادهسازی صحیح و دقیق طرحهای اصولی اقدام به #هدایت_نقدینگی_به_سمت_تولید بنماید، نه اینکه خلقپول صورتگرفته در کشور به تشخیص منفعتطلبانه بانکها، صرف اعطای تسهیلات به افراد و شرکتهای زیرمجموعه خود آنها بشود!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اندیشکده قصد
35.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 سید امیرحسین حسینی؛ پژوهشگر اندیشکده قصد در برنامه کتاب قانون شبکه یک سیما:
▫️تقاضای طبیعی سالانه خودرو در کشور حدود ۱.۵میلیون به همراه چندین میلیون تقاضای انباشته تعویض خودروهای فرسوده است!
▪️طبق آمار وزارت صمت، ۸۵درصد قدرت خرید مردم ایران برای خودرو بین ۱۵۰ تا ۵۵۰میلیون است و هر سیاست تولیدی و وارداتی که نتواند خودروی باکیفیت در این بازه قیمتی تامین کند قطعا «ناکارآمد» است.
▫️ارزیابی نرخ خودروهای وارداتی باکیفیتتر از نمونه داخلی نشان میدهد که این خودروها بیش از ۱میلیارد تومان در کشور مبدا قیمت داشته و حداقل بین ۱.۵ تا ۲میلیارد تومان به دست مصرفکننده میرسد.
▪️در شرایطی که بهخاطر روشن کردن کولر در منازل، برق صنایع قطع میگردد، واردات خودروهای برقی و تاسیس چندین هزار ایستگاه شارژ در کشور یک سیاست ناکارآمد است.
▫️راهکار حل مشکلات صنعت خودروی کشور، «آزادسازی تولید خودرو» برای همه نخبگان و متخصصینی هست که قادر به تولید خودروی باکیفیت هستند اما قانون مانع آنها شده است.
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیمت سکهی طلا به سه برابر قیمت وزن طلای خود رسیده است!
چرا؟
چون طلای مسکوک (در کنار دلار و یورو) بعنوان وسیله مبادله در کشور شناخته شده و در حال #جایگزینی_پول_رسمی مملکت است!
به همین دلیل #کشش_تقاضا برای آن افزایش یافته و موجب افزایش قیمت آن بیش از قیمت وزنی طلای آن میشود، چیزی که در بازار بعنوان #حباب قیمت سکه از آن نامبرده میشود!
و دقیقا به همین دلیل، قیمت ربع سکه نسبت به وزن آن از قیمت نیم سکه و سکه تمام بیشتر است، چون کاربرد بیشتری بعنوان وسیله مبادله (پول) دارد!
عمده تقاضای سکه و ارز بعنوان جایگزین پول ملی، برای انجام اقدامات خلاف قانون مانند فرار مالیاتی، تأمین سرمایه قاچاق، رشوه، خروج سرمایه از کشور و ... است!
راهکار چیست؟ فقط و فقط تقویت جایگاه پول ملی از طریق حذف کامل بازار آزاد ارز و طلای غیرزینتی
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
جادوی سرمایه داری لیبرال!
و اما ماجرای لیبرال سرمایه داری و ایجاد #شکاف_طبقاتی به صورتی که مردم هر چه نگاه می کنند خلاف قانون و عدالتی نمی بینند، چیست؟
ماجرا چیست که با وجود این سطح از شکاف طبقاتی مردم عاشق قله های سرمایه داری می شوند!
در حقیقت اتفاقی که افتاده این است: هم شکاف طبقاتی و بی عدالتی صورت گرفته هم هیچ کسی نمی تواند ثابت کند که خلاف عدالت است!
در این یادداشت کوتاه توضیح میدهم که چگونه این ساختار سرمایه داری شکاف طبقاتی را فارغ از افراد و اجزاء بوجود می آورد:
اول: به تعبیر شهید بزرگوار استاد مطهری "رأی و رئیس مسائل مستحدثه خود سرمایه داری است"
در حقیقت قبل از اینکه بخواهیم به پدیده های ذیل سرمایه داری بپردازیم باید ساختار و سیستم را یکبار اجتهاد کنیم
ساختاری که بدون هیچ فسادی باعث ایجاد شکاف طبقاتی و بی عدالتی می شود
دوم: باید تفاوت تبعیض و فساد را درک کنیم. تبعیض ذیل قانون و فساد خلاف قانون صورت می گیرد. اکثر دوستان خوش نیت و عدالتخواه ما درگیر مساله فساد شدند و این مطلوب لیبرالهاست که به مساله اصلی یعنی تبعیض نپردازند
فساد نهایتا دو درصد و تبعیض مربوط به 98 درصد اقتصاد است
سوم: ساختار سرمایه داری پنج بخش اساسی دارد که در هم تنیده است و مثل یک سیستم کار می کند. این پنج بخش به یک قانون و یک تاریخچه متصل شده و هیولایی به نام تمدن غرب را ساخته است
درباره پنجگانه سرمایه داری یا #مسیسم این ویدئو را ببینید.
