❇️ به اطلاع علاقه مندان مباحث آیت الله حیدری می رسانیم جلسه پنجم "درس خارج امامت" با عنوان «آیا بین اطاعت مطلق اهل بیت (ع) و عصمت ایشان، ملازمه وجود دارد یا خیر؟!»، روز پنجشنبه، رأس ساعت 11 و 30 دقیقۀ صبح 👈 (به زبان فارسی) 👉 بر گزار می گردد.
🔸 شرکت برای عموم آزاد است (مشروط بر اینکه حتماً مقدمات را به خوبی فراگرفته و از ادلۀ و مبانی مختلف آگاه باشند).
❗️گفتنی است درس فوق، در دفتر معظم له واقع در قم، بلوار سمیه، کوچۀ 12، پلاک 359 تشکیل می شود.
✅ https://eitaa.com/alhaydari
🔺 نقد عقل مشوب (آمیخته) و تایید عقل سلیم از سوی عرفا
🔹 عارفان عقل را به دو قسم تقسیم می کنند:
عقل مشوب به وهم [که با شبهات و اغراض دنیوی و مادی آغشته شده] و عقل سلیم و غیر مشوب.
عقلی که مورد تاخت و تاز عرفای مسلمان است، عقل مشوب یا وهم آلود می باشد [مشوب یعنی آلوده و آمیخته].
اما عقل سلیم مورد تایید اهل معرفت می باشد. عرفا بر این باورند که عقل می تواند به تبع قلب و قوای بالاتر، حقائق اشیاء را درک کند؛ بدین صورت که اگر خود مستقیما نمی تواند حقائقی را کشف کند، اما می تواند پس از کشف آنها توسط قوای برتر (قلب)، به نحو عقلانی آن حقائق را بفهمد و واقعیت آنها را بپذیرد و به انکار و رد نپردازد؛ لذا یکی از نشانه های عرفان حقیقی این است که با عقل در تضاد نباشد و شهود بتواند در چارچوب عقل در آید.
🔸 یکی از بزرگترین کارهای مرحوم صدرالمتألهین (قدس سره) همین بود که یافته های شهودی و حضوری را در پیکره عقلانی صورت بندی نمود و واقعیت آنها در چارچوب عقل پذیرفت.
جناب ابن عربی (ره) در فتوحات مکیه می فرماید: "و لهذا یقول فی علوم النبوة و الولاية، أنها وراء العقل. لیس للعقل فیها دخول بفکر"؛ (در علوم نبوت و "ولايت" گفته می شود آنها فوق دریافت عقل هستند؛ و عقل به نحو فکری در آنها راهی ندارد [یعنی حقیقت آنها به وسیله عقل فهم نمی شود، بلکه باید به قوای بالاتر از عقل؛ یعنی قلب رجوع نمود و قلبا با مقام نبوت و ولایت مرتبط شد]. "لکن له القبول خاصة عند سليم العقل الذى لم تغلب عليه شبهة خيالية فكرية يكون من ذلك فساد نظره"؛ (لكن [بايد توجه داشت كه] عقل، بويژه عقل سلیمی که شبهه خیالی و فکری نگاهش را فاسد ننموده، می تواند همه آن علوم و معارف را بپذیرد. (فتوحات مکیه، ج ۴، ص ۱۶۲).
📚 آیت الله سید کمال حیدری، العرفان الشیعی.
#عرفان_نظری
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydari
🔺 مراحل عصمت
🔹 یکی از مسائل مهمی که به طور مستقیم دربارۀ موضوع «عصمت» مطرح است، مسألۀ «مراحل عصمت» می باشد. به همین دلیل، کسی که دربارۀ عصمت بحث و تحقیق می کند، باید بتواند برای اثبات همۀ مراتب عصمت برای پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) به طور جداگانه دلیل اقامه کند.
این مراحل را در چهار مرحله می توان دسته بندی کرد:
1⃣ مرحلۀ اول: عصمت از انجام محرّمات و ترک واجبات
این مرحلۀ ابتدایی از عصمت، عبارت است از التزام انسان به همۀ اوامر و نواهی دین الهی؛ به این معنا که هیچ گناهی را مرتکب نشود و هیچ واجبی را ترک نکند.
2⃣ مرحلۀ دوم: عصمت در اخذ، حفظ و ابلاغ وحی (که مختصّ پیامبر اکرم ص است)
این مرحله از عصمت، خود دارای سه مرتبه و مقطع است: 1. عصمت در مقام تلقّی و اخذ وحی از خداوند متعال 2. عصمت در مقام حفظ و نگه داری وحی در قلب خود 3. و عصمت در مقام ابلاغ و رساندن صحیحِ آنچه که به او وحی شده است.
3⃣ مرحلۀ سوّم: عصمت در مقام تطبیق و فعلیت بخشیدن به احکام دین
سومین مرحلۀ عصمت این است که پیامبر (ص)، احکام و آموزه های شریعت الهی را در مقام عمل و تطبیق، معصومانه انجام بدهد و دچار خطا و اشتباه و سهو نشود. به عنوان مثال، نماز ظهر را که چهار رکعت است، از روی سهو و اشتباه دو رکعت نخواند!
✅ از دیدگاه ما پیامبر (ص) در همۀ این مراحل سه گانه باید معصوم و مصون از هرگونه خطا و اشتباه باشد.
4⃣ مرحلۀ چهارم: عصمت در امور زندگی و مسائل شخصی روزمرّه
در اینجا مرحلۀ دیگری وجود دارد که باید دربارۀ آن به طور دقیق بحث کرد و آن عبارت است از عصمت پیامبر (ص) و امام (ع) در امور شخصی و مسائل روزمرۀ زندگی، مثل اینکه وقتی شخصی از دور می آید و مشخص نیست که دقیقاً چه کسی است، این سؤال مطرح می شود که آیا در این گونه موارد نیز واجب است پیامبر (ص) و امام (ع) معصوم باشند یا اینکه احتمال خطا برای ایشان وجود دارد؟!
به بیان دیگر، آیا در امور جاری زندگی که دربارۀ آن وحیی نازل نشده و خبری از عالم غیب نرسیده، مثل عزل و نصب یک فرماندار، عصمت ضرورت دارد یا نه؟
❇️ در این باره هم دیدگاه ها مختلف است، اما بنا بر نظر ما، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) در این مرحله هم معصوم از هر گونه خطا و اشتباه هستند؛ به این دلیل که در قرآن کریم، ویژگی «شهادت اعمال» برای برخی از انسان ها ثابت شده است: «وَ يَوْمَ نَبْعَثُ مِنْ كُلِّ أُمَّة شَهيدا»؛ نحل/ 84 (و [ياد كن] روزى را كه از هر امتى گواهى بر می انگيزيم). مصداق تامّ و بارز شاهدان بر اعمال هم رسول اکرم (ص) و ائمه (ع) هستند (📚آیت الله سید کمال حیدری، عصمة الأنبیاء فی القرآن، ص ص 64 – 66).
🔸 بنابراین وقتی کسی بر همۀ اعمال باطنی و ظاهری انسان ها شاهد و آگاه باشد و از او خطایی در تشخیص سر نزند، به طریق اولی در امور پیش پا افتادۀ زندگی خود و دیگران مصون از سهو و خطا خواهد بود:
«علی ضوء هذه القدرة التی یحظی بها الشهداء فی التسلط علی ظاهر الخلائق وباطنها، فمن غیر الممکن حینئذ أن نتصوّر الخطأ والإشتباه ممن کانت لدیه هذه الخصلة فی حیاته الإعتیادیة، ومن ثمّ لابد أن یکون الشهید معصوماً فی جمیع تشخیصاته، صغیرها و کبیرها، وبذلک تثبت عصمته فی المرحلة الرابعة»؛ 📚 آیت الله سید کمال حیدری، عصمة الأنبیاء فی القرآن، ص 181
(در پرتو این قدرت که شهداء بر اعمال (پیامبر ص و ائمه ع)، واجد آن هستند و بر اساس آن بر ظاهر و باطن انسان ها احاطه و تسلط دارند، در یک چنین حالتی غیر ممکن است تصوّر کنیم کسی که دارای این خصوصیت است، در امور معمولی زندگی دچار خطا و اشتباه شود؛ از همین رو فردی که شاهد اعمال است، باید در تمام تشخیص هایش – چه کوچک و چه بزرگ - معصوم باشد. بنابراین، به دلیل همین برخورداری از مقام شهادت بر اعمال، عصمت رسول اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) در مرحلۀ چهارم نیز ثابت می شود).
