🟣اندر حکایت مظلومیت خدیجه کبری و زنان نمونه تاریخ ادیان در فرهنگ ایران
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸بدون تردید، یکی از عوامل رواج بیعفتی و بیحیایی و برهنگی در میان برخی از زنان و دختران سرزمین ما فرهنگسازی غلط و سراسر اشتباه رسانههای رسمی جمهوری اسلامی از جایگاه زن در جامعه بوده است. نمایش مکرر فیلمهای شرقی و غربی با محوریت زنان، نقش بسیار مخربی در حیازدایی و عفتسوزی در میان زنان جامعه ایران داشته است.
🔹ای کاش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به جای نمایش مکرر و خستهکننده فیلمهایی مثل افسانه دونگی، جواهری در قصر، اوکنیو و دهها فیلم و سریال شرقی و غربی دیگر که مستقیم و غیرمستقیم زنان برهنه و هرزه شرقی و غربی را به عنوان الگوهای دختران و زنان جامعه اسلامی معرفی میکنند، درباره زندگی دهها و صدها زن برتر در تاریخ ادیان فیلمسازی میکردند.
🔻ای کاش مراکز فیلمسازی ما این لیاقت ومعرفت و شایستگی را پیدا میکردند که زندگی سراسر طهارت و عفت و تجارت و کار و مدیریت و حضور اجتماعی عفیفانه حضرت خدیجه کبری را به تصویر بکشند.
🔸ای کاش هنرمند و فیلمنامهنویسی این شایستگی را پیدا میکرد که زندگی عالمانه، عفیفانه و مجاهدانه زینب کبری(س) را به تصویر درآورد و این الگوی شایسته را به جامعه زنان و دختران اسلامی معرفی میکرد.
🔻ای کاش صدا و سیمای جمهوری اسلامی و بخشهای خصوصی فیلم و سریال، درباره زندگی سراسر معرفت و بردباری و زیرکی و فطانت و درایت و سیاست حضرت آسیه (همسر فرعون مصر) فیلم میساخت و مکرر در مکرر برای زنان و دختران جامعه اسلامی به نمایش میگذاشت.
🔹ای کاش از زندگی عالمانه و فقیهانه حمیده همسر امام صادق و مادر امام کاظم علیهما السلام فیلمی میساختند و جایگاه علمی و عملی و روش تربیتی و همسرداری و خانهداری آن بانوی مکرمه اسلام را به زنان و دختران ما معرفی میکرد.
🔸ای کاش هنرمندان ما میتوانستند زندگی تکتم بانو یا نجمه، همسر امام کاظم علیهما السلام را در قالب فیلمهای هنری به نمایش بگذارند. تا زنان و دختران ما میدیدند که یک دختر جوان چگونه در دستگاه معرفتی و تربیتی امام صادق و امام کاظم به یک بانوی عارف و فاضل دوران خودش تبدیل میشود.
🔻ای کاش هنرمندان ما میتوانستند درباره زندگی عروس دیگر امام صادق، سیده نفیسه، همسر اسحاق مؤتمن فیلم میساختند. زن فاضلهای که در دستگاه فکری امام صادق پرورش یافت. حافظ قرآن و از محدثان و فقیهان مورد اعتماد آن دوران بود. زنی که در احکام قضایی مورد مشورت برخی از قضات بزرگ آن دوران بود. زنی که هم «مدرس حدیث» بود و هم «مصحح حدیث». زنی که امام محمد شافعی بنیانگذار مذهب شافعیه در مباحث فقهی از او نظر میخواست و حتی وصیت کرده بود که بعد از مرگش حتیالامکان سیده نفیسه نیز در نماز او شرکت کند و چون در آن زمان سیده نفیسه به دلیل ضعف جسمانی قادر بر حضور در نماز میت امام شافعی نبود، جنازه وی را به منزل سیده نفیسه آوردند. افزون بر اینها، در مسائل عرفانی و معنوی نیز مورد مراجعه عارفان و زاهدان بزرگی چون ذوالنون مصری و بشر حافی بوده است.
🔹ای کاش و ای کاش صدا و سیمای ما و مراکز هنری ما این توان و فهم و درک را داشتند که زندگی سراسر مجاهدت و معرفت و سیاست و حضور اجتماعی حضرت معصومه سلام الله علیها را به تصویر بکشند. زنی که امام صادق سالها پیش از تولدش درباره جایگاه معنوی و ملکوتی او چنین فرمود: «مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ».
♦️افزون بر اینها در دوران انقلاب اسلامی فراوان بوده و هستند زنان وارسته و شایستهای که زندگیشان پر از شجاعت و معرفت و شعور و شور و حماسه بوده و هست. حقیقتاً زندگی برخی از مادران شهدا و تعداد فراوانی از همسران شهدا آنقدر زیبا و دلنشین و جذاب است که ظرفیت ساخت مجموعههای تلویزیونی صد قسمتی را دارد.
🔻اگر این زنان معرفی میشدند، محال بود پارهای از دختران و زنان این سرزمین بیعفتی و بیحیایی اختیار کرده و برهنگی را مصداق آزادی و پیشرفت بپندارند.
#زن
#عفت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢لزوم طراحی سازوکار مشارکت مردم در حکمرانی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
رهبر حکیم انقلاب سیزده سال پیش (۲۰ مهر ۱۳۹۰) در اجتماع بزرگ مردم کرمانشاه فرمودند:
«هر جایی که ناکامی هست، به خاطر این است که ما نتوانستیم حضور مردم را در آن عرصه تأمین کنیم»
این یک حقیقت دینی و الهی است که از سوی رهبر فرزانه انقلاب بیان شده است. مردمیسازی از اصول فلسفه اجتماعی و نظام حکمرانی و تربیتی همه پیامبران الهی است. از مهمترین فلسفههای بعثت پیامبران این بوده است که خود مردم برای اقامه عدل و قسط برخیزند: «لیقوم الناس بالقسط».
یک نظام اسلامی اصیل و راستین نظامی مردمی است. برخلاف تصور برخی از سطحینگران، مردمیبودن انقلاب و مردمسالاری دینی منحصر به انتخاب مستقیم یا غیرمستقیم مسؤولان ارشد نظام توسط مردم نیست.
در جمهوری اسلامی سازوکار انتخابات مردمی به زیبایی و با دقت طراحی و تدوین و اجرا شده و دهها بار کارآمدی و موفقیت و سلامت خود را نیز نشان داده است. اما مع الاسف سازوکار روشنی برای نقشآفرینی مردم در لایههای مختلف حکمرانی، اعم از لایههای «تصمیمسازی»، «تصمیمگیری»، «اجرا» و «نظارت» تدوین و طراحی نشده است. و این مهمترین عامل ناکامیها و ناکارآمدیها در بخشهای فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی است.
باید سازوکار نقشآفرینی مردم در حکمرانی و مدیریت جامعه بر اساس اندیشه اسلامی تدوین شود. این مطالبهای است که یک سال و نیم قبل (در تاریخ ۸ شهریور ۱۴۰۱) رهبر معظم انقلاب از دولت مردمی آیتالله رئیسی داشتهاند:
«تعریف کنید که چه جور میشود مشارکت مردم را جلب کرد؛ چه در زمینههای مالی و اقتصادی، چه در زمینههای سیاسی، چگونه میشود از فکر مردم و از نظر مردم استفاده کرد»
#مردم
#اقتصاد
#حکمرانی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢مسجدِ کارآمد و جهتبخش
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مسجد از جمله معدود نهادهای اجتماعی، فرهنگی و دینی است که به دستور خدای متعال پیریزی و ساخته شده و بر عمران و آبادانی آن هم به طور ویژه تأکید شده است:
إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلَّا اللَّهَ ۖ فَعَسَىٰ أُولَٰئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ (توبه، ۱۸)
مساجد خدا را تنها كسانى آباد مىكنند كه به خدا و روز بازپسين ايمان آورده و نماز برپا داشته و زكات داده و جز از خدا نترسيدهاند، پس اميد است كه اينان از راهيافتگان باشند.
