مناجات-و-روضه-بسیار-جانسوز-حضرت-اباعبدالله-علیه-السلام-ویژه-شب-جمعه-استاد-حجت-الاسلام-میرزامحمدی.mp3
2.6M
💠آقای قاضی میفرمود: روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است.
🎧روضه #شب_جمعه اباعبدالله الحسین(علیه السلام)
🎙با نوای حجهالاسلام میرزامحمدی
چون دید به نوک نی سرش را خورشید...
بر خاک، تن مطهرش را خورشید....
آرام، حریر نور خود را گسترد....
پوشاند برهنه پیکرش را خورشید...
🍃السّلام عَلیَ الحُسَین (ع) وعَلی عَلِیِ ابن الحُسَین (ع) وعَلی اوْلادِ الحُسَین (ع) و عَلی اَصحابِ الحُسَین(ع)
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
تفسیر آیه ۱۱٧ سوره آل عمران)
💠آیه از واقعیت بسیار تلخی پرده برداری میکند. واقعیت این است که اگر کسی در این عالم؛ مال، جان و توان را برای فخرفروشی و نشان دادن و رساندن به گوش مردم یا برای غلبه بر گروهی مصرف کند، این نوع مصرف و پرداخت یا این نوع انفاق نه تنها برای انفاقکننده کوچکترین سودی ندارد،بلکه به انسانیّت او ظلم کرده و نورانیت فطرت را از بین میبرد
💠انفاق را انجام بدهید اما با مولی معامله کنید نه با مردم و نه با خود دنیا در آن صورت باقی میماند(ما عِنْدَكُمْ يَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باقٍ) آنچه که نزد شماست تمام میشود، آنچه که نزد خداست باقی میماند ؛ آیه میگوید: سیره گروهی در زندگی این چنین است. يُنفِقُونَ_فعل مضارع است. برنامه حال و آینده اینها انفاق است امّا بعد يَظْلِمون
💠یعنی چه یظلمون؟
یعنی؛ هزینه مالی، توانی و زمانی هست؛ اما در نهایت ثمرهای بر آن مترتب نشده؛ نوری بر جان نیامده؛ چون عمل صالح نور دارد ؛عمل غیر صلح تاریکی و ظلمت است. در پس این عمل رشدی نداشته ؛اثری نداشته است فقط بیهوده هزینه کردن است. کفار علی الدوام مشغول کشت و زرع هستند امّا زراعتی غیر نافع
💠خداوند میفرماید «كَمَثَلِ رِيحٍ» عمل انسان غیر الهی به راحتی از میان میرود، زیرا عمل آنها فاقد ریشه اخلاص است و عمل بدون ریشه هیچگونه استحکامی ندارد؛ امّا عمل انسان الهی در زلزلههای روزگار پایدار است. انسان غير الهی علی الدوام هزينه میپردازد، اما این پرداخت برای دنیا و آخرت او سودمند نیست. اما کوچکترین عمل مؤمنِ مخلص؛ بیشترین اثر را دارد چون ریشه دارد.
🌐 @ashora_karbala
🔰کسی که در روز، مراقبه نمیکند و شب هم وقتش را تلف میکند، کی میخواهد از نجوای «سحر» مُتَنعّم باشد؟!
✍استاد #سید_محمّد_مهدی_میر_باقری
💠انسان بايد در روز چشم و زبانش را کنترل کند و برای اين که «سحر» بيدار شود، مقدمهچينی کند. اين يعنی همان «سارعوا»
💠انسان اگر فرصتها را از دست داد، روز مراقبه نکرد و شب هم وقتش را تلف کرد، پيداست که «سحر» بلند نخواهد شد. کودکی که صبح تا شب در کوچه بازی میکند پيداست شب که پدرش به خانه میآيد خواب است و نمیتواند از او بهرهمند شود.
⁉️ کسی که مواظب خوراک، کلام و چشم خود نيست، کی میخواهد از نجوای سحر مُتنعّم باشد؟!
💠«سارعوا» يعنی فرصتها را از دست ندهيد. مُسارعه يعنی فرصت را از دست ندادن و مترصّدِ فرصتها بودن.
ديدهايد گاهی که شيطان کنار آدم میآيد، تا میخواهيد بِجُنبيد که وضو بگيريد و به نماز جماعت برسيد، نماز تمام شده است.
💠«سارعوا» يعنی اوّلِ اذان در مسجد باش. کسی که وقتی اذان تمام میشود تازه میخواهد وضو بگيرد پيداست که به نماز جماعت نمیرسد. اين که اين قدر میگويند صف اول نماز جماعت ثواب دارد، يعنی اول از همه به مسجد برو و آخر همه از مسجد بيرون بيا.
🌐 @ashora_karbala
🔰روز زیارتی مخصوص امام رضا (علیه السلام)
💠ترجمه آنچه که سید بن طاووس در کتاب الإقبال بالأعمال الحسنه، در ذیل اعمال روز ۲۳ ذی القعده آورده چنین است که:
{قالَ السَّیِّدُ بْنُ طاوُس فِى الاِقْبالِ وَرَاَیْتُ فى بَعْضِ تَصانیفِ اَصْحابِنا الْعَجَمِ رِضْوانُ اللّهِ عَلَیْهِمْ اَنَّهُ یُسْتَحَبُّ اَنْ یُزارَ مَوْلینا الرِّضا (عَلَیْه السَّلام)ُ یَوْمَ ثالِثٍ وَعِشْرینَ مِنْ ذِى الْقَعْدَهِ مِنْ قُرْبٍ اَوْ بُعْدٍ بِبَعْضِ زیاراتِهِ الْمَعْرُوفَهِ اَوْ بِما یَکُونُ کَالزِّیارَهِ مِنَ الرِّوایَهِ بِذلِکَ}
💠 در بعضی از کتابهای علمای شیعه غیر عرب(رضوان الله علیهم)را دیده ام که زیارت امام رضا (ع) در روز ۲۳ ذی القعده، از نزدیک یا دور، به وسیله یکی از زیارات معروف یا آنچه که شبیه زیارت است، مستحب است.
💠بنا به روایتی، امام رضا (ع) در این روز به شهادت رسیده اند. از این رو زیارت امام، ثواب ویژهای دارد.
#٢٣_ذی_القعده
#روز_زیارتی
#امام_رضا
🌐 @ashora_karbala
🔰مادام كه تلقى مردم از خود و از دنيا دگرگون نشود تحمل حكومت الهى و علوى را نخواهند داشت...
✍استاد #علی_صفایی_حائری:
💠مادام كه تلقى مردم از خود؛ و از دنيا؛ دگرگون نشود؛ تحمل حكومت الهى و علوى را نخواهند داشت؛ كه مردم حتى با شهادت اباعبدالله (ع) هم به على ابن الحسين (ع) روى نياورند و با كنار زدن يزيد؛ به حكومت علوى نپيوستند.
💠 نان و رفاهى كه آنها مىخواستند؛ به اين ولايت سنگين نياز نداشت.
«ان امرنا صعب مستصعب لا يحتمله الا ملك مقرب او نبى مرسل او مؤمن امتحن الله قلبه للايمان.»
تحمل امر و حكومت معصوم، به شهود تمام؛ و يا دلِ عاشق و مبتلا و ساخته شده نياز دارد.
💠حكومتى كه هدف هدايت و رحمت و بيّنات و ميزان و فرقان را دارد و تمامى نسلها را در نظر مىگيرد و تمامى عوالم را ملاحظه مىكند، پايههاى محكم و دلهاى استوار را مىطلبد.
💠دلهايى كه با درك ضرورت و با احساس اضطرار، به تسليم و اطاعت و به همراهى و معيّت رسيدهاند و از تقدم و تأخر؛ نجات يافتهاند و از نكث و مروق و قسط پاك شدهاند، كه ناكثِ مارقِ قاسط، يا جلوتر مىرود و يا عقب مىماند كه؛ «المتقدم عليكم مارق و المتأخر عنكم زاهق»؛ «فمعكم معكم»
📚 وارثان عاشورا، صفحه 36
@ashora_karbala
🔰 #ارتجاع_روشنفکران یا #ارتجاع_روشنفکری (بخش آخر)
🔹#رهبر_معظم_انقلاب
💢اینکه میبینیم در بعضی از مطبوعات و مجلّات و منشورات فرهنگی، چیزهایی نشان داده میشود، دنبال #رجعت به گذشتهاند؛ دنبال برگشتن به حالت #بیماری_روشنفکری اند. این مقوله روز است. این مقوله بسیار اساسی و مهمّی است.
💢البته روشنفکرجماعت وقتی بخواهند در این زمینهها حرف بزنند، میتوانند بنشینند ببافند، حرف بزنند، که آقا نمیشود، روشنفکری با دین نمیسازد؛ دین اگر به کشوری آمد، همه چیز را تحتالشّعاع قرار میدهد؛ کمااینکه متأسّفانه در یک پاورقی، مرحوم آل احمد هم یک جمله اینطوری دارد، که خطای تاریخی است. به نظر من، ایشان در اینجا دچار خطای تاریخی شده است.
⬅️میگوید در زمان صفویه، چون دین، منشیگری، ادیبی و دبیری، در کنار دستگاههای حکومتی قرار گرفت؛ یعنی مثلاً میرداماد رفت کنار شاه عباس نشست؛ لذا در آن زمان، فرهنگ و ادب و فلسفه و هنر تنزّل کرد! این اشتباه است.
مثل دوره صفویه، دورهای در طول ادبیّات نیست. مرحوم آل احمد اهل شعر نبوده؛ به نظر من از روی بیاطّلاعی اظهارنظر کرده است.
💢شعرای مخالف سبک هندی، حرف معروف غلطی را در دهنها انداختند.
از آن زمان ترویج شد که دروه صفویه، دوره انحطاط شعر است! نه؛ شاعر بزرگی مثل صائب، متعلّق به دوران صفویه است. شعرایی مثل کلیم، مثل عرفی، مثل طالب آملی، متعلّق به دوران صفویهاند.
⬅️شعرایی که در همه طول تاریخ شعر، ما نظیرشان را کم داریم، در دوره صفویه بودهاند. نصرآبادی در «تذکره نصرآبادی»، در زمان خودش در اصفهان، نزدیک به هزار شاعر را اسم میآورد و شرح حالشان را مینویسد. شهری مثل شهر اصفهان با هزار شاعر! البته شعرای خوب، نه شاعر جفنگگو! شعرهایشان هست، تذکره نصرآبادی هم موجود است. ما کِی و کجا چنین چیزی داشتیم؟بعد از حافط؛ هیچ غزلسرایی به عظمت صائب نیامده است. بعد از رودکی، هیچ شاعری به تعداد صائب شعر نگفته است؛ دویست هزار بیت شعر دارد. البته شاعرِ حسابی که بشود روی شعرش ایستاد و از شعرش دفاع کرد، مورد نظر است، والّا شاعران جفنگگو هرچه بخواهید، میگویند. هیچ شهری به قدر اصفهان، در خودش شاعر و هنرمند و فاضل و فیلسوف و فقیه نداشته است. این چه حرفی است؟!
💢در فلسفه، ملاصدرا، بزرگترین فیلسوف همه تاریخ فلسفه اسلامی، متعلّق به زمان صفویه است. میرداماد، مربوط به زمان صفویه است. فیض کاشانی؛عارف معروف؛ مربوط به زمان صفویه است. لاهیجی - متکلّم و فیلسوف معروف - متعلّق به زمان صفویه است. این چه حرفی است که زمان صفویه، دوره انحطاط شعر است؟ نخیر؛ اتّفاقاً دوران صفویه، دوران شکوه و اوجِ ادب و هنر است.
💢بهترین کاشیکاریها و بهترین معماریها، متعلّق به دوران صفویه است. شما در طول تاریخ، مثل مسجد شیخ لطفاللَّه؛ مثل میدان نقش جهان اصفهان؛ مثل آن بناها؛ نمیتوانید پیدا کنید؛ مگر خیلی کم. اینها متعلّق به دوران صفویه است.
💢البته صفویه شعرا را به دربار نمیبردند، تا به آنها پول بدهند؛ ولی واقعاً نمیخواهم از صفویه دفاع هم بکنم. ما با همه شاهها بدیم. شاه بد است. اصلاً شاه نمیتواند خوب باشد. #ملوکیّت بد است. ملوکیّت، به معنای مالکیت است. آن کسی که خودش را مَلک مینامد یعنی پادشاه؛ مالکیتی نسبت به مردم و به اصطلاح رعیت خودش برای خود قائل است. در اسلام اصلاً ملوکیّت مردود است.
⬅️آن روز در نماز جمعه هم گفتم که خلافت و ولایت، نقطه مقابل ملوکیّت است. پادشاهان صفویه هم پادشاه بودند و ما اصلاً نمیتوانیم از آنها دفاع کنیم؛ اما از لحاظ تاریخی، این حرف، حرف غلطی است که ما بگوییم در دوره صفویه، شعر و ادبیّات، تنزّل و انحطاط پیدا کرده است.
💢علی اىّ حال، #ارتجاعِ_روشنفکری این است؛ یعنی برگشتن به دوران بیماری روشنفکری؛ برگشتن به دوران بیغمی روشنفکران؛ برگشتن به دوران بی اعتنایی دستگاه روشنفکری و جریان روشنفکری به همه سنّتهای اصیل و بومی و تاریخ و فرهنگ این ملت. امروز هر کس این پرچم را بلند کند، #مرتجع است؛ ولو اسمش روشنفکر و شاعر و نویسنده و محقّق و منتقد باشد. اگر این پرچم را بلند کرد؛ پرچم بازگشت به روشنفکری دوران قبل از انقلاب، با همان خصوصیات و با جهتگیری ضدّ مذهبی و ضدّ سنّتی؛ این مرتجع است؛ این اسمش ارتجاع روشنفکری است.
♦️بیانات در دانشگاه تهران سال ٧٧
#امام_خامنه_ای
#روشنفکری_در_ایران
#روشنفکری_معیوب
#روشنفکران_مسلمان
#روشنفکری_حقیقی
#ارتجاع_روشنفکری
🔘پایان مبحث
🌐 @ashora_karbala