بسم الله الرحمن الرحیم
✨📖✨ مناجات شعبانیه
إِلٰهِى إِنْ حَرَمْتَنِى فَمَنْ ذَا الَّذِى يَرْزُقُنِى ؟
وَ إِنْ خَذَلْتَنِى فَمَنْ ذَا الَّذِى يَنْصُرُنِى؛ إِلٰهِى أَعُوذُ بِكَ مِنْ غَضَبِكَ وَحُلُولِ سَخَطِكَ . إِلٰهِى إِنْ كُنْتُ غَيْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِكَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَىَّ بِفَضْلِ سَعَتِكَ . إِلٰهِى كَأَنِّى بِنَفْسِى واقِفَةٌ بَيْنَ يَدَيْكَ وَقَدْ أَظَلَّها حُسْنُ تَوَكُّلِى عَلَيْكَ فَقُلْتَ مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَتَغَمَّدْتَنِى بِعَفْوِكَ.
خدایا! اگر محرومم کنی پس کیست آنکه به من روزی دهد؟ و اگر خوارمسازی پس کیست آنکه به من یاری رساند؛ خدایا! به تو پناه میآورم از خشمت و از فرود آمدن غضبت. خدایا! اگر شایسته رحمتت نیستم، تو سزاواری که بر من با فراوانی فضلت بخشش نمایی، خدایا! گویی من با همه هستیام در برابرت ایستادهام، درحالیکه حسن اعتمادم بر تو، بر وجودم سایه افکنده است و آنچه را تو شایسته آنی بر من جاری کردهای و مرا با عفوت پوشاندهای
إِلٰهِى إِنْ عَفَوْتَ فَمَنْ أَوْلىٰ مِنْكَ بِذٰلِكَ ؟ وَ إِنْ كانَ قَدْ دَنا أَجَلِى وَلَمْ يُدْنِنِى مِنْكَ عَمَلِى فَقَدْ جَعَلْتُ الْإِقْرارَ بِالذَّنْبِ إِلَيْكَ وَسِيلَتِى . إِلٰهِى قَدْ جُرْتُ عَلىٰ نَفْسِى فِى النَّظَرِ لَها فَلَهَا الْوَيْلُ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَها . إِلٰهِى لَمْ يَزَلْ بِرُّكَ عَلَىَّ أَيَّامَ حَياتِى فَلا تَقْطَعْ بِرَّكَ عَنِّى فِى مَماتِى.
خدایا! اگر گذشت کنی، چه کسی از تو سزاوارتر به آن است؟ و اگر مرگم نزدیک شده باشد و عملم مرا به تو نزدیک نکرده، اعترافم را به گناه، وسیله خویش به بارگاهت قرار دادم. خدایا بر نفسم در فرمانبری از آن گناه بار کردم، پس وای بر او اگر او را نیامرزی، خدایا نیکیات بر من در روزهای زندگیام پیوسته بود، پس نیکی خویش را در هنگام مرگم از من قطع مکن.
إِلٰهِى كَيفَ آيَسُ مِنْ حُسْنِ نَظَرِكَ لِى بَعْدَ مَماتِى وَأَنْتَ لَمْ تُوَلِّنِى إِلّا الْجَمِيلَ فِى حَيَاتِى؛ إِلٰهِى تَوَلَّ مِنْ أَمْرِى مَا أَنْتَ أَهْلُهُ ، وَعُدْ عَلَىَّ بِفَضْلِكَ عَلىٰ مُذْنِبٍ قَدْ غَمَرَهُ جَهْلُهُ . إِلٰهِى قَدْ سَتَرْتَ عَلَىَّ ذُنُوباً فِى الدُّنْيا وَأَنَا أَحْوَجُ إِلىٰ سَتْرِها عَلَىَّ مِنْكَ فِى الْأُخْرىٰ.
