عصر زنان
#نفحات_یار | #تاملات
🔻مراجعه به تصویر
♦️ عقل طریف زنانه در جامه هنر ظریف
🔹یکی از موضوعاتی که همیشه بر سر آن چالش وجود داشته و دارد بحث بر سر عقلانیت زنانه است. برخی با نگاه تنقیصی تلاش میکنند تا عقل زنان را ناقص بدانند. رهبر انقلاب در دیداری که با جمعی از بانوان در دی ماه گذشته داشتند در رابطه با نقش بانوان در افزایش مشارکت در انتخابات به نکتهای اشاره کردند که در این رابطه بسیار حائز اهمیت است: «در این قضیّهی انتخابات شما بانوان و خانمهای عزیز میتوانید نقش ایفا کنید. مهمترین نقش شما هم در داخل خانه است؛ مادرها میتوانند نقش ایفا کنند، وادار کنند فرزندان را و همسر را برای اینکه در زمینهی انتخابات فعّال باشند و درست تحقیق کنند. زنها در برخی از مسائلِ شناختِ اشخاص و راهبردها و جریانها، دقیقتر و ظریفتر از مردها نگاه میکنند و نقاطی را پیدا میکنند؛ [لذا] در شناخت نامزدهای انتخاباتی، در حضور در پای صندوقها، هم در داخل خانه و هم در خارج خانه میتوانید نقش ایفا کنید.» در اینجا دو نوع نقشآفرینی زنانه در ساحت سیاست و ناظر به کنش انتخاباتی بیان شده است. که یک نوع آن معطوف به شناخت زنانه است که پارهای موارد تفاوتی ماهوی با شناخت مردانه دارد. شناختی که در برخی موارد هم ظریفتر و هم دقیقتر است. زنی که از قدرت چنین شناختی برخوردار است قطعا دارای عقلانیت است.
🔸از سویی نقش دیگر زن در رابطه با هدایت سیاسی همسر و فرزندان نیز رابطهی غیرقابل انکاری با نوعی عقلانیت دارد که برای درک بهتر این عقلانیت زنانه شاید خالی از لطف نباشد نیم نگاهی به روایت «عُقُولُ النِّسَاءِ فِی جَمَالِهِنَّ» داشته باشیم. اگرچه برخی این روایت را با این فهم که عقل زنان در جمال ظاهری آنان است آن را با کرامت زن سازگار ندانستهاند اما آیتالله جوادی آملی در شرح این روایت میفرماید: «زن موظف است و يا ميتواند عقل و انديشه انساني خويش را در ظرافت عاطفه و زيبايي گفتار و رفتار و كيفيت محاوره و نحوه برخورد و نظائر آن ارائه دهد.. زن تحصيل كرده و آگاه به معارف ايثار و شهادت توان آن را دارد كه در نقش مادري مهربان، فرزندش را تشويق به جهاد كند و در بدرقه او هنگام عزيمت به جبهه، عقل طريف خود را در جامه هنر ظريف ارائه دهد.. خلاصه آنكه زن بايد حكمت را در ظرايف هنر ارائه دهد.» عقلانیتی هم از فحوای کلام رهبر انقلاب در رابطه با نوع خاصی از کنشگری سیاسی زنانه در ساحت خانواده و اجتماع قابل برداشت است کاملا با شرحی که از این روایت توسط علامه ارائه شده است منطبق است.
