🔰رونمایی از کتابخانه جامع الاحادیث شیعه و اهل سنت
🎤با سخنرانی حضرت آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه
🗓زمان: پنجشنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۱
⏱️ساعت ۱۶:۳۰
🌐پخش زنده از طریق:
live.noorsoft.org
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🌸🍃🌸🍃🌸
📜یادداشت خوانده نشده از شهید محمدباقر صدر
🔰ولادت خود امت
🔰چرا امت اسلام باید روز ولادت امام حسین علیه السلام را جشن بگیرد.
عزیزان! هر امتى در نتیجه به هم پیوستن دو عامل به وجود مىآید: عامل اندیشه سازنده و رهبرى حکیمانه. به هر اندازه که اندیشه، ظرفیت سازندگى داشته باشد و رهبرى، روح آن اندیشه را مجسم کند، امت رشد مىکند و استوار مىشود. هر چقدر اندیشه دینى از وسعت در افق و انسانیت در مفاهیم بهرهمند باشد و هر اندازه در رهبرى وسعت قلب و واقعگرایى در عمل، وجود داشته باشد، امت گسترش مىیابد و ابعاد آن مشخص مىگردد.
بنابراین، اندیشه دینى و رهبرى، بنیان اساسى وجود یک امت و تعیین ابعاد مکانى و زمانى آن است. و ما به نوبه خود این بنیان اساسى را داریم؛ زیرا وجود ما مبتنى بر هر دو جنبه فکرى و رهبرى این بنیان است.
اندیشه دینى [ما] همانا اسلام است که هسته معنوى و نظرى امت را ایجاد کرد و عناصر فکرى امت را به او بخشید.
عامل رهبرى نیز در قهرمانان دین، کسانى چون حسین علیه السلام و دیگر شاگردان رهبر اعظم، رسول خدا صلى الله علیه وآله نمایان مىشود؛ کسانى که بنیان بشرى امت را تأسیس، راهش را روشن و معین و اندیشه را مجسم کردند و پشتوانهاى از آرمان و ایثار را برایش فراهم نمودند.
حال که امت با ولادت اندیشه آرمانى و رهبرى که آن اندیشه را به ظهور مىرساند، متولد مىشود؛ پس طبیعى است که امت اسلامى روزى مانند این روز مبارک را جشن بگیرد؛ چرا که ولادت حسین و پدر حسین علیهما السلام به نوعى به معناى ولادت خود امت است....
📜ادامه یادداشت
https://b2n.ir/n19637
#امام_حسین_ع
#شهید_صدر_ره
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰مقالات علمی
🔰امام خامنه ای
📚... یک مسئله هم مسئلهی مقالات علمی است. خوشبختانه مقالات از لحاظ کمّی، و در مواردی از لحاظ کیفی، پیشرفت خیلی خوبی داشته؛ منتها یک نکتهی مهمی وجود دارد که من چند بار تا حالا مطرح کردم و خوشبختانه دیدم امروز هم در حرفهای بعضی از دوستان همین نکته تکرار میشود، و آن این است که تولید مقاله هدف نیست. اولاً کیفیت مقاله مهم است. از این مهمتر، جهت مقاله است؛ این مقاله را برای چه مینویسیم؟ این افزایش تعداد مقالات باید خودش را در بازار کار ما و تولید ما و زندگی واقعی ما نشان بدهد. مقاله باید بر طبق نیاز کشور نوشته بشود؛ این خیلی مهم است. بنابراین هم مسئلهی کیفیت مقالههاست که مهم است، هم اینکه مقاله باید برای رفع یک نیازی در کشور تهیه بشود. اگر این شد، حالا گیرم یکی هم یک مقالهای نوشت و به دیگری فروخت. گفت: «تو بدم؛ هر جور میخواهی، بدم». حالا ما آنجوری نگوئیم. مقاله اگر به نفع کشور است، به نفع یک جهتی است، به هر شکلی باشد، خوب است؛ اما صرف اینکه یک مقالهای نوشته بشود، این هدف نیست. رشد میزان مقاله، هدف نیست؛ در صنایع و در بازار باید خودش را نشان بدهد......
📜متن کامل بیانات در دیدار جمعی از نخبگان و برگزیدگان علمی، کلیک نمایید.
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=17466
#مقالات_علمی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
Rec 0015.mp3
22.52M
🔰روش نگارش مقدمه و چکیده
🔰روش کلید واژه نویسی
◽️استاد یعقوب خانی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰خصوصیات مکتب انقلاب اسلامی
🔰فهم كارساز و عملياتى
🔰امام خامنه ای
... يكى از نيازهايى كه مورد ابتلاء همه جوامع اسلامى و همه كشورهاى اسلامى است و به آن نياز دارند و بخصوص كشور عزيز ما كه بحمدالله با نظام اسلامى اداره مىشود به آن نياز دارد، عبارت است از اينكه ما مفاهيم اسلامى را به مرحله عمل و به عرصه عمل بكشانيم. منظومه معرفتى و ارزشى اسلام يك مجموعه مفاهيمى است كه آوردن اين مفاهيم به ميان مردم و آنها را به مرحله و منصّه عمل درآوردن، يك كار بسيار بزرگ و مهمّى است كه ما هر جا اين كار را... انجام داديم، براى ملّت و كشور و براى آبروى اسلام و جمهورى اسلامى ارزشمند بود؛ و هر جا غفلت كرديم، محروم مانديم. در واقع عرض بنده اين است كه عناوين و مفاهيم معرفتى اسلام جنبه عمليّاتى و ترجمه عمليّاتى پيدا كند و عمل به آنها ممكن و رايج بشود كه اين به خودى خود نمىشود و احتياج به تلاش دارد.
نظام اسلامى كه تشكيل شد، آرمانهايى را مطرح كرد... براى رسيدن به اين آرمانها ابزارهايى لازم است. آن ابزارها هم كه ما را به آن آرمانها برساند، باز در خود منظومه معرفتى اسلام بلاشك وجود دارد... [لذا] بايستى اين وسايل و ابزارهاى رسيدن را كه جزو مفاهيم معنوى و منظومه معرفتى اسلام است، جستجو كند، پيدا كند، اينها را عمليّاتى كند و راه بيفتد؛ يعنى در واقع اين يك نرم افزار است براى سخت افزار حكومت اسلامى... اگر نرم افزار مناسب خودش را نداشته باشد، به هيچ كار نمىخورد. نرم افزارش همين است كه راههاى رسيدن به آن آرمانها مشخّص بشود و حركت در اين جهت ادامه پيدا كند...
🗓ديدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى ۱۳۹۹/۱۲/۴
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🌸🍃🌸🍃🌸
🔰تحلیل شخصیت ایمانی حضرت عباس علیه السلام بر اساس زیارتنامه ایشان
سَلَامُ اللَّهِ وَ سَلَامُ مـَلَایِکتِهِ الْمـُقَرَّبِینَ وَ اَنْبِیایِهِ الْمُرْسَلِینَ وَ عِبَادِهِ الصَّالِحِینَ وَ جَمِیعِ الشُّهَدَاءِ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الزَّاکیاتِ الطَّیبَاتِ فِیمَا تَغْتَدِی وَ تـَرُوحُ عـَلَیک یا ابْنَ اَمِیرِ الْمُوْمِنِینَ....
https://b2n.ir/e48010
#حضرت_عباس_ع
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰سنت حسنه نگارش
🔰سوالات تحقیق
🔰سوال اصلی
یکی از مهم ترین ارکان طرح تحقیق، سازماندهی سوالات است.
هر تحقیقی صرفاً دارای یک سوال تحقیقاتی است. داشتن یک پرسش علمی باعث می شود که مواد خام جمع آوری شده در سبد مخصوص خود گردآوری شود تا در جریان کار به افق های گوناگون کشانده نشود و کنجکاوی های محقق، او را از مسیر استنباط منحرف نکند.
اگر عنوان تحقیق که یک شبه جمله (بدون فعل) است؛ به صورت استفهامی و قالب یک جمله سوالی تبدیل شود، سوال اصلی تحقیق به دست می آید.
🔰سوالات فرعی
سوال اصلی را در یک جمله نمی توان پاسخ داد باید آن را به چند سوال تجزیه کرد و به تدریج پاسخ داد. به عبارت دیگر سوال اصلی هر تحقیقی تا حدی کلی است که باید به تعدادی از سوالات_فرعی تجزیه شود. در حقیقت سوال اصلی همان حاصل جمع سوالات فرعی است نه کمتر و نه بیشتر.
سوالات فرعی، ارکان جدا نشدنی سوال اصلی هستند.
◽️شیوه طراحی سوالات فرعی
بارش فکری و طرح هرگونه سوال
سنجش ارتباط سوالات مطرح شده
حذف سوالات غیر مرتبط
تنظیم منطقی سوالات
بازنگری نهایی
پس از کسب مهارت کافی در مرحله بارش فکری و حذف سوالات نامربوط، کار سریعتر به سرانجام می رسد.
#سنت_حسنه_نگارش
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh