❇️#دارو_شناسی ۱
😍بمناسبت ایام ولادت امام رضا علیهالسلام، یکی از مهمترین داروها در طب اسلامی رو معرفی میکنیم. مرکب۵ (یا داروی جامع امام رضا علیه السلام) که بر اساس احادیث و روایات، طبق دستور امام رضا علیه السلام ساخته شده است.
✨این ترکیب از برترین درمانهای طب اسلامی است و نافع است برای انواع بیماریها، اما نحوه مصرف آن برای هر بیماری فرق دارد. سزاوار است شیعیان و محبین اهلبیت علیهمالسلام از این داروی گرانبها در منزل خود داشته باشند.
ℹ️ترکیبات داروی جامع: زعفران، عاقرقرحا، فلفل سفید، هل، بنج، سنبل الطیب، خربق سفید، همه یک اندازه و ابرفیون (فرفیون یا فربیون) دو برابر باشد.
⛑برخی از خواص درمانی داروی جامع رضا علیهالسلام:
🔸جامع امام رضا(ع) + آب زیره= درمان سردی معده (تمام بیماریهای معده)
🔹جامع امام رضا(ع) + آب مورد = درمان اسهال
🔸داروی جامع امام رضا(ع) + آب ترب یا سداب پخته شده= سنگ کلیه
🔹داروی جامع امام رضا(ع) + عسل (و سیاهدانه) به صورت ضماد= درمان تمام زخمها
🔸داروی جامع امام رضا(ع) + آب کاسنی= بیماریهای کبدی و عفونت ادراری
🔹داروی جامع امام رضا(ع) + آب شلغم= درمان سرماخوردگی و بیماریهای میکروبی
🔸داروی جامع امام رضا(ع) + آب رازیانه + زعفران= درمان تیروئید
🔹داروی جامع امام رضا(ع) + آب آویشن= درمان سرماخوردگی شدید
و ...
📌مطالعه بیشتر: منبع یک، منبع دو
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐https://eitaa.com/joinchat/3125477718C2e927151ec
💠اخلاط، مواد سازنده بدن انسان و حیوان
🧀حیوانات و انسان از طبیعت تغذیه میکنند، غذای مصرفشده پس از هضم و جذب تبدیل به موادی میگردد که با آن مواد حرکت و رشد اندامهای گوناگون بدن تأمین و موجب بازسازی اعضای آسیبدیده میشوند؛ این مواد صفرا، دم، بلغم و سودا نام دارند.
🔹این اخلاط نیز مانند چهار رکن نظام طبیعت دارای ویژگیهایی از حیث گرمی و سردی هستند؛ مثلاً صفرا گرم و خشک است، دم(خون) گرم و تر است، بلغم سرد و تر و سودا سرد و خشک است.
🔸این مواد چهارگانه ابزار ساخت اندامهای گوناگون هستند و به تناسب کم یا زیادی هر کدام از این مواد بدن انسان همان ویژگی را در خود آشکار میسازد.
🔹هر کدام از گیاهان یا مزههایی که مطرح شد، موجب ساخت مادهای در بدن میشوند که آنها را خلط مینامند و این خلطها به ترتیبی که ذکر شد، نامگذاری میشود. از این رو میوه گرم و خشک را صفرازا مینامند و گیاهان رسیده سرد و تر را صفرازُدا میگویند.
🔸هرگاه میوههای سرد و خشک بیش از حد مصرف شود سودازا میشود و برعکس، گسمزه و نفوذ کنندهها نقش سودازدایی دارند؛ مانند سرکه و انار.
🔹مصرف میوههایی موجب تولید خون میشود؛ مانند خرما و انگور که آنها را غذاهای دَمزا مینامند. خوراکهای سرد و تر مانند ماست کمچرب، ترشیها و گسمزهها مانند خیار و گوجه فرنگی غذاهای بلغمزا نامیده میشوند.
🛑#مزاج_شناسی ۳
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐https://eitaa.com/joinchat/3125477718C2e927151ec
💠نسبت اخلاط مورد نیاز و نقش آن در ساختار بدن انسان
💪بدن انسانها با ترکیب این اخلاط ساخته میشود. وجود بیشتر یا کمتر هر کدام از مواد در بدن موجب تغییر شکل ساختمان بدن انسان، تفاوت صورت، زیبایی، درشتی و باریکی اندام، رنگ پوست، پراکندگی مو در تن، شکل و رنگ موها و پنهانی یا آشکاری عروق در بدن میگردد و نیز توانائیهای متفاوتی را پدید میآورد و رفتارهای متغیری را در انسان بروز میدهد.
🔹بر اساس میزان پراکندگی نسبی این اخلاط در بدن افراد دستهبندی میشوند. از اینجاست که تیپهای متفاوت مزاجی پدید میآید. هر کدام از این تیپها دارای اندامی خاص با اشکال گوناگون و گرایشات غذایی، رفتاری و اخلاقی و علاقهمندی متفاوتی خواهند بود.
🔸تیپ ها و مزاج های گوناگون انسانی
هر گاه میزان پراکندگی مواد چهارگانه: ۱)صفرا ۲)دم ۳)بلغم و ۴)سودا در بدن به تناسب وجود داشته باشد، فرد دارای مزاجی ۵)معتدل خواهد بود.
🔹هرگاه مقدار صفرای موجود در تن فرد به نسبت فرد معتدل افزایش یابد، فرد دارای مزاجی صفراوی و هر گاه مقدار دَم موجود در تن انسان نسبت به فرد معتدل افزایش یابد، فرد دارای مزاجی دَمَوی خواهد بود؛ زمانی که مقدار سودای موجود در تن انسان نسبت به فرد معتدل افزایش یابد، فرد دارای مزاجی سوداوی خواهد بود.
🛑#مزاج_شناسی ۴
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐https://eitaa.com/joinchat/3125477718C2e927151ec
🎖بدین ترتیب از برآیند مواد چهارگانه در تن انسان، تیپهای متفاوتی پدید میآید که به تناسب میزان گرمی و سردی و خشکی و تری موجود در تن، آنها درشتی و ریزی، باریکاندامی و یا چاقی و لاغری و سایر ویژگیها.
🔹با افزایش هر کدام از این مواد در تن بطور کلی چهار تیپ دیگر نیز پدید میآید. تیپهای انسانی دقیقاً مساوی همدیگر نیستند؛ از این رو دستهبندیهای زیادی از این پنج تیپ اصلی نشأت میگیرد که خیلی تفاوت اساسی در بین آنها وجود ندارد.
📚مزاجشناسی سعی میکند به مشترکات کلی و به بیشترین ویژگیهای مشترک بین انسانها توجه دهد. چگونگی حفظ و ایجاد سلامت هر کدام از تیپهای مذکور دارای تعادلی نسبی هستند که موجب حفظ سلامت آنهاست؛
♥️یعنی یک نفر صفراوی تا زمانیکه در طبع خود متعادل است، سالم است؛ یک نفر سوداوی، بلغمی و دموی نیز به همین ترتیب.
🎭لکن در گرایشات غذایی تمایلات رفتاری و حساسیتها، علاقهمندی به آب و هوا و رفتارها و مسائل اجتماعی تفاوتهایی با همدیگر خواهد داشت.
🛑#مزاج_شناسی ۵
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐https://eitaa.com/joinchat/3125477718C2e927151ec
🙂اگر بخواهیم این افراد را در حالت سلامت نگه داریم، باید سعی کنیم تا اخلاط موجود در تن آنها از حد تعادل خارج نشود. برای حفظ این تعادل باید گرمی و سردیهای مورد نیاز هر کدام به اندازه مورد نیاز جذب بدن شود.
🌡در صورتی که گرمی و سردی به اندازه در تن وجود داشته باشد، تن در حال تعادل باقی میماند و حفظ تعادل یعنی حفظ سلامت و هر گاه به هر دلیلی تن از مسیر تعادل خارج شد و گرمی یا سردی یا خشکی و یا تری بدن افزایش یافت، موجب بروز بیماری میگردد.
♨️این افزایش ویژگیها یا سراسری است و در تمام بدن پدید میآید یا در یک اندام وجود دارد. وقتی در سراسر بدن پدید آمد، آن را غلبه اخلاط مینامیم که موجب بیماری فراگیر میگردد؛ مانند فشار خون یا غلظت خون.
⛑اگر این خلط یا ماده در یک اندام افزایش یا کاهش پیدا کرد، موجب بیماری همان اندام میشود؛ مانند افزایش صفرا در سر که موجب سردرد میگردد، یا افزایش بلغم در زانو که موجب درد و ورم زانو میشود. یا افزایش سردی در مغز که موجب فراموشی میگردد.