🔹در جریان انتخابات اخیر که شدیدترین تبلیغات در راستای تحریم انتخابات توسط رسانههای خارجی ضد انقلاب و برخی از جریانات داخلی به بدنهی اجتماعی پمپاز میشد و رسانههای خارجی من جمله گاردین مشارکت 27 درصدی را پیشبینی میکردند، زنان با تکیه بر همین عقلانیت توانستند همسران و فرزندان خود را برای رأی دادن به میدان بیاورند. به عنوان مثال بانوانی با بخشیدن مهریهی خود موفق شدند همسران مردد و حتی مخالف خود را به پای صندوق رأی بکشانند. زنان دیگری با برگزاری جلسات تبیینی در کنار روضههای خانگی و مراسم مولودی و تهیهی بستههای نذری و محتوایی و پخش آن در سطح جامعه تلاش کردند تا حکمت سیاسی خود را در قالب ظرافتی هنرمندانه در صحنهی اجتماع به منصهی ظهور رسانند. بنابراین زنان نه تنها ناقص العقل نیستند بلکه به فرمودهی علامه عقل طریف خود را که به معنای عقل لطیف و پسندیده است در جامه هنر ظریف ارائه میدهند.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 جنگ روانی اسرائیل علیه حماس
📌«به گزارش خبرگزاری رویترز، مراکز بحران تجاوز جنسی اسرائیل خواستار اقدام سازمان ملل در مورد حملات 7 اکتبر هستند. مراکز بحران تجاوز جنسی اسرائیل روز چهارشنبه از سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین المللی خواستند تا به آنچه که آنها «سوءاستفاده جنسی سیستماتیک و هدفمند» از زنان در جریان حمله حماس به جنوب اسرائیل در 7 اکتبر نامیدند، رسیدگی کنند.»
🔹از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی اقسام مختلفی از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه و گروه های مقاومت اسلامی دیده شد. نسل کشی، ربودن شهروندان کرانه باختری و غزه، اعدام دسته جمعی اسرای فلسطینی به سبک داعش، فیلم گرفتن سربازان رژیم صهیونیستی از ویرانه کردن منازل فلسطینیها و افتخار به این کار وحشیانه و دیگر قساوت های غیرقابل شرح رژیم غاصب بوده است. تمام این رذالت ها تنها به افزایش نفرت از رژیم صهیونیستی در سطح جهانی منجر شد. اگرچه رژیم صهیونیستی در کارنامهیسیاه خود از سالها پیش تا کنون عنوان «تجاوز سیستماتیک» را در مواجهه با زنان فلسطینی داشته است؛ اما شاهد نسبت دادن تجاوزات خود به نیروهای تربیت یافته مکتب اسلام هستیم. حتی پس از وقوع جنگ اوکراین خبرگزاری های انگلیسی زبان بسیاری عنوان کردند که زنان مهاجر اوکراینی که به سرزمینهای اشغالی رهسپار گردیدهاند مورد تجاوزهای بسیاری از جانب مردان شهرک نشین رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته اند.
🔸با تمام این تفاسیر اما، رژیم اشغالگر قدس در بازی رسانهای به ترفند محکوم نمودن حماس و افترا به فلسطینیها آنان را متهم به تجاوزات سیستماتیک به زنان صهیونیست کرده است. در طول هفته گذشته سازمان ملل متحد طی بیانیهای کوبنده رژیم اشغالگر قدس را به دلیل تجاوزات گسترده و قتل عام زنان و دختران فلسطینی محکوم کرد و بار دیگر چهره این رژیم به منفورترین سطح رسید. به نظر میرسد رژیم صهیونیستی به دلیل عجز در میدان مبارزه، ایمان و مقاومت فلسطینیان به این شانتاژ رسانهای علیه گروههای مقاومت و حماس چنگ انداخته است تا بلکه بتواند برای احیای قوای خود زمان بخرد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل اندیشهورزی و خبری حوزه زن و خانواده گذشت؛
📌الجزیره / شگفتی انتخابات ایران، حضور چشمگیر بانوان ایرانی است
🖇 اینجا بخوانید
📌هزینههای کمرشکن درمان ناباروری؛ تخمک اهدایی چند؟ / فاطمه نصرالهی
🖇 اینجا بخوانید
📌زنان باستان؛ از شکار تا ساخت دستافزار/ سمانه نظیف
🖇 اینجا بخوانید
📌کاهش نامحسوس آمار «ازدواج» و عدم رشد «طلاق» / مهدی متقیفر
🖇 اینجا بخوانید
📌چهره روستاهای کشور زنانه شده است/ الهه خدادادی
🖇 اینجا بخوانید
📌 آیا «آزادی» مشکلات زنان را کم میکند؟
🖇 اینجا بخوانید
📌آمار ازدواج با خارجیها در ترکیه؛ ترجیح مردان ترک دختران کدام کشور خارجی است؟
🖇 اینجا بخوانید
📌خانواده و آسیبهای روانی موجود در جامعه/ امان الله قرایی مقدم
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔹 «مادری»
ساخت ایران
تولید 1396
(مادری داستان زندگی دو خواهر است که به تنهایی در شهر یزد با یکدیگر زندگی می کنند؛ با این تفاوت که یکی عشق خود را رها کرده و دیگری عشقش او را رها کرده است. آن ها به تنهایی روبروی مشکلات و مسائلی که سر راه دارند، ایستادگی می کنند.)
🔹 « Joy»
ساخت آمریکا
تولید 2015
(داستان زنی خلاقه که یه طی رو طراحی و اختراع میکنه که احتیاجی به آبگیری با دست نداره. جوی شاغل هست؛ اما وظایف خانه رو هم به دوش میکشه. خسته است؛ اما ناامید نمیشه و سرسختانه برای مراقب کردن از خانوادهاش و رسیدن به حقوق خودش میجنگه.)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹زن ایرانی، پیشگام پیشرفت و دانایی
نویسنده:
🖇 مطالعه
🔹«اجاقهای تا ابد کور»
نویسنده: طیبه فرید
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹کتاب ژرفای زن بودن
نویسنده:مورین مورداک
مترجم:سیمین موحد
انتشارات : نیک فرجام
(با الگو قرار دادن زندگی زنان، سفر زندگی آنها رو مورد نمایش قرار میدهند. ژرفای زن بودن می تواند الگو های مناسبی برای زنانی که ماهیت زنانه خودشان را برای رضایت دیگران از دست دادهاند، را بیان کند تا دوباره زنان به صدای درون خود گوش دهند.)
🔹سهم من
نویسنده:پرینوش صنیعی
انتشارات:انتشارات روزبهان
(درباره زندگی یک خانوادهی ایرانی را در طول پنج دهه از تاریخ ایران از زمان قبل انثلاب تا پایان جنگ را به تصویر میکشد. در اصل داستان معصومه دختر این خانواده است و این رمان به ترسیم مشکلات و تابوها و زندگی زن ایرانی از نگاه نویسنده می پردازد.)
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 کلیپ | نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر
🖇 مشاهده
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقمندان بیشتری بهش دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#پیشنهاد_سردبیر ♦️فیلم سینمایی: ▪️«دستهی دختران» ساخت ایران تولید ۱۴۰۲ 🖇 نقد فیلم ▪️«قلبها در با
25.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی | #نقد_فیلم
📽 معرفی و نقد فیلم «قلبها در بازی»
♦️ این فیلم ماجرای دختری جوان به نام هیزل است که در شرکت تبلیغاتی به طور حرفهای کار میکند و آوازهی فعالیتهای او سبب شهرتش شده. او در طول جریان کاری خود با بیسبالیست معروفی به نام دیگو وسکز مواجه میشود و زندگی اش متحول میگردد.
🔸کارگردان: استیسی هاردینگ
🔸سال ساخت: ۲۰۲۳
🔸نقدنویس: صغری عاشوری
🔸نریتور: شهناز خواجهوند
🔸تدوینگر: سمانه نادری پور
📎شماره قبلی نقد فیلم
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
♨️موضوع:
جریانشناسی زنان مبارز با رژیم پهلوی
♨️نشست نهم:
▫️دکتر طیبه میرزااسکندری
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان: شنبه ۱۹ اسفندماه
🕰 ساعت ۱۰ تا ۱۲
✅ پخش زنده نشست در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/jareyan
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
May 11
عصر زنان
#یادداشت | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
♦️آبروی بر باد رفته کمیسیون مقام زن
✍🏼 | خانم صغری عاشوری
🔹حدود ۱۲۵ روز از شروع طوفان الاقصی و تجاوزات وحشیانهی رژیم صهیونیستی و پشتیبانان امریکایی_انگلیسیاش میگذرد. در این مدت تمام مردم فلسطین متحمل هزینههای فراوانی شدند اما به جرئت میتوان گفت زنان بیشترین آسیب را متحمل شدهاند. اگر زن باشی، اگر در جغرافیای غزه ساکن شده باشی، اگر نژادت فلسطینی الاصل باشد، اگر مسیحی و مسلمان باشی در این ۱۲۵ روز یا جزء ۲ مادری خواهی بود که در هر ساعت به وسیلهی حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شهادت میرسی؛ یا جز مادرانی که هر ساعت کودکان خود را در کفن خونین و برای آخرین بار به آغوش میکشند. یا جزء دختران جوانی که با هزاران آرزو و در اوج جوانی به خاک سرد گور سپرده میشوند و یا از زنانی خواهی بود که رژیم منحوس صهیونیستی او را به اسارت و آزارگریهای جنسی خود خواهد کشید.
🔸زن فلسطینی ساکن غزه که باشی علیرغم تمام خشونتهایی که در برابر دیدگان بشریت متحمل میشوی هیچ جایی برایت در ۸ مارس(روز جهانی زن) و ۲۵ نوامبر (روز رفع خشونت علیه زنان) وجود ندارد! به راستی چرا کمیسیون مقام زن که خود را محفل حقوق بشری در حمایت از زنان میداند حتی به خود زحمت نداده تا رژیم صهیونیستی، این جنایتکار حرفهای در اعمال زور و خشونت به بشریت و خاصتا به زنان را از این کمسیون اخراج کند؟ به قول خالد بیدون، چرا هیچ فمینیست ذی نفوذی موضع ضد صهیونیستی به دفاع از زنان غزه نگرفته است؟! جالب است بدانید عقبهی ارادت فمینیسم به رژیم صهیونیستی را باید در ارادت سیمون دوبووار، این مادر جریانات فمینیسم متأخر دانست. بیانکا لمبلین در اواخر کتاب خاطرات خود «رابطهی ننگین» از مواجههی خود با سیمون دوبووار پیرامون مسئلهی فلسطین مینویسد.
🔹لمبلین چنین اذعان میکند که بارها با سیمون دوبووار بحثهای جدی در رابطه با اشغالگری قدس توسط اسرائیل داشته و آنان را به دلیل غصب سرزمین فلسطین و جنایات علیه فلسطینیان محکوم میکرد درحالی که دوبووار به شدت از موضع گیریهای لمبلین علیه اسرائیل به خشم میآمد و او را سرزنش میکرد! دوبووار حتی در برههای سارتر را نیز از اعلام موضع مخالف رژیم صهیونیستی باز میداشت و با سارتر نیز بحثهای زیادی در این رابطه داشت. از آنجایی که دوبووار مادر نحلههای فمینیستی متاخر محسوب میشود میتوان چنین گفت که برخی از علل موضع بیتفاوتی فمینیستها در نسبت با زنان فلسطینی از افکار و رفتار مادر معنوی آنان نشات میگیرد. به دنبال این رویکرد انفعال ننگین کمیسیون مقام زن را در نسبت با جنایات دامنهدار، وقیحانه و کینه توزانهی اسرائیل علیه زنان فلسطینی را شاهدیم! کاش حال که روزهایی را به روز جهانی زنان نامگذاری کردهاند شاهد حذف آشکار بخشی از زنان این جهان از دستور کار گرامیداشت جهانی سازمان ملل و کمیسیونهای آن نباشیم.
به امید آزادی قدس شریف و ملت نجیب، مظلوم اما مقتدر فلسطین خصوصا زنان باایمان آن.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
نشست دکتر میرزااسکندری.mp3
52.22M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
جریانشناسی زنان مبارز با رژیم پهلوی
♨️ نشست دهم
▫️دکتر طیبه میرزا اسکندری
🗓 برگزار شده در: شنبه، ۱۹ اسفندماه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|