چهارم: بعد از اینکه با ساختار سرمایه داری آشنا شدید می توانید به سراغ قانون انحصار بروید. #کپی_رایت #مالکیت_فکری
مهم ترین قانون برای ایجاد انحصار در دنیا که سمت عرضه را انحصاری می کند کپی رایت و مالکیت فکری است
بحث های مفصلی اینجاست اما من فقط به فتوای امام اشاره می کنم
امام در پاسخ به استفتائی در مورد مالکیت فکری می فرمایند که این ایجاد انحصار حق شرعی نیست
انحصار سمت تقاضا هم از طریق تبلیغات بازرگانی بوجود می آید
پنجم: همه این ماجراها بعد از قرن ها استعمار و دزدی و برده داری و استثمار است. یعنی نمی توان غارتها و دزدی های گذشته را نادیده گرفت
دزدی های قانونی از جمله قرارداد برتون وودز و مساله دلار را هم بگذارید کنار دزدی ها و غارت های آشکار
مساله دلار هم که خودش دنیایی از بحث دارد
ششم: استثمار کارگر و نیروی انسانی که در شرایط اضطرار قرار گرفته است هم در سمت هزینه درنظر بگیرید
هفتم: اما شاید مهم تر از همه اینها مساله توزیع اولیه است
ما هفت موتور تولید تبعیض در مرحله توزیع اولیه داریم
توزیع قدرت
توزیع ثروت
توزیع آموزش
توزیع منابع و معادن
توزیع رسانه
توزیع امتیازات و مجوزها
توزیع اطلاعات
توضیحات حجت الاسلام دکتر خاکی را ببینید
نکته پایانی: در این ساختار، فساد و ... هم نباشد باز شکاف طبقاتی بوجود می آید.
در این ساختار فرد می تواند بدون هیچ فسادی مولتی میلیاردر شود و دیگران را اجیر خود کند و شکاف طبقاتی جهنمی را به وجود بیاورد
همان که شهید بهشتی فرمودند: اگر این جامعه طبقاتی را با قرآن بپوشانی باز هم لجن است...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از وحید یامین پور
خیلی حیف شد... غصه خوردیم💔
سر بُرد ما از ولز و تاثیر مثبت روی فروکش کردن شلوغی های ز.ز.آ هم دوست داشتیم آمریکا رو ببریم تا کلا فتنه دفن بشه. ولی اون مرحلهی تاریخی به بصیرت و مجاهدت نیاز داشت نه اتفاقات شانسی فوتبالی. خدا از این امدادهای دوپینگی نمیکنه.
حالا هم برخی رفقا تو دلشون میگفتن رفتن به فینال و قهرمانی در شب ۲۲ بهمن چه تاثیر خوبی میتونه در انتخابات و راهپیمایی ۲۲بهمن داشته باشه. ولی انقلاب اسلامی مقدستر از این حرفاست که خدا بخواد بواسطه قِل خوردن توپ و رفتنش تو دروازه تقدیرش رو رقم بزنه. اتفاقات بزرگ، مقدمات حکیمانهی بزرگ میخوان. نمیتونیم زلف امور بزرگ مقدس رو به مسائل اتفاقی و هیجانات گره بزنیم. 😉😊
دست بچههای تیم ملّی درد نکنه. دمشون گرم. با غیرت بازی کردن🌹
🆔️ @yaminpour
احمد نبویان
لیبرالها چگونه آرژانتین را به خاک سیاه نشاندند اینروزها که سیاستهای نئولیبرالی رییسجمهور جدید آ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻ریشههای اعتقادی و فلسفی سیاستهای اقتصادی رئیسجمهور لیبرترین آرژانتین چیست؟
🔹خاویر میلی، رییس جمهور جدید آرژانتین:
▪️همان که با وعده اصلاحات اقتصادی نئولیبرال مانند #کوچکسازی_دولت و حتی حذف همه وزارتخانهها و #دلاریسازی کامل اقتصاد از طریق حذف پول ملی آرژانتین و جایگزینی آن با دلار در انتخابات پیروز شد!
