1_188459697.mp3
2.59M
🎵یک راه حل عملی برای رسیدن به #آرامش
✅جایگاه #تفکر در شخصیت انسان ها
✅رهایی از دوست داشتنی های #موقت
✅خلوت،تفکر، #نویسندگی
✅رهایی از تغذیه سمعی و بصری( #رژیم_مصرف_رسانه_ای) برای یک خلوت خالص و آرامش بخش
#علیرضاپناهیان
@andisheengelabi
⭕️پایان Privacy در جهان!؟!
💢یک استارتاپ آمریکایی یک App مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کرده که با گرفتن یا Upload کردن عکس از یک نفر نه تنها اسم او را تشخیص میدهد بلکه ویژگیهای خصوصی اخلاقی و رفتاری و اعتقادی او را نیز بیان میکند!
💢این App با تطبیق عکس دریافت شده با بیش از ۳ میلیارد عکس موجود در دیتابیس خود قادر است نام شخص را تشخیص داده و سوابق فکری و اخلاقی و رفتاری او را آشکار سازد! به این ترتیب میتوان گفت که این App می تواند نقطه پایانی باشد بر Privacy در جهان!
💢دیتابیس این App از آنالیز اطلاعات موجود در شبکه های اجتماعی مختلف و برخی Game ها بدست آمده است.
✅مهم: یووال نوح هراری به درستی گفته که زمانیکه شما Data دارید دیگر نیاز به اعزام سرباز جهت کنترل کشورهای دیگر ندارید!
#سواد_رسانه_ای
#بیگ_دیتا
@andisheengelabi
مداحی آنلاین - عشق شما تو قلب شیعه مداله - مجتبی رمضانی.mp3
2.89M
🔳 #شهادت_امام_هادی(ع)
🌴عشق شما تو قلب #شیعه مداله
🌴اسم نقی غریب بمونه محاله
🎤 #مجتبی_رمضانی
⏯ #زمینه
سینه زنای سامرا دمتون گرم....
التماس دعا
@andisheengelabi
🔴 ماهی مذاکره و مرداب کرونا
اگر دیدید در روزهای آینده یکی از مقامات ارشد اجرایی از مرداب کرونا، ماهی مذاکره با آمریکا را صید، و بهانه آن را رفع تحریمهای دارویی عنوان کرد، بدانید تعلل دولت در قطع پروازهای ایران و چین و دیگر سهلانگاریها در حوزه پیشگیری و درمان سهوی نبوده است.
در حاشیه و توضیح این توییت عرض شود که در حقیقت می توان استنباط کرد، دولت سر امنیت مردم قمار کرد و برای رسیدن به مطلوب مذاکره با آمریکا، به امنیت غذایی مردم هم حمله نمود تا بنوعی آخرین تیر ترکش هایش را قبل از بکار آمدن مجلس انقلابی، تقدیم ملت و رهبری نماید.
@andisheengelabi
⭕️ #جنگ_رسانهای #کرونا، اسم رمز انهدام #امنیت_روانی جامعه
🔻وقتی از جنگ رسانهای علیه کشور سخن به میان میآید یعنی #جنگ_ذهنیتها_برای_تغییر_عینیتها. برای رسیدن به این منظور متن، عکس، فیلم و نشانههای گوناگون بهکار گرفته میشوند تا هدف محقق شود.
🔻نگاهی به تصویر طراحی شده توسط بیبیسی برای انتخابات مجلس که در پس زمینه همه اخبار، میزگردها و ... از آن استفاده شده، تامل برانگیز است. عدد هشت در این تصویر به ظاهر کم اهمیت در راستای روایت اصلی این روزهای بی بی سی یعنی نه مردم به صندوق رای و تحریم انتخابات، به شکل تیک برعکس و با رنگ قرمز است. این تصویر در کنار محتواهای دیگر تولید شده در این رسانه در ذهن مخاطب همان اثری را میگذارد که موردنظر طراحان بوده است.
🔻این رسانه حتی در نحوه پوشش اخبار کرونا در ایران نیز در #پازل_جنگ_رسانهای خود بهخوبی ایفای نقش میکند و ۴۳ ابتلا به #کروناویروس و هشت تن جان باخته را اینگونه منتشر میکند: « افزایش۶۰ درصدی تعداد #قربانیان و۵۴ درصدی تعداد #مبتلایان در ۲۴ ساعت گذشته»
🔻یا در حالی که بر اساس اعلام موسسه جان هاپکینز که صفحهای را برای مشاهده آنلاین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به صورت لحظهای راه اندازی کرده است، #کشور_چین بیشترین تعداد مبتلایان به #ویروس_کرونا را دارد و پس از آن کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور در مقامهای دوم تا چهارم هستن و ایران نیز پس از ایالات متحده در مقام نهم قرار دارد، اعلام میکند کرهجنوبی، ژاپن، ایتالیا و #ایران کانونهای اصلی بعد از چین هستند.
🔻اصل سخن این است وقتی از جنگ رسانهای میگوییم یعنی باید برای مقابله با آن اتاق برنامهریزی، طراحی، اجرا و فرماندهی تشکیل شده و به این پراکندهکاری و تولیدات بیهدف رسانهای پایان دهیم. در #جنگ_رسانهای آنهایی پیروز هستند که بهتر میبینند، #بهترروایت میسازند و بهتر روایتشان را تثبیت میکنند.
🔻این #انتخابات به پایان رسید اما ما همواره در میانهی جنگ رسانهای تمام عیاری قرار داریم که اکثرا هم چندان موفق از دل آن بیرون نمی آییم. وقت آن رسیده است که برای این موضوع فکری اساسی شود. حوزه جنگ رسانهای میدان عمل است نه حرف. به سخنران نیاز ندارد به طراح و افراد اهل عمل نیاز دارد. به کسانی که مختصات رسانه را به خوبی شناخته و منتظر نمیمانند تا پس از حمله، دفاع کنند. آنها برای حمله پیروزمندانه، طراحی موضع میکنند.
@andisheengelabi
#کرونا_یک_ویروس_هوشمند__در_حوزه_عملیاتروانی
عملیات روانی از حوزه #بهداشت متولد میشود. وارد #بافت_فرهنگی شده و گسل های اجتماعی ایجاد کرده و به سرعت رشد می کند. با ورود به حوزه #اقتصاد و فلج اقتصادی جامعه به اوج بلوغ می رسد و در انتها نیز در حوزه #سیاست با تحمیل خواسته هایش فرو می نشیند.
ویروس کرونا از لحظه تولد تا شیوع و توزیع و تخریب در ایران، مشکوک بوده و بلحاظ زمان و مکان ورود و رشدش نیز علامت سوال های فراوانی را ایجاد نموده است.
اینکه مقصر شناسایی دیرهنگام و نحوه مدیریت دولت در بحران ایجاد شده از طریق وزارت ارتباطات برای جلوگیری از ضریب خوردن ماجرا، چگونه بوده یک بحث مستوفایی میطلبد.
تلگرام و اینستاگرام و...توانسته اند روح و روان مردم را مجروح کنند و آستانه تحملشان را درگیر نمایند.در این میان،وزارت ارتباطات بدون هیچ طرحی باعث تشدید بحران و شیوع اخبارجعلی و مانور خبرگزاری های معاند و نفوذی شده است.
اینکه چقدر از این قضیه ویروس، مهندسی شده و هوشمند بوده نیز جای سوالات فراوانی است که چرا از شب انتخابات و آن هم از شهرقم شروع شد و میزان مشارکت مردمی را در انتخاباتی که اهالی مذاکره، شکست خود را پیش بینی کرده بودند تحت تاثیر جدی قرار داد که بحث مهمی است و باید پیگیری و پردازش شود.
اینکه رییس دولت از روز شنبه هفته آینده خبر مسرت بخش و مشکوک جمع شدن بساط ویروس را مطرح می کند نیز به فرضیه هوشمندی ویروس صحه میگذارد.
مهمتر از همه اهداف و پیامدهایی است که قرار است ثمره این مهمان ناخوانده باشد و کاسبان کرونا چه کسانی یا جریان هایی خواهند بود و کدام خط خبری در یک هفته آتی پیگیری خواهد شد نیز بحث بسیار حساسی است.
اینکه محمودصادقی نماینده کنونی مجلس که برای انتخابات اخیر نیز ردصلاحیت شد، توییت ضدامنیتی و مشکوک درباره آزادی زندانیان سیاسی و امنیتی میزند نیز می تواند فایل قابل بررسی در مرداب کرونا تلقی شود.
در پس ماجرا ممکن است بهره برداری سیاسی در حوزه دیپلماتیک و مذاکره رقم بخورد و قمار نهایی سربهداشت و جان مردم رقم بخورد.
مردم و مسیولین نظام و گفتمان مقاومت بدلیل مقابله با آخرین تلاش های دولت لیبرال، تنبیه شوند و مقابل هم قرار بگیرند و دوگانه #بهداشت_مقاومت شکل گرفته و تاب آوری و آستانه تحمل مردم هدفگیری شود.
چقدر اعتراف مهمی است برای رصد اخبار امنیتی که لوی-ابکاسیس، کاندیدای وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی در گفتگو با رادیو #ارتش_اسرائیل گفت: "بیایید ساده لوح نباشیم، می دانیم که #ویروس_کرونا به دلیل #جنگ_بیولوژیکی ساخته شده است. این یک ویروس آزمایشگاهی بود که به بیرون درز کرد".
خط سیر اتفاقات پیش آمده، افق روشنی برای بانیان ماجرا نشان نمی دهد و شاید خط پایان گفتمانی است که با ادعای صلح سیاسی روی کار آمد ولی با جنگ بهداشتی امنیتی به بن بست و قرنطینه سیاسی ختم شد.
علیرضامحمدلو
@andisheengelabi
آیه ۵۱ سوره توبه که برای در امان ماندن از بلایا و امراض توسط بزرگان خواندنش توصیه می شود و مایه سکینه و آرامش انسان مومن خواهد بود...
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ ﴿۵۱﴾
بگو جز آنچه خدا براى ما مقرر داشته هرگز به ما نمى رسد او سرپرست ماست و مؤمنان بايد تنها بر خدا توكل كنند (۵۱)
@andisheengelabi
#سبک_زندگی در شرایط کرونایی
🔴کرونا از نگاه روانشناسی
✍🏻 دکتر #حسنزارعی_محمودآبادی
🔹در روزهای اخیر بحث داغ کرونا و پیگیری لحظه به لحظه اخبار مرتبط با آن در شبکه های اجتماعی و گروهها سبب نگرانی و استرس در بین مردم شده است. کمتر کسی وجود دارد که نسبت به این بیماری حداقل استرس و نگرانی را تجربه نکرده باشد!
🔹البته کرونا به ما یاد داد که تعطیلات طولانی مدت هم نمیتو اند ما را خوشحال کند و روان ما را در آرامش قرار دهد! کرونا به مایاد داد مهمتر از خانه های لوکس،ماشین های خارجی و...این سلامتی است که اهمیت دارد.
🔹ما انسانها موجوداتی اجتماعی و گاها تلقین پذیر هستیم. با دیدن جملاتی از قبیل "ماسک نداریم" یا " الکل تمام شد" از نظر روانی به هم میریزیم و احساس میکنیم که خود و خانواده مان در معرض خطر قرار داریم. درسته که این بیماری واقعیت دارد و مسری است؛ ولی افزایش نگرانی و استرس در انسان سبب کاهش سیستم ایمنی بدن و درنتیجه بیماری می شود.بی خوابی،شستن وسواس گونه دست خود و فرزندان،گوش به زنگی در مورد سرایت بیماری از شهری به شهر دیگر و در نهایت انتظار بیماری در اطرافیان و خود از نتایج همین نگرانی های نابجایی است که گاها برخی شبکه ها یا گروهها به آن دامن می زنند.. اکنون که "ماندن در منزل" به ما پیشنهاد شده است چگونه می توانیم این لحظات را به خوبی و بدون استرس سپری کنیم. در ادامه چند نکته در این خصوص پیشنهاد می شود:
1⃣این ایام بهترین زمانی است که می توانیم در کنار اعضای خانواده به جبران لحظاتی بپردازیم که نبودیم...با تماشای فیلم با اعضای خانواده، انجام بازی با کودکانمان،خواندن کتاب برای کودکان و گفتن قصه و همچنین مطالعه برای خودمان.
2⃣ سعی کنیم از فضای مجازی فاصله بگیریم...... و این ماندن در منزل را راهی برای ابرازصمیمیت بیشتر به یکدیگر و لذت از دور همی خانوادگی قرار دهیم.. نه اینکه در فضای مجازی وقت گذرانی کنیم..
3⃣ در منزل مرتب به فرزندانمان به طور "وسواس گونه" خطر این بیماری را گوشزد نکنیم؛ که این کار سبب افزایش استرس و گاهی رفتارهای وسواس گونه در شستن و در نتیجه باعث کاهش سیستم ایمنی کودک می شود.
4⃣ بهتر است برای فرزندانمان توضیح دهیم که به دلیل این بیماری واگیردار، "فعلا" نیاز به شستن بیشتر دست هست و بعد از اینکه بیماری از بین رفت، دیگر این قدر شستن تاکید نمی شود..البته با زبان کودکانه...
5⃣ نگران کارهای عقب افتاده خود یا خانواده نباشیم. چرا که سلامتی مهمتر است و جبران آن کار میسر...
6⃣ مسافرت در این ایام نه تنها سبب کاهش استرس نمی شود بلکه میتواند استرس پنهان را آشکار کند.
7⃣ با تو کل به خدا و رعایت بهداشت فردی این بیماری را شکست خواهیم داد
💢در جدال بین روزهای سخت و مردمان سخت، این مردمان سخت هستند که می مانند نه روزهای سخت!
@andisheengelabi
استاد سلطانی.m4a
7.01M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم
#زندگی_در_شرایط_بحران
@andisheengelabi
4_5956194868668663433.m4a
5.98M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمتدوم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
@andisheengelabi
AUDIO-2020-02-26-08-44-36.m4a
6.37M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمت سوم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
@andisheengelabi
با نگرانی های این روزها چه کنیم -۴.m4a
19.99M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمت چهارم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گزیدهای از فیلم Contagion(سرایت،واگیر)، محصول ۲۰۱۱ آمریکا🇺🇸
✍️زیرنویس از حمزه دکستر
برخی از نکات قابل توجه در این فیلم:
🔺در آخر فیلم، خفاش به عنوان مبدا ویروس موجود در این فیلم معرفی میشود.(همانطور که میدانید، گفته میشود که مبدا ویروس کرونا، خفاش است)
🔺در دو صحنه از این فیلم، احتمال اینکه این ویروس، یک جنگ افزار بیولوژیکی(طراحی شده) باشد مطرح میشود.
🔺در یکی از صحنهها، دانشمندان آمریکایی در حال ویدئو کنفرانس با تعدادی از مسئولین هستند، به گونهای که انگار امید تمام دنیا به این متخصصان آمریکایی است و یکی از این مخاطبان که ظاهری شبیه به مسئولان چینی دارد، با حالت استیصال و درماندگی، از این متخصصان آمریکایی دربارهی درمان این بیماری میپرسد.
🔺در این فیلم،واکسن این بیماری را در نهایت، متخصصان آمریکایی میسازند.
📎پ.ن: آیا آمریکا برای رقیب سیاسی و اقتصادی خود، توطئه کرده است؟!
@andisheengelabi
✍️تام سِکِر، محقق و نویسندهی بریتانیایی:
🔺اخیراً از طریق طرح دسترسی آزاد به اطلاعات، چهار هزار صفحه سند از پنتاگون و سی آی اِی به دست آوردهایم.
🔺این اسناد برای اولین بار نشان میدهند که دولت آمریکا در (تولید) ۸۰۰ فیلم و بیش از هزار برنامهی تلویزیونی نقش داشته است!
🔺اسناد به دست آمده، کنترل گستردهی دولت آمریکا بر هالیوود را افشا میکند که شامل توانایی ایجاد تغییر در فیلمنامهها و حتی جلوگیری از ساخت فیلمهایی که نسبت به پنتاگون(وزارت دفاع آمریکا) نقد زیادی داشته باشد، میباشد!
🔺این مسئله، سؤالات جدیدی به وجود میآورد؛ نه تنها دربارهی روش سانسور در صنعت سرگرمی مدرن، بلکه دربارهی نقش کمتر شناخته شدهی هالیوود، به عنوان یک ماشین تبلیغاتی، برای دستگاه امنیت ملی آمریکا!
🔹منبع:
http://bit.ly/2tYK5v1
@andisheengelabi
💢نفوذی ها چه شکلی هستند؟
💢در نوامبر ۱۹۸۰ فیلم "تمساح" به کارگردانی "لوییس تیگو" روی سوژه ای دست گذاشت، که مصداق واقعی پروژه «نفوذ» در جوامعی مثل جامعه ایران است. پدر یک دختربچه در یک تعطیلات و سفر به مرداب های فلوریدا از دست فروشان بومی یک بچه مارمولک دوست داشتنی برای دخترش می خرد. پس از بازگشت به شیکاگو، پدرش مارمولک را در چاه دستشویی می اندازد؛ ۱۲ سال بعد این بچه مارمولک به یک تمساح بالغ فوق خطرناک تبدیل شده است و قتل های زنجیره ای بسیاری در شهر اتفاق می افتد که تا سالها کسی نمی داند کار کیست. در پایان فیلم معلوم می شود آن هیولای پنهان پشت قتل های زنجیره ای در زیر پوست شهر، همان بچه مارمولک بی آزار و دوست داشتنی اول فیلم بوده است.
🔹 #نفوذ در جمهوری اسلامی به همین فضاحت فرصت رشد پیدا کرده و جامعه به مثابه مصداق همان صورت مسئله قورباغه پخته شده است که اصلا متوجه این هیولا نیست؛ چون آرام آرام پخته شده و خطر را حس نکرده است.
👈نفوذ دست روی احساسی ترین بدیهیات می گذارد.
👈با برانگیختن احساسات اجتماعی، به اعزام یک فروند هواپیمای نجات دهنده ۷۰ دانشجوی گرفتار #کرونا در ووهان #چین می اندیشد، و درگیر کردن یک کشور به یک بحران تمام عیار را در زمانی به تماشا می نشیند که در اوج گرفتاری اجتماعی حتی یک نفر هم نمانده که برگردد به عقب نگاهی بیندازد و از خود بپرسد کدام نفوذی شهرهای پاک ما را آلوده به #کروناویروس کرد.
🔸 نفوذ با نام #پلنگ_ایرانی به میدان می آید؛ احساسات نژادی را قلقلک می دهد؛ حس حیوان دوستی را بهانه می کند؛ رسانه ملی را با «بمب یوز ایرانی» اشغال می کند؛ گوشه لباس تیم ملی فوتبال را نشانه می گیرد و در یک فرصت طلایی... کیش و مات.
🔹در فرصت طلایی به دست آمده، در حاشیه امن ایده آل به دست آمده در زیر سایه قانونی ترین مجوزهای محیط زیستی، پیاده نظامان #جاسوس خود را در کمال آرامش در اقصی نقاط کشور پیاده و مستقر می کند.
🔸 اگرچه در سال 1358 #لانه_جاسوسی_آمریکا را تسخیر کردیم، ولی این کروکودیل، لانه اش را در دو دهه بعد در وسط بیابان ها و مناطق زیست محیطی ما دوباره احیا کرد. یک لانه جاسوسی به وسعت وزارت خانه ها و سازمان های دولتی و حکومتی گسترانیده شد.
🔸به موازات پروژه های خرابکارانه زیست محیطی که به قیمت نابودی #جنگل_های_هیرکانی، منابع بکر طبیعی کشور، توریسم شکار و نابودی ده ها گونه جانوری نایاب ایرانی تحت اسم "شکار" تمام شد، جاسوس فعالان محیط زیست، سربازان پیاده ی شناسایی محرمانه ترین موقعیت ها و پروژه های نظامی نظام شدند.
🔹 #اردشیر_راپورترهای_نوین، پشت لباس #فعالان_محیط_زیست، گرای حیاتی ترین اسرار نظامی و موقعیت های ژئوپولتیک #هسته ای و #نظامی کشور را به سرویس های جاسوسی مبدا داده اند و حالا برای چند سال حبس ناقص جاسوسانی که حیات و زیست ایران را تخریب کرده اند، ناله می کنند!
🔸 نفوذ، کت و شلواری دیپلماتیک با خط اتوی جهانی دارد. نفوذ، می داند کجای احساس ملی را آسان تر می توان قلقلک داد. نفوذ بدون پشتوانه فضای رسانه ای یک صفر مطلق است.
🔹نفوذ یک خط آتش پشتیبان نیز دارد. هر وقت نفوذ زیر سوال برود، خطوط پشتیبان به میدان می آیند و بدخواهان نفوذ را می کوبند و به سیخ و صلابه می کشند. با یک حرکت پشتیبان رسانه ای جای نفوذی و منتقد را فورا عوض می کنند یا چهره منتقد را در حد یک احمق به بیلبورد های رسانه ای شان علم می کنند (نمونه اش برچسب #دلواپس روی منتقدان #برجام) یا تا ذبح همه جانبه منتقد همه امکانات را وارد صحنه می کنند.
🔸نفوذ یک فعال فضای مجازی است که هرگز صفحات و اکانت های مجازی اش بسته یا مسدود نمی شوند. نفوذ به ریش دانشجوی ساده ای می خندد که اکانت اینستاگرامش فقط به جرم تعویض آواتار به عکس #سردار_سلیمانی حذف شده است.
🔹نفوذ در #توییتر گرا می دهد، کدگذاری می کند، و اسرار نظام را در بیشرمانه ترین #تکنیک_های_جاسوسی در دو خط #رمزگذاری شده توییتر به مبدا ارسال می کند!
متن کامل یادداشت محمد عبد اللهی در خبرگزاری فارس
🌐 http://fna.ir/dfi4z6
@andisheengelabi
🔴انصافا یه نگاهی به خبرهای زیر از بیبیسی فارسی بندازید و القایی که به مخاطب میکنه رو ببینید، ٩٠درصد خبرهای بیبیسی همینطوریه
١_ استرالیا محدودیتهای سفر علیه ایران وضع کرد
توضیح: میخواد بگه فقط ایران بده. استرالیا سفرهای چین و دیگر کشورهای کرونایی رو کاری نداره، فقط ایرانیا نباید بیان. کرونای ایرانیا خار داره و این شکلیه👿 کرونای دیگر کشورها این شکلیه😘
٢_لیس زدن و بوسیدن ضریح توسط یک ایرانی
توضیح: این الان خبره؟ چه اهمیتی داره؟ همه ایرانیا اینطورین؟ ما خودمون منتقدیم بهش. میخواد بگه ایرانیا بخصوص مذهبیا اینطورین. درحالیکه این فردی که این کارو کرده، سابقهداره و از فرقهای هست که از طرف دوستان لندن نشین هدایت میشه. تازه خود ایرانم بازداشتش کرده
٣_احتمال ابتلای نازنین زاغری به کرونا در زندان اوین
توضیح: القای خفقان سیاسی در ایران و اینکه کرونا رو خود ایران به زندانهای خودش منتقل کرده تا زندانیای سیاسی بمیرن. نشون میده بیبیسی بقیه مردم ایران براش ارزشی نداره، نگران جاسوسای خودشون هستن که تو زندانن
۴_کلیپی از یک مریض که در خیابان انقلاب افتاده
توضیح: میخواد بگه همه ایران مردم اینطوری تو خیابون افتادن. بزرگترین خبرگزاری دنیا، یک فیلم مبهم شده خبر اولش
۵_ داعش از گسترش ویروس کرونا در ایران استقبال کرد
توضیح: داعشم داره به شما میخنده. این همه داعش داعش میکردید که از بین بردیدش الان نشسته میلیون میلیون تلفات کرونارو میبینه و خوشحالی میکنه
۶_درگیری لفظی بیماران و پرسنل درمان، بیمارستان رازی
توضیح: میخواد بگه تو کل بیمارستانها وضع همینه، مثل حیوون با بیمار برخورد میکنن. درحالیکه همه میدونن این روزها پرستاران و پزشکان واقعا دارن ایثار میکنن و جونشون رو گذاشتن کف دستشون و به مردم خدمت میکنن و البته شدیدا تحت فشار روانی هستن، و خیلی از بیماران از صمیم قلب ازشون تشکر کردن. نمیان بگن سازمان جهانی بهداشت گفته ایران بعد از چین بهترین عملکرد رو داشته و بیشترین تعداد مبتلا رو درمان کرده.
٧_کرونا از ایران به بلاروس و نیوزلند رسید
توضیح: میخواد بگه ایران داره همه جارو آلوده میکنه. نمیاد آمار ایتالیارو بده که ١۴ کشورو آلوده کرده که بیشترین آمار رو تو آلوده کردن کشورهای مختلف داره
٨_ممکن است بین ١٠ تا ١۵ هزار نفر در ایران کرونا داشته باشند
توضیح: القاي ترس و اضطراب. دقت کنید داره میگه ممکن است، یعنی یقین نداره. یکی نیست بهش بگه، تو خبرهاییت که میگی حتما اینطوری شده، توش کلی دروغ و بزرگنماییه، این که داری میگی ممکنه
٩_ افغانستان : نگران انتقال ویروس توسط مهاجران از ایران هستیم
توضیح: میخواد بگه خاک برسرتون ای ایرانیا، افغانستان هم دیگه نگرانه و راهتون نمیده به کشورش، افغانستانی که اولین صادرکننده موادمخدر به دنیا هستش و کرونا اگه بره اونجا معتاد میشه برمیگرده
١٠_ملکه رنجبر بازیگر سینمای ایران درگذشت
توضیح: وسط خبرهای کرونایی درگذشت یک بازیگر قدیمی که چندین ساله خبری ازش نیست رو مطرح میکنه که خیلیا فکر کنن از کرونا مرده👈 القای نگرانی
١١_هرچندساعت یکبار اعلام آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران
توضیح: القای ترس و اضطراب. در بین این خبرها خبری از بهبودیافتگان نیست
١٢_دولت افغانستان ٢۵ میلیون دلار برای مقابله اختصاص داد
توضیح: این خبر جوری القا میکنه که مخاطب فکر میکنه ایران برای مقابله با کرونا بودجهای اختصاص نداده. درحالیکه شاید بودجه ایران چندبرابر این عدد باشه
١٣_پرستاری که در لاهیجان با کرونا میجنگید، درگذشت
توضیح: تو ایران همه دارن میمیرن و هیشکی به فکر مردم نیست
١۴_افزایش نرخ دلار در ایران
توضیح: القای نگرانی اقتصادی، این خبر برای چند روز قبله، دیروز که دلار اومد پایین چیزی نگفت که خدای نکرده استرس از بین نره
١۵_اعزام هواپیمای خالی برای بازگرداندن ایرانیان
👈القاء ذلت
البته از حق نگذریم، بین این همه خبر بد از ایران دوتا خبر هم از دیگر کشورها داده، ببینید:
١۶_کلیپی از عروسی فیلیپینی ها و بوسه عروس و داماد از روی ماسک
توضیح: کرونای فیلیپینی ها و دیگر کشورها خیلی رمانتیک و عاشقانهس، کرونای ایرانی ها خر است.
١٧_ سرانجام یک نفر در بریتانیا بر اثر کرونا درگذشت
توضیح: یه خبر هم درباره کرونای انگلیس، اونم با این جمله، سرانجام...یعنی اینجا انقدر مدیریت خوبه کسی نمیمیره، سرانجام درعین ناباوری یک نفر مرد، خیلی مهم نیست بریم سراغ مردههای ایران.
دوستان چه بسا بیشتر این خبرها دروغ نباشه، ولی اینکه فقط خبرهای بد با جهتدهی خاص، خیلی باعث سیاهنمایی و لجنپراکنی میشه. هیچ خبر خوبی از ایران و پیشرفتهایی که درباره همین کرونا اتفاق افتاده رو نمیبنید. کسی که منبع خبریش رو بیبیسی گذاشته، طبیعیه که همه چیز رو سیاه ببینه و کاملا ناامید باشه
حسین دارابی
#جنگ_شناختی_ادراکی
@andisheengelabi
🔴 جنگ روانی جهانی
به دروغ سازی آمریکا و متحدینش و دروغ پردازی انگلیس و متفقینش علیه ایران دقت کردهاید؟
«یک مورد جدید ابتلا به کرونا که به ایران سفر داشته»!
حال این مسافران ایران که همگی مبتلا شده و دیگران را نیز مبتلا کردهاند، چه کسانی هستند؟
اینجا دیگر نامونشانی از آن افراد موهوم موجود نیست!
@andisheengelabi
⭕️ آیا دین کونتز چهل سال پیش بیماری کروناویروس را #پیشبینی_کرده است؟
✍️ عبدالله شهبازی، مورخ و پژوهشگر تاریخ سیاسی معاصر
🔹در چند روز اخیر مطالب فراوانی درباره رُمان «چشمان تاریکی» نوشته دین کونتز، داستاننویس آمریکایی، پخش میشود دال بر اینکه گویا وی چهل سال پیش شیوع بیماری کروناویروس را با نام «ووهان ۴۰۰» پیشبینی کرده است.
🔹#کتاب_دین_کونتز رُمان تخیلی است. ژانر #ویروس_آخرالزمان The Armageddon virus، که سبب مرگومیر بسیاری از مردم جهان میشود، سوژه جذابی است و از دهههای پیشین داستان و فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی فراوانی با این موضوع ساخته شده است.
🔹آنچه سبب شده در روزهای اخیر کتاب دین کونتز شهرت یابد به دو دلیل است: اول، اعلام سال ۲۰۲۰ بعنوان زمان شیوع بیماری؛ دوم، انتخاب نام «ووهان ۴۰۰» برای ویروس خود و شیوع آن از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین.
🔹انتخاب سال ۲۰۲۰ بعنوان زمان شیوع «ویروس آخرالزمان» نیز بدیع نیست. پیش از دین کونتز کسانی بودند که سالهای مختلفی را بعنوان زمان آخرالزمان اعلام میکردند از جمله خانم جین دیکسون، پیشگو و منجم خودخوانده آمریکایی (متوفی ۱۹۹۷)، که سال ۲۰۲۰ را زمان آخرالزمان میدانست.
🔹درباره نام «ویروس ووهان ۴۰۰» نیز پیشگویی در کار نیست. کتاب دین کونتز ابتدا در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. آن زمان شروع دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان و اوج دوران «جنگ سرد» دو بلوک آمریکا و شوروی بود و در آمریکا انتساب «شر» به جهان کمونیسم جاذبه داستانی و سینمایی فراوان داشت. دین کونتز در کتابش، که با نام مستعار «لی نیکولز» منتشر کرد، این ویروس آخرالزمان را به اتحاد شوروی منتسب کرد، نام آن را «گورکی ۴۰۰» گذاشت و خاستگاهش را شهر گورکی (نیژنی نووگورود کنونی) معرفی کرد که در آن زمان از مراکز مهم تحقیقاتی و آزمایشگاهی شوروی سابق بود.
🔹چاپ دوم کتاب در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و این بار دین کونتز از نام واقعی خود استفاده کرد. در این زمان اوج فروپاشی اتحاد شوروی بود که کمی بعد (۲۶ دسامبر ۱۹۹۱/ ۵ دی ۱۳۷۰) به انحلال رسمی این دولت انجامید. در این زمان «هراس از شوروی» جاذبه داستانی نداشت. بنابراین، دین کونتز در این چاپ نام ویروس را به «ووهان ۴۰۰» تغییر داد و منشاء آن را شهر ووهان چین خواند که از دهه ۱۹۶۰ از مراکز مهم علمی و آزمایشگاهی چین بود زیرا هنوز چین سیاست جدید همپیوندی با غرب را آغاز نکرده و از منظر ژانر تخیلی آخرالزمانی نامش بعنوان قدرت کمونیستی هراسناک بود./ کانال عبدالله شهبازی
⭕️ احمد قدیری، دانشجوی دکتری حقوق بین الملل دانشگاه علامه در توییتی با بازنشر یادداشت عبدالله شهبازی نوشت:
🔹کارکرد #مهندسی_معکوس آن است که آنچه را میخواهند عمل کنند، در پیشبینی میآورند یا آنچه بیان شده را جامه عمل میپوشانند تا واقعی و حتمی جلوه کند.
🔹حال آمریکا بنا دارد #جنگ_ویروسی راه بیاندازد؛ چه بهتر که زمانومکان (۲۰۲۰ ووهان) منطبق بر رمان کونتز باشد تا اتهام نیز متوجه چین شود.
#بیوتروریسم
#جنگ_بیولوژیک
@andisheengelabi
🔴 مهندسی معکوس
کارکرد #مهندسی_معکوس آن است که آنچه را میخواهند عمل کنند، در پیشبینی میآورند یا آنچه بیان شده را جامه عمل میپوشانند تا واقعی و حتمی جلوه کند.
حال آمریکا بنا دارد جنگ ویروسی راه بیاندازد؛ چه بهتر که زمانومکان (۲۰۲۰ ووهان) منطبق بر رمان کونتز باشد تا اتهام نیز متوجه چین شود.
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای هفتم #صحیفه_سجادیه برای دفع غم و اندوه و بلا
@andisheengelabi
بحران ناخوانده و مهندسی شده کرونا، فرصتی ساخت تا با تکنیک های عملیات روانی دشمن بطور کاملا عملیاتی و کارگاهی آشنا شویم...
شاید درسی باشد برای بحران های احتمالی آینده که از یک سوراخ چندبار گزیده نشویم..
این کارگاه مکتوب، در چهار بخش خدمت مخاطبین محترم تقدیم می شود..✅
👇👇👇
#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۱
🔅🔅🔅
✅ درست زمانی که کشور درگیر مدیریت بحران شیوع کروناست، رسانههای اپوزیسیون با استفاده از تکنیکهای عملیات روانی، یک جنگ تمام عیار را علیه مردم ایران شروع کردهاند.
📝 گروه رسانه؛ «قبل از اینکه شما بتوانید کسی را وادار کنید که آنچه شما میگویید را انجام دهد، باید او را وادار کنید آنچه شما میگویید را باور کند»؛ این جمله مشهور، هدف اصلی جنگ روانی را بیان میکند. جنگی که بهخصوص در زمان بحرانها به شدیدترین حالت خود میرسد و رسانههای مختلف تلاش میکنند با تکنیکهای متعدد عملیات روانی، مردم جامعه بحرانزده را با هدفهای خود همراه کنند. در روزهای اخیر که شیوع کرونا فضای کشور را درگیر کرده، رسانههای اپوزیسیون و اکانتهای همسو با آنان در شبکههای اجتماعی تمام توان خود را برای ایجاد یک جنگ روانی گسترده به کار گرفته است. سرخطهای اصلی توسط این رسانهها چیست؟ کدام تکنیکهای عملیات روانی، بیشتر کاربرد دارد و چه روشهای برای مقابله با این جنگ تمام عیار وجود دارد؟ اینها موضوعاتی است که در این گزارش مورد بررسی قرار میدهیم.
✅ القای پنهانکاری مسئولین
مهمترین سرخطی که توسط جریان رسانهای مخالف جمهوری اسلامی با تمام توان در پیش گرفته شده، القای پنهانکاری گسترده مسئولین در خصوص آمار مبتلایان و فوتشدگان است. در این سرخط از چند تکنیک عملیات روانی استفاده شده است که در ادامه مورد بررسی قرار میگیرد.
▪ اولین مورد «قرینهسازی» است که در این تکنیک سعی میشود برای اینکه مخاطبان یک موضوع را بپذیرند آن را با یک موضوع دیگر که بهصورت قطعی اتفاق افتاده است، قرینه کنند. اینجا نیز در بسیاری از محتواهای رسانهای با یادآوری حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی اینطور به مخاطب القا میکند که مانند تأخیر سهروزهای که در خصوص اعلام علت سقوط اتفاق افتاد، مسئولین در حال پنهانکاری در خصوص زمان ورود کرونا به کشور و آمار مبتلایان و فوتشدگان هستند. چون ذهن مخاطب با موضوع اول کاملا آشناست، این قرینهسازی خیلی سریع اتفاق میافتد. بهعنوان مثال این توییت یکی از خبرنگاران بیبیسی است: «حکومتی که تمام انرژی خود را صرف لاپوشانی تعداد کشتهشدکان آبان 98 یا ساقطشدن هواپیمای اوکراینی کرده بود، اخیراً نیز کوشید ابعاد فاجعه کرونا را انکار کند. با این تفاوت که برخلاف گلولههای ناجا و موشک سپاه، ویروس کرونا فقط نصیب مردم عادی نشد؛ سراغ حکومتیها هم رفت».
▪ حتی زمانی که یکی از مقامات ترکیه آمار مبتلایان ایران را اعلام کرد، با اینکه این آمار قبلا توسط وزارت بهداشت کشور رسانهای شده بود، اینطور القا شد که اینجا نیز شبیه به اعلام ماجرای علت سقوط هواپیمای اوکراینی است که ابتدا مقامات سایر کشورها آن را اعلام کردند. مجری ایران اینترنشنال در توییترش همین سرخط را در پیش گرفت و نوشت: «خبر تعداد افراد مشکوک به ابتلا به کرونا (۷۵۸ نفر) را وزیر بهداشت ترکیه به ما میدهد، خبر شلیک سپاه به هواپیمای مسافربری را نخستوزیر کانادا.»
▪ در چنین شرایطی حتی اگر برای حفاظت از امنیت روانی جامعه و سلامتی مردم، شایعه پراکنان دستگیر شوند، آن را تلاش حکومت برای پنهانکاری بیشتر معرفی میکنند. یعنی «وارونهسازی» که یکی از تکنیکهای جدی عملیات روانی است و در آن تلاش میشود با وارونهجلوه دادن واقعیتها نزد مخاطبان، هدف اقدامات مثبت را کاملا منفی نشان دهند و آنها را علیه اقدامکنندگان بشورانند. این توییت یکی از اکانتهای سازمانی برانداز در توییتر است: « در هفتههای گذشته افرادی به بهانه ایجاد شایعه ورود کرونا به ایران در کردستان، بندرانزلی و بندرعباس بازداشت شدند.در روزهای آینده بازداشتها بیشتر هم میشود و اطلاعرسانی و کرونا میشود کار دشمن و بدخواهان نظام.چراکه این طایفه جز بازداشت و پنهان کاری کار دیگری از دستش بر نمیآید.». خبرنگار رادیو فردا هم با کلیگویی در خصوص درخواست برای محاکمه نماینده قم، همین سرخط را ادامه داد: « امیرآبادی که گفت تلفات کرونا در قم ۵۰ نفر بوده، اصولگرای تندروست. رحمتالله حافظی، عضو سابق شورا که گفت تلفات قم رسیده به ۵۳نفر، اصولگرای ظاهرا میانهرو است. فعلا برخی خواستار محاکمه امیرآبادی شدهاند. خودیها تا زمانی اعتبار یا مصونیت دارند که سانسور کنند.»
@andisheengelabi
#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۲
🔅🔅🔅
✅ هدف قرار دادن اعتقادات مذهبی و حوزههای علمیه
اینکه اولین نقطه شیوع کرونا، قم بوده دلیل مهمی است برای اینکه بیشتر هجمهها بهسمت اعتقادات دینی و حوزههای علمیه باشد. این توییت یکی از خبرنگاران رسانههای اپوزیسیون فارسیزبان است: «به همان اندازه که شلیک موشک به هواپیما، قدرت و ماهیت سپاه را نشان داد، شیوع کرونا هم دانش و ماهیت فقها را عیان کرد؛ سریال دوقلوها.» . در یک موج عملیات روانی دیگر، این افراد بر روی یک خبر بهصورت گسترده مانور دادند: «رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: حضور ۷۰۰ طلبه چینی در حوزه علمیه قم، زمینه انتشار ویروس کرونا را فراهم کرد.» خبری که مشخص شد کاملا جعلی است و تکذیب شد. این تکنیک « فریب خبری» است که برای برانگیختن احساسات مردم بر علیه آنها انتخاب شده است.
▪ اینجا تکنیک قرینهسازی به کار گرفته میشود. این توییت یکی از اکانتهای برانداز در همین دسته قرار میگیرد: «هواپیما را با موشک اشتباه میگیرند، کرونا را با آنفلوآنزا ، ولی راه سعادت بشر و مسیر تکامل انسان رو مطمئنند که درست تشخیص دادهاند.»
▪ برای زیر سوال بردن اعتقادات مذهبی، یکی از پرکاربردترین تکنیکها مغالطه بوده است. بهعنوان نمونه این یکی از توییتهایی است که با این سمتو سو نوشته شده است: «چطور ممکن است ضریحی که همیشه واسطهی تبرک و شفابخشی بوده، حالا شده باشد عامل انتقال بیماری و ویروس مرگ؟! »
▪ یکی از تحلیلگران رسانهای در توییتر به سرخطی که در ادامه، توسط این رسانهایها در پیش گرفته شده اشاره کرد و نوشت: امروز صبح رعنا رحیمپور خبرنگار بیبیسی فارسی در مهمترین بخش رادیویی انگلیس به شکلی باورنکردنی علیه ایران کمپین کرد. ژورنالیست بیطرف بماند؛ رحیمپور مثل یک فعال سیاسی برانداز بود و ادعا کرد بنیادگرایی شیعی دلیل شیوع کروناست و گفت تنها راه مقابله، دخالت بینالمللی. تصویری که رعنا رحیم پور از ایران داد، کشوری یکسر فرورفته در خرافات بود که باید توسط تحریم و فشار خارجی مجبور به پذیرش قوانین علمی شود. رحیم پور نگفت ایران در ۴دهه گذشته بیشترین فارغ التحصیل دانشگاهی رشتههای علوم و بهترین سیستم درمانی منطقه را دارد و از پیشتازان تحقیقات پزشکی است.
✅ القای سوءمدیریت مسئولین و تصمیمگیران
سر خط دیگر، «القای سوءمدیریت شدید» چه در سطح کلان مسئولین تصمیمگیرنده و چه در بخشهای بیمارستانی و عملیاتی است. سوءمدیریتی که نه تنها مردم کشور خودمان را بهخطر انداخته بلکه حتی باعث ورود کرونا از ایران به سایرکشورها هم شده است. اینها بخشی از توییتها با این سمتوسو است: «امارات از تشخیص دو مورد جدید از ویروس کرونا خبر داد که یک ایرانی و همسرش هستند. جمهوری اسلامی با بیکفایتیاش در حال انتشار کرونا به جهان است. کانادا، لبنان و حالا امارات». یکی از خبرنگاران بیبیسی هم تلاش کرد اقدامات طبیعی کشورهای همسایه در بستن مرزهای خود با ایران را به ناکارآمدی کشور ارتباط دهد و نوشت: « بعد از اینکه ویروس کرونا را به کانادا، لبنان، افغانستان و امارات صادر کردیم، ترکیه، پاکستان و ترکمنستان هم مرزهای خود با ایران را بستند، افغانستان و عراق هم احتمالا ببندند؛ جزیره ثبات.»
▪ مهمترین تکنیکی که در این سرخط مورد استفاده قرار گرفته، «تسرّی دادن» یعنی تعمیم نارکارآمدی در یک بخش را به کل سیستم است. طبیعی است که در بخشهایی از مراکز تصمیمگیرنده یا قسمتهای عملیاتی مخصوصا در ساختار بهداشتی و درمانی نقصهایی جدی وجود داشته باشد؛ در این تکنیک عملیات روانی بر روی این نقصها بهصورت گسترده مانور داده میشود تا به مردم القا کند کل سیستم اجرایی و مدیریتی کشور دچار ناکارآمدی جدی است. نتیجه آنکه اولاً اعتماد عمومی نسبت به مسئولین از بین میرود و مردم به توصیهها و تصمیمات مهمی که برای مهار این بحران از سمت مسئولین اعلام میشود، توجه نمیکنند و سلامتی جامعه بهصورت جدی به خطر میافتد. دوماً یک اضطراب و بلاتکلیفی گسترده بهجود میآید که فضا را برای انتشار شایعات گسترده و همینطور ناآرامی و اغتشاش بسیار مستعد میکند.
▪ یکی از مواردی که بهصورت جدی توسط این رسانههای مخالف جمهوری اسلامی دنبال میشود، تلاش برای تعطیلی همه مراکز از سمت خودِ مردم با القای همین موضوع است که مسئولان در اداره بحران ناکارآمد هستند و خود مردم باید دست به کار شوند.
@andisheengelabi
#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۳
🔅🔅🔅
▪ یکی از افراد فعالی که با نهادهای آمریکایی مرتبط با پروژههای براندازی جمهوری اسلامی مرتبط است در یک توییت نوشت: «وظیفه رسانههای فارسیزبان خارج از کشور است از هر فرصتی استفاده کننده و از مردم بخواهند در خانه بمانند. البته که نخواهند کرد و رسانه خود ماییم. از همین توئیتر و اینستاگرام و تگرام و تلفن و ایمیل استفاده کنیم و از همه بخواهیم در خانه بمانند والا کرونا همه را آلوده خواهد کرد.»
✅ انسانیتزدایی با هدف توجیه خشونت
ربط دادن موضوع پنهانکاری به منافع حکومت، سرخط دیگری است که در پیش گرفته شده است؛ آنها این پنهانکاری را به راهپیمایی و انتخابات ربط میدهند و بر مبنای آن تلاش میکنند تکنیک «انسانیتزدایی از حکومت» را با القای این موضوع که برای جمهوری اسلامی جان و سلامتی شهروندان اهمیتی ندارد، در پیش بگیرند. هدف از چنین تکنیک عملیات روانی علاوه بر ایجاد بیاعتماد، شکل دادن این باور در مردم است که در مقابل این حکومت هر عمل خشونتآمیزی توجیه دارد.
▪ این یک نمونه از توییتها با این سمت و سو است: « ما در کشوری زندگی میکنیم که تا صبح دیروز، منابع حکومتی هیچ موردی از کرونا را در ایران گزارش نمیکردند اما عصر دیروز، دومین کشور جهان از جهت تلفات این بیماری شدیم. همه چیزمان فدای بقای این حکومت است. کرونا مخفی ماند چون حکومت راهپیمایی میخواهد. چون انتخابات پرشور میخواهد.» یا کاربر دیگری با بهکار گرفتن همین تکنیک نوشت: « وقتی صداقت ودرستی به مسلخ برده میشود؛ تا 4 شنبه موردی از کرونا در ایران نبود،در عرض دو روز ایران دومین کشور شیوع وتلفات کرونا شد! باید به آیین شما هم کافر بود! سیستمی که بقای خودش را بافدا کردن مردم بادروغ و ریاکاری بداند لایق لعن هم نیست! مطمئن باشید ابلیس برایتان ایستاده کف میزند»
این کلیگوییها و بازی با کلمات در حالی است که هیچگاه استدلال محکمی برای تأیید این ادعاها وجود ندارد و همیشه به شایعات و دروغها توسل میشوند.
⚫️تکنیکی که تحتعنوان «کلیبافی فریبنده» از آن یاد میشود
▪«تکرار» تکنیک دیگری است که مورد استفاده قرار گرفته است؛ هنگامی که مخاطب پیامی را از منابع مختلف دریافت کند، کمتر به خودش اجازه نمیدهد که در درستی و حقانیت پیام تردیدی به خود راه دهد.
بیشتر سرخطهای بالا به کرات توسط رسانههای اپوزیسیون و اکانتهای فعال آنها در شبکههای اجتماعی تکرار میشود و همین، آن را برای عموم باورپذیرتر میکند.
✅تکنیک عملیات روانی «شایعه» را بیشتر بشناسیم
در هر موقعیت بحرانی از جمله موضوع شیوع کرونا، رواج «شایعه» سادهترین و موثرترین تکنیکی است که برای جلو بردنِ سرخطهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. حجم زیادی از شایعات مختلف در طی این یک هفته، مخصوصا از طریق شبکههای اجتماعی، به جامعه تزریق شده است. در توییتر بسیاری از این شایعات بالوپر داده میشوند و تبدیل به موج میشود؛ این یکی از این نمونههاست: «در خبرها سرچ کنید. تاریخِ اولین تکذیب مسئولین جمهوری اسلامی دربارهی کرونا، همان تاریخیست که ویروس فعالیتش را در ایران شروع کرد.» یا شایعات مختلفی که در خصوص تعطیلی مدارس، دانشگاهها و مراکز دولتی و خصوصی در فضای مجازی میچرخد.
@andisheengelabi
#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۴
🔅🔅🔅
◾️محققان اجتماعی میگویند بیشترین حجم از شایعه زمانی بهوجود میآید که موقعیتهای ناآشنا و نامتعارف اتفاق بیفتد و اغتشاشات هیجانی و احساسی مثل اضطراب و بلاتکلیفی به وجود بیاد که بر چگونگی واکنش مخاطبان تأثیر بگذارد.
🔅درگیرشدن ناگهانی کشور در شیوع کرونا با اعلام فوت دو نفر و تأخیر رسانههای رسمی در اطلاعرسانی سریع و گسترده باعث شد جامعه به یکباره دچار اضطراب و بلاتکلیفی شود و بهصورت طبیعی شایعات مختلفی شکل بگیرد.
🔲حالا موقعیتی را در نظر بگیرید که رسانههای رسمی و غیررسمی مخالف جمهوری اسلامی از خلأ ایجاد شده سوءاستفاده کنند و حجم بسیار زیادی از شایعه را مخصوصا در شبکههای اجتماعی منتشر نمایند.
🔳نمونهای که با هدف برانگیختن احساسات در حجم گسترده منتشر شده، این توییت است: «دکتر رضا کوچکینیا در لاهیجان به دلیل ابتلا به کرونا جانش را از دست داده.. اینکه بعد از چین، ایران بیشترین آمار مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را داره فقط و فقط به علت پنهانکاری و دروغگویی جمهوری اسلامی است».
🔳در حالیکه خبر فوت این پزشک بهعلت کرونا شایعهای بود که کاربران گیلانی به آن واکنش نشان دادند و دروغ بودن آن را تذکر دادند.
✅راهکار عملیاتی برای مقابله با شایعه چیست؟
رضا جنیدی در کتاب «تکنیکهای عملیات روانی و راههای مقابله با آن» بر اساس نتایجی که از تحقیقات مختلف به دست آمده مینویسد:
مهمترین راهکار، توجه به ریشههای اضطراب و بلاتکلیفیهای مخاطبان و تلاش برای رفع دلایل آن است.
✅البته او تأکید میکند که اول باید اضطرابهای شدید یا هر ناراحتی هیجانی دیگری که مردم دارند، برطرف شود و بعد بلاتکلیفیها یعنی تردیدهای فکری و ذهنی رفع و رجوع شود.
✅چون احساسات تاثیر اصلی را بر روی مخاطب دارند و ممکن است حتی اگر از نظر ذهنی و فکری قانع شوند، با هم در برابر شایعه آسیبپذیر باشند.
✅او روشهای دیگری را نیز برای مقابله با شایعه پیشنهاد میدهد که مهمترین آن «تعامل گسترده مقامات رسمی با رسانهها برای رفع ابهام» است.
✅البته این تعامل فقط از طریق دادن اطلاعات مورد نیاز جامعه اتفاق نمیافتد؛ دو تن از محققان آمریکایی که اولین تحقیقات را بر روی شایعه انجام داده بودند، یک روش را ابداع کردند؛ ایجاد کلینیکهای شایعه.
✅به این صورت که از مطبوعات پرتیراژ و رایج خواستند تا به بررسی و تحلیل شایعهها بپردازند، آن رسانهها نیز از خوانندگان خود درخواست میکردند تا شایعات شنیده شده را برای آنها ارسال کنند.
✅فرض اساسی این دو محقق در مورد کلینیکهای شایعه این بود که تحلیل، بررسی و افشای محتوای دروغین شایعات، مردم را در برابر آنها مصون میکند.
♻️«افزایش ایمان و اعتقاد مردم به اظهارات مقامات رسمی»،
♻️«افزایش قدرت تحلیل و استدلال جامعه خودی»،
♻️«افشای ماهیت شایعهپراکنان»
♻️و در نهایت «تشکیل کمیته مقابله با شایعات» روشهای دیگری است که این محقق برای مقابله با شایعه پیشنهاد میدهد.
✅در روانشناسی شایعه آمده که ضریب شایعه، میزان اهمیت موضوع ضربدر میزانی ابهاماتی است که درباره آن موضوع وجود دارد. بر اساس این قانون، رابطه اهمیت و ابهام، رابطه «جمع» نیست؛ یعنی اگر موضوع مهم نباشد یا ابهامی درباره آن وجود نداشته باشد، شایعه شکل نخواهد گرفت.
✅بدیهی است که اهمیت شیوع کرونا برای عموم مردم و مسئولین بسیار زیاد است؛ پس باید برای کنترل شایعات تا آنجایی که امکان دارد، ابهامات موجود را با اطلاعرسانی سریع و دقیق کم کرد.
انتهای پیام
@andisheengelabi