💢 روز بازگشت امام خمینی (ره)، روز برگشت از طاغوت!
🌼🌷🌼🌷🌼🌷🌼🌷🌼🌷🌼🌷🌼
💥 علی شیرازی
۱۲ بهمن، سالروز ورود بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به کشور است. امام خمینی (ره) شرط ورود خود را به ایران، خروج محمد رضا شاه پهلوی، اعلام كرده بودند. شاه در ۲۶ دی ۱۳۵۷ از کشور فرار کرد.
در همان روز امام در پیامی کوتاه اعلام فرمودند: خروج شاه از ایران، اولین مرحله پایان یافتن سلطه جنایت بار پنجاه ساله رژیم پهلوی می باشد که به دنبال مبارزات قهرمانانه ملت ایران صورت گرفته است. من این پیروزی را به ملت تبریک می گویم.
ایشان پس از فرار شاه و شروع دور پیروزی های پی در پی ملت ایران، اعلام نمودند: در اولین فرصت به ایران باز می گردم.
شاهپور بختیار نخست وزیر بود. با کمک ارتش و به دستور آمریکایی ها، فرودگاه را به محاصره در آورد تا امام به کشور برنگردند.
تحصن روحانیون و مردم در دانشگاه تهران و فشار ملت ایران به بختیار و دولت وی، ورق را برگرداند.
هیئت دولت در دهم بهمن ۱۳۵۷ اعلام کرد: ورود هواپیمای حامل امام به فرودگاه مهرآباد تهران بدون اشکال است.
با اعلام این خبر، کمیته استقبال از امام خمینی (ره) در پیامی نوشت: امام خمینی در حوالی ساعت ۹ صبح روز پنج شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در تهران خواهند بود.
در ساعت ۹ صبح روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ امام خميني (ره) پس از نزديك به ۱۵ سال دوري و تبعيد از وطن، در ميان استقبال پرشور حلقه گروه منتخب استقبال کنندگان، از پله های هواپیما فرود آمدند و در فرودگاه مهرآباد، قدم به خاک ایران گذاشتند.
سپس حضرت امام خمینی (ره) به سالن فرودگاه وارد شدند. فریاد "الله اکبر" مستقبلین، سالن را به لرزه در آورد. استقبال کنندگان با خواندن سرود "خمینی ای امام"، اشک مشتاقان را بر گونههایشان جاری کردند.
با این ورود، بزرگترين استقبال تاريخ در تهران شكل گرفت. امام، پس از يك سخنراني كوتاه در فرودگاه مهرآباد، براي اداي احترام به شهيدان انقلاب اسلامي به سمت بهشت زهرا حرکت کردند.
عده زیادی از مردم ایران، خود را به پایتخت رسانده بودند. قریب ۸ میلیون نفر در تهران جمع شده بودند. پنجاه هزار نیروی انتظامی مشغول منظم کردن جمعیت بودند. دريايي از انسانها موج ميزد. ایران شاهد بزرگ ترین، باشکوه ترین و تاریخی ترین استقبال بود. حضور میلیونی مردم ایران، نشانه ای از عشق و علاقه بی نظیر مردم به امام خود بود.
مردم به شوق ورود امام به کشور، خیابان ها را آب و جارو کرده بودند. مسیر حرکت امام خمینی (ره) تا کیلومتر ها، تمیز و با گل های رنگارنگ تزیین شده بود. اطراف راه آهن را مردم خیلی زیبا تزئین کرده بودند.
مردم در خیابان ها و میدان آزادی، بوق میزدند. برف پاککن میچرخاندند. شادی وصفناپذیری سرتاسر تهران را فراگرفته بود. همسایگان مسیر امام خمینی (ره) از مردم پذیرایی میکردند. به استقبال کنندگان غذا میدادند. شربت و شیرینی پخش میکردند. به آن ها آب و چای می دادند.
طول جمعیت استقبال کننده از امام خمینی (ره) به ۳۳ کیلومتر می رسید. اتومبيل امام با كندي حركت می کرد. به علت ازدحام جمعیت، مراد ملت ایران با هلی کوپتر وارد بهشت زهرا شدند.
یک ملت غرق در شادی شد. در آن روز تاریخی، ایران خوشحال بود. زن و مرد و پیر و جوان، صلوات می فرستادند و دست می زدند.
امام خمینی (ره) در میان جمعیت چند میلیونی، و پس از سال ها دوری، به پشتیبانی ملتی پرشور و باشعور، انقراض حکومت پهلوی و شکل دهی به دولت مردمی را اعلام نمودند.
شاید خیلی ها باور نمی کردند که ۱۲ بهمن سرآغاز حرکتی جدید در تاریخ ایران است. اما اماممان بر این باور بود. خشتی را در بهشت زهرا بنا نهاد که بتواند ۲۲ بهمن را رقم بزند و پایه گذار نظام مردمسالار دینی بشود.
۱۲ بهمن فقط روز بازگشت امام به کشور نبود. ۱۲ بهمن روز بازگشت به خود و روز برگشت ابدی از طاغوت شد. حکومت شاه را در هم کوبید و حاکمیت دین را رقم زد.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 نمایی از حقیقت وجودی امام خمینی (ره) 💥 علی شیرازی
يكى از ابعاد شخصيت امام خمينى(ره) در كنار بعد اخلاقى، عرفانى، سياسى، اجتماعى، مديريت و رهبرى، بُعد علمى است كه از ابعاد برجسته و ممتاز ايشان بهشمار مىآيد.
ایشان، از نظر علمى و معنوى، در افقى قرار داشت كه دست همنوعان و همگنانش به آنجا نمىرسيد.
امام خمینی (ره) در چهار رشته از علوم، سرآمد اقران خويش بود و از زبدهترين صاحبنظران در علم فقه، اصول فقه، فلسفه اسلامى و عرفان اسلامى به حساب می آمد.
ایشان، در زمينه فقه و اصول و علوم مرتبط با آنها، از بزرگترين مراجع تقليد زمانه به شمار مي رفت، و در حوزه علوم عقلي و فلسفي نيز عاليترين تحقيقات زمانهاش را صورت داد و در عرصه عرفان نظري و عملي، تأملات و مجاهدتهاي بسيار داشت و به مقاماتي رفيع نايل آمد.
امام خميني(ره) افزونبر آگاهي و اشراف بر حقايق، اصول و فروع و آرمانهاي اسلام، و آشنايي با تاريخ گذشته مسلمين و درك مصالح و مفاسد جامعه اسلامي، به مدد فراست خدادادياش از تحولات و اوضاع روزِ جهان و ايران باخبر بود و با شناسايي دشمنان دين و نقشههايشان و شناساندن آنان به امّت اسلامی، توطئههاي ايشان را برملا و بياثر ميساخت.
ایشان در بين رهبران جهان، از کساني بود که هيچ کس مثل وی صريح، روشن و بيابهام سخن نميگفت.
هوشمندي و تيزبيني امام خميني (ره) در زمينه سياست داخلي و معادلات سياسي بينالمللي، و درك آبشخور حركت ها يا توطئههاي سياسي و كشف راه هاي مقابله با آن ها، از ويژگي هاي خدادادي ايشان بود.
امام خميني(ره)، فقيهي بافراست و خودساخته و آگاه به مسائل سياسي و اجتماعي زمانه بود كه بر خود فرض ميدانست در هر حال براي خدا و اعلاي كلمه حق قيام كند، و از آنجا كه سلطنت پهلوي را مصداق طاغوت و حكومت باطل ميشمرد، از همان ابتدا به مبارزه با آن پرداخت و فرصتي را برای براندازی آن ميجُست که با تبیین هدف انقلاب اسلامی، راه رسیدن به هدف را هموار نمود.
امام خميني(ره)با الهام از حركت انبيای الهی، شعار احياي اسلام ناب محمدي (ص) را مطرح ساخت و با كمك و همراهي ياران باوفاي خود، انقلاب اسلامي را پايه ريزي كرد.
بررسي تاريخ انقلاب اسلامي نشان مي دهد كه اولين شعاري كه حضرت امام(ره)مطرح كرد و ديگران نيز از آن پيروي كردند، مسأله احياي اسلام بود.
امام خميني(ره)، به عنوان طراح و معمار اين انقلاب، از اين حرکت حماسي، نهضتي را بهوجود آورد که نه تنها منشأ اثر در کشور ايران گرديد؛ بلکه جهان تشيع و جهان اسلام را متحول ساخت و کل گيتي را تحت تأثير خود قرار داد.
امام خمينى(ره) بزرگ ترين شخصيت معاصر به شمار مىرود كه با تأييدات الهى و عنايات معصومين(ع) و ايمان و جهاد و پشتكار و جديت تمام توانست انقلابى را رهبرى كند كه در اثر آن تحولى بزرگ در سراسر جهان پديد آمد.
ساليان سال بايد بگذرد تا عظمت و ارزش انقلاب اسلامى امام (ره) براى مسلمانان و مردم جهان شناخته شود.
امام خمينى (ره)، مصداق بارز «سهل ممتنع» است؛ زيرا از سويى كمالات، امتيازات، فضايل و مناقب ايشان چنان واضح و چشمگير بود كه حتى دشمنان هم، به مدح وى زبان گشودند.
سرسختترين دشمنان نيز با اينكه تمام وسايل ارتباط جمعى و تبليغاتى را در اختيار داشتند، نتوانستند كمالات و فضايل امام خمینی (ره) را كتمان كنند.
با وجود تمام تلاشهايى كه براى تخريب و تحريف شخصيت امام كردند؛ دلهاى تودههاى مردم در سراسر جهان، شيفته و شيداى وى گشتند.
امام خمینی (ره) با الهام از تعاليم اسلامى بين امور فردى و اجتماعى و امور دنيوى و اخروى و معنوى تضادى نمىديد و در هر شرايطى تنها به دنبال اين بود كه خداى متعال از او چه خواسته تا همان را انجام دهد.
معظم له در اوايل نهضت، مباحثي را مورد تأكيد قرار مي داد كه مورد غفلت مسلمانان واقع شده بود.
ايشان در اين مباحث كه حول ارزشها و آرمانهاي انقلاب اسلامی رقم مي خورد، مردم را به پذيرفتن و عملي ساختن اين ارزشها دعوت مي كرد.
امام خميني(ره)، خود از پيشگامان ارائه طرح هاي ابتكاري سياسي و اجتماعي، براي هدايت و اداره صحيح جامعه ديني به شمار ميرود.
يك نمونه از اين طرح ها، همان راهكار ايشان در زمينه وحدتبخشي ميان گروه هاي مذهبي و انقلابي و سازماندهيِ كلانِ نيروهايي است كه در زمينههاي مختلفي با يكديگر اختلاف عقيده و اختلاف سليقه دارند.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 ایمان امام به نقش مردم در انقلاب اسلامی 🕯علی شیرازی
امام خمینی (ره) به مردم و قدرت مردم ایمان داشت. ایمان به مردم؛ یعنی همان چیزی که خدا درباره پیغمبر می فرماید: یُؤمِنُ لِلمُؤمنین؛ معنای آن همان «یؤمن بالمؤمنین» است؛ یعنی اعتماد به مردم، اعتقاد به مردم.
امام مردم را صاحب قدرت می دانست. باور داشت که هیچ قدرتی، حریف قدرت مردم باایمان و شجاع و مقاوم نیست.
👈 امام خامنهاى می فرمایند:کمتر کسى را دیدهام که به قدر امام(ره) نسبت به مردم از عمق دل احساس محبت و اعتماد کند. او به شجاعت و ایمان و وفا و حضور مردم باور داشت.
ایشان با همین اعتقاد و نگاه، وارد میدان مبارزه با شاه شد. حماسه ۱۵ خرداد را مرهون حضور مردم در صحنه می دانست.
امام معتقد بود که مردم ۱۹ دی و ۲۹ بهمن و ۱۰ فروردین را خلق کردند. مردم در ۱۷ شهریور حماسه آفرین عرصه نبرد با طاغوت شدند و عمال شاه را به عقب راندند.
ایشان بر این باور بود که مردم، شاه را بیرون کردند. قدرت مردم راه ورود امام به ایران را باز کرد.
حضور مردم در روز ۱۲ بهمن، جان امام را حفظ کرد. آن حضور، در دل دشمن رعب انداخت. مردم ۲۲ بهمن را رقم زدند و حکومت شاهنشاهی را ساقط کردند.
امام باور داشت که قدرت مردم، نظام اسلامی را در ایران مستقر کرد. مردم پای انقلاب ایستادند. مردم دشمن را در کردستان و تبریز و آمل و خوزستان و سیستان و بلوچستان شکست دادند.
امام خمینی (ره) یقین داشت که قدرت مردم، شکست حزب بعث را در جنگ هشت ساله رقم زد.
امام بر این باور بود که حل مشکلات کشور به دست مردم، ممکن می شود.
👈 امام خمینی (ره) می فرمودند: با اراده ملتها، ارادهای که تَبَع اراده خداست، ارادهای که برای خداست، غیر ممکنها ممکن میشود.
ایشان بسیج را برای همین ایجاد کرد. او برای همین، فرمان تشکیل بسیج جهانی اسلام را صادر کرد.
راهپیمایی ۲۲ بهمن و روز قدس، با همین نگاه متولد شدند. امام، با همین باور، مردم را دعوت به رای دادن می کرد.
ماندگاری انقلاب اسلامی، دقیقا با اتصال به مردم هست شد. جمهوری اسلامی ایران، با حمایت مردم تثبیت شد.
شکست انقلاب شوروی و فرانسه و الجزایر، به علت غیر مردمی بودن آن انقلاب هاست.
امام با معماری دقیق و عمیق خود، با تدوین طرح مردمسالاری دینی، آینده نظام و انقلاب را تضمین کرد.
👈 امام خامنه ای می فرمایند: در باور به مردم، امام بزرگوار، ملت ایران را به معنای حقیقی کلمه می شناخت. امام اعتقاد داشت که این ملت، ملتی است با ایمان عمیق، باهوش و شجاع؛ که اگر پیشوایان لایقی در میان آن ها پیدا شوند، این ملت می تواند مثل خورشید در میدان های مختلف بدرخشد؛ امام این را قبول داشت.
تجربه هم به ما نشان می دهد، بیانات و معارف اسلامی هم تأکید می کند که هرجا مردم حضور دارند، دست خدا هم هست. یَدُ اللهِ مَعَ الجَماعَة؛ هرجا مردم هستند، عنایت الهی و کمک الهی و پشتیبانی الهی هم هست؛ نشانه و نمونه آن، انقلاب، دفاع هشتساله، و گذر از گردنههای دشوار این چهل و چند سال است.
پیروزی ما در جنگ با صدام، برخاسته از حضور مردم در میدان بود. حضور مردم، انقلاب را پس از امام ماندگار کرد. میدان داری مردم، امنیت کشور را پایدار نمود.
حضور مردم در صحنه، شکست دشمن در جنگ سخت و نیمه سخت، در جنگ فرهنگی، در جنگ امنیتی، در جنگ روانی را رقم زد.
👈 امام(ره) می فرمایند: ما در مشکلات باید متوسل بشویم به ملت؛ ملتى که بحمدالله مهیا براى کمک و فداکارى بوده و هستند. با فداکارى ملت بحمدالله مراحلى را که بسیار اهمیت داشت، پشت سر گذاشتیم و موانع مرتفع شد.
مردم بودند که داعش را شکست دادند. مردم بودند که جنگ ۳۳ روزه را به عقب نشینی نیروهای اسرائیلی تبدیل کردند. حضور مردم، جنگ اقتصادی را به نفع ایران و ایرانی، رقم می زند.
پیروزی در هر جنگی، زاییده حضور پر رنگ مردم و ایمان به مردم باوری است.
هر کجا که به این فرمول عمل شد، پیروزی پشت پیروزی رخ نمایاند. هر جا که از این موضوع، عقب نشینی کردیم، شکست خوردیم.
امروز هم همین است. مردم نیز قدرت خود را باور کنند. قدرت مردم در عرصه انتخابات، تحول زاست. دشمن شکن است. حلال مشکلات است. پیروزی آفرین است.
حضور مردم در پای صندوق رای، امید آفرین است. مردم قادرند یک نظام دینی را شکل بدهند. مردم می توانند دشمنان را از راس قدرت به زیر بکشانند. مردم می توانند حماسه ساز هر عرصه و صحنه ای باشند.
امروز امام خامنه ای نیز با همین نگاه به مدیریت جامعه می پردازند. این نگاه، آینده کشور را ضمانت می کند. این نگاه، مردم را همه کاره می داند. مردم را حلال مشکلات می شمرد. مردم را عامل حفظ شعارهای انقلاب می داند. حضور مردم را تضمین کننده تداوم شعارهایی می داند که از عصر ظهور انقلاب اسلامی تا به امروز تغییر نکرده اند.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 امام خمینی (ره) و نظام مردمسالاری دینی 💥علی شیرازی
امام خمینی(ره) نظام مردمسالاری دینی را بوجود آورد تا درپرتو آن بتواند دین داری، عدالت اجتماعی و امنیت را در کشور ایران پررنگ نماید.
ﻫﺪف واﻻی آن رهبر فرزانه از شکل دهی به نظام مردمسالاری دینی، اﻳﺠـﺎد دﮔﺮﮔـﻮﻧﻲﻫـﺎﻳﻲ در ﻋﺮﺻـه اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ﺳﻴﺎﺳﻲ، اﻗﺘﺼﺎدی، ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ و اﺧﻼﻗﻲ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﻮد.
نظام مردمسالاری دینی امام، بر مبانی و شاخصه های مهمی استوار است و هدف ها و مسئولیت های سترگی را نیز در آرمان خود دارد.
👈 نظام مردمسالاری دینی؛ نظام دﻳﻦداری، عدالت گرایی، قانون مداری، آزادی و اﻣﻨﻴـﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ است. نظام ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ ﻓﺴﺎد و زﻳﺎده ﻃﻠﺒـﻲ است. نظام دﻓـﺎع از ﻣﻈﻠـﻮم و ﺳـﺮﻛﻮﺑﻲ ﻇـﺎﻟﻢ است. نظام ﭘﺸﺘﻴﺒﺎﻧﻲ از ﺿﻌﻴﻒ و ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ زورگویان است. نظام اﺻﻼح ﺟﺎﻣﻌﻪ و ﺣﺮﻣـﺖ ﻧﻬـﺎدن ﺑـﻪ اﻧﺴﺎن است.
امام خامنه ای می فرمایند: کار بزرگ امام بزرگوار ما این بود که این فکر را، این نظریّه را - نظریّه جمهوری اسلامی را - خلق کرد، آن را وارد میدان نظریّههای سیاسی گوناگون کرد ... بعد به آن تحقّق بخشید، عینیّت بخشید. صِرف ایجاد یک نظریّه نبود. بلکه آن را تحقّق داد و نظام جمهوری اسلامی را به وجود آورد.
امام خمینی (ره) با ارائه این الگو، یک سخن نو را در مباحثات جهانی وارد کرد؛ مردمسالاری دینی، مردمسالاری اسلامی؛ این یک حرف نوی بود؛ این را امام در مباحثات سیاسی دنیا، در ادبیّات سیاسی دنیا وارد کرد. این حرکت، جدول تنظیمشده نظام سلطه، برای زورگویی بر مردم دنیا را به هم ریخت. تعریف مشروعیت حاکمیت ها را تغییر داد.
ﻣﺸﺮوﻋﻴﺖ نظام مردمسالاری دینی، در ﺷﺮﻳﻌﺖ ﺑﺎ ﻧﺺ اﻟﻬﻲ و مقبولیت آن با ﭘﺬﻳﺮش ﻣﺮدم ازﻃﺮﻳﻖ ﺣﻀﻮر و انتخاب ﻫﻤﮕﺎﻧﻲ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻣﻲ ﺷود. اﺻﻮل و ﻣﻌﻴﺎرﻫﺎی این نظام، از ﺗﻌﺎﻟﻴﻢ دﻳﻨﻲ و ﺷـﺮﻳﻌﺖ اﻟﻬـﻲ، ﺳـﻨﺖ ﻧﺒـﻮی و اﺟﺘﻬـﺎد ﻋﻠﻮی، و ﺑﺮاﺳﺎس واﻗﻌﻴﺎت ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﻧﺸﺄت ﻣﻲگیرد.
👈 از ﺑﺎرزﺗﺮﻳﻦ ﻣﺸﺨﺼﻪﻫﺎی نظام مردمسالاری دینی در دﺳﺘﻴﺎﺑﻲ ﺑﻪ اﻫﺪاف، اﺻﻮلﮔﺮاﻳﻲ دﻳﻨﻲ و راﺳﺖﮔﻔﺘﺎری و درﺳـﺖﻛـﺮداری است.
👈 ﺑﺮﺧﻮرداری اﻧﺴﺎنﻫﺎ از آزادی در ﺣﻮزه ﺳﻴﺎﺳﺖ و اﺟﺘﻤﺎع، از دﻳﮕﺮ ﺷﺎﺧﺼـﻪﻫـﺎی نظام مردمسالاری دینی اﺳﺖ. آن امام عزیز (ره) قائل ﺑﻪ آزادی اراده و اﺧﺘﻴﺎر برای اﻧﺴﺎن ﻫﺎ ﺑﻮد و آزادی و آزادﮔﻲ را ذاﺗﻲ اﻧﺴﺎن ﻣﻲداﻧﺴﺖ و ﺑاور داشت ﻛﻪ ﺧﺪاوﻧﺪ اﻧﺴـﺎن را آزاد آفریده اﺳـﺖ.
👈 از ﺷﺎﺧﺼﻪﻫﺎی ﻣﻬﻢ نظام مردمسالاری دینی، ﻋـﺪاﻟﺖ اﺟﺘﻤـﺎﻋﻲ اﺳـﺖ. در ﺳـﻴﺮه اﻣـﺎم خمینی (ره)، ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﻓﺮاواﻧﻲ وﺟﻮد دارد ﻛﻪ ﻧﺸﺎن دﻫﻨﺪه اﻫﻤﻴـﺖ عدالت اجتماعی نزد امام خمینی (ره) ﺑﻪﻋﻨﻮان ﺿﺎﻣﻦ اﺟﺮای اﺣﻜﺎم اﺳـﻼم در ﺟﺎﻣﻌـﻪ اﺳـﺖ.
آن امام عزیز (ره) با ارائه طرح شکل دهی به نظام مردمسالاری دینی، درﭘﻲ ﺗﺤﻘﻖ ﺣﻜﻮﻣﺘﻲ اﻟﮕﻮ ﺑﺮای جامعه ﺑﺸﺮی ﺑﻮد ﻛﻪ در ﭼﻬﺎرﭼﻮب اﺻﻮل اﻧﺴﺎﻧﻲ و ارزﺷﻲ و در داﻳﺮه اﺣﻜﺎم مقدس اسلام ناب محمدی (ص) اﻧﺠﺎم ﭘﺬﻳﺮد.
روش امام خمینی (ره)، ﭘﺮﻫﻴﺰ از ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﺳﺘﻢ درﺣﻖ ﺿﻌﻴﻒﺗﺮﻳﻦ اﻓﺮاد و ﻃﺒﻘﺎت، اﺟﺮای ﺣﺪود اﻟﻬﻲ ﺑﺪون اﻏﻤﺎض درﺑﺎره زورﻣﻨﺪان و اﺷـﺮاف، ﺑﺮاﺑﺮﺳـﺎﺧﺘﻦ زﻧـﺪﮔﻲ و ﺳـﻄﺢ ﻣﻌﻴﺸﺖ ﺧﻮد ﺑﺎ ﻣﺤﺮوﻣﺎن و ﻣﺴـﺘﻤﻨﺪان، و ﻣﺴـﺎویﻗـﺮاردادن ﻫﻤﮕـﺎن درﺑﺮاﺑـﺮ دﺳﺘﮕﺎه ﻗﻀﺎﻳﻲ و ﻗﺎﺿﻲ بود؛ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ به زیبایی "ﻋﺪاﻟﺖ اجتماعی" را در نظام مردمسالاری دینی ﺑﻪ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﻣﻲ ﻛﺸﺪ.
👈 از دﻳﮕﺮ ﻣﺸﺨﺼﻪ ﻫﺎی نظام مردمسالاری دینی، ﺷﻔﺎﻓﻴﺖ و ﺻﺮاﺣﺖ در ﺑﻴﺎن ﻣﻮاﺿـﻊ و اﺻـﻮل و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎ است ﻛﻪ امام امت (ره) آن ها را ﺑـﺎ ﻗﺎﻃﻌﻴـﺖ و ﺑـﻪدور از ﻣﺪاﻫﻨـﻪ و ﺳﺎزﺷـﻜﺎری اﻋﻼم ﻣﻲﻛﺮد.
آن امام بزرگوار (ره)، ﭼﻪ در ﻣﺒﺎﻧﻲ ﻧﻈﺮی و ﭼﻪ در ﺳﻴﺮه ﻋﻤﻠﻲ ﺧﻮد، ﺑﺮ آن ﺑـﻮد، ﺗﺎ ﻣﺪﻟﻲ از ﻧﻈﺎم "ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ اﺳﻼﻣﻲ" را در زﻣﺎن ﺧﻮﻳﺶ اﺟﺮا ﻛﻨﺪ و ﺑﺮای آﻳﻨـﺪه ملت ایران و امت اسلام ﻧﻴـﺰ ﻣﻌﻴﺎرﻫﺎی ﻻزم و اﺻﻮل ﻛﻠﻲ را اراﺋﻪ دﻫﺪ.
اﻣـﺎم خمینی (ره)، ﻛـﺎرﮔﺰاران نظام اسلامی را در ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﺖﻫﺎی گوناگون ﺳﻴﺎﺳﻲ، ﻧﻈﺎﻣﻲ، ﻣﺎﻟﻲ، اداری، و ﻗﻀﺎﻳﻲ، ﺑﺮاﺳﺎس ﺷﺎﺧﺼﻪﻫﺎﻳﻲ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﺳﻤﺖ آﻧﺎن اﻧﺘﺨﺎب ﻣﻲﻛـﺮد و ﻋـﻼوه ﺑـﺮ ﻣﻌﻴﺎرﻫـﺎی ﻋﻤـﻮﻣﻲ و ﻣﺸﺘﺮک در ﺟﻨﺒﻪﻫﺎی ﻋﻘﻴﺪﺗﻲ و اﺧﻼق ﻓﺮدی ـ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻋﻘﻴﺪه ﺑـﻪ اﺳـﻼم، اﻳﻤـﺎن، ﺗﻘـﻮا، و ﺣﺴﻦ ﺳﺎﺑﻘﻪ ـ ﻣﻌﻴﺎرﻫﺎ و ﺷﺎﺧﺼﻪﻫﺎی دﻳﮕﺮی را در ﮔﺰﻳﻨﺶ ﻛﺎرﮔﺰاران رﻋﺎﻳﺖ ﻣﻲﻛﺮد ﺗﺎ ﺑﺎ اﻳﺠﺎد ﻧﻈﺎم ﻣﺪﻳﺮﻳﺘﻲ ﻛﺎرآﻣﺪ و ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ، اﻣﻮر ﻣﺮدم ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺷﻜﻞ اﻧﺠﺎم ﺷﻮد و ﻋﺪاﻟﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺗﺤﻘﻖ ﻳﺎﺑﺪ.
امام خمینی(ره) در نظام جمهوری اسلامی، از ﻳﻚ ﺳﻮ، ﺗﻌﺎﻟﻴﻢ دﻳﻨـﻲ را اﺟﺮا ﻣﻲ ﻛﺮد و ﺑﻪ اﺻﻼﺣﺎت ﮔﺴﺘﺮده ﺳﻴﺎﺳﻲ، اﻗﺘﺼﺎدی، اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و ﺣﻘﻮﻗﻲ دﺳﺖ ﻣـﻲ زد و ا ز ﺳﻮی دﻳﮕﺮ، ﺑﺎ ﻣﻌﺎرﺿﺎن و ﻣﺨﺎﻟﻔﺎن و ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ درﺑﺮاﺑﺮ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻫـﺎی او اﺧـﻼل و اﻓﺴـﺎد ﻣﻲﻛﺮدﻧﺪ و راه ﺑﻐﻲ و ﻃﻐﻴﺎن ﭘﻴﺶ ﻣﻲﮔﺮﻓﺘﻨﺪ، ﻣﺒﺎرزه ﻣﻲﻛﺮد.
نظام مردمسالاری دینی امام، نمونه ای ماندگار از نظام سیاسی اسلام و شیوه زمامداری مبتنی بر دین و عدالت اجتماعی و آزادی را به بشریت ارائه داد.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💥 محمد رضا پهلوی و دزدی های شگفت آور از ثروت ملت ایران
💢 علی شیرازی ✏️
👈 امیراصلان افشار؛ رئیس تشریفات شاه، در کتاب "سروها در باد" می نویسد: ده روز مانده به سفر، به دستور شاه، اول از همه، اثاث ملکه فرح بستهبندی شد... برای اشیاء گرانقیمت و لباسها و کفشها و جواهرات ملکه، دقیقا ۳۸۴ عدد چمدان و صندوق بسته شد.
یک تیم از افراد مورد تایید ایشان، تحت نظارت خانم لوئیز قطبی، ندیمه پارمیس علم و لیلی امیرارجمند، جمعآوری و بستهبندی عتیقهها، طلا و جواهرات و الماسهای گرانبها، ساعتهای طلایی و نیمتاجهای زمردین را برعهده داشتند.
👈 ویلیام برنیگن، در روز ۲۶ دی ۱۳۵۷ در روزنامه واشنگتنپست می نویسد: محمدرضا پهلوی، همسر، همراهان، دستیاران و محافظانش امروز ایران را برای آیندهای نامعلوم ترک کردند. آن ها در طول ۵۳ سال سلطنت پهلوی، ثروت هنگفتی به دست آوردند که تخمین آن به میلیاردها دلار میرسد.
وی در مورد اموال خارج شده از ایران توسط شاه، می نویسد: به فهرست اموال اقوام خاندان سلطنتی هم باید اشاره نمود و نباید تنها به خانواده محمدرضا شاه پهلوی بسنده کرد.
👈 واشنگتنپست می نویسد: یک روزنامه فرانسوی سندی را افشا کرده است که ۲ سال قبل از انقلاب، ۱۲ میلیارد دلار از پول نفت به حساب بنیاد پهلوی در سوئیس منتقل شده است.
👈 اردشیر زاهدی نیز می نویسد: دادستان تهران در زمان شریف امامی، فهرست دقیقی از افرادی که پولهایی را بهشکل ارز خارج کرده بودند، استخراج کرد. در میان این فهرست، شخص اعلیحضرت تا آن زمان ۳۱ میلیارد دلار از کشور خارج کرده بود.
👈 اسناد و مدارک موجود نشان میدهد، بخشی از املاک محمدرضا پهلوی در ایران، شامل ۲۲۰ هکتار زمین، قبل از خروج او از کشور، در سال ۵۷ به فروش رفته و بهصورت ارز از کشور خارج شده است.
👈 براساس آمارهایی که روزنامهها و نشریات آمریکایی منتشر کردهاند، ثروت شاه شبکه پیچیدهای از شرکتها، بنیادها، حسابهای بانکی، زمینی در کوستادل اسپانیا، ویلایی گرانقیمت در سنتموریس سوئیس و املاکی در نقاط مختلف دنیا بود.
👈 روزنامه فایننشالتایمز در سال ۱۳۹۱ در گزارشی نوشت: اسناد و محاسبات، حاکی از آن است که محمدرضا پهلوی، شاه مخلوع ایران ٣٥ میلیارد دلار دارایی از ایران خارج کرد؛ اما نگاهی به برخی فعالیتهای افراد نزدیک به شاه مخلوع بعد از سرنگونی رژیمش نشان میدهد، رقمها بیش از این است.
به نظر میرسد این رقم مربوط به خروج مستقیم دارایی به شکل ارز از کشور باشد و املاک و سهام خاندان پهلوی در خارج از کشور در آن محاسبه نشده است.
👈 در گزارش دفتر مبارزه با جرایم سازمان ملل نیز دارایی پهلوی ها بیش از ۳۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
👈 نشریه کریستین ساینس مانیتور، در مقالهای می نویسد: آیا ثروتی که شاه از ایران خارج کرده است، افسانهای است؟ بله، افسانهای است؛ زیرا تا کنون هیچکس جز شاه مخلوع نمیداند هنگام خروج از ایران، در ۱۶ ژانویه ۱۹۷۹ دقیقاً چه مقدار پول با خود برده است.
این رسانه غربی می نویسد: اگر همه چیز فراهم باشد، لااقل ۵سال طول میکشد تا میزان دارایی شاه اندازهگیری شود. چرا که او و خانواده اش اموال و پول های خارج شده را در حسابهای محرمانه ذخیره کردهاند.
👈 سال ۱۳۵۸ جمهوری اسلامی دعوایی را در دادگاه آمریکا، علیه محمدرضا شاه پهلوی و همسرش اقامه کرد و خواستار پرداخت غرامت ۵۶.۵ میلیارد دلاری و واگذاری فوری این رقم به جمهوری اسلامی شد.
در اقامه دعوای مذکور گفته شده بود: محمدرضا ۲۰ میلیارد دلار از داراییهای دولت ایران را از طریق بنیاد پهلوی و ۵ بنیاد دیگر به حساب شخصی خود منتقل کرده است.
در این پرونده که جمهوری اسلامی اقامه کرده بود، تاکید شده بود که رقم واقعی اموالی که از ایران توسط پهلوی برده شده، مشخص نیست؛ چون شاه همه اسناد را نابود کرده است.
👈 مجله اشپیگل، چاپ آلمان، در یک مصاحبه از زبان شاه ادعا کرد که او ۲۴ میلیارد دلار ثروت از ایران خارج کرده است.
👈 نیکلاس؛ افسر اطلاعاتی امریکا به تونی مندز؛ کارشناس عملیاتی سازمان CIA میگوید: شاه با هواپیمایی فرار کرد که از بارهای طلا و جواهرات بسیار سنگین شده بود. این سنگینی بار نزدیک بود که فرارش را خراب کند.
👈 روزنامه دیلیتلگراف انگلیس نیز در سال ۲۰۲۳ درگزارشی نوشت: شاه آنقدر طلا و وسایل قابل حمل، بار هواپیما کرده بود که هواپیما بلند نمیشد.
شاه اولین شخص مملکت ما بود. دارایی او را با دارایی امام خمینی (ره) و امام خامنه ای مقایسه کنیم. فاصله از زمین تا آسمان است.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
✌ انتخابات پرشور و انتخاب بهترین گزینه ✍️ علی شیرازی
حضور پرشور و قوی مردم در پای صندوق های رای، توطئه های دشمن را باطل و خنثی می کند. دشمن را از فتنه گری منصرف می نماید. پایه های نظام اسلامی را محکم می سازد. به ملت ایران، عزت و آبرو می دهد.
انسان فهیم و بصیر، با این نگاه به انتخابات نگاه می کند. انسان متدین و انقلابی، شرکت در انتخابات را یک تکلیف می داند. انسان با هوش، انتخابات را وسیله تحول و راهی برای حل مشکلات جامعه می داند.
ملت ایران، فهیم، بصیر، متدین، انقلابی و باهوشند. با دقت طرح های دشمن را زیر نظر دارند و هر راهی را که دشمن شاد باشد، نمی روند.
دشمن از انتخابات پرشور، از انتخابات آگاهانه، از انتخاب اصلح عصبانی می شود. ملت فهیم ایران و امت انقلابی، هرگز کاری نمی کنند که دشمن شاد باشد.
مردم خوب کشورمان، عاقل، فهیم، متدین، انقلابی، حزب اللهی و ولایتمدارند. چنین انسان هایی، به دنبال اجرای بهترین نقش و انجام بهترین و زیباترین عمل اند. یقینا انتخاب بهترین گزینه، از انتخاب گزینه متوسط برتر است.
انتخاب اصلح؛ یعنی انتخاب با ایمان ترین، با تقواترین، با اخلاص ترین، انقلابی ترین، فهیم ترین، عالم ترین، شجاع ترین، کارآمدترین، دلسوزترین، مردمی ترین و ولایتمدارترین فرد.
همه افراد در میدان رقابت، صالحند. اما انسان بصیر و فهیم به دنبال صالح ترین فرد می رود؛ کسی که اسلام را بهتر شناخته باشد. مصالح مردم را بهتر درک کند. تقوا و دینداریش از دیگران بیشتر و قوی تر باشد.
باید متدین ترین، شایسته ترین، کاردان ترین، متعهد ترین، متعبدترین، و لایق ترین را برگزید.
اگر ما در گزینش خود، به سراغ کسانی برویم که برای ریشه کنی فقر و فساد، و برای پیشرفت کشور و حل مشکلات جامعه و مردم تلاش دلسوزانه دارند و نمایندگی را کرسی خدمت به کشور و انقلاب و مردم بدانند، یقینا به سربلندی مملکت خود و به عزت ایران و ایرانی کمک کرده ایم.
اما اگر به کسانی رای دادیم که ایمان و تقوا و اخلاص و شجاعت لازم را ندارند و در برابر یک تشر استکبار و دشمن، عقب نشینی می کنند و به استقلال کشور و عزت جامعه توجه نکنند، ایران و ایرانی دچار مشکل و ذلت می گردند.
تکلیف شرعی و قانونی ما ایجاب می کند که به سراغ بهترین افراد و صالح ترین اشخاص برویم و رای خود را درست بدهیم.
بنده با ایمان و اعتقاد قلبی به تدین و روحیه انقلابی و ولایتمداری بسیار خوب مردممان می گویم: مردم با حضور حداکثری و شور انتخاباتی به افراد اصلح رای می دهند و بهترین گزینش را و سالم ترین انتخاب را،در انتخابات خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهند داد.
انتخاب سالم، انتخابی کامل و انتخابی با رعایت اصول اخلاقی و حفظ حرمت کاندیداتورها و انتخابی با دقت و درایت است.
برای بهترین گزینش، باید خدا را بر هوا مقدم بداریم. انتخاب از روی هوای نفس سالم نیست. باید با نیت خالص، و با وضو پای صندوق رای بیاییم. باید با فکر و کمک خواستن از پروردگار بزرگ رای خود را به صندوق بیندازیم. باید با تحقیق و یقین به بهترین انتخاب، رای بدهیم. اگر به این نکات توجه کردیم، انتخابمان سالم و به تبع سلامت انتخابات و امنیت انتخابات تضمین می شود.
امنیت و انتخابات، اثر طرفینی در یکدیگر دارند. بدون امنیت، امکان برگزاری انتخاباتی زیبا وجود ندارد. با انتخابات پرشور، امنیت تقویت و کامل، و بلکه امنیت حاصل می شود.
وقتی مردم با شور و شعور به پای صندوق رای بیایند، و دشمن حمایت مردم از نظام دینی را ببیند، جرات تهدید پیدا نمی کند. بسیاری از دشمنی ها خنثی می شود. دشمن ناامید می گردد.
دشمنان از حضور مردم در صحنه هراس دارند. از حضور پررنگ مردم نگرانند.
ملت ایران به این فرمول ایمان دارند. ایمانشان هم توام با باور است. آن ها باور دارند که حضورشان به پای صندوق رای، دشمن را عقب می راند. عقب نشینی دشمن، امنیت آور و تقویت کننده امنیت کشور است.
مردم کشورمان، عاقل هستند. انسان عاقل، با تفکر و درایت، همه اقدامش در مسیر تقویت نظام و کشور است. حضور پرشور، نظام و امنیت را تقویت می کند.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 جایگاه قرآن مجید، در آینه نگاه دانشمندان و فلاسفه بزرگ
💥 علی شیرازی
قرآن مجید آورده پیامبر بزرگ اسلام (ص) و نتیجه بعثت برای جامعه بشری است که باید اندیشمندان و فیلسوفان در آن تدبر نمایند و با فهم و تفسیر آن، راه عمل به دستورات قرآن را هموار سازند.
ابو علی سینا اولین فیلسوفی است که تفسیر قرآن را بر اساس فکر فلسفی نوشته است، تا با فهم دقیق آن، در شناخت دقیق راه عمل به دستورات قرآن، تلاش شود.
تـفـسـیـرهای ابن سینا، با دقت و ظرافت، به شیوه حکمی و فلسفی نگاشته شده است و تا عصر حاضر از گزند حوادث روزگار در امان مانده است.
وی یک رساله مهم در تفسیر آیه نور دارد که پیش از او هیچ مفسری نتوانسته است آیه فوق را به این زیبایی تفسیر کند.
فارابی نیز در کتاب فصوص الحکم به آیات قرآن استناد میکند و راهی را می گشاید که ملا صدرا بتواند در کتابهای اسفار و شواهد، از وی پیروی کند.
قرآن به عنوان ضلعی از اضلاع اساسی تفكر صدر المتالهین مطرح است. اين نگرش در کتاب اسفار اربعه؛ بزرگ ترين اثر علمی و فلسفی ملاصدرا مشاهده میشود.
از ویژگی های مکتب فلسفی ملاصدرا، استفاده از آیات قرآن و روایات اولیای الهی (ع) در آثار فلسفی است.
وی در کتاب اسفار اربعه، بیش از ۷۰۰ آيه را مورد استناد و استشهاد قرار داده است.
بين فيلسوفان٬ كسی به اندازه ملاصدرا به قرآن اهتمام نداشته و از قرآن ملهم و متأثر نبوده است.
تفاسیر او بر قرآن که در شمار بزرگ ترین شاهکارهاى اندیشه اسلامى است، گواه تسلّط شگفت انگیز ملاصدرا به قرآن مجید است.
حافظ نیز در جوانی به آموختن قرآن و ادبیات عرب و علوم اسلامی پرداخت. وی حافظ کل قرآن مجید بود و در تفسیر و حکمت و ادب، تبحر داشت. ایشان قرآن را با چهارده روایت از حفظ میخواند.
برخی از صاحب نظران برآنند که شعر حافظ، همه الهامات و حدیث قدسی و لطایف حِکمی و نکات قرآنی است.
بسیاری از ابیات او ترجمان مفاهیم قرآنی است. عبارات و الفاظ قرآنی و روایی در اشعار حافظ، خود نشانگر توجه و انس او به قرآن؛ در دقت سرودن آن هاست.
شیخ بهایی هم، قرآن را اشرف علوم میدانست. وی به شیوه عقلی و اجتهادی، به تفسیر برخی از آیات قرآن کریم پرداخته است. بهره گیری از روش تفسیری قرآن به قرآن، استفاده از روایات، بیان دقائق و ظرائف آیات قرآن مجید، دقت فراوان در تبیین مباحث، ارائه تقسیم بندی های مفید از ویژگی های روش تفسیری شیخ بهایی است.
وی از بیشتر سوره های قرآن مجید الهام گرفته و آن را در اشعار خود منعکس ساخته است.
مولانا نیز با قرآن مجید چنان زندگی کرده که روح قرآن در کلام و زبان و بیان او تجلی پیدا کرده است.
کثرت شگفتی برانگیز مفاهیم قرآنی در مثنوی، حکایت از احاطه و اشراف کم نظیر مولوی، بر قرآن مجید و مضامین آن دارد.
مولانا در مثنوی، که گوشهای از حقایق قرآن را بازتاب میدهد، «قرآن» را که کتابی «خواندنی» و آموختنی است، بیشتر برای عمل کردن و تهذیب نفس می داند.
ابوریحان بیرونی هم در نوشتههای خود، عموماً از دین مقدس اسلام یاد میکند و به تناسب آن، آیات کریمه قرآن مجید را میآورد. انس او با قرآن و ترسیم راه بهره گیری از قرآن مجید، ستودنی است.
سهروردی، در هستیشناسی، جهانشناسی، خداشناسی و معادشناسی تبحر داشت و روح و معانی قرآن مجید بر قلب و ذهن و زبان وی سایه افکنده بود و عمل او را زینت بخشیده بود.
محي الدين ابن عربي، كلمات قرآن مجید را مانند ديگر پديده هاي آفرينش، متضمّن باطني مي دانست كه با هر بار تلاوت آن، معناي تازه اي از قرآن بر دل مؤمنان راستين سایه می اندازد.
خواجه نصیر الدین طوسی نیز با همین نگاه به قرآن مجید چشم می انداخت و در هر شبانه روز ۱۵ جزء از قرآن را میخواند و با آن کتاب زیبای الهی مأنوس بود.
میرداماد هم با قرآن مجید مانوس بود و آن را بسیار تلاوت مینمود و در هر شب، پانزده جزء قرآن میخواند.
امام خمینی نیز با قرآن مجید انس زیادی داشت. در شبانه روز، به خصوص هنگام نماز شب ، به تلاوت قرآن میپرداخت و در هر زمان و فرصتی، آیات تمدن ساز را تبیین می کرد.
امام خامنه ای هم با نگاه عمیق و ژرف خود به قرآن مجید، توانایی این کتاب آسمانی را در تشکیل دولت، جامعه و تمدن اسلامی، به رخ جهانیان می کشند.
علامه حسن زاده آملی می گوید: با قرآن بیشتر محشور باشید. اگر در قرآن تعمق نمائید، بسیار چیزها میفهمید. مَن أرادَ عِلمَ الأوَّلينَ و الآخِرينَ فَلْيُثَوِّرِ القرآنَ؛ «تثویر»، به معنی شخم زدن و زیر و رو کردن است. آن کس که طالب علم و فضل است، بایستی در قرآن تدبیر و تعمق کند.
با تبعیت از اندیشمندان و دانشمندان خود، راهی به سوی فهم و تدبر در قرآن مجید بیابیم و مسیر عمل به قرآن را در زندگی خویش هموار سازیم.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
🌷 فرهنگ، روح حقیقی یک ملت ✍ علی شیرازی
انقلاب ما بر اساس اسلام به وجود آمد. لهذا به آن، انقلاب اسلامی می گوییم. چنین انقلابی، بیش از هر چیز باید به "فرهنگ" اهمیت بدهد.
فرقِ انقلاب ما با انقلاب های شوروی و فرانسه و الجزایر در همین است.
فرق نظام اسلامی ما با سایر کشورهای دنیا، در همین نگاه است.
نگاهی که فرهنگ را هویّت یك ملّت می داند. ارزش های فرهنگی را، روح و معنای حقیقی یك ملّت می داند.
👈 امام خامنه ای می فرمایند: همه چیز مترتّب بر فرهنگ است. فرهنگ حاشیه و ذیلِ اقتصاد نیست، حاشیه و ذیلِ سیاست نیست، اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل بر فرهنگند.
امام خمینی(ره) فرهنگ را عامل ساخته شدن ملتها میدانند؛ به نظر ایشان فرهنگ بالاترین عنصر جامعهساز است. هویت و موجودیت جامعه را تشکیل میدهد. علیرغم قدرت داشتن ابعاد سیاسی، نظامی و اقتصادی، اگر فرهنگ جامعه دچار انحطاط شود، جامعه نابود می گردد.
👈 امام امت می فرمایند: بی شک بالاترین و والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، فرهنگ آن جامعه است. اساساً فرهنگ هر جامعه، هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد، و با انحراف فرهنگ، هر چند جامعه در بعدهای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند و قوی باشد، ولی پوچ، پوک و میان تهی است.
👈 امام خامنه ای می فرمایند: فرهنگ یعنی باورهای مردم، ایمان مردم، عادات مردم، آن چیزهایی که مردم در زندگی روزمره با آن سر و کار دائمی دارند و الهامبخش مردم در حرکات و اعمال آن ها است؛ فرهنگ این است؛ این پس خیلی اهمّیّت دارد. مثلاً در حوزه اجتماعی، قانونگرایی ... یک فرهنگ است؛ تعاون اجتماعی یک فرهنگ است؛ تشکیل خانواده و ازدواج یک فرهنگ است؛ تعداد فرزندان یک فرهنگ است؛ اگر در این چیزها بینش مردم و جهتگیری مردم، جهتگیری درستی باشد، زندگی در جامعه جوری خواهد شد؛ اگر خدایناکرده جهتگیری غلط باشد، زندگی جور دیگری خواهد شد؛ خدایناکرده به همان بلایی مبتلا خواهیم شد که امروز کشورهایی که خانواده را و بنیان خانواده را ویران کردند و شهوات را به راه انداختند ــ وَاتَّبِعوُا الشَّهَواتِ فَسَوفَ یَلقَونَ غَیّا ــ به آن سرنوشت دچار شدند. بنابراین تمرکز دشمنان بر روی فرهنگ بیشتر از همه جا است. چرا؟ بهخاطر همین تأثیر زیادی که فرهنگ دارد. هدف و آماج تحرّک دشمنان در زمینه فرهنگ، عبارت است از ایمان مردم و باورهای مردم.
👈 امام خمینی (ره) میفرمایند: اگر انحرافی در فرهنگ یک رژیم پیدا شود و همه ارگانها و مقامات آن رژیم در صراط مستقیم انسانی و الهی پای بند باشند و بر استقلال و آزادی ملت از قیود شیطان عقیده داشته باشند و آن را تعقیب کنند و ملت نیز به تعبیت از اسلام و خواستههای ارزنده آن پای بند باشند، دیری نخواهد کشید که انحراف فرهنگی بر همه غلبه کند و همه را خواهی نخواهی به انحراف کشاند و نسل آتیه را آن چنان کند که انحراف بصورت زیبا و مستقیم را راه نجات بداند و اسلام انحرافی را به جای اسلام حقیقی بپذیرد و بر سر خود و کشور آن آورد که در طول ستم شاهی و خصوصاً پنجاه سال سیاه بر سر کشور آمد.
👈 امام خامنه ای می فرمایند: مسئله فرهنگ از مسائل اقتصادی مهم تر است، از مسائل سیاسی مهم تر است. فرهنگ چیه؟ فرهنگ عبارت است از آن درک، برداشت، فهم، معتقَد و باور انسان ها و روحیات و خلقیات آن ها در زندگی؛ آن هائی است که انسان را به کار وادار می کند. فرهنگ حاکم بر یک کشور مثلاً اگر چنانچه فرهنگ مسئولیتپذیری بود، این عمل مردم را هدایت می کند. نقطه مقابل، حالت بیمسئولیتی است که انسان نسبت به حوادث، نسبت به قضایا، نسبت به آینده، نسبت به دشمن، نسبت به دوست، احساس مسئولیت نکند. مسئولیتپذیری، تزریق مسئولیتپذیری و هدیه کردن او به ارواح مردم، به افکار مردم و روحیات مردم، این تقویت فرهنگ است. ایثارگری، وجدان کاری، انضباط، تعاون اجتماعی، سازگاری اجتماعی، پرهیز از اسراف، اصلاح الگوی مصرف، روحیه قناعت، استحکام در آنچه که تولید می کنیم؛ اینها فرهنگ است. این ها را باید در مردم تقویت کرد. درستکاری، زنده نگه داشتن اندیشههای امام و انقلاب، روحیه انسجام و اتحاد اسلامی ... با برادران مسلمان، با هممیهنان، حالت اتحاد و انسجام داشتن، تعصب متقابل مثبت نسبت به یکدیگر داشتن، که در عرض گستره امت اسلامی هم همین جور است. این ها فرهنگ است. یکی از آن ها هم البته فرهنگ عفاف و فرهنگ سادهزیستی است.
فرهنگ هر کشور، بستر اصلی حرکت عمومی آن کشور است. اگر فرهنگمان اسلامی بود، همه چیز درست می شود.
از نگاه امام خمینی (ره) فرهنگ اسلامی، غنی ترین و مترقی ترینِ فرهنگ ها و موجب سعادت انسان است.
به باور امام خمینی (ره)، فرهنگ سایه ای از نبوت است و این فرهنگ اسلامی است که می تواند سایر ارکان جامعه را هم اسلامی کند.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
🌷🌷🌷 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷 🌷🌷🌷 🌷🌷
💢 مبعث، هدیه بزرگ پروردگار به جامعه بشری 💥علی شیرازی
مبعث نبیّ اعظم (ص) بزرگترین هدیهای است که خداوند به بشریّت عنایت کرده است. هیچ هدیهای به عظمت و وزانت مبعث نبیّ اکرم (ص) نیست. مبعث حامل گنجینههایی تمام نشدنی برای بشر است.
مبعث پیامبر بزرگوار اسلام (ص)؛ مبارک ترین و بزرگ ترین حادثهای است که در دنیا، و در طول تاریخ، برای بشریت اتفاق افتاده است.
همه چیزهایی که بشر، در همه زمانها، در همه شرایط و در هر نقطه عالم، به آن نیاز دارد، در مبعث پیامبر عزیز اسلام (ص) گنجانده شده است؛ یعنی: علم و معرفت، حکمت و رحمت، عدل و برادری و برابری؛ چیزهای اساسیای که جریان زندگی سالم انسان به این ها وابسته است.
نسخه کامل، نهایی، همیشگی و دائمی سعادت بشر؛ چه سعادت دنیا، و چه سعادت آخرت، در مبعث پیامبر اکرم (ص) ارائه شده است.
هدف اصلى از مبعثت نبی اکرم (ص) اين است كه مردم به شناخت هاى لازم براى تحصيل سعادت دنيا و آخرت خود دست يابند.
مبعث نبی اکرم (ص) در درجهی اول، دعوت به توحید است. دعوت به یک روش زندگی است.
اگر توحید با همان معنای واقعی که اسلام آن را تفسیر کرده است و همه پیامبران الهی، حامل آن پیام بودند، در زندگی آحاد مسلمانان تحقق پیدا کند، بشر به سعادت حقیقی و رستگاری دنیوی و اخروی خواهد رسید.
توحید فقط به معنای این نیست که انسان در ذهن خود عقیده پیدا کند که خدا یکی است و دو تا نیست؛ بله این هم هست لکن توحید به معنای حاکمیّت الهی و به معنای حاکمیّت مطلق پروردگار بر عالم تشریع و عالم تکوین است که بایستی امر الهی نافذ دانسته بشود. اساس حاکمیت دین نیز برای الهی شدن انسان هاست.
در چند جای قرآن مجید، در صدر اهداف بعثت، اخلاق و تزکیه را ذکر کرده است. هُوَ الَّذی بَعَثَ فِی الاُمِّیّینَ رَسولاً مِنهُم یَتلوا عَلَیهِم آیاتِهِ وَ یُزَکّیهِم؛ اوّل، تزکیه است؛ در چند جای قرآن، هدف بعثت را «تزکیه» معیّن کرده است.
تزكيه و تربيت، دو مفهوم نزديك به هم هستند با اين تفاوت كه بار معنوى مفهوم تزكيه بيشتر است. تربيت، عبارت است از فراهم كردن زمينه براى اين كه استعدادهاى يك موجود شكوفا شود و رشد كند. فراهم ساختن زمينه براى رشد و شكوفايى استعدادهاى موجود، تربيت است.
إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق - من مبعوث شدم که شرافتها و مکارم اخلاقی را کامل کنم.
يكى از مهم ترين عوامل تربيت و رشد و تكامل انسان، وجود الگو و نمونه رفتار است كه اهميت آن، در مباحث روانشناسى به ثبوت رسيده است. پیامبر گرامی (ص) به عنوان انسانى كامل و تربيت شده الهى، اين نقش را به بهترين وجهى ايفاء مىكنند و علاوه بر تعليمات و آموزش هاى مختلف، به تربيت و تزكيه مردم نيز مىپردازند.
ما از چهارده قرن پيش تا به حال اين امتياز را نسبت به ساير انسان ها داريم كه توانستيم از پيامبرى استفاده كنيم كه برترين پيامبران است و از دستورات ایشان استفاده کنیم که کامل ترین دستورات است.
علت بعثت پیامبر اکرم (ص) شدت محبتى است كه خداى متعال به انسانها داشته است. محبت الهى اقتضا مىكند كه نزديكترين راه رسيدن به كمال را به بهترين وجه ممكن براى مردم بيان كند و در اختيار آنان قرار دهد.
وظيفه اصلى نبی مکرم اسلام (ص)، تربيت انسان براى ترقى و تكامل معنوى و روحى، و رسيدن به هدف نهايى؛ يعنى نزديكى و قرب به خداى متعال است.
هدف مبعث نبی اکرم (ص) ﺩﻋﻮﺕﺑﻪ ﻳﻜﺘﺎﭘﺮﺳﺘﻲ ﻭ ﻧﻔﻲ ﺷﺮﻙ،شناخت عظمت و بزرگی پروردگار، ﻭﻓﺎﻱ ﺑﻪ ﻋﻬﺪ ﻭ ﭘﻴﻤﺎﻥ و میثاق فطرت، آشکارکردن ﮔﻨﺠﻴﻨﻪﻫﺎﻱ ﻋﻘﻞ برای ﺑﺸر،بیدار کردن انسانها از خواب غفلت و یادآوری نعمت های الهی است.
هدف مبعث و رسالت پیامبر (ص) اقامه عدل و قسط و برقراری برابری و مساوات اجتماعی و درهم فروریختن دیوارها و فاصلههای طبقاتی است.
هدف از مبعث حضرت رسول اكرم(ص) اين است كه بر همه اديان ديگر چيره شود و جامعه جهاني اسلامي را پديد آورد.
مبعث نبی اکرم (ص) متعلق به انسان و برای انسان است؛ انسان هم ابعاد عظیمی دارد و محدود در جسم و در ماده و در زندگی چند روزه دنیا نیست؛ محدود در معنویات نیست؛ محدود در یک قطعه مشخصی از تاریخ نیست. انسان، همیشه و در همه حال انسان است و ابعاد وجودی او، ابعاد ناشناختهای است. مبعث حضرت ختمی مرتبت (ص)، برای این انسان و برای سرنوشت این انسان و برای هدایت این انسان است.
شکل دهی به حاکمیت دینی هم برای تعالی، رشد و تکامل همین انسان است.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهای بزرگ آن 🕯علی شیرازی
انقلاب اسلامی یک تحول روحى در مردم ایران بوجود آورد. ملتی که از پاسبان می ترسید، به یک شجاعتى دست یافت که ازتانک هم نترسید. همان آدمى که از چوب دست پاسبان مى ترسید، در خیابان مشتش را گره کرد و به تانک حمله نمود. کشته هم شد، اما از پاسبان و تانک نترسید! همین آدم در برابر صدام و استکبار جهانی ایستاد و نگذاشت یک وجب از خاک کشورش غصب شود.
👈 به برکت انقلاب، جمهورى اسلامى ایران بت هاى بزرگ تخیلى را شکست و رعب و وحشت را از دل مظلومان جهان برداشت و در دل ستمگران عالم گذاشت.
👈 در سال ۱۳۵۶، حقوق مستشاران نظامی امریکا که در ایران مستقر بودند ۱۷ میلیارد تومان و حقوق کل نظامیان ایران ۱۴ میلیارد تومان بود.
آمریکایی ها بر همه مقدرات مردم ایران حکومت میکردند و امروز به برکت انقلاب اسلامی، دست نظامیان آمریکا از منطقه کوتاه شده است.
👈 حس تعاون در ملت ایران و امت منطقه، یک تحولى اعجاز آمیز است که به برکت انقلاب اسلامی و اراده الهی بوجود آمده است.
👈 به برکت انقلاب اسلامی یک تحول روحى در سرتاسر ایران پیدا شد و مردمى که در امور مملکتى فکر نمى کردند، حالا جوان ها، بچه ها، زن ها و مردها، در مجالس خود مسائل روز را مطرح می کنند.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، در ملت ایران یک تحولى عمیق حاصل شد که شهادت در راه دین و ارزش ها را براى خودشان فوز عظیم بدانند.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، ملّت ایران از حال خمودگی و بیهدفی و دنبالهرَوی بیرون آمد و در دنیا به ملّتی پُرتحرّک، پُرنشاط، هدفدار، سربلند و آبرومند تبدیل گردید.
👈 هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و توده منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملّی و عمومی، به یک مجموعه پُرانگیزه، علاقهمند، همّتدار، هدفدار و آرمانخواه تبدیل کرد.
👈 مهمترین کار اصولیای که انقلاب اسلامی کرد، تبدیل نظام طاغوتسالار به نظام مردمسالار بود.
👈 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تنها قانون اساسی ای است که حاکمیت مطلق برجهان و انسان را از آن خدا میداند و انسان را بر سرنوشت اجتماعی خودش حاکم میداند.
تدوین چنین قانون اساسی ای بر مبنای اسلام ناب، از برکات انقلاب اسلامی است.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، امنیت خشن و شکنجه محور محمد رضا شاه به امنیت مردمی مبتنی بر اعتماد، ایمان، عشق و ایثار تبدیل شد.
👈 یکی از برترین افتخارات انقلاب اسلامی این است که توانسته نشان «نقشآفرینی در مسائل اساسی» را بر سینه جوانان برومند کشور بنشاند. به برکت انقلاب اسلامی، نسل های جدیدی با تفکّر انقلابی و سرشار از انگیزه تربیت شدند و امروز آماده مدیریت و نقش آفرینی در عرصه های گوناگون اجرایی، قضائی و میدان های اداره کشورند.
👈 در دوره پیش از انقلاب، زنان فرزانه، فهمیده، دانشمند، تحصیلکرده، اهل تحقیق و صاحب پژوهش در زمینههای مختلف، انگشتشمار بودند. اینهمه استاد دانشگاه زن، اینهمه پزشک متخصّص و فوق تخصّص زن، اینهمه دانشمند محقّق که در بخش های مختلف مشغول کار هستند. این در پیش از انقلاب سابقه نداشت؛ این کاری است که انقلاب کرد.
👈 هماهنگى ملت با دولت نیز از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است. این برکت، در راس تحولات مهمی است که در کشورمان به وجود آمده است.
👈 از برکت انقلاب اسلامی، طوائف مختلفه در زیر یک سقف و در یک اتاق کوچک جمع شده اند؛ فارس وکرد و عرب وعجم، همه دریک جامجتمع گردیده اند.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، ما رابطه خودمان را با مردم دنیا و بسیاری از کشورها محکمتر کردیم. در بخشی از پیمان های مهم عضو شدیم. دشمن می خواست ما را منزوی کند. تلاش و تواناییهای ملّت ایران موجب شد که ما بتوانیم در بخشی از پیمان های منطقهایِ مهم و مؤثّر عضو بشویم؛ منزوی که نشدیم، بعکس، مطرح شدیم و روابطمان با دولت های منطقه و ملّت های منطقه تقویت شد.
👈 به برکت انقلاب، جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت بزرگ منطقهای و بین المللی تبدیل شده است و از لحاظ دفاعی نیز یک کشور پرتوان به حساب می آید.
👈 به برکت انقلاب، جمهوری اسلامی ایران جزو ۱۲ کشور دارای چرخه کامل فناوری فضایی است که در حوزه ماهواره، ایستگاه زمینی، پرتابگر و استفاده از شبکه ماهوارهای فعالیت میکنند.
💓 امام خامنه ای می فرمایند: ما در این سال های بعد از انقلاب، از لحاظ پیشرفت علمی، از همه دنیا جلوتر بودیم. این قضاوت من نیست، قضاوت مراکز بینالمللی است؛ یعنی سرعت ما و شتاب پیشرفت علمی ما چندین برابرِ متوسّطِ جهان است که حالا بعضی گفتهاند دَه برابر، بعضی گفتهاند سیزده برابر.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، و با توجه به اینکه جمعیت کشورمان بیش از دو برابر شده است، اندازه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس میزان تولید ناخالص داخلی، از ابتدا تا امروز ۴,۸۸ برابر رشد داشته است.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، دانش پزشکی در کشور ایران، خصوصاً در حوزههایی چون سلولهای بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی، تولید داروهای راهبردی، شبیهسازی حیوانات و ... پیشرفتهای چشمگیری داشته است و توانسته رتبه نخست منطقه در تولیدات علمی پزشکی و رتبه ۱۷ جهانی را به خود اختصاص دهد.
👈 بعد از انقلاب اسلامی تاکنون، متوسط عمر ملت ایران، ۲۱ سال افزایش داشته است.
👈 با اجرای طرح واکسیناسیون ملی فلج اطفال به همت بسیجیان و پوشش ۹۵ درصدی این واکسیناسیون، فلج اطفال از کشور ریشهکن شده است.
👈 به برکت جمهوری اسلامی ایران، ۸۰ میلیون نفر از مردم کشورمان، صاحب ۸۰ میلیون دفترچه بیمه خدمات درمانی شده اند.
👈 به برکت تشکیل نظام اسلامی در ایران، ۹۱ درصد روستانشینان، با ۵۰۰ برابر شدن جادههای روستایی، به راههای ارتباطی امن جادهای و آسفالته دسترسی دارند.
👈 افزایش ۶ برابری کل راههای کشور و رسیدن آن از ۴۶ هزار کیلومتر در سال ۱۳۵۷ به ۲۸۰ هزار کیلومتر در سالهای اخیر، از برکات انقلاب اسلامی است.
👈 ظرفیت بنادر کشور تا قبل از انقلاب ۱۹ میلیون تن بود که این ظرفیت به ۲۱۰ میلیون تن افزایش یافته است.
👈 پس از انقلاب اسلامی ۹۹/۵ درصد خانههای مردم ایران در روستاها و شهرها با نعمت برق روشن شده است.
در سال ۱۳۵۷ ظرفیت تولید برق در کشور، حدود ۷ هزار مگابایت بود و به لطف تحکیم زیرساختها در کشور، این میزان به ۷۶ هزار مگابایت رسیده است.
👈 با پوشش گازرسانی در ۸۳ درصد شهرها و ۷۸ درصد روستاها، زندگی بیش از ۹۰ درصد مردم ایران، پس از انقلاب اسلامی متحول شده است.
به برکت تاسیس نظامی اسلامی در ایران، مـحصولات پتروشیمی از سال ۵۷ تاکنون ۳۳ برابر رشد داشته است.
👈 میزان تولیدات پتروشیمی در سال ۱۳۵۷ حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود که در حال حاضر به میزان ۵۰ میلیون تن در سال رسیده است.
به برکت جمهوری اسلامی، تولید فولاد از ۳۶۰ هزار تن در دوران طاغوت، به ۱۸ میلیون تن افزایش یافته و ۵۰ برابر شده است.
👈 به برکت انقلاب و نظام اسلامی، صادرات غیرنفتی ایران از ۵۴ میلیون دلار به ۳۱ میلیارد دلار؛ یعنی ۵۷ برابر افزایشیافته است.
👈 بر اساس گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ و گزارش صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۱۷ و در اوج تحریمها، ملت ایران ازنظر قدرت خرید، رتبه هجدهم جهان را کسب نموده است.
👈 به برکت جمهوری اسلامی ایران، هیئتهای ورزشی در سطح استانها و شهرستانها، ۵۰ برابر افزایش یافته اند و از ۳۰۰ هیئت به بیش از ۱۵۰۰۰ هیئت رسیده اند.
👈 به برکت انقلاب اسلامی، روزبهروز قرآن و مفاهیم آن و شوق به آن و آموختن آن و حفظ آن و تدبّر در آن در کشور توسعه پیدا کرده است.
تأسیس رادیو قرآن، تأسیس شبکه تلویزیونی قرآن مجید و ایجاد حداقل ۴۰۰ سایت قرآنی از جمله برکات توجه به قرآن است.
💓 امام خامنه ای می فرمایند: محصول تلاش چهلساله، اکنون برابر چشم ما است: کشور و ملّتی مستقل، آزاد، مقتدر، باعزّت، متدیّن، پیشرفته در علم، انباشته از تجربههایی گرانبها، مطمئن و امیدوار، دارای تأثیر اساسی در منطقه و دارای منطق قوی در مسائل جهانی، رکورددار در شتاب پیشرفت های علمی، ر کورددار در رسیدن به رتبههای بالا در دانش ها و فنّاوریهای مهم از قبیل هستهای و سلّولهای بنیادی و نانو و هوافضا و امثال آن، سرآمد در گسترش خدمات اجتماعی، سرآمد در انگیزههای جهادی میان جوانان، سرآمد در جمعیّت جوان کارآمد، و بسی ویژگیهای افتخارآمیز دیگر که همگی محصول انقلاب و نتیجه جهتگیریهای انقلابی و جهادی است.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 معیارهای موسیقی حرام چیست؟ ✍ علی شیرازی
قبل از پردازش به معیارهای موسیقی حرام، به سراغ تبیین انواع موسیقی برویم:
۱. موسیقی ای که به لحاظ شکل یا محتوا، موجب تحریک شهوت انسان شود و متناسب با مجالس گناه باشد.
۲. موسیقی ای که موجب تحریکات غیرارادی در شنونده شود و انسان را از یاد خدا غافل سازد.
۳. موسیقی ای که همراه با مضامین فسادانگیز، اغواکننده، طرب انگیز و با مضامین لهوی و عاشقانه باشد و موجب فساد اخلاق و انحراف اذهان گردد.
۴. موسیقی ای که همراه با اشعار ترویج کننده باطل، تایید کننده کفر و شرک و موافق با طاغوت و مخالف با حق باشد.
۵. موسیقی ای که در مجلس گناه و لهو و لعب نواخته می شود؛ مانند آهنگ هایی که در حال رقص یا نوشیدن شراب می نوازند.
تمام این موسیقی ها، موسیقی حرام است.
موسیقی حرام، معیارهایی دارد که برای تشخیص آن لازم است با آن ها آشنا شویم:
💓 امام خامنه ای در مورد موسیقی، دو حرف را مطرح می کنند:
۱. ببینیم اساساً مشخصه های موسیقی حلال و حرام چیست.
۲. در مصداق، مرزهایی را مشخص کنیم تا جوانان بدانند که این یکی حرام و این یکی حلال است.
البته این دومی، کارآسانی نیست؛ کار دشواری است، اما مشخصه های کلی ای دارد که آن را می شود گفت.
💓 ایشان می فرمایند:
۱. موسیقی اگر انسان را به بی کارگی و ابتذال و بی حالی و واخوردگی از واقعیت های زندگی و امثال این ها بکشاند، این موسیقی، موسیقی حلال نیست؛ موسیقی حرام است.
۲. موسیقی اگر انسان را از معنویت، از خدا و از ذکر، غافل کند، این موسیقی، حرام است.
۳. موسیقی اگر انسان را به گناه و شهوت رانی تشویق کند، این موسیقی، حرام است؛ نظر اسلام، این است.
۴. موسیقی اگر این خصوصیات مضر و موجب حرمت را نداشته باشد، البته آن وقت حرام نیست.
۵. ممکن است فرضاً یک موسیقی ساده بی ضرری را اجرا کنند؛ لیکن شعری که در این موسیقی خوانده می شود، شعر گمراه کننده ای باشد؛ شعر تشویق کننده به بی بندوباری، به ولنگاری، به شهوت رانی، به غفلت و این طور چیزها باشد؛ آن وقت حرام می شود.
۶. به طور کلی موسیقی ای حرام است که مضل عن سبیل الله باشد؛ یعنی به سبب ویژگیهایی که دارد، انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کند و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد.
👈 بنابراین، آن چیزی که شاخص حرمت و حلیت در موسیقی است و نظر شریف امام هم در اواخر حیات مبارکشان ،به همین مطلب بود، این است.
۷. ممکن است موسیقی، موسیقی لهوی باشد. «لهو» یعنی غفلت؛ یعنی دور شدن از ذکر خدا؛ دور شدن از معنویت؛ دور شدن از واقعیت های زندگی؛ دور شدن از کار و تلاش و فرو غلتیدن در ابتذال و بی بندوباری. این موسیقی، می شود حرام.
۸. اگر آهنگی، لهوی مضل باشد، چه در نوحه و روضه باشد و چه در غیر روضه، حرام است. نوحه و روضه بودن موجب نمیشود که از حرمت خارج شود.
۹. ممکن است یک موسیقی ای باشد که به شهوت رانی و تحرکات و نشاط های شهوی جوانی تحریک می کند؛ طبیعی است که یک مشت جوانی که غفلت زده هستند، از این موسیقی خوششان می آید؛ هر جایی که در دنیا دستشان به این نوار بیفتد، از آن نوار استفاده می کنند. این، دلیل خوب بودن موسیقی نیست.
۱۰. بعضی خیال می کنند که مرز موسیقی حلال و حرام، موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی غیرسنتی است؛ نه، این طوری نیست.
۱۱. آن موسیقی ای که منادیان دین و شرع همیشه، در دوره های گذشته با آن مقابله می کردند و می گفتند: حرام است، همان موسیقی سنتی ایرانی خودمان است که به شکل حرامی در دربارهای سلاطین، در نزد افراد بی بندوبار، در نزد افرادی که به شهوات تمایل داشتند و خوض در شهوات می کردند، اجرا می شده، این، همان موسیقی حرام است.
۱۲. الان دستگاه هایی هستند که دارند ممیزی می کنند؛ اما من خیلی هم اطمینان ندارم که این ممیزی ها صددرصد درست باشد.
من الان نمی دانم واقعاً این ممیزی ها چقدر از روی واقع بینی و ضابطه مندی انجام می گیرد؛ اما آن چیزی که من می توانم به عنوان نصیحت و نظر خودم بگویم، این است:
الف: موسیقی می تواند گمراه کننده باشد؛
ب: می تواند انسان را به شهوات دچار کند؛
ج: می تواند انسان را غرق در ابتذال و فساد و پستی بکند؛
د: می تواند هم این نباشد و می تواند عکس این باشد.
مرز حلال و حرام، این جاست.
۱۳. چنانچه موسیقى یا آوازى که با ترجیع و طرب همراه است از لحاظ کیفیت یا مضمون یا حالت خاص شخص نوازنده یا خواننده در خلال نواختن یا خواندن از نوع غنا یا موسیقى لهوى مناسب با مجالس لهو و معصیت باشد، گوش کردن به آن حرام است؛ حتّى براى کسى که او را به طرب نیندازد و تحریک نکند و اگر در اتوبوسها و ماشینهاى دیگر نوار غنا یا موسیقى لهوى پخش شود، مسافرین باید از گوشدادن به آن خوددارى نموده و نهى از منکر کنند.
۱۴. صوتی که انسان را از انجام واجبی باز میدارد؛ مثلاً جاذبه صوت باعث ترک جهاد، ترک طلب رزق، ترک تحصیل علم و... شود. این صوت جزو همان لهو محرّم است.
۱۵. اصوات و آهنگهایی که حالت بیمبالاتی به دین را به انسان القاء میکند و او را از فضای دین خارج میکند، مصداق لهو مضلّ عن سبیل الله است.
۱۶. موسیقی غربی با موسیقی غیرغربی، از لحاظ مناط حرمت، فرقی ندارد. مناط حرمت در همۀ این ها یک چیز است. امّا اگر موجب گرایش به فرهنگ غرب هم شود، این یک عنوان ثانوی است. اگر فرض کنیم موسیقی غربیای وجود داشته باشد که لهوی نباشد، یعنی فی نفسه مناط حرمت در آن نباشد، امّا گرایش به فرهنگ غرب ایجاد کند، به خاطر این عنوان ثانوی، حرام است.
۱۷. در عدم جواز گوش دادن به موسيقى لهوى مناسب با مجالس لهو و باطل، فرقى بين زبان ها و کشورهاى محل توليد وجود ندارد. بنا بر اين خريد و فروش و گوش دادن و توزيع اين نوارها در صورتى که محتوى غنا يا موسيقى لهوى حرام باشند جايز نيست.
۱۸. گوش دادن به موسيقى لهوى متناسب با مجالس لهو و معصيت به طور مطلق حرام است و علاقه به شنيدن زبان عربى مجوّز شرعى براى آن محسوب نمى شود.
۱۹. گوشدادن به غنا که عبارت است از ترجيع صدا به نحوى که طربانگيز و مناسب با مجالس لهو و گناه باشد، مطلقاً حرام است؛ حتّى غناى زن براى شوهرش و بالعکس و قصد لذت بردن از همسر، استماع غنا را مباح نمىکند و حرمت غنا و مانند آن، با تعبّد به شرع ثابت شده و از احکام ثابت فقه شيعه محسوب مىشود و دائر مدار ملاکات فرضى و آثار روانى و اجتماعى نمىباشد، بلکه تا زمانى که اين عنوان "حرام" بر آن صدق کند، حکم آن حرمت و وجوب اجتناب بهطور مطلق است.
۲۰. گوش دادن به غنا به طور مطلق حرام است، چه در خانه به تنهايى شنيده شود و يا در حضور ديگران و چه در او تأثير بگذارد يا خير.
۲۱. استفاده از آلات نوازندگى و موسيقى به نحو لهوى و مناسب با مجالس لهو و گناه، به طور مطلق حرام است.
۲۲. هر نوار صوتى که گوش دادن به آن حرام است، تکثير و گرفتن اجرت براى آن هم جايز نيست.
۲۳. همه آنچه را که از صدا و سیما پخش میشود از حیث بلااشکال بودن شرعی، تأیید نمیکنم. بعضی نواها واقعا اشکال دارد. مسلما آهنگهایی که از آرشیو صدا و سیما بیرون میآید، حرام است. این آهنگها زمانی که به رسم دربار هارون الرشید برای افرادی از خاندان فاسد قاجار و پهلوی که مقلد هارون الرشید، آن هم نه در کشورگشایی و کشورداری و عرضه و لیاقت، بلکه در عیاشی و رذالت بودند، ساخته شده است. در این آهنگها و موسیقیها ذرهای وجه حلیت نیست؛ اما تا دلتان بخواهد، در آن وجه حرمت هست.
۲۴. از پخش موسیقی مبتذل و لهوی، به ویژه آنچه در این رشته هنری، فاقد هویت ملی و اصالت ایرانی است، پرهیز شود.
💓 امام خامنه ای درباره ترویج موسیقی می فرمایند:
۱. ترویج موسیقی یک کاریست بر خلاف مذاق اسلام. درسته که هر نوع موسیقی حرام نیست. اما ترویج موسیقی به این معنی نیست که میروند یک نوع موسیقی که حرام نیست را میگردند با دقت پیدا میکنند، آن را تعلیم میدهند و ترویج میکنند. این نیست، بلکه درست عکس این است. در موارد بسیاری عکس این است.
۲. هر چیزی که پدیدۀ موسیقی را در جامعه رایج، و آن را عادیسازی کند، ترویج محسوب میشود. با توجه به اینکه در زمان ما موسیقی لهوی بر غیر لهوی غلبه دارد، باید جلوی ترویج آن را گرفت؛ زیرا وقتی این امر در جامعه رواج پیدا کرد، حرام نیز در جامعه گسترش مییابد.
۳. امروز وضع موسیقی در کشور، وضع مطلوبی نیست. همچنان موسیقی لهوی مضلّ بر موسیقی غیر لهوی غلبه دارد. بنابراین، در این شرایط هر چیزی که ترویج کند این موسیقی را، به نظر ما جایز نیست.
۴. بطور كلّي، ترويج موسيقي و تدريس آن و تشكيل كلاسهاي موسيقي، هر چند موسيقي حلال باشد، با اهداف عاليه نظام مقدس جمهوري اسلامي سازگار نيست و بهتر است جوانان عزيز وقت با ارزش خود را صَرف يادگيري علوم و فنون لازم و مفيد نموده و اوقات فراغت خود را با ورزش و تفريحات سالم، پرنمايند.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 اسم اعظم چیست؟ 💥 علی شیرازی
👈 علامه حسن زاده آملی می فرماید: قاضی قضاعی در کتاب دُستُورُ مَعالِمِ الحِکَم و مَأثُورُ مَکارِمِ الشِّیَم که مجموعهای از سخنان امام علی(ع) است، روایتی را از بَراءِ بن عازِب نقل می کند.
بَراءِ بن عازِب، از اصحاب پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) بود. او در بسیاری از غزوهها شرکت نمود. وی از راویان حدیث غدیر است.
👈 براء میگوید: دخلتُ علی علی (ع) فقلتُ: یا امیرالمؤمنین سألتُکَ بالله الّا خصَصَتنی بأعظمِ ما خصَّک به رسول الله (ص) ممّا خصَّه به جبریل ممّا أرسله به الرّحمن عزّوجل - من وارد بر امیرالمومنین (ع) شدم و ایشان را به خدا سوگند دادم که مرا به اعظم اسمائی که خداوند رحمان، جبرئیل را به ارسال آن مخصوص داشت، و جبرئیل هم رسول خدا را و آن حضرت هم شما را مخصوص داشت، آن را به من بگویید. آن اعظم اسماء چیست؟
فقال: لولا ما سألتَ ما نشرتُ ذکرَ ما اُرید أن أستُرَه حتی اُضَمَّنَ لَحَدی - حضرت فرمودند: اگر درخواست و سوال تو نبود، من اراده کرده بودم که تا آن وقتی که من را در لحد قرار میدهند، به کسی این را نگویم. ولی تو سوال کردی.
👈 در ادامه می فرمایند: إذا أردتَ أن تَدعُوَ بإسم الله الأعظم - اگر خواستی خدا را به اسم اعظم بخوانی: فاقرأ من اوّل الحدید ستَّ آیات - شش آیه اول سوره حدید را بخوان:
سَبَّحَ لِلَّهِ ما فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ - آنچه در آسمان ها و زمين است، خدا را به پاكى ستايش كرده اند.
وَ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ - و او همان پيروزمند و فرزانه است.
لَهُ مُلْكُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ - فرمانروايى آسمان ها و زمين، تنها از آن اوست.
يُحْيِي وَ يُمِيتُ - [اوست كه] زنده مى كند و مى ميراند.
وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ - و او بر هر چيزى تواناست.
هُوَ الْأَوَّلُ - او سرآغاز [و پديدآورنده جهان و انسان ] است.
وَ الْآخِرُ - و سرانجام [هستى ] است.
وَ الظَّاهِرُ - و [نظام شگرف آن از نشانه هاى قدرت او] هويداست.
وَ الْباطِنُ - و [ذات بى همتاى او] نهان است.
وَ هُوَ بِكُلِّ شَيْ ءٍ عَلِيمٌ - و او بر هر چيزى داناست.
هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ - او کسی است كه آسمان ها و زمين را در شش روز [و شش مرحله]پديد آورد.
ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ - آن گاه بر عرش استقرار يافت.
گفتنى است كه منظور از قرار گرفتن بر عرش يا بر تخت قدرت؛ عبارت از تدبير امور و توانايى بر آفريدن و ميراندن و قدرت بر دگرگون ساختن است.
يَعْلَمُ ما يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَ ما يَخْرُجُ مِنْها - آنچه در زمين فرو مى رود و آن چه از آن بيرون مى آيد را می داند.
وَ ما يَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ ما يَعْرُجُ فِيها - و آن چه از آسمان فرود مى آيد و آن چه در آن بالا مى رود، [همه] را مى داند.
وَ هُوَ مَعَكُمْ - و او با شماست.
أَيْنَ ما كُنْتُمْ - هر جا كه باشيد.
وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ - و خدا به آن چه انجام مى دهيد، بيناست.
لَهُ مُلْكُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ - فرمانروايى آسمان ها و زمين، تنها از آن اوست.
وَ إِلَى اللَّهِ تُرْجَعُ الْأُمُورُ - و كارها تنها به سوى خدا بازگردانيده مى شود.
يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهارِ - شب را در روز فرو مى برد.
وَ يُولِجُ النَّهارَ فِي اللَّيْلِ - و روز را در شب فرو می برد.
وَ هُوَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ - و او به [راز نهفته در] ژرفاى سينه ها، داناست.
👈 علامه طباطبایی (ره) در تفسیر المیزان، روایتی را از کتاب "کافی" مرحوم کلینی نقل میکند: سُئل علی بن الحسین (ع) عن توحید - یک مردی از امام سجاد سوال کرد: توحید چیست؟
فقال: إنَّ اللهَ عزّوجلّ عَلِمَ أنـَّه يكونُ في آخر الزَّمان اَقوامٌ مُتَعمِّقون - خدا میدانست در آخر الزمان یک اقوامی و مردمی پیدا میشوند که این ها ژرف نگر هستند. متعمق هستند. اهل فکر و اندیشه هستند. فَاَنزَلَ اللَّهُ تعالى "قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ" - خدا برای این مردم، "قل هو الله احد" را نازل کرد. وَ الْآیَاتِ مِنْ سُورَة الْحَدِیدِ إِلَی قَوْلِهِ: وَ هُوَ عَلِیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ - سوره توحید، با شش آیه اول سوره حدید، خدا چون میدانست در آخر الزمان انسانهای اهل فکری هستند، این آیات را فرستاد.
یعنی حضرت با این بیان میخواهد به آن شخص بفهماند که اگر توحید میخواهید؛ توحید در قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ و این چند آیه اول سوره حدید هست.
👈 بَراءِ بن عازِب در ادامه می آورد: و آخِر الحشر: هو الله الذّی لا اله الا هو، الی آخرها - و آخر سوره حشر از "هو الله الذی لا اله الا هو" را تا آخر بخوان:
هُوَ اللهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ - او خدایى است که غیر از او، معبودى نیست.
عَالِمُ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَةِ - داننده غیب و آشکار است.
هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِیمُ - او رحمتگر و مهربان است.
هُوَ اللهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ - او خدایى است که غیر از او، معبودى نیست.
الْمَلِکُ الْقُدُّوسُ - همان فرمانرواى پاک.
السَّلَامُ - سلامت[بخش].
الْمُؤْمِنُ - و مؤمن [به حقیقت حقه خود].
الْمُهَیْمِنُ - نگهبان،
الْعَزِیزُ - عزیز،
الْجَبَّارُ - جبار،
الْمُتَکَبِّرُ - متکبر،
سُبْحَانَ اللهِ عَمَّا یُشْرِکُونَ - خداوند پاک است از آنچه [با او] شریک مىگردانند.
هُوَ اللهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ - او خداى خالق نوساز صورتگر است.
لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَی - بهترین نام ها [و صفات] از آن اوست.
یُسَبِّحُ لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ - آنچه در آسمان ها و زمین است [جمله] تسبیح او مىگویند.
وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ - و او عزیز حکیم است.
👈 یکى از اصحاب مى گوید: از رسول خدا(ص) درباره اسم اعظم الهی سؤال کردم، فرمودند: عَلَیْکَ بِآخِرِ الحَشْرِ وَ أَکْثَرِ قِرائَتَها - بر تو باد که آخر سوره حشر را بخوانى و زیاد بخوان!
👈 عارف کامل آیت الله میرزا محمّد علی شاه آبادی می فرمود: سه آیه آخر سوره مبارک حشر را تلاوت کنید تا ملکه شما شود و اوّلین اثری که از آن مترتّب میشود، پس از مرگ و شب اوّل قبر است. وقتی که ملکین از طرف پروردگار، برای سؤال و جواب میآیند، در جواب «من ربّک؟» خدای تو کیست؟ بگویید: هُوَ اللهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ ... وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ.
وقتی این طور پاسخ بگویی، ملائکه الهی مبهوت و متحیّر میشوند، چون این معرفی حق است به زبان حق، نه معرفی حق به زبان خلق.
👈 امام خمینی (ره) در کتاب "اربعین حدیث"، بیانی را از استاد بزرگوارشان مرحوم آیت الله شاه آبادی نقل می فرمایند: جناب عارف بزرگوار و شیخ عالی مقدار ما، میفرمودند که مواظبت به آیات آخر سوره مبارکه حشر از آیه شریفه " يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ" تا آخر سوره مبارکه، با تدبر در معنی آن ها در تعقیب نمازها، خصوصاً در اواخر شب که قلب انسان فارغ البال است، خیلی موثر است در اصلاح نفس.
👈 رسول خدا(ص) مى فرمایند: مَنْ قَرَأَ آخِرَ الْحَشْرِ غُفِرَ لَهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ ما تَأَخَّرَ - هر کس آخر سوره حشر را بخواند، گناهان گذشته و آینده او بخشیده مى شود.
👈 در حدیثى آمده است: إِنَّهَا شِفَاءٌ مِنْ کُلِّ دَاء إِلاّ السّامِ، و السّامُ الْمَوْتُ - این آیات، شفاء هر دردى است مگر مرگ!
👈 بَراءِ بن عازِب در ادامه می گوید: فاذا فَرَغتَ فتکَلَّمت - وقتی که حشر را خواندی، حرف بزن.
چه حرفی بزنیم؟ چه بگوییم؟ فقل: یا مَن هو کذلک - ای خدایی که چنین هستی.
شش آیه اول سوره حدید و آیه های آخر سوره حشر، آیات توحیدی است: ای خدایی که دارای این اوصاف و ویژگی ها هستی؛ إفعل بی کذا و کذا - با من اینطور کن. حاجتت را بخواه و بگو که من این را میخواهم.
👈 امیرالمومنین (ع) قسم جلاله میخورند: فوالله لو دعوتَ به علی شقیٍّ لَسَعِد - اگر این کار را انجام دهی و نسبت به یک انسان شقی درخواست کنی، او سعادتمند خواهد شد و از شقاوت خارج میشود.
قال البراء: فوالله لا أدعوبها لدنیا ابدا - براء گفت: من این را اصلا برای دنیا نمیخواهم.
👈 قال علی (ع): أصَبتَ - حضرت فرمودند: درست است این را برای دنیایت نخواه. کذا أوصانی رسول الله (ص) غیرَ أنّه أمَرَنی - پیغمبر هم همین طور من را وصیت کرد.
منتها سفارش کرد و دستور داد: أن أدعوَ بها فی الاُمور الفادِحَه - در آن امور مشکل و خیلی مهم این دستوری را که به تو دادم، انجام بده.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
🌷🌷 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷 🌷🌷🌷 🌷🌷
🔴 قصه من و حاج خانم!
چند وقت پیش به یک مهمانی رفتیم. تعدادی دعوت شده بودند. بنابود سر سفره شام از همه پذیرایی شود. یکی از پیرزن هایی که در جلسه بود، لب به سخن گشود و به نظام جمهوری اسلامی ایران اهانت کرد. در ادامه، برای محمدرضا پهلوی دعا نمود!!
نگاهش کردم و چیزی نگفتم. سفره شام را گستردند. غذاهای زیبا و خوشمزه ای آوردند. همه مشغول شام خوردن شدند.
بعد از اینکه شام صرف شد، کنار آن پیرزن نشستم و گفتم: حاج خانم! شنیدم همه بچه ها و نوه های شما تحصیل کرده هستند؟
پیرزن لبخندی زد و با افتخار گفت: بله، یک پسرم لیسانس هست. نوه ام دکترا دارد. یکی دیگر از بچه هایم پزشکی می خواند. خدا را شکر، نان حلال بهشون دادیم.
گفتم: آفرین بر شما! خودتان تا کلاس چندم خواندید؟!
گفت: من تا کلاس پنجم درس خواندم.
گفتم: در کدام مدرسه درس خواندید؟
گفت: تا کلاس سوم در مدرسه روستایمان درس خواندم و مدرک کلاس چهارم و پنجم را هم از نهضت سواد آموزی گرفتم.
گفتم : پس هوش بچه ها و نوه ها به شما نرفته است! احتمالا به خاله ای و دایی ای رفته اند؛ به کسی که درس خوان است.
گفت: نه، خواهر و برادرانم نیز بیشتر از دبستان سواد ندارند!! اتفاقا هوش من از همه بیشتر است.
گفتم: پس چرا درس نخواندید؟ حتما تنبل بودید؟!
گفت: نخیر!! خیلی هم زرنگ بودم. بد شانسی ما، در آن زمان امکانات نبود. در بیشتر روستاها اصلا مدرسه نبود یا فقط دبستان بود!! اگر امکاناتی که بچه های امروز دارند، ما هم داشتیم، مدرک من پروفسوری بود. در قدیم برای سواد بچه ها ارزشی قائل نبودند. از بچگی پشت دار قالی نشستم و در قالی بافخانه بزرگ شدم. صبح تا شب، برای ارباب قالی می بافتیم. تازه بعد از قالی بافی می بایست سر چشمه برویم و آب بیاوریم. به گاو و گوسفند علف بدهیم. مثل امروز که لوله کشی و جاده و گازکشی نبود. با این همه کار، وقتی برای درس خواندن نمی ماند. همینقدر هم که درس خواندم، شبانه خواندم!!
گفتم : به جای رفتن به قالی بافخانه، درس می خواندید!
گفت: اگر قالی نمی بافتیم، چیزی برای خوردن نداشتیم. با قالی بافی ما بود که در آخر هر ماه، پدرم از ارباب پولی می گرفت تا بتوانیم گوشت و قند و چایی و کبریت وبقیه وسایل مورد نیازمان را بخریم.
گفتم: آیا شاه می دانست که شما اینگونه زندگی می کنید؟! زندگی سردار سلیمانی را هم که خواندم، مثل شما بود. پدر خودم نیز مثل شما و در سختی زندگی کرده است. چرا محمد رضا پهلوی برای شما کاری نمی کرد؟! چرا ۸۰ درصد مردم ایران در زمان شاه، بی سواد بودند؟! تازه جمهوری اسلامی که متولد شد، یک نهضت سواد آموزی راه انداخت تا بتواند بی سوادی را ریشه کن کند؟!
پیرزن یک نگاهی کرد و مبهوت ماند!
گفتم: پس چرا حقایق را وارونه جلوه می دهید؟!
گفت: چه بگویم، گرانی مشکل درست کرده است!
گفتم: مدل ماشین بابایت در زمان شاه چه بود؟! حتما در آن دوران ارزانی، بهترین ماشین را خریده بود؟!
گفت: ما اصلا ماشین نداشتیم! فقط ارباب ماشین داشت!
گفتم: آیا شما در زمان شاه مستطیع شدید و به حج واجب رفتید و حاج خانم شدید؟!
گفت: نه! چند سال پیش به مکه رفتم. به سوریه و کربلا هم رفتم.
گفتم: در زمان محمد رضا شاه که همه چیز ارزان بود، چرا در آن زمان به مکه نرفتید؟!
پاسخی نداد.
گفتم: شاه استان بحرین را به چند فروخت؟! دشت هیرمند را چند فروخت؟ جزایر آریایی و زردکوه را چطور؟
گفت: مگر شاه آن ها را فروخت؟!
گفتم: وقتی شاه استان فروخته است و شما نفهمیدید، چطوری از بقیه اختلاس های آن ها باخبر می شدید؟! لطفا تاریخ را تحریف نکنید. از شاه، اسطوره توی ذهن بچه ها نسازید! بچه هایی که حاضر نیستند، لحظه ای در شرایط و امکانات زمان شاه زندگی کنند!!!
پیرزن سرش را پایین انداخت و دیگر چیزی نگفت.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💢نگاهی به مناجات شورانگیز شعبانیه 💥علی شیرازی
👈 امام خامنه ای می فرمایند: دنیا بدون انسان صالح، یک پدیده بیجان و کور و تاریک است. آن چیزی که به عالم خاکی جان میبخشد، ارزش میدهد، نور میدهد و معنا و مضمون به وجود میآورد، انسان است. إِنّي جاعِلٌ فِي الأَرضِ خَليفَةً. جانشین، عنوانی است که خدا به انسان داده است. این جانشین را کجا گذاشتهاند؟ «فیالارض». ارض بدون این جانشین، چیست و چه ارزشی دارد؟
تمام پیامبران و عباداللَّه الصّالحین، همّشان این بوده که انسان صالح را در این زمین به وجود بیاورند، حفظ کنند، رشد بدهند و تکثیر نمایند. هدف اسلام هم این است. اینکه شما دیدید، امام در بیانیهیی در چند سال قبل فرمودند، فتحالفتوح انقلاب اسلامی، ساختن جوانانی از این قبیل است، یک حرف نبود که همینطور بر قلم امام جاری شده باشد. این، یک مبنای اسلامی و الهی بسیار مستحکم دارد. واقعاً فتحالفتوح، یعنی ساختن انسان صالح.
👈 خداوند بزرگ در آیه ۳۰ سوره مبارکه بقره فرمود: وَإِذ قالَ رَبُّكَ لِلمَلائِكَةِ إِنّي جاعِلٌ فِي الأَرضِ خَليفَةً - (به خاطر بیاور) هنگامی را که پروردگارت به فرشتگان گفت: من در روی زمین، جانشینی قرار خواهم داد.
کسانی به مقام جانشینی خدا می رسند که بنده و عابد باشند. راز خلقت انسان هم رسیدن او به این جایگاه است. همه هستی را برای این انسان آفرید، تا زمین منور به نور الهی گردد و ظلمت ریشه کن گردد. همه در زیر پرچم خدای عزیز باشند و چون خورشید بدرخشند.
وقتی انسان، نورالله شد و به خدا رسید، انسان کامل و مظهر کامل اسماء و صفات الهی می گردد، آینه ای می شود که حق تعالی در او تجلی می کند. این حقایق در صورتی برای انسان حاصل می شود که همه حجاب های ظلمانی و نورانی را، خرق کرده باشد.
👈 سعدي شيرازي چه خوب مقام و منزلت آدمي را در غزل معروف و مشهور و موعظه آميز خود بيان كرده است:
رسد آدمی به جائی که به جز خدا نبیند
بنگر که تا چه حدست مکان آدمیت
طیران مرغ دیدی، تو زپایبند شهوت
بدر آی تا ببینی طیران آدمیت
👈 در مناجات شعبانیه می خوانیم : الهی هَبْ لِی کَمالَ الْانْقِطاعَ الَیْکَ وَ انِر ابْصَارَ قُلُوبِنا بِضِیاء نَظَرِها الَیْکَ حَتّی تَخْرِقَ ابْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ الَی مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ وَ تَصیرَ ارواحُنا مُعَلَّقَهً بِعِزّ قُدْسِکَ - خداوندا! مرا انقطاع کامل به سوی خود عطا فرما؛ یعنی از وابستگی به دیگران، رهایم کن و دیدگان دل ما را به نوری که با آن تو را مشاهده کند، روشن ساز، تا دیده بصیرت ما، حجاب های آن نور را پاره نموده، و به معدن عظمت بار یابد، و ارواح ما به مقام عزت قدسی تو بپیوندد.
👈 حضرت امام خمینی (ره) در تفسیر این فراز از مناجات شعبانیه می فرمایند: این کمال انقطاع، خروج از منزل خود و خودی و هر چه و هر کس، و پیوستن به اوست و گسستن از غیر، و هبه ای الهی است به اولیای خلص، پس از صعق حاصل از جلال که دنبال گوشه چشم نشان دادن اوست.
اگر خدا گوشه چشمی نشان داد، و به انسان نگاه کرد، رسیدن به مقام جانشینی حاصل است. کسب و دریافت این مدال، تنها با عبودیت و توحید به دست می آید.
در ماه شعبان، با حلاوت، مناجات شعبانیه را نوش کنیم تا نمایی از جانشینی خداوند در وجودمان حاصل شود.
مُناجات شَعبانیه نیایشی است که از حضرت علی ابن ابیطالب (ع) روایت شده است. امامان(ع) بعدی بر قرائت مناجات شعبانیه در ماه شعبان اهتمام داشتهاند. این مناجات را نمونهای از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا بهشمار آوردهاند.
👈 امام خامنه ای می فرمایند: این فقراتی که در این مناجات شریف و عزیز وجود دارد، در کمتر [جایی هست] ... من یک وقتی از امام (ره) سؤال کردم، گفتم شما در بین این دعاهایی که هست، به کدام دعا بیشتر علاقه دارید یا بیشتر اُنس دارید ... ایشان یک تأمّل مختصری کردند، گفتند: دعای کمیل و مناجات شعبانیّه. اتّفاقاً این دو دعا ... خیلی نزدیکند به هم از لحاظ مضامین، حتّی از لحاظ بعضی از فقرات خیلی به هم نزدیک هستند؛ خود این دعا هم واقعاً یک فرصتی است. اِلٰهی هَب لی قَلباً یُدنیهِ مِنکَ شَوقُهُ وَ لِساناً یَرفَعُ اِلَیکَ صِدقُهُ وَ نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنکَ حَقُّه - خدایا! مرا دلی ده که شوقش او را به تو نزدیک کند و زبانی ده که راستگویی اش به سوی تو بالا رود و نظری عنایت فرما که حق بینی اش او را به تو نزدیک سازد.
واقعاً این جور حرف زدن با خدای متعال و عرض حاجت کردن و عرض شوق کردن به حضرت حقّ متعال، چیز خیلی فوقالعادهای است.
از این ماه زیبا و مناجات ارزشمند آن بهره ببریم و با نزدیک شدن به خدای عزیز و حکیم، راهی به مقام خلیفه الهی بیابیم.
https://eitaa.com/alishirazi_ir
🖼 پشت سرت محکم و مقاوم ایستاده ایم و تو را تا رسیدن به ده ها ۲۲ بهمن دیگر یاری می کنیم. tps://eitaa.com/alishirazi_ir
🌷🌷 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷 🌷🌷🌷 🌷🌷🌷🌷 🌷🌷🌷 🌷🌷🌷
💝 نگاهی به عظمت ماه شعبان
🌷ماه شعبان، ماه دعا و نیایش است.
🌷ماه شعبان، ماه مناجات با ایزد یکتا است.
🌷ماه شعبان، ماه ذکر و تسبیح و صلوات است.
🌷ماه شعبان، ماه توبه و انابه است.
🌷ماه شعبان، ماه تلاوت قرآن مجید است.
🌷ماه شعبان، ماه وصل شدن به امام حسین (ع) است.
🌷ماه شعبان، ماه اتصال به امام زمان (عج) است.
🌷ماه شعبان، ماه نزدیک شدن به خدای بزرگ است.
🌷ماه شعبان، ماه آماده شدن برای ورود به مهمانی خداوند است.
🌷 ماه شعبان، ماه کمال انقطاع به سوی پروردگار عزیز است.
🌷 ماه شعبان، ماه خروج از منزل خود و خودی است.
🌷ماه شعبان، ماه پیوستن به خداوند و گسستن از غیر اوست.
🌷ماه شعبان، ماه نورانی شدن دل ها و قلب هاست.
🌷ماه شعبان، ماه رسیدن به آمال و آرزوهاست.
https://eitaa.com/alishirazi_ir
💢 انتخابات پیش رو و تکلیف بزرگ ملت ایران 💥 علی شیرازی
جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، روز حضور پرشور ملت بزرگ ایران در پای صندوق های رای است. روز امتحان مردم عزیز ایران اسلامی است. همه در این عرصه بزرگ، تکلیف داریم.
امام خامنه ای، نمایی از تکلیف های من و شما را در این امتحان بزرگ، تبیین فرموده اند:
۱. ۱۳ دی ۱۴۰۲: برخی میخواهند انتخابات و حضور مردم که اثبات تحقق مردمسالاری دینی است، ضعیف و نامناسب باشد؛ تا حرف و ایده امام بزرگوار و وعده الهی دروغ درآید که در مقابل این حرکت خصمانه، مجاهدان تبیین باید با بیان حقایق بایستند و به وظیفه خود عمل کنند.
۲. ۱۶ بهمن ۱۴۰۲: انتخابات پرشور، اقتدار ملی و اقتدار ملی، امنیت ملی را بوجود میآورد. خواص می توانند در برگزاری هرچه پرشورتر انتخابات نقش ایفا کنند.
۳. ۲ دی ۱۴۰۲: همه کسانی که مخاطبانی دارند، وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند. علمای اعلام، اساتید دانشگاه و حوزه، صداوسیما، مطبوعاتیها، جوان ها، افراد در داخل خانواده، همه می توانند منادی انتخابات باشند و مردم و مخاطبان خود را به انتخابات دعوت کنند. آن وقت انتخابات پرشور خواهد شد.
