احوال حوزه
تاثیر ورود صاحب دیوان بر گرانی نان در شیراز...
قبل از ورود صاحب دیوان به شیراز نان فراوان و ارزان بود که قیمت هر من دوازده شاهی (شاهی: واحد پول که در قاجار و اوایل پهلوی معادل دو پول یا ۵۰ دینار (آن زمان بود) و یک قران معادل بیست شاهی بود).
اما پس از ورود صاحب دیوان قیمت هر من نان یک قران و شش عباسی(عباسی: یک عباسی چهار شاهی بود) شد.
گرانی نان باعث شده بود که اغلب شب ها فقرا نمی توانستند نان تهیه کنند. با توجه به این که در آن سال محصولات کشاورزی زیاد بود، قیمت نان همچنان بالا بود. علت گرانی هم این بود که صاحب دیوان و نزدیکانش غلات زیادی انبار کرده بودند و خواهان سود بیشتری بودند و حاضر به ارزان کردن قیمت نان نبوده از این جهت مردم به رهبری آیه الله فال اسیری به مقابله با دولت مردان پرداختند. و حدود پنج، شش هزار نفر به عنوان اعتراض در مسجد وکیل تجمع کرده و تلگرافی بدین مضمون برای ناصر الدین شاه فرستادند:
«ما شاهزاده جلال الدوله را می خواهیم؛ ولی صاحب دیوان را نمی خواهیم از جان خود سیر شده ایم.»
صاحب دیوان به خاطر حفظ جان که به دلگشا رفته بود روز شانزدهم شوال (۱۳۰۳ هـ . ق) با تعدادی تفنگچی به شیراز بازگشت. و چهارده نفر از علما را حاضر کرد تا حجت را بر سید علی اکبر و مردم تمام کنند و یک نفر را بفرستند تا به آن ها بگوید که اگر تا فلان وقت متفرق نشوند و سید به منزل نرود خون همگی مباح است.
همه علما تأیید کرده به سید علی اکبر و مردم خبر دادند، مردم قبول نکردند. در همان شب تلگرافی از ظل السلطان برای سید علی اکبر فال اسیری ارسال شد تا مردم را متفرق کرده و خودش هم به منزل برود. تا به خواسته های سید و مردم جامعه عمل بپوشانند؛ ولی صاحب دیوان را معزول نکنند. از طرف دیگر تلگرافی از امام جمعه اصفهان برای سید ارسال شد که ظل السلطان تصمیم داشته به شیراز بیاید تا مردم را تنبیه کند که من شفاعت کردم و مانع شدم. قول داده اند که اگر مردم را متفرق کنید و خود شما به منزل بروید خواسته هایتان را برآورده سازند. سید این تلگراف ها را دست آویز کرده و به مردم گفت که من بیش از این تکلیف خود نمی دانم در این جا بمانم. شما هم اگر به حرف من هستید متفرق شوید. پس از آن سید به منزل خود رفت مردم هم متفرق شدند.
پس از چند روز ظل السلطان تصمیم می گیرد سید را به اصفهان تبعید کند لذا به خاطر این که مردم شیراز شورش نکنند او را محترمانه به اصفهان دعوت کرد و ابتدا خوب از او استقبال کردند. لکن به رخ کشیدن فتوای علمای وابسته شیراز درباره آشوبگر بودن و جنون سید که نوشته بودند: اگر سید را روانه شیراز کنید باز هم شهر دچار اغتشاش خواهد شد. و اجبار محرمانه او به اقامت در اصفهان بیان گر این مطلب است که این احترام ظاهری به خاطر ترس از ایشان و مردم بوده، نه علاقه به علما و سادات.
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#آبراهام_لینکن
#صاحب_دیوان
#مسجد_وکیل
#تلگراف
#قاجار
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
حمایت از نو آوری
و اما قصه این عکس چیست؟
یکی از ساکنان شیراز در شهر بمبئی هندوستان آموزش عکاسی دیده بود. پس از مراجعت به شیراز مغازه عکاسی تأسیس کرد به طوری که به عکاس باشی شهرت یافت؛ عده ای از متحجرین با او مخالفت می کردند و هنر عکاسی را حرام می دانستند. این افراد مانع بزرگی برای کسب و کار عکاس باشی بودند. روزی عکاس باشی به حضور آیه الله فال اسیری رسید و مشکل خود را مطرح کرد. آیه الله فال اسیری دستور داد تا عکسی از او بگیرد. عکاس باشی دوربین عکاسی را آماده و عکسی از سید گرفت و آن را ظاهر نموده قاب کرد و به سید تقدیم نمود. آیه الله فال اسیری گفتند: این شغل و هنر شما مشروع و حلال است و دلیل بر حرام بودن آن نیست و او را مورد تشویق قرار داد.
