💬 اسرائیل ریشه کن خواهد شد
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️ چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
💬 اسرائیل ریشه کن خواهد شد ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️ چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه
⭕هنر نزد ایرانیان است و بس؟!!
✍️وحید عزیزی
🔹 رئیس جمهور محترم کشورمان در جریان دیدار از سازمان برنامه و بودجه کشور از لزوم اعدام خود به دلیل مطلع شدن از گم شدنِ روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور گفت. برخی رسانهها نیز بعد از انتشار ویدئوی این صحبت، آن را با تعبیراتی مثل افشاگری و اعلام برای اولین بار و… پوشش دادند.
🔸در این جلسه بیان شده با وجودی که هم تولیدکننده و هم عرضهکننده حاملهای انرژی، دولت است و در عصر رصد و کنترل قرار داریم اما میزان قابل توجهی از این حاملها در مسیر انتقال از دست میرود لذا اگر به خاطر چنین ضعف بارزی، اگر رئیس جمهور را دار هم بزنند بجاست. در انتهای ذکر این دغدغه هم ایشان به طنز گفته اند که «هنر نزد ایرانیان است و بس». این نگرانی حقیقی آقای رئیس جمهور برای جلوگیری از حیف و میل منابع کشور جای تقدیر دارد اما در کنار تقدیر باید برخی نکات را اشاره نمود.
🔹چرا که قطعاً هنر نزد ایرانیان است اما صرف بیان مشکلات توسط مسئولان امر، برای مردم بس نیست و اعلام آمادگی برای اعدام و مجازات آنان، اگرچه از روی تواضع و صداقت گفته شده باشد نیز سود چندانی برای مردم نخواهد داشت. موضوع پرت شدن ۲ تا ۴ درصدی نفت، گاز و فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، حداقل از ۴ سال قبل توسط برخی دلسوزان کشور طرح بحث شده بود و با پیگیری جدی آنان، بهتبع آن دستور شهید رئیسی و همراهی نمایندگان محترم مجلس، در قالب جز ۲ بند پ ماده ۴۴ قانون برنامه هفتم توسعه، مصوب گردید که حداکثر تا پایان سال دوم برنامه (۱۴۰۴) دستگاههای سنجش الکترونیک هوشمند جرمی در کلیه خطوط لوله نصب شود و سامانه هوشمند مدیریت انرژی را برای امکان رصد لحظهای مسیر برداشت تا مصرف این محصولات، راه اندازی شود.
🔸 نکته مهم این مصوبه جایی است که اعتبار لازم برای این کار باید توسط دولت در لوایح بودجه سنواتی و از محل منابع داخلی شرکتهای تابعه و حساب سرمایهگذاری نفت و گاز تعیین شود که متأسفانه از سوی سازمان برنامه و وزارت نفت، کوچکترین اشارهای به آن در لایحه بودجه ارسالی توسط دولت به مجلس، نشده است.
🔹لذا اقدام اصلی توسط مسئولان امر، برای پایان این ماجرا، اصلاح لایحه (قانون) توسط دولت و توجه به این اولویت است. شایان ذکر است نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز باید توجه داشته باشند که طبق همان حکم برنامه، وزارت نفت موظف است ماهانه گزارش عملکرد اجرای این موضوع را به کمیسیون انرژی و کمیسیون اصل ۹۰ ارائه کند و قانونگذار برای مستنکفین از اجرا هم مجازات تعزیری در نظر گرفته است.
✅ @asreiranian_ir
💬 گریه می کنیم
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️ پنج شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
⭕حجاب، ضرورت جامعه
✍️رضا قسیمی
▫️بخشی از یادداشت:
🔸حال ایـن پرسش پیش می آید که بـرای مقابله بـا این نابسامانی، چه باید کرد. برای ارائۀ پاسخ به ایـن پرسش، ضرورت دارد به ایـن نکتـه توجه شود که امروزه گوشه گوشۀ جامعۀ ایـران دربـرگرفتۀ آرایه های مدرنیته است و ایـن پدیده، از مجرای حاکمیت وابستۀ قاجار و پهلوی یا ازطریق وسایل ارتباط جمعی چون صداوسیمای خودی یا ماهواره های بیگانه، این جامعه را از جهان بینی اصیل خود دور کرده و به تبع، پدیده هایی چون بی حجابی نیز به عنوان آرایه های معنوی مدرنیته به این جامعه سرازیر گشته اند.
