آسیبشناسی انتقادی.pdf
1.69M
آسیبشناسی انتقادی شیوههای خاطرهگویی آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر کتاب دوران مبارزه
در آستانه سالگرد فوت آقای #هاشمی_رفسنجانی /13
🔹بررسی نقادانه شیوه خاطرهنگاری مسئلهای است که ذهن هر #تاریخپژوهی را پیش از ورود به محتوای خاطرات و صحتسنجی آنها، به خود مشغول میکند؛ این مسئله در مورد خاطرات مبارزان انقلاب اسلامی و از جمله آنها آقای هاشمی رفسنجانی نیز مصداق مییابد.
🔸بیان مبهم و کلی، پرهیز از بیان دقیق تاریخ رویدادها، پرهیز از ذکر واسطههای نقلقولها و محتوای دقیق جلسات دو نفره یا بیشتر که طرفین آن -غیر از ایشان- در قید حیات یا در دسترس نیستند، همه و همه موجب ابهامات فراوانی در خاطرهنگاری وی شده است.
🔹گذشته از ابهام و کلیگویی، #روایت_کاریکاتوری از رویدادهای انقلاب اسلامی، وجود تحلیلهای خاص و نقض مشهورات تاریخ انقلاب اسلامی، گرایش به « #خودهمهپنداری » و همسو نشان دادن همه مبارزان با اندیشه مبارزاتی خود، #جهتدارنویسی و دخالت دادن #تمایلات_شخصی در خاطرهگویی، از جمله نقدهای کلی به شیوه خاطرهنگاری آقای هاشمی رفسنجانی است.
🖇ضمیمه: مقاله: «آسیبشناسی انتقادی شیوههای خاطرهگویی آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر کتاب دوران مبارزه»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 40، تابستان 139
آسیبشناسی انتقادی (2).pdf
1.69M
نگاهی به «خوشبینیهای فرمایشی» و «ژستهای دموکراتیک» آقای هاشمی رفسنجانی
در آستانه سالگرد فوت آقای #هاشمی_رفسنجانی /14
🔹عدهای معتقدند که این واقعیت را به راحتی نمیتوان نادیده گرفت که آقای #هاشمی_رفسنجانی از ابتدا از نظر مرام سیاسی و دیدگاههای مبارزاتی بیش از آن که به منش و بینش #امام_خمینی نزدیک باشد بیشتر به #نهضت_آزادی و #ملیگراها و الگویی شبیه الگوی توسعه آمرانه «امیرکبیر» نزدیک بوده است؛ لیکن تا زمان حیات خمینی کبیر شرایط بروز این عقیده را به دست نیاورد. سرعت تغییر رفتارها، آرمانها و گفتارهای وی در یک فاصله زمانی ده ساله از یک گفتمان انقلابی به یک گفتمان تجدیدنظرطلبانه این احتمال را قویتر میسازد.
🔸مردم از خود میپرسند چگونه ممکن است شخصی که خود قربانی سکولارهای مشهور به دوم خردادیبود، ظرف مدت کوتاهی همراه و همعقیده و همصدا با همان جریانهای افراطی خواستار تجدید نظر عمیقتر نه فقط در ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی بلکه در ساختار عقیدتی آن گردد؟!...
🖇ضمیمه: مقاله: «نگاهی به «خوشبینیهای فرمایشی» و «ژستهای دموکراتیک» آقای هاشمی رفسنجانی»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 40، تابستان 1393
💢آقای زیباکلام، لجبازی چرا؟
🔹در حادثه تروریستی کرمان، زیباکلام استدلال کرده که حادثه تروریستی نمیتواند کار صهیونیستها باشد؛ چون «اسرائیل آدم عادی نمیکشد!» اما کمی آن سوتر خبرنگار آمریکایی منتقدانه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را به گوشه رینگ میبرد که وقتی شما علیه مصدق کودتا کردید، هواپیمای مسافربری ایران را ساقط کردید و... چگونه باور کنم که ترور کرمان طراحی شما نیست؟ این مطلب محلی برای مقایسه این دو رویکرد نیست؛ بلکه صحه بر این مطلب است که اگر رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۴ فرمودند: «روشنفکری در ایران بیمار متولد شد.» این بیماری هنوز در وجود برخی روشنفکر نماهای ایرانی وجود دارد.
🔸این رویه نه فقط در موضعگیریهای سیاسی زیباکلام دیده میشود؛ بلکه برای نمونه در صفحه ۲۶ اثرش پیرامون رضاشاه به سادگی از همه متون تاریخی گذر میکند تا بگوید اصلاً رضاشاه انگلیسی نبود. این لجبازی یا به قول اروپاییها کاتولیکتر از پاپ شدن در حالی است که «یحیی دولتآبادی» در صفحه ۳۴۳ حیات یحیی خاطرهای نقل میکند که شخص رضاشاه در جلسهای در منزل مصدق اعتراف میکند و میگوید: «من را انگلیسیها سر کار آوردهاند.» جلسهای که «حسین مکی» در کتابش آن را روایت کرده است؛ لذا روایتی متواتر محسوب میشود.
🔹البته این صرفاً رویکرد کسی، مانند زیباکلام نیست؛ نویسندگانی با سطوح بالاتر، مانند «عبدالکریم سروش» نیز چنین رویکردی دارند. سروش سالها قبل هنگامی که در مباحثه با فرد عالمی، مانند آیتالله سبحانی به در بسته خورد، بلافاصله برای منحرف کردن مطلب، متن «دولت احمدی، معجزه سبحانی» را نوشت و آیتالله سبحانی را به این متهم کرد که احمدینژاد او را مجبور به نوشتن مطلب کرده است. یا در پاسخ «محمود دولتآبادی» او را به غارنشینی متهم کرد و هتاکانه نوشت: «به جستوجو برآمدم که قصه چیست و محمود دولتآبادی کیست؟ خبر آوردند خفتهای است در غاری نزدیک دولتآباد که پس از ۳۰ سال ناگهان بیخواب شده و دست و رو نشسته به پشت میز خطابه پرتاب شده و به حیا و ادب پشت کرده است.»
🔸زیباکلام، سروش و... را نباید از دریچه موضعگیریهای سیاسیشان دید، بلکه آنها را باید تداوم روشنفکران بیماری دید که به جای حل مسئله و ارائه راهکار مینشینند، غر میزنند، پز روشنفکری میدهند و...؛ دریغ از یک مثقال ارائه راهکار. اینکه در مقابل این قمپز در کردنها چه باید کرد سؤلی است که از زمان طالبوف و آخوندزاده تا به امروز مطرح بوده و بی جواب مانده است؛ هر چند که باز برمیگردیم به بیانات مقام عظمی ولایت که فرمودند: «من بارها گفتهام که روشنفکری در ایران بیمار متولد شده است.»
💢فعالیت انتخاباتی ممنوع است!
🔹شنیدهها حاکی از آن است که برخی از جریانات جبهه اصلاحات ایران ضمن منع هرگونه فعالیت انتخاباتی، تأکید کردهاند در صورت ائتلاف با هر یک از جریانات سیاسی بیانیه شدیداللحن صادر خواهند کرد.
🔸طیفی که هم اکنون در قامت هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران فعال هستند، تأکید دارند که هیچ یک از احزاب و همچنین نامزدهای اصلاحطلب «هنوز» مجوز تبلیغات انتخاباتی با بیلبورد اصلاحات یا اصلاحطلبان نخواهد داشت.
🔹همچنین منابع آگاه گفتهاند پس از تأیید صلاحیت چهرههای شاخص جریان موسوم به اعتدال، همچون محمدباقر نوبخت، مسعود پزشکیان، علی مطهری و غلامرضا تاجگردون، لیست واحدی از سوی جریان نزدیک به علی لاریجانی و حسن روحانی منتشر خواهد شد و بخشهای جریان اصلاحات نیز در حال رایزنی برای قرار گرفتن در این ائتلاف هستند.
🔸این اتفاق در پی نامنویسی نکردن چهرههای اصلاحطلب و به منظور فعالیت گستردهتر انتخاباتی این طیف از اصلاحطلبان انجام خواهد شد.
💢برای شکست دادن دشمنان قدرتسازی میکنیم
🔹فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین الحاق ناو شهید ابومهدی و ۱۰۰ شناور موشکانداز به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: «در شکل مطلوب و مناسب نقطه محوری و کانونی قدرت ما بهشکل شکست دادن دشمن است. ما برای شکست نخوردن تلاش نمیکنیم. برای شکست دادن دشمنان قدرتسازی میکنیم. تبدیل تفکر و اندیشه دفاعی از میدان به کارخانه و عرصه طراحی انجام میشود تا ما بر اساس یک منطق دقیق بتوانیم توسعه قدرت را پیادهسازی کنیم، بنابراین در عقبه این قدرتی که میبینید، جریان وسیعی از اندیشه و تفکر نوآورانه وجود دارد.»
🔸سردار حسین سلامی تأکید کرد: «ما ضعفهای دشمن را میشناسیم. بسیاری از این ضعفها ذاتی هستند و جبرانپذیر نیستند و دشمن نمیتواند این ضعفها را از جمله عظیمالجثه بودن و کمتحرک بودن را جبران کند.»
💢محتوای نامه آمریکا به ایران چه بوده است؟
🔹«الجزیره» به نقل منابع آگاه خود از ارسال پیام ایالات متحده آمریکا در چند روز اخیر خبر داده و نوشته است، این پیام چارچوبی چندگانه دارد و همزمان شامل عقبنشینی، تشویق، بازدارندگی و هشدار است.
🔸این خبرگزاری اضافه کرده است، گفته میشود (به طور غیر رسمی) این پیام حول این محورهاست:
🔻۱ـ اطلاعاتی درباره آینده جنگ غزه و اعلام اینکه واشنگتن معتقد است، نتانیاهو تنها کسی است که میخواهد دایره جنگ را در منطقه گسترش دهد.
🔻۲ـ واشنگتن چندان به نتانیاهو تکیه ندارد و او را بخشی از راه حل سیاسی این مناقشه نمیداند.
🔻۳ـ واشنگتن برای پذیرش بقای حماس، و حفظ برخی از قابلیتهای این گروه در غزه به عنوان بخشی از هر راه حل سیاسی پس از پایان جنگ، آمادگی دارد.
🔻۴ـ بیان خطرها و نتایج محتمل حوادث دریای سرخ و باب المندب به واسطه سیاستهایی است که انصارالله یمن اتخاذ کرده است.
┄
🔵📢 اگر #پسر میخواهید...
💙 خوردن جوشانده چای زعفران ویا جوشانده زنجبیل 7روزقبل از انعقاد نطفه، باعث نطفه پسر میشود.
#ضعف_قوای_هاضمه
✍اگر هضم غذای سختی دارید از غذاهای چرب، سرخ کرده، آماده و قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابه، غذاهای خمیری مثل پیتزا پرهیزکنید
✍شربت لیمو، آب سیب و به داروی هضم غذاست