🔎 هشت یادداشت تحلیلی پیرامون #جنگ_شناختی و #عملیات_روانی که در ایام اغتشاشات اخیر در این کانال کار شد را با کلیک روی تیترها مطالعه بفرمایید؛
1⃣جنگ روایت ها و مدل جریانسازی bbc فارسی در ماجرای فوت مهسا امینی
2⃣خوانشی از صحبت های اخیر رهبر انقلاب و سه نکته پیرامون اغتشاشات مهندسی شده
3⃣هراسافکنی با سامانه پیامکی دوشادوش فجازی و منافقین علیه جهاد تبیین
4⃣پنج لایه داخلی در فتنه هیبریدی اخیر!
5⃣مثلث جنگ شناختی در ماجرای مهسا امینی و فرایند کلان مدیریت بحران
6⃣صنعت فرهنگ، افول معرفت و مرگ معنا در حاد واقعیت
7⃣جنگ روانی؛ روانشناسی آشوب و میدان اغتشاشات!
8⃣از هشتگ سازی سایبری تا مارپیچ سکوت خواص و خشونت لمپنها!
✍حجت الاسلام دکتر علیرضامحمدلو، تحلیلگر رسانه و علوم اجتماعی
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
🔎مدیریت فرهنگی و سه گانه تربیتیِ بومیان عصر دیجیتال 🔹برای تربیت نسل نوجوان چه باید کرد؟ سوالی است
✍نسل Z؛ ضرورت بازشناسی و مدیریت فرهنگی هوشمندانه
🔹اصل مدیریت بحران این است که #پاشنه_آشیلها را شناسایی و ترمیم کنیم. قبلا هم نوشتیم که در بخش های زیادی از اغتشاشات، تینیجرهای ۱۵ تا ۲۳ ساله را بدلیل چابکی بالا، سطح هیجانی و انرژی فوق العاده و از همه مهمتر، #اقناع_منفی مبنی بر #بیتوجهی_ساختاری_آموزشی به این نسل، همراه کرده بودند.
🔹نسلZ و #بومیان_عصر_دیجیتال که عصر ماقبل اینترنت را درک نکرده اند و بعنوان #دهه_هشتادی و نودی معروف شده اند، نیاز به هندسه تربیتی و مواجهه حرفه ای و دلسوزانه دارند.
🔹در یادداشت👈 مدیریت فرهنگی و سه گانه تربیتیِ بومیان عصر دیجیتال به این موضوع پرداخته ایم و سه فاز گذشته خوب، حال خوب و آینده خوب را برای ارتباط هوشمندانه با این نسل خاص و حساس مطرح کرده ایم که امیدواریم مورد توجه دغدغه مندان عرصه مدیریت فرهنگی و تعلیم و تربیت قرار بگیرد.
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎روایت نحوه کشته شدن مهسا موگویی در فولاد شهر اصفهان از زبان شاهدان عینی
✍شاید برای امر فرهنگی در مبتذل ترین صورت بتوان با اعتراض(نه اغتشاش) و شعار و تحصن همراهی کرد چرا که شان و منزلت فرهنگ، فکری و کرسی محور است. اما وقتی امتداد این ابتذال به خشونت و #کشته_سازی برسد، مدار ماجرا امنیتی شده و در همه جای دنیا جز مشت آهنین کارساز نیست.
🔸کاش جریان های اصلاحطلب و نوچه های سلبریتیشان که #اغتشاش عده ای را اعتراض جمعی میخوانند، بلد بودند که زمین بازی را فرهنگی و فکری اداره کنند تا معدود هواداران فریب خوردهشان با لیدری منافقین، #خشونت را چاشنی مطالباتشان نکنند.
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تکنیکهای شناسایی اخبار جعلی!
🔴هر روز هزاران خبر مختلف در فضای مجازی تولید و منتشر میشه که برخی از اونا #اخبار_جعلی هستند.
🔺این اخبار جوری طراحی شده اند که کاملا واقعی به نظر برسند.
⏪ اعتنا نکردن به اخبار جعلی، از جمله مهارت های حضور در #فضای_مجازی و #شبکه_های_اجتماعی است که باید کسب کنیم. اما چگونه بی اعتنا باشیم؟
🔸در این ویدیو کلیپ با چندتا از تکنیک هایی که میتونن در زمینه تشخیص اخبار جعلی به ما کمک کنند، آشنا می شویم.
🌐کانال عصرجدید،عصررسانه
🆔@andisheengelabi
#سلبریتی_شناسی (۱)؛
🔎صنعت فرهنگ، افول معرفت و مرگ معنا در حاد واقعیت
🔹سلبریتی کیست و اساسا چه نقشی در جامعه شناسی برایش نوشته شده است؟ در یک تعریفی گفته میشود سلبریتی یعنی «آدمی که خیلی ها بدلیل تبلیغات مکرر و سبک خاص زندگی یا جذابیت بصری اش وی را می شناسند و جزییات زندگی اش برای این خیلی ها مهم است.»
🔸اگر بی مقدمه بخواهیم فکت های مربوط به این پدیده را بیان کنیم باید گفت: ستاره ها و قهرمانان در نتیجه شایستگی هایشان صاحب نام میشوند ولی سلبریتیها ضربدر رسانه و بعلاوه رپورتاژ و #پروپاگاندا(تبلیغات مایل به فریب)، اذهان و قلوب را تسخیر کرده و مرکز توجه واقع میشوند.
🔹اما کارکرد اصلی و امروزی این پدیده در جامعه چیست؟ ژان بودریار فیلسوف و جامعه شناس فرانسوی در این رابطه #حاد_واقعیت را طرح کرده و میگوید: از میانه قرن بیستم ما دوباره به وضعیتی برگشتهایم که #واقعیت_طرد_شده_است. نه اینکه ارجاعی وجود ندارد (دالی به مدلولی ارجاع نمیدهد)، بلکه منظور این است که کمپانیهای تفریحی و رسانههای تودهای، غیر واقعیت را جانشین آن ساختهاند.(دستکاری واقعیت و غیبت حقیقت)
🔸حال این #کاریزمای_برساخته چگونه رقم خورد؟ با صرف نظر از تاریخچه مفهوم سلبریتی و در نگاه فیلسوف علوم اجتماعی، در گذشته و قبل از عصر مدرن و رسانه، میوه فرهنگ، محصول زمین معرفت بود. جلوتر از اقتصاد و سیاست و امنیت، عمیق ترین و پایدارترین عنصر اجتماعی، فرهنگِ معرفت پایه بود. با ظهور مدرنیته و غلبه فراگیر سرمایه داری در سلول های جامعه، #صنعت_فرهنگ به تعبیر آدورنو جای فرهنگ را گرفت.
🔹معرفت که ستون خیمه فرهنگ بود، وجه پایداری اش را از دست داد و تبدیل به #امر_کالایی گشته و وارد فضای بساز و بفروش شد. در بعد فلسفی، نسبیت بر فرهنگ حاکم گردید و با ظهور رسانه، سیالیت فرهنگ به اوج خود رسید و ارتکازات(مفاهیم رسوخ یافته در ذهن به مرور زمان) و عادات برساخته، از معرفت ناب و پایدار سبقت گرفت.
🔸غلبه ارتکازات و اطلاعات بر معرفت باعث شد منزلت دانش و معرفت، در حد #تفننهای_شخصی و تکثرات اجتماعی کاهش یابد. علم، دیگر یک مقوله مقدس تلقی نمیشد و حتی تجربه و science هم همانند دین و تجربه دینی در غرب، به امری شخصی بدل شد.
🔹#مرجعیت_دانش، همه جایی و هرجایی شد و ابتذال و افول معرفت بر جهان غرب سایه انداخت. رسانه بقدری فراگیر شد که هرکسی میتوانست با رسانه ای که در اختیار دارد، ادعای معرفت و کشف یا کنترل واقعیت داشته باشد.
🔸#فوبیای_استبداد_عوام هم در نسبت با همین شرایط ابتذال گونه و با توجیه آزادی و #دمکراتیزه_شدن_معرفت، مطرح شد چرا که هرکسی بدون ضابطه می توانست هر سخن و داده ای را در نزد افکار عمومی منتشر کند.
🔸این غلبه اطلاعات و داده های رسانه ای بر معرفت(باور صادق موجه)، باعث #از_جاکندگی عناصر سرگرمی و تفنن همچون بازیگران و هنرمندان تئاتر و سینما و نشستن آنها بر مسند باورسازی و ساخت ارتکازات اجتماعی گردید.
🔹دیگر عالمان و اندیشمندان و فیلسوفان بر #منبر_تعلیم_و_تربیت_اجتماعی نبودند. راهبردی ترین گزاره های اجتماعی با تکرار و تکرار و تکرار از طریق تریبون های رسانه ای در ذهنیت عموم جامعه رسوب یافت و به #ارتکازات_بنیادین بدل گردید که دستپخت عناصر سرگرمی ساز جامعه بود.
🔸#سرگرم_آموزی(Edutainment) جای تعلیم و تربیت سنتی را گرفت و بازی و بازیگری و هنر بر مسند تولید و انتقال معرفت اجتماعی تکیه زد. اینکه چگونه و به چه چیزی فکر بکنیم را هم رسانه تعیین میکرد! چرا که ارباب رسانه در راس هرم قدرت قرار گرفتند.
🔹در نهایت اینکه معرفت جای خود را به اطلاعات و ارتکازات داد و فرهنگ هم با تغییری بنیادین به معنای "افکار عمومی" تقلیل یافت. پدیده سلبریتی با فالوورها و شخصیت کاذبش، حاد واقعیت و #عبور_از_حقیقت را به بهترین شکل ترجمه کرد و #مرگ_معنا را رقم زده و فاتحه واقعیت را هم خواند.
🔻امروزه و در ساحت افکارعمومی، احترام و قداست و تایید و اطاعتی که همزاد فرهنگ و معرفت بود، در سایه فضای مجازی و جهان رسانهزده، ازآن بلاگرها، ولاگرها و سلبریتی هاست که این پدیده، نتیجه #حادواقعیت یا همان عبور از واقعیت به سمت برساختها، نشانه ها و مجازهاست.
✍️علیرضامحمدلو، تحلیلگر رسانه و علوم اجتماعی
لینک مطلب: http://www.andishkadeboshra.ir/1401/07/06/1-10/
🌐کانال عصرجدید،عصررسانه
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
#سلبریتی_شناسی (۱)؛ 🔎صنعت فرهنگ، افول معرفت و مرگ معنا در حاد واقعیت 🔹سلبریتی کیست و اساسا چه نقشی
🔎سوادرسانه یعنی شناخت درست پدیدهها و پرهیز از هیجان در توزیع محتوا!
دو سه روز اخیر برخی از بزرگواران در رسانه های ارزشی با ذوق خاصی از #فالو_آنفالوی_سلبریتیک در حال فعالیت رسانه ای و روشنگری!؟ بودند که امروز با پُست ایران سیاه این ورزشکار شاید دچار یاس فلسفی شده باشند.
دلیل داستان هم ذوق زدگی و تعجیل در کنش رسانه ای و فقدان تحلیل از #پدیدارشناسی_سلبریتی هاست. سلبریتی یعنی بنده سه چیز: میزان فالوور، بازدید و پسند(لایک)
در موقعیت مدیریت بحران و جنگ روانی، روی این جماعت از هرنوعش حساب نکنید لطفا و بازنشرشون ندید که فقط #هزینه_تراشی است!
🆔@andisheengelabi
🔎جنگ روانی؛ روانشناسی آشوب و میدان اغتشاشات!
🔸جنگ روانی در میدان یعنی هدایت اعتراضات و تعمیم و تبدیل کردن آنها به آشوب سراسری که نیازمند سه عنصر اساسی است. آشوب میدانی اگر سه فاکتور انرژی، احساسات و خشونت را بقدری کافی داشته باشد فرم و شکل میگیرد.
🔹حال در میدان اغتشاشات این چند روز اخیر، شاهد این سه ضلعی بودیم که #اسپارنسرهای_رسانهای و لیدرهای میدانی جرات و توان و ضریب مضاعفی به آنها داده بودند.
1️⃣شاخه انرژیک ماجرا را نوجوانان هفده هجده ساله تشکیل می دادند. این سنین با توجه انرژی و هیجان بالا شور و شعله ماجرا را افزوده و خیابانگردی های شبانه را رخ خاصی میبخشیدند.
2️⃣شاخه احساسی و رمانتیک ماجرا هم توسط دختران و زنان جوانی رقم میخورد که بطور ابزاری و مکانیکی در وسط هیاهو حاضر شده و شعارهای مهندسی شده مثل؛ زن، زندگی، آزادگی سر میدادند.
3️⃣شاخه رادیکال ماجرا هم زمانی بود که شعارهای احساسی ضربدر انرژیهای انفجاری میشد و با لیدری عناصر مسلح آموزش دیده، در مجموع به #خشونت با طبیعت و اشیاء و مردم و پلیس ختم میشد. بانک و اتوبوس و آمبولانس را آتش می زدند و با پلیس و بسیج و مردم عادی به درگیری های جدی و خونین میپرداختند.
🔹این سبک مدیریت میدان در اغتشاشات اخیر که ۱.عامل آشوب و ۲.نقطه ضعف مخاطب و ۳.بُرد رسانه ای را مدنظر قرار داده و با تراکم انسانی پایین، اثر رسانه ای حجیمی را رقم میزند قابل تامل جدی روانشناختی و جامعه شناختی است.
🔸در باب مقایسه اغتشاشات اخیر با فتنه ۸۸ باید عرض کنم که آن قصه بشدت عمیق تر و طویل تر بود و هشت ماه تمام مملکت را به چالش کشید نه هشت روز. مساله ملی شده بود و پای ۴۰ میلیون رای وسط بود و از حیث فراگیری و عمق مساله کاملا قیاس مع الفارقی است.
🔹در همان ۸۸ نیز خشونت و درگیری عمیق وجود داشت و آمریکا و صهیونیست و انگلیس و کومله پای کار بودند، اما یادمان نرود که شبکه اجتماعی آن دوره فقط فیسبوک و توییتر فیلتر بود و فراگیری شبکه اجتماعی و #پوشش_خبری_منفی و رادیکال اصلا در این حد نبود.
🔸شاید اگر بخواهیم جای خالی های اساسی مبتنی بر اتفاقات اخیر برای جمهوری اسلامی معرفی کنیم، فضای مجازی، نوجوانان و زنان سه نقطه جدی برای پرداخت و برنامه ریزی دقیق تر هستند.
🔹آموزه ها و کارکردهای نظام #آموزش_و_پرورش بایستی بازخوانی شود و مساله حقوق زنان هم به درستی تبیین شده و تعامل بهتری با کف جامعه صورت بگیرد.در بخش فضای مجازی نیز تدابیر سریع تر و جدی تری برای حکمرانی سایبری و #شبکه_ملی_اطلاعات و ارتقای سوادرسانه ای صورت بگیرد.
✍️علیرضامحمدلو، تحلیگر رسانه
لینک مطلب: http://www.andishkadeboshra.ir/1401/07/06/1-11/
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
ده فاز #جنگ_روایتها در مقام تحلیل و تبیین عملیاتی/ از انگاره سازی تا اغتشاش و براندازی علیرضامحمدل
🔎کشته سازی؛ تلاش مذبوحانه برای احیای اغتشاشات خاموش
🔻در یک روند طبیعی از اغتشاشات،
1⃣بدلیل ضعف ایدئولوژیک در اغتشاشگران
2⃣تراکم انسانی پایین در کانون های شورش
3⃣فرار یا دستگیری لیدرهای آشوب، فضای التهاب رو به افول و کم سویی میرود.
🔸در چنین شرایطی برای ادامه #فضای_آنارشیستی هرچند محدود و شعله ور نگهداشتن اغتشاشات، چه بسا پروژه #کشته_سازی های جدید کلید بخورد که نیاز به آشنایی با فرایند روایت سازی است.
#کلیک_کنید و پست ریپلای شده با عنوان
ده فاز جنگ روایتها در مقام تحلیل و تبیین عملیاتی/ از انگاره سازی تا اغتشاش و کشته سازی و براندازی را مطالعه بفرمایید.
🆔@andisheengelabi
#هشتگ_سازی_و_توهم_اکثریت
🔸بر اساس خروجی سامانه معتبر تاک واکر ۷۶ میلیون هشتگ توسط ۴۶۲ هزار نفر زده شده است؛ چیزی کمتر از «نیم درصد» جمعیتِ ایران!
با توجه به قطعی نت، عمده این تعداد را آلبانی نشینها و براندازهای خارج از کشور تشکیل دادهاند.
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
#هشتگ_سازی_و_توهم_اکثریت 🔸بر اساس خروجی سامانه معتبر تاک واکر ۷۶ میلیون هشتگ توسط ۴۶۲ هزار نفر زده
🔎از هشتگ سازی سایبری تا مارپیچ سکوت خواص و خشونت لمپنها!
🔸شاید برای ما سوالی طرح شود که چرا عده ای یک شبه تغییر رنگ میدهند و یکهو کشف حجاب کرده یا لایو و استوری همسو با براندازان و اغتشاشگران کار می کنند؟ از برخی عمامه به سرهای سکولار تا روشنفکران غرب زده و در انتها هم سلبریتی های سرگردان!
1️⃣هشتگ سازی و تکنیک ترندینگ
🔸غیر از قلیل معاندین و اهل بغض و کینه، پاسخ مابقی را در مفهومی بنام توهم اکثریت باید جستجو کرد. تکنیک ساده ای که به مدد پلفترم های توییتر و اینستاگرام و حاکمیت سایبری بیگانه، براحتی افراد را احاطه کرده و فریب میدهد.
2️⃣اکثریت سازی کاذب و برساخته
🔸اما فرایند اکثریت سازی کاذب چگونه رخ میدهد و چگونه باعث فریب میشود؟ بر اساس خروجی سامانه معتبر تاک واکر، ۷۶ میلیون هشتگ پیرامون مهسا امینی، توسط ۴۶۲ هزار نفر زده شده است؛ چیزی کمتر از «نیم درصد» جمعیتِ ایران!
🔸با توجه به قطعی نت، عمده این تعداد را آلبانی نشینها و براندازهای خارج از کشور تشکیل دادهاند. #هیلاری_کلینتون نیز در ایام انتخابات آمریکا در دوره های گذشته به گماشتن ۵۰۰۰ تکاور سایبری علیه ایران اشاره و اذعان کرده بود که یکی از کارویژه های آنها هشتگ سازی و کنترل فضای سایبر تعریف شد.
3️⃣مارپیچ سکوت و گرفتاری سکوهای اعتبار
🔸با هشتگ سازی، اکثریت سازی میکنند و نتیجه این عملیات رسانه ای، واقعه ای بغرنج با عنوان مارپیچ سکوت است. این فضا طوری طراحی و مدیریت می شود که عدم همراهی سکوهای اعتبار باعث ضرب و شتم مجازی و چالش های سایبری برای آنها خواهد شد.
🔸فحش های هدفمند و تحریک و توصیه به همراهی با #تابلوی_مردم!!، باعث گیر افتادن طیف برجسته و صاحب هوادار و فالوور، در تله مارپیچ سکوت و همراهی با اکثریت برساخته می شود.
4️⃣دیکتاتورخوانی قانون و خشونت رادیکال
🔸هشتگ سازی و اکثریت سازی کاذب و در نتیجه همراهی خواص و گروه های مرجع در تله مارپیچ سکوت باعث اختلال محاسباتی و #خطای_شناختی در عده بیشتری از تصمیم گیران و مردم گردیده و هرگونه تقابل قانونی با مطالبات و اعتراضاتشان را دیکتاتوری و توتالیتر می خوانند.
🔸وقتی عده ای خود را اکثریت دانست و برخی افراد و رسانه های مشهور و شاخص را هم همراه خود دید، تقابل های قانونی را دیکتاتوری ترجمه کرده و دست به خشونت میزند. برای مدیریت چنین فضایی از ابتدا بایستی زمین بازی را از دشمن سلب کرد.
🔸تا زمانیکه #زمین_سایبری_مسموم است، بایستی به بهانه های مختلف شاهد خشونت های برساخته و تعمیم های کاذب باشیم و در سایه گرفتاری خواص و قله ها در مارپیچ سکوت، شاهد خشونت ها باشیم و قانون و امنیت را زیر مشت و لگد آشوب گران غریبانه نظاره کنیم!
✍️علیرضامحمدلو کارشناس و تحلیلگر رسانه
لینک مطلب: http://www.andishkadeboshra.ir/1401/07/06/1-12/
🆔@andisheengelabi
🔎کوتاه در باب مساله مشترک پیامرسان ایتا و موضوع حجاب!
1⃣با فیلتر شدن پیامرسان های خارجی، استقبال مردم از پلتفرم های داخلی افزایش یافته بطوریکه سرورهای ایتا برای قبول کاربران جدید دچار مشکل شده است.
2⃣پیامرسان های خارجی با زیرساخت های بهتر و سرعت بالا، به فرصتی برای #تعمیق_حکمرانی_بیگانه و بستری برای ناامن سازی شرایط کشور در موقعیت های حساس ملی تبدیل شده اند.
3⃣چرخه عرضه و تقاضا در کشور ما بالانس نیست. فاز تقاضا را با #دستکاری_ذائقه_عمومی بسمت پیامرسان خارجی سوق دادند و حال که استقبال از داخلی ها اوج گرفته و توجیه افکار عمومی هم نسبتا وجود دارد، فاز عرضه ما دچار ضعف و نقصان است.
4⃣همین چرخه معیوب در قضیه حجاب هم حکمفرماست. ذائقه مردم را با فیلم و سریال و سلبریتی و شبکه خانگی تغییر می دهند و فاز تقضای بخشی را آلوده میکنند. از طرفی هم در فاز عرضه، امکانات فراگیر مثل فروشگاه و بوتیک های شیک و ارزان برای #استایل_حجاب فراهم نشده است.بحث حمایتی و ترویجی و سینمایی و فرهنگ سازی هنوز پیشکش!!
5⃣نتیجه اینکه فارغ از فاز شناختی و زاویه باورها، #ذائقه_حجاب در جامعه آسیب میبیند و طرف مقابلش بدلیل پروپاگاندای حاکم مثل جشنواره فجر و پاردایم رسانه ای ضدحجاب و #فجازی_ولنگار و رها، بدلیل تبلیغات و فعالیت میدانی بیشتر، اکثریت پنداری می کند و نتیجه...
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
🔎 هشت یادداشت تحلیلی پیرامون #جنگ_شناختی و #عملیات_روانی که در ایام اغتشاشات اخیر در این کانال کار شد را با کلیک روی تیترها مطالعه بفرمایید؛
1⃣جنگ روایت ها و مدل جریانسازی bbc فارسی در ماجرای فوت مهسا امینی
2⃣خوانشی از صحبت های اخیر رهبر انقلاب و سه نکته پیرامون اغتشاشات مهندسی شده
3⃣هراسافکنی با سامانه پیامکی دوشادوش فجازی و منافقین علیه جهاد تبیین
4⃣پنج لایه داخلی در فتنه هیبریدی اخیر!
5⃣مثلث جنگ شناختی در ماجرای مهسا امینی و فرایند کلان مدیریت بحران
6⃣صنعت فرهنگ، افول معرفت و مرگ معنا در حاد واقعیت
7⃣جنگ روانی؛ روانشناسی آشوب و میدان اغتشاشات!
8⃣از هشتگ سازی سایبری تا مارپیچ سکوت خواص و خشونت لمپنها!
✍علیرضامحمدلو، تحلیلگر رسانه و علوم اجتماعی
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پلانِ_سواد_رسانه
🎥اقناع رسانهای چیست و چگونه عمل می کند؟
1⃣هدف فرستنده از ارسال پیام چیست و چگونه باعث اثر گذاری و تغییر در مخاطب میشود؟
2⃣رسانه ها چه فنونی برای اقناع مخاطبین خود به کار میگیرند؟
3⃣چرا نقش سلبریتی ها در فرایند ارسال پیام مهم است؟
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
🔻چرا سلبریتی ها دم از مردم میزنند و مردم را نمیبینند؟
دلیل این تناقض آشکار چیست؟ چه رازی در #تاریکی_میدان_دید و فقدان بینایی این قشر از جامعه وجود دارد؟ در یادداشت ذیل از نگاهی رسانه ای به #رمزگشایی این مساله پرداخته ایم.👇👇👇
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
#سلبریتی_شناسی (۲)؛
🔎سلبریتی ها، حباب اطلاعاتی و تله پژواک!
🔸اینروزها شاهد هستیم که برخی سلبریتی های فوتبالیست و بازیگر و...، علی رغم مشاهده راهپیمایی میلیونی مردم علیه آشوبها همچنان بصورت سریالی بر طبل اغتشاش کوبیده و عبارتی را تکرار میکنند که "کنار مردم هستیم". اما چرا؟
🔹حباب اطلاعاتی اصطلاحی است مبتنی بر یک #الگوریتم در فضای مجازی که کاربران شبیه را به همدیگر نزدیک تر نشان داده و برای همدیگر پیشنهاد میدهد. در واقع بر اساس #هوش_مصنوعی حاکم بر پلتفرم ها، هیچ پلتفرم خنثی و بیطرف نداریم.
🔸پلتفرم های خارجی مثل اینستاگرام و توییتر و...کاربران را بر اساس نوع علاقمندی و ذائقه و سیر و سلوک مجازی شان در محاصره کاربران شبیه خود قرار داده و یک پژواک و #میدان_دیدن_کانالیزه_شدهای را رقم می زنند که باعث فریب کاربران شده و تمام محیط را شبیه خودشان تلقی میکنند.
🔹این #خطای_شناختی باعث می شود که افراد مبتنی بر ذائقه و گذشته و حال و آرزوهای خاصی که دارند، محیطی مجازی و گاها تخیلی را برای خود رقم زده و با افرادی در ارتباط باشند که «نظرات و حرفهای آنها» را تکرار یا تایید میکنند.
🔸خطای محاسباتی که افراد نزدیک خود را تمام محیط و #همه_مردم تشخیص میدهند و کنشگری های افراد را دچار اختلال جدی می کنند. خصوصا اگر میزان فالوورها بیشتر باشد، پژواک عمیق تری را بدلیل تایید و لایک های بیشتر شکل داده و میزان خطاپذیری افزایش می یابد.
🔹فارغ از سوگیرهای سیاسی عده ای از افراد و امنیتی شدن پُست ها و استوری هایشان، در خیلی از موارد بدلیل همین الگوریتم حاکم بر فضای مجازی شاهد هستیم که عبارتی بنام #در_کنار_مردم_هستیم تکرار شده و تبدیل به کلیشه و شعار می شود.
🔸اما اینکه کدام مردم را اراده میکنند و چرا قادر به دیدن مردم میدان انقلاب و حضور میلیونی شان در سراسر کشور علیه آشوب ها نیستند، چه بسا ناشی از واقعیتی بنام حباب اطلاعاتی و تله پژواک باشد!
✍️علیرضا محمدلو، تحلیلگر رسانه و علوم اجتماعی
لینک مطلب: http://www.andishkadeboshra.ir/1401/07/06/1-13/
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ضرورت تصویرسازی درست از نیروی انتظامی
پیشنهاد بیژن پیروز استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران به نیروی انتظامی: نیروی انتظامی در ایران باید روی این مسئله که #تصویری_عادلانهتر از خود بسازد کار رسانهای انجام دهد وگرنه بیگانگان تصویری متفاوت ارائه میکنند.
✍نبرد امروز، #جنگ_تصویرسازی است. تصویر مثبت ولو با اقلیت و دست خالی، برنده است و تصویر منفی ولو با اکثریت و دستی پُر،بازنده است.
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
#سلبریتی_شناسی (۳)؛
🔎استوریهای دومینووار سلبریتیک و ریل جدید جنگ شناختی!
🔸جنگ شناختی با لیدری برخی سلبریتی ها وارد فاز جدیدی از ساخت پایگاه مردمی شده است. دیگر حجاریان و مسیح علینژاد توان ذهنیت سازی و مردم سازی برای شورش ندارند و استراتژی براندازی یا تغییر رفتار حاکمیت را سمت گروههای مرجع، #شیفت_وضعیت داده اند.
🔸دومینوی استوری های آشوب طور با مضمون واحد و کلیدواژه "مردم" توسط چهره های سیما و سینما و فوتبال، محل تامل است و نگاه راهبردی تری در #جنگ_تصویرسازی میطلبد.
🔸اساسا وقتی کودتا امکان ندارد و براندازی ممکن نیست و اغتشاش ثمر نمیدهد، یعنی دشمن روی زمین، بازی را واگذار کرده ولی بازی را سمت زمین ذهنی و فضای مجازی سوق داده تا از حیث جمعیت سازی به #حدنصاب_اعتراض و اغتشاش بازگردد.
🔸وقتی خواننده ای معلوم الحال با تحریک و تهدید فوتبالیست ها سعی در #تعمیم_ماجرا به سطح تماس اجتماعی بیشتر و ساحت بین المللی دارد، یعنی فاز مجازی ماجرا جهت #شکست_مقاومت_ذهنی بشدت فعال شده است.
🔸با حضور مردمی، کار در میدان برای رفع فتنه تقریبا تمام شده ولی فضای ذهنی و میدان مجازی برای #پیادهسازی_نسخه_اکراینی در ایران همچنان مهیاست. اگر فشار ذهنی با اهرم مجازی و تصویرسازی منفی دومینووار افزایش یابد، چه بسا فاز بعدی ماجرا جهت مدیریت، پیچیده تر باشد.
🔸بازیگران و فوتبالیست ها و ورزشکاران سایر رشته ها که به #دومینوی_آشوب_زایی وارد نشده اند را با تدبیر و کیاست، حفظ کنیم و از دامن زدن به #نفرت_پراکنیهای_مهندسی_شده پرهیز داشته باشیم که این ماجرا، بوی پیام دومرحله ای برای اهداف مشکوک دارد.
✍️علیرضامحمدلو، تحلیگر رسانه
لینک مطلب: http://www.andishkadeboshra.ir/1401/07/06/1-14/
🆔@andisheengelabi
یادداشت های #سلبریتی_شناسی ۱ و ۲ و ۳ و ۴ را در لینک های ذیل مطالعه بفرمایید؛
۱.کیستی،چیستی و پدیدارشناسی سلبریتیها👇
1⃣صنعت فرهنگ، افول معرفت و مرگ معنا در حاد واقعیت
۲. سلبریتیها چگونه می اندیشند؟👇
2⃣سلبریتی ها، حباب اطلاعاتی و تله پژواک!
۳. سلبریتیها و پازل نفرت پراکنی دشمن در جنگ شناختی!👇
3⃣استوریهای دومینووار سلبریتیک و ریل جدید جنگ شناختی!
۴.سلبریتی ها چگونه سلبریتی می شوند؟(فرایند فرهنگ شهرت)
4⃣بررسی تحلیلی – انتقادی مثلث سلبریتی، فرهنگ و رسانه
✍علیرضامحمدلو، تحلیگر رسانه
🆔@andisheengelabi
🔎ماجرا و مصداق فوتبالی از جنگ روایت ها!
🔸بعد بازی ایران و اروگوئه که با پیروزی تیم ملی ما به پایان رسید، سری به رسانه ها و کانال های فوتبالی زدم تا بازخورد بازی را مطابق معمول مطالعه کنم. متاسفانه پوشش مناسبی حتی از جانب کانال هایی که سرفه های مربیان و فوتبالیست ها را هم ثبت و گزارش می کنند صورت نگرفته بود و باعث تاسف و تشکیک نسبت به ماجرا شد.
🔹اروگوئه تیم سوم آمریکای جنوبی که دوبار سابقه قهرمانی جهان را در اختیار دارد و از بازیکنان طرازی چون سوارز و کاوانی و والورده و...در بهترین تیم های باشگاهی اروپا بهره می برد. امروز که استوری یکی از بازیکنان تیم ملی را دیدم که گفته بود: "بعد پیروزی چون خوشحالی شما را دریافت نکردم حس کردم که غمگینید و...در کنار مردم هستم و..."به کم کاری رسانه های ایرانی اعتراف کردم.
🔸امروز هم شاهد بودیم که بازیکن تیم ملی بعد گلزنی خوشحالی نکرد و پالس منفی در رسانه ها را تکمیل کرد. این رفت و برگشت #پالس_های_ضعیف و منفی چه مهندسی شده چه ناخودآگاه و از سر ضعف، در مجموع باعث شکل گیری فضای مبهم و #وزن_گرفتن_روایت_منفی از اتفاقات کشور میشود. یعنی #فضاسازی، #روایت_سازی را رقم میزند.
🔹وقتی بازیکن، اردوی تیم ملی در اتریش را سپری میکند و بعد از شکست اروگوئه یکی از بهترین تیم های جهان وارد فضای مجازی می شود و بازخورد مثبت و تایید و تبریک آنچنانی از رسانه های داخلی و #شبکه_های_اجتماعی نمی بیند، چه حسی برایش دست میدهد؟
🔸کسی که نصف عمرش را در زمین فوتبال و نصف دیگرش را با هوادارانش در فضای مجازی میگذراند، طبیعی است که روایت او از واقعیت های جامعه، برگرفته از فضای مجازی و بازخوردهای مثبت و منفی اش باشد.
🔹بعد از اینکه در یک بازی عالی، تیم فوتبال ایران بر اروگوئه غلبه کرد، حتی کانال های فوتبالی هم بازتاب خوب و درخوری ارائه ندادند و این درحالی است که برای بازی های تیم های بیگانه، آیتم های متنوعی مثل تمام اتفاقات مهم بازی، خلاصه بازی، مصاحبه بازیکنان و #بازخوردهای_ژورنالیستی و گفتگوهای کوتاه تحلیلی و......را برای اطلاع رسانی تدارک میبینند.
🔸خب با چنین فضای ساکت و از نگاه یک فوتبالیست ملی، مرده ای، #روایت_های_منفی و حال بد مردم، بیشتر قانع کننده بوده و تاثیرگذار خواهد بود. ایکاش رسانه های جریان اصلی مثل فارس و تسنیم و ایرنا و ایسنا و برخی شخصیت های موثر با پوشش مناسب اخبار مسابقات ملی و ارسال تایید و تبریک و به تعبیر امروزی، انرژی مثبت به بازیکنان، در #روایت_سازی_مثبت_برای_لژیونرها و غیربومیان ایرانی در سراسر جهان سهم بسزایی ایفا کنند.
✍️علیرضامحمدلو
لینک مطلب: http://www.andishkadeboshra.ir/1401/07/06/1-15/
🆔@andisheengelabi
یادداشتی در باب سواد رسانه و مدیریت ذهن👇؛ کلیک کنید و مطالعه بفرمایید.
فقدان رژیم مصرف و تاثیرات دهگانه رسانه بر مدیریت ذهن
🆔@andisheengelabi