💠در مورد روز مباهله و اعمال آن
بیست و چهارم ذیحجه روزی است كه رسول خدا صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَاله با نصارای نجران مُباهَلَه كرد و پیش از آنكه خواست مُباهله كند عبا بر دُوش مبارك گرفت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حَسَن و حسین عَلیهمُ السلام را داخل در زیر عبا نمود و فرمود :پروردگارا هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است كه مخصوص ترین خلق بوده اند به او ، خداوندا اینها اهل بیت منند پس از ایشان برطرف كن شك و گناه را و پاك كن ایشان را پاك كردنی پس جبرئیل نازل شد؛
و آیه تطهیر در شاءن ایشان آورد پس حضرت رسول صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَ اله آن چهار بزرگوار را بیرون برد از برای مباهله چون نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقّیّت آن حضرت و آثار نزول عذاب مشاهده كردند جُراءَت مُباهله ننمودند و استدعای مصالحه و قبول جزیه نمودند ،
و در این روز نیز حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در حال ركوع انگشتری خود را به سائل داد و آیه اِنَّما وَلِیُّكُمُ اللّهُ در شانش نازل شد.
◀ در كل این روز روز شریفی است و در آن چند عمل وارد است:
✴اوّل : غسل
✴دوّم : روزه
✴سوّم : دو ركعت نماز و آن مثل روز عید غدیر است (دو ركعت است ؛ در هر ركعت ، یك مرتبه حمد و ده مرتبه توحید ، ده مرتبه آیة الكرسى و ده مرتبه قدر خوانده مى شود و بهتر است پیش از اذان ظهر خوانده شود.)
✴و نیز روایت شده است بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار كند.
✴چهارم : خواندن دعای مباهله كه شبیه به دعای سحرهای ماه رمضان است اللهم انی اسئلك من بهائك بابهاء .........
✴شایسته است در این روز تصدّق بر فقراء به جهت تَاءسّی به مولای متقیان امیر المؤ منین علیه السلام و زیارت كردن آن حضرت و بهتر است زیارت جامعه کبیره خوانده شود.
@ayeha313
🔵روز مباهله و معنای مباهله چیست؟
✳️مسيحيان نجران، پس از گفتوگوي بسيار پيامبر با ايشان گفته بودند: «گفتو گوهاي شما ما را قانع نميكند. راه اين است كه در وقت معيني با يكديگر مباهله نمائيم و بر دروغگو نفرين بفرستيم، و از خدا بخواهيم دروغگو را هلاك و نابود كند.»
♦️در اين هنگام بود كه حضرت جبرئیل نازل گرديد، آيه مباهله را آورد و پيامبر را مأمور كرد تا با كساني كه با او مجادله ميكنند و حق را نميپذيرند به مباهله برخيزد:
✨«پس هركه بعد از رسيدن به علم با تو محاجه كرد…
پس بگو بياييد فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان و خودمان و خودتان را فرا خوانيم، آنگاه مباهله كنيم و لعنت خداوند را بر دروغگويان قرار دهيم.»✨
🌿چنين بود كه دو طرف مذاكرهكننده رضايت دادند كه بحث و گفتوگو را پايان دهند و قرار بر اين شد كه فرداي آن روز براي اثبات حقانيت خود با يكديگر مباهله نمايند و از خداوند بخواهد كه دروغگويان را عذابي🔥 نازل كند و به كيفر برساند.
🔆اكنون بيست و چهارم ذي الحجه است و روز مباهله فرا رسيده است. پيامبر اسلام فاطمه و علی،حسن و حسين علیه السلام را فراخوانده و آنان را در زير عباي خويش گردآورده،
💥در همين لحظه فرشته وحي آيه تطهير را بر او نازل ميكند كه:
✨«انما يريد الله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيرا» «خداوند اراده كرد كه پليدي را از شما خاندان دور بدارد و شما را بسيار پاك بدارد.»✨
✳️و چنين بود كه وقت مباهله فرا رسيد. قبلاً پيامبر و هيئت نمايندگي «نجران»، توافق كرده بودند كه مراسم مباهله در نقطه اي خارج از شهر مدينه، در دامنه صحرا انجام بگيرد.
🌸 پيامبر از ميان مسلمانان و بستگان خود، فقط همین چهار نفر را برگزيده است كه در اين حادثه تاريخي شركت نمايند.
🌺زيرا در ميان تمام مسلمانان، نفوسي پاك تر، و ايماني استوارتر از ايمان اين چهار تن، وجود ندارد.
🌷پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) پيش از ورود به ميدان «مباهله»، به همراهان خود گفت: من هر وقت كه دعا كردم، شما دعاي مرا با گفتن آمين بدرقه كنيد.
🔴سران هيئت نمايندگي نجران گمان ميكردند كه محمد (صلی الله علیه و آله) با افسران و سربازان خود به ميدان مباهله بیاید ،
🔶وقتی صحنه آمدن بي پيرايه پيامبر به صحنه مباهله را ديدند، همگي با بهت و حيرت به چهره يكديگر نگاه كردند و انگشت تعجب به دندان گرفتند.
💠آنان دريافتند كه پيامبر، به دعوت و دعاي خود اعتقاد راسخ دارد والّا يك فرد مردد، عزيزان وجگرگوشه های خود را در معرض بلاي آسماني و عذاب الهي قرار نميدهد.
🔰اسقف نجران گفت: من چهرههايي را ميبينم كه هر گاه دست به دعا بلند كنند و از درگاه الهي بخواهند كه بزرگترين كوهها را از جاي بكند، فوراً كنده ميشود.
🔴 بنابراين، هرگز صحيح نيست ما با اين افراد بافضيلت، مباهله نمائيم.
🔴و چنين بود كه هيئت نصرانيان نجران درخواست مباهله را پس گرفتند و از پيامبر خواستند تا تحت حاكميت حكومت اسلام درآيند.
🌺از اين روي روز بيست و چهارم ذي الحجه، در تقويم ديني اسلام، روزي با اهميت شد و مهر تأييدي ديگر بر حقانيت خاندان پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) و اسلام راستين گرديد.
📘منابع:
۱. جعفر سبحاني، فروغ ابديت.
۲. شيخ عباس قمي، مفاتيح الجنان.
۳. علامه طباطبايي، تفسير الميزان.
@ayeha313
👨🏻آقای خونه!
🍃 لطفا از گفتن کلمات اینچنینی به همسرتان به شدت پرهیز کنید. چون این کلمات چاقویی هستند که شخصیت لطیف او را پاره پاره میکند...!
👈 واقعا فکر میکنی خیلی جذابی؟
👈 هـمه زن دارن ما هم زن داریم!!!
👈 راه بازه و جـاده دراز، بفرمایید...
👈 از قدیم گفتن: عقل زن کمتر از مردِ!
👈 چند بار باید در این باره حرف بزنیم؟!!!
👈 برو شوهرداری را از زن فلانی یاد بگیر!
👈 جای تاسفه که چنین پدر و مادری داری...!
👈 تو اگر خرج خانه را میدادی چی میشد؟
👈 تو باید یا من را انتخاب کنی یا خانوادهات را!
👈 تو تقصیر نداری همه زنها یک دندهشان کمه!
👈 دست پختت منو یاد دوران سربازیم میندازه..!
@ayeha313
#تا_محرم
💢 امسال محرم کدام هیات برم؟
خلاصه بی مقدمه و اضافه و افاصه گویی باید گفت: #هیات امام حسین(ع) یک هدف غایی دارد و آن چیزی نیست جز #تربیت انسان!
حال سوال این است؛ محرم امسال به کدام #هیات بروم؟
تنها بخشی از این هدف بزرگ یعنی تربیت انسان با #روضه و سینه زنی امکان پذیر است زیرا که این دو در #روح و #جان انسان مستقیما اثر میگذارند.
دو جریان مقابل هم در این سالها با افراط و تفریط به #شکل و روشهای عزاداری پرداخته اند.
جریانی که #عزاداری را برای عزاداری میخواهد، و در آن سَبک، آهنگ و شکل عزاداری بر #محتوا ارحجیت دارد.
جریان دوم که سراسر از #شور_متعارف هم خارج است و صرفا بر محتوا تاکید دارد.
اما سوال کماکان پابرجاست، امسال #محرم کدام نوعِ از هیات را انتخاب کنم؟
باید به هیاتی رفت که در آن مخاطب هم خوب #سینه بزند و هم یاد بگیرید که در مقابل #ظالم سکوت نکند، حالا ظلم به همسایه باشد یا #ظلم به مردم میانمار.
باید به هیاتی رفت که هم در آن روضه شنید و اشک ریخت، و هم نسبت به #جامعه و نیازهای آن بی تفاوت نبود، باید با همان هیات دست #فقیر یا نوعروسی را گرفت و یا برای آن کارگر از کارافتاده کاری کرد.
هیاتها، مردمی ترین شکل #تجمع هستند، از این #تجمع بزرگ باید جهت تربیت انسانِ حاضر در جامعه بهره برد.
@ayeha313
💢معنای #مباهله چیست؟
امروز، روز #حقانیت_اهل_بیت است.
در معنای ابتهال دو نظر است:
۱) یکدیگر را لعن کردن که میان دو نفر رخ میدهد.
۲) نفرین براى هلاک کسى.
دراین آیه،«مباهله» به معنى نفرین کردن دو نفر به همدیگر است. به این صورت که وقتى استدلالات منطقى سودى نداشت، #افرادى که با هم درباره یک مسأله مهم دینى گفتگو دارند، در یک جا جمع مىشوند و به درگاه خدا تضرع مىکنند و از او مىخواهند که دروغگو را رسوا سازد و #مجازات کند.
مباهله در لغت به معنی ملاعنه و #نفرین متقابل میباشد.
و در اصطلاح به این معناست که «دو تن یا دو گروه بر #علیه یکدیگر دعای بد کنند. پس هر کدام ظالم باشد حق تعالی وی را رسوا گرداند و نقمت وعذاب خود را بر وی فرستد و ذریه او را #مستاصل کند و هلاک گرداند».
در حدیثی از رسول خدا (ص) روایت شده که حضرت فرمود:
«خداوند #عزوجل به من خبر داده که پس از مباهله عذاب بر گروه باطل نازل میشود و حق را از #باطل مشخص میسازد».
از روایاتی که درمنابع اسلامی نقل شده است، استفاده میشود که مباهله اختصاص به #زمان رسول اکرم (ص)ندارد و در تمامی زمانها قابل اجرا است. در حدیثی از امام صادق (ع)نقل شده که ایشان فرمود: اگر سخنان حق شما را مخالفان نپذیرفتند، آنها را به #مباهله دعوت کنید.
📚مجمع البیان ج۲، ص ۷۶۲ تا ۷۶۱
📚لسان العرب ج11 ص 72
📚فتوح البلدان بلاذری ص95
@ayeha313