#معرفی_کتاب
کتاب «درآمدی بر روانشناسی تنظیم رفتار با رویکرد اسلامی» به قلم محمد صادق شجاعی است که توسط موسسه فرهنگی دارالحدیث منتشر شده است.
در این اثر، نویسنده به بررسی موضوع تنظیم رفتار در متون و منابع دینی پرداخته و رویکرد جدیدی را در عرصه پژوهش های روان شناسی دینی پایه ریزی کرده است.
این کتاب، شامل چهار بخش کلّی است و هر بخش، فصل های مرتبط با موضوع را در بردارد. چهار بخش اصلی کتاب عبارت اند از: ۱. کلیات و مفهوم شناسی؛ ۲. مبانی نظری تنظیم رفتار در معارف اسلامی؛ ۳. اصول و قواعد تنظیم رفتار؛ ۴. تقوای عاقلانه، الگوی دینی تنظیم رفتار.
@akhlaqhad
💠 علت تأکید بر مکتب نجف
تأکید بر مكتب نجف، به این خاطر است که هر كاری الگو ميخواهد، و در اين معاني و معارف سلوك و معنويت، بهترين الگوها در اين نحله بودهاند؛ علاوه بر مرحوم قاضي، مرحوم ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي، خودش يك دريا بوده است؛ هم فاضل، هم اهل معنا، و هم اهل قلم. شما این بزرگوار را با يك دوره كتابهاي بسيار ارزشمند و مفيدش در اختیار داريد، که گويا كار هم نشده است.
مرحوم كمپاني در نامهای به ايشان، تقاضا ميكند، از مواعظ و توصیه های اساتيدشان، مطالبی را بنویسند، و آن بزرگوار نیز برخی از سفارشات استادشان را مکتوب می نمایند.
روش مكتب نجف در كتب مرحوم ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي شفاف است، و بيشتر می توان با این روش آشنا شد. غير از این بزرگوار، استادشان مرحوم ملاحسينقلي همداني است، که ايشان سيصد نفر شاگرد داشته كه همهی این سیصد نفر از فضلا و غالباً از شاگردان شيخ اعظم ( شيخ انصاري ) بوده اند؛ لکن اولويتشان اخلاق بوده است، و در اخلاق، تأليفات و مطالب بسيار مفيد داشتند.
(حجت السلام و المسلمین #حاج_شیخ_جعفر_ناصری
در جمع دانش پژوهان مرکز تخصصی اخلاق)
@akhlaqhad
💠 پذیرش سطح۲ (کارشناسی) مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری
👤 ویژه طلاب پایه ۷ به بالا
📿 کانال رسمی
مرکز تخصصی اخلاقی: @AkhlaqHad
💠 آثار مکتوب از بزرگان مکتب نجف
ملاحسينقلي همداني، سيصد نفر شاگرد داشته كه همه این سیصد نفر از فضلا و غالباً از شاگردان شيخ اعظم (شيخ انصاري) بوده اند؛ لکن اولويتشان اخلاق بوده است، و در اخلاق تاليفات و مطالب بسيار مفيد داشتند.
اما آنقدر حوزه ها دچار فقر بود كه خيلي از اين بزرگان، كتابهاي خود را در كمال غربت و تنهایی در گوشه حجره ها در نجف مينوشتند، به طوری که برخی از آنها يك عمري رساله داشتند؛ اما پولی برای چاپ آن نداشتند.
فكر ميكنم اخیراً مدرسه شوشتري ها را در نجف خراب كردند، كنارش منزل مرحوم كاشف الغطاء بزرگ بود.
می خواستند خانه را براي توسعه حرم اميرالمومنين (علیه السلام) خراب کنند، که با يك ديواري برخورد مي كنند، وقتی آن را خراب كردند، ديدند يك اتاق پر از كتاب خطي است.
معلوم شد در آن زمان، وقتی که خبر حمله عثماني ها یا گروهي ديگر به نجف می رسد، براي اينكه دشمن اين کتابها را از بين نبرد، همه آقايان كتابها و دست نوشتههاي خود را نزد مرجع بزرگوار شيعه، مرحوم كاشف الغطاء، آوردند و در اين اتاق چيدند و جلویش را ديوار كشيدند كه دشمن متوجه نشود.
و اینگونه يكي از گنجينههاي كتب خطي شيعه کشف شد، که مشغول عكس برداري و کارهای تخصصی بر روی آنها هستند؛ بنابراین ما كتب بسيار مفيدي در اين باب داريم.
مرحوم ملاحسينقلي همداني و شاگردانش، بهترين مطالب ناب معرفتي را در باب حكمت عملي؛ نسبت به ابعاد و زواياي خود شناسي در قالب و سبك مكتب نجف نه مطالب نظري و فلسفي صِرف، داشته اند.
(حجت السلام و المسلمین #حاج_شیخ_جعفر_ناصری
در جمع دانش پژوهان مرکز تخصصی اخلاق)
@akhlaqhad
#بزرگان_نحله_نجف
#سید_احمد_کربلایی
۱_معرفی اجمالی
🔷 اواسط قرن ۱۳ق. در خانوادهای هاشمیتبار، به نام سید ابراهیم موسوی تهرانی، در شهر کربلا، کودکی دیده به جهان گشود که نام احمد را برایش برگزیدند.
🔷 خاندان پدری سید احمد اصالتاً اهل تهران بودهاند؛ اما پدرش برای تحصیل معارف دین و بهرهمندی از محضر بزرگان دانش، از دیار خویش به شهر کربلا، که یکی از مراکز علمی شیعه بود، هجرت نمود، و در جوار مرقد حضرت سیدالشهدا (علیهالسلام) به فراگیری آموزههای دینی پرداخت.
🔷 به همین علت فرزندش، سید احمد، به سید احمد کربلایی تهرانی شهرت یافت. در پارهای نوشتهها، عنوان حائری را به نامش افزودهاند. از آن جا که این عالم بزرگوار، در هنگام عبادت و نیایش، بسیار گریه میکرد، به «بکاء» هم معروف شده است و گویا یکی از چشمان او، بر اثر بیماری، نابینا شد؛ از اینرو به «واحد العین» هم نامیده شده است.
🔷 با جستجویی که در منابع زندگینامه این عارف فرزانه انجام شد، تاریخ دقیق ولادت او به دست نیامد؛ ولی از مجموع اخبار گردآوری شده در مورد شرححال او میتوان حدس زد که پس از نیمه دوم قرن سیزدهم تولد یافته است.
(طبقات اعلام الشیعه، ج۱، ص ۸۷)
@akhlaqhad
#معرفی_مقاله
✍️مقایسه انواع و صورتهای شکگرایی و پوچگرایی اخلاقی
نویسندگان:
#محمد_لگنهاوسن / #محمدتقی_اسلامی
چکیده: این پرسش قابل طرح است که شکگرایان اخلاقی دقیقاً در چه مفهوم یا واقعیتی تردید میکنند و آیا پوچگرایان اخلاقی همان مفهوم یا واقعیت را انکار میکنند یا مفهوم یا واقعیت متفاوتی را در نظر دارند. در این مقاله با مروری نسبتاً تفصیلی در انواع و صورتهای گوناگونان شکگرایی و پوچگرایی، سعی میشود مقایسه یا گفتگویی فرضی میان انواع و صورتهای شکگرایی و پوچگرایی درباره مفهوم یا واقعیتی که آن را مبهم یا پوچ میانگارند، ارائه شود. از این رو با اتخاذ روشی توصیفی ـ تحلیلی بدون داوری راجع به درستی یا نادرستی مدعیات مطرح در انواع شکگرایی و پوچگرایی، این نتیجه دنبال میشود که چگونه شکگرایی اخلاقی در مقام مواجهه و گفتگو با انواع پوچگرایی و ناشناختگرایی اخلاقی میتواند دستخوش تغییر در پیشفرضها و چارچوبهای نظری شود. این تغییر به گونهای است که شکل مفهوم یا واقعیتی که شکگرایی در آن شک و تردید روا میدارد را نیز دگرگون میکند.
متن کامل👇
http://www.hadqom.ir/jufile?ar_sfile=1510037
کلیدواژهها: #شک_گرایی_اخلاقی #پوچ_گرایی_اخلاقی #ناشناخت_گرایی_اخلاقی #واقع_گرایی_اخلاقی #پندارگرایی_اخلاقی
💠 @AkhlaqHad