عکاس باشی پس از کسب اجازه از آیه الله فال اسیری عکس وی را تکثیر و در معابر عمومی شهر نصب کرد و بدین ترتیب تأیید، اجازه و حکم ایشان را به مردم تفهیم کرد.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#آبراهام_لینکن
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
"جنگیدن برای عزت مردم ایران"
سید علی اکبر فال اسیری یکی روز وقتی که می خواست به مسجد برود یک نفر را دید که لباس فرنگی پوشیده و با حالت غرور سوار بر اسب و از مسیر سید عبور می کند. سید پرسید این سوار کیست؟
همراهان سید گفتند: قنسول انگلیس است. سید به دیپلمات انگلیس دستور داد از اسب پیاده شود! وی از اسب پیاده شد و کلاهش را به عنوان سلام و عرض ادب برداشت. فال اسیری به او گفت کلاهت را به سر بگذار به هر مسلمانی که رسیدی باید سلام کنی و یهود و نصاری که اهل ذمه هستند حق ندارند در معابر مسلمین سواره ظاهر شوند. و به این وسیله قدرت استعماری انگلیس را تضعیف نمود.
این عمل در زمانی صورت گرفته است که انگلیسی ها برای ملت ایران تصمیم می گرفتند و کسی جرأت نمی کرد با آن ها کوچکترین برخورد را داشت باشد.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#دیپلمات_انگلیس
#استعمار
#یهودیت
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
قسمت آخر
"و اما پارادوکس شیادان در فضای مجازی"
برخلاف اینکه اصل اتهام ایشان در فضای مجازی، تخریب سه باره ی آرامگاه حافظ است اما برخلاف اینکه در آن زمان رسم بود که علما را در کنار امامزادگان فارس و شیراز دفن می کردند اما ایشان در حافظیه دفن است.
برای باور، باید تحقیق کرد.
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#تخریب_آرامگاه_حافظ
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
⛔ از حقارت کشور خود فیلم میسازی...به دنبال جایزه ی افتخارآمیز برای کشورت هستی 🤨
⛔ از وطن میخوانی...اما در بیرون از وطن زندگی
میکنی 🤨
⛔ از وطن ت رای میگیری...اما علیه مردم وطن ت تصمیم میگیری 🤨
👈 برخلاف نظر اصغر فرهادی به نظرم؛ما در ایران مانند پاندول ساعت بین خودشیفتگی و وطن پرستی در حرکتیم...
در کارهایمان از دغدغه برای وطن میگوییم اما برای خودمان خرج میکنیم
#خودشیفتگی
#اصغر_فرهادی
#سالار_عقیلی
#وطن_پرستی
#گلشیفته_فراهانی
#احوال_حوزه
#شیراز
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (۱)
👈 آیا فتوای شیخ جعفر کاشف الغطاء،مملکت را به باد داد؟
🧐 چندوقتی است که داستانک های کوتاه و خیالی از نقش علما و روحانیون در نابودی ایران در فضای مجازی منتشر می شود ، بیشتر آنها هم استوار بر تصور منفی نسبت به روحانیت است تا واقعیت
نه قصد دفاع داریم و نه توجیه ، اما از اینکه جای دوست و دشمن و وطن دوست و وطن فروش را جابه جا کنند ، حقیقتا به انسان حس حماقت دست می دهد. 🥸🥸
🧐🧐 می گویند شیخ جعفر کاشف الغطاء فتوایی داده است بر جهاد با روس ها ، و شاه را مجبور به جنگ با روس کرده و نتیجه اش شده است از دست رفتن بخش شمالی ایران (همان که بر اثر معاهده ی ترکمنچای از ما گرفته شد، نه به خاطر شکست در جنگ ، و بلکه به خاطر نجنگیدن و پشت سربازان وطن را خالی کردن از دست ما درآورده شد )
👈 قبل از خواندن این بخش ازتاریخ باید بدانیم که زعامت دینی (بزرگ مراجع)در آن زمان با سیدمحمد مجاهد بوده است که حکم فتوای به جنگ با روس ها از ایشان است و شیخ جعفر کاشف الغطاء یکی از مراجع آن زمان بوده است.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#روحانیت
#وطن_فروش
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (2)
🔻پس از جنگهای دوره اول ایران و روسیه و شکست ایران در سال 1228 ق . پیمان متارکه جنگ موسوم به عهدنامه گلستان بین ایران و روسیه به امضا رسید و به موجب آن ، دربند، باکو، شیروان ، قراباغ و قسمتی از خاک ایران جدا و به روسیه ملحق شد و دولت ایران از هر گونه ادعایی نسبت به گرجستان و داغستان و مینگرلی و آبخازی صرف نظر کرد.
🔻اما در اثر تعیین نشدن خط مرزی بین دو کشور، بار دیگر از سوی روسها اختلافات بروز کرد و مساعی عباس میرزا ولیعهد فتحعلی شاه ، که از آغاز جنگهای دوره اول در آذربایجان فرماندهی جنگ را بر عهده داشت ، نیز برای تعیین مرز به جایی نرسید.
🔻مذاکرات در این باره بی نتیجه بود و قوای روسیه در اثنای جنگ ایران و عثمانی (1236 - 1238 ق ) به فرماندهی ژنرال برمولف از فرصت استفاده کرده ، قطعه هایی از خاک ایران را در بالغ لووگوگجای تصرف کردند.
اما از آنجا که روسیه به جنگ با فرانسه مشغول بود تحرکات شدیدی از سوی روسها صورت نمی گرفت و صلح سیزده ساله ای (از عهدنامه گلستان تا آغاز جنگهای دوره دوم ) بین ایران و روسیه به وجود آمد.
👈 ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#عهدنامه_گلستان
#روسیه
#فتحعلی_شاه
#مذاکرات
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (3)
👈 در طی این سالها فتحعلی شاه بارها سعی کرده بود از طریق مسالمت آمیز مناطق اشغالی ایران را باز پس بگیرد اما دولت مقتدر زورگوی روسیه از این امر خودداری می کرد.
در سال 1241 اخبار ناگواری تهران را برآشفت . روسها محصولات زراعت کاران اهالی مناطق اشغال شده را به اجبار از آنان می گرفت . روسها مسلمانان را مجبور می کردند که کودکان خود را به مدارس مسیحی بفرستند. آنان به مساجد و قرآن اهانت می کردند و اهالی مسلمان را از هر جهت در تنگنا قرار داده بودند.
👈 اهالی مناطق اشغالی با ارسال نامه ای به مرجع دینی زمان آیت الله سید محمد مجاهد وضع خود را تشریح کرده و از او می خواستند که فکری به حال آنها بکند.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#سید_محمد_مجاهد
#فتحعلی_شاه
#مسیحیت
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
📄تکذیب یک ادعا؛
🛑تصویر منتشر شده از زن عرب تشنه مربوط به 13 سال قبل است
🔹در روزهای گذشته تصویری از یک زن عربزبان که در حال نوشیدن آب از یک چاله است در شبکههای اجتماعی وایرال و به وضعیت این روزهای خوزستان منتسب شده است.
🔸بررسیهای مرکز مقابله با شایعات سایبری نشان میدهد این عکس اولین بار 13 سال پیش از سوی رسانههای عربزبان منتشر شده و ربطی به شرایط فعلی خوزستان ندارد.
🔸همچنین نام عکاس و علت آب خوردن این زن عرب در چنین شرایطی هنوز مشخص نیست.
🔸این تصویر در سالهای گذشته نیز از سوی رسانههای مختلف از جمله منافقین و سلطنت طلبان مورد استفاده قرار گرفته و به بهانههای مختلف دست به انتشار آن زدهاند.
🔸هرچند شرایط خوزستان در این روزها اسفبار است اما برای اثبات آن نیازی به دستاویز شدن به اخبار دروغ و انتشار تصاویر جعلی نیست.
#احوال_حوزه
#شیراز
#خوزستان
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (۴)
👈 در آن برهه ، علما از جمله آیت الله سید علی طباطبایی ، (پدر آیت الله مجاهد) و شیخ جعفر کاشف الغطاء نیز به دعوت حکومت ایران پاسخ مساعد دادند و با نوشتن رساله های جهادیه و ترغیب مردم به جنگ با نیروهای روسیه ، حیاتی تازه به قوای ایران بخشیدند. در آن حال نیز چشم امید وطن دوستان و دین خواهان به کاظمین دوخته شده بود. در چنین موقعیتی آیت الله مجاهد دیگر علما را از وقایع مطلع کرد و همه در صدور فتوای جهاد علیه روسیه متفق شدند.
پس از آن وی با ارسال نامه هایی به فتحعلی شاه از او خواست تا جلو ظلم و تعدی قوای روس را بگیرد، که اگر او این کار را نکند خود برای آن قیام خواهد کرد.(991)
شاه به موجب نفوذ شخصیت مذهبی و وجهه مردمی آیت الله مجاهد که حتی تاج و تخت او را تحت الشعاع خود قرار می داد مجبور به پذیرفتن نبرد شد. او دو راه در پیش روی خود می دید، رویارویی با ملت یا جنگ با روسیه .
ادامه دارد....
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#سید_محمد_مجاهد
#فتحعلی_شاه
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
📣پیام تبریک مدیر حوزه علمیه استان فارس به مناسبت صعود تیم فوتبال فجر شهید سپاسی به لیگ برتر
📝بسم الله الرحمن الرحیم
قهرمانی تیم فوتبال فجر شهید سپاسی شیراز و صعود به لیگ برتر فوتبال کشور مایه غرور و مباهات مردم استان فارس در ایام عید سعید قربان شد.
درود بر مردان غیور این باشگاه و سلام بر روح پاک شهید سپاسی.
آرزوی ما موفقیت شما در لیگ برتر است. منتظر فتح قله های پیروزی و افتخارات بیشتر هستیم.
خداقوت دلاوران
مدیر حوزه علمیه استان فارس
محمد استوار میمندی
۱۴۰۰/۴/۲۸
#احوال_حوزه
#شیراز
#حوزه_علیمه_فارس
#لیگ_برتر
#فجر_شهید_سپاسی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
احوال حوزه
بد حجابی پدیده ای ضد دینی یا ضد انسانی؟!