این نهاد مقدس از صدر اسلام تاکنون منشأ و مبدأ تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فراوانی در عالم اسلام بوده است.
عالیترین سطح معماری و هنر هر دورهای از تحولات تاریخی و سیاسی و اجتماعی کشورهای اسلامی را در مساجد برجای مانده از آن دوران میتوان دید.
هماکنون حدود ۴ میلیون مسجد در سراسر جهان وجود دارد. حتی در کشورهای غیر اسلامی نیز مساجد متعددی وجود دارد.
توجه به کارکرد تاریخی مساجد، ظرفیتهای بینظیر تربیتی و تعلیمی آنها در دوران معاصر، مردمی بودن مساجد، مخلصانه و بیچشمداشت بودن فعالیتهای مسجدیان و اعتقاد و باور عامه مردمان به مسجد و مسجدیان و ... ایجاب میکند که بیش از پیش در اندیشه کارآمدسازی و بهینهسازی ظرفیتهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی مساجد باشیم.
بدون تردید مساجد، از جملهی ظرفیتهای بزرگِ مردمیسازی اقتصاد و فرهنگ و سیاست در جامعه اسلامی به شمار میروند. نباید از این ظرفیت بینظیر غافل بود.
#مسجد
#فرهنگ
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟣آدرس غلط ندهیم! فرافکنی بس است!
🔹خودمان بیش از اینستاگرام و فضای مجازی و تهاجم فرهنگی غرب، در ولنگاری عدهای از زنان و دختران مقصریم!
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻آیا کشوری را سراغ دارید که به صورت رایگان و با هزینه بیتالمال و با بهترین دوبله و کیفیت، فیلمها و سریالهای منعکسکننده ارزشها و فرهنگهای بیگانه و بعضاً کاملاً مخالف با ارزشها و فرهنگ خودش را برای مردم خود به نمایش بگذارد؟
🔻آیا کشوری را سراغ دارید که دهها سال به صورت روزانه و مداوم در قالب نمایش فیلم و سریال، مستقیم یا غیرمستقیم، زنان نیمهبرهنه شرقی و غربی را به عنوان الگوی زنان موفق به جامعه دینی خودش معرفی کند؟
🔹بله، از بدو تأسیس تلویزیون در ۱۱ مهر ۱۳۳۷ تاکنون این رویه بر تلویزیون ایران حاکم بوده است. زمانی که حبیب ثابت و فرزندش ایرج، دو عضو از جامعه بهائیان ایران، نخستین بار تلویزیون را وارد ایران کردند و به نمایش فیلمهای آمریکایی پرداختند، تا بیست سال بعد از آن یعنی تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ کارکرد اصلی تلویزیون نمایش برهنگی و ترویج فرهنگ غرب در میان مخاطبان ایرانی خود بود.
🔸اما در آن زمان اغلب مردم یا امکان بهرهمندی از تلویزیون را نداشتند و یا به دلیل گرایشهای شرعی، تمایلی به استفاده از آن نداشتند به همین دلیل تلویزیون نتوانست تأثیرگذاری فرهنگی خود را در میان قاطبه مردم ایران برجای گذارد.
♦️اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شکلگیری صدا و سیمای جمهوری اسلامی و توسعه شبکه برق و زیرساختهای رفاهی، مردم و خانوادههای مسلمان با طیب خاطر البته بعضاً با احتیاط، به مشاهده تلویزیون پرداختند. سؤالات شرعی مردم از امام(ره) و سایر مراجع تقلید درباره موسیقیهای پخش شده از صدا و سیما و مشاهده صورت زنانی که در پخش زنده حضور دارند و ... همگی نشان از دغدغه فرهنگی و ارزشی مردم در دهه اول انقلاب داشت.
🔸اما مع الاسف مدیران صدا و سیمای ما اکثر زیرساختهای ایجاد شده و دهها شبکهی تلویزیونی را در اختیار پخش فیلمها و سریالهای شرقی و غربی قرار دادهاند و در مجموع ۶۵ سال است که زنان و دختران عفیف و محجبه این سرزمین تحت شدیدترین فشارهای روانی برای کنار گذاشتن عفت و حجابشان قرار گرفتهاند! بنابراین بعد از یک تهاجم فرهنگی ۶۵ساله علیه حجاب و عفاف، مشاهده زنان بیحجاب در جامعه جای تعجب ندارد. تعجب از زنان و دخترانی است که هنوز چادر و حجاب بر سر دارند! تعجب از مردانی است که هنوز غیرت مردانگی خود را حفظ کردهاند!
🔹به هر حال نیازی به گفتن ندارد که بخش نه چندان اندکی از زنان و مردان و دختران و پسران این سرزمین در یک تهاجم چند ده ساله توسط ابزارهای خودمان و با هزینههای بیتالمال مسلمین، ارزش چندهزار ساله عفاف و حجاب خود را رها کردهاند. پس بهتر است فکری به حال خودمان و مدیریت فرهنگی خودمان کنیم تا اینکه دائماً از تهاجم فرهنگی غرب و اینستاگرام و فضای مجازی سخن بگوییم!
🔻توجه: البته این سخن به معنای نادیده گرفتن عوامل دیگر (مثل ماهوارهها و ولنگاری مدیریتی در فضای مجازی و ...) در «عفتزدایی» و «غیرتسوزی» نیست. اما معتقدم نقش صدا و سیمای خود ما را در زوال فرهنگ ایرانی اسلامی نباید نادیده گرفت.
شناخت علل و عوامل ناهنجاریهای اجتماعی و وزندهی دقیق به هر کدام از عوامل، مهمترین گام برای درمان ناهنجاریهاست. باید مواظب باشیم که آدرس اشتباه ندهیم و نگیریم.
#حجاب
#فرهنگ
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢برکات مسجد در کلامی از امام حسن مجتبی(ع)
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸امام حسن مجتبی علیه السلام درباره آثار و برکات اعتقادی، معرفتی، اجتماعی و اخلاقی ارتباط مستمر با مسجد میفرماید:
✔️مَنْ أَدَامَ الِاخْتِلَافَ إِلَى الْمَسْجِدِ أَصَابَ إِحْدَى ثَمَانٍ؛کسی که ارتباطی پیوسته با مسجد داشته باشد [دست کم] یکی از این هشت چیز را نصیب خواهد برد:
1.آيَةً مُحْكَمَةً؛ نشانهای محکم؛
2. وَ أَخاً مُسْتَفَاداً؛ برادری قابل استفاده؛
3. وَ عِلْماً مُسْتَطْرَفاً؛ دانشی تازه؛
4. وَ رَحْمَةً مُنْتَظَرَةً؛ رحمتی مورد انتظار؛
5. وَ كَلِمَةً تَدُلُّهُ عَلَى الْهُدَى؛ سخنی که او را به راه هدایت راهنمایی کند؛
6. أَوْ تَرُدُّهُ عَنْ رَدًى؛ یا سخنی که او را از هلاکت باز دارد؛
7. وَ تَرْكَ الذُّنُوبِ حَيَاءً؛ ترک گناهان از روی شرم؛
8. أَوْ خَشْيَةً؛ یا ترک گناهان از روی ترس مقدس.
🔻نکته اول: درباره اینکه منظور از « آيَةً مُحْكَمَةً» چیست، تفاسیر مختلفی قابل طرح است، اما میتوان آنگونه که #میرداماد و #ملاصدرا گفتهاند، منظور از آن را معرفت نظری به باورهای بنیادین مثل خداشناسی و جهانشناسی و پیامبرشناسی و امثال آن دانست. (میرداماد در تعلیقه بر اصول کافی، ج۲، ص۶۶-۶۷) و یا آنگونه که #امام_خمینی(ره) گفتهاند، منظور از آن را «علوم عقلیه»، «عقاید حقه» و «معارف الهیه» دانست. (شرح چهل حدیث، ص۳۸۵-۳۹۶)
🔻 نکته دوم: امام مجتبی علیه السلام در این حدیث به صورت ضمنی کارکردها و کارویژههای مورد انتظار از مسجد را هم بیان کردهاند.
#مسجد
#امام_حسن
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
https://virasty.com/Ahmadhoseinsharifi/1711304483994073187
✔️«شیطان» و «نفس اماره»، دو وسوسهگر اصلی معصیتاند؛
✔️پیامبر اکرم(ص)فرمود: در ماه رمضان شیاطین در غل و زنجیرند (وَ الشَّيَاطِينَ مَغْلُولَة)؛
🔻پس اگر در این ماه باز هم «میل به گناه» در خود دیدیم، فرافکنی نکنیم؛ باب وسوسه شیاطین در این ماه بسته است: «تا دیر نشده است چارهای برای نفس بداندیش خود کنیم.»
#نفس_اماره
#شیطان
#ماه_رمضان
من از این نفس، از این بی سروپا خسته شدم
خودم از دست خودم آه خدا خسته شدم
اینکه هر روز بیایم تو مرا عفو کنی
بروم باز خطا پشت خطا خسته شدم
من از این چشم که جز تو همه را می بیند
از همین کوری و این منظره ها خسته شدم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢نقش عقل و دین در کنشهای اجتماعی در روایتی از امام حسن مجتبی (ع)
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸#امام_حسن مجتبی علیه السلام در دو جمله کوتاه رابطه علیّ و معلولی میان «عقلانیت و ادب» و «دیانت و حیاء» را به زیبایی بیان میکند:
یک. «لَا أَدَبَ لِمَنْ لَا عَقْلَ لَهُ؛ کسی که عقل نداشته باشد، ادب ندارد.»
این سخن بدان معناست که برای سنجش میزان برخورداری افراد و جوامع از #عقلانیت، میتوان به سنجش میزان #ادب (رفتاری و گفتاری و نوشتاری و ...) آنان پرداخت. به تعبیر دیگر، برای ترویج ادب و اصلاح ادب و آداب اجتماعی باید عقلانیت را تقویت کرد.
دو. «وَ لَا حَيَاءَ لِمَنْ لَا دِينَ لَهُ؛ کسی که دین نداشته باشد #حیاء هم ندارد.» این بدان معناست که راه «حیاءگستری» در جامعه، تقویت بنیانها و باورهای دینی مردم است. و به تعبیر دیگر، «رواج بیحیایی» در جامعه به معنای «رواج بیدینی» در جامعه هم است.
🔻به تعبیر دیگر میتوان گفت که امام حسن مجتبی علیه السلام در این دو جمله کوتاه، دو راهبرد اصلی برای «ادبگستری» و «حیاگستری» را بیان کردهاند: «تقویت عقلانیت» و «تحکیم بنیانهای فکر دینی»
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸۶ فروردین ۱۳۶۸ سالروز عزل آقای منتظری از قائم مقامی رهبری توسط امام خمینی ره است.
🔹امام در بخشی از نامه خود خطاب به آقای منتظری مینویسد:
«از آنجا که روشن شده است که شما این کشور و انقلاب اسلامی عزیز مردم مسلمان ایران را پس از من به دست لیبرال ها و از کانال آنها به منافقین می سپارید، صلاحیت و مشروعیت رهبری آیندۀ نظام را از دست داده اید. شما در اکثر نامه ها و صحبت ها و موضعگیری هایتان نشان دادید که معتقدید لیبرال ها و منافقین باید بر کشور حکومت کنند. به قدری مطالبی که می گفتید دیکته شدۀ منافقین بود که من فایده ای برای جواب به آنها نمی دیدم. ... نامهها و سخنرانیهای منافقین که به وسیلۀ شما از رسانههای گروهی به مردم میرسید؛ ضربات سنگینی بر اسلام و انقلاب زد و موجب خیانتی بزرگ به سربازان گمنام امام زمان ـ روحی له الفداء ـ و خون های پاک شهدای اسلام و انقلاب گردید؛ برای اینکه در قعر جهنم نسوزید خود اعتراف به اشتباه و گناه کنید، شاید خدا کمکتان کند. ...» (صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۳۳۰ - ۳۳۲)
🔻از نظر #امام_خمینی(ره) عامل اصلی سقوط آقای #منتظری و فرو افتادن او به قعر جهنم، همدلی و همراهی و همسخنی با منافقین بود.
🔸متأسفانه هنوز هم عدهای از مریدان ایشان و عدهای از عمامه به سرها، همین رویه را با «اینترنشنال» و «من و تو» و «صدای آمریکا» و بیبیسی» و ... دارند. و در همین حوادث اخیر درمانگاه قرآن و عترت قم دیدیم که خبر چنان فاسقان و معاندانی را به عنوان منبع فتوای فقهی خود قبول کردند و خواسته آنها را در قالب حکم فقهی صادر کردند!
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«تعالی فرهنگی» و «جهش اقتصادی» در پرتو «مشارکت مردمی»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸از مهمترین کارویژههای پیامبران و فرستادگان خدای متعال «مردمیسازی فرهنگ، اقتصاد، جامعهپردازی و تمدنسازی» بوده است. قرآن کریم به صراحت میفرماید: «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ (حدید، ۲۵) ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم به عدالت برخیزند.» یعنی رسالت پیامبران این بوده است که خود مردم را به سطحی از رشد و شخصیت برسانند که خودجوش و آتش به اختیار به اقامه قسط و عدل بپردازند. عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی، عدالت فرهنگی، عدالت آموزشی و عدالت سیاسی جز با مشارکت مردم و جز با حضور مستمر و آزاد و آتش به اختیار مردم امکان تأمین ندارد.
🔻به همین دلیل، همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب میفرمایند: «حکومت آینده حضرت مهدی موعود، یک حکومت مردمىِ به تمام معناست. ... یعنی متّکی به ایمانها و ارادهها و بازوان مردم است. امام زمان، تنها دنیا را پُر از عدل و داد نمیکند؛ امام زمان از آحاد مؤمن مردم و با تکیه به آنهاست که بنای عدل الهی را در سرتاسر عالم استقرار میبخشد و یک حکومت صددرصد مردمی تشکیل میدهد.» (۳۰ مهر، ۱۳۸۱)
🔹به هر حال، بدون مردم و بدون مشارکت و حضور مردم نه تنها امکان «نهادینهسازی فرهنگ اسلامی ایرانی» را نداریم؛ بلکه امکان «دفاع از کیان فرهنگی و ارزشهای ملی و دینی» خود را هم نداریم. و در تقابل با جنگ فرهنگی قطعاً شکست خواهیم خورد. باید مردم را پای کار آورد. بلکه باید کار را به دست مردم داد.