#امام_شناسی
#عصمت
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 آیا می توان معصومین (علیهم السلام) را هم نقد کرد؟!
https://eitaa.com/alhaydari
❇️ به اطلاع علاقه مندان مباحث آیت الله حیدری می رسانیم جلسه ششم "درس خارج امامت" در روز پنجشنبه، رأس ساعت 11 و 30 دقیقۀ صبح 👈 (به زبان فارسی) 👉 بر گزار می گردد.
🔸 شرکت برای عموم آزاد است (مشروط بر اینکه حتماً مقدمات را به خوبی فراگرفته و از ادلۀ و مبانی مختلف آگاه باشند).
❗️گفتنی است درس فوق، در دفتر معظم له واقع در قم، بلوار سمیه، کوچۀ 12، پلاک 359 تشکیل می شود.
https://eitaa.com/alhaydari
✅ @alhaydarii_fa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 راه اثبات ولادت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
#فایل_های_تصویری
#امام_شناسی
#اثبات_ولادت_امام_زمان
https://eitaa.com/alhaydari
https://sapp.ir/alhaydari
🔺 اثبات ولادت حضرت مهدی (عجلّ الله تعالی فرجه الشریف)
برای اثبات ولادت امام زمان (ع) به طور کلّی دو راه وجود دارد.
1️⃣ راه اول اینکه افراد متعدّدی تولد ایشان را هنگام ولادت دیده باشند که این مسأله نه تنها دربارۀ حضرت، بلکه دربارۀ دیگران هم بسیار بعید است؛ زیرا هیچ مردی اجازه نمی دهد تولد فرزندش را دیگران ببینند! ضمن اینکه شرایط آن زمان به گونه ای بوده که اگر دشمنان و مخالفان از تولد ایشان با خبر می شدند، جان ایشان به خطر می افتاد، درست مثل شرایطی که برای حضرت موسی (ع) در هنگام تولدشان حاکم بود.
2️⃣ راه دوّم این است که دیگران حضرت را در سن خردسالی و یا بالاتر دیده باشند؛ زیرا دیده شدن ایشان بداهتاً حاکی از متولد شدن وجود مقدّس شان است.
با توجّه به این مطلب، باید عنایت داشت که عموم روایات اثبات تولد امام زمان (ع) ناظر به راه دوّم است و اهل سنّت و وهابیت هم تلاش می کنند از راه اوّل وارد شوند و از شیعیان روایاتی را که به طریق اوّل نظر دارند بطلبند!
❇️ در کتاب الحجة اصول «کافی» هم روایات معتبری تحت عنوان «باب فی تسمیة من رآه» وارد شده که ولادت امام زمان (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) را از طریق دوّم اثبات می کنند؛ زیرا وقتی افراد معتبری حضرت را دیده باشند، این مطلب یقیناً دلالت می کند بر ولادت ایشان.
#امام_شناسی
#اثبات_ولادت_امام_زمان
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydari
https://sapp.ir/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ثمره کرسی های آزاداندیشی در کلام مقام معظم رهبری، از دیدگاه آیت الله حیدری
#حوزه_های_علمیه
#آزاداندیشی
#برداشت_علما_مساوی_با_دین_نیست
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydar
آیت الله سید کمال حیدری
🔺 ثمره کرسی های آزاداندیشی در کلام مقام معظم رهبری، از دیدگاه آیت الله حیدری #حوزه_های_علمیه #آزاد
🔺آزاداندیشی، از مسیر تفکیک "دین" از "برداشت" های شخصی عالمان دین می گذرد!
