🔴اهمیت صبر بر آزار و اذیت همسر
🌺امام باقر عليه السّلام فرمود:
در زمان حضرت هود عليه السّلام عدّه اى گرفتار قحطى شدند، آنان نزد هود رفتند تا دعا كند خداوند باران رحمتش را نازل كند،
⚡️در اين هنگام پيرزنى بد زبان و فحّاش از منزل هود خارج شد و گفت: چرا هود براى خودش چنين دعايى نمىكند؟
✳️مردم گفتند: ما را به نزد او ببر
گفت: او اكنون در ميان مزرعه مشغول آبيارى است، به آنجا برويد.
✨ ما نزد او رفتيم، هود هر قسمتى را كه زراعت میکرد مى ايستاد و دو ركعت نماز میخواند، در اين هنگام هود متوجه آنان گشت و گفت: حاجت شما چيست؟
🌿گفتند: ما براى حاجتى آمديم ولى چيزى شگفت انگيزتر از حاجت خود مشاهده كرديم.
✨گفت: چه ديديد؟ گفتند: پير زن بد زبان و فحّاشى را ديديم كه از منزلت خارج شد و بر سر ما فرياد كشيد.
🌷فرمود: او همسر من است و من دوست دارم كه سالها زنده بماند.
♻️گفتند: اى پيامبر خدا! چرا خواهان طول عمر او هستى؟
🌷گفت: زيرا هيچ مؤمنى نيست،جز آنكه كسى را دارد كه اذيّتش كند(مومن همیشه در بلا و سختی است)من هم خدا را شكر میکنم كه اذيّت كننده ام را زير دستم قرار داده، و اگر چنين نبود كسى بدتر از او بر من مسلّط مىشد...
📕مشكاة الأنوار في غرر الأخبار، صص 287-288
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰معنای صحیح وحدت اسلامی چیست؟
🔰حفظ وحدت بین شیعه و اهل سنت را توضیح دهید. آیا این بدان معنا است که ما با آنها هیچ اختلافی در امور دینی و عقاید نداریم؟
✍️پاسخ:
✅ وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب نیست. این وحدت نه شدنی است و نه منظور داعیان این وحدت است. وحدت به معنای نادیده گرفتن اختلافات و شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه نیست.
مقصود از وحدت اسلامی همبستگی مسلمانان و اتحاد پیروان مذاهب گوناگون با وجود اختلافات مذهبی، در برابر دشمنان اسلام و بیگانگان است.
معنای صحیح وحدت شیعه و اهل سنت این است که با توجه به این که بین دو مذهب مشترکات بسیاری است، دو گروه باید بر محور این مشترکات به هم نزدیک شوند؛ برای حفظ و تعالی اسلام با همدیگر همکاری و همیاری داشته باشند؛ چرا که هر دو دشمن واحدی دارند. دشمنان اسلام، دشمنان هر دو مذهب هستند. در برابر این دشمنان و برای جلوگیری از سوء استفاده آنان از اختلافات باید در مقابل آنها بر وجوه اشتراک خود تکیه کنند، تا بتوانند بر دشمنان اسلام که دشمن مشترک شیعه و سنی هستند، از خود دفاع کنند.
شیعه و سنی، قرنهای طولانی است که در مسائل گوناگون اختلاف نظر دارند و این امر، گاه از سوی فتنه انگیزان مایه گسستها، بلکه نزاعهای فراوان در تاریخ شده است، و بیگمان، یکی از عللِ ضعف مسلمانان در حال حاضر در برابر هجمه استعمار غرب، همین امر بوده است.
شیعه و سنی هر دو مسلمان و در اعتقادات، احکام، اخلاق و ... دارای مشترکات زیادی هستند، البته اختلاف هایی هم دارند که انکارشدنی نیست، اما این اختلاف ها نباید منجر به خصومت و دشمنی شود و به اساس اتحاد و برادری اسلامی ضربه وارد سازد .
علامه شرف الدین می گوید: "سیاست سبب جدایی شیعه و سنی شد، همو نیز باید سبب اتحاد شیعه و سنی شود". [۱] منظور این است که سیاست استعماری و دسیسه های بی گانگان فرق اسلامی و از جمله شیعه و سنی را از هم جدا کرده است، باید سیاست اسلامی به منظور مقابله با دشمن مشترک نیز آنها را به هم پیوند دهد.
وحدت و مناظرات علمی
وحدت به معنای ترک و تعطیل کردن مباحثات و مناظرات علمی بین این دو مذهب نیست. با حفظ وحدت و یک پارچگی نیز می توان در محیط های علمی مناظرات علمی برقرار کرد؛ به گونه ای که دشمنان نیز نتوانند سوء استفاده نمایند. روشن است که برای رسیدن به اتحاد، نخست باید عوامل تفرقه و موانع اتحاد را از سر راه برداشت، و به طرفین شناختی صحیح از عقاید و افکارِ یکدیگر بخشید، و این، جز با بحث و مذاکره علمی بین دانشمندان ممکن نیست. "اتحاد" به معنای نفی آزادی اندیشه و تحقیق، حقیقتجویی و عدالت خواهی نیست. اتحادی مطلوب است که در کنار این ارزش ها مطرح گردد.
اگر این مباحثات و مناظرات علمی با روش های علمی و رعایت آداب مناظره صورت گیرد، نه تنها سبب تفرقه و جدایی بین دو مذهب نخواهد شد، بلکه منجر به شناخت صحیح یکدیگر و تقریب و در نتیجه وحدت نیز می شود. از این رو مناظرات علمی نه تنها تفرقه انگیز نیست که وحدت آفرین است.
وحدت در گذر زمان
با مطالعه در تاریخ اسلام می توان شواهد فراوانی از وحدت و هم گرایی و ثمرات آن در بین مذاهب اسلامی یافت و آنها را به عنوان اسوه و نمونه به جوامع اسلامی معرفی نمود.
سیره حضرت علی (ع) بهترین الگو و اسوه برای برقراری اخوت و وحدت اسلامی است. ایشان برای حفظ وحدت مسلمانان نه تنها از حقوق خویش می گذشت، بلکه از همکاری با مخالفان خود نیز دریغ نمی کرد.
بزرگانی از هر دو مذهب شیعه و سنی در جهت پا گرفتن این وحدت کوشیده اند. افرادی؛ چون آیت الله بروجردی، حضرت امام خمینی، علامه شرف الدین، سید جمال الدین اسدآبادی، امام موسی صدر از میان شیعه و شیخ شلتوت و دیگران از بین اهل سنت را باید نام برد که در عرصه شکل گیری وحدت بین مسلمانان گام های مؤثری برداشته اند.
با مراجعه به تاریخ نیز می توانیم شواهد فراوانی از همکاری و وحدت شیعه و سنی بیابیم. برای نمونه صاحب بن عباد شیعه، که در دوران عباسیان وزیر بود، قاضی عبد الجبار را که از بزرگان اهل سنت بود، به سمت قاضی القضاتی منصوب کرد.
در بین مسلمانان زمینه های وحدت بسیاری وجود دارد که با محور قرار دادن آنها می توان وحدت بین مسلمانان و قدرت یافتن آنها را شاهد بود؛ خدا، قرآن، رسول اکرم (ص)، حضرت علی (ع)، مسئله مهدویت، محبّت اهل بیت (ع)، دفاع از مردم فلسطین، مقابله با دشمنی های اسرائیل و آمریکا، از زمینه های وحدت امت اسلامی هستند.
پی نوشت:
[۱] . شرف الدین، عبد الحسین، اجتهاد در مقابل نص، ترجمه، دوانی، علی، ص ۸، چاپ دوم، کتابخانه بزرگ اسلامی، ۱۳۹۶ق.
@ayeha313
#ازدواج_مفید
هرگز با این مردان ازدواج نکنید⛔️⛔️
1- مردان معتاد
2-مردان تنبل و بیکار
3-مردان منزوی
4-مردان خسیس
5-مردانی که دوستانشان همه چیز آنها هستند
اگــــرخواستگارتون این ۵خصوصیت منفی رانـــــــداشت روی او بیشترفکــــرڪنید و به خوشبخت شدن بااو مطمئن تر باشید😊
@ayeha313
🌸 یا رب !
✨از پنجره روزگار،
🌸 بهدرخت عمر که مینگرم خوشتر،
✨از ياد و نام زیبایت ثمری نيست ...
✨روزمان را با نام و یادت و،
🌸 توکل به اسم اعظمت آغاز میکنیم،
✨الهی به امید خودت
@ayeha313
💠 امام صادق(علیه السلام)فرمودند :
سِتةُّ خِصَالٍ يَنْتَفِعُ بِهَا اَلْمُؤْمِنُ بَعْدَ مَوْتِهِ وَلَدٌ صَالِحٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُ وَ مُصْحَفٌ يَقْرَأُ فِيهِ وَ قَلِيبٌ يَحْفِرُهُ وَ غَرْسٌ يَغْرِسُهُ وَ صَدَقَةُ مَاءٍ يُجْرِيهِ وَ سُنَّةٌ حَسَنَةٌ يُؤْخَذُ بِهَا بَعْدَهُ.
✨شش چيز است كه مومن پس از مرگ هم از آنها بهره مند مي شود:
1⃣ فرزند شايسته اي كه براي پدر آمرزش بطلبد
2⃣ قرآني كه از آن او باشد و مورد استفاده قرار گيرد
3⃣ چاه آبي كه مي كند
4⃣ درختي كه مينشاند
5⃣ چشمه آبي كه در راه خدا جاري ميكند
6⃣ رويه نيكي كه از او بيادگار مانده و ديگران از او اتخاذ كنند.
📚 الخصال، ج 2، ص 323
__
امروز انتخابات آمریکا است.بعضے ها راجع بہ
اینکہ اگر چہ کسے بیاید،چہ اتفاقے مے افتد و...
صحبت میکنند. بلہ ممکن است حوادثے اتفاق بیافتد؛اما بہ ما ارتباطے نخواهد داشت.سیاست
ما حساب شده است و مشخص است و رفت و
آمد اشخاص در آن تاثیر ندارد.
👤| "سید علے خامنہ اے
@ayeha313
افراد پاکدست و معتقد و خدمتگزار به ملّت به کارگیرید؛ نه افرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطرهی خانهای سابق را تداعی میکنند.
#حاج_قاسم_سليمانی
@ayeha313
103.mp3
5.71M
💕مناجات أمیرالمؤمنین(عليه السلام)
مولای یا مولای...
أنت العزیز و أنا الذليل...
و هل يرحم الذليل إلّا العزيز؟؟؟...
🌹🌹🌹🌹🌹 #صلوات
☘چه کنیم تا خواستگار داشته باشیم؟
✨دخترخانم ها به طور طبیعی و معمول، از ۱۶ سالگی تا ۲۶ سالگی #خواستگار دارند. ممکن است برای برخی زودتر و برای برخی دیرتر شروع شود. اما اوج تعدد خواستگار هم در همان اوایل است و رفته رفته تعدادشان کم می شود.
👌توصیه ی اولیه، بنابر روایات معصومین، این است که وقتی #خواستگاری داشتید که از لحاظ ایمانی " #کفو" شما بود و از دیانت او و اخلاقش، به خصوص تقیدش به نماز، راضی بودید، جواب مثبت بدهید.
✨اما کسانی که به دلیل عدم مراعات توصیه ی اولیه یا به هر دلیلی، خواستگارهایشان کم شده اند، باز هم باید در محضر اهل بیت زانو زده و دستور العمل بگیرند و عمل کنند.
💫در روایتی منقول از حضرت رسول(صلی الله علیه و آله و سلم)، آمده است که حضرت در بین اصحاب بودند و امر فرمودند که بچه هایتان را به #ازدواج درآورید.
برخی گفتند که یا رسول الله، پسرهایمان را به ازدواج در می آوریم (به اصطلاح ما، برایش زن می گیریم) اما دخترهایمان را چگونه به نکاح درآوریم؟ (یعنی خانواده ی دختر که نمی رود به خواستگاری، منتظر خواستگار می ماند).
حضرت فرمودند که با "تهیه ی جهیزیه" و "ظاهری زیبا"، خواستگار را جلب کنید.
✨بنابر این حدیث منقول، دو راه برای جذب خواستگار وجود دارد:
۱. تهیه ی جهیزیه: خانواده ی دختر باید سعی کنند هرچه زودتر و در حد توان، برای دخترشان، #جهیزیه و وسایل خانه را تهیه کنند تا خانواده ی پسر راغب شود. نمی شود همه ی تقصیر را گردن #پسر انداخت که اگر دم از دیانت می زند، چرا به وضعیت اقتصادی خانواده ی #دختر اهمیت می دهد. چرا که در شرایط فعلی اقتصادی جامعه، پسر توان فراهم ساختن زندگی مادی آنچنانی ندارد و اگر هم به خدا اعتماد داشته باشد، ممکن است خانواده اش سنگ راهش شوند. و گاهی هم سن دختر بالا رفته و داشتن جهیزیه می تواند عامل ترغیب کننده ای باشد. (البته یادآور میشویم که تامین جهیزیه وظیفه شرعی دختر نیست)
۲. ظاهر زیبا: #خانواده ی دختر باید سعی کند ظاهری آراسته برای دخترشان فراهم کنند، در حد توان. از استفاده ی از زیور آلات و وسایل زینتی تا لباس های زیبا.
این به این معنا نیست که دختر از #حجاب و عفاف خود در مقابل نامحرم کم کند یا بدون چادر باشد تا زیبایی هایش دیده شود و زیورآلاتش را به رخ نامحرمان بکشد. بلکه این توصیه، در فضاهای مناسب و مشروع است. مثل حضور در مجالس زنانه و ... .
لذا خود را، هرچند کم و متعادل، به رخ نامحرمان کشیدن خطاست.
البته پوشش کامل، در خصوص جلسه ی خواستگاری، توصیه نمی شود. بلکه برای پسر مستحب است در شرایطی، نگاه به محسنات دختر در خواستگاری، جهت ترغیب.
👌سخن آخر:
کسانی که متمکن نیستند و نمی توانند به خصوص، جهیزیه تهیه کنند، بدانند که خداوند قادر، "علی کل شیء قدیر" است و لذا اگر تقوا پیشه کنید، خدا حتما "یجعل لکم مخرجا" و راهی به خصوص پیش پایتان خواهد گذاشت.
توسل هم فراموش نشود.
@ayeha313