کار عمدهی دولت باید تسهیلگری و زمینهسازی و مانعزدایی از حضور مردم باشد. حتی در انجام همین وظیفه نیز باید از مشارکت مردم و نخبگان استفاده کند و راههای تسهیلگری و مانعزدایی و نظارت خود را با استمداد از جامعه نخبگانی و عمومی مردم به دست آورد.
🔻تجربه هم نشان داده است که در هر میدانی که کار به مردم سپرده شده است و دولت فقط نقش تسهیلگیری و نظارت را بر عهده داشته است، شاهد موفقیت چشمگیر بودهایم.
🔸مشارکت مردمی در تولید و مردمیسازی اقتصاد و فرهنگ و حتی سیاست از مطالبات بر زمین مانده حضرت ولایت، نائب المهدی، است. همگی باید تلاش کنیم این خواسته محقق شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۸ شهریور ۱۴۰۱ در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت فرمودند:
«تعریف کنید که چه جور میشود مشارکت مردم را جلب کرد؛ چه در زمینههای مالی و اقتصادی، چه در زمینههای سیاسی، چگونه میشود از فکر مردم و از نظر مردم استفاده کرد»
و در تاریخ ۲۶ دی ۱۴۰۲ در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور درباره جایگاه و نقش مردم در نظام اسلامی فرمودند:
«روشن است که رسیدن به هدفهای اسلامی، حالا اسمش را بگذارید «نظام اسلامی» در نهایت «تمدن اسلامی»، جز با حضور مردم، جز با توجّه و مبادرت مردم امکانپذیر نیست؛ باید مردم بخواهند، مردم بیایند، مردم اقدام کنند. این برای ما یک اصل شد؛ حالا یک نفری مسئولیّت دولتی دارد، برای جلب مردم، جذب مردم، آوردن مردم به صحنه یک جور باید عمل بکند، یک وقت یک نفری در منبر نماز جمعه فعّال است، او یک جور [دیگر]؛ یعنی توجّه داشته باشیم که مسئلهی «مردم» یک اصل اسلامی است، بدون آن کاری نمیشود کرد، به هدفها نمیشود رسید، به حیات نمیشود رسید.»
♦️دانشگاهها نیز نه تنها باید بخش اعظمی از آموزش و پژوهش و فناوری خود را به سمت و سوی نیازهای مردم سوق دهند، کاری که در وزارت عتف دولت سیزدهم به شکل مطلوبی در حال انجام است، بلکه باید مردم و نهادهای مردمی و تشکلهای سیاسی و انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی و بدنه اصلی دانشجویی و اعضای محترم هیئت علمی و یاوران علمی را در بخشهای مختلف «تصمیمسازی»، «تصمیمگیری»، «اجرا» و «نظارت» پای کار بیاورد. در این صورت است که شاهد جهشی عظیم در عرصه پژوهش و فناوری و تولید علم خواهیم بود.
#اقتصاد
#فرهنگ
#دانشگاه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢شعار سال و خلع سلاح روشنفکران غربگرا
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻بیچاره روشنفکران غربزدهای که عمری است فریبکارانه و به دروغ، نظام مردمسالاری دینی را نظامی استبدادی و بیاعتنای به مردم و بلکه مردمستیز معرفی کردهاند! اکنون میبینند که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در کنار همه تأکیداتی که در سه دهه اخیر بر نقش مردم در حکمرانی داشتهاند، سال ۱۴۰۳ را نیز سال جهش تولید با «مشارکت مردم» نامیده است!
این نشان میدهد که باور به مردم و تأکید بر نقش بیبدیل آنان در حکمرانی، از اصول اصلی «مردمسالاری دینی» است.
🔸انتظار داریم، همه جریانهای سیاسی و فکری نیز فرصت را مغتنم بشمارد و اگر واقعاً مردم را دوست دارد و پیشرفت و تعالی این کشور و ملت را میخواهد، راهکارها و برنامههایی عملی خود را درباره شیوههای نقشآفرینی مردم در جهش تولید در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و علمی ارائه دهد.
#تولید
#مردم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢از پژوهشهای تقاضامحور تا پژوهشهای نیازمحور
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸این روزها فراوان از لزوم «تقاضامحور بودن پژوهشها» سخن گفته میشود. به گونهای که «تقاضامحوری» و «خودگردانی» از سوی وزارت عتف، به عنوان دو شرط لازم برای اجازه تأسیس هر نوع پژوهشکدهای (حتی در زمینه فلسفه و علوم پایه) در مراکز آموزش عالی کشور شمرده میشوند.حتی وزارت عتف در یک کار بزرگ و ارزشمند و بیسابقه، سامانهای باعنوان «نظام ایدهها و نیازها» (=نان) طراحی و راهاندازی کرده است. و مشوقهای خوبی برای ارتباط عملی و واقعی پژوهشگران با این سامانه هم تعریف کرده است. و موسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام (ISC) نیز سهم قابل توجهی از رتبهبندی مراکز آموزش عالی را به داشتن چنین پژوهشهایی اختصاص داده است.
🔹اصل این اهتمام، امری ارزشمند و قابل تحسین است. و نقشی جدی در تبدیل علم به فناوری و ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و در نهایت تجاریسازی تحقیق و پژوهش دارد.
🔻در عین حال، معتقدم این نگاه اگر به درستی مدیریت نشود میتواند آسیبهایی جدی و «سختْجبران» بر پیکره پژوهش کشور وارد کند.
توضیح آنکه: میان تقاضامحور بودن پژوهش و نیازمحور بودن آن تفاوت است؛
«تقاضامحوری»، هر چند بسیار مهم است اما این پیامد نامطلوب را هم دارد که پژوهشگران را تابع بازار و صنعت و جامعه میکند و استقلال فکری و خلاقیت ذاتی آنان را میستاند. موجب انفعال پژوهشگر و موسسات پژوهشی میشود؛
اما «نیازمحوری» اگر معنای وسیع و گسترده «نیاز» مراد باشد، میتواند مدافع خلاقیت و پیشبرنده جامعه پژوهشی باشد. توضیح آنکه نیازها دو دستهاند: نیازهایی که خود نیازمندان (جامعه و صنعت) به آنها توجه دارند و به همین دلیل تقاضای تأمین آنها را دارند (که این نوع از نیازمحوری داخل در همان تقاضامحوری است)؛ و نیازهایی که هر چند واقعیاند اما خودِ نیازمندان به آنها توجه ندارند؛ و به همین دلیل تقاضایی نسبت به رفع آنها هم ندارند.
پژوهشگران به دلیل نخبگی ویژهای که دارند، ممکن است تشخیص دهند که جامعه نیازمندیهایی دارد که خودش از آنها آگاهی ندارد به همین دلیل تقاضایی هم نسبت به آنها ندارد و به همین دلیل حاضر نیست که برای آنها هزینه کند. اگر مسؤولان و مدیران کلان جامعه نیز بخواهند آموزش و پژوهش کشور را بر مدار خواستهها و تقاضاهای بالفعل صنعت و جامعه سامان دهند، نه تنها موجب انفعال نظام آموزش و پژوهش خواهند شد، بلکه موجب میشوند که تدبیری عالمانه و دوراندیشانه برای تأمین نیازهای واقعی اما ناخواسته صنعت و جامعه اندیشیده نشود.
«خواستهها و تقاضاها» را همگان درک میکنند؛ و برای فهم خواستهها نیازی به پژوهش نداریم! اما فهم «نیازها» چنین نیست؛ درک پارهای از نیازها کار عامه مردمان نیست. فقط از عهده نخبگان و محققان برمیآید. و حتی فهم و کشف پارهای از نیازها توسط نخبگان و پژوهشگران نیز خود نیازمند پژوهش است.
