#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
برنامه مطالعه امروز:
ترجمه نامه ۱۱رو مطالعه بفرمایید.
یاعلی
#نامه۱۱
🔹🔹🔹
🔹🔹
🔹
📃سفارشى از آن حضرت (ع) هنگامى كه سپاهى بر سر دشمن مى فرستاد:
چون بر دشمن فرود آمديد يا دشمن بر شما فرود آمد، بايد كه لشكرگاهتان بر فراز بلنديها يا دامنه كوهها يا در بين رودخانه ها باشد تا شما را پناهگاه بود و دشمن را مانع. و بايد كه جنگتان در يك سو باشد يا دو سو. و ديده بانها بر سر كوهها و تپه ها بگماريد تا مباد، كه دشمن از جايى كه مى ترسيد يا خود را در امان مى دانيد، بناگاه، بر شما تاخت آورد. بدانيد كه مقدمه لشكر، همان چشمان لشكر است، و چشمان مقدمه، طلايه داران هستند.
از پراكندگى بپرهيزيد. چون فرود مى آييد همه فرود آييد، و چون كوچ مى كنيد همه كوچ كنيد. هنگامى كه شب در رسيد، نيزه ها را گرداگرد خود قرار دهيد. به خواب مرويد يا اندك اندك بخوابيد.
🔹
🔹🔹
🔹🔹🔹
#شرح-نامه۱۱
از وصايا و سفارشهاى امام(عليه السلام) است به سپاهى که آنها را به سوى دشمن فرستاد.
📜نامه در یک نگاه:
این نامه بخشى از نامه اى است که امام(علیه السلام) براى دو نفر از فرماندهان لشکر هنگام حرکت به سوى صفین مرقوم داشت و گفته شده که امام(علیه السلام)، مالک اشتر را امیر بر هر دو فرمانده قرار داد.
امام(علیه السلام) در این نامه تمام امور مهمّى را که مربوط به روش هاى لشکرکشى و موضع گیرى در برابر دشمن است و چگونگى استفاده از فرصت ها و پرهیز از کمین دشمن و چگونگى حمایت از لشکر در شب ها به هنگام استراحت و مسائل دقیق دیگرى از این قبیل را بیان فرموده است.
به راستى دقت نظر امام(علیه السلام) به قدرى عمیق است که برنامه تنظیمى حضرتش در هر عصر و زمان براى لشکریان اسلام قابل استفاده است.👌💯
🔸آرايش صحيح لشکر:
امام(عليه السلام) در اين نامه و دستورالعمل، هفت فرمان مهمّ جنگى را براى آرايش صحيح لشکر و پيروزى بر دشمن بيان فرموده که دقت نظر آن حضرت را در مسائل مربوط به فرماندهى لشکر نشان مى دهد.
1⃣نخست مى فرمايد: «هنگامى که به دشمن رسيديد يا او به سراغ شما آمد، لشکرگاه خود را در جلوى تپه ها يا دامنه کوه ها يا کنار نهرها قرار دهيد تا سبب حفاظت و ايمنى شما گردد و بهتر بتوانيد از پيش رو به دفاع بپردازيد»; (فَإِذَا نَزَلْتُمْ بِعَدُوّ أَوْ نَزَلَ بِکُمْ فَلْيَکُنْ مُعَسْکَرُکُمْ فِي قُبُلِ الاَْشْرَافِ أَوْ سِفَاحِ الْجِبَالِ، أَوْ أَثْنَاءِ الاَْنْهَارِ، کَيْمَا يَکُونَ لَکُمْ رِدْءاً وَ دُونَکُمْ مَرَدّاً.
امام(عليه السلام) در بيان دليل اين دستور به دو نکته اشاره مى کند; ▫نخست اينکه اين گونه موضع گيرى به شما کمک مى کند
▫ و ديگر اينکه مانع حمله دشمن است.
2⃣سپس امام(عليه السلام) به دستور دوم اشاره کرده مى فرمايد: «و بايد همواره پيکار شما با دشمن از يک سو يا دو سو باشد (نه بيشتر، زيرا تعدّد جهات باعث تجزيه لشکر و تشتّت قوا و آسيب پذيرى آن مى شود)»; (وَلْتَکُنْ مُقَاتَلَتُکُمْ مِنْ وَجْه وَاحِد أَوِ اثْنَيْنِ).
👈به همين دليل يکى از دام هاى دشمنان در گذشته و امروز اين بوده که براى در هم شکستن مخالفين خود جبهه هاى متعدّدى در جنگ هاى نظامى يا سياسى بگشايند تا نيروى مخالف را تجزيه و متشتّت کنند. ممکن است منظور از دو جبهه، دو جبهه مختلف مثلاً شرقى و غربى نباشد، بلکه دو جبهه باشد که به اصطلاح امروز به صورت دايره⭕ و گاز انبرى🔧 پيش مى رود و نتيجه اش ممکن است به محاصره کامل دشمن بينجامد.
3⃣آن گاه در سومين دستور مى فرمايد: «مراقبان و ديدبان هايى بر قلّه کوه ها و روى تپه ها و بلندى ها قرار دهيد مبادا دشمن از جايى که محل خطر يا مورد اطمينان شماست ناگهان به شما حمله کند»; (وَاجْعَلُوا لَکُمْ رُقَبَاءَ فِي صَيَاصِي الْجِبَالِ، وَمَنَاکِبِ الْهِضَابِ، لِئَلاَّ يَأْتِيَکُمُ الْعَدُوُّ مِنْ مَکَانِ مَخَافَة أَوْ أَمْن).
امام(عليه السلام) در اين دستور دو نقطه حساس را مورد توجّه قرار داده است; يکى قلّه کوه ها 🌄و ديگر فراز تپه ها 🗻و بلندى ها، چرا که اشراف بر تمام اطراف دارند و قرار دادن ديده بان در آنجا جلوى حمله هاى غافلگيرانه را مى گيرد.
👈تعبير به «مَکَانِ مَخَافَة أَوْ أَمْن» ناظر به اين است که حمله غافلگيرانه دشمن ممکن است از محلى باشد که انتظار آن نمى رود يا محلى که انتظار آن مى رود، بنابراين بايد ديده بان ها تمام اين نقاط را زير نظر داشته باشند.
4⃣در چهارمين دستور اشاره به يکى از تقسيمات مهم لشکر کرده مى فرمايد: «و بدانيد مقدمه لشکر چشم هاى لشکرند، و چشم هاى مقدّمه، پيشگامان و نيروى اطلاعاتى لشکرند»; (وَاعْلَمُوا أَنَّ مُقَدِّمَةَ الْقَوْمِ عُيُونُهُمْ، وَعُيُونَ الْمُقَدِّمَةِ طَلاَئِعُهُمْ).
✅در گذشته چنين معمول بود که هرگز انبوه لشکر همه با هم حرکت نمى کردند بلکه گروهى از زبده ها را به عنوان مقدمه به فاصله اى جلوتر مى فرستادند و در ميان اين گروه افراد زبده ترى بودند که پيشاهنگان و طلايه داران بودند که در واقع به عنوان نيروهاى اطلاعاتى زبردست لشکر عمل مى کردند و به محض آگاهى از وضع دشمن، فرمانده اصلى لشکر را با خبر مى ساختند تا بتوانند موضع گيرى صحيحى داشته باشند.
5⃣در دستور پنجم آنها را به شدت از تفرقه برحذر مى دارد مى فرمايد: «از پراکندگى و تفرقه سخت بپرهيزيد، بنابراين هنگامى که توقف کرديد و پياده شديد، همه با هم پياده شويد و هرگاه کوچ کرديد همه با هم کوچ کنيد»; (وَإِيَّاکُمْ وَالتَّفَرُّقَ: فَإِذَا نَزَلْتُمْ فَانْزِلُوا جَمِيعاً، وَإِذَا ارْتَحَلْتُمْ فَارْتَحِلُوا جَمِيعاً).
با توجّه به اينکه امام(عليه السلام) اين دستورات را به «زياد بن نضر حارثى» و «شريح بن هانى» که سرکرده مقدمه لشکر بودند بيان مى کند منظور اين است که👈 مقدمه لشکر به
صورت پراکنده عمل نکنند و همه با هم باشند تا ضعف و فتور به آنها دست ندهد.
6⃣حضرت در ششمين دستور شيوه
آسايش شبانه لشکر را بيان کرده و مى فرمايد: «و هنگامى که پرده هاى تاريکى شب شما را پوشاند، نيزه داران را با نيزه به صورت دايره اى در اطراف لشکر قرار دهيد (و لشکر در وسط آن استراحت کند)»; (وَإِذَا غَشِيَکُمُ اللَّيْلُ فَاجْعَلُوا الرِّمَاحَ کِفَّةً.)
اين همان چيزى است که در دنياى امروز نيز چه در ميدان جنگ و چه در غير آن افرادى را مى گمارند که به اصطلاح کشيک 💂دهند و از لشکر يا اماکن حساس در داخل شهرها و پادگان ها مراقبت به عمل آورند و به محض اينکه احساس خطرى کنند، زنگ هاى بيدار باش را به صدا در بياورند و امروز به عنوان نيروى حفاظت از آن ياد مى شود.
7⃣در هفتمين و آخرين دستور به بدنه لشکر نيز توصيه مى کند که هنگام استراحت شبانه به سراغ خواب عميق نروند همانند کسانى که آسوده در خانه هايشان در بستر مى خوابند. مى فرمايد: «ولى خوابتان بايد بسيار سبک و کوتاه باشد 😴همچون شخصى که آب را جرعه جرعه مى نوشد و يا مضمضه مى کند»; (وَلاَ تَذُوقُوا النَّوْمَ إِلاَّ غِرَاراً أَوْ مَضْمَضَةً).
✅درست شبيه کسى که در انتظار مسافر يا ميهمان يا فرد عزيز ديگرى است که شب وارد مى شود اندکى مى خوابد و بيدار مى شود سپس مى خوابد و باز بيدار مى شود. لشکر اسلام نيز در مقابل دشمن بايد اين گونه استراحت کنند مبادا دشمن با شبيخون ضايعات فراوانى به بار آورد. اين معنا تشبيه به جرعه جرعه نوشيدن يا مضمضه آب در دهان است.👌👌
👈البتّه اين نکات دقيق هفتگانه در بيان امام(عليه السلام)، دستوراتى درباره مقدمات لشکر و مسير راه است; امّا تاکتيک هاى مربوط به ميدان جنگ را در بعضى از خطبه ها بيان فرموده است. (به خطبه 11 در جلد اوّل صفحه 487 و خطبه 66 در جلد سوم صفحه 91 به بعد و خطبه 124 جلد پنجم صفحه 258 به بعد مراجعه شود).
سوال امشب:
❓❓❓اینکه مولا در ابتدای نامه می فرمایند:لشکریان را در تپه ها یا دامنه کوه ها و ... مستقر کنید ، اینکار چه فایده ای برای لشکریان دارد؟
4_5951907782637659292.mp3
13.49M
شب دوم
موضوع: شجاعت امیرالمؤمنین
استاد #حامد_کاشانی
#سی_شب_با_فضائل_امیرالمومنین
4_5954083153508304391.mp3
17.93M
شب سوم
موضوع: زهد امیرالمؤمنین
استاد #حامد_کاشانی
#سی_شب_با_فضائل_امیرالمومنین
...بیایید همه با هم تا صبح ظهورش هر صبح جمعه ندبه بخوانیم و ناله ی " این الطالب بدم المقتول بکربلا" رو به عرش برسونیم
1_25361522.mp3
3.24M
دعای ندبه
توصیه امام عصر به دعای ندبه :
یکی از بازرگانان اصفهانی که مورد اعتماد گروهی از دانشمندان بود، در عالم رؤیا به محضر امام زمان مشرف می شود و از ایشان می پرسد: فرج شما کی خواهد رسید؟ می فرمایند: «نزدیک است، به شیعیان ما بگوئید دعای ندبه را روزهای جمعه بخوانند.»
ملاقات با امام زمان ص 45
🔹پاسخ سوال:
1⃣مفهوم جمله روشن است، زيرا دشمن در چنين شرايطى نمى تواند از پشت سر حمله کند و مفهوم جمله ممکن است اين باشد که اگر لشکرگاه در دامنه شيب دارى باشد، حرکت به سوى دشمن آسان تراست وحرکت دشمن به سوى لشکر اسلام سخت تر، البتّه اين سخن تنها در مورد دامنه کوه ها و تپه ها صادق است.
2⃣اين احتمال نيز در معناى «مردّ» وجود دارد که منظور از «مردّ» محل بازگشت بوده باشد يعنى هرگاه گروهى از شما بخواهند ساعتى عقب نشينى کرده و استراحت کنند و آماده حمله مجدّد شوند، دامنه کوه ها و مانند آن محل بازگشت خوبى براى آنان خواهد بود.
3⃣اين نکته را نيز نبايد از نظر دور داشت که اتخاذ چنين موضعى فايده سومى نيز دارد و آن اينکه افراد بزدل و ترسو از لشکر خودى کمتر مى توانند فرار کنند، زيرا پشت سرمانعى وجود دارد.
موضوع بحث استاد کاشانی فضائل امیرالمومنین بود، که بخاطر اون حرف آقای عراقچی درباره افغانها، موضوع بحث رو موقتا تغییر دادن و قبیله گرایی و نژادپرستی رو مطرح کردن. خیلی بهروز هستن ایشون
راستی سه شب سه شب فایلها رو قرارمیدم👇
4_5958294781258892808.mp3
18.04M
#شب_پنجم
موضوع: مبارزه با قبیله گرایی در سیره امیرالمؤمنین
استاد #حامد_کاشانی
4_5960546581072577919.mp3
15.9M
#شب_ششم
موضوع: مبارزه با قبیله گرایی در سیره امیرالمؤمنین
استاد #حامد_کاشانی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شب_چهارم
موضوع: مبارزه با قبیله گرایی در سیره امیرالمؤمنین
استاد #حامد_کاشانی
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
برنامه مطالعه امروز:
ترجمه نامه ۱۲ رو مطالعه بفرمایید.
یاعلی
#نامه۱۲
🔹🔹🔹
🔹🔹
🔹
📃ومن وصية له (علیه السلام) وَصّى بها معقل بن قيس الرياحي حين أنفذه إلى الشام في ثلاثة آلاف مقدِّمة له:
(دستور العمل نظامى، به معقل بن قيس رياحى، كه با سه هزار سرباز به عنوان پيشاهنگان سپاه امام به سوى شام حركت كردند، معقل از بزرگان و شجاعان بنام كوفه بود).
اتَّقِ اللَّهَ الَّذِي لَا بُدَّ لَكَ مِنْ لِقَائِهِ وَ لَا مُنْتَهَى لَكَ دُونَهُ؛ وَ لَا تُقَاتِلَنَّ إِلَّا مَنْ قَاتَلَكَ، وَ سِرِ الْبَرْدَيْنِ وَ غَوِّرْ بِالنَّاسِ وَ رَفِّهْ فِي السَّيْرِ، وَ لَا تَسِرْ أَوَّلَ اللَّيْلِ فَإِنَّ اللَّهَ جَعَلَهُ سَكَناً وَ قَدَّرَهُ مُقَاماً لَا ظَعْناً، فَأَرِحْ فِيهِ بَدَنَكَ وَ رَوِّحْ ظَهْرَكَ، فَإِذَا وَقَفْتَ حِينَ يَنْبَطِحُ السَّحَرُ أَوْ حِينَ يَنْفَجِرُ الْفَجْرُ فَسِرْ عَلَى بَرَكَةِ اللَّهِ. فَإِذَا لَقِيتَ الْعَدُوَّ فَقِفْ مِنْ أَصْحَابِكَ وَسَطاً وَ لَا تَدْنُ مِنَ الْقَوْمِ دُنُوَّ مَنْ يُرِيدُ أَنْ يُنْشِبَ الْحَرْبَ، وَ لَا تَبَاعَدْ عَنْهُمْ تَبَاعُدَ مَنْ يَهَابُ الْبَأْسَ، حَتَّى يَأْتِيَكَ أَمْرِي. وَ لَا يَحْمِلَنَّكُمُ شَنَآنُهُمْ عَلَى قِتَالِهِمْ قَبْلَ دُعَائِهِمْ وَ الْإِعْذَارِ إِلَيْهِم.
از خدايى بترس كه ناچار او را ملاقات خواهى كرد، و سرانجامى جز حاضر شدن در پيشگاه او را ندارى.
جز با كسى كه با تو پيكار كند، پيكار نكن. در خنكى صبح و عصر، سپاه را حركت ده، در هواى گرم لشكر را استراحت ده، و در پيمودن راه شتاب مكن. در آغاز شب حركت نكن زيرا خداوند شب را وسيله آرامش قرار داده، و آن را براى اقامت كردن، نه كوچ كردن، تعيين فرموده است. پس آسوده باش، و مركب ها را آسوده بگذار، آنگاه كه سحر آمد و سپيده صبحگاهان آشكار شد، در پناه بركت پروردگار حركت کن.
هر جا دشمن را مشاهده كردى در ميان لشكرت بايست، نه چنان به دشمن نزديك شو كه چونان جنگ افروزان باشى، و نه آنقدر دور باش كه پندارند از نبرد مى هراسى، تا فرمان من به تو رسد.
مبادا كينه آنان پيش از آن كه آنان را به راه هدايت فرا خوانيد، و درهاى عذر را بر آنان ببنديد شما را به جنگ وا دارد.
🔹
🔹🔹
🔹🔹🔹
#شرح-نامه۱۲
📜نامه در یک نگاه
این نامه همانند سایر نامههایى که امام علیه السلام به فرماندهان سپاهش مىنویسد باتوصیه به تقوا و پرهیزکارى شروع مىشود؛ همان تقوایى که خمیر مایه هر گونه سعادت است. آن گاه دستوراتى در مورد بسیج نیروها و چگونگى حرکت به سوى دشمن و نخستین برخورد با آنها بیان مىفرماید.
امام علیه السلام در این نامه مرتب تأکید مىکند که آغازگر جنگ نباشید و چنان به دشمن نزدیک نشوید که احساس آمادگى جنگ کند و آنقدر دور نایستید که حمل بر ضعف و ترس نماید. لشگر را خسته نکنید. در مسیر راه، آغاز شب استراحت و سحرگاهان حرکت کنید و در وسط روز که هوا گرم است اطراق کنید و … وصایاى دیگرى که همه از روح بلند امام علیه السلام و صلحطلبى آن حضرت و رعایت اخلاق اسلامى حتى در مقابل دشمن حکایت مىکند.
✴دستورات لازم براى حرکت به سوى میدان نبرد
امام علیه السلام در آغاز این نامه فرمانده لشکر (معقل بن قیس) را به تقواى الهى سفارش مىکند و مىفرماید: «تقواى خداوند را پیشه کن؛ همان خدایى که سرانجام باید به لقاى او برسى و عاقبتى جز حضور در پیشگاهش ندارى»؛ (اتَّقِ اللَّهَ الَّذِی لَا بُدَّ لَکَ مِنْ لِقَائِهِ، وَ لَا مُنْتَهَى لَکَ دُونَهُ).
✅این تعبیرات برگرفته از قرآن مجید است آنجا که مىفرماید: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّکُمْ مُلاقُوهُ» بقره/۲۲۳و در جاى دیگر مىفرماید: «وَ أَنَّ إِلى رَبِّکَ الْمُنْتَهى».نجم/۴۲
🔵اگر امام علیه السلام نامه خود را با توصیه به تقوا و یادآورى معاد آغاز مىکند، به جهت آثار مختلف آن است، زیرا :
▪از یک سو سبب مىشود که دستورهاى دنبال آن را مو به مو اجرا کند
▪و از سوى دیگر چون برنامه لشکر، برنامه جهاد فى سبیل اللَّه و سیر الى اللَّه است، به آنها روحیه مىدهد و آمادگى آنان را براى پیکار با دشمن بیشتر مىکند.
آن گاه امام علیه السلام به ده دستور جنگى در مورد اعزام نیروها به میدان نبرد و چگونگى مقابله با دشمن، اشاره مىفرماید که در واقع همه جنبه مقدماتى و آمادگى دارد؛
1⃣نخست مىفرماید: «جز با کسى که با تو بجنگد پیکار مکن»؛ (وَ لَا تُقَاتِلَنَّ إِلَّا مَنْ قَاتَلَکَ).
این دستور نخستین، بیانگر روح مسالمتجوى انسان است که نمىخواهد آغازگر جنگ، مسلمانان باشند و تا دشمن شروع نکند، آنها اقدام به جنگ نکنند.
✅قرآن مجید مىفرماید: «وَ إِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَها وَ تَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ»؛ و اگر تمایل به صلح نشان دهند، تو نیز از در صلح درآى؛ و بر خدا توکل کن، که او شنوا و داناست».انفال/۶۱
2⃣و3⃣و4⃣سپس در دومین، سومین و چهارمین دستور مىافزاید: «صبح و عصر که هوا خنک است، لشکر را به حرکت درآور و به هنگام گرمى روز به آنها استراحت ده و در پیمودن راه آرامش و رفاه لشکر را در نظر بگیر»؛ (وَ سِرِ الْبَرْدَیْنِ، وَ غَوِّرْبِالنَّاسِ، رَفِّهْ فِی السَّیْرِ).
👈بدیهى است هر گاه لشکر عجولانه و با شتاب به سوى میدان حرکت کند و ملاحظه سرما و گرما و استراحت را ننماید، هنگامى که وارد میدان مىشود خسته و ناتوان است و پیکار با دشمن براى او بسیار دشوار.😥
5⃣و6⃣آن گاه در پنجمین و ششمین دستور مىفرماید: «در ابتداى شب حرکت مکن چرا که خداوند شب را وسیله آرامش قرار داده و آنرا براى توقّف تعیین نموده نه کوچ کردن، بنابراین شب هنگام بدنت را آرام ساز و مرکبها🐴 را نیز آسوده بگذار و پس از توقف به هنگام سحر یا وقتى که سپیده مىدمد به یارى خدا حرکت نما»؛ (وَ لَا تَسِرْ أَوَّلَ اللَّیْلِ، فَإِنَّ اللَّهَ جَعَلَهُ سَکَناً، وَ قَدَّرَهُ مُقَاماً لَا ظَعْناً، فَأَرِحْ فِیهِ بَدَنَکَ، رَوِّحْ ظَهْرَکَ. فَإِذَا وَقَفْتَ حِینَ یَنْبَطِحُ السَّحَرُ، أَوْ حِینَ یَنْفَجِرُ الْفَجْرُ، فَسِرْعَلَى بَرَکَهِ اللَّهِ).
✅این سخن اشاره به همان چیزى است که بارها در قرآن مجید آمده است که شب را خداوند مایه آرامش قرار داده: «فالِقُ الْإِصْباحِ وَجَعَلَ اللَّیْلَ سَکَناً»؛ خداوند شکافنده صبح است و شب را مایه آرامش قرار داده است». همین مضمون در سوره یونس، آیه ۶۷، قصص، آیه ۷۳، غافر، آیه ۶۱ و در آیات دیگر نیز آمده است.
7⃣و8⃣و9⃣آن گاه در هفتمین، هشتمین و نهمین دستور مىفرماید: «و هنگامى که دشمن را ملاقات کردى در وسط یاران و قلب ❤سپاهت قرار گیر نه آنقدر به دشمن نزدیک شو مانند کسى که مىخواهد آتش🔥 جنگ را بر افروزد و نه آنقدر دورى کن همانند کسى که از جنگ مىترسد (این گونه باش) تا فرمان من به تو برسد»؛ (فَإِذَا لَقِیتَ الْعَدُوَّ فَقِفْ مِنْ أَصْحَابِکَ وَسَطاً، وَ لَا تَدْنُ مِنَ الْقَوْمِ دُنُوَّ مَنْ
یُرِیدُ أَنْ یُنْشِبَ الْحَرْبَ. وَ لَا تَبَاعَدْ عَنْهُمْ تَبَاعُدَ مَنْ یَهَابُ الْبَأْسَ، حَتَّى یَأْتِیَکَ أَمْرِی).
👈قرار گرفتن فرمانده لشکر در وسط آنها از یک سو مایه قوت قلب لشکر است و از سوى
دیگر آسانتر مىتواند فرمانش به تمام لشکر برساند.
🔟در دهمین و آخرین دستور مىفرماید: «مبادا عداوت شخصى شما با دشمن سبب شود که پیش از دعوت آنها به صلح و اتمام حجت با آنها پیکار کنید»؛ (وَ لَا یَحْمِلَنَّکُمْ شَنَآنُهُمْعَلَى قِتَالِهِمْ، قَبْلَ دُعَائِهِمْ وَ الْإِعْذَارِإِلَیْهِمْ
📢 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در ماه رمضان ➕ ساعت پخش تلویزیونی
🔻هر شب ساعت ۲۳:۳۰، میدان فلسطین، مسجد امام صادق(ع)، با موضوع: گناه چیست؟ توبه چگونه است؟
👈🏻پخش از شبکه تهران؛ ساعت ۱۶
🔻دهه اول ماه رمضان، میدان امام حسین(ع)، مسجد امام حسین(ع)، ساعت ۱۳:۳۰ با موضوع: حالات انسان در قرآن
👈🏻 پخش از شبکه افق، ساعت ۱۵:۳۰
🔰پخش سلسله مباحث "رمضان ماه امید برای ظهور" از شبکه المنار، ساعت ۱۸:۵۰ به وقت بیروت(۲۰:۲۰ به وقت تهران)
🔻پخش کلیپ تصویری کوتاه از شبکه سه در شب های ماه رمضان، بین ساعت ۲۲ تا ۲۳
@Panahian_ir
Shab06Ramazan1398[03].mp3
4.4M
🎙زودتر محشر به پا کن (مناجات با خدا)
🔺بانوای: حاج میثم مطیعی
ما به جمعیت و چادر و لگد حساسیم
دست خودمان نیست ز نسل یاسیم
آخر عمر شماهاست به زهرا (س)سوگند
رهبرم فرمان دهد جمله ی ما عباسیم
#دانشگاه_تهران
@alafvalafv
🔵علت بکار بردن لفظ یاعلی هنگام خداحافظی
🌺از پیغمبر سئوال شد:
یارسول الله،ما وقتی صحبتمون، حرفمون با یکی تموم میشه،
پایان کلاممون، او را به خدا
می سپاریم، به بیان پارسی
می گوییم:
خداحافظ و به زبان عربی
می گوییم:
فی امان الله
اگر بدون خداحافظی کردن،
در وسط سخن گفتن از او جدا بشیم، نوعی بی ادبی می پنداریم.
🌸شما وقتی در معراج با خدا هم صحبت شدید ، پایان جمله که نمی توانستید به ذات خدا عرضه بدارید:تو را به خدا می سپارم!
آخرین جمله ی رد و بدل شده ، بین شما و خدا چه بود؟
✨حضرت فرمودند:
پایان صحبت،
خداوند سبحان به من گفت: "یاعلی"
من نیز به خدای خود " یا علی"
گفتم.
این آخرین جمله بین من و ذات مقدس خدا بود
🔰منبع:کتاب سخن خدا ۷۱ - زندگانی چهارده معصوم ص ۴۹ - معراج ص۱۳
یا علــــــــــــــی علیه السلام
کجاست همانند #خدیجه🌷
القاب خدیجه (س) قبل از اسلام بسیار بوده است که کتابهای بسیاری در مورد آن سخن رانده اند و از جمله القاب، قبل از ولادت ایشان، در کتاب آسمانی انجیل که بر حضرت عیسی نازل شد به عنوان ـ
🌹#بانوی_مبارکه
🌹 #همدم_مریم در #بهشت» یاد شده است،
در آنجا که در توصیف پیامبر اسلام (صلی الله علیه واله) خطاب به عیسی چنین آمده:
🌹(نسله من مبارکة، وهی مونس أمک فی الجنة)
نسل او از مبارکه ( #بانوی_پربرکت) است که همدم مادرت مریم در بهشت می باشد»
🌷در عصر جاهلیت که وجود زن پاکدامن بسیار کم بود، وبسیاری اززنان به انحراف های عصر جاهلی آلوده بودند، حضرت خدیجه به خاطر قداست و پاکی در همه ابعاد، به عنوان"
#طاهره»
#پاک_سرشت
#پاک_روش،خوانده می شد.
🌷و نیز شخصیت خدیجه در همان عصر آن چنان چشمگیر و مورد احترام خاص و عام بود که او را با عنوان
« #سیده_نسوان» #سرور_زنان
می خواندند.
درود خدا بر #ام_المومنین حضرت #خدیجه_کبری سلام الله علیه🌷
@alafvalafv
ان شاءالله شفیع ما در روز قیامت گردند به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد🙏