۴. ۱۹ دی ۱۴۰۲: عالم دینی، مرجع، روحانی، استاد دانشگاه، هنرمند، مدیر، مسئول سیاسی، صداوسیما، و همه وظیفه دارند مردم را به حضور در میدان و ایستادگی در آن ترغیب کنند. البته وظیفه مسئولان حکومتی سنگینتر است؛ چرا که مردم آمادهاند و باید زمینه را برای حضور آن ها آماده کرد.
۵. ۱۶ بهمن ۱۴۰۲: وظیفه خواص سنگین است. نتیجه غفلت خواص از وظیفه خود، ضربههای سنگین تاریخی به ملت خواهد بود.
۶. ۱۶ بهمن ۱۴۰۲: خوشبختانه در کشور ما و در ملت ما، خواص در اقلیت نیستند. کسانی که از روی نقشه، فکر، تشخیص اقدام می کنند، کار می کنند، تصمیم می گیرند، در سطح کشور گسترده است. این از برکات انقلاب است.
این ها می توانند نقشآفرینی کنند. اینها می توانند در موارد حساس برای کشور کار انجام بدهند. وظیفه این ها وظیفه سنگینی است.
۷. ۶ دی ۱۴۰۲: در این قضیه انتخابات، شما بانوان و خانم های عزیز می توانید نقش ایفا کنید. مهم ترین نقش شما هم در داخل خانه است. مادرها می توانند نقش ایفا کنند. وادار کنند؛ فرزندان را، همسر را، برای این که در زمینه انتخابات فعال باشند. درست تحقیق کنند. زن ها در برخی از مسائل شناخت اشخاص و راهبردها و جریان ها، دقیقتر و ظریفتر از مردها نگاه می کنند و نقاطی را پیدا می کنند در شناخت نامزدهای انتخاباتی، در حضور در پای صندوق ها، هم در داخل خانه، هم درخارج خانه، می توانید نقش ایفا کنید.
https://eitaa.com/alishirazi_ir
💥 قناعت چیست؟ 🗯 علی شیرازی
امام خامنه ای می فرمایند: به برادران و خواهران مسلمانمان در سراسر کشور عرض میکنم که موضوع قناعت را جدّی بگیرید.
قناعت از ماده قنع و به معنای اکتفا کردن به اندک و ضد اسرافکاری است.
قناعت يك نوع بي نيازى روحى و برخوردارى از سرمايه اعتماد به نفس و قدرت هاى اخلاقى است.
قناعت از فضائل اخلاقی به معنای اکتفا کردن به اندک و در مقابل زیادهخواهی است.
راغب اصفهانى مى گويد: القِناعَةُ اَلاِجتِزاءُ بِاليَسِيرِ مِنَ الاعراضِ المُحتاجِ إلَيها؛ قناعت اكتفا به مقدار ناچيزى از وسايل زندگى در حدّ ضرورت و نياز است.
از روایات استفاده می شود که قناعت در مقابل حرص است و به معنی اقناع شدن روح و جسم انسان می باشد.
انسان خوشبخت كسى است كه قناعت ورزد. قناعت، حد اعتدال بين ولخرجى و خسّت و حسدورزى است. به تعبير بهتر، انسانِ قناعتپيشه شخصى است كه از افراط و تفريط در رفتارهاى خود پرهيز مىكند.
در واقع قَنُوع بودن، لازمه رعايت اعتدال و حد وسط بين افراط و تفريط است و قناعت از مصاديق اعتدال و ميانهروى است.
چنين فردى به تعبير امام على(ع) انسانى خوشبخت است و از فضيلت برخوردار مىباشد.
اگر اين وسايل و امكانات مادى نبود چه مى كرديد؟ اينقدر به فكر توسعه زندگى خود نباشيد، به فكر تبديل خانه، ماشين، لباس و وسايلى از اين قبيل، به بهتر از اين كه داريد نباشيد. ببنييد كمترين چيزى كه مى توان بدان قناعت كرد چيست؟ شما نيز بدان قانع باشيد.
انسان «بىنهايتطلب» است. حضرت امام (ره) گاهى اين مَثَل را بيان مىفرمودند: انسان ابتدا آرزو مىكند تا درآمدى به اندازهاى كه لقمه نانى در بياورد، داشته باشد و به قول معروف، به همين مقدار كه سقفى بالاى سرش باشد و آبرويش محفوظ بماند، قانع است. اما اگر به اين مقدار رسيد، كم كم دلش مىخواهد خانه بزرگترى داشته باشد. پس از اين كه به آن خانه رسيد، در صدد بر مىآيد وسايل زندگى و رفاهى بيشتر و بهترى تهيه كند.
خلاصه، همينطور ادامه مىدهد و آرزو مىكند که همه كره زمين متعلّق به او باشد. خواستههاى انسان «حدّ يَقِف» ندارد.
پيامبر اكرم(ص) و ائمه اطهار(ع) دستور داده اند كه ما در امور مادى به افراد پايين تر از خود نگاه كنيم. اگر روحيه قناعت، پارسايى و زهد در ما وجود داشته باشد، مى توانيم اخلاص داشته باشيم. اما اگر به ماديات گرايش داشته باشيم و بخواهيم دكور، فرش، پرده هاى زيبا، ماشين لوكس و چيزهايى از اين قبيل داشته باشيم، پيشرفت اخروى نخواهيم داشت.
از ویژگى بارز ائمه (ع) قناعت آنان به دارایى اندک خود بود.
امام خمینی(ره) انسان وارستهای بود که میتوانست بهترین امکانات را داشته باشد، اما به دنبال دنیا نرفت؛ و از مادیگری رویگردان بود و از تجملات دوری میجست.
قناعت نقطه مقابل طمع است: عَزَّ مَنْ قَنَعَ وَ ذَلَّ مَنْ طَمَعَ - قانع باش به آنچه که خود داری و دست طمع و ذلت پیش دیگری دراز نکن.
فرد قانع در بعد شناختي، معتقد است هر چه از سوي خدا به او برسد، فضل اوست.
در بعد عاطفي به همه محدوديتها و مقدرات رضايت ميدهد.
و در بعد رفتاري، بر وفق محدوديتها عمل ميكند و با آن كنار ميآيد.
يكي از فيلسوفان می گوید: اگر به آنچه داري قانع نيستي، با داشتن همه جهان باز بدبخت خواهي بود.
به بيان زيباي سعدي، چشم تنگ دنياطلبان، اگر از راه قناعت پر نشود، با خاك گور پر می شود:
آن شنيدستي كه در صحراي غور بار سالاري بيفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنيادوست را يا قناعت پر كند يا خاك گور
خداوند می فرماید: وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا لِنَفْتِنَهُمْ فيهِ وَ رِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَ أَبْقى - هرگز چشمان خود را به مواهب مادّى، که به گروههایى از آنان دادهایم، مدوز؛ اینها گلهاى [ناپایدار] زندگى دنیاست؛ تا آنان را در آن بیازماییم؛ و روزى پروردگارت بهتر و ماندگارتر است.
همه دستوراتى كه در اسلام به زهد و قناعت داده شده، به همين منظور است كه انسان از فريفته شدن به دنيا نجات پيدا كند.
آموزههاى تربيتى اسلام در خصوص قناعت و زهد، برای اين است كه مسلمانان دل به دنيا نبندند، نه اينكه دنيا نداشته باشند. اين دو حيثيت را بايد كاملا از يكديگر تفكيك كنيم.
امام علی (ع) میفرمایند: القناعَةُ مالٌ لا یَنفَدُ - قناعت، ثروتی پایان ناپذیر است.
از نگاه ایشان، قناعت بهخاطر اثرات زیبایش، همان حیات طیبهای است که تمام صفات نیک، از جمله رضایتمندی، عزت، کرامت و صبر را در بردارد و در قرآن نیز به آن اشاره شدهاست.
قناعت بیشتر در اخلاق فردی مطرح است و مربوط به استفاده بهینه از امکانات زندگی و اجتناب از زیادهروی در هزینهها و مصارف و رضایت به نعمتهای الهی است.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
💞 تکلیف بزرگ والدین در تربیت فرزندان ✍ علی شیرازی
پیامبر بزرگوار اسلام، حضرت محمد بن عبدالله (ص) به عده ای از کودکان نگاه کردند و فرمودند:
👈 وَيْلٌ لِأَوْلاَدِ آخِرِ اَلزَّمَانِ مِنْ آبَائِهِمْ - وای بر فرزندان آخر الزمان از ناحیه پدرانشان!
فَقِيلَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ مِنْ آبَائِهِمُ اَلْمُشْرِكِينَ - پرسیده شد: ای رسول خدا! آيا از آن رو که پدرانشان مشرک اند؟
فَقَالَ لاَ مِنْ آبَائِهِمُ اَلْمُؤْمِنِينَ لاَ يُعَلِّمُونَهُمْ شَيْئاً مِنَ اَلْفَرَائِضِ - فرمودند: نه، بلکه از پدرانی که مؤمن اند و به فرزندانشان چیزی از واجبات دینی نمی آموزند.
وَ إِذَا تَعَلَّمُوا أَوْلاَدُهُمْ مَنَعُوهُمْ - بلکه آنان را از آموختن منع میکنند.
وَ رَضُوا عَنْهُمْ بِعَرَضٍ يَسِيرٍ مِنَ اَلدُّنْيَا - و به بهره بسیار اندکی از دنیا برای آن ها راضی میشوند. تنها از این خشنودند که آن ها درآمد مالی داشته باشند؛ هر چند ناچیز باشد.
فَأَنَا مِنْهُمْ بَرِيءٌ وَ هُمْ مِنِّي بِرَاءٌ - من از آن ها بیزارم و آنان نیز از من بیزارند.
با کمی تأمل در این فرمایش و اندرز پیامبر بزرگوار اسلام (ص) به درستی اهمیت تربیت فرزندان برای ما روشن خواهد شد و در می یابیم که به عنوان پدر و مادر، چه وظیفه سنگینی در قبال فرزندان خود، تربیت دینی و معنوی آن ها و نیز کردار و اعمالشان داریم.
از خود بپرسیم: آیا ما نیز مشمول این سخن پیامبر (ص) هستیم؟ رفتار ما با فرزندانمان چگونه است؟ چقدر به آموزش واجبات دینی فرزندان خود بها می دهیم؟
آیا فرزندان ما خدا را می شناسند؟ پیامبران و اولیای الهی را چطور؟ آیا آنان دین را می شناسند؟ قرآن را چطور؟ نماز و روزه را چه؟
آیا فرزندان ما مرگ را می شناسند؟ برزخ را چه؟ قیامت را چطور؟
آیا فرزندان ما انسان را می شناسند؟ جهان را چه؟ آیا راه راست را می شناسند؟ دوست و دشمن را چه؟
راستی مباحث دین، جزء موضوعات جسمانی است یا روحانی؟ ما به کدام یک از آن دو بیشتر توجه می کنیم؟
چون نگاهمان مادی و متوجه جسم است، به عبادت اندک و ناقص فرزندانمان بسنده می کنیم و فرزندان خود را با عینک مادی محک می زنیم و گاهی پول را مقدم بر معنویت و توحید، معنا می کنیم.
تصور می شود، درس دین فرع است. برای همین درس دین را فدای سود اندک مادی می کنیم!
به فرزندان خود چیزی از دین آموزش نمی دهیم. اگر هم چیزی از واجبات را برایشان بیان کنیم؛ به مقدار انجام اعمال اندک از آنها راضی می شویم و مطالبه بیشتری از فرزندان خود نداریم.
یکی از جلوه های این موضوع را می توان در تربیت فرزندان، در دوره آخر الزمان مشاهده کرد. بیشتر والدین در این زمان دغدغه آموزش مسایل روز را به فرزندان خود دارند؛ و اگر فرزندشان از آموزش زبان انگلیسی، موسیقی، درسهای کنکور عقب بماند، بیشتر نگران و غصهدار میشوند تا زمانی که فرزند ایشان از دین و آداب آن، اطلاعات حداقلی سودمند نداشته باشد.
یکی از ناهنجارهای دوره آخرالزمان، کم توجهی والدین به امور معنوی و دینی فرزندان و مانع تراشی آنان برای آشنایی علمی و گرایش های دینی می باشد.
👈 رسول خدا (ص) می فرمایند: یکونُ هلاکُ الرَّجُل عَلی یَدَی أبَوَیه فَإن لَم یَکُن لَهُ أبوانِ فَعَلی یَدَی زوجَتِهِ و وَلَدهِ فإن لم یکن له زوجَهٌ و وَلَدٌ فعلی یَدَی قَرابَتِهِ و جِیرانِهِ - هلاکت انسان به دست پدر و مادرش تحقق می یابد، اگر پدر و مادر نداشته باشد، به دست همسر و فرزندانش و اگر همسر و فرزندی نداشته باشد، به دست خویشان و همسایگانش.
👈 امام صادق (ع) می فرمایند: یکونُ هَمُّ النَّاسِ بُطُونُهُم و فروجُهُم، فَلا یُبالُونَ بِما أکَلُوا و لا بِما نَکَحُوا - هم و غم مردم (در آخرالزمان) به سیر کردن شکم و رسیدگی به شهوتشان خلاصه می شود. دیگر اهمیت نمی دهند که آنچه می خورند حلال است یا حرام؟ و این که آیا راه اطفای غرایزشان مشروع است یا نامشروع؟!
👈 امام صادق (ع) به والدین تأکید می کنند: أدِّبوا أولادَكُم على ثَلاثِ خِصالٍ : حُبِّ نَبيِّكُم ، و حُبِّ أهلِ بَيتِهِ ، و قِراءةِ القرآنِ - فرزندان خود را بر سه خصلت تربیت کنید: دوست داشتن پیغمبر و اهلبیت او و قرائت قرآن.
👈 حضرت علی (ع) در نامه ای به امام حسن (ع) می نویسند: وَ أَنْ أَبْتَدِئَكَ بِتَعْلِيمِ كِتَابِ اللَّهِ - همانا تربیت تو را با تعلیم کتاب خدا آغاز کردم.
👈 رسول خدا (ص) فرمودند: رَحِمَ اللهُ عَبْداً اَعانَ وَلَدَهُ عَلی بِرِّهِ بِالاِحْسانِ اِلَیْهِ وَ التَّاَلُّفِ لَهُ وَ تَعْلیمِه وَتأدیبِه - خداوند رحمت کند پدری را که با نیکی کردن و مهربانی به فرزندش و با آموزش دادن و ادب کردنش، او را در نیکی به خود یاری میکند.
تکلیف امروز والدین، آشنایی فرزندانشان با خدا و اولیای الهی و دین و قرآن و نماز و معنویت و تقوا و اخلاص و ایمان است.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
به زودی اطلاعیه ای مهم و فوری منتشر می شود.
tps://eitaa.com/alishirazi_ir