10.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞️ویدئو نوشت تیتر یک؛ نقاب افتاد
✅ @asreiranian_ir
💬 بازی نخ نما: سناریوی بن بست
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️شنبه ۸ دی ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
💬 بازی نخ نما: سناریوی بن بست ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کام
⭕مذاکره یا معامله
✍️محمدرضا طاهری
🔹وزیر محترم امور خارجه هفته گذشته اعلام کرد که ما آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم. وزیر خارجه بودن هم گاهی اوقات حقیقتاً دشوار است؛ چگونه می توان چهره سران کشورهای اروپایی و بویژه ترامپ را در ذهن مجسم کرد و از مذاکره شرافتمندانه و احترام و منافع متقابل سخن گفت، آن هم با جدیت تمام! از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، تصویر و ایماژی از وی در داخل کشور به عنوان رئیس جمهوری اهل معامله ساخته، پرداخته و بازنمایی شده است که با وی می توان مشکلات ایران و آمریکا را حل و فصل کرد. بیایید فرض کنیم که این تصویر درست است.
🔸 اما آیا سکانداران سیاست خارجی فرق میان میان مذاکره و معامله را نمی دانند؟ حال آنکه فاصله میان این دو کلمه خیلی زیاد است. آقای عراقچی قطعا بهتر اطلاع دارند که حتی میان اروپائی ها و خود آمریکائی ها هم کسی باور ندارد که ترامپ اهل مذاکره باشد، آنهم از نوع شرافتمندانه اش.
🔹پس بهتر است جناب وزیر خارجه تعارفات دیپلماتیک را مانند ترامپ کنار بگذارد و صریحا بگوید که آماده معامله هستیم، و بهتر است واژه شرافتمندانه را هم حذف کند، چرا که این واژه جایی در قاموس دولت های اروپایی و آمریکا ندارد و شاهد آن، حمایت مالی و تسلیحاتی از نسل کشی نماینده و نیروی نیابتی شان در خاورمیانه است که به گفته آقای پزشکیان، چکیده جنایات و فجایع تمام تاریخ بشریت را در فلسطین مرتکب شده است.
🔸چنین صراحت و شفافیتی نخستین گام در واقع گرایی مورد نظر مدافعان معامله است.
گام دوم آن است که بیان شود قرار است معامله بر سر چه چیزی انجام شود؟ پس از انجام مو به موی برجامی که ترامپ پاره کرد، آیا تعهد دیگری باقی مانده است که ایران انجام نداده باشد؟ داشته هایی که قرار است ایران به معامله بگذارد چیست؟
🔹واقع گرایی یک جنبه دیگر نیز دارد که فراموش شده است. احتمالاً همه به خاطر دارند زمانی که طرح نور جایگزین گشت ارشاد شد، اکثر قریب به اتفاق نخبگان فکری و سیاسی به درستی بیان داشتند که چرا از شکست گشت ارشاد و خساراتی که به بار آورد درس عبرت نمی گیرید و دوباره همان مسیر را ادامه می دهید.
🔸اما با کمال شگفتی همان اکثریت قریب به اتفاق، پس از تجربه شکست برجام، یکصدا بر تکرار آن مسیر اشتباه اصرار دارند و به دنبال یک معامله دیگر هستند. چنین تضاد فکری قابل فهم نیست. استدلال بیان شده نیز مشابه استدلال طرفداران طرح نور است: چاره دیگری نداریم.
🔹این بی چاره بودن ناشی از نداشتن گفتمان صحیحی است که بر اساس آن راهبردها، سیاست ها و برنامه های سیاست خارجی تنظیم شود. گویا از سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، فقط مصلحت، آن هم در نازل ترین شکلش مورد توجه قرار می گیرد.
🔸حقیقت آن است که آنچه مذاکره شرافتمندانه خوانده می شود، نه مذاکره است و نه شرافتمندانه. حتی معامله هم نیست؛ قمار است، قماری که از همین حالا می توان باخت بزرگ آن را پیش بینی کرد.
✅ @asreiranian_ir
⭕سیاست ورزی سخیف
✍️رضا صالحی
▫️بخش اول
🔸در این ایام می بینم گروهی با سخیف ترین واژگان دست به تخریب دیگران می زنند، با هر بار قعطی برق یا هر هزارتومان گران شدن دلار به یادشان می افتد باید یک مطلب علیه سعید جلیلی بنویسند.
🔹مطالبی که هر روز سخیف تر از دیروز می شود و کسانی روزی درباره عملکرد جلیلی دروغ می ساختند امروز دست به دامن هوش مصنوعی می شوند تا «مجسمه سعید جلیلی» یا «سعید جلیلی در حال پاره کردن واتساپ و...» را بسازند.
🔸گاهی باور نمی کنم این اتفاقات در عرصه سیاسی کشور در حال رقم خوردن است و فکر می کنم آقایان تازه از مهد کودک فرار کرده اند و گاهی با خود می گویم نکند کینه شخصی از جلیلی دارند اما دقت که می کنم در می یابم همین افراد، دقیقا همین افراد در خصوص هر کس دیگری که با منطقی درست ایستاده است هم همین قدر سخیف عمل می کنند.
🔹به عنوان نمونه در ایام حیات شهید سنوار او را «جاسوس رژیم صهیونسیتی» می خواندند و اگر به شهادت نمی رسید تا امروز ادامه می دادند یا به کسی که توسط موساد به دلیل تلاش هایش در پیش برد اهداف هسته ای کشور ترور شده اتهام ساختگی بودن ترور و مجددا جاسوسی می زنند در حالی که تقریبا تمامی جاسوسان سال های اخیر همراهان مسئولانی نزدیک به همین آدم ها بوده اند
🔸شاید تصویر شود واقعا این افراد همین قدر کج فهم و کوچک تصور هستند اما این افراد هدفشان این است که مخاطبان خود را به این جایگاه برسانند نه آنکه خود ندانند چه می کنند!
اساسا بحث در صعود و یا سقوط افکار است، کسی که قصد صعود داشته باشد از مصادیق برای رسیدن به مفاهیم بهره می برد و کسی قصد سقوط داشته باشد از آنجایی که در پس پرده گفتار خویش محتوایی ندارد در مصداق می ماند و نمی گذارد مخاطب به عمق مطالب و مفاهیم پی ببرد و با مغالطه و تهاجم و.... کار خود را پیش می برد؛ آن هم با مصادیقی سخیف و
سطحی.
🔹اصرار بر حل مشکلات با اتکا به داخل رشد هشت درصد، معرفی صنایع و شرکت های دانش بنیان مختلف تاکید بر آن ها، اتکا به متخصصان داخلی، اصرار بر رشد هسته ای کشور و توان بالای کشور همه از مصادیق روحیه خودباوری و جمله معروف «می شود» و «می توانیم» است که سعید جلیلی سعی در تزریق آن در ذهن مخاطب دارد.
🔸شاید برایتان سوال شود مگر کسی هست که به این روحیه اعتقاد نداشته باشد؟ باید گفت بله، بسیارند
کسانی که سطح توانایی ایرانی را در حد آبگوشت بزباش می دانند و راه حل مشکلات را در ارتباط ذلیلانه با غرب می بینند، برای کترینگ قطار هم به ایرانی ها اعتماد ندارند و اتریشی ها را مقدم می دانند
🔹این افراد الگوی فکری شأن وادادگی است، انسان واداده حل اقتصاد نمی داند، حل مسائل فرهنگ نمی داند و هر زمان که بر سر کار آمده اند کشور را دچار توقف و عقب ماندگی کرده اند، البته ابایی از بیان هم ندارند و صراحتا عنوان می کنند که «نمی شود» و «نمی توانیم»
🔸این جماعت که دیکته غلط خود را بارها به غلط تکرار می کنند و جز همین دیکته چیزی را نمی دانند و واژه هایشان به نمی شود و نمی توانیم، کشور بیچاره است و ... خلاصه می شود وقتی نمی توانند بازار را مدیریت کنند یا مشکلات کشور را حل کنند به جای حل ضعف خویش دست به دامن تخریب سخیف رقبای خود می زنند.
🔹این جماعت هر چقدر در حل مشکلات کشور ناتوان اند در پول پاشی و خرید رسانه ها موفق اند، در بی اخلاقی و دروغ پردازی استادند و در تقلیل مسائل خبره اند که البته کار چندان سختی نیست اگر وجدان نداشته باشید.
🔸این جماعت آنقدری که در خصوص سعید جلیلی صحبت می کنند در خصوص رییس جمهور سخنی ندارند، سعید جلیلی هر روز تیتر یک یکی از این رسانه هاست و هر کدام چند هزار مطلبی درباره سعید جلیلی دارند.
🔹پیش از این یادداشت جستجوی در یکی از این رسانه ها انجام دادم ۴۹۳۱ مطلب تحت عنوان جلیلی در این رسانه منتشر شده است!
چرا یک رسانه مخالف جلیلی حدود ۵ هزار مطلب در خصوص سعید جلیلی منشتر می کند؟ چون نمی توانیم و نمی شود با منطق سعید جلیلی به می توانیم و می شود تبدیل می شود.
منطقی که عامل مرگ کاسبان مذاکره بوده و خواهد بود.
🔸چرا؟ چون به خلاف آقایان که دلقک وار با سطح سیاست سخیف ورزی خود را با فحاشی به جلیلی ارضا می کنند.
سعید جلیلی ایرادش به وادادگی و ناتوانی ها را متین و با سطحی بسیار متفاوت مطرح می کند
البته این تخریب جلیلی شخصی نیست و برای مقابله با جریانی که به خلاف آقایان سخیف نمی نگردد، واداده نیست، برای وفاق است مبنا دارد و نه منفعت شخصی، به ایران و ایرانی اتکا دارد و مهم تر از همه از سیاست بازی های بچه گانه به دور است.
🔹اتکایش به خلاف آقایان لشکر پولی ساز به مردمی است که در پی رشد کشور هستند.
و درد فقرا را اولویت خود می داند نه دغدغه آیفون ثروتمندان را.
✅ @asreiranian_ir
⭕سیاست ورزی سخیف
✍️رضا صالحی
▫️بخش دوم
🔹جالب آن است ک جماعتی که خود را انقلابی می دانند و البته در حقیقت ورشکسته های سیاسی هستند و مردم به نداشتن مبنای آن ها پی برده اند هم در این پروژه همکاری کاملی با جماعت واداده دارند.
🔸کسانی که روزی در ظاهر انقلابی ظریف را بخاطر برجام قهرمان دیپلماسی می خواندند امروز بسیار اهل وفاق شده اند و در برابر گرانی ها و قطعی ها دم از دم بر نمی دارند
این جماعت برای احیای پایگاه مردمی خود وفاق می کنند اما نه با نیروهای انقلاب! بلکه علیه نیروهای انقلاب کانال می زنند و شخصی مانند جلیلی را ضد انقلاب، رضا پهلوی ، صدام و دیگر تروریست ها می خوانند.
🔹جستجویی کنید پر است از این رسانه های مزدوری که خط خود را از برخی از افراد سیاسی می گیرند که اگر ذره ای خرد داشتند آخرت خود را طعمه قدرت طلبی عده ای دیگر نمی کردند.
🔸این قصه سر دراز دارد اما مسأله آن است که تا کی و کجا این بازی را ادامه خواهند داد، اصحاب وادادگی کی می خواهد با مردم رو راست باشند و به جای تخریب هر روزه جلیلی از مردم بابت خلف وعده ها معذرت خواهی کنند؟
🔹این قصه سر دراز دارد اما جریان ورشکسته اصولگرایان کهنه تا کی با بهانه های مانند وفاق خود را ذلیل می کنند و از دشمنی با نیروهای انقلاب دست می کشند.
✅ @asreiranian_ir
May 11