Panahian- MonajateShabaniye.mp3
6.05M
🔸پیام صوتی علیرضا پناهیان به مناسبت آغاز ماه شعبان
👈🏻 در این ماه چگونه تفکر کنیم و چطور با خدا حرف بزنیم؟
@Panahian_ir
@alafvalafv👈
#شرح_نامه۵۳
#بخش۱
🔸نخستين توصيه، تقوا و مبارزه با هواى نفس است
امام(عليه السلام) در بخشِ آغازين اين نامه، از نام خداوند رحمان و رحيم کمک مى طلبد
✅ سپس مى فرمايد: «اين دستورى است که بنده خدا على اميرمؤمنان به مالک بن حارث اشتر در فرمانى که براى او صادر کرده بيان نموده، در آن هنگام که زمامدارى مصر را به او سپرد تا حقوق بيت المال در آن سرزمين را جمع آورى کند و با دشمنان آنجا پيکار نمايد، به اصلاح اهل آن همت گمارد و به عمران و آبادى شهرها و روستاهاى آن بپردازد»; (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. هَذَا مَا أَمَرَ بِهِ عَبْدُ اللهِ عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ، مَالِکَ بْنَ الْحَارِثِ الاَْشْتَرَ فِي عَهْدِهِ إِلَيْهِ، حِينَ وَلاَّهُ مِصْرَ. جِبَايَةَخَرَاجِهَا، وَجِهَادَ عَدُوِّهَا، وَاسْتِصْلاَحَ أَهْلِهَا، وَعِمَارَةَ بِلاَدِهَا).
👈 اهداف چهارگانه اى که براى اين مأموريت بيان مى کند:
1⃣ امور اقتصادى و مالى
2⃣مسأله نيروى نظامى و دفاعى کشور اسلام و آمادگى آنها براى دفع هجمات دشمن
3⃣ اصلاح امور اجتماعى و فرهنگى
4⃣ عمران و آبادى بلاد
آن گاه امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن چهار دستور اخلاقى مهم به مالک دارد که در واقع پايه هاى اصلى معنوى حکومت او را تشکيل مى دهد.
✅ نخست مى فرمايد: «او را به تقواى الهى فرمان مى دهد»; (أَمَرَهُ بِتَقْوَى اللهِ).
تقوا به معناى احساس مسئوليت درونى و پرهيز از هرگونه گناه و امر خلاف و تعدى و اجحاف است و به سخن ديگر، حالت بازدارنده معنوى است که سبب مى شود انسان از مسير حق هرگز منحرف نگردد و البته هرقدر مسئوليت انسان سنگين تر باشد تقواى بيشترى را مى طلبد.
✅در دومين دستور مى فرمايد: «و او را به ايثار و مقدّم داشتن اطاعت خدا و پيروى از آنچه در کتاب او (قرآن مجيد) به آن امر فرموده اعم از فرايض (واجبات) و سنن (مستحبات) دستور مى دهد، همان دستوراتى که هيچ کس جز با متابعت آنها روى سعادت نمى بيند و جز با انکار و ضايع ساختن آن در مسير شقاوت و بدبختى واقع نمى شود»; (وَإِيْثَارِ طَاعَتِهِ، وَاتِّبَاعِ مَا أَمَرَ بِهِ فِي کِتَابِهِ: مِنْ فَرَائِضِهِ وَسُنَنِهِ، الَّتِي لاَ يَسْعَدُ أَحَدٌ إِلاَّ بِاتِّبَاعِهَا، وَلاَ يَشْقَى إِلاَّ مَعَ جُحُودِهَا وَإِضَاعَتِهَا).
👈«فرايض» و «سنن» را معمولاً به واجبات و مستحبات تفسير مى کنند و گاه گفته مى شود: «فرايض» واجباتى است که در کتاب الله آمده و «سنن» احکام و واجباتى که در کلام پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) ذکر شده است. در اين صورت جمله «مَا أَمَرَ بِهِ فِي کِتَابِهِ» شامل امر به اطاعت پيغمبر(صلى الله عليه وآله) در بيان احکام نيز مى شود. در تفسير اين دو واژه اين احتمال نيز هست که «فرايض» اشاره به واجبات پراهمّيّت و «سنن» اشاره به واجباتى باشد که در درجه پس از آن قرار دارد. از تعبير به «وَلاَ يَشْقَى إِلاَّ مَعَ جُحُودِهَا» معلوم مى شود که راه سعادت دنيا وآخرت منحصر در همين راه است و طرق ديگر سبب گمراهى است.👌
✅در سومين دستور مى افزايد: «او را مأمور مى کند که (آيين) خدا را با قلب و دست و زبان يارى کند، چرا که خداوند متعال يارى کسى که او را يارى کند و عزت کسى که او را عزيز دارد بر عهده گرفته است»; (وَأَنْ يَنْصُرَ اللهَ سُبْحَانَهُ بِقَلْبِهِ وَيَدِهِ وَلِسَانِهِ; فَإِنَّهُ، جَلَّ اسْمُهُ، قَدْ تَکَفَّلَ بِنَصْرِ مَنْ نَصَرَهُ، وَإِعْزَازِ مَنْ أَعَزَّهُ).
✅در چهارمين دستور مى فرمايد: «و (نيز) به او فرمان مى دهد که هواى نفس خويش را در برابر شهوات بشکند و به هنگام سرکشى نفس، آن را باز دارد، زيرا نفس همواره انسان را به بدى ها امر مى کند مگر آنچه را خداوند رحم کند»; (وَأَمَرَهُ أَنْ يَکْسِرَ نَفْسَهُ مِنَ الشَّهَوَاتِ، وَيَزَعَهَا عِنْدَ الْجَمَحَاتِ، فَإِنَّ النَّفْسَ أَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ، إِلاَّ مَا رَحِمَ اللهُ).
👇👇👇
🔸حقوق همه شهروندان را محترم بشمار:
امام(عليه السلام) به دنبال وصاياى پر معنا و جامعى که به طور کلى در بخش نخستين اين عهدنامه بيان فرمود، روى سخن را به مالک کرده و انگشت روى نقاط خاص مى گذارد.
✅نخست مى فرمايد: «اى مالک! بدان من تو را به سوى بلادى فرستادم که پيش از تو دولت هاى عادل و ستمگرى بر آن حکومت داشتند و مردم به کارهاى تو همان گونه نظر مى کنند که تو در امور زمامداران پيش از خود نظر مى کردى و همان را درباره تو خواهند گفت که تو درباره آنها مى گفتى»; (ثُمَّ اعْلَمْ يَا مَالِکُ، أَنِّي قَدْ وَجَّهْتُکَ إِلَى بِلاَد قَدْ جَرَتْ عَلَيْهَا دُوَلٌ قَبْلَکَ، مِنْ عَدْل وَجَوْر، وَأَنَّ النَّاسَ يَنْظُرُونَ مِنْ أُمُورِکَ فِي مِثْلِ مَا کُنْتَ تَنْظُرُ فِيهِ مِنْ أُمُورِ الْوُلاَةِ قَبْلَکَ، وَيَقُولُونَ فِيکَ مَا کُنْتَ تَقُولُ فِيهِمْ).
✅سپس مى افزايد: «و (بدان) افراد صالح را به آنچه خداوند بر زبان بندگانش جارى مى سازد مى توان شناخت»; (وَإِنَّمَا يُسْتَدَلُّ عَلَى الصَّالِحِينَ بِمَا يُجْرِي اللهُ لَهُمْ عَلَى أَلْسُنِ عِبَادِهِ).
👈هدف اين است که قضاوت عمومى و هوش جمعى معيار بسيار خوبى براى سنجش ارزش حکومت هاست. البته گاه مى شود که حکومت ها از طريق تبليغات دروغين و رياکارى افکار مردم را مى دزدند يا آنها را شستشوى مغزى مى دهند. در اين گونه موارد قضاوت عمومى بيمار مى شود و اثر مطلوب خود را از دست مى دهد.❌
آن گاه امام(عليه السلام) در اين بخش از عهدنامه، شش دستور مهم به مالک مى دهد:
✅در آغاز مى فرمايد: «بنابراين بايد محبوب ترين ذخاير نزد تو ذخيره عمل صالح باشد»; (فَلْيَکُنْ أَحَبَّ الذَّخَائِرِ إِلَيْکَ ذَخِيرَةُ الْعَمَلِ الصَّالِحِ).
✅در دومين و سومين دستور مى فرمايد: «زمام هوا و هوس خود را در دست گير و نسبت به آنچه بر تو حلال نيست بخيل باش، زيرا بخل به خويشتن، راه انصاف را در آنچه محبوب و مکروه است به تو نشان مى دهد»; (فَامْلِکْ هَوَاکَ، وَشُحَّ بِنَفْسِکَ عَمَّا لاَ يَحِلُّ لَکَ، فَإِنَّ الشُّحَّ بِالنَّفْسِ الاِْنْصَافُ مِنْهَا فِيمَا أَحَبَّتْ أَوْ کَرِهَتْ).
👈مالکيّت هواى نفس که امام(عليه السلام) بر آن تأکيد فرموده، آن است که به هنگام هيجان شهوات، انسان بتواند خود را کنترل کند و به عکس اگر هواى نفس، مالک فکر و عقل و نيروى انسان شود او را به هر پرتگاهى مى کشاند.
🔅در حديثى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم « از هواى نفس بترسيد همان گونه که از دشمنان بيم داريد، چرا که چيزى دشمن تر از پيروى هواى نفس و آنچه «بى حساب» بر زبان انسان جارى مى شود نيست»❗️
در حديث ديگرى در غررالحکم از امام
🔅اميرالمؤمنين على(عليه السلام) آمده است: «أمْلِکُوا أنْفُسَکُمْ بِدَوامِ جِهادِها; از طريق جهاد مداوم در برابر خواسته هاى نفس مالک نفس خويش شويد»
🔰بخل به خويشتن در برابر آنچه حرام است مفهومى جز اين ندارد که انسان همچون بخيل که حاضر نيست درهم و دينارى از اموال خود را به کسى بدهد در برابر محرمات ايستادگى کند.
⬅️نتيجه اين کار آن است که راه انصاف را در همه حال مى پويد; خواه در امورى که مورد علاقه اوست يا امورى که مورد علاقه او نيست.
دیروز داشتم با یکی از پرستارهای بخش کرونای شهرمون صحبت میکردم..گفت اگه سیزده به در رو به سلامت رد کنیم دیگه وضعیت نرمال میشه....
امروز با خودم فکر کردم چطور وضعیت قراره نرمال بشه؟؟؟؟حالا فرضا هم که نرمال شد،قراره تا کی ادامه پیدا کنه...تا کی مردم حبس باشن تو خونه هاشون؟؟تا کی قرنطینه باشن بچه هامون؟؟
تا چند وقت میشه از کیسه خورد؟؟؟
تازه اگه کیسه ای باشه ...
بعضی ها که روزمزد کار میکردن و کیسه ای نداشتن چطور... این ایام باید خونه بشینن و گرسنگی بچه هاشون رو تاب بیارن😔
خدایا میگن اگه خونه بمونیم همه چی درست میشه...اما من میگم راست نمیگن...
راستش اینه که اگه تو بخوای همه چی درست میشه😭
پس تو بخواااااااه.....😭
✋کاش به جای نشستن و منتظر موندن... هر شب ،راس یک ساعتی همه میومدیم بالای پشت بام های خونه هامون و خاضعانه و خاشعانه...با گریه و التماس...با ندبه و انابه از درگاه خدا میخواستیم نجاتمون بده....
میخوندیم #الهی_عظم_البلاء😭
بیاییم همگی با جون و دل از خدا فرج آقامون رو بخواهیم ...که با ظهور آقا ،به همه ی این مشکلات و بلاها خاتمه بده ان شاءالله 😢
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج به حق #حضرت_زهرا سلام الله🍂
✳️ #هجدهمین_روز #چله_دعای_هفتم_صحیفه و #دعای_فرج به نیت سلامتی و ظهور حضرت ولیعصر ارواحنا له الفداء
@alafvalafv
#چله_نشین_ظهور👆👆👆👆
برنامه مطالعه امروز:
ترجمه نامه۵۳(بخش۲) رو مطالعه بفرمایید.
یاعلی
#نامه۵۳
#بخش۲
🔹🔹🔹
🔹🔹
🔹
مهربانى به رعيت و دوست داشتن آنها و لطف در حق ايشان را شعار دل خود ساز.
چونان حيوانى درنده مباش كه خوردنشان را غنيمت شمارى، زيرا آنان دو گروهند يا همكيشان تو هستند يا همانندان تو در آفرينش.
از آنها خطاها سر خواهد زد و علتهايى عارضشان خواهد شد و، بعمد يا خطا، لغزشهايى كنند، پس، از عفو و بخشايش خويش نصيبشان ده، همان گونه كه دوست دارى كه خداوند نيز از عفو و بخشايش خود تو را نصيب دهد. زيرا تو برتر از آنها هستى و، آنكه تو را بر آن سرزمين ولايت داده، برتر از توست و خداوند برتر از كسى است كه تو را ولايت داده است. ساختن كارشان را از تو خواسته و تو را به آنها آزموده است.
🔹
🔹🔹
🔹🔹🔹
#شرح_نامه۵۳
#بخش۲
امام(عليه السلام) در چهارمين دستور به مسأله بسيار مهمى اشاره مى کند که از سماحت و عظمت قوانين اسلامى پرده برمى دارد و چيزى را که در آن روز در دنيا مطرح نبود عنوان مى کند !
✅ مى فرمايد: «و قلب خويش را کانون رحمت و محبّت و لطف به رعيّت قرار ده»; (وَأَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِيَّةِ وَالْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَاللُّطْفَ بِهِمْ).
👈در روايتى از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم: «پيشوايى و زمامدارى شايسته کسى است که اين سه صفت را داشته
باشد».
1⃣ نخستين صفت ورع و تقوايى است که مانع گناه شود
2⃣و دومين صفت حلم و بردبارى که مانع غضب گردد
3⃣ و چنان نسبت به رعايا نيکى کند که همچون پدرى مهربان باشد».
✅در ششمين دستور که در واقع تأکيدى است بر آنچه در دستور چهارم بيان شد مى فرمايد: «و در مورد آنان همچون درنده اى مباش که خوردنشان را غنيمت شمارى، زيرا آنها دو گروهند يا برادر دينى تواند و يا انسان هايى که در آفرينش شبيه تو هستند (در هر حال بايد حقوق آنها را محترم بشمارى)»; (وَلاَ تَکُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَکْلَهُمْ، فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَکَ فِي الدِّينِ، وَإِمَّا نَظِيرٌ لَکَ فِي الْخَلْقِ).
👈اين گفتار در واقع خط بطلانى است بر تبليغات مسموم دشمنان اسلام که مى گويند: مسلمانان حق حيات براى غير خود قائل نيستند و معتقدند همه را بايد از دم شمشير گذراند و يا اينکه اسلام اصرار دارد ديگران را به اجبار وارد اين دين کند❌
👈آن گاه امام (عليه السلام) در پنجمين دستور که از مهم ترين دستورات مديريت و مردم دارى است، مى فرمايد: «(و بدان) از مردم لغزش ها و خطاها سر مى زند و مشکلاتى به آنها دست مى دهد (که آنها را از انجام وظيفه باز مى دارد) و به دست آنان از روى عمد يا خطا، کارهاى (خلافى) ظاهر مى شود (در اين گونه موارد) از عفو و گذشت خود آن قدر به آنها عطا کن که دوست دارى و خوشنود مى شوى خداوند از عفوش به تو عطا کند»; (يَفْرُطُ مِنْهُمُ الزَّلَلُ ، وَتَعْرِضُ لَهُمُ الْعِلَلُ، وَيُؤْتَى عَلَى أَيْدِيهِمْ فِي الْعَمْدِ وَالْخَطَإِ، فَأَعْطِهِمْ مِنْ عَفْوِکَ وَصَفْحِکَ مِثْلِ الَّذِي تُحِبُّ وَتَرْضَى أَنْ يُعْطِيَکَ اللهُ مِنْ عَفْوِهِ وَصَفْحِهِ).
🔰هنگامى که داستان افک به وسيله منافقان در ميان مسلمانان منتشر شد و گروهى از آنان همسر پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) را متهم به انحراف از جادّه عفّت کردند، عده اى از مؤمنان نيز آگاهانه يا ناآگاهانه در مسير اين شايعه سازى قرار گرفتند. 😱آياتى از قرآن نازل شد و شديداً با اين کار برخورد کرد، آن چنان که بعضى از مسلمانان تصميم گرفتند رابطه خود را با شايعه پراکنان به طور کلى قطع کنند و آنها را از کمک هاى مادّى خود محروم سازند. آيه نازل شد: «(وَلا يَأْتَلِ أُولُوا الْفَضْلِ مِنْکُمْ وَالسَّعَةِ أَنْ يُؤْتُوا أُولِى الْقُرْبَى وَالْمَساکينَ وَالْمُهاجِرينَ فِى سَبيلِ اللهِ وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللهُ لَکُمْ وَاللهُ غَفُورٌ رَّحيمٌ); آنها که از ميان شما داراى برترى (مالى) و وسعت زندگى هستند نبايد سوگند ياد کنند که از انفاق کردن به نزديکان و مستمندان و مهاجران در راه خدا (که گرفتار محروميّت هستند) دريغ نمايند، آنها بايد عفو کنند و چشم بپوشند، آيا دوست نداريد خداوند شما را بيامرزد؟ و خداوند آمرزنده و مهربان است (شما هم بخشنده و مهربان باشيد).
👈فرق ميان عفو و صفح، اين است که عفو کردن به معناى صرف نظر نمودن از کيفر خطاست; ولى صفح (در اين گونه موارد) آن است که به کلى خطا را از ذهن خود بشويد و به فراموشى بسپارد.
✅آن گاه براى توضيح و تأکيد بيشتر مى فرمايد: «زيرا تو فوق آنها هستى و پيشوايت فوق توست و خداوند فوق کسى است که تو را زمامدار آنها قرار داده و تدبير امور آنها را از تو خواسته و به وسيله آنان تو را آزمايش مى کند»; (فَإِنَّکَ فَوْقَهُمْ، وَ وَالِي الاَْمْرِ عَلَيْکَ فَوْقَکَ، وَاللهُ فَوْقَ مَنْ وَلاَّکَ! وَقَدِ اسْتَکْفَاکَ أَمْرَهُمْ، وَابْتَلاَکَ بِهِمْ).
امام(عليه السلام) اين نکته را يادآور مى شود که هر کس بر گروهى حکومت مى کند در حدّ خود تحت حکومت ديگرى قرار دارد; اگر تو بر مصر حکومت خواهى کرد توجّه داشته باش من هم حاکم بر تو و مراقب اعمالت هستم و اگر من بر تو حکومت مى کنم بايد مراقب باشم که خداوند حاکم بر ماست .
🌺السلام علیک یا علی بن الحسین بن علی
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
سلااام✋
میلاد یک علی دیگر از خاندان عصمت و طهارت بر مولامون امام زمان ارواحنا فداه
ارباب مون حضرت سیدالشهدا
و ما ایرانی ها که از اقوام مادری آقا امام سجاد هستیم😉 مبارک🌺😘
خیلی چیزا دوست داشتم امشب از حضرت زین العابدین براتون بگم:
از چندین هزاربرده ای که خریدن و بعد از تربیت دینی آزادشون کردن، از مدیریت بحرانشون، از سبک زندگی جهادی و کمک های بی انتهاشون به نیازمندان، از شدت عباداتشون ،از صحیفه سجادیه بی نظیرشون ...
🌠اما به یه داستان از بزرگواری امام سجاد علیه السلام اکتفا میکنم:
يکی از شیعیانشان گويا هر سال که براى حج از بلخ مى آمد به مدينه؛ خدمت امام سجاد عليه السلام مى آمد و چند روزی خدمت حضرت بود و هرسال يک سرى هدايا هم مى آورد.
🔸يک سال زنش به او گفت تو که هر سال سراغ اين آقا مى روى يک بار ايشان يک هديه به شما نداد؟🙄
گفت اين حرف را نزن ايشان امام ماست و ما عقيده مان اين است که او الآن دارد حرف هاى تو را مى شنود و من ناراحت مى شوم تو راجع به ايشان این حرف را بزنى. ما داريم وظيفه خودمان را انجام مى دهيم.
🔹بعد دوباره يک خورده هدايا جمع کرد و مدينه خدمت امام آمد و هدايايش را گذاشت. حضرت فرمودند امروز ناهار پیش ما بمان. گفت باشد. ناهار ماند موقعی که غذایشان تمام شد، آب آوردند. حضرت ظرف آب را گرفتند تا دست مهمانشان را بشورند. قبول نکرد. گفت یا بن رسول الله! شما آب روی دست من بریزید؟
فرمودند: شما مهمان ما هستی چطور اجازه بدهم آب روی دست ما بریزی؟!
عرض کرد: یابن رسول الله! من این کار را دوست دارم. حضرت به همین خاطر اجازه دادند، ظرف را گرفت و برای حضرت جلو برد تا حضرت دستشان را بشویند؛
🔸یک تشت بزرگی بود یک مقداری آب روی دست حضرت ریختند، حضرت فرمودند: چه می بینی؟ عرض کرد: آب، فرمودند: نه این یاقوت احمر است. نگاه کرد دید همه آب ها یاقوت احمر شده، یک مقدار دیگر آب ریخت، حضرت فرمودند: حالا چه می بینی؟ عرض کرد: آب، فرمودند: زمرد سبز است. نگاه کرد دید زمرد سبز است، یک مقدار دیگر آب ریختند، فرمودند: چه می بینی؟ عرض کرد آب، فرمودند: این ها دُرّ است. نگاه کرد دید درّ بسیار عالی است! خلاصه ظرف پر از جواهرات شد.
🔹بعد حضرت فرمودند: شیخ! در نزد ما چیزی نبود تا در عوض هدیه ات به تو هدیه بدهیم، این ها را به خانمت بده و از او عذر خواهی کن.
مرد برای مدتی سرش را به زیر انداخت و به زمین نگریست و عرض کرد:«ای آقای من، چه کسی کلام همسر من را برای شما نقل کرد؟ بدون شک شما از اهل بیت نبوت هستید.»
آن گاه از امام خداحافظی نمود و جواهرات را برای همسرش برد و ماجرا را برای او تعریف کرد.
همسر مرد با شنیدن این داستان عجیب به سجده در آمد و خدای را سپاس گذاشت و شوهرش را به خداوند سوگند داد که او را با خودش به خدمت امام ببرد.
سال بعد، شوهرش او را نیز به سفر حج برد، اما او در راه مریض شد و در نزدیکی مدینه از دنیا رفت. مرد گریه کنان نزد امام رفت و خبر مرگ همسرش را به امام داد.
امام با شنیدن خبر برخاست و دو رکعت نماز خواند و دعاهایی خواند. آنگاه رو به مرد کرد و فرمود:«به سوی همسرت برگرد که خداوند عزّوجل او را به قدرت و حکمت خود زنده کرد. و خداوند کسی است که استخوانهای پوسیده را زنده میگرداند.»
مرد با شنیدن این خبر مسرت بخش به سرعت از جا برخاست و وقتی وارد خیمه خود شد دید همسرش سالم و سرحال نشسته است!
🔰خواستم امشب فقط بگم: آقاجان ،دلهای ما خیییلی وقته مُرده! نظری...😭
💫 هدیه به پیشگاه حضرت سیدالساجدین صلواتی هدیه کنید.
🖋 #م.یوسفی