#پژوهش
#دانشگاه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴راهبرد توسعه دیاثت
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻دیدم که یکی از سلاطین و اسطورههای قدیمی فوتبال کشورمان که بعضاً مشهور به داشتن مرکز خیریه و حسینیه(!) و ... بوده و هست، تصویر نیمه برهنه همسر و دختران خود را در شبکههای مجازی به نمایش گذاشته است! و به این کار خود هم افتخار کرده است!
🔹از این حجم بیحیایی و بیغیرتی و حاکمیت نفسانیت، آن هم در ماه مبارک رمضان (که به تعبیر پیامبر اکرم(ص) شیاطین در غل و زنجیرند)، دلم گرفت!
🔸بپذیریم که دشمن در پروژه غیرتزدایی و حیاسوزی و «توسعه دیاثت» بسیار موفق بوده است!
🔻باید از فرد و جامعهای که به گناه و بیحیایی و بیغیرتی افتخار کند، ترسید! اگر مؤمنان به طور جدی به وظیفه نهی از منکر عمل نکنند، به طور قطع و یقین آینده دردناک و عذابآلودی در پیش خواهیم داشت.
🔹خدای متعال میفرماید:
«لُعِنَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ بَنِی إِسْرائِیلَ عَلی لِسانِ داوُدَ وَ عِیسَی ابْنِ مَرْیمَ ذلِک بِما عَصَوْا وَ کانُوا یعْتَدُونَ* کانُوا لا یتَناهَوْنَ عَنْ مُنکرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ ما کانُوا یفْعَلُونَ؛ (مائده، ۷۸-۷۹) از بنی اسرائیل آنان که کافر شدند، بر زبان داوود و عیسی بن مریم لعن و نفرین شدند، این بدان جهت بود که گناه میکردند و تجاوز مینمودند. آنها از منکراتی که انجام میدادند یکدیگر را نهی نمی کردند. چه بدکاری پیشه ساخته بودند.»
🔸پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
إِذَا أُمَّتِی تَوَاکلَتِ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْی عَنِ الْمُنْکرِ فَلْتَأْذَنْ بِوِقَاعٍ مِنَ اللَّهِ تَعَالَی؛ زمانی که امت من امر به معروف و نهی از منکر را به یکدیگر واگذارند، (یعنی هر کس سکوت کند به انتظار اینکه گروهی خاص و یا دیگران امر به معروف و نهی از منکر کند و در نتیجه هیچ کس قیام نکند) باید آماده پذیرش عذاب و هلاکت خداوند باشند.»
#غیرت
#حجاب
#امر_به_معروف
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢استغفار و سجدههای طولانی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پیامبر اکرم(ص) در ضمن خطبهای که درباره فضیلت ماه مبارک رمضان بیان کردند، توصیههای مهمی را برای بهرهمندی بیشتر از فیوضات این ماه بزرگ بیان کردند. از جمله بر دو نکته انگشت گذاشتند: «استغفار» و «سجدههای طولانی». استغفار مایه آزادی جان ما از زندان گناهان و قفس مغلق غفلتهایمان و در نتیجه پرواز جان در ملکوت الهی میشود. و سجدههای طولانی هم موجب سبک شدن بار گناهان و در نتیجه پرواز راحتتر و مطمئنتر.
فرمود: أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَكُفُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ؛ ای مردم! جانهایتان در گروه اعمالتان است، پس با استغفار آنها را آزاد کنید.
وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِيلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم؛ و پشتهايتان از گناهان سنگين شده است، آنها را با سجدههاى طولانى سبك كنيد.
#سجده
#ماه_رمضان
#خطبه_شعبانیه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢امیرمؤمنان علیه السلام و مواجهه با بیحیایی زنان
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸یکی از مهمترین عوامل «بیعفتی» و بیحیایی زنان و دختران، «بیغیرتی» مردان و همسران آنها است. به همین دلیل، شیاطین انس و جن همواره پیش از آنکه مستقیماً زنان را دعوت به بیحیایی و برهنگی و بیعفتی کنند، غیرت و فضیلت دفاع از ناموس را از مردان میستانند. وقتی غیرت یعنی «نیروی دفاع از ارزشها» را از مردان گرفتند، به راحتی میتوانند بیعفتی و بیحیایی در زنان را رواج دهند.
🔹قرآن کریم هم در تشریح راهبرد فرعون برای استیلای بر جامعه و «توسعه فساد» ابتدا مسأله «غیرتزدایی» از مردان و پسران را مطرح میکند: «يُذَبِّحُ أَبْناءَهُم» و سپس «حیازدایی» از زنان را بیان میکند: «وَ يَسْتَحْيي نِساءَهُمْ» (قصص، آیه۴)
🔻به همین دلیل است که #امیرمؤمنان علیه السلام نیز در دوران حکومت خود، وقتی از رفتارهای هنجارشکنانه و خارج از چهارچوب برخی از زنان و دختران عراق و کوفه مطلع شد، به جای سرزنش مستقیم زنان، به مردان و همسران آنان نهیب زد و فرمود چرا غیرت نمیورزید؟ چرا اجازه میدهید زنان و دخترانتان چنین کنند؟!
«يَا أَهْلَ الْعِرَاقِ نُبِّئْتُ أَنَّ نِسَاءَكُمْ يُدَافِعْنَ الرِّجَالَ فِي الطَّرِيقِ أَ مَا تَسْتَحْيُونَ؛ اى اهل عراق، شنيدهام كه زنان شما در راهها با مردان برخورد مىكنند (به يك ديگر شانه مىزنند) آيا خجالت نمىكشيد؟»
براساس نقلی دیگر آن حضرت فرمودند:
«أَ مَا تَسْتَحْيُونَ وَ لَا تَغَارُونَ نِسَاءَكُمْ يَخْرُجْنَ إِلَى الْأَسْوَاقِ وَ يُزَاحِمْنَ الْعُلُوجَ؛ و فرمود: آيا شرم نمىكنيد و به غيرت نمىآييد كه زنان شما به بازارها مىروند و با مردهاى كفّار شانه به هم مىزنند و مزاحمت ايجاد مىكنند.»
🔸خدا رحمت کند #شهید_مطهری را چه زیبا رابطه بیغیرتی مردان و بیعفتی زنان را تشریح کردهاند:
«اگر زنى آلوده شد، مردْ ديگر نمىتواند ادعاى شرافت كند، ... زن در جهات عفتى، ناموس مرد است ... يعنى اگر زنى- العياذ باللَّه- در مسائل عفت آلودگى داشته باشد دامن مرد آلوده مىشود، ... قرآن مىگويد: «خبيثات مال خبيثين است». زنهاى ناپاك مال مردان ناپاك است و زنان پاك مال مردان پاك است، اين ناظر به پاكى ناموسى است؛ يعنى مردِ ناپاك است كه غيرت را از دست مىدهد و زن ناپاك را مىپذيرد و ناراحت نيست كه زنش ناپاك باشد، ولى مرد پاك امكان ندارد كه زن ناپاك را بپذيرد. اين است كه طبعاً يك نوع انتخاب صورت مىگيرد. اين بيانِ حكم شرعى نيست، بلكه قرآن يك قانون طبيعى را بيان مىكند: طبعاً اين طور است كه پاكها سراغ پاكها مىروند و ناپاكها سراغ ناپاكها.» (مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج۲۶، آشنایی با قرآن(۴)، ص۴۳۲-۴۳۳)
#غیرت
#حجاب
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
⚫️واپسين سفارشهاي اميرمؤمنان علیه السلام
✍️احمدحسين شريفي
___________________
◾️گفتار و کردار و رفتار آدميان ممکن است در شرايط عادي تحت تأثير عوامل بيروني قرار گيرد و نتوانند به طور شايستهاي آيينة تمامنماي وجودي آنان به شمار آيند. به تعبير ديگر، همواره ممکن است غباري از موقعيتهاي اجتماعي و خانوادگي و هوا و هوسهاي دورانديشانه و امثال آن بر چهرة سخن و سيره آدمي بنشيند و خود واقعي او را از ديد ديگران پنهان کند. به همين دليل، همانطور که پارهاي از فيلسوفان اگزيستانسيال هم گفتهاند، يکي از بهترين راهها براي راهبري به خود واقعي هر کسي، و پي بردن به واقعيتهاي وجودي او، اين است که سخن و رفتار و کردار او را در شرايط بحراني بررسي کنيم.
◾️در زندگي هر کسي رخدادهايي هستند که خود واقعي و اصيل او را آشکار ميکنند. رخدادهايي مثل مرگ، مصيبتهاي بزرگ، موفقيتهاي بزرگ، درگيريهاي عظيم و امثال آن. اگزيستانسياليستها چنين رخدادهايي را موقعيتهاي مرزي (boundary situations) مينامند. در چنين موقعيتها و شرايطي است که آرمانها و اهداف و انگيزهها و خواستههاي واقعي افراد، به خالصترين شکل نمايان ميشود.
◾️با اين مقدمه شما را دعوت ميکنم به خواندن واپسين خواستههاي مولاي موحدان عالم و امير و فرماندة همة اهل ايمان، که در بستر شهادت، يعني در مرزيترين موقعيت، خطاب به امام حسن و امام حسين و بقيه فرزندان و اهل بيت خود و خطاب به همة کساني که تا هميشة تاريخ سخنان امام به دست آنها ميرسد، فرمودند:
1.تقواي الهي پيشه کنيد؛
2.دنبال دنيا نباشد؛ حتي اگر دنيا به سوي شما آمد؛
3.بر امور دنيوي از دسته رفته، تأسف نخوريد؛
4.کارهاي خود را براي پاداش الهي انجام دهيد؛
5.دشمن ظالمان باشيد و ياور مظلومان؛
6.در زندگي نظم داشته باشيد؛
7.اختلافات ميان خود را اصلاح کنيد؛
8.هواي يتيمان را داشته باشيد؛ مبادا فراموش شوند؛
9.همسايگان خود را حرمت نهيد؛ اينان سفارششدة پيامبرند؛
10.قرآن را پاس داريد؛ و در عمل به آن از ديگران پيشي گيريد؛
11.نماز را پاس داريد؛ چرا که ستون خيمة دين است؛
12.خانة خدا را خالي مگذاريد؛ چرا که اگر ترک شود، دشمنان دين به شما مهلت نخواهند داد؛
13.با مال و جان و زبانتان در راه خدا جهاد کنيد؛
14.با يکديگر پيوند داشته باشيد؛ از قطع رابطه بپرهيزيد؛
15.از بخشش مال خود به ديگران دريغ نکنيد؛
16.امر به معروف و نهي از منکر را ترک نکنيد؛ وگرنه بدکاران بر شما مسلط ميشوند و آنگاه ديگر خواستههاي شما مستجاب نخواهد شد؛
17.به بهانة کشته شدن من خون مسلمانان را مباح ندانيد؛
18.اگر کشته شدم، فقط حق قصاص قاتلم را داريد؛ او را مثله نکنيد؛
#اميرمؤمنان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
💐چه شهادتی! به دست شقیترین افراد دوران، در عزیزترین روز سال بعد از احیای شب ۲۱ ماه مبارک رمضان؛ مبارکت باد سردار سرافراز.
برای ما هم دعا کن.
🔸رهبر حکیم انقلاب اسلامی بعد از موشکباران پایگاه آمریکایی عین الاسد:
«فریاد انتقام ملت ایران، سوخت حقیقی موشکهایی بود که پایگاه آمریکایی را زیر و رو کرد»
🔻الان هم همین گونه است. موشک بدون سوخت، آهنپارهای بیش نخواهد بود.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢 شب بیست و سوم:
🔸«آن شبِ قدری که گویند اهلِ خلوت امشب است»
🖊احمدحسين شريفي
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹امشب اوج ميهمانداری خدای مهربان است؛ خدای متعال بار عام داده است؛ سفره رحمت و کرم خود را در بالاترین سطح گسترده است. هر کسی به تناسب شایستگی و لیاقت خودش میتواند از این خوان گسترده بهره برگیرد.
برای بهرهمندی هر چه بیشتر از این سفره معرفت و معنویت چند کار ویژه سفارش شده است:
یک. گفتگو درباره معارف و آموزههای سعادتبخش دین؛ شیخ صدوق در امالی (ص۶۲۹ مجلس ۹۳) میفرماید:
«من أحيا هاتين الليلتين بمذاكرة العلم فهو أفضل»
دو. پاکسازی جسم: غسل اول شب (به هنگام غروب آفتاب) و آخر شب (پیش از اذان صبح)
سه. احیاء و شبزندهداری؛ که خیلی تأکید شده و اجر و پاداشی فراوان برای بیداری امشب بیان شده است. در حدیثی از پیامبر اکرم در وسائل الشیعه چنین نقل شده است که
«مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْقَدْرِ غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَوْ كَانَتْ عَدَدَ نُجُومِ السَّمَاءِ وَ مَثَاقِيلَ الْجِبَالِ وَ مَكَايِيلَ الْبِحَار» (ج۸، ص۲۱)
چهار. خداشناسی و توحید: خواندن دعای جوشن کبیر که توحید به معنای تام کلمه است. افزون بر آن سیدابن طاووس در اقبال نیز ادعیهای را برای امشب نقل کرده است که همگی بر مدار توحیدند: به عنوان نمونه از پیامبر اکرم این دعا را برای شب بیست و سوم ماه رمضان نقل میکند:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ، سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الرُّوحِ وَ الْعَرْشِ، سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرَضِينَ، سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْبِحارِ وَ الْجِبَالِ، سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ يُسَبِّحُ لَهُ الْحِيتانُ وَ الْهَوامُّ وَ السِّباعُ فِي الآكامِ، سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ سَبَّحَتْ لَهُ الْمَلائِكَةُ الْمُقَرَّبُونَ. سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ عَلا فَقَهَرَ، وَ خَلَقَ فَقَدَرَ، سُبُّوحٌ سُبُّوحٌ، سُبُّوحٌ سُبُّوحٌ، سُبُّوحٌ سُبُّوحٌ، سُبُّوحٌ، قُدُّوسٌ قُدُّوسٌ، قُدُّوسٌ قُدُّوسٌ، قُدُّوسٌ قُدُّوسٌ، قُدُّوسٌ، أَنَّ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَغْفِرَ لِي وَ تَرْحَمَنِي، فَإِنَّكَ أَنْتَ الْأَحَدُ الصَّمَدُ.
پنج. ابراز ناتوانی و ضعف و هیچ بودن خود دربرابر خدای متعال:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لَا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لَا ضَرّاً وَ لَا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءاً أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِي وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِي وَ قِلَّةِ حِيلَتِي فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَيَّ مَا آتَيْتَنِي فَإِنِّي عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لَا لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِي وَ لَا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأْتَ عَنِّي فِي سَرَّاءَ وَ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلَاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعاء»
شش. توسل به واسطههای فیض الهی به ویژه قرآن کریم و آموزهها و معارف نهفته در این کتاب الهی؛ توسل به معصومان علیهم السلام به ویژه امام حسین علیه السلام و امام زمان روحی له الفداء که گفتهاند امشب را به هر میزان که میتوانیم این دعا را برای سلامتی امام زمان بخوانیم:
اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي كُلِّ سَاعَةٍ وَلِيّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِيلًا وَ عَيْناً حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فِيهَا طَوِيلا
#شب_قدر
#ماه_رمضان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
🔸کسانیاند که زندگی خود را به «اهداف» گره میزنند، همواره زیستی شاداب، بانشاط، پرتحرک، متمرکز و فعال دارند؛
🔹اما کسانی که زندگی خود را به «افراد» یا «اشیاء» گره میزنند، زیستی متغیر، آشفته و منفعل دارند. غم و شادی آنان به غم و شادی آن افراد و اشیاء وابسته است.
#هدف
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟣بیشهای آمد وجود آدمی
✍ احمدحسین شریفی
✔️«عقلانیت» از مشهورترین معیارهای انسانیت است.
✔️عقلانیت امری تشکیکی و ذومراتب است.
✔️در نتیجه انسانیت نیز امری تشکیکی و ذومراتب است.
🔸 درجه و سطح انسانیت هر فردی را با توجه به نوع مسائلی که او را از حالت عقلانی خارج میکنند، (و او را درگیر شهوت یا غضب غیر عقلانی میکنند) میتوان تشخیص داد.
در وجود ما هزاران گرگ و خوک
صالح و ناصالح و خوب و خشوک
حکم آن خو راست کان غالبترست
چونک زر بیش از مس آمد آن زرست
#انسانیت
#عقلانیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢پیامدهای فردی و اجتماعی بیحیایی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸معتقدم از مهمترین راهبردهای دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی، راهبرد «توسعه دیاثت» یا راهبرد «غیرتزدایی» و «حیاسوزی» بوده و هست. این راهبرد که در اصطلاحات نظامی بعضاً با عنوان «راهبرد قورباغه» (Frog Strategy) هم شناخته میشود به دنبال تنگکردن عرصه بر مؤمنان و هزینهدار شدن رعایت ارزشها و در نتیجه قبحزدایی از رذایل و عادیسازی گناه و معصیت و نافرمانی فرهنگی است.
🔹از پیامدها و آثار این راهبرد شیطانی میتوان به این امور اشاره کرد:
1.«گسترش بیدینی» زیرا غیرت یکی از مهمترین بخشهای ایمان و دینداری است.
2.«حیوانیسازی انسان»؛ صورت باطنی انسانهای بیغیرت، صورت خوک است. اگر چشم بینایی میداشتیم، همین الان هم چهره واقعی بیغیرتان را میدیدیم.
3.«فروپاشی خانواده»؛ زیرا رابطهای مثبت میان میزان غیرت و استحکام خانوادهها وجود دارد؛
4.«سلطه زورگویان و متکبران و چپاولگران»؛ قرآن کریم درباره راهبردها و راهکنشهای فرعون میفرماید: «إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلا فِي الْأَرْضِ وَ جَعَلَ أَهْلَها شِيَعاً يَسْتَضْعِفُ طائِفَةً مِنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْناءَهُمْ وَ يَسْتَحْيي نِساءَهُمْ إِنَّهُ كانَ مِنَ الْمُفْسِدين» (قصص، 4) منظور از «يُذَبِّحُ أَبْناءَهُمْ» ميتواند اين باشد که روح مردانگي را از آنان ميگرفت؛ با گسترش فساد آنان را غافل ميکرد؛ و «يَسْتَحْيي نِساءَهُمْ» يعني بيحيايي در زنانشان ايجاد ميکرد و با اين کارها آنان را ميدوشيد و ميچاپيد.
🔻و باید بپذیریم که دشمن در این جنگ و تهاجم، تاکنون موفق بوده است. بخش محسوس و قابل مشاهدهای از جامعه ما قربانی همین جنگ شدهاند. مع الاسف به بیغیرتی و بیحیایی هم افتخار میکنند. نه تنها تجاهر به فسق و فجور دارند؛ که به انجام آن هم افتخار میکنند! نه در برابر احکام و ارزشهای دینی «حرمت و حیا» دارند؛ علنی و در ملأ عام و به صورتی دستهجمعی روزهخواری میکنند! و نه از نمایش و نمایاندن ناموس خود در مرأی و منظر دیگران ابایی دارند.
🔸مهمترین برنامههای دشمن در پروژه حیازدایی و غیرتسوزی در سه دهه اخیر را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
1.علوم انسانی غربی: ترويج و توسعه نظريههاي به اصطلاح علمي در روانشناسي و جامعهشناسي؛ «جامعهشناسي غيرتسوزي» و «جامعهشناسي عفتستيزي» و «روانشناسي حيازدايي» يکي از جامعهشناسان مفتخر به پيروي از غرب و انديشههاي ليبرالي، در پاسخ به اين سؤال که براي خيانت زوجين ...
2.اندیشه پلوراليسم ديني و کثرتگرایی عرفانی و عرفانهای بیخدا و بیمعاد
3.ترويج لذتگرايي فردي
4.طرح مسألة تساهل و تسامح فرهنگي و اجتماعي
5.ترويج معنويتها و گروههايي که دنبال «رؤياي شخصي» خود هستند.
6.نفوذ دادن افکار لیبرالیستی و اباحهگرایانه در میان برخی از روحانیان مستعد (روحانیانی که به هر دلیل با نظام و انقلاب و ولایت زاویه داشته و دارند)
7.ترويج اباحيگري جنسي با استفاده از:
أ.سلبريتيها و فضاي مجازي: از یک دهه پیش بسیاری از هنرپیشهها و فوتبالیستها که از طریق بسترهای فرهنگی جمهوری اسلامی رشد کرده بودند، شروع کردند به نمایش علنی زنان و دختران کمحجاب خودشان و انتشار تصاویر خانوادگی و سپس مهمانیها و سپس مسافرتهای ...
ب.ترویج موسيقيهاي مبتذل: «الغناء رقية الزنا» کسی که موسیقی مبتذل در خانه گوش میدهد طبیعی است که آرامآرام حساسیتهای مذهبی و ناموسی او نیز کمرنگ میشود.
ج.فيلمهاي مستهجن؛ در گذشته داستانهاي جنسي و مستهجن؛ اشعار مبتذل؛ و نمايش تجمل و زيورآلات و امثال آن از سوي افرادي خاص
د.رواج مدها و مدلهاي غيرانساني
ه.توجیهات شبهفقهی برخی از عمامهبه سرها برای بیحجابی و عدم مواجهه حاکمیت با مسأله پوشش.
و. .....
#غیرت
#حجاب
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢 نمونه و الگویی از مشارکت مردم در تولید
🔸تعدادی از زنان روستای پنداس کاشان با تجمیع سرمایههای راکد خود، نیروگاه خورشیدی راه اندازی کردند.
🔻این نیروگاه برای ۴۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کرده است.
برای اطلاعات بیشتر 👇👇
https://www.irna.ir/news/85441326
#اقتصاد
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش راهبردی موشک باران پایگاه نواتیم، امنیتیترین پایگاه هوایی رژیم. صهیونسیتی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢اخلاق و تعقل
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻در آيات متعددي از قرآن کريم، بر ارتباط وثيق «تقوا» و «تعقل» تأکيد شده است. از نگاه قرآن کريم، تقوا و پاکي درون، عاملي زمينهاي براي تعقل صحيح، کارآمد و دانشاندوزي مفيد معرفي شده است. به عنوان نمونه، قرآن کريم ميفرمايد:
وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا؛ (طلاق، آيه 2)
و هر كس از خداوند پروا كند (خداوند) براى او درى مىگشايد.
🔹و از طرفي در آيات ديگري نيز بيتقوايي و بداخلاقي به عنوان عوامل زمينهاي کجفهمي و کجانديشي معرفي شده است. به عنوان مثال، در آيهاي از قرآن ميخوانيم که تکبر و خودبزرگبيني به عنوان يک رذيلة اخلاقي، موجب گمراهي و غفلت از نشانهها و آيات حق ميشود:
سَأَصْرِفُ عَنْ آياتِيَ الَّذينَ يَتَكَبَّرُونَ فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَ إِنْ يَرَوْا كُلَّ آيَةٍ لا يُؤْمِنُوا بِها وَ إِنْ يَرَوْا سَبيلَ الرُّشْدِ لا يَتَّخِذُوهُ سَبيلاً وَ إِنْ يَرَوْا سَبيلَ الغَيِّ يَتَّخِذُوهُ سَبيلاً ذلِكَ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُوا بِآياتِنا وَ كانُوا عَنْها غافِلين؛ (اعراف، آيه 146)
بزودى كسانى را كه در روى زمين به ناحق تكبّر مىورزند، از آيات خود، منصرف مىسازم! آنها چنانند كه اگر هر آيه و نشانهاى را ببينند، به آن ايمان نمىآورند؛ اگر راه هدايت را ببينند، آن را راه خود انتخاب نمىكنند؛ و اگر طريق گمراهى را ببينند، آن را راه خود انتخاب مىكنند! (همه اينها) بخاطر آن است كه آيات ما را تكذيب كردند، و از آن غافل بودند!
🔸و يا غفلت و بيتوجهي به منابع معرفت و عدم استفادة مناسب از آنها، موجب انحراف در انديشه و کجفهمي ميشود. قرآن کريم در اين زمينه ميفرمايد:
وَ لَقَدْ ذَرَأْنا لِجَهَنَّمَ كَثيراً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُون؛ (اعراف، آيه 179)
به يقين، گروه بسيارى از جن و انس را براى دوزخ آفريديم؛ آنها دلهايى دارند كه با آن (انديشه نمىكنند، و) نمىفهمند؛ و چشمانى كه با آن نمىبينند؛ و گوشهايى كه با آن نمىشنوند؛ آنها همچون چهارپايانند؛ بلكه گمراهتر! اينان همان غافلانند (چرا كه با داشتن همهگونه امكانات هدايت، باز هم گمراهند)!
🔻به هر حال، توجه به مدلول اين آيات به خوبي نشان ميدهد که از نگاه قرآن کريم، ميان تقوا/ بيتقوايي يا اخلاق/ بياخلاقي از يک طرف، و تعقل و تفکر صائب از طرفي ديگر، رابطهاي تنگاتنگ وجود دارد. بُعد اخلاقي و بُعد معرفتي انسان از يکديگر تأثير ميپذيرند. اخلاقيات به منزلة کاشت است و درک و فهم و معرفت به منزلة برداشت؛ آدمي به هنگام برداشت، محصولي را درو ميکند که بذر آن را کاشته باشد.
#اخلاق
#تعقل
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸دو «راهبرد علوی» برای تحقق «عزت ملی»
✍️ احمدحسین شریفی
🔻«توسعه شعاع مرزهای امنیتی و دفاعی» و «جرئت و جدیت در تأدیب متجاوزان»، دو راهبرد علوی برای عزت و استقلال و سرافرازی ملی و دینی:
🔸یک. توسعه مرزهای امنیتی:
«فَوَ اللَّهِ ما غُزِىَ قَوْمٌ قَطُّ فِى عُقْرِ دارِهِمْ الّا ذَلّوا (نهج البلاغه، خ۲۷)
سوگند به خدا هرگز با قومى در ميان خانهشان جنگ نشده مگر آنكه خوار و ذليل گشتهاند.»
🔹دو. جرئت و جدیت در تأدیب متجاوزان:
«لا يَمْنَعُ الضَّيْمَ الذَّليلُ وَ لا يُدْرَكُ الْحَقُّ الّا بِالْجِدِّ(نهج البلاغه، خ ۲۹)
آدم زبون نمىتواند جلو ظلم را بگيرد، و جز با جدیت (و جرئت) نمیتوان به حق رسيد.»
#قدرت
#عزت
#امیرمؤمنان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢سعدی و سکوت
🖊احمدحسین شریفی
🔸سکوت رفتاری است که میتواند نشانه بسیاری از امور مختلف و حتی متضاد باشد. به همین دلیل فهم «معنا» و «پیام» آن نیازمند زیرکی و تأمل است. سکوت گاهی نشانه رضایت است و زمانی نشانه نارضایتی؛ گاهی نشانه امید است و زمانی نشانه ناامیدی، گاهی نشانه تأیید است و زمانی نشانه تکذیب. سکوت گاهی نشانه ناتوانی از پاسخ است و زمانی بهترین پاسخ. به تعبیر #امیرمؤمنان علیه السلام: «سکوت در برابر احمق، بهترین پاسخ است». و به تعبیر شیخ محمود شبستری در سعادتنامه «ابلهان را جواب خاموشی است»
میشل #فوکو هم میگفت: «همیشه سکوت نشانهی تایید حرف طرف مقابل نیست، گاهی نشانهی قطع امید از سطح شعور اوست!»
🔹در روزگار حاضر بیش از گذشته به «حکمت سکوت» نیازمندیم. دنیای جدید دنیای اطلاعات نام گرفته است؛ دریایی از اطلاعات راست و دروغ و دقیق و نادقیق روزانه در اختیار مردم قرار میگیرد. همه ساختارهای دنیای جدید ما را وارد به سخن گفتن و انتشار سخن میکند. تا جایی که سخن گفتن از نشانههای مهم بودن شناخته میشود. انتشار هر چه بیشتر اطلاعات، صرف نظر از درست یا نادرست آن، منبعی مهم برای امرار معاش و مایهای برای کسب شهرت و اعتبار اجتماعی شده است. افراد سعی میکنند در هر زمینهای اظهار نظر کنند! حتی اگر هیچ تخصصی در آن موضوع نداشته باشند. پرحرفی و زیادهگویی، موجب احساس نوعی توهم دانایی شده است.
🔻از مهمترین حکمتهایی که مصلحالدین سعدی شیرازی در کتاب بینظیر گلستان بر آن تأکید دارد، حکمت سکوت و کمگویی است. تا جایی که یک باب از ابواب هشتگانه گلستان را با عنوان «در فواید خاموشی» به این موضوع اختصاص داده است و البته در ابواب دیگر نیز به هر مناسبتی در باب سکوت سخن گفته است.
فی المثل در حکایت هفتم از باب چهارم «در فواید خاموشی» میگوید:
«یکی را از حکما شنیدم که میگفت: هرگز کسی به جهل خویش اقرار نکرده است، مگر آن کس که چون دیگری در سخن باشد، همچنان ناتمام گفته، سخن آغاز کند.
سخن را سر است اى خردمند و بُن
میاور سخن در میان سخن
خداوند تدبیر و فرهنگ و هوش
نگوید سخن تا نبیند خموش
#سکوت
#سعدی
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