🔰هفت مصیبتِ شام از زبان امام سجاد (علیه السلام)
◾️از امام سجاد (علیه السلام) پرسیدند: سخت ترین مصائب شما در سفر کربلا کجا بود؟ فرمودند: امان از شام ! در شام هفت مصیبت بر ما وارد آوردند که از آغاز اسیری تا آخر ، چنین مصیبتی بر ما وارد نشده بود:
▪️ستمگران در شام اطراف ما را باشمشیرها احاطه کردند و بر ما حمله مینمودند و در میان جمعیت بسیار نگه داشتند و ساز و طبل میزدند.
▪️سرهای شهداء را در میان هودجهای زنهای ما قرار دادند. سر پدرم و سر عمویم عباس(علیه السلام) را در برابر چشم عمههایم زینب و ام کلثوم(علیها سلام) نگهداشتند و سر برادرم علی اکبر و پسر عمویم قاسم (علیه السلام) را در برابر چشمان خواهرانم سکینه و فاطمه میآوردند و با سرها بازی میکردند، و گاهی سرها به زمین میافتاد و زیر سم سُتوران قرار میگرفت.
▪️زنهای شامی از بالای بامها، آب و آتش بر سر ما می ریختند، آتش به عمامهام افتاد و چون دستهایم را به گردنم بسته بودند نتوانستم آن را خاموش کنم. عمامهام سوخت و آتش به سرم رسید و سرم را نیز سوزاند.
▪️از طلوع خورشید تا نزدیک غروب در کوچه و بازار با ساز و آواز ما را در برابر تماشای مردم در کوچه و بازار گردش دادند و میگفتند: «ای مردم! بکُشید اینها را که در اسلام هیچ گونه احترامی ندارند؟!»
▪️ما را به یک ریسمان بستند و با این حال ما را در خانه یهود و نصاری عبور دادند و به آن ها میگفتند: اینها همان افرادی هستند که پدرانشان، پدران شما را (در خیبر و خندق و ...) کشتند و خانههای آنها را ویران کردند . امروز شما انتقام آنها را از اینها بگیرید.
▪️ما را به بازار برده فروشان بردند و خواستند ما را به جای غلام و کنیز بفروشند ولی خداوند این موضوع را برای آن ها مقدور نساخت.
▪️ ما را در مکانی جای دادند که سقف نداشت و روزها از گرما و شبها از سرما، آرامش نداشتیم و از تشنگی و گرسنگی و خوف کشته شدن، همواره در وحشت و اضطراب به سر میبردیم...
📚 تذکرة الشهداء ملاحبیب کاشانی
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٢٧/آل عمران)
💠 وُلُوج در لغت به معنى دخول است، یعنی خداوند، شب را در روز و روز را در شب داخل مى کند. منظور از این جمله همان تغییر تدریجى محسوسى است که در شب و روز، در طول سال، مشاهده مى کنیم.
💠 اما منظور از بیرون آوردن زنده از مرده، همان پیدایش حیات از موجودات بى جان است؛ زیرا مى دانیم آن روز که زمین آماده پذیرش حیات شد، موجودات زنده از مواد بى جان به وجود آمدند، از این گذشته دائماً در بدن ما و همه موجودات زنده عالم، مواد بى جان، جزو سلول ها شده، تبدیل به موجود زنده مى گردند. پیدایش مردگان از موجودات زنده، نیز دائماً در مقابل چشم ما مجسم است. در حقیقت آیه، اشاره به قانون تبادل دائمى مرگ و حیات است که عمومى ترین و پیچیده ترین و در عین حال جالب ترین قانونى است که بر ما حکومت مى کند
💠براى این آیه، تفسیر دیگرى نیز هست که با تفسیر قبلی؛ منافاتى ندارد و آن مسأله زندگى و مرگ معنوى است، چه این که مى بینیم، گاهى افراد با ایمان، که زندگانِ حقیقى هستند از افراد بى ایمان که مردگان واقعى محسوب مى شوند به وجود مى آیند و گاهى به عکس، افراد بى ایمان از افراد با ایمان متولد مى شوند. قرآن زندگى و مرگ معنوى را در آیات متعددى به کفر و ایمان تعبیر کرده است.
💠همین معنى در روایتى از پیامبر اسلام(ص) در تفسیر الدرّ المنثور نقل شده که در ذیل آیه "تُخْرِجُ الْحَىَّ مِنَ الْمَیِّت" فرمود: یعنى مؤمن را از صلب کافر و کافر را از صلب مؤمن خارج مى سازد
♻️ادامه دارد...
🆔 @ashora_karbala
مردم دو دسته هستند .mp3
4.13M
🔰کسانی که با کسالت و بهزحمت بندگی میکنند، در امتحانات و فتنهها زمینگیر میشوند!
🎙استادسیدمحمدمهدی #میر_باقری
💠 بعضیها تمام هنرشان این است که نماز صبحشان قضا نشود و یا اگر قضا شد، بخوانند!
💠 در محراب عبادت هم اهل نشاط نیست؛ تمام خستگیهایش و خمیازه هایش و تفکراتش و حل معادلات روزانهاش را در همین ۵ دقیقه نماز انجام میدهد!
💠 یک نامحرم و یک صحنهٔ هیجانانگیز و مُحرّک که پیش میآید، باید خودش را به آب و آتش بزند که بتواند سرش را پایین بیندازد و از کنار این صحنه عبور کند!! همهٔ سرمایهگذاری او در مسیر عبادت، همین است!
💠 پیداست که با این روزمرگی، بار انسان بسته نمیشود! و چنین فردی، در صحنههای امتحان و فتنه زمینگیر خواهد شد. با «سرمایههای معنوی» است که میتوان عاقبتبهخیر شد.
🆔 @ashora_karbala
🔰 قبل از اینکه به فکر مسلمان کردن دیگران باشیم، به فکر اصلاح افکار دینی خود باشیم!
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹بنشینیم و حساب کنیم، آیا واقعاً تفکر ما تفکر اسلامی است؟ آیا تفکر اسلامی در مغز ما زنده است یا مرده؟ فعلاً لازم نیست که زیاد دنبال این باشیم که کسی را که مسلمان نیست مسلمان کنیم.
🔹البته منتهای آرزو این است، ای کاش چنین چیزی بشود؛ ولی آن چیزی که در درجه اول لازم است این است که فکر دینی که الان ما متدیّنها و مسلمانها و نمازخوانها و روزهگیرها و زیارتروها و حجکنها داریم، این فکری که در خود ما به حالت نیمه مرده درآمده است، به حالت کِرخ به اصطلاح درآمده است، این را زنده بکنیم.
🔹 تا اینجور نشود فایده ندارد. فرضاً اگر در اروپا هم یک عده مسلمان شوند و ما را ببینند، ممکن است پشیمان شوند و از اسلام برگردند!
📚 ده گفتار، ص۱۵٣
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰"ایمان زاینده همراه با تعهدات عملی"
(مبحث چهارم _ بخش چهارم)
🔹قرآن متن قطعی خلل ناپذیر ماست و صدها روایت درست، روایت متقن؛ امام (علیه السلام) در حدیثی به این مضمون؛ شفاعت ما نمی رسد یا نمی رسد به شفاعت ما، مگر به وسیله کوشش و جدو جهد.
🔻حالا ما با تنبلی، با زانوی غم به بغل گرفتن و غم گذشته و غم آینده را با بی غیرتی خوردن، غم خواری خوب است، اما غم خواری ای که با بی غیرتی همراه نباشد.
🔹ما با این حالت منفی پست بی خاصیت، می نشینیم به امید شفاعت، درحالی که خود امام (علیه السلام) طبق این روایت می فرماید که شفاعت ما به آن کسانی می رسد که جد و جهد و کوشش داشته باشند، درست نقطه مقابل آنچه در مغزهای ماست؛ و از این قبیل روایات الی ماشاءالله.
⁉️چرا تأکید می کنم روی این مسأله برای خاطر اینکه سالیان درازی کار شده و بسی قرنها کارشده روی مغز مسلمانان تا آنها را قانع کنند به اینکه عمل برای مسلمان بودن لازم نیست تا به آنها بفهمانند که برای مؤمن بودن، فقط یک دل پاک لازم است.
🔻کمک کرده به این دستهای خائن و مزدور، راحت طلبی های ما، سهل انگاری های ما، پرمدعایی های ما؛ که مایلیم بهشت خدا، به یک کار کوچک به ما داده بشود؛ و کمک کرده است به این دریافت غلط، نادانی های غیر مغرضان، غرضی هم نداشتند جز اینکه نادان بودند.
🔹از بعد پیغمبر، بعد از مدت زمان کوتاهی این فکر به وجود آمد و ترویج شد. معاویه بن ابی سفیان؛ خیلی جالب است. از معاویه دیگر بی دین تر کسی را سراغ داری؟ از معاویه بدتر کسی را سراغ داری؟ دیگر بدتر از اینها چه کسی را در آن تاریخ و در صدر تاریخ اسلامی می شود سراغ گرفت؟
🔻یک روز دیدند که معاویه وصیت می کند به نزدیکانش که بله، من که مُردم، یکی دوتا بسته کوچک هست، اینها را از آنجا بیاورید، بگذارید توی کفن من. گفتند چیه اینها؟ گفت یک دانه اش قسمتی از لباس پیغمبر است.
🔻یک روز هم پیغمبر خدا اصلاح میکرد سروصورتش را، یا ناخن می گرفت، چند دانه از آن ذرات مو و ناخن دورافتاده پیغمبر را جمع کردم، اینها را بگذارید توی کفنِ من که خدا مرا ببخشد.
🔻آی زِکی! معاویه هم به امید شفاعت پیغمبر حرکت می کند، کار می کند، اما در راه چه؟ در راه به دست آوردن چند دانه موی سبیل و صورت و سر پیغمبر.
🔹سال
هاست به ما این را می خواهند بباورانند؛ و قرآن همچنان ندایش بلند و زنده و شاداب است که "و ما اولئک بالمومنین"، آن کسانی که این کارها را ندارند، مؤمن نیستند، ایمان ندارند. آن کسانی مؤمن اند، آن کسانی مشمول لطف خدا و برادری و مسلمانی هستند که در راه خدا، طبق ایمانِ متعهدانه حرکت کنند، تلاش کنند، کار کنند. این منطق قرآن است.
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala