▪️فَأَحْدَقُوا بِک َ مِنْ کُلّ ِالْجِهاتِ ، وَ أَثْخَنُوک َ بِالْجِراحِ ، لَمْ یَرْعَوْا لَک َ ذِماماً، وَ لاراقَبُوا فیک َ أَثاماً، وَ تَعْلُوکَ الطُّغاةُ بِبَواتِرِها ،
پس دشمنان ازهمه طرف به او هجوم آوردند، و او را بسبب زخم ها و جراحتها ناتوان نمودند، و حُرمتى براى او مراعات نکردند، و از هیچ گناهى در مورد او خوددارى ننمودند و سرکشان با شمشیرهاى تیزِشان در گودال برفرازش شدند
▪️زیارت ناحیه مقدسه
▪️وَ الشِّمْرُ جالِسٌ عَلى صَدْرِکَ، وَ مُولِـغٌ سَیْفَهُ عَلى نَحْرِک َ ، قابِضٌ عَلى شَیْبَتِک َ بِیَدِه ، ذابِـحٌ لَک َ بِمُهَنَّدِهِ ، قَدْ سَکَنَتْ حَوآسُّک َ، وَ خَفِیَتْ أَنْفاسُک َ ،
▪️ سیدالشهدا در گودال افتاده بود و هنوز نفس میکشید که شمر وارد قتلگاه شد و و بر سینه او نشست و شمشیر خویش را بر گلـویش سیراب مینمود، با دستى مَحاسنِ شریفش را درمُشت می فِشرد،(و بادستی) سر از بدنش جدا مى کرد، تمامِ اعضا و حواسّش از حرکت ایستاد، و نَفَسهاىِ مبارکش درسینه پنهان شد.
#تفسیر_قرآن_کریم
(آیات ٢٧ تا ٣۰ سوره فجر)
💠 "یا ایتها النفس المطمئنة" نفس مطمئنه نفسی است که با ایمان به پروردگار و یاد او سکونت یافته و به مقام رضا رسیده است. چنین نفسى، هم اطمینان به وعده هاى الهى دارد، هم به راه و روشى که برگزیده، مطمئن است، هم در اقبال دنیا و هم در ادبار دنیا، هم در طوفان ها، و هم در حوادث و بلاها، و از همه بالاتر، در آن هول و وحشت و اضطراب عظیم قیامت نیز، آرام است.
💠 "ارْجِعِی إِلى رَبِّکِ راضِیَةً مَرْضِیَّةً"
منظور از بازگشت به سوى پروردگار به عقیده جمعى از مفسران، بازگشت به ثواب و رحمت او است، ولى بهتر آن است که گفته شود: بازگشت به سوى خود او است، یعنى در جوار قرب او جاى گرفتن، بازگشتى معنوى و روحانى نه مکانى و جسمانى.
💠تعبیر به راضِیَه به خاطر آن است که: تمام وعده هاى پاداش الهى را بیش از آنچه تصور مى توان کرد، قرین واقعیت مى بیند، و آن چنان فضل و رحمت خدا شامل حال او مى گردد که یک پارچه رضا و خشنودى مى شود، و اما تعبیر به مَرْضِیَة به خاطر آن است که مورد قبول و رضاى دوست واقع شده است.
💠چنین بنده اى، با چنان اوصاف، و با رسیدن به مقام رضا و تسلیم کامل، حقیقت عبودیت را که گذشتن از همه چیز در طریق معبود است دریافته، و در سلک بندگان خاص خدا گام نهاده، و مسلماً جائى جز بهشت براى او نیست.
💠در تفسیر «البرهان» آمده است:
امام صادق (ع) فرمود: سورة فجر را در نمازهای واجب و نیز نماز مستحب خود بخوانید؛ چرا که این سوره، سورة حسین (ع) و مراد از «نفس المطمئنه» که از خداوند راضی خشنود و خداوند نیز از او خرسند است، حسین بن علی(ع) است.
🆔 @ashora_karbala
▪️أَلسَّلامُ عَلَى الْمَهْتُوکِ الْخِبآءِ ، سُبِیَتْ بَعْدَکَ ذَراریک، وَ وَقَعَ الْمَحْذُورُ بِعِتْرَتِکَ وَ ذَویک، وَ سُبِىَ أَهْلُکَ کَالْعَبیدِ، وَ صُفِّدُوا فِى الْحَدیدِ، فَوْقَ أَقْتابِ الْمَطِیّاتِ
▪️سلام بر تو که حُرمَتِ خیمه گاهت دریده شد؛ اهل وعیالت چون بردِگان به اسیرى رفتند، ودرغُل وزنجیر آهنین برفراز شتران دربند شدند، پس از تو فرزندانت به اسیرى رفتند، و وقایع ناگوارى به عترت وخانواده ات واردشد.
▪️زیارت ناحیه مقدسه
🆔 @ashora_karbala
23.safaee_ashoraTSB.mp3_98360.mp3
6.37M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع سخنرانی:
( لطافت ها و قساوت های عاشورا)
✔️باید ریشه های این دو خط؛ را بررسی کرد و این نیز خصلت دیگر این وقایع است که با تمام تلخی ها به انسان می آموزد که تو چقدر نقطه ضعف داری و به چه چیز وابسته هستی و راه نجات از این وابستگی ها چیست تا به آن قساوتهایی که آنها دچار شدند؛ گرفتار نشوی!
🕗 مدت: ٢۶:٣٢
📶حجم: ۶ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🌐 @ashora_karbala