تلنگری در باب رژیم مصرف رسانهای/فقدان تکنولوژی، فرصتی برای فکرکردن
🔹کریستوفر نولان #کارگردان_سرشناس_سینما در مصاحبه ای می گوید که او ایمیل و تلفن همراه ندارد.
➖ چند سوال که احتمالا با یک یا دو جمله میتوانی جوابشان را بدهی: برای شروع، درست است که تو آدرس ایمیل یا تلفن همراه نداری؟
➕ درست است.
➖ چطور؟ کسی که چنین کارهای شگفتانگیز #تکنولوژیکی میسازد، یعنی میشود که ابتداییترین چیزها را نداشته باشد؟
➕ خب، هیچوقت از #ایمیل استفاده نکردم چون دیدم به هیچکدام از کارهایی که انجام میدهم کمکی نمیکند. واقعا نمیتوانستم بگذارم اذیتم کند. همینطور در مورد تلفن همراه؛ شنیدید که میگویند در نیویورکسیتی هرجا که باشید در شعاع نیممتری شما یک موش پیدا میشود؟ اما در شعاع نیممتری من هرگز یک #تلفن_همراه پیدا نمیشود.
منظورم این است که خب، من با ١٠ نفر دیگر سر کاری هستم و همهشان تلفن همراه دارند، پس وقتی کسی با من کار دارد، دسترسی به من خیلی راحت است. وقتی این شغل را شروع کردم، آدمهای زیادی نبودند که تلفن همراه داشتند، من هم نداشتم.
تا بهحال نگران این نبودم که یکی از آنها بخرم و خوشبختانه پیوسته کار کردم، پس همیشه یکی دور و برم بوده که اگر کسی با من کار داشت، گوشی را بدهد دستم. واقعیتش، مایل نیستم موبایل داشته باشم چون نبودش به من فرصت میدهد #تا_فکر_کنم. وقتی یک گوشی هوشمند داشته باشید و ١٠ دقیقه وقت گیرتان بیاید زود میروید سروقتش و بنا میکنید به نگاه کردن و…
🆔@andisheengelabi
🔎یک جریان سازی رسانه ای و #پنج_دلیل بر محور یک موضوع آشنا
◀️ انتشار عکسی که در آن حدود ۱۵نفر از دانشجویان دختر با لباس فارغ التحصیلی در مقابل سردر دانشگاه تهران حجاب از سر خود برداشته یا بهاصطلاح #کشف_حجاب کرده بودند، واکنشهای بسیاری را در شبکههای اجتماعی بهدنبال داشته است.
🔸البته از #جریانسازی رسانه هایی مثل بیبیسی، من و تو و ایران اینترنشنال جهت داغ و برخط نگهداشتن این قضیه تا به امروز نمی توان چشمپوشید.
🔸از طرفی دیگر در یک حرکت تقابلی، عده دیگری از بانوان و دانشجویان #ارزشی و چادری اقدام به گرفتن عکس در مقابل دانشگاه تهران کردند که این تصویر نیز دست به دست شد و رسانه های بیگانهی مذکور نیز آن را پوشش دادند.
🔹پوشش رسانهای این مساله توسط شبکه های معاند، نکاتی را به ذهن تداعی میکند:
1⃣تولید گسل اجتماعی با #دوقطبی_سازی باحجاب و بیحجاب
2⃣ #عادی_سازی رفتارهاری خلاف شرع و قانون با عنوان ساده "عکس یادگاری"
3⃣استفاده از #برچسب "حجاب اجباری" جهت ایجاد مقاومت ذهنی در برابر مفاهیم و گزاره های دینی
4⃣ بکار بردن عنوانی مثل"صفکشی" برای دختران محجبه جهت القای گروه فشار بودن آنها و #تداعی_تنفر در ذهنیت افکارعمومی
5⃣حاشیه سازی و تولید #کانال_انحرافی برای دولت و حواسپرتی از موضوعات اصلی با تحریک مدیران جامعه
#سوادرسانه
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
#تلنگر
♦️#سواد_رسانهای امری چند بعدی و دست کم متضمن #چهار_سنخ از توانمندی است:
1⃣ توانمندی شناختی(درک ابعاد معرفتی محصولات رسانهای توسط عقل)
2⃣ توانمندی عاطفی(درک ابعاد هیجانی این محصولات توسط قلب)
3⃣توانمندی زیباشناختی(درک ابعاد هنری محصولات رسانهای توسط حواس)
4⃣ توانمندی اخلاقی(درک ابعاد ارزشی این محصولات توسط عقل عملی).
🆔@andisheengelabi
#ده_تکنیک_پرکاربرد_پروپاگاندا
از برچسب زدن و تکرار تا پارهحقیقت گویی و دروغ بزرگ
🆔@andisheengelabi
هفت فاز عملیات روانی جریان معاند در تجمعات اصفهان که ناکام ماند!
🔻خیلی کثیری از کشاورزان و مردم شریف اصفهان، چند روز متوالی در اطراف پل خواجو و زاینده رود تجمع کردند و مطالبات به حقی را توام با متانت و تمرکز بر شعارهای مشخص پیرامون خشکی زاینده رود و حقآبه زمین هایشان ترتیب دادند.
🔸از آنجایی که تجمعات مردمی به هردلیلی همیشه عامل تحریک جریان های معاند نظام جهت ایجاد اختلال و اغتشاش بوده، رسانه هایی همچون "من و تو" و "ایران اینترنشنال" نیز بیکار نماندند و #روایت_سازی_وارونه جهت مهندسی و جهت دهی مطالبات را استارت زدند.
🔸هرچند که #مثلث بصیرت و باهوشی #مردم و پوشش به موقع و بدون سانسور #صداسیما و رسانه های جریان اصلی و همچنین حضور و پاسخگو بودن بالاترین #مقامات دولتی از اولین لحظه های تجمع باعث شد که توطئه های بیگانه #خنثی شود ولی تکنیک هایی که در رسانه های معاند به کار گرفته شد، محل توجه و تامل بود.
1⃣ تعمیق هیجان با پخش حداکثری فضای احساسی و شعاری تجمع و ترغیب برای حضور بیشتر و تحریک افراد حاضر در تجمع برای ورود به فازهای جدی تری از اعتراضات مثل مثل شعار "اگر که آب باز نشه، اصفهان قیامت میشه"
2⃣ تولید تنفر از مسئولین و ایجاد گسل عاطفی میان مردم و حاکمیت و بنوعی توزیع ناامیدی از حل مساله در سطح حکمرانی با شعارهای "وزیر بی لیاقت استعفا" یا شعار "۳۰ ساله رودخونه رو آبشو به ما ندادن"
3⃣تخریب مرجعیت رسانه جهت جلوگیری از بازنمایی واقعی و بدون حاشیه از تجمع بدلیل ایجاد زمینه برای روایت سازی های وارونه با برجسته کردن شعارهایی چون "ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما" که البته مثل خیلی از شعارهای اپوزسیونی کم رمق بود و ابتر ماند.
4⃣ فرافکنی مسیر شعارها و تصویرسازی مخدوش از گروه های مرجع ازجمله روحانیت با القای اینکه فارغ از صحنه و بی تفاوت از مشکلات مردم هستند با این تیتر و گزارش که "روحانیون فقط خمس و زکات ما را خوردند" و در واقع با این سبک تهیه گزارش، در صدد تولید کانال های جدید برای تحریف اعتراضات بودند.
5⃣القای بحران و اختناق در فاز بعدی و امنیتی جلوه دادن فضای تجمعات با عبارات و تیترهای مسمومی چون "بسته شدن مسیرهای منتهی به پل خواجو" و "اعزام نیروهای سرکوب به محل تجمع اصفهان" و از همه مهمتر "اختلال اینترنت در اصفهان همزمان با اعتراض گسترده مردم و کشاورزان"
6⃣تعمیم شعارها با هجمه به کلان روایت های نظام و به چالش کشیدن کلیت اتمسفر سیاسی و القای ناکارآمدی نظام با تهیه گزارش و تیتری تحت این عنوان که "مطالبه ما فقط نباید آب باشه" و " واکنش منفی مردم هنگام دعا کردن برای سلامتی(آیت الله) خامنه ای"
7⃣ آلترناتیوسازی در فاز همراهی و حمایت و پشتیبانی و القای این نکته که صدای شما اگرچه در داخل سرکوب شود ولی در خارج از کشور شنیده می شود و گزینه رهایی هم روشن است. پیامی که از ربع پهلوی با تیتر "همبستگی مردم و کشاورزان اصفهان، الگوی اعتراضات است" در همین محور قابل بازخوانی است و البته اپیدمیک سازی اعتراضات را هم در ضمن خود داراست.