🔹بنابراین، در راستـای تقابل با این نابسامانی، تنها اقدامی که می توان انجام داد، اجرای قانون حجاب و عفاف است که البته اکنون دولت چهاردهم، در جایگاه مجری این قانون، خود را با پرسشهای بسیار در مسیر اجرا مواجه و ناآماده میبیند.
🔸باری، بد نیست که دولت مدعی وفاق، خود را از زیر بار دینی که به دولت مدعی جامعۀ مدنی دارد، خارجکند و به مفاهیم بنیادین هویت ملی چون حجاب توجهی شایسته بدارد، و بپذیرد که حجاب معیاری بنیادین از معیارهای تمدن اسلامی ایران است و درصورت تقابل این تمدن با مدرنیته، که پدیده¬ای محتوم هم به شمارمی آید
▫️مشاهده یادداشت به صورت کامل در سایت عصر ایرانیان
https://asre-iranian.ir/Newspaper/item/186873
✅ @asreiranian_ir
📷عکس نوشت یادداشت؛ حساسیت های غیر حساس
✍️دکتر محمدرضا طاهری
✅ @asreiranian_ir
📷عکس نوشت یادداشت؛ سطح استدلال جماعت برجام همین است
✍️رضا صالحی
✅ @asreiranian_ir
💬 ناترازی دیگر در برنامه و ادعا
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
💬 ناترازی دیگر در برنامه و ادعا ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه ک
⭕ تیتر یک: ناترازی دیگر در برنامه و ادعا
▫️ برنامه ناکارآمد حرف های پر بسامد
🔸رهبری معظم انقلاب در چند دهه اخیر بیشترین تاکید را برای اصلاح روندهای آموزش عالی داشته اند تا از ظرفیت دانشجویان و اساتید بیشترین استفاده برای پیشرفت کشور بعمل آید و مانع آ سیب هایی چون مهاجرت نخبگان و بیکاری دانش آموختگان شود که لازمه آن تکمیل و تصحیح برخی رویه ها و سیاست های نادرست و ناکار آمددر وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
🔹 متاسفانه برنامه ای که وزیر مربوط به مجلس ارائه کرد از منفعل ترین برنامه ها بود که همان زمان با نقد جدی برخی نمایندگان و دانشگاهیان مواجه شد، نداشتن برنامه برای علوم، تحقیقات و فناوری کشور همراه چند اقدام زرد کارنامه چند ماهه وزیر محترم است.
🔸 اکنون جناب صراف به صرافت افتاده اند که باید در این امر چاره کرد.
ایشان عنوان داشته اند که: «در همه دنیا پایان سیاستها سالانه صورت میگیرد حکمرانی پویا و باز قبل از آن که واقعیت به او سیلی بزند به سیاست نادرست پایان می دهد.
خوب است موسسات پژوهشی ما بر اساس موضوع خود مامور شوند و با اجرا پژوهی به سیاستهای متخذ در مسائل مختلف از محیط زیست گرفته تا انرژی تا حجاب و غیره نمره دهند یک حد نصاب تعیین کنند اگر کمتر شد از آن حد نصاب پایینتر بود سیاستگذاران و سیاستمداران در سیاستهای خود تجدید نظر کنند.
بدانیم که ناکامی یک سیاست فی نفسه عار نیست. اصرار بر سیاست ناکام عار است مشابه همان چیزی که در آموزههای اسلامی ماست که اصرار بر گناه صغیره مانع عدالت است، اصرار بر سیاست ناکارآمد و ناکام در واقع عار هست. پژوهشهای اصیل و غیر سفارشی علوم انسانی اکنون پایان بسیاری از سیاستها را به ما اعلام می کند باید شنوا باشیم و صدای رسای علم آزاد را بشنویم حکمرانی علمی یعنی شنیدن صدای علم و عمل به مقتضای آن تحقیقات شاهد محور به تعبیر جنابعالی اویدنس ویس به ما پایان سیاست فیلترینگ و ناکارآمدی مقابله سخت افزاری با بدحجابی را اعلام کردهاند.»
