⁉️ متن سوال👇👇👇
آیا گفتن "یا علی مدد" و "یا علی ادرکنی" و یا علی نگهدارت کفر است؟
✅ پاسخ👇👇👇
کمک خواستن و استمداد در کارها، از غیر خداوند متعال اگر به این عنوان باشد که برای آنان قدرت و توانایی ذاتی و مستقل در مقابل قدرت خداوند قائل باشیم و آنها را مسقل و بی نیاز از قدرت خداوند بدانیم شرک و کفر است، اما اگر قدرت آنها را ناشی از قدرت خداوند و در اثر قرب آنان به خداوند متعال و عنایت ویژه خداوند متعال به آنان بدانیم شرک یا کفر نخواهد بود.
در این رابطه دعای مورد نظر شما که به دعای فرج امام زمان (ع) مشهور است، یکی از زیباترین و بهترین و پر معناترین دعاها است و خالی از هر گونه شرک و کفر است که خواندن آن با قصد قربت به خداوند متعال بسیار مطلوب است.
🔰پاسخ تفصیلی👇
کمک خواستن و استمداد در کارها، از غیر خداوند متعال اگر به این عنوان باشد که برای آنان قدرت و توانایی ذاتی و مستقل در مقابل قدرت خداوند قائل باشیم و آنها را مسقل و بی نیاز از قدرت خداوند بدانیم شرک و کفر است، اما اگر قدرت آنها را ناشی از قدرت خداوند و در اثر قرب آنان به خداوند متعال و عنایت ویژه خداوند متعال به آنان بدانیم شرک یا کفر نخواهد بود.
بر این اساس چون ما ائمه (ع) را بندگان خالص خداوند و در درجه بالای اخلاص و عبودیت نسبت به خداوند متعال می دانیم و همه ارزش، احترام، توانایی و قدرت آنان را نیز ناشی از همین قرب آنان به مقام ربوبی و در اثر بندگی خالصانه آنان می دانیم، استمداد و درخواست کمک از آنان، توسل به آنان و گفتن اذکاری مانند "یا علی مدد" و "یا علی ادرکنی" را خالی از هر گونه شرک و کفر می دانیم.
در این رابطه دعای مورد نظر شما که به دعای فرج امام زمان (ع) مشهور است، یکی از زیباترین و بهترین و پر معناترین دعاها است و خالی از هر گونه شرک و کفر است که خواندن آن با قصد قربت به خداوند متعال بسیار مطلوب است. حضرت آیت الله العظمی تبریزی (ره) در پاسخ سؤال در باره این دعا (دعای فرج) فرموده اند: "این دعا مانند بعضی از دعاهای معروف است و مراد در عبارت "اکفیانی فانکما کافیان" اشاره به آیه شریفه "وابتغوا الیه الوسیله" است؛ زیرا پیامبر اکرم (ص) و علی (ع) وسیله ما در گرفتن حاجات مان از خداوند متعال هستند و برای آمرزش گناهان ما استغفار می کنند. همان طوری که پیامبر اکرم برای گناه کاران طلب آمرزش می کردند. و اللَّه العالم". [1]
برای آگاهی بیشتر به پاسخ های زیر مراخعه فرمائید:
1. نمایه: توسل در قرآن و سنت، سؤال 2032 (سایت: 2265) .
2. نمایه: توحید و استمداد از غیر خدا، سؤال 1594 (سایت: 1589) .
@ayeha313
✨یارب
✨شرمندۀ
✨لطف بیکرانت هستم
✨شرمنده ترین بندگانت هستم
✨«یا رب اَنا سَائِل الَّذِی اَعطَیتَه»
✨عمریست دخیل آستانت هستم
✨در این لحظات ناب سحر التماس دعا
@ayeha313
«دعاى روز بیستم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ واغْلِقْ عَنّی فیهِ أبوابَ النّیرانِ و َوَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ یا مُنَزّلِ السّكینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین؛
خدایا بگشا برایم در آن درهاى بهشت و ببند برایم درهاى آتش دوزخ را و توفیقم ده در آن براى تلاوت قرآن. اى نازل كننده آرامش در دلهاى مؤمنان.
از وصیت های امام علی علیه السلام به امام حسین علیهالسلام:
✅پسرم! گناه كاران را از رحمت خداوند نااميد مكن!
چه بسیارند گناه كارانى كه پس از سالها گناه، عاقبت بخير شدند.
و چه بسیارند عبادت پیشگانی كه پس از عمرى عبادت، سرانجام به فساد افتادند و به دوزخ وارد شدند.
📚تحف العقول ، صفحه ۱۴۱
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
روشهای دست یابی به معیارهای#ازدواج_موفق چیست؟ ⬅️قسمت چهارم 🍓خودآگاهی تان را تقویت کنید 🍏علاو
روشهای دست یابی به معیارهای#ازدواج_موفق چیست؟
⬅️قسمت پنجم
🍓مهارت های ارتباط موثر را فرا بگیرید
🍏برای اینکه بتوانید یک زندگی موفق داشته باشید بیش از هرچیز به مهارتهای ارتباطی موثر نیاز دارید.
🍏برای مثال باید#تمرین کنید که یک شنونده همدل باشید و یا هیجانات ناخوشایند نظیر خشم را در موقعیتهای پرفشار کنترل کنید.
🍏علاوه بر این یادگیری#مهارت_گفتگو موثر زوجین و نحوه صحیح مخالفت با خواستههای نامعقول همسر از جمله مواردی هستند که حتما باید آنها را فراگرفته و تمرین نمایید.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
برای داشتن زمینی پاک، یکی از راهها اینه که نان داغ را تو کیسه پلاستیکی قرار ندیم !❌
▫️پلاستیک در تماس با مواد داغ مونومر تولید میکند. مونومر در تماس با نان باعث ایجاد بیماری ریوی و گوارشی میشود و عملکرد بدن را مختل میکند
▫️جالبه بدونید دغدغه جهان اولی اینه که بجای کیسههای پلاستیکی از کیسههای بازیافتی استفاده بشه
+ ۲۲ آوریل روز جهانی زمین پاکِ، مراقب محیط زیستمون باشیم همين يه زمين رو داريم
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⁉️پروتستان روزه آنها به خود افراد، کلیساها و سازمانها بستگی دارد و در این مدت بطور کامل از لب زدن
روزه در ادیان و فرق
– صائبین یا مندائیان (پیروان حضرت یحیی) در روزهای ویژهای از سال که آنها را مبطل مینامند از خوردن گوشت، ماهی، تخم مرغ خودداری میکنند از جمله این روزها ۲۶ و ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ ماه سمبلتا، روزهای ششم و هفتم ماه دولا و روز دوم ماه هطیا است.
آنها روزه واقعی را روزهدار بودن اعضا و جوارح آدمی میدانند که در کتاب کنزاربا یا صحف آدم مقدسترین کتاب مندائیها آمده است:
«ای مومنان برایتان گفتم که روزه بزرگ فقط نهی از خوردن و آشامیدن نیست بلکه دیدگانتان را از نگاههای هیز و شیطانی و گوشهایتان را از شنیدن حرفهایی که مردم در خانه خود میزنند برحذر دارید و زبانهایتان را به گفتارهای دروغ و ناپسند نیالائید و …. ».
– زاهدان پیرو آئین جین و آئین هندو برای ایجاد آمادگی روحی خود برای برخی جشنها و اعیاد روزه نگه میدارند، همچنین پارسایان آئین جین بهترین مرگ را مرگ در اثر پرهیز کامل از غذا و آب میدانند و بسیاری از آنها داوطلبانه راه روزهدار را در پیش می گیرند تا بدین طریق به زندگی خود پایان بخشند.
– بسیاری از راهبان و راهبههای بودایی مذهب، تنها به یک وعده غذا در روز اکتفا میکردند و اول ماه و نیمه ماه را روزه کامل میگرفتند، امروزه مردم عامی بودائی هر ماه چهار بار روزه داشته و به گناهان خود اقرار میکنند و در استقبال از سالروز فوت بودا مدت پنج روز از خوردن گوشت خودداری میکنند
🌱آیه های زندگی🌱
روزه در ادیان و فرق – صائبین یا مندائیان (پیروان حضرت یحیی) در روزهای ویژهای از سال که آنها را مبطل
لامائیستها در هر ماه روزهای ۱۴ و ۱۵ و ۲۹ و ۳۰ تنها از غذای آردی و چای تناول میکنند ولی پارسایان این مذهب در طول این چهار روز تا غروب آفتاب هیچ نمیخورند.
🌱آیه های زندگی🌱
لامائیستها در هر ماه روزهای ۱۴ و ۱۵ و ۲۹ و ۳۰ تنها از غذای آردی و چای تناول میکنند ولی پارسایان ای
مردم تبت مراسمی به نام نانگ نس (روزه مدام) دارند که چهار روز طول میکشد. آنها دو روز اول را بادعا، اقرار به گناهان و تلاوت متون مقدس به سر میآورند و روز سوم پرهیز شدیدی را رعایت میکنند و هیچ نمیخورند و حتی آب دهان خود را هم فرو نمیبرند واین روزه را با دعا و اقرار به گناهان تا طلوع آفتاب در روز چهارم ادامه میدهند.
#روزه_در_ادیان_دیگر
#ادامه_دارد
#شب_قدر
💢اگر ما اختیار داریم، پس چرا در #شب_قدر خداوند همه اعمال ما را از پیش مینویسد؟ پس #انسان چه نقشی دارد؟
✅نکته اول
در اینکه تمام امور عالم به #قضا و #قدر الهی است، تردیدی نیست، اما همواره گروهی وجود داشتند که با برداشت غلط از این موضوع، تلاش در توجیه رفتارهای #نادرست خود داشتند.
✅نکته دوم
معنای #قضا و #قدر چیست؟
قدر به معنای #اندازه و تقدیر به معنای اندازه گیری است و #قضا به معنای یکسره کردن و به انجام رساندن است. تقدیر الهی به این معنا است که خداوند متعال برای هر پدیده ای، حدود خاصی را قرار داده است که تحت تأثیر عواملی تحقق می یابد. منظور از قضای الهی، آن است که پس از فراهم شدن #مقدمات و شرایط ایجاد یک پدیده، خداوند، آن را به مرحله نهایی می رساند.
✅نکته سوم
در مورد #افعال انسان ها، باید دانست که تقدیر الهی، فعل انسان را با تمام خصوصیات آن در برمی گیرد و اختیاری بودن #فعل انسان، یکی از این خصوصیات است. پس، #تقدیر خداوند در مورد اعمال انسان ها به این معنا است که شخص، با شرایط معینی و با بهره گیری از اختیار خویش، و نه به طور #جبری، به عمل خویش اقدام می کند.
حوزه ای که خارج از #اختیار آدمی است؛ مانند وقوع حوادثی چون سیل، زلزله، طوفان و ...
🔵نتیجه گیری:
بنابراین، معنای این که خداوند افعال اختیاری انسان را از پیش #تقدیر کرده است، این است که شخص خاصی در زمان و #مکان معینی با بهره گیری از اختیار خویش - و نه به صورت جبری – آن کار را انجام می دهد.
پس، قضا و قدر نه تنها #منافاتی با افعال اختیاری انسان ندارد، بلکه آن را تأیید می کند؛ زیرا بدین معنا است که وقوع جبری و #غیراختیاری چنین فعلی محال است.
چون قضا و قدر الهی به وقوع اختیاری این فعل #تعلق گرفت و اگر این فعل از روی جبر و غیر اختیاری واقع شود، خلاف قضا و قدر الهی است.
@ayeha313
💢چرا جامعه تاب و تحمل علی(ع) را نداشت!؟
عجالتا اگر صفات علی(ع) را برای هر انسانِ صاحب عقلی، نقل کنیم حتی اگر مسلمان نباشد؛ بدون شک این #شخصیت را تایید و تمجید میکند.
انسانی که هیچ کس در #میدان جنگ حریف او نبود در عین حال در منازل یتیمان کوفه چهار دست وپا راه میرفت تا یتیمان با ابرمرد قدرتمند عرب هم بازی شوند.
انسانی که در اوج قدرت معنوی و دنیایی چاه میکند و با آن درآمد کسب میکرد، ذره ای هم به بیت المال نظر نداشت.
اما چرا جامعه #تاب و #تحمل علی(ع) را ندارد؟
چرا خانه نشین و کنار زده میشود؟
چرا خوارج و اهل شام او را کافر و بی نماز می خواندند؟
پاسخ یک کلام بیش نیست:
علی(ع) تمامِ اسلام را بی تعارف اجرا میکرد. از مبارزه با ظلم و فساد گرفته تا مقید به نماز بودن، عفت و حجاب، سخت گیری در امر بیت المال و...
جامعه تاب و تحمل احکام خدا را نداشت و علی(ع) مجری حکم خدا بود.
درست به همین دلیل است که جامعه منتظر امام زمان نیست، زیرا تاب و تحمل اجرای قانون خدا را ندارد.
@ayeha313
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیشنهاد دانلود👆👆👆
اللهم عجل لولیک الفرج
باید علی برایِ ظُهورت دعا کند
حرفِ پدر به رویِ پسر میکند اثر...
🌸خدایا
✨در این لحظات ناب افطار
✨ تو را سوگند
🥀برمظلومیت علی(ع)
✨هیچ کسی درحسرت
✨یک وعده غذا نباشد
🥀هیچ پدر و مادری شرمنده
✨فرزندانشان نگردد
✨و دلهای شکسته را
🌸از درگاه خویش نا امید مفرما
طاعاتتون قبول 🌸
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا
فَتَقَبَّلْ [فَتَقَبَّلْهُ] مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
خدایا برای تو روزه گرفتیم وبا روزی تو افطارکنیم پس از ما بپذیر که براستی توشنوا و دانایی.
#دعای_افطار
#التماس_دعا
*✅✅✅فلسفه قرآن به سر گرفتن*✅✅✅
آيت الله جوادي آملي فلسفه قرآن بر سر گرفتن در شب قدر را چنين بيان كرده اند:
〽️ منظور از قرآن به سر گرفتن در اين شب عزيز اين است كه قرآن در رأس همه امور ما قرار بگيرد و تمام شؤون زندگي ما قرآني شود. رأس امور قرار دادن قرآن يعني تمام علوم اسلامي بشود و متون درسي دانشگاه هاي ما اسلامي بشود و اگر قرآن رأس امور بود همه مسايل درسي، سياسي و اجتماعي ما حل مي شود.
اينكه بعد از قرآن به سر گرفتن نام ائمه برده مي شود اين است كه بفهميم اينها مفسر و مبين قرآن هستند پس هم قرآن بر سر است و هم عترت و سر هم جزء اعضاء رييسه است و شريفترين عضو بدن. اينكه مي گويند قرآن در شب قدر نازل شد، نزول قرآن بمانند نزول باران نيست. در نزول باران مي گوييم خدا باران نازل كرد به معني انداختن ولي نزول قرآن به معني انداختن نيست. بلكه بمعني آويختن است، مانند آويختن طناب به درون چاه خداوند مي فرمايد كه ما اين طناب را آويختيم كه يك طرف آن بدست من است و طرف ديگر به دست شما. بگيريد و بالا بياييد. « و اعتصموا بحبل الله جميعا»
به اين ريسمان الهي چنگ بزنيد.
بنابراين چون قرآن در شب قدر نازل شده است و اهميت شب قدر و ماه رمضان هم بخاطر همين نزول قرآن است، پيشوايان دين و ائمه معصومين به ما ياد داده اند كه در اين شب با تمسك و چنگ زدن به قرآن و بر سر گرفتن آن و دستورات آن را عمل كردن، خود را به خداوند نزديك كنيم و از گناهان مان توبه كنيم.
@ayeha313
ملائکه کجا نازل میشوند ؟
همیشه فکر میکردم شب قدر یعنی شب نزول قرآن . ارزش شب قدر را به نزول قران میدانستم اما یک شب قدر حرفهایی را از یک استاد یاد گرفتم که همه چیز را در ذهنم به هم ریخت .
سوره قدر را تفسیر میکرد میگفت :
آیا نزول قرآن شب قدر را شب قدر کرده ؟ یا اینکه شب قدر شب قدر بوده و قرآن در آن نازل شده است ؟ مثل کسی که ازدواج خود را که کار مهمی است در یک وقت با برکتی قرار میدهد برکت ان وقت به ازدواج نیست . نزول قران یک کار مهم و بزرگی است اما در شب قدر اتفاق افتاده….
انا انزلناه فی لیلة القدر .
یعنی اول شب شب قدر بوده و بعد قرآن در آن نازل شده . دلیل بهتر آیات بعدی است که شروع میکند به توضیح چیستی شب قدر .
لیلة القدر خیر من الف شهر
تنزل الملائکة و الروح فیها باذن ربهم
من کل امر
سلام هی حتی مطلع الفجر .
«انزلناه» فعل ماضی است یعنی نازل کردیم و تمام شد . اما در معرفی شب قدر میگوید «تنزل» فعل مضارع است یعنی هنوز نازل میکنیم یک عملی در این شب هر سال تکرار میشود و در توضیح عظمت این شب این عمل را بیان میکنند .
استاد آرام ادامه میداد :
«الملائکه» یعنی «کل ملائکه» این الف و لام در زبان عربی معنای «کل »میدهد . «الروح» همان رئیس ملائکه است در ان شب همه اینها متوجه زمین اند و فرود میآیند .چه واقعه ای رخ میدهد ؟ چه شده که همه دارودسته خدا در صحنه عالم متوجه زمین اند ؟
هر سال ؟ همه ؟ از تمام آسمانها؟ به سوی زمین ؟
یعنی هر خبری هست اینجاست و در عوالم بالا خبری نیست !
سوال اینجاست که اینها کجا نازل میشوند؟ منزل علیه کیست؟ به کجا میایند ؟
برای پاسخ خوب است اول بپرسیم اینها برای چه میآیند ؟
«من کل امر .»
یعنی چه ؟
یعنی برای تصمیم گیری برای همه چیز . این امر امر تکوینی است یعنی هر موجودی .
از این جا باید فهمید کجا میآیند .
«من کل امر .»
«امر» چیست ؟
این امر دو جای دیگر در قرآن آمده: یکی «انما امره اذا اراد شیئا ان یقول له کن فیکون» و دیگری «ائمة یهدون بامرنا .»
علامه طباطبایی از اولی این را استفاده میکند که معنای این «امر» هر شیئی است که وجود داشته باشد امر تکوینی . و از آن استفاده میکند که آیه «ائمة یهدون بامرنا» فصل امامت را بیان میکند یعنی وجه تمایز ائمه را نشان میدهد که آنها هدایت تکوینی میکنند همه موجودات عالم را .
و در شب قدر تکلیف کل امر است که مشخص میشود . ....
آن رئیس حقیقی و ذاتی عالم آن خدای لا یزال همه را به سراغ فرمانده زمینی و خلیفه خود میفرستد همه متوجه ولی عصر هستند اوست که قرار است همه تصمیمات منجز و معلق عالم یعنی قضا و قدر به دستش برسد و از مجرای او جاری شود . شب شب اوست .یعنی چی ؟
هیچ عملی بی رنگ فریاد درونی «یا صاحب الزمان» فایده ای ندارد .
مردم !بدانید باید به چه چیز بچسبید . کدام ریسمان را چنگ بزنید .
بعد با بیانی طعنه آمیز گفت : همه میایند پایین تو میخواهی تنها بروی بالا؟!
این ایام همه عطش دارند اما نمی دانند کدام حلقه را باید بگیرند . آن حلقه ی گم شده ی تو امام است چه بفهمی چه نفهمی .
شاید حسابی در کار بوده که شهادت مرد ولایت و امامت علی مظهر خلافت خدا در این شب ها رخ میدهد .
*حقیقت دین معرفت امام است معرفت امام و حجت خدا* شب قدر شب تجلی خلافت خلیفة الله است . خلافت او در این شب تجلی میکند . تمام گردانندگان عالم هستی «من کل امر » بر او نازل میشوند . بله حالا آن گردانندگان تحفه قران را پیش پیامبر آوردند جبرئیل دست خالی نیامد آن تحفه را هم آورد و البته این اهمیت و ارزش قران را می رساند .
سکوت سنگین آن جلسه گواه این موضوع بود :
*نکند همه عالم از دیو و دد تا فرشته و جبرئیل متوجه او باشند و من و تو متوجه جای دیگر!*
معقول نیست، خلف است، محال است سلام کنی و او جواب ندهد .
در تاریخ سراغ نداری سائلی دست پیش امام دراز کند و دست خالی برگردد زبان حال و قال این باشد :
*..... یا ایها العزیز مسنا و اهلنا الضر و جئنا ببضاعة مزجاة فاوف لنا الکیل و تصدق علینا ان الله یجزی المتصدقین.....*
*نکند همه عالم متوجه او باشند و تو متوجه جای دیگر؟!*
*اللهم عجل لولیک الفرج*
45.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 قطعه زیبا و بسیار دلنشین در رثای مولا علی علیه السلام
🎼 آخرین نماز حیدر است...
🎤 حاج مهدی رسولی
⚫️به همراه تصاویر زیبا از حرمین شریفین
سلام باعرض تسلیت
شهادت امام علی
شنبه تون بخیر
خدایا به حـــرمت
این روزهـاي عـــــزیز
نور ایمان،روزی حلال
عاقبت بخیری وزندگی
سراسر خیر و بـــرکت
نصیبمان بگردان. آمین
@ayeha313
«دعای روز بیست و یکم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّهِ لی منْزِلاً و مَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین؛
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودی هایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان.
امیر بیان امیرالمومنین (ع): همواره سه چیز را به یاد داشته باش
❶ هر لذتی تمام مےشود
❷ هر نعمتی به دیگری منتقل مےشود
❸ هر بلا و گرفتاری برطرف مےشود
📚 احادیث الطلاب ح ۱۷۴۸
@ayeha313