▪️همان که مخالف گسترش ارتباط با #چین است!
▪️همان که نئولیبرالهای ایرانی از روی کار آمدنش ذوق مرگ شده و وعده رشد و شکوفایی اقتصاد آرژانتین را میدهند!
▪️همان که در اولین حرکت، ارزش پول ملی آرژانتین را به نصف کاهش داد و باعث اجتماع عظیم اعتراضی مردم شد!
▪️همان که علیرغم مسیحی کاتولیک بودن، قبلاً علاقه شدید خود به #رژیم_صهیونسیتی و تغییر دین خود به #یهودیت را اعلام کرده بود!
▪️همان که پلههای رشد و ترقی در مناصب سیاسی آرژانتین را بصورت انفجاری طی کرد!!!
▪️همان که گفته بود: «در صورت پیروزی درانتخابات ریاست جمهوری، اولین دیدار رسمی را از اسرائیل خواهد داشت و برنامه انتقال سفارت آرژانتین از تل آویو به اورشلیم را همانند اقدامی که دونالد ترامپ کرد، دارد»
🔹حالا در اولین سفر خارجی بعنوان رییسجمهور، به سرزمینهای اشغالی رفته و با عرقچین یهودی در کنار دیوار ندبه اشک شوق میریزد!
👈قابل توجه بچه مسلمانهای سادهدلی که هنوز درکی از ریشههای فکری اندیشههای اقتصادی #بازار_آزاد و #رهاسازی اقتصاد در جهان امروز نداشته و حتی آنرا مطابق نظر اسلام معرفی میکنند!
+ بیشتر بخوانید: لیبرالها چگونه آرژانتین را به خاک سیاه نشاندند؟
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
وجود گزینه «عجله دارم» در تاکسیهای اینترنتی، دو کاربرد بیشتر نداره:
یک حالت زمانی که مسافر واقعاً عجله داره و سامانه از این مشکل سوءاستفاده میکنه برای #تلکه_کردن یک آدم گرفتار و مضطر
حالت دوم هم مربوط به افراد برخوردارتر جامعه میشه که با پرداخت مبلغ بالاتر، براحتی در اولویت اختصاص تاکسی قرار میگیرند؛ یعنی #تبعیض به نفع سرمایهداران
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
وقتی دولت احمق یک نرم افزار راه اندازی نمی کند و یا رانندگان را توانمند نمی کند که یک پلتفرم مثل اسنپ راه بیاندازند آنوقت رانندگان اسنپ مجبور می شوند اجیر چند سرمایه دار شوند
مشکل اصلی آنجاست. مشکل این است که اسنپ یا باید در مالکیت دولت باشد و رایگان در اختیار اسنپی ها قرار دهد بدون کمیسیون و این حرفها
یا باید اسنپ به شکل تعاونی در اختیار همه رانندگان اسنپ باشد و خودشان مدیریت کنند این پلتفرم رو
وقتی این اتفاق نمیفته هم مردم ضرر میکنند هم رانندگان اسنپ و فقط سودش در جیب عده ای سرمایه دار می رود
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از احمد نبویان
⛔️ آنچه شما نباید بدانید!!!
▪️این تصاویر و هزاران تصاویر مشابه آن، روایتگر گوشهای از وضعیت اسفبار #بی_خانمان ها در شهرهای مختلف آمریکاست!
▪️معضلی که شما مشابه آن را در ایران تقریباً هیچکجا نمیبینید، اما در آمریکا به صورت یک امر کاملا متداول در آمده است. برای یک آمریکایی بسیار عادی است که فردای یک شب برفی از خانه خود بیرون بیاید و ببیند که چند نفر از جمع هزاران بیخانمان شهر، از سرما یخزده و در کنار خیابانها جان دادهاند.
▪️وضعیتی که تایمز لندن از آن با عناوین «کابوس آمریکایی»، «بحران بیخانمانی» و «شهرهای چادری(کنایه از کمپهای بیخانمانهای چادرخواب)» یاد میکند و زندگی مردی را روایت میکند که در سانفرانسیسکو روزانه دو شیفت و در هفته مجموعاً ۸۰ ساعت کار میکند (تقریباً ۲ برابر ساعات کار یک کارمند در ایران) و ماهانه ۶۴۰۰ دلار حقوق میگیرد اما بیخانمان است.
ادامه در مطلب بعد👇