👨⚕در این حالت باید مواد بدن را به حالت تعادل برگرداند. بنابراین ایجاد تعادل در بدن، یعنی درمان
⚠️حفظ تعادل = سلامتی
⚠️ایجاد تعادل = درمان
🛑#مزاج_شناسی ۶
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
✅اصول حاکم بر درمان
💪برای حفظ سلامتی باید در بدن اخلاط را به تعادل نگه داشت. یعنی برای نگهداری آنها باید اخلاط را تقویت کرد. برای تقویت هر کدام لازم است غذای زاینده همان ماده یا خلط را به بدن رساند. از این رو به این کار میگویند "تقویت به عین".
🥊هرگاه یک یا چند ماده در بدن افزایش پیدا کند، موجب بروز بیماری میشود. برای درمان آن بیماری باید آن ماده را کاهش داد و برای کاهش مادهی اضافی باید از ضدّ آن استفاده کرد.
🤹♂مثلاً برای کاهش حرارت(صفرا) باید رطوبت را افزایش داد(از صفرازُدا بهره گرفت) و برای کاهش سردی و خشکی باید از حرارت و رطوبت استفاده کرد(سودازُدا). از این رو به این قاعده میگوئیم "درمان به ضد و تقویت به عین".
✅ضرورت دانستن گرمیها و سردیها
🔹برای حفظ سلامت و درمان بیماریها لازم است ما گرمیها و سردیها را بشناسیم تا با بهرهگیری درست و بهجا از آنها بدن خود را در حال تعادل نگهداری کنیم و در صورت بروز بیتعادلی و بیماری از آنها برای درمان بهره بگیریم.
🔸دانستن گرمیها و سردیها موجب توان تطبیق آن با مزاج تن و روان انسان گشته و از عوارض جانبی مصرف غذاها و داروها میکاهد. نیز هر چقدر میزان اطلاعات انسان از این ویژگیها بیشتر باشد و توانایی فهم دقیقتری از مزاج داشته باشد، بر شتاب درمان بیماریها افزوده میشود.
🛑#مزاج_شناسی ۷
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
📣#اطلاعیه
❇️ دفتر مشاوره دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار میکند
✅ نشست علمی
✅ راهکارهای مقابله با استرس و اضطراب امتحانات
🌹 با حضورارزشمند:
🔰 دکتر محمدحسین بیاضی
🔰 مشاور و روانشناس
📆 یکشنبه 1402/03/28
⏱ ساعت 12:15
📍 سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی
معاونت فرهنگی و دانشجویی
دانشگاه علوم اسلامی رضوی
https://eitaa.com/farhangi_razavi_ac
✅مزاج بیماریها نیز مزاج ارکان است
🔸بنابراین همچنان که ستونهای نظام خلقت بر چهار رکن اصلی استوار است، بیماریها نیز به دو دسته بزرگ و چهار دسته کوچک تقسیم میشوند: الف) بیماریهای گرم، ب) بیماریهای سرد. بیماریهای ۱)سرد و خشک ۲)سرد و تر ۳)بیماریهای گرم و خشک و ۴)گرم و تر.
✅مزاج غذاها چگونه ارزیابی میشود؟
🔹هر گاه مصرف غذایی در فرد معتدل گرمی ایجاد کرد، آن غذا گرم است و اگر سردی پدید آورد، آن غذا سرد است و به همین ترتیب اگر ایجاد گرمی و خشکی کرد و یا موجب افزایش سردی و رطوبت شد، یعنی غذا گرم و خشک یا سرد و تر است.
✅مزاج غذاها، سبزیجات، میوهها و دانهها
🥦در دامن طبیعت گیاهان پدید میآیند. گیاهان نیز هر کدام دارای مزاجی هستند که نشاندهنده درجهای از گرمی و سردی هستند. گرمی و خشکی و سردی و خشکی نیز از میان آنها بازشناسانده میشوند.
🤓چگونگی فهم این گرمی و سردی را توضیح دادهایم. اکنون به توضیح اصناف سردی و گرمی، گرم و تر، سرد و تر گرم و خشک، سرد و خشک غذاها میپردازیم.
✌️فهم این موضوع برای سازگار کردن غذا با مزاج ما مفید است. غذاها دارای دو ویژگی اساسی هستند که از طریق آن ویژگیها اثر بخشی خود را بر بدن انسان آشکار میسازند: ۱)ویژگی مزاجی ۲)ویژگی کیفی
🛑#مزاج_شناسی ۸
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
🔵ویژگی مزاجی: شامل گرمی و تری، سردی و تری، سردی و خشکی و گرمی و خشکی است که مطرح شد و مراتب آن نیز به نسبتی تقریبی بیان شد. این قاعده مشمول همه خوردنیهاست؛ اعم از سبزیجات، حبوبات، میوهها، صیفیجات و دانهها میشود. حتی علفها و درختان مختلف نیز درجاتی از گرمی و سردی همراه دارند.
🚨نکته: برخی از غذاها دارای مزاجی معتدل هستند. یعنی از درجه متعارفی از سردی و گرمی برخوردارند اما جالب توجه است که برخی از غذاها و سبزیجات خود را با مزاج سازگار میکنند و مزاج خود را بر حسب نیاز تن مصرفکننده تغییر میدهند؛
🌱مانند بنفشه که این گیاه به افراد سرد مزاج گرمی میدهد و برای افراد گرممزاج سردی پدید میآورد.
🍆سبزیجات دیگری نیز هستند که تغییر مزاج به فصل میدهند؛ مانند بادمجان که در فصل گرما سردی میدهد و در فصل سرما گرمی ایجاد میکند. با عدم اطلاع از این ویژگی، بادمجان در برخی منابع گرم تعریف شده ولی در عمل میبینیم که سردی پدید میآورد.
🔴ویژگیهای کیفی: علاوه بر ویژگی سردی و گرمی، خاصیتهای دیگری نیز در گیاهان نهفته است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ مانند قابضبودن در نعناء یا قدرت رفع انسداد در خُرفه یا قدرت التیامبخشی در بارهنگ، قدرت زُدایندگی سودای عمق در اسفند و قدرت ترمیم استخوان در روغن حیوانی و قدرت ایجاد عضلات که در زیتون وجود دارد و به همین ترتیب در سایر گیاهان و نیز قدرت نفوذ در عمق که در نمک وجود دارد.
🛑#مزاج_شناسی ۹
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔵ویژگی مزاجی: شامل گرمی و تری، سردی و تری، سردی و خشکی و گرمی و خشکی است که مطرح شد و مراتب آن نیز ب
با آرزوی سلامتی برای همراهان گرامی کانال انجمن طب دانشگاه رضوی
انشاءالله ادامهی مطالب مزاجشناسی را پس از ایام امتحانات پایان ترم در کانال به اشتراک خواهیم گذاشت.
به امید موفقیت روزافزون شما عزیزان در امتحانات دنیوی و اخروی!
📚در امتحانات،چیبخوریم؟چینخوریم؟
📕شاید اکثر غریب به اتفاق دانشجویان چه آنهایی که در فرجه امتحانات منابع امتحانی را طبق زمانبندی منظمی مطالعه میکنند و چه کسانی که شب امتحان تا پاسی از شب بیدار میمانند و سیستم منظم خوابشان دچار تداخل میشود، تا جایی که خوابشان را فدای مطالعه میکنند، هیچکدام به درستی از نوع تغذیه سالم در این ایام اطلاع نداشته باشند.
📗در بررسی دقیقتر، نبودِ مطالعه تدریجی در طول ترم، اطلاعنداشتن از مهارت و شیوه مطالعه در امتحانات و نبودِ تغذیه سالم و مناسب در این ایام، سه دلیل مهم و غیر قابل انکار در کاهش کیفیت امتحانات پایان ترم است.
📘داشتنِ تغذیه سالم یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در این ایام خواهد بود و شاید استفاده از توصیههای طب سنتی به مراتب بهتر از داروهای شیمیایی تجویز شده باشد، اما دانشجویان ما تاکنون کمتر با طب سنتی مأنوس بودهاند.
👨⚕دکتر وحید تفضلی، دکترای تخصصی طب سنتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، توصیههای طب سنتی در ایام امتحانات دانشجویان را میگویند که پیشنهاد میکنیم به لینک زیر مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید:
🌐https://snn.ir/fa/news/655534
🔵#تغذیه_سالم ۱
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚آمادهسازی برای ایام امتحانات
👨⚕به بیان حکیم خیراندیش
🔵#تغذیه_سالم ۲
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨تدابیر ویژه تغذیهای در ایام امتحانات، مخصوصاً شب امتحان
👨⚕به بیانِ دکتر عسکر فراشاه
🤔آیا مصرف زیاد سالادها، دوغ و ماست در ایام امتحانات خوب است؟
🍟خوردن غدای سنگین و چرب مثل ماکارونی در شب قبل امتحان چه مضراتی داره؟
🧐مصرف حُبوبات مثل خوراک لوبیا و آش رشته در شب امتحان چطور؟
☕️آیا مصرف کافئین، چای پُر رنگ و قهوه در شب امتحان توصیه میشه؟
😋چه نوشیدنیهایی در ایام امتحانات بنوشیم؟
🍳روز امتحان صبحانه چی بخوریم؟
🔵#تغذیه_سالم ۳
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
❌نوشیدن مواد کافئیندار و آبمیوههای صنعتی در شبهای امتحان ممنوع!
😵در هنگام امتحانات، استرس دانشجویان به شدت افزایش مییابد که این سبب اختلالاتی در تعادل بدن و ترشح بیشتر بعضی هورمونها از جمله آدرنالین و کورتیزول میشود.
✌️این هورمونها که هورمون استرس نامیده میشوند، به بدن کمک میکنند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط جدید داشته باشد.
☕️مواد کافئیندار مانند قهوه، نسکافه، چای و حتی برخی شکلاتها در کوتاهمدت سبب بیداری و حتی تمرکز حواس میشوند اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث بَر هم خوردنِ تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد میشود.
🍷مصرف آبمیوههای صنعتی نیز به دلیل داشتن شکر مصنوعی و مواد افزودنی، نامناسب است. آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیهای شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یکباره تخلیه و آزاد میکنند، استرسزا هستند.
😍یکی از نوشیدنیهایی که علاوه بر تقویت معده و بهبود هضم، باعث تقویت حافظه و تمرکز میشود و آرامبخش و نشاطآور نیز بوده و میتواند حرارت بدن را در هنگام گرمی هوا کاهش دهد، شربت جُلّاب یا همان شربت گلاب طب سنتی است که میتوانید در ایام امتحانات در فصل تابستان از آن بهره ببرید.
🔵#تغذیه_سالم ۴
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
❌پرهیزهای قبل از آزمون
⛔️🥛غذاها و میوههای سردمزاج، سودازا و بلغمزا نخورید؛ مانند ماست، پنیر، دوغ، کشک، هندوانه، خیار، کاهو، گوجهفرنگی، گوشت گوساله، مرغ، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، غذاهای یخزده (فریزری) و... .
⛔️🍔غذاهای زودپخت (فستفود) نخورید!
⛔️😱اگر از بیرون منزل غذا تهیه میکنید حتماً به کیفیت آن اطمینان داشته باشید تا تولید مسمومیت نداشته باشد!
⛔️🥫کنسرو، کمپوت، آبمیوههای صنعتی (بهدلیل وجود فراوان بنزوات سدیم) مصرف نکنید!
⛔️🍷نوشیدنیهای سردمزاج مانند آب زرشک، آب پرتقال، آب انار ترش و همچنین آب یخ نخورید!
⛔️🍺نوشیدنیهای گازدار نخورید!
⛔️⛄️پای کولر و در مسیر باد سرد نخوابید!
⛔️🍾از خوشبوکنندههای سردمزاج مثل ادکلنها بپرهیزید؛ مگر ادکلنهایی که بارها آزمودهاید و میدانید به شما آرامش میدهد!
⛔️🚬در معرض دودهای آسیبزا که ریه را آزار دهد یا سردرد ایجاد کند، نباشید!
⛔️🏋♀ورزش و کار سنگین و خستهکننده مانند کوهپیمایی صعبالعبور، کُشتی، ورزشهای رزمی سخت و... نداشته باشید!
⛔️💞اگر متأهل هستید و بدن شما در اثر معاشرت، دچار افت شدید قوای جسمی و ذهنی میشود، باید کمی پرهیز داشته باشید!
🔵#تغذیه_سالم ۵
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
✅بهترین تغذیهها سر جلسهی امتحان در فصل تابستان
😰با توجه به اینکه همیشه امتحانات نیمسال دوم سال تحصیلی در فصل تابستان واقع میشود، بیشتر دانشجویان حین امتحان با مشکل تشنگی و حتی گرسنگی مواجه میشوند که بهتر است موارد زیر را رعایت کنند تا سر جلسه، فقط به فکر حلکردن سؤالات امتحان باشند و با تغذیه مناسب، بتوانند به خوبی پاسخ سوالات را در ذهن خود جستجو کنند.
🍩سر جلسهی امتحان به هیچ وجه از کیک، بیسکوئیت کرمدار، آبمیوههای صنعتی و امثالهم استفاده نکنید!
🌰بهتر است به جای مواد صنعتی و کارخانهای از میوهجات، خرمای خشک بدون هسته، پسته، کشمش، توت و انجیر مصرف کنید.
📈میوهای مثل خرما هم قند مورد نیاز مغز شما را تامین میکند و هم سبب افتِ قند در بدن نمیشود.
🥤استفاده از آبمیوه طبیعی پرتقال یا سیب و همچنین شربت عسلآبلیمو خانگی برای جلسه پیشنهاد خوبیست.
💧حتما همراه خودتان آب هم داشته باشید؛ چون در هنگام عطش هیچ چیزی جای آب را براتون نمیگیره. البته نبایستی از آب یخ استفاده کنید؛ چون خوردن آب یخ در سر جلسه باعث کاهش کارایی مغز میشود.
🍹یکی از نوشیدنیهای سر جلسه، نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه امتحان است؛ چرا که علاوه بر تأمین آب مورد نیاز بدن، منجر به کاهش اضطراب میشود.
🍷نوشیدنیای مثل شربت سکنجبین هم میتونه تشنگی شما رو سر جلسه امتحان به خوبی برطرف کنه.
😘امتحان خوبی داشته باشید...
🔵#تغذیه_سالم ۶
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
📣#اطلاعیه
♨️ دوره جامع و فشرده آموزش طب اسلامی «شهد شفاء» در #مشهد_مقدس
👈 (این دوره به صورت حضوری است و فقط هزینه اندکی بابت اجاره مکان کلاس و پذیرایی اخذ میشود.)
💢 «شهد شفاء» یک دورهی جامع و فشرده طب اسلامی با تدریس اساتید مورد تایید مرکز طب اسلامی و از شاگردان آیت الله تبریزیان میباشد.
📌 مشهد مقدس
📆 دوره سی و چهارم (۲۰ تا ۲۳ تیرماه)
❗️دقت کنید که هر دوره فقط در صورت تکمیل ظرفیت، برگزار خواهد شد.
♨️♨️♨️ مهلت ثبتنام محدود است.
▪️مبانی، مزاج شناسی، درمانهای عمومی و تخصصی و ...
▪️اعطای نمایندگی طب اسلامی
🔸تحقق خانواده و جامعه ایمانی
🔻 برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت مراجعه کنید:
https://shafiye.ir/202105151921/
🌐@anjoman_teb_razavi
📣#اطلاعیه
🤝مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی با همکاری انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه رضوی برگزار میکند:
🔵دورههای آموزشی طبی در تابستان ۱۴۰۲
⛑آموزش طب سنتی_اسلامی
🚨ویژه خواهران
💻نحوه برگزاری: آفلاین + آنلاین
🎬تعداد جلسات: ۱۵ جلسه
🔺تاریخ شروع: ۱۴۰۲/۰۵/۰۸
🔺تاریخ پایان: ۱۴۰۲/۰۶/۰۹
🔺پایان مهلت ثبتنام: ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
💵شهریه: ۹۰،۰۰۰ تومان
🗓زمان برگزاری: روزهای فرد
🕰ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۸:۳۰
⛑آموزش طب سنتی_اسلامی
🚨ویژه برادران
💻نحوه برگزاری: آفلاین + آنلاین
🎬تعداد جلسات: ۱۵ جلسه
🔺تاریخ شروع: ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
🔺تاریخ پایان: ۱۴۰۲/۰۶/۰۸
🔺مهلت ثبتنام: ۱۴۰۲/۰۵/۰۴
💵شهریه: ۹۰،۰۰۰ تومان
🗓زمان برگزاری: روزهای زوج
🕰ساعت ۱۰ الی ۱۱
⛑شناخت و درمان بیماریهای شایع در مردان
🚨برادران بالای ۱۷سال
💻نحوه برگزاری: مجازی + آنلاین
🎬تعداد جلسات: ۶ جلسه
🔺تاریخ شروع: ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
🔺تاریخ پایان: ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
🔺پایان مهلت ثبتنام: ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
💵شهریه: ۷۵،۰۰۰ تومان
🗓زمان برگزاری: روزهای زوج
🕰ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۷:۳۰
⛑کمکهای اولیه
🚨خواهران و برادران
💻نحوه برگزاری: آفلاین + آنلاین
🎬تعداد جلسات: ۶ جلسه
🔺تاریخ شروع: ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
🔺تاریخ پایان: ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
🔺پایان مهلت ثبتنام: ۱۴۰۲/۰۵/۰۴
💵شهریه: ۶۰،۰۰۰ تومان
🗓زمان برگزاری:روزهای زوج
🕰ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۷:۳۰
📜همراه با گواهینامه پایاندوره از مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی
✍️اطلاعات درباره دورهها و نحوه ثبتنام -->سایت مرکز به نشانی:
🌐 Maharat.Razavi.ir
🎓#دوره_آموزشی
🔵کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
🔴مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی با همکاری انجمن طب اسلامی ایرانی برگزار میکند:
❇️ کارگاه آموزش طب سنتی_اسلامی
〽️با بهرهمندی از اساتید ارجمند:
🔺حجتالاسلام مهدوی نیا
🔺سرکار خانم مدرس مهر
♻️ویژه برادران و خواهران
📜سرفصلهای دوره:
🔹مزاج شناسی
🔸راههای تشخیص مزاج ذاتی افراد
🔹ویژگیهای اخلافی هر مزاج
🔸ویژگیهای خلط صفرا،سودا،دم،بلغم
🔹بیماریهای ناشی از هر خلط و درمان آن
♨️مزایای دوره:
👨🎓اعطای گواهینامه پایاندوره به قبولشدگان
💰شهریه دوره: ۴۵۰،۰۰۰ تومان
😍با ٪۸۰ تخفیف: ۹۰،۰۰۰ تومان
🕰زمان دوره: ۷ مرداد ۱۴۰۲ لغایت ۸ شهریور ۱۴۰۲
🕓زمان برگزاری: روزهای زوج، ساعت ۱۰ الی ۱۱
⏳تعداد جلسات: ۱۵ جلسه
📌مهلت ثبت نام: ۴ مرداد ۱۴۰۲
⚙نحوه برگزاری: دوره به صورت مجازی و آنلاین برگزار خواهد شد. پس از هر کلاس محتوای جلسه برای شرکتکنندگان محترم به صورت آفلاین بارگزاری میگردد.
✍️اطلاعات درباره دورهها و نحوه ثبتنام --> سایت مرکز معرفت و مهارت به نشانی:
🌐 Maharat.Razavi.ir
🎓#دوره_آموزشی
🔵کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
با آرزوی سلامتی برای همراهان گرامی کانال انجمن طب دانشگاه رضوی انشاءالله ادامهی مطالب مزاجشناسی
با آرزوی سلامتی برای همراهان گرامی کانال انجمن طب دانشگاه رضوی
انشاءالله ادامهی مطالب مزاجشناسی که قولش را داده بودیم، در کانال به اشتراک خواهیم گذاشت.
مِنباب یادآوری، ابتدائاً در قالب pdf و عکسهای زیر مطالبی که در ماههای قبل در هشتگ مزاجشناسی در کانال گفته بودیم، مرور میکنیم.
عزیزان توجه داشته باشند که انشاءالله در ترم آینده(ترم اول سال۰۳-۱۴۰۲) در زمانی که همینجا اطلاعرسانی خواهد شد، از مطالبی که در قالب هشتگ مزاجشناسی در کانال کار کردیم و این مطالب هم عمدتاً برگرفته از کتابچه "مزاج انواع" اثر استاد خیراندیش بود، امتحانی تستی بین تمام علاقهمندان برگزار خواهد شد و از نفرات برتر تقدیر به عمل خواهد آمد.
پس حتما مطالب رو با دقت یاد بگیریم تا اون روز امتحان رو بترکونیم و جزو برندگان باشیم😀توی زندگیمون هم خیلی به دردمون میخوره✅
به امید موفقیت روزافزون شما عزیزان!
مزاج شناسی.pdf
659.2K
🧐آنچه که در #مزاج_شناسی ۱ تا ۹ گذشت...
🔺آشنایی با انواع مزاجها
🔺اخلاط، مواد سازنده بدن انسان و حیوان
🔺نسبت اخلاط مورد نیاز و نقش آن در ساختار بدن انسان
🔺تیپها و مزاجهای گوناگون انسانی
🔺اصول حاکم بر درمان
🔺ضرورت دانستن گرمیها و سردیها
🔺مزاج غذاها چگونه ارزیابی میشود؟
🔺مزاج غذاها، سبزیجات، میوهها و دانهها
🔵کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
🧐آنچه که در #مزاج_شناسی ۱ تا ۹ گذشت...
🔺آشنایی با انواع مزاجها
🔺اخلاط، مواد سازنده بدن انسان و حیوان
🔺نسبت اخلاط مورد نیاز و نقش آن در ساختار بدن انسان
🔺تیپها و مزاجهای گوناگون انسانی
🔺اصول حاکم بر درمان
🔺ضرورت دانستن گرمیها و سردیها
🔺مزاج غذاها چگونه ارزیابی میشود؟
🔺مزاج غذاها، سبزیجات، میوهها و دانهها
🔵کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
✅تعریف غذاهای سرد و تر و نقش آنها در بروز اخلاط
💧غذاهای سرد و تر غذاهایی هستند که با مصرف آنها در ما مادهای سرد و تر پدید میآید. این ماده بلغم نامیده میشود.
👈بلغم مادهای است که به وسیلهٔ آن پیه، وتر، مایع بین مفصلی و سلسله اعصاب و مغز ساخته میشود؛ یعنی به بیان دیگر به بلغم "خون ناپخته" گفته میشود؛ یعنی مادهای که پس از یک هضم دیگر تبدیل به خون میشود.
👀بدن ما برای حفظ سلامت خود به مقداری بلغم نیاز دارد. میزان این ماده باید به تعادل باشد. هر گاه به اندازه وجود داشت، بدن سالم است. هر گاه از حدی بگذرد، در سراسر بدن موجب بروز عدم تعادل میشود و زمینهی بروز بیماری را پدید میآورد.
😴مثلاً هر گاه بلغم در مغز افزایش یافت، موجب پرخوابی میشود و زمینه فراموشی را فراهم میآورد و هر گاه بلغم در مفاصل زانو افزایش یافت، موجب ورم و درد زانو میگردد و زمینه آرتروز سرد را پدید میآورد.
😵به همین ترتیب هر گاه بلغم در بدن کاهش یافت نیز موجب بروز بیماری میشود؛ مانند ۱)کاهش بلغم در سر که موجب بیخوابی میشود. ۲)کاهش آن در عروق مغزی موجب بُروز وِزوِز گوش و ۳)کاهش بلغم در کل بدن موجب کمخونی میشود. به همین ترتیب بیماریهای دیگر.
💙از این رو ما نیاز به مصرف غذاهای تولیدکننده بلغم داریم. برای حفظ سلامتی و بهرهگیری مطلوب باید آنها را بشناسیم.
🛑#مزاج_شناسی ۱۰
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
✅غذاهای سرد و تر یا غذاهای بلغمزا
🥦سبزیجاتی که موجب تولید بلغم میشوند، عبارتند از: کاهو، گشنیز، شاتره، خرفه، کاسنی، اسفناج.
🍒میوههای سرد و تر عبارتند از: خیار، گوجهفرنگی، گوجه سبز، آلو، گیلاس، توت فرنگی، زرشک، هندوانه، کدو، ترشک، زالزالک، کیوی، پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، انار ترش.
🍠دانه ها و بذرهای سرد و تر عبارتند از: جو، لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی، عدس، ماش، اسفرزه، تخم خیار، تخم کدو، بذر کتان.
🥛لبنیات سرد و تر: همه شیرها سرد و تر هستند؛ شیرگاو، شیر گوسفند، پنیر تازه سرد است.
♨️نکته: هر چقدر چربی شیر افزایش یابد، از سردی خارج و به سمت گرمی میرود؛ مانند شیر و ماست گاومیش.
🐏گوشت های سرد و تر عبارتند از: گوشت ماهی، گوشت گوساله و گاو، گوشت اردک، غاز، گوشت و تخم مرغ ماشینی و کلا گوشت و تخم پرندگان آبی.
🛑#مزاج_شناسی ۱۱
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi