eitaa logo
آیات الهی
50 دنبال‌کننده
58 عکس
16 ویدیو
0 فایل
سلام. با نام و یاد خدا. امید است خداوند منان بر ما منت گذارده و ما را در یادگیری و عمل به قرآن یاری فرماید.
مشاهده در ایتا
دانلود
✨ وصف مومن ✨ ( ۲ ) 👈 در آیهء ۵۳ زمر که روز گذشته خواندیم، خداوند در فضایی آکنده از مهر و محبت الهی، به انسان فرمود: همهء گناهانت را می بخشم. اما در چه صورت؟ در صورتیکه به سه دستور الهی عمل کنی 👇 🌹وَأَنِيبُوا إِلَىٰ رَبِّكُمْ وَأَسْلِمُوا لَهُ مِن قَبْلِ أَن يَأْتِيَكُمُ الْعَذَابُ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ.... و به درگاه پروردگارتان بازگردید و در برابر او تسلیم شوید، پیش از آن که عذاب به سراغ شما آید، سپس (از سوى هیچکس) یارى نشوید. و از بهترین دستورهایى که از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پیروى کنید پیش از آن که عذاب (الهى) ناگهان به سراغ شما آید در حالیکه از آن آگاه نیستند! ۵۴ و ۵ زمر. اول) وَ أَنِیبُوا إِلى رَبِّکُمْ: بسوى پروردگارتان باز گردید . دوم) وَ أَسْلِمُوا لَهُ: در برابر فرمان او تسلیم شوید . و سوم) وَ اتَّبِعُوا أَحْسَنَ ما أُنْزِلَ إِلَیْکُمْ مِنْ رَبِّکُمْ: از بهترین دستوراتى که از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پیروى کنید. آ 🌺 👈 و این سه دستور الهی چیست؟ توبه و بازگشت بسوی خدا و جبران اعمال ناشایسته بوسیلهء تسلیم شدن در برابر اوامر الهی و پیروی از آن. تفسیر: بهترین چیزى که از سوى پروردگار نازل شده چیست؟ دو تفسیر در این باره بیان شده. اول اینکه منظور از احسن، انتخاب واجبات و مستحبات است. و دوم، اشاره به قرآن در میان کتابهای آسمانى است. آنچنانکه در آیهء ۲۳ همین سوره، قرآن، احسن الحدیث (بهترین سخن) نامیده شده: اللّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِیثَ کِتاباً مُتَشابِهاً مَثانِیَ. که البته این دو تفسیر، منافاتى با هم ندارند. 💚 اما چرا خداوند باب توبه را به روی بنده اش گشود؟ تا روز قیامت برای کسی افسوسی باقی نماند 👇👇 🌹أَن تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَا عَلَىٰ مَا فَرَّطتُ فِي جَنبِ اللَّهِ وَإِن كُنتُ لَمِنَ السَّاخِرِينَ.... (این دستورها براى آنست که) مبادا کسى روز قیامت بگوید: افسوس بر من از کوتاهى هایى که در اطاعت فرمان خدا کردم و از مسخره کنندگان (آیات او) بودم! یا بگوید: اگر خداوند مرا هدایت مى کرد، از پرهیزگاران بودم. یا هنگامى که عذاب را مى بیند بگوید:«اى کاش بار دیگر (به دنیا) بازمى گشتم و از نیکوکاران بودم! ۵۶ و ۷ و ۸ زمر. / تفسیر این سه آیه، فرداإن شاءالله/
💚 خدایا جهان پادشاهی تو راست ز ما خدمت آید خدایی تو راست پناه بلندی و پستی تویی همه نیستند آنچه هستی تویی همه آفریدست بالا و پست تویی آفریننده هر چه هست. به نام خدا..... سلام صبح آخرین روز هفتتون بخیر. 🌿🌸 پیشاپیش میلاد باسعادت سلطان سریر، علی بن موسی الرضا مبارک 🌸🌿 جمعه کنار خانواده خوش باشید.
✨ وصف مومن ✨ ( ۳ ) در پیغامهای قرآنی دو روز گذشته خواندیم، خداوند به بندهء گناهکارش فرمود: از بخشش خدا ناامید نشو. سپس باب توبه را به روی او گشود و به او سه فرمان داد: توبه کن، تسلیم فرمان خدا بشو و از قرآن که بهترین دستور و سخن خداست پیروی کن. آنگاه برای او روشن فرمود اگر توبه نکنی و گناهکار از دنیا بروی، روز قیامت دچار حسرتهای فراوانی خواهی شد 👇👇 🌹أَن تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَا عَلَىٰ مَا فَرَّطتُ فِي جَنبِ اللَّهِ وَإِن كُنتُ لَمِنَ السَّاخِرِينَ.... ( توبه برای اینست که ) مبادا کسى روز قیامت بگوید: افسوس بر من از کوتاهى هایى که در اطاعت فرمان خدا کردم و از مسخره کنندگان (آیات او) بودم! یا بگوید: اگر خداوند مرا هدایت مى کرد، از پرهیزگاران بودم. یا هنگامى که عذاب را مى بیند بگوید: ایکاش بار دیگر (به دنیا) بازمى گشتم و از نیکوکاران بودم! ۵۶ و ۷ و ۸ زمر. تفسیر: فَرَّطْتُ فِی جَنْبِ اللّه، یعنی چه؟ یعنی تفریط و کوتاهی در اموری که به خدا مربوط است، و در بارهء کسی است که وقتی وارد عرصهء محشر مى شود و نتیجهء تفریط ها، و مسامحه کاریها و خلافکاریها، و شوخى گرفتن جدیها را در برابر چشم خود مى بیند، فریادش به وا حَسْرَتا بلند مى شود، که وای بر من از تفریطها و کاریها. و حتی فراتر از آن هم رفته: استهزاء و شوخی گرفتن آیات الهی. 👈 اما گنهکار در چه زمانی می گوید اگر خدا مرا هدایت می کرد از پرهیزکاران بودم؟ گنهکار، این سخن را زمانى مى گوید که او را به پاى میزان حساب مى آورند، گروهى را مى بیند که با دست پر از حسنات، بسوى بهشت روانه مى شوند، او نیز آرزو مى کند، در صف آنان باشد، و همراه آنان بسوى نعمتهاى الهى برود. 👈 و در مرحله ای می گوید کاش به دنیا برگردم و از خوبان باشم؟ این، هنگامى است که مجرم را بسوى دوزخ مى برند، و چشمش به آتش سوزان، و منظرهء عذاب دردناک آن مى افتد. به این ترتیب، هر یک از این گفتارهاى سه گانهء گنهکاران، در قیامت در موقفى اظهار مى شود: با ورود در صحنهء محشر، اظهار حسرت مى کند. با مشاهدهء پاداش پرهیزکاران، آرزوى سرنوشت آنها را مى نماید. و با مشاهدهء عذاب الهى آرزوى بازگشت به دنیا و جبران گذشته را مى نماید. خداوند، در برابر این سه گفتار، تنها به گفتار دوم پاسخ مى فرماید، آنجا که گنهکار عرض می کند اگر خداوند مرا هدایت می کرد از پرهیزکاران میشدم: 🌹بَلَىٰ قَدْ جَاءَتْكَ آيَاتِي فَكَذَّبْتَ بِهَا وَاسْتَكْبَرْتَ وَكُنتَ مِنَ الْكَافِرِينَ. بله، آیات من به سراغ تو آمد، اما آنرا تکذیب کردى و تکبر نمودى و از کافران بودى. ۵۹ زمر. ◾👈 باز هم تکبر کار به دست انسان داد. تکبر در مقابل فرمان خدا. آیا در قیامت شرایط بازگشت به عقب و به دنیا وجود دارد؟!! آیا ایمان آوردن به حال انسان سودی دارد؟!! آیا ابراز ندامت و پشیمانی به کار انسان می آید؟!! هرگز 👈 👈 در واقع، پاسخ خداوند به دومین حسرت گنهکاران اینست که: مگر میان تو و هدایت یافتگان، تفاوتى از نظر برنامه هاى تربیتى خداوند، وجود داشت؟ پس چرا آنها هدایت شدند و تو هدایت نشدی؟!! بنابراین، مقصر اصلى، خودت هستى نه پروردگار! اما چرا به گفتار اول و سوم آنها پاسخ نمى دهد؟ زیرا آنها باید حسرت بخورند، و غرق غم و اندوه باشند و از این واقعیت گریزی نیست.
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹 وَسِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَرًا... و کسانیکه تقواى الهى پیشه کردند گروه گروه بسوى بهشت رانده مى شوند. هنگامیکه به آن مى رسند درهاى بهشت گشوده مى شود و نگهبانان به آنان مى گویند: سلام بر شما، گوارایتان باد، داخل بهشت شوید و جاودانه بمانید. ۷۳ زمر. تفسیر: سِیقَ به معنى راندن است. و در مواردى است که کارى بدون شوق و تمایل درونى، انجام مى گیرد، این تعبیر، دربارهء دوزخیان صحیح است، اما دربارهء بهشتیان که مشتاقند بسوى بهشت بروند، چرا؟ تفاسیر متعددی در این باره بیان شده: 🌸 بعضى، گفته اند بهشتیان در انتظار دوستانشانند. 🌸 و به گفتهء بعضى دیگر، شوق لقاى پروردگار، آنچنان پرهیزگاران را مجذوب خود ساخته، که به غیر او، حتى به بهشت هم نمى پردازند. 🌸 بعضى نیز، گفته اند مرکبها آنها را به سرعت بسوى بهشت مى رانند. 🌸 شاید هم به این معنی باشد، هر اندازه پرهیزگاران عاشق بهشتند، فرشتگان رحمت، براى آمدن آنها به بهشت، مشتاق ترند. و آنها را با سرعت بسوی بهشت حرکت می دهند. 🌸 و شاید هم بهشتیان با چیزی یا کسی روبرو شده اند که بیشتر از بهشت برایشان می ارزد‌ و آنان نمیخواهند از آن جدا شوند. خدا می داند. 👈 زمر هم، که به معنى گروه کوچک است، نشان مى دهد: بهشتیان را در گروههاى مختلف که نشانگر سلسله مراتب مقامات معنوى آنهاست، بسوى بهشت مى رانند. 🟢 آنها به بهشت مى رسند، درهای بهشت گشوده شده و خازنان و نگهبانان بهشت، مى گویند: سلام بر شما! طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدِینَ: شما از هر آلودگى و پلیدى پاک شده اید، داخل بهشت شوید و جاودانه در آن بمانید. ✅ در تفسیر قرطبی، در این باره روایتی نقل شده: بر در بهشت درختى است که دو چشمه آب زلال، از پاى آن مى جوشد، مؤمنان از یک چشمه مى نوشند، و باطن آنها پاک مى شود، و در چشمهء دیگر خود را شستشو مى دهند، و ظاهر آنها پاک مى شود و اینجاست که خازنان بهشت، به آنها مى گویند: سَلامٌ عَلَیْکُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدِینَ. تفسیر قرطبی، ج۸، ص۵۷۳۰.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✅ نماز یکشنبه های ماه ذیقعده. کیفیت نماز، سنجاق شده. همه و ما را دعا کنید.
🌺 حرکات امامان علیهم السلام برای تشکیل حکومت اسلامی. انسان ۲۵۰ ساله 🌺 💚 دورهء امام علی بن موسی الرضا: در ۵ پیغام ( ۱ ) پس از شهادت امام موسی کاظم، در قلمرو سلطنت هارون، اختناق کامل حاکم بود بطوریکه یکی از یاران امام رضا گفته است: از شمشیر هارون خون می چکد. کافی، ج۸، ص۲۵۷. و امام رضا هم مجبور بود در خفا و با تقیه مبارزات پدران خود را ادامه دهد. ۵ سال اول دورهء امامت ایشان در زمان هارون بود و ۵ سال دوم مصادف بود با جنگهای داخلی میان خراسان و بغداد، بین مامون و امین، دو فرزند ارشد هارون، بر سر حکومت. و بالاخره مامون در جنگ با امین پیروز شد و خلافت را به چنگ آورد. یک خلافت بی منازع و بی رقیب. اولین دغدغه او حل مشکل علویان بود. او در تجربهء خلفای سلف دیده بود که سطوت و حشمت هارونی و به بند کشیدن و به شهادت رساندن امامان، نتوانسته مانع از حرکت شیعیان شود، لذا روش دوستی و احترام را پیش گرفت و تصمیم گرفت امام رضا را ولیعهد خود قرار دهد. مامون هوشی سرشار داشت و همهء امکانات هم در اختیار او بود و این، شرایط را برای امام سخت تر می کرد. مامون تصمیم گرفته بود ریشهء تشیع را برای همیشه قطع کند. کاری که از سال ۴۰، یعنی بعد از شهادت حضرت امیر، هیچیک از خلفا با تمام قدرتی که داشتند نتوانسته بودند مقابل مبارزات امامان بزرگوار پیروز شده و به آن دست پیدا کنند. و امام هشتم هم با وجودی که شرایطشان با دیگر امامان قبل از خود بکلی فرق داشت، ولی توانست به دشمن فائق آید و شیعه را زنده نگه دارد. بطوریکه سال ۲۰۱ هجری که سال ولایتعهدی امام هشتم است، یکی از پربرکت ترین سالهای تاریخ تشیع شد و نفس تازه ای در مبارزات علویان دمیده شد. و همه، مدیون شیوهء حکیمانهء امام هشتم هستیم. 👈 👈 شرح ماجرا: مامون از دعوت امام به خراسان چند مقصود داشت: ✔ اولین هدف، تبدیل مبارزات علوی از شکل حاد و انقلابی به شکل آرام و بی خطر بود. ✔ دوم، تخطئهء مدعیان تشیع. ✔ سوم، با اینکار می خواست امام و یاران ایشان را که در معارضه و مبارزه بودند، در سیطرهء خود بگیرد. ✔ چهارم اینکه دیدارهای امام با عموم مردم، در یک محیط امنیتی و با نظارت ماموران حکومتی انجام شود. ✔ پنجم اینکه با انتخاب امام بعنوان ولیعهد، خود را در میان مردم که ارادت خاصی به امام هشتم داشتند، چهره ای معنوی و موجه نشان دهد. ✔ و ششم اینکه وجود امام بعنوان فرزند پیامبر و محبوب مردم در دستگاه حکومتی، می توانست توجیهی باشد بر عملکردهای نادرست حکومت. / إن شاءالله در پیغامهای بعدی پیامدهای این اهداف ششگانهء مامون را خواهیم خواند که اگر محقق میشد چه مشکلاتی برای تشیع بوجود می آورد!! اما به برکت تدبیر و درایت آقا علی بن موسی الرضا، نقشه های شومشان شکست خورد /
💚 وقت نماز است 💚 فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین..... برای همهء آنها دعا کنیم. مفقود شدگان و جویندگان. الهی همه بسلامت به خانه هایشان برگردند.
⚫⚫⚫ رئیسی، بهشتی دوم است....
چه شب سخت و عجیبی را گذراندیم.... اما گذشت و چه پایان غم انگیزی داشت. ملت بزرگ ایران عادت دارند که در سخت ترین شرایط...... بهترینها را از دست بدهند. 💚 أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ.
🌺 حرکات امامان علیهم السلام برای تشکیل حکومت اسلامی. انسان ۲۵۰ ساله 🌺 💚 دوران امام هشتم: در ۵ پیغام ( ۲ ) 👈 گفتیم هدف اول مامون از ولیعهدی امام رضا این بود که مبارزات را از حالت انقلابی به حالت آرام تبدیل کند. اصولا مبارزات علویان به رهبری امامان بزرگوار از دو ویژگی برخوردار بود و بهمین جهت تاثیر بسیار زیادی در برهم زدن بساط خلافت داشت: 👈 یکی مظلومیت و دیگری قداست. به این ترتیب هر کسیکه از اندک آمادگی برای هدایت برخوردار بود، اندیشهء شیعی به واسطهء همین دو ویژگی در دل و جان او قرار میگرفت، و به برکت استتار و مخفی بودن مبارزات امامان، تفکر شیعی روز بروز گسترش پیدا می کرد و مامون به این مهم پی برده بود لذا خواست با قرار دادن امام هشتم بعنوان یکی از مسئولین حکومتی، این مظلومیت و قداست را از او بگیرد. و به این ترتیب می توانست مبارزات شیعی را در جامعه، از حد یک تفکر مخالف دستگاه، پائین آورده و آنرا همردیف تفکرهای معمولی که در جامعه وجود داشت، قرار دهد. 👈 دومین هدف او از ولایتعهدی امام رضا، تخطئهء شیعیان بود، به اینصورت که با آوردن امام هشتم در دستگاه حکومتی، شیعیان را خطاکار نشان میداد وثابت میکرد خلافتهای گذشته و خلافت خود مامون، نامشروع نیست و اعتراضات علویان از روی عقده های حقارت است. ضمن اینکه زهد و بی اعتنائی ائمه به دنیا هم در انظار مردم از بین می رفت. 👈 در سومین و چهارمین هدف، مامون با ولیعهد قرار دادن امام می توانست علاوه بر خود امام، سلحشوران علوی را در سیطره خود بگیرد. کاری که خلفای قبلی علیرغم همهء تلاشها نتوانسته بودند به آن دست پیدا کنند و آنها را شناسائی و مغلوب کنند. و می توانست دیدارهای مردمی امام را هم تحت نظارت ماموران امنیتی خود قرار دهد. 👈 اما هدف پنجم، کسب جایگاه معنوی برای خودش بود. 👈 و در ششمین هدف، با قرار دادن فرزند پاک پیامبر بعنوان ولیعهد، می‌توانست حرکتهای خلاف دین و خلاف عدالت دستگاه حکومتش را سرپوش گذارد و کسب آبرویی کند و بابت دنیا طلبی، مواخذه نشود. ◾ او چنان با تدبیرهای پیچیده، اهدافش را دنبال می کرد که گاها به غیر از خود او هیچکس از محتوای سیاستش خبر نداشت حتی در بعضی موارد، فضل بن سهل، وزیر و مشاور نزدیک او هم بیخبر بود. او سیاستمداری پخته و متفکری عمیق بود. 💚 👈 اما طرف دیگر که بود؟ امام علی بن موسی الرضا. ✅ که توانست اینهمه پختگی و سیاست بازی را مهار کرده و آنهمه زحمت و هزینهء مامون را به یک بازی کودکانه مبدل سازد. سرانجام هم مامون با همهء زیرکی نتوانست راهی غیر از راه پدرانش را پیش بگیرد و سرانجام در همان مزبله ای افتاد که پدرانش سقوط کرده بودند. عیاشی و پرده دری. اما سیاستهای امام هشتم چه بود که پوزهء مامون را به خاک مالید؟ / فرداإن شاءالله/