میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#آموزش_احکام
✅ چیزهایی که سجده بر آنها صحیحی است
🔹 حضرت آیتالله خامنهای:
- چیزهاییکهسجدهبرآنها صحیح است: ۱. زمین ۲. آنچهاز زمین میروید. به سه شرط: ۱. خوردنی نباشد ۲. پوشیدنی نباشد ۳. معدنی نباشد.
- سجده بر سنگ مرمر و دیگر سنگهایی که در ساخت یا زینت بنا به کار میرود صحیح است، و همچنین سجده بر عقیق و فیروزه و دُرّ و امثال آن، هر چند احتیاط (مستحب) آن است که بر این دستهی آخری سجده نکنند.
- اگر چیزی که سجده بر آن صحیح است ندارد، با به واسطهی سرما یا گرما و مانند اینها نمیتواند بر آن سجده کند، چنانچه لباس او از جنس پنبه یا کتان است یا چیزی از جنس پنبه و کتان دارد باید بر آن سجده کند، و احتیاط (واجب) آن است که تا سجده بر لباسی که از پنبه و کتان باشد ممکن است بر غیر آن یعنی غیر لباسی که از این جنس باشد سجده نکند، و اگر ندارد بنابر احتیاط واجب بر پشت دست خود سجده کند.
🔹 حضرت آیتالله مکارم شیرازی:
مسأله ۹۷۱ رساله: هرگاه چیزى که سجده بر آن صحیح است در اختیار ندارد، یا به واسطه گرمى و سردى زیاد نمى تواند بر آن سجده کند، باید بر لباسش اگر از کتان یا پنبه است سجده کند و اگر از چیز دیگر است (مثلاً از پشم است) بر همان یا بر فرش سجده نماید و اگر آن هم ممکن نیست بر فلزّات و اشیاء معدنى سجده کند و اگر مطلقا چیزى پیدا نمى کند که بتوان بر آن سجده کرد بر پشت دست خود سجده مى کند، بنابر این پشت دست آخرین چیزى است که مى توان بر آن سجده کرد.
🔹 حضرت آیتالله سیستانی:
مسأله ۱۳۹۷ رساله: اگر انسان چیزی ندارد که سجده بر آن صحیح باشد یا اگر دارد به علّت سرما یا گرمای زیاد و مانند اینها نمیتواند بر آن سجده کند، سجده بر قیر و زِفْت (نوع پستی از قیر) مقدّم بر سجده بر غیر آنهاست؛ ولی اگر سجده بر آنها ممکن نباشد، باید بر لباسش یا هر شیء دیگر که در حال اختیار سجده بر آن جایز نیست، سجده نماید، ولی احتیاط مستحب آن است که تا سجده بر لباسش ممکن است، بر چیز دیگر سجده نکند.
🆔 @almiqat
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قرائت_تصویری
✅ فرازی از قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: مصطفی اسماعیل
🔹 سوره علق، آیات ۱ تا ۸
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq- 137.mp3
17.24M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «اَللَّهُمَّ اختِم بِعَفوِكَ أَجَلِی» + مقتلخوانی شهادت امام مجتبی(ع) + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۶/۷ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 مصائب دنیایی یا جبرانپذیرند یا تمام شدنی، اما مصائب آخرتی... / لاتَجعَل مُصیبَتَنا فی دینِنا / ماجرای عالمی که نمکگیر لقمه حرام حاکم بنیعباس شد / دستورات ارزشمند ائمه(ع) برای عاقبت به خیر شدن / بهجای گداپروری، گرفتاری برادران و خواهران دینی خود را برطرف کنیم / کودکانی که با قدری کمک مالی میتوانند بهجای بهزیستی، در آغوش والدین خود بزرگ شوند / بدانیم هر خیر و خوبی که به ما میرسد از فضل و توفیق الهی است / حالات امام مجتبی(ع) در پیشگاه خداوند متعال
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
#اطلاعیه
✅ ثبتنام کلاسهای تجوید و احکام شعبه مرکزی (واحد خواهران)
🔹 زمان مراجعه جهت ثبتنام: پنجشنبه ۱۴۰۲/۶/۹، ساعت ۱۰ صبح الی ۲ بعد از ظهر
🔹 شرایط و مدارک ثبتنام:
- شرط سنی ۹ تا ۱۴ سال برای نونهالان و ۱۵ تا ۴۵ سال برای بزرگسالان
- همراه داشتن مدرک تحصیلی
- همراه داشتن کپی شناسنامه
- دو قطعه عکس ۴×۳
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#پند_تاریخ
✅ تکریم والدینی که کافر بودند
زکریا بن ابراهیم ابتدا نصرانی بود و بعدا مسلمان شد. مدتی پس از اینکه اسلام آورد، برای حج عازم مکه شد و در آنجا خدمت حضرت صادق(ع) رسید. پس از گفتوگویی با آن حضرت، از ایشان پرسید: پدر و مادر و خانوادهام نصرانی هستند و مادرم کور است. آیا من که با آنها زندگی میکنم، میتوانم در ظرف آنها غذا بخورم؟ حضرت از او پرسید: آیا آنها گوشت خوک میخورند؟ گفت: نه، حتی دست به آن نمیزنند. فرمود: با آنها باش، مانعی ندارد. آنگاه حضرت به زکریا دستور داد: نسبت به مادرت خیلی مهربانی کن و هرگاه بمیرد او را به دیگری واگذار منما. گفتوگوی زکریا با حضرت ادامه داشت و پس از پایان گفتوگو از خدمت حضرت مرخص گردید و عازم شهر خود کوفه شد.
زکریا وقتی به کوفه آمد با مادرش مهربانی فراوان کرد. به او غذا میداد و به نظافت او و لباسهایش میپرداخت. روزی مادرش گفت: فرزند من تو در موقعی که به دین ما بودی، اینطور با من مهربانی نمیکردی. اکنون چه انگیزهای تو را وادا به این خدمت نموده؟ گفت: مردی از اهلبیت پیغمبرمان مرا به این روش امر کرده است. مادر پرسید: آن شخص پیغمبر است؟ گفت: نه، او پسر پیغمبر است. مادر گفت: نه، او پیغمبر است، زیرا اینچنین گفتاری از از سفارشات انبیا است. زکریا گفت: مادر بعد از پیغمبر ما، پیغمبری نخواهد آمد و او پسر پیغمبر است. مادر گفت: دین تو بهترین ادیان است. آن را به من عرضه بدار. زکریا شهادتین را به مادر آموخت و مادرش مسلمان شد. زکریا نماز خواندن را نیز به او آموزش داد و مادرش نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا را بهجا آورد. شب که فرا رسید ناگهان حال مادر تغییر کرد و پسرش را فرا خواند و به او گفت: ای نور دیده، آنچه به من گفتی (شهادتین) را تکرار کن. زکریا تکرار نمود و مادر مجددا شهادتین را بر زبان جاری ساخت و بلافاصله از دنیا رفت.
📖 منبع: پند تاریخ، ج۱، ص۷۷ و ۷۸، به نقل از بحارالانوار، ج۱۶، ص۱۸ (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
16.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاسخ_به_شبهات
✅ با توجه به اینکه قرآن کریم درباره اساس پذیرش اسلام فرموده «لا اِکراهَ فی الدّین»، چطور ممکن است یکی از فرعیات دین به نام حجاب، اجباری باشد؟ (قسمت سوم)
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
#پاسخ_به_شبهات ✅ با توجه به اینکه قرآن کریم درباره اساس پذیرش اسلام فرموده «لا اِکراهَ فی الدّین»،
🔹 عزیزانی که در اذهان خود شبهات مختلفی در زمینههای اعتقادی دارند، میتوانند آنها را از طریق آیدی @almiqat_admin برای ما ارسال نمایند. شبهات ارسالی مورد بررسی قرار خواهند گرفت و از بین آنها شبهاتی که مهمتر و مبتلابهتر باشند انتخاب و پاسخ آنها در قالب صوت یا ویدیو ضبط خواهد شد و انشاءالله با یک برنامه زمانی مشخص در کانال منتشر خواهد گردید.
🔹 با توجه به اهمیت مسئله پاسخگویی به شبهات و نیز تعداد سوالات ارسالی کاربران، انشاءالله پستهای پاسخ به شبهات، تا اطلاع ثانوی علاوه بر روزهای پنجشنبه، در روزهای چهارشنبه نیز منتشر خواهند شد.
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
آیا بهراستی خوشبختی و بدبختی مردم در دست خداست؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ طبق آیات قرآن کریم و روایات و احادیث رسیده از حضرات معصومین –سلام الله علیهم اجمعین- خوشبختی و بدیختی هر کس به دست خودش میباشد و خداوند متعال در این امر دخالتی ندارد. قرآن کریم میفرماید: «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ»، یعنی فساد در خشکی و دریا آشکار میشود به سبب آنچه که مردم با دست خود انجام میدهند، یعنی با اراده و قدرت خود. همچنین آیات دیگر و احادیث بسیاری نیز این مطلب را بیان میفرماید.
🆔 @almiqat