خدایا چگونه از حسن توجهت پس از مرگم ناامید شوم؟ درحالیکه در طول زندگیام مرا جز به نیکی سرپرستی نکردی؛ خدایا کارم را چنانکه سزاوار آنی بر عهده گیر، خدایا بهسوی من با فضلت بازگرد، بهسوی گناهکاری که جهلش سراپایش را پوشانده، خدایا گناهانی را در دنیا بر من پوشاندی که بر پوشاندن آنها در آخرت محتاجترم
إِلٰهِى قَدْ أَحْسَنْتَ إِلَىَّ إِذْ لَمْ تُظْهِرْها لِأَحَدٍ مِنْ عِبادِكَ الصَّالِحِينَ فَلا تَفْضَحْنِى يَوْمَ الْقِيامَةِ عَلىٰ رُؤُوسِ الْأَشْهادِ . إِلٰهِى جُودُكَ بَسَطَ أَمَلِى ، وَعَفْوُكَ أَفْضَلُ مِنْ عَمَلِى . إِلٰهِى فَسُرَّنِى بِلِقائِكَ يَوْمَ تَقْضِى فِيهِ بَيْنَ عِبادِكَ . إِلٰهِى اعْتِذارِى إِلَيْكَ اعْتِذارُ مَنْ لَمْ يَسْتَغْنِ عَنْ قَبُولِ عُذْرِهِ فَاقْبَلْ عُذْرِى يَا أَكْرَمَ مَنِ اعْتَذَرَ إِلَيْهِ الْمُسِيئُونَ
خدایا به من نیکی کردی چرا که گناهم را در دنیا برای هیچیک از بندگان شایستهات آشکار نکردی، پس مرا در قیامت در برابر دیدگان مردم رسوا مکن، خدایا جود تو آرزویم را گسترده ساخت و عفو تو از عمل من برتری گرفت. بار خدایا، روزی که در آن میان بندگانت حکم میکنی، مرا به دیدارت خوشحال کن. خدایا عذرخواهی من از پیشگاهت عذرخواهی کسی است که از پذیرفتن عذرش بینیاز نگشته، پس عذرم را بپذیر ای کریمترین کسی که بدکاران از او پوزش خواستند.
إِلٰهِى لَاتَرُدَّ حاجَتِى ، وَلَا تُخَيِّبْ طَمَعِى ، وَلَا تَقْطَعْ مِنْكَ رَجائِى وَأَمَلِى . إِلٰهِى لَوْ أَرَدْتَ هَوانِى لَمْ تَهْدِنِى ، وَلَوْ أَرَدْتَ فَضِيحَتِى لَمْ تُعافِنِى . إِلٰهِى مَا أَظُنُّكَ تَرُدُّنِى فِى حاجَةٍ قَدْ أَفْنَيْتُ عُمْرِى فِى طَلَبِها مِنْكَ . إِلٰهِى فَلَكَ الْحَمْدُ أَبَداً أَبَداً دائِماً سَرْمَداً يَزِيدُ وَلَا يَبِيدُ كَما تُحِبُّ وَتَرْضىٰ.
خدایا، حاجتم را برمگردان و طمعم را قرین نومیدی مساز و امید و آرزویم را از خود مَبُر. خدایا، اگر خواریام را میخواستی، هدایتم نمینمودی و اگر رسواییام را خواسته بودی عافیتم نمیبخشیدی، خدایا، این گمان را به تو ندارم که مرا در حاجتی که عمرم را در طلبش سپری کردهام، از درگاهت بازگردانی. خدایا تو را سپاس، سپاسی ابدی و جاودانه، همیشگی و بیپایان، سپاسی که افزون شود و نابود نگردد، آنگونه که پسندی و خشنود گردی.