🔹 پاسخ بحث علمی و قرآنی و روایی و عقلی را فقط باید با دلیل و برهان داد، و نه با بیانیه و تکفیر و تضلیل و توهین!
کسی که سواد کافی در یک زمینه علمی دارد، بهترین راه برای نقد یک نظریه را، بحث علمی و استدلالی و در عین حال محترمانه می داند، اما افرادی که از سرمایه علمی کافی برخوردار نیستند، برای مقابله با یک نظریه جدید و متفاوت با برداشت خود، عملا چاره ای جز تخریب و خارج ساختن دیگران از دایره دین و مذهب، پیش روی خود نمی بینند!
👈 آزاداندیشی در حوزه معرفت دینی، تنها زمانی به معنای واقعی کلمه محقق می شود که عالمان دین، برداشت های شخصی خود از نصوص و ظواهر دینی را، عین دین و مطابق لوح محفوظ و علمی الهی توهم نکنند!!، بلکه آراء خویش را صرفا برداشت و قرائت خاص خود از دین بدانند که ممکن است به واقع اصابت کند و ممکن است اصابت نکند! 👉
❗️ راه اندیشه ورزی آنجا بسته می شود که شخص یا عده خاصی، برداشت و فهم خود از آیات و روایات را برداشت انحصاری و صددرصد مطابق با واقع و نفس الامر بپندارند و فهم سایر عالمان دین را تنها با میزان فهم خود بسنجند!
هر کس که از صلاحیت نظر دادن در علوم اسلامی برخوردار است، حق دارد برداشت خود از متون دینی را ارائه دهد و دیگران فقط می توانند به نقد علمی و منطقی آن بپردازند تا اینکه مردم، مخاطبان و اهل علم خودشان قضاوت کنند که کدام اندیشه و نظام فکری قوی تر، معقول تر و به روزتر است، نه اینکه به مجرد تفاوت برداشت دیگران با مانوسات ذهنی و مسلمات!! خودساخته، آنها را منحرف و منکر اصل دین و مذهب بخوانند!
باید توجه داشت که هر نوع مواجهه غیر علمی و استدلالی، در برابر نظریات متفاوت و حتی متعارض دیگران، نشانه ضعف و عجز علمی و معرفتی صاحبان آن می باشد!
❇️ آری اولا واقعی وجود دارد، و ثانیا واقع یکی بیش نیست، اما احراز اینکه در حیطه علوم حصولی و مباحث فکری، نظر چه کسی به طور یقینی و صددرصد به واقع اصابت می کند و نظر چه کسی اصابت نمی کند، در قیامت - که ظرف ظهور حقایق و اسرار است - مشخص می شود!
#حوزه_های_علمیه
#آزاداندیشی
#برداشت_علما_مساوی_با_دین_نیست
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydari
https://sapp.ir/alhaydari
🔺 شرکت انتشارات "دار فراقد" در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب
🔹 سی و یکمین دورۀ نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، از روز چهارشنبه 12 اردیبهشت ماه سال 1397 تا 22 اردیبهشت، در مصلی امام خمینی (ره)، بازگشایی شد.
دفتر رسمی مرجع دینی آیت الله سید کمال حیدری، از طریق انتشارات «دار الفراقد» در بخش کتاب های عربی این نمایشگاه که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد، مشارکت نموده است.
علاقه مندان گرامی، می توانند برای بازدید از این نمایشگاه و استفاده از تخفیف ویژه در این روزها با مراجعه به آدرس ذیل بهره مند شوند:
تهران - خیابان شهید بهشتی، مقابل میرعماد - مصلی امام خمینی (ره) بخش انتشارات عربی - غرفۀ 54 - (دار الفراقد للنشر)
✅ لازم به ذکر است که کتاب ها و دی وی دی های «فارسی» علامه حیدری نیز همراه با تخفیف ویژه، در نمایشگاه امسال برای بازدیدکنندگان محترم قابل تهیه است.
https://eitaa.com/alhaydari
🔺 چکیدۀ جلسۀ ششم درس «خارج امامت»
🔹 مسألۀ اصلی در جلسۀ ششم این است که اولی الأمر - که در قرآن کریم اطاعت مطلق ایشان واجب شده - چه کسانی هستند؟:
"يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اَللّٰهَ وَ أَطِيعُوا اَلرَّسُولَ وَ أُولِي اَلْأَمْرِ مِنْكُمْ"؛ نساء/ 59 (اى كسانى كه ايمان آورده ايد! اطاعت كنيد خدا را! و اطاعت كنيد پيامبر خدا و اولو الأمر را!).
🔸 در پاسخ به مسألۀ بسیار مهم فوق و مشخص نمودن مصادیق اولی الأمر، به طور کلّی سه راه وجود دارد:
1⃣ راه اول: استناد به اقوال خود اهل بیت (علیهم السلام)
راه اوّل برای تشخیص مصادیق «اولی الأمر» این است که به سخنان خود اهل بیت (علیهم السلام) رجوع شود؛ یعنی اگر فرمودند ما همان «اولی الأمر» هستیم، قول ایشان پذیرفته شود.
🖋 نقد و بررسی
از دیدگاه برخی از محقّقان، این شیوه از نظر علمی درست نیست؛ زیرا مستلزم «دور» است؛ به این معنا که از طرفی حجّیت قول ایشان متوقّف بر «اولی الأمر» بودنشان است، و از سوی دیگر، اثبات «اولی الأمر» بودنشان، متوقّف بر سخن خودشان می باشد! به دیگر سخن، تا کسی در ابتدا «اولی الأمر» و واجب الإطاعة بودنش ثابت نشده باشد، نمی توان از او به طور مطلق اطاعت کرد.
❗️ (البته لازم به ذکر است که آیت الله حیدری استدلال فوق را قبول ندارند و در این باره، نظر دیگری دارند که بر اساس آن، از همین راه اوّل نیز «اولی الأمر» بودن اهل بیت (علیهم السلام) را اثبات می کنند بدون اینکه مشکل دور پیش بیاید! این استدلال به یاری خدا در جلسات بعدی از سوی ایشان بیان خواهد شد).
2⃣ راه دوّم: رجوع به قرآن کریم
طریق دوّم این است که سراغ قرآن برویم تا ببینیم آیا اسامی مصادیق «اولی الأمر» در آن ذکر شده است یا نه. برخی معتقدند که اسم های مبارک اهل بیت (علیهم السلام) در قرآن آمده بوده، اما دیگران آن را حذف کرده اند!
🖋 نقد و بررسی
این استدلال نادرست است! زیرا:
➖ اوّلاً در برابر برخی روایات که می گویند اسامی اهل بیت (علیهم السلام) در قرآن آمده، روایات معتبر دیگری نیز وجود دارند که تصریح می کنند به نیامدن اسماء ائمه (علیهم السلام) در قرآن؛
➖ و ثانیاً این اعتقاد، مستلزم تحریف و نقص قرآن است؛ یعنی بسیاری از آیات قرآن – از جمله آیاتی که اسامی اهل بیت (علیهم السلام) در آنها بوده – به دست ما نرسیده و لذا قرآن فعلی ناقص است!!
3⃣ راه سوم: استناد به سخنان پیامبر اکرم (ص)
به نظر می رسد مهمترین و محکم ترین راه، همین طریق سوّم است. اگر بتوانیم با رجوع به روایات رسول گرامی اسلام (ص) اثبات کنیم که مصادیق «اولی الأمر» به طور خاص چه کسانی هستند، محذور و مشکل دور هم پیش نمی آید. در میان سخنان و روایات فراوانی که از سوی رسول اکرم (ص) صادر شده، آنچه که در مسألۀ مورد بحث می تواند مورد استناد و احتجاج قرار گیرد، «حدیث ثقلین» است.
‼️ اما باید دقت داشت که حدیث ثقلین هم مشتمل بر مقاطع و فرازهای متعددی است که در بحث حاضر، از میان آنها فقط عبارت «ما ان تمسکتم بهما لن تضلّوا بعدی»، به درد استدلال ما می خورد؛ 👈 زیرا مشخص می کند فقط کسانی که تمسّک به آنها به هیچ وجه به گمراهی منجر نمی شود، شایستۀ اطاعت مطلق بوده و می توانند مصداق «اولی الأمر» قرار گیرند. اگر کسی وجود داشته باشد که اطاعت از او عین هدایت و در امان ماندن از گمراهی باشد، دیگر نوبت به دیگران – که فاقد یک چنین ویژگی ای هستند - نمی رسد! 👉
✅ بنابراین تا بدینجای بحث اثبات شد که طبق فقرۀ مذکور از حدیث ثقلین، فقط «قرآن» و «عترت» هستند که اطاعت مطلق از ایشان واجب است.
❓ اما سؤال دیگری که در ادامۀ بحث باید بدان پاسخ داده شود این است که مصادیق «عترت» پیامبر (ص) - که اولو الأمر بوده – و همۀ مسلمانان موظّفند پس از رسول خدا (ص) دین خود را از ایشان اخذ کنند، دقیقاً چه کسانی هستند؟! به بیان دیگر، می خواهیم ببینیم «مَن هم العترة»؛ یعنی عترت رسول خدا (ص) چه کسانی اند تا بتوانیم از ایشان به طور مطلق اطاعت کنیم؟!
❇️ در جلسۀ بعد، به یاری خدا این مسأله مورد بحث و تدقیق قرار می گیرد.
#امام_شناسی
#اجتهاد_در_اعتقادات_و_اصول_دین
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
✅ @alhaydarii_fa
آیت الله سید کمال حیدری
https://eitaa.com/alhaydari
❇️ به اطلاع علاقه مندان مباحث آیت الله حیدری می رسانیم جلسه هفتم "درس خارج امامت" با عنوان "اثبات مصداق اولی الامر بودن اهل بیت ع، بر اساس منابع اهل سنت" در روز پنجشنبه، رأس ساعت 11:30 صبح، به وقت رسمی 👈 (به زبان فارسی) 👉 بر گزار می گردد.
🔸 شرکت برای عموم آزاد است (مشروط بر اینکه حتماً مقدمات را به خوبی فراگرفته و از ادلۀ و مبانی مختلف آگاه باشند).
❗️گفتنی است درس فوق، در دفتر معظم له واقع در قم، بلوار سمیه، کوچۀ 12، پلاک 359 تشکیل می شود.
https://eitaa.com/alhaydari
❇️ به اطلاع علاقه مندان مباحث آیت الله حیدری می رسانیم جلسه هفتم "درس خارج امامت" با عنوان "اثبات مصداق اولی الامر بودن اهل بیت ع، بر اساس منابع اهل سنت" در روز پنجشنبه، رأس ساعت 11:30 صبح، به وقت رسمی 👈 (به زبان فارسی) 👉 بر گزار می گردد.
🔸 شرکت برای عموم آزاد است (مشروط بر اینکه حتماً مقدمات را به خوبی فراگرفته و از ادلۀ و مبانی مختلف آگاه باشند).
❗️گفتنی است درس فوق، در دفتر معظم له واقع در قم، بلوار سمیه، کوچۀ 12، پلاک 359 تشکیل می شود.
https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ملاک های حداقلی تشیع از دیدگاه آیت الله حیدری
➖ در چه صورتی می توان کسی را شیعه دانست یا از دایره تشیع خارج کرد؟!
#امام_شناسی
#شروط_حداقلی_تشیع
https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 آیا علامه حیدری امامت و عصمت امام جواد (ع) را منکر شده است؟!
#امام_شناسی
#امامت_و_عصمت_امام_جواد_ع
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سفارش علامه حیدری به طلاب حوزه های علمیه برای رفع نیازهای جامعه امروزی
#حوزه_های_علمیه
#طلاب
#آیت_الله_سید_کمال_حیدری
https://eitaa.com/alhaydari