⏪همانگونه که گفته شد، طرح تکرار آبان ۹۸ که ماه ها توسط سرویس های اطلاعاتی بیگانه روی آن سرمایه گذاری شده بود، با مثلث مردم بصیر، رسانه باهوش و مسئول پاسخگو و درصحنه خنثی شد. این مدل از مدیریت صحنه نشان داد که هرسه محور بایستی همدیگر را پوشش داده و فقدان یکی از اضلاع، باعث تولید بحران خواهد شد و همگامی اضلاع مثلث، آزادی و مطالبه توام با انسجام و امنیت را به دنبال خواهد داشت.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
✍️ نقد و بررسی یک فیلم جنجالی؛
تصویری شبه سکولار از ایمان و روحانیت در سریال روز بلوا
🔺داستان مینی سریال #روز_بلوا، درباره یک روحانی به نام عماد یا همان حاج آقای بدیعی است که استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی معروف نیز به شمار می رود.
🛎 ذهنیت پردازنده یا پردازندگان مینی سریال روز بلوا، از دو زاویه #دراماتیک و #سمبلیک قابل ارزیابی و تحلیل است. از حیث درام ماجرا با طلبه ای مواجه هستیم که به دلیل چهره موجه خود، اعتماد مردم را جلب کرده و حال با یک چالش جدی در باب آبرو و اعتبارش مواجه شده است.
🔴 لغزش ها و استرس ها و تردیدهای عماد را در پلان ها و سکانس های مختلف تجربه می کنیم و یک روحانی زمینی و چه بسا رئالیستیک را در صحنه می بینیم.
🛎 #سبک_زندگی_لاکچری که روحانی داستان دست و پا کرده و خانه چندمیلیاردی و ماشین چندصد میلیونی و گوشی بیست میلیونی جزو دارایی های این روحانی به تصویر کشیده می شود، هرچند به تبع پدرخانم سرمایه دارش باشد، ذوق و ارتکاز مخاطب را نسبت به روحانیت تغییر می دهد.
🔴 اوج روایت سبملیک ماجرا هم، بازی با نام برادر عماد در فیلم است. دیالوگ های متعددی در باب فرار #ایمان و تنهایی ایمان و ضرورت بازگشت ایمان رد و بدل می شود که حاکی از محوری بودن این مساله در ذهنیت پردازندگان داستان است. اینکه ایمان آلوده بوده یا شریک جرم بوده یا چون در ساختار بوده دچار آلودگی شده و یا اینکه چون ایمان غایب است، بحران و نابسامانی را شاهد هستیم...
🖊علیرضا محمدلو #سردبیر #صدای_حوزه
متن کامل یادداشت:
v-o-h.ir/?p=32832
🆔 @sedayehowzeh
10.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ پساحقیقت
👤کارگردان: اندرو راسی
✔ سال تولید: ۲۰۲۰
📱ما در عصری زیست میکنیم که اخبار گوناگون نه تنها از مراجع رسمی، بلکه از هر منبعی قابلیت این را دارند که با ساز و کار خاص شبکههای اجتماعی به اطلاع میلیونها نفر برسند.
🎬 این مستند افرادی را به نمایش میگذارد که هر کدام به نحوی به این محیط مسموم دامن میزنند و فرایند کشیده شدن اخبار جعلی از فضای مجازی به فضای حقیقی را به تصویر میکشد.
#سواد_رسانه_ای
#پسا_حقیقت
#فیک_نیوز
🆔@andisheengelabi
#مهندسیتیتر جهت ذهنیت سازی به سبک بیبیسی
🖼 ۹ فریم از استانداردهای دوگانه BBC فارسی
🔹 از ماجرای آرمان عبدالعالی تا کرونا و قهرمانی پرسپولیس
🆔@andisheengelabi