#مناجات_شعبانیه
#قسمت_دوم
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
✨اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا بَقِیَّهَ اللَّهِ فی اَرْضِهِ✨
📚📚📚 کتابخانه قرآنی
📗 تفسیر و مفسران
📗 ذوالقرنین در قرآن
📗 درسنامه علوم قرآنی
📗 عقلگرایی در تفاسیر قرن چهاردهم
📗 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
📗 قرآن و قرآن پژوهی
📗 تحلیل زبان قرآن
📗 آشنایی با سوره ها
📗 زن از زبان قرآن
📗 مدارج قرآن و معارف انسان
📚 و سایر کتب
🔰 مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن
📚 کتابخانه معارف اسلامی
📚 کتابخانه قرآنی
📚📖 مطالعه کتب کتابخانه قرآنی در سایت
http://ketaab.iec-md.org/ketaabkhaaneh_quran.html
#کتابخانه_قرآنی
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
baghare1.mp3
221.9K
✨📖✨ در محضر تلاوت قرآن
✨📖✨ آیات ابتدایی سوره بقره
🕰 زمان: ۰:۳۵
#تلاوت_قرآن
#سوره_بقره
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
📱 وبینار تخصصی
📑 بررسی مبانی قرآنی و فقهی امام خامنهای در خصوص حرمت تولید، انباشت و استفاده از سلاح هستهای
🎙 ارائهدهندگان حجج اسلام
🔸نجف لک زایی
🔸سیدسجاد ایزدهی
🔸محمدحسین پورامینی
🔸دکتر محمود حکمتنیا
🗓 چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰
🕰 زمان: ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰
🌐 لینک ورود:
B2n.ir/900980
#سلاح_هسته_ای
#مبانی_قرآنی_و_فقهی
#حضرت_امام_خامنهای
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
✨📖✨ ن و القلم ....
🔰کارگاه
❇️ کارگاه آموزش نگارش مقاله نویسی
🔹استاد: دکتر کریمی
✍📑 کارگاه آموزش مقاله نویسی
🔰 معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
#کارگاه_نگارش
#مقاله_نویسی
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
دوستان گرامی لطفاً گروه «پژوهشگر» را به طلاب، دانشجویان و دوستان خود معرفی کنید🙏🌹 👇
گروه «پژوهشگر» آغاز به کار کرد!
با ما پژوهش را ساده و راحت یاد بگیرید!
در این گروه تمام آنچه نیاز یک #طلبه یا #دانشجو پژوهشگر از جهت مسائل شکلی مقاله، تحقیق کلاسی، پایاننامههای ارشد، دکتری، سطح سه و چهار حوزه، تدوین کتاب و... هست؛ به صورت صوتی و تصویری ارائه میشود.
همچنین برای پرسش و پاسخ و رفع اشکال در خدمت شما هستیم🌹
✅1⃣کانال #پژوهشگر:
https://eitaa.com/joinchat/462225463Cc58dba1bd1
https://eitaa.com/pajouheshgar
✅2⃣گروه #پژوهشگر جهت رفع اشکال:
https://eitaa.com/joinchat/942997559C4680ded5cf
#پژوهشگر
#یادگیری_پژوهش
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
moghadame-ayattollah-sadr-softgozar.com.pdf
622K
📗 مقدمه آیت الله شهید سید محمدباقر صدر بر صحیفه سجادیه
✍ نویسنده: محمدباقر صدر
🔸 فایل pdf
📖 تعداد صفحات: ۱۷
#صحیفه_سجادیه
#شهید_محمدباقر_صدر
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
♻️ سلسله نشست های علمی اندیشه صدر
📚 اندیشه صدر: ۶
🌷 چهلویکمین سالگرد شهادت شهیدصدر
🔰 شهید صدر و آنچه از او باید بدانیم
📱سخنران: حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا پناهیان
🗓 پنجشنبه ١٩ فروردین ۱۴۰۰
🕰 ساعت: ۲۰:٣٠
📺 پخش زنده از صفحۀ رسمی
اینستاگرام پژوهشگاه شهید صدر
#نشست_علمی
#شهید_محمدباقر_صدر
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
13950525_18635_128k(2).mp3
4.44M
🌷📚 مرحوم شهید صدر قطعاً یک نابغه بود
📚خصوصیات نابغه
یعنى کارى که از عهدهى او برمىآمد، از عهدهى خیلى از فقها و علما و متفکّرین حوزههاى ما برنمىآید
فضاى دید بسیار وسیع، فهم نیازهاى دنیاى اسلام، پاسخگویى سریع و آماده به خواستهها....
