﷽ آغاز به کار کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی حوزه علمیه (قم و اصفهان)
👤 تحت اشراف حضرت آیت الله حاج شیخ محمد ناصری
و تولیت حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔸 اطلاعرسانی برنامهها
🔹 انتشار فایل جلسات و نشستها
🔸 معرفی پایاننامههای مرکز
🔹 ارائه محتواهای تخصصی اخلاقی معنوی
💠 eitaa.com/AkhlaqHad
🔘 ضرورت تهذیب و اخلاق
🔸 اگر #تهذیب در کار نباشد، علم توحید هم به درد نمی خورد. «اَلْعِلْمُ هُوَ الْحِجابُ الاْکْبَرْ» هر چه انباشته تر بشود #علم، حتی توحید که بالاترین علم است، انباشته بشود در مغز انسان و قلب انسان، انسان را اگر مُهذَّب نباشد، از خدای تبارک و تعالی دورتر می کند.
🔹 باید کوشش بشود در این حوزه های علمیه ـ چه حال و چه بعدها کوشش بشود ـ که اینها را مهذَّب کنند. در کنار علم فقه و فلسفه و امثال اینها، حوزه های اخلاقی، حوزه های تهذیب باشد، و حوزه های #سلوک الی اللّه تعالی.
(#امام_خمینی قدس سره در جمع طلاب حوزه علمیه، ۱۳۵۹/۹/۲۷ جماران)
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
🔸 مسئله دیگر در نظام رفتارى و اخلاقى حوزهها، فیض بردن از معنویات است، #تهذیب است؛ این خیلی مهم است. جوان امروزِ حوزه بیش از گذشته به مسئله تهذیب نیازمند است.
🔹 كسانی كه رشتههاى رفتارشناسی عمومى را مطالعه میکنند و كار میکنند، این را تأیید میکنند.
🔸 امروز در همه دنیا این گونه است كه وضع نظام مادى و فشار مادى و مادیت، جوانها را بیحوصله میکند؛ جوانها را افسرده میکند. در یك چنین وضعى، دستگیر جوانها، توجه به #معنویت و #اخلاق است.
🔹 علت اینكه مىبینید #عرفان های كاذب رشد پیدا میکند و یك عدهاى طرفشان میروند، همین است؛ نیاز هست. جوان ما در حوزه علمیه - جوان طلبه؛ چه دختر، چه پسر - نیازمند تهذیب است.
🔸 ما قلههاى تهذیب داریم [...] در نجف بزرگانی بودند؛ سلسله شاگردان مرحوم آخوند #ملاحسینقلی تا مرحوم آقاى #قاضی و دیگران و دیگران؛ اینها برجستگانند.
(#مقام_معظم_رهبری، دیدار طلاب ۱۳۸۹/۰۷/۲۹)
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
🔸 #معنویت، همیشه گم شدهی حوزه بوده است. حدود ۹۵درصد از طلّاب، برای #رشد و بهتر شدن، کسب #معرفت، #خودشناسی و #خداشناسی وارد حوزه میشوند.
🔹 ولی در طول تاریخ، فضایی را پشت سر گذاشتهایم که طلبهی جوان ما که با اعتمادِ پدر و مادر به حوزه سپرده شده؛ بعد از مدتها احساس میکند که به آن آسایش و رشد نرسیده! گاهی احساس میکند حالات قبل از #طلبگی او بهتر بوده است.
🔸 لذا میتوان از روش و منش بزرگانی که در طول تاریخ در حوزههای علمیه بودهاند، یک ساختار اخلاقی، تربیتی، معنوی به صورت مدوّن و مرتب استخراج کرد تا طلبگی و طلبه را ساماندهی کند.
🔹 البته ما الان اطلاعات زیادی نداریم، و باید خیلی تلاش کنیم زیرا اطلاعات فراوانی در لابهلا و لایههای تاریخ مخفی مانده و نیاز به مجموعهای است که در این زمینه، شروع به کار کند و این مجموعه #تخصصی_اخلاق، اولین مجموعه با خیر و برکتی است که در این زمینه مشغول به کار است.
(حجت السلام و المسلمین #حاج_شیخ_جعفر_ناصری در جمع دانش پژوهان تخصصی اخلاق)
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
📒 #معرفی_پایاننامه های مرکز تخصصی اخلاق📕
نقش و جایگاه حلم در تربیت اخلاقی معنوی از دیدگاه اسلام
⏱ زمان دفاع: تیرماه ۱۴۰۰ با نمرۀ عالی.
📚 این رساله از چهار فصل زیر تشکیل یافته است:
✅ فصل اول: مفاهیم لغوی و اصطلاحی حلم، تربیت، اخلاق، معنویت، تربیت اخلاقی و تربیت معنوی و نیز الفاظ مترادف و متقارن با حلم مانند شرح صدر، صبر، مدارا و... .
✅ فصل دوم: عوامل ایجاد حلم.
✅ فصل سوم و چهارم: نقش حلم در تربیت اخلاقیمعنوی ازجهت فردی، خانوادگی و اجتماعی.
