✅ حضرت صالح (ع) مردم زمانه اش را با چه استدلالی به مسیر بندگی دعوت می کرد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
1️⃣ صالح را که همشهری قوم ثمود بود، به عنوان جانشینمان در میان قومش فرستادیم. او به مردم قومش گفت: ای قوم من! #عبد #مطیع خدا باشید نه عبد غیر او؛ چون اولاً شما در جهان، هیچ فرماندهی جز او ندارید و ثانیاً اوست که شما را از خاک همین زمین آفرید و در همین زمین شما را تربیت کرد و رشد داد. پس به خاطر گناهان گذشتهتان از او آمرزش بخواهید و آنگاه با اطاعت از دستورات #واجب و #حرامش به سوی او برگردید. او ارباب من است و ارباب من به من و شما نزدیک است و پاسخ استغفار را قطعاً می دهد.
2️⃣ قطعاً ما بودیم که صالح را که همشهری قوم ثمود بود، به عنوان جانشینمان در میان قومش فرستادیم تا به مردم قومش بگوید: ای قوم من! #عبد #مطیع خدا باشید نه عبد غیر او! اما آنها دو گروه متخاصم شدند.
📖 متن آیات:
1️⃣ و إِلى ثَمُودَ أَخاهُمْ صالِحاً قالَ يا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ ما لَكُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْرُهُ هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فيها فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ إِنَّ رَبِّي قَريبٌ مُجيبٌ (هود، 61)
2️⃣ و لَقَدْ أَرْسَلْنا إِلى ثَمُودَ أَخاهُمْ صالِحاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ فَإِذا هُمْ فَريقانِ يَخْتَصِمُونَ (نمل، 45)
آیه شماره 239
✅ ویژگی دوستان اهل بیت چیست؟
✅ امام صادق (ع):
دوستان من کسانی اند که #تسلیم فرمان ما اهل بیت هستند و از آثار ما #تبعیت می کنند و در همه ی امور به ما اقتدا می کنند.
✍️ شرح: #تسلیم فرمان اهل بیت بودن و #تبعیت از آنها یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام آنها
📖 إنَّمَا أَوْلِيَائِيَ اَلَّذِينَ سَلَّمُوا لِأَمْرِنَا وَ اِتَّبَعُوا آثَارَنَا وَ اِقْتَدَوْا بِنَا فِي كُلِّ أُمُورِنَا
📚 تحف العقول، ج 1 ص ۳۰۹
✅ از علی آموز... (178)
🔸 راه حل ریشه کنی فقر
🌹اميرالمؤمنين (ع) در وصيتش به محمد بن حنفيه فرمود:
هيچ مالى بهتر از راضی بودن به روزی روزانه، حس فقر را بر طرف نمى كند و كسى كه به مقدار كفاف روزانه اكتفا كند، راحتى و آسايش خود را سر و سامان بخشيده و در آسودگى زندگی مقيم گشته، اما حرص، انسان را به سوى فرو رفتن در #گناهان فرا مى خواند.
📕 فِی وَصِیَّتِهِ لِمُحَمَّدِ بْنِ الْحَنَفِیَّةِ قَالَ: وَ لَا مَالَ أَذْهَبُ لِلْفَاقَةِ مِنَ الرِّضَا بِالْقُوتِ وَ مَنِ اقْتَصَرَ عَلَی بُلْغَةِ الْکَفَافِ فَقَدِ انْتَظَمَ الرَّاحَةَ وَ تَبَوَّأَ خَفْضَ الدَّعَةِ الْحِرْصُ دَاعٍ إِلَی التَّقَحُّمِ فِی الذُّنُوبِ.
📚 وسائل الشیعة ح 20848
✅ موعظه قبر
🌹 حفص بن غياث می گويد:
از امام کاظم (ع) شنيدم كه در كنار قبرى با اشاره به آن فرمود:
واقعا چيزى كه آخرش اين است، سزاوار است كه از همان اولش نسبت به آن زاهد بود.
و به راستی چيزى كه اولش این است، سزاوار است كه از آخرش ترسيد.
📕عَنْ حَفْصِ بْنِ غِیَاثٍ قَالَ: سَمِعْتُ مُوسَی بْنَ جَعْفَرٍ ع عِنْدَ قَبْرٍ وَ هُوَ یَقُولُ إِنَّ شَیْئاً هَذَا آخِرُهُ لَحَقِیقٌ أَنْ یُزْهَدَ فِی أَوَّلِهِ وَ إِنَّ شَیْئاً هَذَا أَوَّلُهُ لَحَقِیقٌ أَنْ یُخَافَ مِنْ آخِرِهِ.
📚وسائل الشیعة ح 20840
✅ تفاوت #تقوای فردی، اجتماعی و سیاسی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
یک #تقوای فردی داریم که من و شما خودمان از #گناه پرهیز کنیم، خودمان را حفظ کنیم؛ قُوا اَنفُسَکُم وَ اَهلیکُم نارًا وَقودُهَا النّاسُ وَ الحِجارَة؛ خودمان را از آتش دوزخ الهی، از آتش غضب الهی دور کنیم؛ این #تقوای فردی است.
#تقوای اجتماعی -#تقوای اسلامی مربوط به اجتماع- این است که در راه تحقّق این چیزهایی که اسلام از ما مطالبه کرده است، تلاش کنیم. ... باید دنبال عدالت اجتماعی بود، دنبال حمایت از محرومین بود، دنبال حمایت از مظلوم بود، با ظالم و مستکبر باید مقابله کرد، زیر بار او نرفت، اینها همه مطالبات اسلامی است، اسلام اینها را از ما خواسته است؛ این جور نیست که فقط یک محاسبه ی عقلائی و انسانی باشد؛ #تکلیف دینی است.
هرکسی این چیزها را از اسلام جدا کند، اسلام را نشناخته است؛ هرکسی حوزه ی معرفتی اسلام را و حوزه ی عملی اسلام را از محیط زندگی اجتماعی مردم و سیاسی مردم دور کند، بلاشک اسلام را نشناخته است. قرآن به ما می گوید: اُعبُدُوا اللهَ وَ اجتَنِبُوا الطّاغوت؛(۱۴) #عبودیّت خدا -یعنی #تسلیم در مقابل خدا بودن- و اجتناب از طاغوت.
... اینکه ما خودمان را و مردممان را و جوانانمان را و مسئولینمان را به احساس مسئولیّت در مقابل این حرفها فرا می خوانیم، فقط یک توصیه ی عقلائی نیست، یک توصیه ی سیاسی نیست؛ این یک خواست دینی است؛ رعایت آن، #تقوای دینی است. این #تقوای دینی است؛ #تقوای سیاسی هم در داخل همین مندرج است؛ اگر چنانچه این #تقوای دینی تحقّق پیدا کرد، #تقوای سیاسی هم همراه همین است. #تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاه هایی که دشمن می تواند از آن استفاده کند، پرهیز بکند. (14/3/1395)
✍️ شرح: #تقوا #عبودیت و #تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 225
هدایت شده از تبلیغات شهید باکری 🌹
آیا میدانید دادگاهها برای هر دعوا فقط یک بار مجاز به رسیدگی و صدور حکم هستند؟ ⚖️
چنانچه در جریان رسیدگی به پرونده حقوقی،کیفری، خانواده و ملکی و ... به وکیل نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.
تلفن تماس: 09025546900
برای مشاوره و راهنمایی، همین حالا با ما تماس بگیرید.
گلچین اشعار نوحه های ترکی جدیدوقدیم
@golchin_nohe_torki
مدیریت کانال:شعبان پور
تعرفه وتبلیغات این آیدی👇🏼
@kianatv
https://eitaa.com/joinchat/3622307073C2b2e99c8fa
---⊱✾♡✾⊰---