🎙سخنران: حضرت امام خامنه ای مدظله العالی
🕰 زمان: ۴:۳۷
#شهادت_محمدباقر_صدر
#حضرت_امام_خامنهای
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 شهید سید محمدباقر صدر
🔰 گوشهای از زندگانی
📚 و برخی از مهمترین فعالیتهای علمی و سیاسی شهید صدر
🕰 زمان: ۲:۱۹
#١٩فروردین
#سالگرد_شهادت_شهید_صدر
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
✨📖✨آشنایی با برخی مضامین دلنشین مناجات شعبانیه
🔰 استاد علیرضا پناهیان
🗓 زمان: ۱۳۹۹/۱/۱۹
🔰 وقتی از ما بپرسند «کارها دست کیست؟» معمولاً میگوییم «همهچیز دست خداست» اما چرا این معارف توحیدی در قلب ماآنطور که باید و شایدجاری نمیشود که موجب اشک و مناجات شود و شدیدترین محبت در دل ما نسبت به خدا ایجاد شود؟ چون ما معمولاً به اسباب و علل، خیلی بها میدهیم و نقش خدا را فراتر از اسباب و علل و حتی فراتر از نقش خودمان، نمیبینیم
چه مانعی موجب میشود معارف توحیدی در قلبمان جاری نشود؟
یکی از جملات بسیار توحیدی و زیبای مناجات شعبانیه در فرازهای ابتدایی این مناجات، همین عبارت است که در جلسات قبل هم به دلیل دیگری به آن اشاره کردیم
✨📖«بِیَدِکَ لا بِیَدِ غَیْرِکَ زِیَادَتِی وَ نَقْصِی وَ نَفْعِی وَ ضَرِّی إِلَهِی إِنْ حَرَمْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَرْزُقُنِی وَ إِنْ خَذَلْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُنِی» خدایا نقص من و هر منفعت و ضرری که بخواهد به من برسد، همهاش بهدست تو است... و بعد هم نتیجه میگیرد که «اگر تو محرومم کنی چه کسی به من، روزی خواهد داد و اگر تو رهایم کنی چه کسی به من کمک خواهد کرد؟!»
معمولاً وقتی از ما سؤال کنند «قدرت دست کی است؟ کارها دست کی است؟ آیا در کنار خداوند متعال کسی دیگر وجود دارد؟» معلوم است که پاسخهای روشنی به این سؤال میدهیم و میگوییم: «قدرت دست خداوند است و کسی غیر خدا نمیتواند کاری انجام بدهد و...» اما چرا این معارف توحیدی در قلب ماآنطور که باید و شاید جاری نمیشود که بعد موجب اشک و انابه و مناجات بشود و موجب شدیدترین محبت در دل ما نسبت به پروردگار بشود؟
✨📖عشق به مناجات با خداوند متعال و احساس نیاز کردن به این گفتگو، بهدلیل همین معارف توحیدی است؛ البته اگر این معارف در قلب کسی جاری بشود. اما چه مانعی وجود دارد برای اینکه این معارف توحیدی در قلب ما جاری بشود؟
ما معمولاً به اسباب و علل، خیلی بها میدهیم و نقش خدا را فراتر از این عوامل نمیبینیم
مانعش این است که ما معمولاً به اسباب و علل، خیلی بها میدهیم و نقش خدا را فراتر از اسباب و علل و حتی فراتر از نقش خودمان، نمیبینیم!
معمولاً بلا یک وضعیتی را برای انسان پیش میآورد که انسان را در یک بنبست قرار میدهد و آنجا یکدفعهای احساس میکند، کسی را غیر از خدا ندارد، درحالیکه ما در اوج رخاء و گشایش هم کسی را غیر از خدا نداریم، ما در اوجِ هموار بودن همۀ وسایل و همۀ اسباب در کنارمان، در آستانۀ رسیدن به همۀ خواستههای خودمان، باز هم کسی را غیر از خدا نداریم.
🔰ما مشرک نیستیم به این عنوان که هم به خدا معتقد باشیم و هم در کنارش به الهههای دیگری معتقد باشیم. ما مشرک نیستیم به این معنا که بتپرست باشیم، یعنی هم خدا را مؤثر در عالم وجود بدانیم و هم بتها را. اما این حد از شرک که «توحید قلبی» را از ما باز میدارد و در نتیجه، حس مناجات را از ما میگیرد، معمولاً در دل ما هست، یعنی در این حد که اسباب و علل و آدمها را خیلی در زندگی خودمان مؤثر میدانیم.
✨📖اگر عمیقاً فکر کنیم، میتوانیم درک کنیم که این آیه چقدر در زندگی ما قدرت دارد: «وَ ما رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَ لکِنَّ اللَّهَ رَمى»(انفال/۱۷) خداوند متعال در این آیه، به پیامبر اکرم(ص) فرمود: حتی وقتی تیر میاندازی، تو تیر نینداختهای بلکه خدا تیر انداخته است! ببینید این نگاه، چه معرفت بالایی از توحید را در قلب انسان جاری میکند!
🔰همۀ صحنهها در اطراف ما طوری طراحی شده که متناسب با «امتحانگرفتن خدا از ما» باشد
یککمی باید به بحث جبر و اختیار برگردیم، یککمی باید به میزان دخالت خدا در زندگیمان، در هر لحظه نگاه کنیم. یککمی باید به این نگاه کنیم که هیچ تصادفی در زندگیِ ما وجود ندارد، مثلاً وقتی میرویم سر خیابان و تاکسی سوار میشویم، یا وقتی زنگ میزنیم که یک تاکسی بیاید، اینکه «کدام تاکسی و کدام تاکسیران بیاید؟» یا اینکه «راننده در ماشین، کدام شبکۀ رادیویی را روشن کرده باشد و چه حرفی به گوش ما بخورد؟» هیچ کدام از اینها تصادفی نیست. شما فکر کنید به اینکه خداوند چقدر میتواند در ذهن اطرافیان ما تصرف کند که به ما چه بگویند؟ و البته خداوند همیشه این کار را انجام میدهد!
چرا وضعیت اطراف ما اینگونه است؟
برای این که همۀ صحنهها در اطراف ما باید طوری طراحی بشوند که متناسب با امتحان گرفتن خدا از ما باشد. پس همۀ کارها واقعاً دست خدا است؛ دست خودِ خودِ اوست! البته عیبی ندارد که ما وظیفهمان را نسبت به اسباب و علل انجام بدهیم و اگر ضرری آمد دفع کنیم، این نهتنها عیبی ندارد بلکه وظیفهمان است. یا اگر منفعتی به سمت ما آمد اقدام کنیم و آن منفعت را جلب کنیم (البته از طرق مشروع، و الا اگر مشروع نباشد، دوباره خدا را مقابل خودمان قرار دادهایم.) ما نباید نسبت به اسباب و علل، مطلقاً بیتوجه باشیم، اما پشت سرِ این اسباب و علل و قویتر از آنها، باید خدا را ببینیم.
🔰برای اینکه حس مناجات در ما تشدید بشود چهکار کنیم؟
اگر این حالت در کسی پدید بیایدکه فراتر از همۀ اسباب و علل، نقش خدا را ببیند حس مناجات در او تشدید میشود. ما اکثراً دعا و مناجات را یا بهعنوان یک مراسم مؤدبانه یا فوقش بهعنوان یک اقدام عاطفی انجام میدهیم؛ البته ادبورزیدن خیلی عالی است و عاطفه داشتن نسبت به پروردگار و ارتباط با خدا هم خیلی عالی است، ولی اینها مغایرت ندارد با اینکه انسان اضطرار خودش و نیاز شدید خودش را به مناجات، درک کند.
🔰 اهلبیت(ع)، هم مؤدبانه با خدا سخن میگفتند، هم از سر محبت و هم شدیداً از سرِ اضطرار. حالا این اضطرار از کجا پیش میآید؟ این اضطرار از توحید پیش میآید؛ از آن توحید قلبی، نه در شرایط بلا بلکه در شرایط عادی.
✨📖 امیرالمؤمنین(ع) در جملۀ بعدیِ این مناجات عرضه میدارد: «إِلَهِی إِنْ حَرَمْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَرْزُقُنِی وَ إِنْ خَذَلْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُنِی» خدایا اگر من را رها کنی، چه کسی من را کمک میکند؟
یکی از بزرگترین بلاها و تهدیدهای خدا برای آدمهای بد، محرومیت از کمک خداست
باور اینکه ما دائماً به کمک خدا احتیاج داریم، خیلی باور ارزشمندی است، یکی از بزرگترین بلاهایی که خدا در قرآن، آدمهای بد را به آن بلا تهدید میکند این است که میفرماید «من کمکت نمیکنم!»
این تهدید خداوند معنایش چیست؟ یعنی ما در جهانی قرار داریم که این جهان صددرصد حسابشده و دقیق است و هر لحظه میتواند ما را لای چرخدندههای خودش لِه کند و نابود کند، لذا ما هر لحظه به کمک خدا احتیاج داریم؛ هم در این دنیا، و هم در آن دنیا که باب حساب و کتاب دقیق باز میشود. خداوند متعال دربارۀ بدترین دشمنانش در قرآن میفرماید:
✨📖«من آنها را کمک نمیکنم!» (وَ إِنْ یَتَوَلَّوْا یُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ عَذاباً أَلیماً فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ ما لَهُمْ فِی الْأَرْضِ مِنْ وَلِیٍّ وَ لا نَصیرٍ؛ توبه/۷۴) (رَبَّنا إِنَّکَ مَنْ تُدْخِلِ النَّارَ فَقَدْ أَخْزَیْتَهُ وَ ما لِلظَّالِمینَ مِنْ أَنْصارٍ/ آلعمران/۱۹۲)
وقتی خدا به کسی کمک نکند، این یعنی نابودیِ دائم!
شاید کسی که این آیات را میخواند، در ابتدا تصور کند که انگار خداوند زیاد هم با خشونت برخورد نکرده است که میگوید «من آنها را کمک نمیکنم!» شاید گمان کند که آنها غیر از خدا به خیلی چیزهای دیگر میتوانند تکیه کنند و خیلی امکانات دارند و... اما وقتی انسان تأمل و تفکر میکند، میفهمد که وقتی خدا به کسی کمک نکند، این یعنی نابودیِ دائم!
البته ممکن است خدا خیلی از آدمهای بد را موقتاً روی پا نگه دارد و یک مدتی هم به آنها فرصت بدهد و کمک کند، کمااینکه میفرماید:
✨📖 ما به کافران فرصت میدهیم و امکانات میدهیم و... (وَ لا یَحْسَبَنَّ الَّذینَ کَفَرُوا أَنَّما نُمْلی لَهُمْ خَیْرٌ لِأَنْفُسِهِم؛ آلعمران/۱۷۸) (فَمَهِّلِ الْکَافِرِینَ أَمْهِلْهُمْ رُوَیْدَا؛ طارق/۱۷) این کا هستیم که به آنها فرصت میدهیم و الا آنها نمیتوانستند لحظهای دوام بیاورند.
اضطرار میتواند باب محبت به خدا را باز کند
إنشاءالله خداوند این معارف توحیدی را در قلب ما جاری کند، بهطوری که بدون بلا، مضطرِ مضطرِ مضطر برای کمک گرفتن از خدا بشویم و خیلی ملتمسانه بتوانیم با خدا مناجات کنیم.
این اضطرار هم قطعاً منافاتی با ادب، منافاتی با عشق و منافاتی با محبت نسبت به پروردگار ندارد، بلکه این اضطرار میتواند باب محبت را باز کند و إنشاءالله این اضطرار با کمی تفکر بهدست میآید؛ البته اگر خود خداوند متعال به ما کمک کند.
#مناجات_شعبانیه
#قسمت_پنجم
#استاد_علیرضا_پناهیان
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
بسم الله الرحمن الرحیم
✨📖✨مناجات شعبانیه
إِلٰهِى إِنْ أَخَذْتَنِى بِجُرْمِى أَخَذْتُكَ بِعَفْوِكَ، وَ إِنْ أَخَذْتَنِى بِذُنُوبِى أَخَذْتُكَ بِمَغْفِرَتِكَ، وَ إِنْ أَدْخَلْتَنِى النَّارَ أَعْلَمْتُ أَهْلَها أَنِّى أُحِبُّكَ . إِلٰهِى إِنْ كانَ صَغُرَ فِى جَنْبِ طاعَتِكَ عَمَلِى فَقَدْ كَبُرَ فِى جَنْبِ رَجائِكَ أَمَلِى.
خدایا، اگر مرا بر جرمم بگیری، من نیز تو را به عفوت بگیرم و اگر به گناهانم بنگری، جز به آمرزشت ننگرم و اگر مرا وارد دوزخ کنی، به اهل آن آگاهی دهم که تو را دوست دارم. خدایا، اگر عملم در برابر طاعتت کوچک بوده، همانا از جهت امیدِ به تو آرزویم بزرگ است.
إِلٰهِى كَيْفَ أَنْقَلِبُ مِنْ عِنْدِكَ بِالْخَيْبَةِ مَحْرُوماً وَقَدْ كانَ حُسْنُ ظَنِّى بِجُودِكَ أَنْ تَقْلِبَنِى بِالنَّجاةِ مَرْحُوماً ؟! إِلٰهِى وَقَدْ أَفْنَيْتُ عُمْرِى فِى شِرَّةِ السَّهْوِ عَنْكَ، وَأَبْلَيْتُ شَبابِى فِى سَكْرَةِ التَّباعُدِ مِنْكَ . إِلٰهِى فَلَمْ أَسْتَيْقِظْ أَيَّامَ اغْتِرارِى بِكَ، وَرُكُونِى إِلىٰ سَبِيلِ سَخَطِكَ.
معبودم، چگونه از بارگاهت با نومیدی و محرومیت بازگردم، درحالیکه خوشگمانیام به بخشش و وجودت این بوده که مرا نجاتیافته و بخشیده باز میگردانی، معبودم عمرم را در آزمندی بیخبری از تو نابود کردم و جوانیام را در مستی دوری از تو فرسوده نمودم. معبودم در روزگار غرور نسبت به تو، بیدار نشدم و هنگام اعتماد کردنم به لذتهای دنیا به خشم تو آگاه نگشتم.
إِلٰهِى وَأَنَا عَبْدُكَ وَابْنُ عَبْدِكَ قائِمٌ بَيْنَ يَدَيْكَ، مُتَوَسِّلٌ بِكَرَمِكَ إِلَيْكَ . إِلٰهِى أَنَا عَبْدٌ أَتَنَصَّلُ إِلَيْكَ مِمَّا كُنْتُ أُواجِهُكَ بِهِ مِنْ قِلَّةِ اسْتِحْيائِى مِنْ نَظَرِكَ، وَأَطْلُبُ الْعَفْوَ مِنْكَ إِذِ الْعَفْوُ نَعْتٌ لِكَرَمِكَ . إِلٰهِى لَمْ يَكُنْ لِى حَوْلٌ فَأَنْتَقِلَ بِهِ عَنْ مَعْصِيَتِكَ إِلّا فِى وَقْتٍ أَيْقَظْتَنِى لَِمحَبَّتِكَ، وَكَما أَرَدْتَ أَنْ أَكُونَ كُنْتُ فَشَكَرْتُكَ بِإِدْخالِى فِى كَرَمِكَ، وَ لِتَطْهِيرِ قَلْبِى مِنْ أَوْساخِ الْغَفْلَةِ عَنْكَ.
معبودم، و من بنده تو و فرزند بنده توأم، در برابرت ایستادهام، به وسیلۀ بزرگواریات به حضرت تو متوسّلم. معبودم، بندهای هستم که به درگاهت از آنچه با آن با تو روبرو بودهام از کمی حیایم از مراقبتت نسبت به من بیزاری میجویم و از تو درخواست گذشت میکنم، زیرا گذشت صفتی درخور کرم توست. معبودم برایم نیرویی نیست که خود را بهوسیله آن از عرصه نافرمانیات بیرون برم، مگر آنگاه که به محبّتت بیدارم سازی و آنچنانکه خواستی باشم، پس تو را سپاس میگزارم، برای اینکه در آستان بزرگواریات واردم کردی و هم اینکه دلم را از آلایههای بیخبری از حضرتت پاک نمودی.
إِلٰهِى انْظُرْ إِلَىَّ نَظَرَ مَنْ نادَيْتَهُ فَأَجابَكَ، وَاسْتَعْمَلْتَهُ بِمَعُونَتِكَ فَأَطاعَكَ، يَا قَرِيباً لَايَبْعُدُ عَنِ الْمُغْتَرِّ بِهِ، وَيا جَواداً لَايَبْخَلُ عَمَّنْ رَجا ثَوابَهُ . إِلٰهِى هَبْ لِى قَلْباً يُدْنِيهِ مِنْكَ شَوْقُهُ، وَ لِساناً يُرْفَعُ إِلَيْكَ صِدْقُهُ، وَنَظَراً يُقَرِّبُهُ مِنْكَ حَقُّهُ . إِلٰهِى إِنَّ مَنْ تَعَرَّفَ بِكَ غَيْرُ مَجْهُولٍ، وَمَنْ لاذَبِكَ غَيْرُ مَخْذُولٍ، وَمَنْ أَقْبَلْتَ عَلَيْهِ غَيْرُ مَمْلُوكٍ [مَمْلُولٍ].
معبودم، بر من نظر کن، نظر به کسی که صدایش کردی و تو را اجابت کرد و به یاریات به کارش گماشتی و او از تو اطاعت کرد، ای نزدیکی که از فریفتگان دور نمیشود و ای سخاوتمندی که از امید بستگان به پاداشش دریغ نمیورزد. معبودم، قلبی به من عطا کن که اشتیاقش او را به تو نزدیک کند و زبانی که صدقش بهجانب تو بالا برده شود و نگاهی که حق بودنش او را به تو نزدیک نماید، معبودم، کسی که به تو شناخته شد، ناشناخته نیست و آنکه به تو پناهنده شد خوار نیست و هرکه را تو به او روی آوری برده نیست.
#مناجات_شعبانیه
#قسمت_سوم
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
حلزون های خانه به دوش- شهید آوینی.pdf
1.92M
📗 حلزون های خانه به دوش
✍ نویسنده: سید مرتضی آوینی
🔸 فایل pdf
📖 تعداد صفحات: ۸۵
#شهید_مرتضی_آوینی
#حلزون_های_خانه_به_دوش
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
✨ هو الباقی ✨
📚📚📚 کتابخانه مرگ، برزخ، معاد و قیامت
📗 آخرت سرای پایدار
📗 از ازل تا قیامت
📗 زندگی و حیات پس از مرگ
📗 معاد در قرآن
📗 عالم برزخ در چند قدمی ما
📗 منازل الاخره
📗 معاد
📗 معاد در نهج البلاغه
📗 قیامت نزدیک است
📗 از عالم بعد از مرگ چه خبر؟
📚 و سایر کتب
🔰 مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن
📚 کتابخانه معارف اسلامی
📚 کتابخانه مرگ، برزخ،معاد و قیامت
📚📖 مطالعه کتب کتابخانه مرگ، برزخ، معاد و قیامت در سایت
http://ketaab.iec-md.org/ketaabkhaaneh_ma-aad.html
#کتابخانه_مرگ
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib