🔎 قدرت رسانه و سه ماموریت سایبری در مهندسی افکارعمومی
▫️"رسانه تعیین میکند که به چه چیزی فکر بکنیم و چگونه فکر بکنیم." شاید فهم بخش اول این عبارت با نگاهی به کلیپ ها و تصویر پیوست شده واضح باشد. سانسور واقعیت یا برجسته کردن و ضریب دادن به یک مساله، تکنیکی است که راهبرد تعیین #دستور_روز را تامین میکند.
▫️چرا ما در اوج قدرت(مثل کنترل کووید۱۹ و اختراعات متعدد پزشکی و نظامی و تکنولوژیکی منحصربفرد در همین دوسه ماه اخیر) حس بد و #بحران_مصنوعی را تجربه می کنیم و دیگری ما در اوج مشکلات و بحران های اقتصادی و بهداشتی که مردمش را کف خیابان یا تخت بیمارستان میبیند، رجز خوانی میکند و برای آن سر دنیا نسخه رهایی میپیچد و با کمال وقاحت، رییس جمهور تعیین میکند!
▫️رمز این #وارونگی_واقعیت و پارادوکس نمایی در تعیینکنندگی و قدرت رسانهها در ضرب یا تقسیم واقعیت هاست. رسانه ما علیه ما بحران زایی میکند و #نقشه_قرمز از اعتراضات به تصویر میکشد و رسانه آنها بنفع خودشان سانسور می کند و علیه ما از ضرب و برجسته سازی بهره میبرد.
▫️پس اوج بلاهت است که فکر بکنیم ماموریت رسانه، انعکاس و بازنمایی واقعیت بوده یا اینکه فکر بکنیم رسانه ابزاری بیش نیست و اساسا قائل به #رسانه_بیطرف در جهانی مملو از جنگ رسانهای و سایبرنتیک باشیم!
▫️خیر چنین نیست و رسانههای امروز هم #خلق_واقعیت میکنند نه بازتاب واقعیت اولا، ابزار نیستند و بقول مک لوهان، خود رسانه پیام است و #تولید_قدرت میکند ثانیا و اینکه رسانه در عصر حاضر کاملا ایدئولوژیک و #جهتدار عمل میکند نه خنثی و بیطرف ثالثا.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎وقتی اینترنشنال سعودی در آنتن زنده آچمز میشود!
▫️مجری شبکه سعودی_لندنی در یک گفتگوی تحلیلی_خبری از ضرورت اخراج سفرای ایران و همچنین قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی سخن به میان آورد.
▫️یانیس واروفاکیس نماینده پارلمان و وزیر اقتصادی سابق یونان به طرزی عجیب و غافلگیرکننده پاسخش را میدهد و به معنای واقعی کلمه، پشت صحنه مثلثی غربی_عبری_عربی این #طرح_دوقلو را افشا و با خاک یکسان میکند.
▫️گاهی دست نامرئی خدا در جنگ های ترکیبی از آستین دشمن بیرون میآید و حیثیت بینالمللی فرعون زمان را به باد میدهد. در واقع بعد از شکست دشمن در آشوبهای خیابانی و مجازی، صفحه بینالمللی را برای تحت فشارگذاشتن ایران محل جولان و تاخت و تاز خود قرار دادهاند و این برای آنها یعنی نقطه سرخط!
🆔@asre_tabyin
22.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نتایج تاریک جنگ شناختی در پنج دقیقه
▫️حقایق ناگفته از یک فریب فراگیر
▫️کاملا هریس درباره ابرقدرت جهان چه میگوید؟
▫️چرا به کشور خودمان بدبین هستیم؟
▫️#حتما_ببینید که چگونه تحت تاثیر جنگ شناختی، #وارونه_فکر_میکنیم.
🆔@asre_tabyin
🔻هشتگ "زمستان دینداری" و سه دلیل راهبردی در آیینه جنگ شناختی
▫️بعد از شکست جریان اغتشاشات در میدان، تنفس های مصنوعی آنها برای زنده نگه داشتن پروژه آشوب همچنان در فضای مجازی ادامه دارد. کشته سازی و به تبع آن هشتگ سازی و تدوین #کلیدواژههای_جدید، هم راه برونرفت آشوبگران از بحران همراهی مردم است و هم کورسویی برای بازگشت موج تازه اغتشاشات.
🔹اما استراتژی اغتشاشگران کم رمق، ظاهرا تغییر کرده و نقطه ثقل دعوت ها، رنگ و بوی مذهبی گرفته است. اوایل زمستان و پیک #مراسماتفاطمیه و ایام شهادت حاج قاسم، زمینه ای شده تا اعتراض و اغتشاش را به سبک دیگری پیگیری کنند. کلیدواژه تازه، " زمستان دینداری" است.
▫️برای زمین زدن ایران، ابتدا #شورش_جمهوریت را تست کردند تا به سبک انقلاب های مخملین یا فیس بوکی، نظام را ساقط یا مهار وضعیت کنند. طرفی نبستند و حال به ناچار سراغ گزینه دوم رفته و از #شورش_دینداری علیه رژیم سخن میگویند و هشتگ، چاق میکنند.
🔹چرایی این پروژه که توسط #صدای_آمریکا و بیبیسی فارسی، راهبری فکری میشود و دویچه وله و اینترنشنال و... به پهنای باندش اضافه میکند و در اتاق های کلابهاوسیِ ایزوله شده و پیج های اینستاگرامی هدایت شده و #صفحات_توییتری_اجارهای، رِپُرتاژ میشود تا منجر به #درونیسازی این گزاره گردد را جدای از اینکه دین و دینداری، استعداد بالایی برای مانور جنگ های شناختی چه از حیث آفندی و چه از لحاظ پدافندی داراست، در سه گزاره میتوان جستجو کرد:
1️⃣ دین و توان اکثریتسازی: پر واضح است که از بارزترین ویژگیهای یک دین، مردم سازی و ایجاد #شبکه_هواداری و آیینی است. مقوله دین، اساسا بدلیل دارا بودن #چهار_سطح باورها، هنجارها و رفتارها و نمادها، ظرفیت اکثریت سازی و جمعیت سازی را داراست. باورهایی که امیدبخشند، هنجارهایی که معناده بوده و نظام رفتاری مشخصی که باورها را تقویت میکنند و نمادهایی هم دارد که بخش تثبیت شخصیت و #تعمیق_هویت را سامان میبخشند. این ظرفیت ها برای یک جنبش براندازی(ولو توهمی) یک نرمافزار غیرقابل اغماض محسوب میشود.
2️⃣ دین و توان روایتسازی: اساسا جنبش ها با روایت ها گره خوردهاند. هر جنبشی نیاز به نقطه عطف و مبدا انتقال وضعیت دارد. اینکه از کجا و چرا شروع شود، نیاز به یک #اعتبار_روایی دارد. چرا باید یک روایت را باور کرد و به چه اعتباری میتوان یک روایت را بازتولید و تعمیم داد؟ اینجاست که پای دین و مشروعیتی که به یک روایت خواهد داد و راه چندساله را در یک شب طی خواهد کرد، به میان میآید. غالب روایت ها یا متکی بر پروپاگاندا و دروغ و تکرار هستند که نهایتا دوسه ماه طول میکشند و یا اساسا شکل نمیگیرند. #روایت_پایدار و جریان سازی مثل تقلب در فتنه ۸۸ که هشت ماه کشور را معطل نمود و بهم ریخت، بدلیل پشت صحنه ای بود که یک ضلع حساسش خوانشی از دین و بخشی از روحانیت بود.
3️⃣ دین و توان قدرتسازی: تامپسون جامعهشناس وقتی از سنت سخن میگوید، چهار ویژگی را بر میشمارد؛ وجه هرمنوتیکی، وجه هنجاری، وجه هویت بخش و #وجه_قدرتآفرین. در طول تاریخ هم شاهد بودیم که دین سرمایه بزرگی برای تولید و بقای قدرت به شمار میرفته و هر حکومتی که در خدمت دین بوده یا دین را به خدمت خود درآورده به حسب اقتضائات و نوع حکومت داری و جنس دینداری مردم، دستاوردهای جدی را از حیث بقا و پیشرفت حکومت برداشت کرده است. اساسا اگر بدون دین علیه جامعه دینی کسی یا جریانی دست به قیام و لشگرکشی بزند، محکوم به شکست است و مسیر تولید قدرت در چنین فضایی از کانال دین عبور میکند. اساسا از دینی که عمق گرفته و وارد #ارتکازات مردم شده نمیتوان بدون دین عبور کرد مگر قطره چکانی نه براندازانه.
🔸سخن آخر اینکه جمهوریت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با اسلامیت گره خورده و به همین دلیل، تفکیک پروژه ها و آسیب زدن به یک بال ایران بدون بال دیگری جوابگو نخواهد بود. راهبرد نظام نیز حفظ #جمهوریت در عین اسلامیت است و ارتقای اسلامیت در عین جمهوریت باید باشد. از هیچکدام نباید عقب نشینی کرد و هیچگاه هم به تقابل و دوقطبی ساختگی جمهوریت_اسلامیت نباید تن داد. جمهوری اسلامی نه یک کلمه ببشتر نه یک کلمه کمتر.
#جنگ_شناختی، #زمستان_دینداری، #سواد_رسانه
✍️ حجت الاسلام علیرضامحمدلو
لینک پیوند:http://www.andishkadeboshra.ir/1401/10/06/1-18/
🆔@asre_tabyin
Majid Banifatemeh - Lfati Elali Lseif Elafatemeh.mp3
14.97M
▫️مداحی سیدمجید بنیفاطمه
🔸لا فتی الا علی لا سیف الا فاطمه
🆔@asre_tabyin
🔎حضرت زهرا(س) الگوی شکست مارپیچ سکوت در جنگ شناختی
▫️در جنگ شناختی و برای تغییر منطق محاسبات یک فرد یا جامعه، گاهی اطلاعات ورودی به ذهن را جابجا یا تحریف میکنند. گاهی از تکنیک تکرار و گاهی از تعمیم نابجا جهت خطای شناختی بهره میبرند. بعضی اوقات القای شناختی صورت میدهند و در برخی اوقات به مارپیچ سکوت و #اکثریتسازی_مصنوعی متوسل میشوند. تلاش بر این است که مکانیزم تفکر یک فرد یا جامعه بهم بریزد. نظام معرفت شناسی و ارزشگذاریهایش تغییر کند و منزلت و مکان و زمان و موقعیت افراد و اشیاء بازتعریف شده و جامعه به نوعی #نِسیان_معرفتی و فراموشی مبانی مبتلا شود.
▫️مرز جنگ شناختی در فاطمیه، تقابل در سطح حکمرانی بود. نظام معرفتی کل جامعه در حال تغییر بود و خطر وارونه سازی دین در سطح کلان وجود داشت. دعوا سر فرد یا جامعه فقط نبود و پروژه تحریف تاریخ محوریت داشت. اینکه چه کسی و با چه مکانیزمی باید حکومت میکرد یک مساله بنیادین بود برای کل تاریخ. تقابل اسلام ناب و آمریکایی پیرامون دال مرکزی و مضمون اصلی دین یعنی تعریف و منزلت ولایت در جامعه بود. حضرت زهرا(س) در چنین ایستگاهی دست به عملیات معرفتی شهادتطلبانه زد و #سه_راهبرد_اساسی را پی گرفت:
1️⃣خطبه فدکیه، نقد نخبگان و جریان روشنفکری: مضامین عمیق #خطبه_فدکیه که از بحث های هستی شناختی و بنیادهای معرفتی شروع میشود و جریان شناسی جنگ ها و نقش آفرینی و دلاوری امیرالمومنین را در تاریخ پیروزی ها و فراز و فرود اسلام یادآوری می کند. به قرآن احتجاج میکند و حکم فقهی ارث را مطابق نص صریح آیات الهی تبیین و تشریح میکند و دستگاه فقهی رقیب را به چالش میکشد. در انتها نیز نخبگان و سران انصار را تشری میزنند و ا سکوتشان گلایه کرده و اتمام حجت به عمل میآورند.
2️⃣تبیین چهره به چهره و مبارزه پارتیزانی نرم: بعد از اینکه از تریبون مسجد و در یک نشست نسبتا رسمی و نیمه آماده، بدنه روشنفکری جامعه را به چالش کشیدند، وارد فاز پارتیزانی شدند و خانه به خانه و سلول به سلول به تبیین حق و شکست مارپیچ سکوت همت گماشتند. در واقع بر اساس آیه شریفه(ان تقوموا لله مثنی و فرادی) به عنوان یک ارتش تک نفره به دل سکوت و #ترس_اجتماعی یورش بردند و یکدستی فریب و #دیسیپلین_جریان_تحریف را زیر سوال بردند.
3️⃣بیت الاحزان و مبارزه علنی و نمادین در سطح افکارعمومی: حضرت زهرا(س) موازی با عملیات توجیه نخبگان و تبیین چهره به چهره، مبارزه نرم و میدانی را نیز دستور کار داشتند. گریه هایی که فراتر از یک احساس فردی بود و "تک و تنها" یک جریان مخالف اجتماعی را راهبری میکرد. یک کنشگری نمادین و رسا علیه فضای سرکوب شده افکارعمومی که مارپیچ سکوت را در سطح عمومیتر و فراگیرتر نیز با شکست مواجه میکرد.
▫️رخ داد آنچه که نباید میداد ولی سنت مبارزه با مارپیچ سکوت را برای تاریخ ثبت و سند کرد و #ذهنیتها را علیه ساختارهای ظالم تربیت کرد و مهیای خیزش های انقلابی در طول تاریخ نمود.
✍️علیرضامحمدلو
لینک پیوند:http://www.andishkadeboshra.ir/1401/10/06/1-17/
🆔@asre_tabyin
▫️رسانه تعیین میکند که به چه چیزی فکر بکنیم!
🔸در صدر اخبار رسانه های خاص و واکنش پدافندی رسانههای انقلابی:
:
1⃣ماجرای بازگرداندن خانواده علی دایی به کشور..
2⃣حضور سارا خادم الشریعه بدون حجاب در مسابقات شطرنج
🔻وضعیت فوق العاده فرانسه بدلیل شورش کردها و کمبود گاز اروپا بدلیل جنگ اکراین و کمبود شدید دارو در آلمان و کشته های ژاپن و آمریکا بدلیل موج شدید سرما و کرونا یک #خبر_عادی محسوب میشود!
#جنگ_شناختی
#برجسته_سازی
🆔@asre_tabyin
🔎سه لایه جنگ شناختی و تحلیل تغییرات اجتماعی
🔹شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که تغییرات اجتماعی چگونه اتفاق میافتد. چگونه ذهنیت مردم جامعه عوض میشود و با تغییر نسلی، یک نگاه و #شناخت_وارونه و از واقعیت ها و تاریخ و جغرافیا پیدا میکنند. باید اذعان نمود که در ساحت های مختلف به عوامل مختلف بستگی دارد و به اصطلاح، چندعاملی و(multifactorial) است.
اما اگر از زاویه دید #علوم_شناختی و جنگ های سایبری بخواهیم نگاهی به تغییرات نرم اجتماعی داشته باشیم، چنین فرایند سه گانهای را می توان متصور بود:
1️⃣ لایه اطلاعات(information): این سطح از جنگ شناختی با تکیه بر بمباران خبری، شایعات و فضاسازی و با هدف #تسخیر_افکارعمومی(public opinion) شکل میگیرد. در واقع دامنه و پهنای داده ها افزایش پیدا میکند و عمق دادهها در سطح پایینی قرار میگیرد و با تلاش در #فضاسازی، وضعیت شناختی جامعه هدف را مختل یا وارونه می کند و در حالت ناپایدار و هیجانی قرار میدهد.(نفوذ در جریان مطبوعات و شبکه های اجتماعی و خبری)
2️⃣ لایه ذهنیتها(common sense): این سطح از جنگ شناختی، مربوط به اطلاعات سطحی جامعه نیست. بلکه متوجه اطلاعات پایدار و به اصطلاح #ارتکازات و عقل عرفی جامعه میشود. در جامعه شناسی از این سطح با عنوان شعور مشترک(common sense) یاد میشود. در روانشناسی نیز مفهوم #طرحواره با این واژه قرابت دارد که به دادهها و اطلاعات درونیسازی شده و رسوبیافته در ذهن اطلاق میشود. جنگ شناختی در این سطح با هدف فرهنگ سازی و #تغییر_عادتها و الگوی های شناختی جامعه هدف سر و کار دارد.(نفوذ در جریان فرهنگ و هویت و فیلم سازی و سبک زندگی)
3️⃣ لایه معرفتها(knowledge): ایستگاه مبنایی جنگ شناختی، الگوهای بنیادین و معرفتشناسی جامعه هدف است. مثلا #اتاقهای_فکر و اندیشکده ها و دانشگاههای یک جامعه را بلخاظ پارادایمی، از عقلگرایی به تجربه گرایی و از هستیشناسی به زبانشناسی تنزل میدهند. یا از طریق تکنولوژی و تلویزیون و رسانه و با غلبه تصویر به تعبیر مارشال مک لوهان، #معرفتشناسی_عقلگریز را بر جامعه مسلط میکنند.(نفوذ در جریان تولید باور و علم و دانش)
🔸اهداف لایههای شناختی
▫️در لایه اول، مامور جنگ شناختی به دنبال #فضاسازی است و در لایه دوم جنگ شناختی در پی #فرهنگسازی است و لایه سوم نیز با هدف #معرفتسازی یا #ایدئولوژی_سازی و خلق واقعیت طراحی و تدوین و راهبری میشود.
🔸ابزار لایههای شناختی
▫️لایه اول، #خبرپایه است و با مطبوعات و شبکه های اجتماعی، دستکاری و مهندسی میشود. لایه دوم #فرهنگپایه بوده و بتدریج از طریق فیلم و سریال و سبک زندگی، ذهنیت جامعه هدف و ناخودآگاه اجتماعی و به تعبیری دیگر (common sense)، تغییر پیدا میکند.
▫️لایه سوم نیز #معرفتپایه بوده و بتدریج در ساحت تخصصی، از عقل گرایی و محوریت وحی به سمت تجربه گرایی و شبه علمها و نامعرفتها تغییر وضعیت میدهد. در سطح عمومی نیز معرفت شبکهای و دادهبنیاد و #اطلاعاتسرگردان و پرتکرار و تعمیم یافته مجازی، اعتبار پیدا می کند و جایگزین معرفت و باورهای مستدل و معقول(باور صادق موجه) میشود.
✍️علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
🔎رسانه تعیین می کند....
▫️صحبتهای هادی چوپان #قهرمان_مسترالمپیای_جهانی زیبایی اندام خیلی به چشم نمیآید. چون می گوید که مشکلات کشور را نباید به خارج حواله داد و باید هوای ایران و خاکش را داشته باشیم.
▫️خانم فاطمه برمکی،بانوی ایرانی با قهرمانی در جهان(به میزبانی هند) و آسیا(به میزبانی تاجیکستان) عنوان بهترین کوراش کار سال ۲۰۲۲ را از طرف #انجمن_بینالمللی_کوراش کسب میکند. این مورد هم خیلی عادی در رسانه ها مطرح میشود و حاشیه و #مکمل_خبری خاصی هم ندارد. چرا؟ چون آورده ای برای مخالفین ایران و شعور کافی برای رسانه های داخلی برای ایجاد ارزش افزوده و بازتاب قوی تر وجود ندارد.
▫️از تشییع با عظمت و مردمی و متعدد شهدا در روستاها و شهرهای مختلف کشور هم که بگذریم...
👌بلی رسانه تعیین می کند که به چه چیزی و چگونه فکر بکنیم!
🆔@asre_tabyin
🔎تاثیر خبر منفی(bad news)در اقتصاد کشور/۳۵ هزار خبر منفی برای کاهش ارزش پول ملی
▫️بهادریجهرمی سخنگوی دولت گفت: ما ناترازی ارزی نداریم و درآمد ارزی کشور بیش از مخارج ارزیاش است. دشمن در جنگ ترکیبی و اغتشاشات اخیر، یک ناامنی در کشور ایجاد کرد تا مسیرهای کریدوری بسته شود و سرمایهگذاران داخلی و خارجی نیز سرمایه خودشان را از بازار کشور خارج کنند و همین امر یکی از دلایل افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر است.
▫️یکی از مجموعهها گزارش داد که فقط در آبانماه، ۳۵ هزار خبر واحد برای القای آینده منفی ارزش پول ملی و آینده اقتصادی کشور تولید شده تا در نهایت منجر به فرار سرمایه شود و در بازار ارز تأثیر منفی بگذارد.
✍پ.ن: پرواضح است که استراتژیک ترین کالای عصرارتباطات، اطلاعات است. داده ها و خبرهاست که تعیین میکند چه کسی، چگونه و در چه زمان و مکانی دست به اقدام و سرمایهگذاری بزند. گویا #بالانس_عرضه_و_تقاضا در دنیای اقتصاد، وابستگی عمیقی به خبر و اطلاعات و راپورت(گزارش) دارد.
🔸با این اوصاف، سوال اینجاست که واکنش دولت در این معرکه سازی فیک نیوزها چه بود؟ چرا پدافند غیرعاملی برای #خنثیسازی_اثر_اخبارجعلی تعریف نشده است؟ چرا مثل همه کشورهای دنیا در قبال گردش آزاد اطلاعات، پروتکل و آیین نامه محکم و شفاف نداریم که توان احتجاج به بندهایش را در مواجهه با فیک نیوزها داشته باشیم؟
🔸سوال ساده ای است که چرا با خبر منفی و القای ناامیدی و #سیاهنمایی بعنوان جرم برخورد نمیشود؟ چرا فیک نیوزها بصورت هدفمند و مهندسی شده در فضای مجازی یله و رهای ما، بازار اقتصاد و ارز و سرمایه را بهم میریزند و اعتماد و امید و فرهنگ و سرمایه اجتماعی را به زمین سوخته تبدیل میکنند ولی همچنان میتازند و به ریش و ریشه نظام هم میخندند؟
🔻بساط این میتینگهای خبرساز با طول موج منفی را قبل از اینکه دودمان دولت و ملت بر باد رود، جمع کنید. اساس جنگ های نرم و نیابتی و ترکیبی، اخبار جعلی است و بی سبب نبود که رهبرانقلاب فرمود: اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم هم زمین میخورد.
🆔@asre_tabyin