🔹با مقدمه ای که هرکس کمی فلسفه علم بداند سستی آن را می فهمد و موخره بی ارتباطی که هرکس بازار زرد رسانه امروز را بشناسد ،صفحه زرد دیگری را به کارنامه ایشان می افزاید.عرصه علم،عرصه حقیقت و صداقت است،آن را پاس بداریم.
✅ @asreiranian_ir
💬 خنجر یمنی
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
💬 خنجر یمنی ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در asr
⭕آقای جهانگیری یادتان هست ۶ سال قبل!
✍️مسعود براتی
🔹مثل همینروزها در ۶ سال قبل بود. دی ماه ۱۳۹۷، مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی لایحه پیوستن ایران به معاهده پالرمو بود، کمی بعد هم لایحه پیوستن به معاهده مقابله با تامین مالی تروریسم هم اضافه شد.
🔸این معاهدهها از سوی گروه ویژه اقدام مالی به ایران دیکته شده بود و دولت اول روحانی پذیرفته بود که آنها را تصویب و اجرا کند. اما به دلایل مشکلات و خطرات متعدد آن در نهایت به مجمع تشخیص ارسال شد تا اگر مصلحت تشخیص دهد، عضویت را تصویب کند. در این مسیر دولت روحانی از هیچ فشاری فروگذار نکرد تا بتواند مجمع را به این تصمیم برساند که باید هرچه سریعتر این لایحه تصویب شود.
🔹از جمله در دی ماه ۱۳۹۷ نامهای از سوی دولتمردان به امضای معاون اول به رهبر انقلاب نوشته شد که رهبر انقلاب این نامه را به اعضای مجمع ارجاع دادند و از ایشان خواستند که نسبت به آن دقت و «امعان نظر» داشته باشند . (مصاحبه مرحوم دکتر داوودی در این باره، ۱۰ اسفند ۱۳۹۷، خبرگزاری دانشجو کد خبر ۷۴۹۴۷۱)
🔸یکی از ادعاهای مضحک در این نامه این بود که اگر معاهدهها تصویب نشود، دولت در پرداخت حقوق کارمندان هم عاجز خواهد بود. حالا که شش سال از این موضوع میگذرد و بدون عضویت در معاهدههای مذکور، کارها به پیش رفته است، شاهد هستیم همان فرد ادعا میکند که رشد ۸ درصد نشدنی است.
🔸طبیعی است کسی که اعتقاد داشته حقوق کارمندان را هم نمیتوان پرداخت کرد، به طریق اولی نسبت به رشد ۸ درصد باور و اعتقادی نداشته باشد. اما همه دیدند که با تغییر دولت و فعال شدن ظرفیتها در دولت شهید رئیسی و بدون تغییر در وضعیت تحریمها و FATF، رشد بیش از ۵ درصد حاصل شد و اگر همان مسیر به همراه اقدامات جدید و تکمیلی دنبال شود، حتما رشد ۸ درصدی هم امکان پذیر است.
🔹 ولی اگر باور حاکم بر دولت همان باور نداشتن حقوق کارمندان باشد، نباید انتظار رشد ۸ درصدی داشت.
✅ @asreiranian_ir
⭕دوگانه های جعلی
✍️دکتر محمدرضا طاهری
🔹دوگانه هایی وجود دارند که مانع فهم درست مسائل و لذا وصول به راه حل مناسب می شوند. برای مثال این دو گزاره را در نظر بگیرید که اخیرا بیان شده اند:
1. اول باید دین مردم را مدیریت کنیم بعد دنیای مردم.
2. نمیتوانیم بگوییم، چون مقاومت میکنیم پس شرایط تحریمی ادامه پیدا کند.
🔸این گزاره ها مبتنی بر دوگانه های جعلی هستند: دوگانه دین و دنیا، دوگانه مقاومت و مذاکره. گزاره اول تصور می کند که اگر به فرض در جهت کاهش فقر یا تورم اقدامی صورت بگیرد، ربطی به دین مردم ندارد و صرفا به مدیریت دنیای مردم مربوط می شود.
🔹این گزاره در واقع به نوعی سکولاریسم ملتزم شده است. سیاست در اسلام عین دیانت است و کاهش فقر و به طور کلی آبادانی دنیا در مسیر آباد ساختن دین مردم هست و هیچگونه دوگانگی میان آنها وجود ندارد. اینکه در حدیث آمده الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله بر همین معنا دلالت دارد. عدالت ورزی حاکمان گام نخست هدایت جامعه است.
🔸عدالت و هدایت دو مقوله جدای از هم نیستند که اول به یکی پرداخته شود بعد به دیگری. عدالت مقدمه هدایت است، یعنی عدالت ورزی ابتدای مسیر هدایت است. به زبان ساده، مسیر هدایت الهی و وصول به مقام عبودیت، همانند نردبانی است که پله نخست آن عدالت است و بدون گام نهادن بر روی آن راهی به سوی هدایت جامعه وجود ندارد. به فرموده رهبر انقلاب، همه چیز بعد از عدالت است. (بیانات، 23/8/82) و «اگر عدالت نباشد، هیچ چیز در جامعه نیست. (بیانات، 7/4/77)
🔹بر این اساس، اینکه گفته شود اول دین مردم مدیریت شود بعد دنیای مردم، همانقدر نادرست است که گفته شود ابتدا دنیای مردم را درست کنیم بعد به سراغ دین مردم برویم. هر دو گزاره مبتنی بر سکولاریسم است و التزام به این سکولاریسم است که موجب شده است تا علوم انسانی اسلامی در ایران از رشد و بسط لازم برخودار نشود. فرمان الهی لیقوم الناس بالقسط شامل همه مردم از جمله علمای دینی است و یکی از دلایلی که ما هنوز فاقد یک نظریه عدالت یا الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی هستیم همبن دوگانگی جعلی دین و دنیاست.
🔸گزاره دوم نیز مبتنی بر دوگانه جعلی مقاومت و مذاکره است. بر این اساس تصور می شود که مفهومی به نام مقاومت وجود دارد که منطق خاص خودش را دارد و در مقابل مفهوم مذاکره یا دیپلماسی قرار دارد که مشتمل بر منطق جداگانه ای است. این دوگانه جعلی معمولاً برای تضعیف ایده مقاومت بکار گرفته می شود. در این چارچوب، مقاومت صرفا امری مربوط به بقا است نه پیروزی و نسبتی نیز با مذاکره برای رفع تحریم ها ندارد.
🔹 اما اگر این دوگانه جعلی را کنار بگذاریم، روشن می شود که اساسا مفهوم مقاومت مندرج در مفهوم مذاکره است و اگر مقاومت از مذاکره حذف شود، تمایز میان مذاکره و تسلیم از میان برداشته خواهد شد. مذاکره متضمن نوعی مقاومت در مقابل زیاده خواهی طرف مقابل است، و اگر این مقاومت نباشد، آنچه انجام می شود مذاکره نیست، تسلیم است. بدینسان مقاومت اولین گام برای پیروزی یک ملت است و اگر موفقیتی در یک مذاکره حاصل شود نتیجه فرایند مقاومت است.
🔸 مذاکره در راستای دفاع از حقوق یک ملت انجام می شود و دفاع نیز بدون مقاومت امکان پذیر نیست. دوگانه جعلی مذاکره و مقاومت این تصور باطل را ایجاد می کند که فرضاً اگر مذاکرات یک مذاکره کننده به توافق منتهی نشود، حاکی از ناتوانی مذاکره کننده است. و یا اگر مذاکره کننده ای بتواند به توافقی دست یابد، فارغ از محتوای آن توافق، وی مذاکره کننده توانمندی است. حال آنکه اگر مقاومت لازم حین مذاکره توسط مذاکره کنندگان، و پیش از مذاکره توسط دولتمردان و مردم صورت نگیرد، آنچه واقع می شود چیزی جز تسلیم و شکست نیست.
✅ @asreiranian_ir
🌐بازخوانی | سخنان دکتر سعید جلیلی با استناد به بخش های از خطبه فدکیه
✅ @asreiranian_ir
💬 ملت ایران مزدوران آمریکا را لگد مال خواهند کرد
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir