*✅✅✅فلسفه قرآن به سر گرفتن*✅✅✅
آيت الله جوادي آملي فلسفه قرآن بر سر گرفتن در شب قدر را چنين بيان كرده اند:
〽️ منظور از قرآن به سر گرفتن در اين شب عزيز اين است كه قرآن در رأس همه امور ما قرار بگيرد و تمام شؤون زندگي ما قرآني شود. رأس امور قرار دادن قرآن يعني تمام علوم اسلامي بشود و متون درسي دانشگاه هاي ما اسلامي بشود و اگر قرآن رأس امور بود همه مسايل درسي، سياسي و اجتماعي ما حل مي شود.
اينكه بعد از قرآن به سر گرفتن نام ائمه برده مي شود اين است كه بفهميم اينها مفسر و مبين قرآن هستند پس هم قرآن بر سر است و هم عترت و سر هم جزء اعضاء رييسه است و شريفترين عضو بدن. اينكه مي گويند قرآن در شب قدر نازل شد، نزول قرآن بمانند نزول باران نيست. در نزول باران مي گوييم خدا باران نازل كرد به معني انداختن ولي نزول قرآن به معني انداختن نيست. بلكه بمعني آويختن است، مانند آويختن طناب به درون چاه خداوند مي فرمايد كه ما اين طناب را آويختيم كه يك طرف آن بدست من است و طرف ديگر به دست شما. بگيريد و بالا بياييد. « و اعتصموا بحبل الله جميعا»
به اين ريسمان الهي چنگ بزنيد.
بنابراين چون قرآن در شب قدر نازل شده است و اهميت شب قدر و ماه رمضان هم بخاطر همين نزول قرآن است، پيشوايان دين و ائمه معصومين به ما ياد داده اند كه در اين شب با تمسك و چنگ زدن به قرآن و بر سر گرفتن آن و دستورات آن را عمل كردن، خود را به خداوند نزديك كنيم و از گناهان مان توبه كنيم.
@ayeha313
ملائکه کجا نازل میشوند ؟
همیشه فکر میکردم شب قدر یعنی شب نزول قرآن . ارزش شب قدر را به نزول قران میدانستم اما یک شب قدر حرفهایی را از یک استاد یاد گرفتم که همه چیز را در ذهنم به هم ریخت .
سوره قدر را تفسیر میکرد میگفت :
آیا نزول قرآن شب قدر را شب قدر کرده ؟ یا اینکه شب قدر شب قدر بوده و قرآن در آن نازل شده است ؟ مثل کسی که ازدواج خود را که کار مهمی است در یک وقت با برکتی قرار میدهد برکت ان وقت به ازدواج نیست . نزول قران یک کار مهم و بزرگی است اما در شب قدر اتفاق افتاده….
انا انزلناه فی لیلة القدر .
یعنی اول شب شب قدر بوده و بعد قرآن در آن نازل شده . دلیل بهتر آیات بعدی است که شروع میکند به توضیح چیستی شب قدر .
لیلة القدر خیر من الف شهر
تنزل الملائکة و الروح فیها باذن ربهم
من کل امر
سلام هی حتی مطلع الفجر .
«انزلناه» فعل ماضی است یعنی نازل کردیم و تمام شد . اما در معرفی شب قدر میگوید «تنزل» فعل مضارع است یعنی هنوز نازل میکنیم یک عملی در این شب هر سال تکرار میشود و در توضیح عظمت این شب این عمل را بیان میکنند .
استاد آرام ادامه میداد :
«الملائکه» یعنی «کل ملائکه» این الف و لام در زبان عربی معنای «کل »میدهد . «الروح» همان رئیس ملائکه است در ان شب همه اینها متوجه زمین اند و فرود میآیند .چه واقعه ای رخ میدهد ؟ چه شده که همه دارودسته خدا در صحنه عالم متوجه زمین اند ؟
هر سال ؟ همه ؟ از تمام آسمانها؟ به سوی زمین ؟
یعنی هر خبری هست اینجاست و در عوالم بالا خبری نیست !
سوال اینجاست که اینها کجا نازل میشوند؟ منزل علیه کیست؟ به کجا میایند ؟
برای پاسخ خوب است اول بپرسیم اینها برای چه میآیند ؟
«من کل امر .»
یعنی چه ؟
یعنی برای تصمیم گیری برای همه چیز . این امر امر تکوینی است یعنی هر موجودی .
از این جا باید فهمید کجا میآیند .
«من کل امر .»
«امر» چیست ؟
این امر دو جای دیگر در قرآن آمده: یکی «انما امره اذا اراد شیئا ان یقول له کن فیکون» و دیگری «ائمة یهدون بامرنا .»
علامه طباطبایی از اولی این را استفاده میکند که معنای این «امر» هر شیئی است که وجود داشته باشد امر تکوینی . و از آن استفاده میکند که آیه «ائمة یهدون بامرنا» فصل امامت را بیان میکند یعنی وجه تمایز ائمه را نشان میدهد که آنها هدایت تکوینی میکنند همه موجودات عالم را .
و در شب قدر تکلیف کل امر است که مشخص میشود . ....
آن رئیس حقیقی و ذاتی عالم آن خدای لا یزال همه را به سراغ فرمانده زمینی و خلیفه خود میفرستد همه متوجه ولی عصر هستند اوست که قرار است همه تصمیمات منجز و معلق عالم یعنی قضا و قدر به دستش برسد و از مجرای او جاری شود . شب شب اوست .یعنی چی ؟
هیچ عملی بی رنگ فریاد درونی «یا صاحب الزمان» فایده ای ندارد .
مردم !بدانید باید به چه چیز بچسبید . کدام ریسمان را چنگ بزنید .
بعد با بیانی طعنه آمیز گفت : همه میایند پایین تو میخواهی تنها بروی بالا؟!
این ایام همه عطش دارند اما نمی دانند کدام حلقه را باید بگیرند . آن حلقه ی گم شده ی تو امام است چه بفهمی چه نفهمی .
شاید حسابی در کار بوده که شهادت مرد ولایت و امامت علی مظهر خلافت خدا در این شب ها رخ میدهد .
*حقیقت دین معرفت امام است معرفت امام و حجت خدا* شب قدر شب تجلی خلافت خلیفة الله است . خلافت او در این شب تجلی میکند . تمام گردانندگان عالم هستی «من کل امر » بر او نازل میشوند . بله حالا آن گردانندگان تحفه قران را پیش پیامبر آوردند جبرئیل دست خالی نیامد آن تحفه را هم آورد و البته این اهمیت و ارزش قران را می رساند .
سکوت سنگین آن جلسه گواه این موضوع بود :
*نکند همه عالم از دیو و دد تا فرشته و جبرئیل متوجه او باشند و من و تو متوجه جای دیگر!*
معقول نیست، خلف است، محال است سلام کنی و او جواب ندهد .
در تاریخ سراغ نداری سائلی دست پیش امام دراز کند و دست خالی برگردد زبان حال و قال این باشد :
*..... یا ایها العزیز مسنا و اهلنا الضر و جئنا ببضاعة مزجاة فاوف لنا الکیل و تصدق علینا ان الله یجزی المتصدقین.....*
*نکند همه عالم متوجه او باشند و تو متوجه جای دیگر؟!*
*اللهم عجل لولیک الفرج*
45.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 قطعه زیبا و بسیار دلنشین در رثای مولا علی علیه السلام
🎼 آخرین نماز حیدر است...
🎤 حاج مهدی رسولی
⚫️به همراه تصاویر زیبا از حرمین شریفین
سلام باعرض تسلیت
شهادت امام علی
شنبه تون بخیر
خدایا به حـــرمت
این روزهـاي عـــــزیز
نور ایمان،روزی حلال
عاقبت بخیری وزندگی
سراسر خیر و بـــرکت
نصیبمان بگردان. آمین
@ayeha313
«دعای روز بیست و یکم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّهِ لی منْزِلاً و مَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین؛
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودی هایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان.
امیر بیان امیرالمومنین (ع): همواره سه چیز را به یاد داشته باش
❶ هر لذتی تمام مےشود
❷ هر نعمتی به دیگری منتقل مےشود
❸ هر بلا و گرفتاری برطرف مےشود
📚 احادیث الطلاب ح ۱۷۴۸
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
روشهای دست یابی به معیارهای#ازدواج_موفق چیست؟ ⬅️قسمت پنجم 🍓مهارت های ارتباط موثر را فرا بگیرید
روشهای دست یابی به معیارهای#ازدواج_موفق چیست؟
⬅️قسمت ششم
🍓الگوهای تربیتی فرد را بررسی کنید
🍏بسیار اهمیت دارد که ببینید فردی که میخواهید با او ازدواج کنید در چه فضا و خانواده ای#رشد کرده و چه#سبک_تربیتی داشته است.
🍏ممکن است تفاوت سبکهای تربیتی تا قبل از بچه دار شدن بحران چندانی ایجاد نکند اما اغلب پس از به دنیا آمدن فرزندان به مشکلات و تعارضات مختلفی میانجامد.
🍏برای بررسی این موضوع کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج میتواند تا حد زیادی کمک کننده باشد...
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
#علی_نشناسی
💢ابن ملجم، وقتی به سمت علی هجوم آورد با صدای #بلند این شعار قرآن را فریاد میزد:
✅الحكم للَّه يا على لا لك و لا لاصحابك
حکم برای #خداست ای علی نه برای تو و یارانت
#خوارج قرآن خوانانی بودند که امام نداشتند...
تفسیر آیات را از غیر معصوم گرفته بودند.
عجیب نبود که این #موجودات علی را کافر بدانند.
@ayeha313
معماری یعنی تلاش برای ساختن دنیایی که تا اندازهای هر چند کوچک شبیه به رویاهای ماست.
اندیشهات برای ساختن توانا باد...
امروز سوم اردیبهشت ماه، بزرگداشت شیخ بهایی همه چیزدان، حکیم، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، علامهٔ فقیه، ادیب، مورخ و دانشمند ایرانی و روز ملی معمار روز نکوداشت مردمیترین هنر این سرزمین کهن است. مردمی که هزاران سال در اقلیمهای گوناگون این دیار، هنر را به شگرفترین گونه ممکن با تمدن و فرهنگ آمیختهاند؛
در حدود ۹۵ کتاب و رساله از شیخ بهایی در فیزیک، نجوم، سیاست، حدیث، ریاضی، مهندسی، عرفان، هنر، اخلاق و فقه بر جای ماندهاست. به پاس خدمات او به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم میبوده نام شیخ را در لیست مفاخر ایران ثبت کرد.
روز معمار مبارک🌹
مسجد نصیرالملک شیراز
پاسخی بر یک شبهه پیرامون کتاب شریف نهجالبلاغه
❓متن سؤال: 👇👇👇
بین زمان حیات علیبنابیطالب و تدوین کتاب #نهج_البلاغه حدود سه و نیم قرن، فاصله است، چگونه ممکن است با این همه فاصله تمامی آن کلمات صحیح باشد و کم و زیاد نشده باشد؟
✅پاسخ: 👇👇👇
هر چند بین زمان حیات امام علی (علیهالسّلام) و زمان تدوین نهجالبلاغه توسط سید رضی سه قرن و نیم فاصله است، امّا این امر نمیتواند خدشهای بر صحیح و مستند بودن این سخنان به امام علی ـ علیهالسّلام ـ وارد کند. زیرا سید رضی با استفاده از مجموعههای ارزشمندی که از قرن اول هجری تا قرن چهارم گردآوری شده بود، مجموعه جاودانه و بیمانند نهجالبلاغه را تدوین کرد و الا خطبهها، نامهها و کلمات قصار امام علی(علیه السّلام) پیش از آن که سید رضی چشم به جهان باز کند و نهج البلاغه را جمعآوری نماید، به طور متفرق در منابع فراوانی ثبت و ضبط شده بود، منابعی که شخصیتهای عالم و مورد وثوق آنها را گرد آورده بودند.
طبق تحقیقات انجام شده معلوم شدکه ۸۷ خطبه و ۵۰ نامه و ۱۴۴ حکمت در منابع معتبر اهل سنت پیش از سیدرضی، ۳۷خطبه و ۷ نامه و ۴۶ حکمت در منابع شیعی پیش از رضی، ۵ خطبه و ۴ نامه و ۱۰۰ حکمت از منابع شیعی پس از سیدرضی ولی مستقل از کار او، و ۳ خطبه، ۱ نامه، و ۴۰ حکمت در منابع سنی هم عصر و پس از سیدرضی، نقل شده است.
علاوه بر مطالب فوق اگر کسی در نهجالبلاغه نیک بیاندیشد، آن را دارای یک اسلوب ویژه، و از حیث فصاحت و بلاغت در اوج، خواهد دید و به یقینی در مییابد که تمامی این سخنان از یک شخص صادر شده است و از آنجایی که به تواتر و به صورت یقین انتساب برخی از سخنان آن به امام علی ـ علیهالسّلام ـ روشن است، معلوم میگردد که کل نهجالبلاغه سخنان نورانی و حقیقت نمای امیرالمؤمنین علی ـ علیهالسّلام ـ است.
از سوی دیگر چون مرحوم سیدرضی در صدد جمعآوری سخنان بلیغ بوده، بخشهای بعضی از خطبهها را حذف کرده است و بعضیها را نیاورده است لذا برخی از نویسندگان به تکمیل آن پرداختند و به صورت «مستدرک نهج البلاغه» تدوین گشت، علاوه آن که همه خطبهها و نامهها را با سند ذکر کردهاند، و یقین به صدور هر سخن باید بررسی سندی شود
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
مردم تبت مراسمی به نام نانگ نس (روزه مدام) دارند که چهار روز طول میکشد. آنها دو روز اول را بادعا،
– در میان چینیان کهن بخصوص پیروان مذهب تائو روزه قلب وجود داشت و بر آن بیش از روزه تن تاکید دارند، پیروان مکتب کنفوسیوس روزهداری را بعنوان آماده سازی خود، برای بهتر به انجام رساندن اوقات پرستش ارواح نیاکان مورد توجه داشتند.
– در مصر کهن، پس از مرگ پادشاه رعایای او روزه میداشتند و از مصرف گوشت، نان، گندم، شراب و هر تفریحی پرهیز میکردند و نیز از استحمام، تدهین (مالیدن روغن به موی سر) و بستر نرم خودداری میکردند.
– قبایل بومی آمریکا معتقد بودند روزه گرفتن در کسب هدایت و راهنمایی از روح اعظم موثر است و از جمله مراسم عزاداری آنها پرهیز غذا بوده است.
🌱آیه های زندگی🌱
– در میان چینیان کهن بخصوص پیروان مذهب تائو روزه قلب وجود داشت و بر آن بیش از روزه تن تاکید دارند، پ
همچنین در نزد بسیاری از اقوام کهن پرهیز از آشامیدن و خوردن به عنوان ابزار ندامت به درگاه خدا (یان) و به عنوان فدیه و کفاره گناهان انجام میشد؛ مردم کهن مکزیک امساک از غذا را به عنوان کفاره گناهان بجا میآوردند و مدت آن از یک روز تا چند سال متفاوت بوده است و پارسایان آنها در هنگام بروز مصیبتی عام، ماهها راه امساک را در پیش میگرفتند.
– زرتشتیان پس از مرگ یکی از نزدیکان، مدت سه شب از پختن یا خوردن گوشت پرهیز میکردند.
🌱آیه های زندگی🌱
همچنین در نزد بسیاری از اقوام کهن پرهیز از آشامیدن و خوردن به عنوان ابزار ندامت به درگاه خدا (یان) و
روزه در آیین زرتشت
در آیین زرتشت خوردن گوشت حیوانات در روزهای 2، 12، 14، و 21 هر ماه ممنوع است. در این روزها که متعلق به چهار امشاسپند؛ وهمن، ماه، گوش و رام است، زرتشتیان از خوردن گوشت پرهیز می کنند. این چهار نفر از حامیان چهارپایان هستند. حتی در این روزها که به نبر معروف هستند، از ذبح چهارپایان سودمند هم خودداری می کنند.
یکی دیگر از روزهایی که زرتشتیان روزه می گیرند در جشن بهمنگان یا بهمنجه است که در روز بهمن از ماه بهمن برگزار می شود. برخی نیز این روزه را تا پایان بهمن ماه ادامه می دهند.
#روزه_در_ادیان_دیگر
#ادامه_دارد
#افطارانه
سفره که می اندازند، یادم می افتد در ساده ترین نیازهایم فقیرترینم...
به آب میزنم،
به دریای رحمتت،
شنیده ام همه ی تاریکی ها را نابود میکند...
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا
فَتَقَبَّلْ [فَتَقَبَّلْهُ] مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
خدایا برای تو روزه گرفتیم وبا روزی تو افطارکنیم پس از ما بپذیر که براستی توشنوا و دانایی.
#دعای_افطار
#التماس_دعا
#شیخ_بهایی
زادهٔ:۱۸ فوریه ۱۵۴۷
بعلبک در نزدیکی جبل عامل،امپراتوری عثمانی (لبنانامروزی)
درگذشت: ۱ سپتامبر ۱۶۲۱ (۷۴ سال)
اصفهان، ایران صفوی (ایرانامروزی)
ملیت : ایران
دیگر نامها : شیخ بهایی
دین : شیعه دوازده امامی
آثار برجسته: کشکول
شیخ بهایی حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که تبحر زیادی در دانش های فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات داشت و کتب زیادی (95 کتاب و رساله) از او در علوم مختلف مانند سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر و فیزیک به یادگار مانده است.
بهاءالدین محمد بن حسین بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی متولد 8 اسفند 925 خورشیدی در بعلبک است. البته تاریخ تولد شیخ بهایی بر روی سنگ قبر و کاشیکاری های دیوار اتاق مقبره اندکی متفاوت است. تاریخ تولد او بر اساس نوشته روی کتیبه کاشیکاری دیوار 26 ذیحجه 953 هجری قمری (برابر با پنجشنبه 8 اسفند 925 خورشیدی، و 27 فوریه 1547) است اما تاریخ تولد او بر اساس کتیبه سنگ قبرغروب پنجشنبه محرم الحرام 953 هجری قمری (برابر با فروردین 925 خورشیدی، و مارس 1546) می باشد.
او یکی از نوادگان «حارث بن عبدالله اعور همدانی» از شخصیت های برجسته آغاز اسلام و یکی یاران با وفای امیرالمؤمنین است. شیخ بهایی دوران کودکی خود را در روستایی به نام «جبع» یا «جباع» از نواحی شام زندگی کرد. پدر بهاءالدین عاملی از شاگردان برجسته شهید ثانی و خاندان او از خانواده های معروف جبل عامل بوده اند.
بهاءالدین به همراه پدر خود در کودکی به ایران آمد و وقتی به قزوین که آن زمان مرکز دانشمندان بزرگ ایرانی بود، رسیدند، در آنجا ساکن شد. شیخ بهایی در قزوین فارسی آموخته و به مدت سی سال در آن شهر پرورش یافته و شاگردی پدر و دیگر دانشمندان مشغول شد. پدر بهاءالدین زمانی که او 17 ساله بود، به توصیه شیخ علی منشار از سوی شاه طهماسب به شیخ الاسلامی اصفهان منصوب گردید.
پدر شیخ 984 قمری14 سال بعد برای رفتن به زیارت خانه خدا از ایران خارج شد و در بحرین درگذشت. شیخ بهایی در 43 سالگی به دلیل شخصیت علمی و ادبی و اخلاق خوب شیخ الاسلام اصفهان شد وزمانی که پایتخت از قزوین به اصفهان منتقل شد، تا آخر عمر منصب شیخ الاسلامی پایتخت صفوی در دربارشاه عباس بر عهده داشت. شیخ بهائی گذشته از شیخ الاسلامی، مورد اعتماد شاه عباس اول و طرف مشورت او بود و شاه وجود او را بسیار مغتنم می شمرد، تا جایی که پس از بازگشت بهائی از سفر طولانی، به استقبال او آمد و ریاست علمای ایران را به او پیشنهاد کرد که بهائی نپذیرفت.
شیخ بهایی به قصد حج در سال 991 هجری قمری به سرزمینهای اسلامی از جمله عراق، شام و مصر سفر کرد و بعد از 4 سال به ایران بازگشت.
دختر علی منشار عاملی همسر شیخ بهائی بود. او زنی دانشمند بود که کتابخانه نفیس 4 هزار جلدی پدرش پس از درگذشت او را به ارث برد. شیخ بهائی این کتابخانه را در 1030ق وقف کرد اما پس از وفات شیخ بهایی، به سبب اهمال در نگهداری از بین رفت. بیشتر منابع فرزندی برای شیخ بهایی معرفی نکرده و بعضی او را عقیم دانسته اند.
استادان شیخ بهائی
ملاّ عبدالله یزدی
ملاّ علی مُذَهّب
ملا علی قائنی
ملا محمد باقر یزدی
شیخ احمد گچایی
شیخ عبدالعالی کرکی
محمود دهدار
محمّد بن محمّدبن ابی اللّطیف مقدسی شافعی
مشهورترین شاگردان شیخ بهایی عبارت اند از:
محمدتقی مجلسی
محمد محسن فیض کاشانی
صدرالمتألهین شیرازی
سید ماجد بحرانی
شیخ جواد بن سعد بغدادی معروف به فاضل جواد
ملا حسنعلی شوشتری
ملا خلیل بن غازی قزوینی
شیخ زین الدّین بن محمد نواده شهید ثانی
ملا صالح مازندرانی
رفیع الدین محمد نائینی مشهور به میرزا رفیعا