مرکز تخصصی اخلاق
📒 #معرفی_پایاننامه های مرکز تخصصی اخلاق📕 نقش و جایگاه حلم در تربیت اخلاقی معنوی از دیدگاه اسلام ⏱
🔸چکیده🔸
حلمورزی و برخورد حلیمانه، یکی از مهمترین و مؤثرترین روشهای برخورد با مردم است.
آثار برخورد حلیمانه و بردبارانه، صرفاً در ثواب معنوی و اجر اخروی خلاصه نمیشود و در این دنیا نیز آثاری وضعی خواهد داشت.
با بررسی سطوح حلم، در دو عرصه تربیت معنوی و اخلاقی به این نتیجه میرسیم که حتی اگر شخص، به هیچ دینی نیز معتقد نباشد، باز در زندگی دنیوی خود ازحلمورزی بینیاز نیست و باید در برخورد با مردم، از عکسالعملهای زننده و شتابزده خودداری کند.
حلم در تربیت اخلاقی معنوی از دیدگاه اسلام دارای جایگاهی ویژه است و عوامل و موانعی نیز در شکلگیری و نقش آن در تربیت اخلاقی معنوی فردی، خانوادگی و اجتماعی وجود دارد.
واژگان کلیدی:
#حلم، #تربیت_اخلاقی_معنوی، #سلوک، #خشم، #کظم_غیظ، #صبر، #علم.
#بزرگان_نحله_نجف
💠 حاج سید علی شوشتری
سر سلسله علمای نحله نجف
🔸 الف) ولادت و نسب
حاج سیّد علی شوشتری در حدود سال ۱۲۲۳ هجری قمری متولّد گردید، پدر ایشان حاج سیّد محمّد که اهل علم و از بزرگان زمان خود بود با علم و مال خود، خدمت به خلق مینموده است.
🔹 حاج سیّد علی شوشتری پس از گذراندن تحصیلات حوزوی در نجف اشرف و رسیدن به درجۀ اجتهاد در شهرستان شوشتر بر مسند قضاوت نشست و طبق تقاضای مردم شوشتر در مسجدی که نزدیک منزل ایشان بود به اقامۀ نماز جماعت اشتغال یافت، آن مسجد اکنون به مسجد جزایری معروف است.
🔸 ایشان علاوه بر جنبۀ علمی از لحاظ مالی هم متمکّن بودهاند، لذا با کمال رأفت در حلّ مشکلات معنوی و مادّی مردم کوشا بودهاند و طبقات مختلف مردم، بزرگان شهر و حاکمان منصوب از مرکز که به شوشتر میآمدند، برای عرض ارادت خدمت این بزرگوار میرسیدند و از نصایح و راهنمایی ایشان بهره می بردند.
(فصلنامه تخصصی مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، شماره۴)
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
💠 گزارشی از فرایند آغاز به کار اخلاق سطح دو
🔸 جلسات متعدد هماندیشی و مباحثه با پانزده نفر از اساتید و فضلای مجموعه به صورت فردی و گروهی برگزار شد تا اینکه عناوین و سرفصلهای اخلاق سطح دو با توجه به اهداف اخلاقی بنیاد علمیفرهنگی هاد، در بیست عنوان درسی تدوین شد.
🔹 در نهایت پس از تصویب آن عناوین و سرفصلها در مرکز مدیریت، به فضل و عنایت الهی، اولین دوره اخلاق اسلامی سطح دو از ابتدای سال تحصیلی۱۴۰۰ در قم با ۱۸ نفر و در اصفهان با ۱۶ نفر از طلاب، آغاز به کار کرد و دانشپژوهان گرامی، این دوره را در پنج ترم به اتمام خواهند رساند.
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
💠 نشریۀ علمی تخصصی «هاد»
🔸 اولین شماره دوفصلنامۀ علمی تخصصی «هاد» با گرایش اخلاق، عرفان و تربیت اسلامی با مجوز هیأت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اسفند ماه ۱۳۹۹ منتشر شد. صاحب امتیازی این نشریه را مرکز تخصصی اخلاق دارالهدی و مدیر مسئولی آن را حجت الاسلام والمسلمین دکتر مسعود آذربایجانی و سردبیریاش را حجت الاسلام و المسلمین محمد عالم زاده نوری بر عهده دارد.
🔹 نشریۀ «هاد» از مقالات علمی پژوهشی در موضوعات زیر (به ترتیب اولویت) استقبال میکند:
1. تربیت اخلاقی معنوی
1.1. سلوک عملی بر مدار مکتب اخلاقی نجف
2.1. سبک زندگی معنوی (حیات طیبه)
2. حکمت عملی (تبیین عقلی مفاهیم و گزارههای اخلاقی)
3. فقه الاخلاق (اخلاق اجتهادی)
4. اخلاق کاربردی با رویکرد اسلامی
5. معرفی و نقد مکاتب اخلاقی، عرفانی و تربیتی
همچنین سامانۀ اینترنتی نشریۀ هاد به آدرس http://www.hadqom.ir آمادۀ دریافت مقالات علمی پژوهشی پژوهشگران اخلاق، عرفان و تربیت اسلامی است. شما میتوانید از طریق آدرس http://www.hadqom.ir/contacts پس از عضویت در این سایت و دریافت کلمۀ کاربری و رمز عبور، مقالات خویش را ارسال کنید.
🆔 @AkhlaqHad