🔰بدحجابی پدیده ای ضددینی یا ضد انسانی؟
✍ محمد استوار میمندی
📝بسیاری از ارزش های دینی پیش از آنکه منشأ دینی داشته باشند منشأ عقلی و عقلایی دارد که شارع مقدس نیز بر آن صحه گذاشته و آن را مورد تاکید قرار داده است.
همه گزاره هایی که عقل عملی انسان آن را درک می کند و فاعل آن را می ستاید ارزش های انسانی هستند که جهت ایجاد انگیزه بیشتر در اهل ایمان، شارع مقدس نیز آن را مورد تأیید و تأکید خود قرار داده است و در بسیاری از موارد مصادیق آنها را تبیین نموده است چه حسن و قبح آنها ذاتی باشد و چه اقتضایی.
کدام انسان است که عدالت و صداقت را نیکو نشمرد و عاملان آن را مدح نکند؟ و یا ظلم، دروغ و جنایت را تصور کند ولی آن را قبیح نشمارد؟
امروز با نگاهی جامعه شناسانه به خوبی در میابیم که پدیده بی حیایی و به دنبال آن بدحجابی آثار مخرّب فراوانی را در جامعه به جا می گذارد که هر فرد ماتریالیست اما دلسوز سرنوشت جامعه را نیز به سمت ترویج حجاب و ایجاد ساختارهای کنترل محرکات جنسی وا می دارد چرا که تحریک جنسی جامعه با رواج بدحجابی و جلوه گری در خیابان ها و اماکن عمومی بالاترین ظلمی است که جبران آن به این سادگی ممکن نیست؛ ظلم به جوانان مجردی که امکان ازدواج ندارند، ظلم به مردان متأهلی که با دیدن این تبرجات آشفته خاطر می شوند، ظلم به زنانی که محبت و صمیمیت شوهران خود را به سبب آشفتگی خاطر آنها از دست می دهند و ظلم به دخترانی که نگاه ماده بودن به آنها بر نگاه انسان بودن به آنها غلبه پیدا کرده.
اگر حجاب به جای اینکه فریضه ای صرفا دینی و مذهبی معرفی شود به عنوان ارزشی انسانی به جامعه معرفی گردد بسیاری از دو قطبی سازی هایی که دشمن به دنبال ایجاد آن است از بین می رود و زنان جامعه ما با چشم دیگری به آن می نگرند و آن را مهم می شمرند.
وقتی بانوان این سرزمین بدانند حجاب زنان ریشه در تاریخ چند هزارساله ما دارد تا جاییکه در کتیبه های به جا مانده از آن دوران نقش هیچ زن بی حجابی به تصویر کشیده نشده بیشتر پی به حقیقت انسانی آن می برند.
اگر دختران این سرزمین بدانند حجاب آمده تا نگاه جنسی و حیوانی به آنها را تبدیل به نگاه انسانی کند دیگر هیچ وقت به حجاب با دید محدودیت نمی نگرند.
اگر دختران و زنان ما بفهمند که با جلوه گری و تبرج آنان ممکن است خانواده های زیادی دچار آسیب شوند و سردی و بی مهری و بی وفایی جای مهرورزی و وفا را در خانواده ها بگیرد به این راحتی حاضر به مانور زیور آرایی در خیابان ها نمی شوند.
✅ آری اگر بانوی حقیقت جوی این سرزمین بداند حجاب آمده تا هویت او را به عنوان رکن مهم جامعه در کنار مرد به رسمیت بشناسد و دوشادوش مردان رسالت های بزرگ اجتماعی را انجام دهد دیگر جامعه غربی که زن را تبدیل به کالای تجاری کرده و نگاهی جز نگاه ابزاری به آنان ندارد را قابل تحمل نمی داند .
اگر امروز با همه هجمه ها و تبلیغات منفی، گرایش به اسلام در زنان غربی بالا رفته به دلیل همین نگاه انسانی است که کرامت، آزادی، هویت و شخصیت زن را بالا برده است و اسلام را به عنوان دینی مترقی در اذهان اندیشمندان جهان معرفی کرده است.
📣 ۱۶۷۰ انسانی که در مسجد گوهرشاد مشهد در تیرماه سال ۱۳۱۴ هجری شمسی در اعتراض به قانون کشف حجاب به دست مزدوران رضاشاه به شهادت رسیدند فقط شهیدان مکتب اسلام نیستند بلکه اینان شهیدان راه اعتلای ارزش های انسانی هستند که جان خویش را تقدیم عدالت و آزادگی و انسانیت کردند.
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
#احوال_حوزه
#شیراز
#حجاب
#انسانیت
#اسلام
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
احوال حوزه
این خانواده ماییم؛ این ماییم که با خودمان چنین میکنیم؟!!
#تپسی_نوشت
مسافری را به یکی از محلههای حاشيهی شهر رسانده بودم. داشتم بر میگشتم به جادهی اصلی که مردی حدودا پنجاه ساله با کیسهای پر از لباس، دست بلند کرد. سوارش کردم. میخواست به یکی از محلههای نزدیک برود.
ده هزارتومان بیشتر نداشت؛ گفتم عیبی ندارد.
خندید و گفت: راستش مرا بیست و دو روز جایی نگه داشته بودند، حالا ولم کردهاند!
پرسیدم: کی؟! کجا؟
با خنده گفت: خانوادهام. کمپ ترک اعتیاد.
به ظاهرش نمیخورد معتاد باشد.
ادامه داد: البته معتاد نیستم؛ ولی خب زنم اصرار داشت بروم کمپ.
گفتم: چرا؟
گفت: قرص اعصاب میخوردم. خیلی خوابآور بود. یک مدت هم بیمارستان بستری بودم. بعد دیگر از دستم عاصی شد، مرا گذاشت کمپ. ولی خیلی خوب بود. باغ قشنگی بود. من هم همهاش زیر باد کولر میخوردم و میخوابیدم [میخندید].
بیمارستان هم خوب بود. بیمارستان «جنت». ولی اینجا بهتر بود.
گفتم: بیمارستان جنت برای جانبازان اعصاب و روان است...
گفت: آره.
گفتم: شما هم جانبازید؟
سری به تایید تکان داد و و بدون خنده گفت: بله.
بعد ادامه داد: ولی مدیر کمپ گفت تو معتاد نیستی، دیگر نمیتوانی بمانی، باید بروی. من دلم نمیخواست بروم ولی مجبورم کردند. [خندید] بیرونم کردند. خیلی خوب بود. نمیدانم چرا آنها دلشان میخواست زودتر بروند! حتی طرف، کارتنخواب بود ولی دلش میخواست برود. من که نمیفهمیدم. جای به آن خوبی. کلی هم احترام میگذاشتند.
پرسیدم: بچه هم دارید؟
گفت: آره. یک پسر فوکول، ولی بسیجی! فوکول است ولی بسیجی هم هست.
رسیدیم به آخر آن شهرک. بیابانی بود با خانههایی پراکنده و جادهای نیمه آسفالت.
خانهها را از نظر میگذراند و زیر لب میگفت: مادر... مادر... خانهی مادر...
پرسیدم: به خانهی مادرتان میروید؟
گفت: بله ولی خانهاش را بلد نیستم. [خندید] خانهی مادرم را بلد نیستم! راهم نمیداد. میگفت چیزهایم را میشکنی. خانهاش را عوض کرده و به من آدرس نداده. حالا برادرم یک آدرسی داده همینجاها.
کمی جلوتر خواست بایستم تا پیاده شود؛ وسط بَرّ و بیابان.
گفتم: بگذار پیدایش کنیم...
قبول نکرد و گفت خودش پیدایش میکند.
پیاده شد. رفت. وسط بر و بیابان به دنبال خانهی مادرش بود.
فکر کردم یک روز وسط بر و بیابان از مام وطن دفاع کرده بود و حالا به همین خاطر دچار وضعیتی شده که مام خونیاش هم به خانه راهش نمیدهد؛ چون چیزهایش را میشکند. دیگر غیر منتظره نیست اگر وطنش هم رهایش کرده باشد.
داشتم فکر میکردم این خانواده ماییم؛ این ماییم که با خودمان چنین میکنیم.
امروز فکر میکردم که او خوزستان بود که با او چنین کردهاند.
#رضا_طبیب_زاده
T.me/reza_tabibzade
#احوال_حوزه
#شیراز
#جانباز
#معتاد
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
احوال حوزه
کدام گزینه استانداری؟
🔰کدام گزینه استانداری؟
✍ محمد استوار میمندی
📝این روزها نام های مختلفی به عنوان گزینه های استانداری فارس مطرح می شود و در سکوت و انتظار بدنه مردمی نیروهای انقلابی و حزب اللهی عده ای به دنبال لابی و رایزنی جهت معرفی گزینه مطلوب خود هستند. صرف نظر از اینکه طرح نام برخی از این اشخاص ممکن است فقط به جهت مطرح شدن آنها باشد و معلوم نیست چه نسبتی بین آنها و شعارهای جناب آقای رئیسی وجود دارد اما دغدغه انتخاب استاندار جدید فارس دغدغه ای جدی برای جوانان و نخبگان انقلابی است که مطالبه دقت در این انتخاب لازم است تبدیل به مطالبه عمومی شود تا خدای نکرده امید تحول و جهش این استان، تبدیل به ناامیدی دلسوزان نشود.
به نظر نگارنده پیش از آنکه مصادیق استانداری فارس بدون هر گونه منطق و عقلانیت انقلابی و صرفا بر اساس سلیقه های افراد مورد پیشنهاد قرار بگیرند حتما لازم است نظام شاخصه های استاندار مطلوب و متناسب با فارس و اولویت های آن تنظیم شود تا گرفتار طرفداری های منفعت طلبانه، حزب گرایانه و رودربایستی های دست و پاگیر نشویم، همانطور که در انتخاب شهردار شیراز نیز ابتدا باید بر اساس اقتضائات سومین حرم اهل بیت علیهم السلام در ایران نظام شاخصه های شهردار مطلوب مشخص و سپس آن گزینه ها بر افراد مختلف تطبیق شود و بهترین گزینه انتخاب گردد.
استاندار به عنوان پیشانی دولت و پیشران حرکت دستگاه های اجرایی در هر استان مسئولیت بسیار مهمی دارد مخصوصا در استان ژئوپلیتیک و پهناوری مثل فارس که متاسفانه در برخی مقاطع جایگاه استانداری در آن گویی بسان سکوی پرتابی بوده تا دیگرانی بیایند و آوازه ای پیدا کنند و بعد هم به دنبال سرنوشت خود بروند.
برخی از شاخصه های مطلوب استانداری فارس که باید به آن توجه شود به قرار زیر است:
1️⃣ مومن، پاکدست و برخوردار از روحیه جهادی
2⃣برخوردار از کارنامه مدیریتی موفق در گذشته
3⃣ آشنا با مناسبات، ظرفیت ها و چالش های استان
4⃣ دارای برنامه، تیم قوی و کارآمد برای حل مسائل و مشکلات استان
5⃣ قدرت تعامل و برخوردار از مناسبات لازم برای ارتباط با مردم و نهادهای مختلف حاکمیتی
6⃣اعتقاد به خرد جمعی و عقلانیت در کارها و پرهیز از استبداد رای و بهره گیری از نظرات دلسوزان و بزرگان استان
6⃣ دارای ظرفیت ملی با توانمندی های کلان مدیریتی
7⃣مقبولیت بین اکثر قریب به اتفاق نیروهای انقلاب و دور بودن از حاشیه های غیر ضروری
8⃣ آشنا با مبانی عمیق انقلاب اسلامی منطبق با بیانیه گام دوم انقلاب توأم با نگاه فرهنگی به عرصه مدیریتی
9⃣ دارای اراده قوی بر خدمت رسانی به مردم و حرکت در مسیر ارزش های اسلامی و انقلابی
🔟 دارای روحیه مردمی و به دور از تجملات و تشریفات زائد و ساده زیست
📣جوانان انقلابی استان فارس با تیزبینی و دقت فرآیند انتخاب استاندار فارس را رصد می کنند و در انتخاب نهایی شخصی با ویژگی های بالا همه توان خود را برای کمک به ایشان به کار خواهند گرفت که در غیر اینصورت کنشگران سیاسی استان در تحمیل فردی فاقد شرایط لازم باید پاسخگوی افکار جوانان انقلابی باشند.
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
#احوال_حوزه
#شیراز
#استانداری_فارس
#سومین_حرم_اهل_بیت
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (۵)
👈 پس از آمادگی و اعزام نیروها آیت الله مجاهد و جمعی از علما از جمله آیت الله محمد جعفر استر آبادی ، ملا محمد تقی برغانی ، میرزا عبدالوهاب قزوینی ، ملا احمد نراقی ، سید نصرالله استر آبادی ، سید محمد قزوینی ، سید عزیزالله مجتهد طالشی و آخوند ملا محمد مامقانی به تبریز مهاجرت کردند.
👈 جنگهای دوره دوم ایران و روسیه بدون اعلان رسمی شروع شد. در عوض نیروهای ایران در سه هفته موفق شدند اغلب نقاطی را که به موجب عهدنامه گلستان به روسیه تسلیم شده بود به کمک اهالی محل باز پس بگیرند.
اما فتحعلی شاه که در آن هنگام در چمن سلطانیه (مرکز فرماندهی نیروهای ایران در نزدیکی تبریز) اردو زده بود با عجله تصمیم گرفت از فتوحاتی که نصیبش شده بود، استفاده کرده ، هر چه زودتر با روسها صلح کند ولی سفیر ویژه وی حتی موفق به ورود به خاک روسیه از مرز قفقاز نشد و پس از چند ماه سرگردانی در کشور عثمانی و لهستان ، و تقاضای میانجیگری از اتریش و لهستان بدون نتیجه به ایران بازگشت . مشکل اصلی و عمده ای که در این زمان وجود داشت این بود که فتحعلی شاه به دلیل بی کفایتی و دون همتی قصد جنگیدن نداشت .
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#سید_محمد_مجاهد
#فتحعلی_شاه
#تبریز
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (۷)
مطلب پایانی
👈 سید محمد مجاهد همچنان در تبریز ماند اما پس از چندی دچار سوءهاضمه سختی گردید و مجبور به ترک تبریز شد. در طول راه در شهر قزوین نیز مظلومانه مورد اسائه ادب جاهلان و آماج توهین و تمسخر نااهلان قرار گرفت .
وی در 13 جمادی الثانی 1242 ق در شهر قزوین در اثر همان بیماری ، در اوج مظلومیت و اندوه چشم از جهان فرو بست و پیکر مطهرش به کربلا انتقال داده و در آنجا به خاک سپرده شد و بارگاهی بزرگ بر مزار او بنا گردید که اکنون نیز وجود دارد.
👈 پس از وفات آیت الله مجاهد تا یک سال دیگر جنگ ادامه داشت . آنچه که در این مدت مشخص گردید کارشکنیها و سهل انگاریهای شاه در جنگ بود.
🔻وی از ارسال کمک مالی به عباس میرزا خودداری می کرد و می گفت مخارج جنگ باید از مالیات آذربایجان تامین شود. این در حالی بود که روسها نیز از اختلافات شاه و ولیعهد مطلع شده بودند، تحرکات جدید روسها و ضعف مالی سپاه ایران و به تبع آن تقلیل نیروهای ایرانی باعث شد که پس از هشت روز جنگ خونین ، ایروان به دست ژنرال پاسکویج فتح گردد و به این ترتیب سراسر زمینهای ماورای رود ارس به دست روسها افتاد. آنگاه تبریز نیز در سال 1243 ق . بدون زحمت به تصرف نیروهای روس درآمد. سپس روسها به منظور اعمال فشار بیشتر برای پذیرفتن شرایط خود از سوی ایران ، اردبیل و آستارا را تصرف کردند و آماده حمله به تهران شدند.
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#سید_محمد_مجاهد
#عباس_میرزا
#مسیحیت
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
🔻 آشنایی با #مکاتب_درون_حوزه های علمیه
👈 قسمت اول: #مکتب_تفکیک (۱)
🔻مکتب تفکیک یا مکتب مَعارفی خراسان، اندیشهای مبتنی بر خالصسازی معارف دینی و تفکیک و جدایی آن از اندیشههای فلسفی و عرفانی که آغازگر آن میرزا مهدی اصفهانی در مشهد بوده است.
👈 میرزا مهدی اصفهانی، سید موسی زرآبادی، محمود حلبی، محمدباقر ملکی میانجی، میرزا جواد تهرانی، حسنعلی مروارید، هاشم قزوینی، مجتبی قزوینی، جعفر سیدان و محمدرضا حکیمی، از اندیشمندان این مکتب دانسته میشوند.
🔻 کتابها و مقالات فراوانی در رد و تأیید این اندیشه نگاشته شده است.
عبدالحسین خسروپناه، با ذکر ویژگیهای مکتب تفکیک در سه دوره تاریخی (١ـ دوره میرزا مهدى اصفهانی ٢ـ دوره مجتبی قزوینی و میرزا جواد تهرانی ٣ـ دوره سید جعفر سیدان)، مکتب تفکیک امروزین را متفاوت از مکتب تفکیک دورههای پیشین دانسته است.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#مکتب_تفکیک
#خسرو_پناه
#سیدان
#محمد_رضا_حکیمی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (۶)
🔻اولین شکست فاحش نیروهای ایران در 23 صفر سال 1242 در حوالی گنجه صورت گرفت . این شکست در اثر اشتباهی جزئی در سپاه ایران به وقوع پیوست .
👈 پس از آن به فاصله کمی ، دربند و گنجه بار دیگر به دست روسها افتاد یک ستون از سربازان روسی از رود ارس عبور کرده ، و به طرف تبریز روانه شد. اما عباس میرزا توانست به زحمت بسیار در اول جمادی الاخر 1242 ق . روسها را به آن سوی ارس براند.
🔴 فتحعلی شاه پس از گذشت کمتر از دو ماه از این وقایع به جنگ پشت کرد و به تهران بازگشت . در واقع آهنگ عقب نشینی و شکست از طرف شاه زده شده بود.
👈 روحانیون در طول این مدت در جبهه های جنگ حضور داشتند و محل ثابت استقرار آنان در تبریز بود. لیکن برخی افراد مغرض و نادان پس از شکست های اولیه نسبت به آیت الله مجاهد، جسارت به گردن را آغاز کردند.
🔻بی گمان تبلیغات پنهان عمال شاه و دربار، که از ابتدا با جنگ موافق نبودند در این امر بی تاثیر نبود. شاه پس از اینکه در تبریز به دیدار علما رفته بود جبهه های جنگ و حامیان راستین مملکت و حافظان حقیقی اسلام و ایران را رها کرد و این امر بر جرات مخالفان و نادانان افزود.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#سید_محمد_مجاهد
#عباس_میرزا
#گنجه
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
🔻 *"اصلا این فکر را که فردا روزی چه میشوی را رهاکن وگرنه درجاخواهی زد..."*
آیت الله قرهی از آیت الله مرعشی نجفی(ره)نقل میفرمودند: که پدرم آیت الله محمودی مرعشی(ره) همیشه به من یک تذکری می دادند و میفرمودند:
👈آقا شهاب! اگر میخواهی برای خدا کار کنی،اصلا فکر این را که فردا چه میشوی،نکن.
فکرنکن که فردا بناست چه بشوم.
انسان آینده را ترسیم میکند،چه بکنم و چه نکنم،میگویند:
*نگران آینده نباش*-اصلا یکی از مباحث زندگی،آینده نگری ست اما می فرمایند: مشغول این نباش که فردا من چطور می شوم
🔻آیا به عنوان استاد حوزه میشوم؟
🔻مجتهد میشوم؟
🔻مرجع تقلید میشوم؟
و...
👈عزیزم! اگر فکر این چیزها باشی،میمانی و درجا میزنی...
#احوال_حوزه
#شیراز
#آیت_الله_قرهی
#آیت_الله_مرعشی_نجفی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
احوال حوزه
🔰تاوان استاد
🔰تاوان استاد
✍سال اول طلبگی یکی از اساتید خاطره ای تعریف کرد و پس از آن ما را نصیحت کرد که فکر می کنم نقل آن بی فایده نباشد .
ایشان می گفت: «در سال های اول طلبگی که ادبیات عرب می خواندیم من با یکی از طلبه های زرنگ کلاس مباحثه می کردیم. یک روز استاد در حین درس مساله ای را مطرح کرد که ما احساس کردیم استاد آن مساله را درست بیان نکرد وقتی سوال پرسیدیم استاد بر بیان خویش تاکید کرد و ما هم بحث را در حد جدل ادامه دادیم.
پس از پایان کلاس من و هم مباحثه ایم که یقین به اشتباه استاد داشتیم تصمیم گرفتیم به استاد بفهمانیم اشتباه کرده است.
فردا با مقداری تاخیر سر کلاس حاضر شدیم دوستم کلی کتاب روی هم تل انبار کرده بود و با خودش به کلاس آورد. استاد سوال کرد این کتاب ها چیست؟ دوستم هم گفت استاد این کتاب ها ثابت می کند که شما در مطلب دیروزتان اشتباه کرده اید. جو سنگینی در کلاس ایجاد شد و نگاه استاد از جو کلاس هم سنگین تر شد کاملا معلوم بود استاد ناراحت شده بعد هم دوستم با همان حالت حق به جانب نشست و تا آخر کلاس با بادی به غبغب نظاره گر ناراحتی استاد بود.
تا اینکه چند سال گذشت و دوستم به مشکلات متعددی گرفتار شد و بعد از مدتی هم با حالت جنون و دیوانگی از حوزه رفت و هیچ وقت به حوزه بازنگشت و من یقین کردم که دلیل اصلی گرفتاری دوست من و رفتنش از حوزه بی حرمتی به استادی بود که از او کسب علم کرده بود و من هم منتظرم که روزی تاوان آن بی احترامی را بپردازم».
📣و اما امروز متاسفانه آن استاد نیز به سرنوشتی گرفتار شده که شاید در سپهر درخشان حوزه علمیه آینده روشنی نداشته باشد چون خود را در اردوگاه دیگری غیر از اردوگاه انقلاب تعریف کرده و با اظهارات دگر اندیشانه هر چند وقت یکبار نیش و طعنه ای به بزرگان حوزه و انقلاب و ارزش های دینی می زند.
خدا عاقبت ایشان را بخیر و در مسیر هدایت و ولایت توفیقاتشان را بیشتر کند.
✅عن الصادق عليه السلام : تَواضَعوا لِمَن تُعَلِّمونَهُ العِلمَ ، و تَواضَعوا لِمَن طَلَبتُم مِنهُ العِلمَ ، و لا تَكونوا عُلَماءَ جَبّارينَ فيذَهَبَ باطِلُكُم بِحَقِّكُم
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
#احوال_حوزه
#شیراز
#طلبه
#مباحثه_طلبه_استاد
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
🔻 آشنایی با #مکاتب_درون_حوزه های علمیه
قسمت دوم:مخالفت مکتب تفکیک با فلسفه (۲)
👈 نظریهپردازان مکتب تفکیک در مواجهه با فلسفه، دارای موضعی یکسان تلقی نشدهاند؛ چرا که متقدمان مکتب تفکیک مانند میرزا مهدی اصفهانی و محمود حلبی، به ضدیت با فلسفه شناخته میشوند؛چنانکه میرزا مهدی اصفهانی، فلاسفه را ویرانگران دین شمرده و همهٔ گزارههای فلسفی را در تضاد با تعالیم الهی میداند و قیاس ابلیس در تمرد از امر الهی را برهان فلسفی میشمرد و همهٔ قضایای حقیقیه و خارجیه را باطل میداندو مدرسین فلسفه را فریبکار میخواند.
🔻شیخ محمود حلبی، فلسفه را زیانآورترین مطالب دانسته و آن را دشمن بزرگ معارف الهی خوانده است.
👈در درسهای حلبی، مواردی از بدگویی و دشنامگویی خطاب به فلاسفه و عرفا دیده میشود. مجتبی قزوینی نیز طریق قرآن و سنت را مخالف طریق فلسفه میداند.
👈 با این حال متأخران مکتب تفکیک، مانند سید جعفر سیدان و محمدرضا حکیمی، موضعی دیگر دارند و فلسفه را بهکلی نفی نمیکنند و مکتب تفکیک را تنها جدایی میان روشهای دینی و روش فلسفی میدانند تا از این طریق، معارف وحیانی را از تلفیق با معارف بشری، حفظ کنند.
⭕ محمدرضا حکیمی نسبت میان فلسفه با وحی قرآنی را نه تباین کلی، بلکه عدم تساوی کلی میداند. در دیدگاه سید جعفر سیدان، عقل صریح نه تنها با وحی در تنافی نیست بلکه وحی، مبتنی بر عقل صریح است.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فلسفه
#مکتب_تفکیک
#محمود_حلبی
#سیدان
#محمد_رضا_حکیمی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze