#مختار_ثقفی
💢 امام صادق(ع) #مختار را اهل دوزخ میدانند! آیا صحت دارد؟
✅روایاتی که درباره مختار در کتب حدیثی آمده بر دو دسته اند.
بعضی او را #ستایش می کنند و بعضی در نکوهش وی سخن گفته اند. عالمان علم حدیث و رجال در برخورد با احادیث جناب مختار اکثرا #روایات مدح را برگزیده و راجع به روایات مقابل آن نظریاتی را مطرح نموده اند.
✅مجلسی (ره) روایت (نجات مختار) را وجه جمعی برای سایر روایات مدح و ذم مختار می داند، که او به جهت عقیده اش ابتدا اهل دوزخ بوده، اما #عاقبت با کمک امام حسین (ع) از عذاب الاهی نجات می یابد. اما آیت الله خویی (ره) #سند این روایت را #ضعیف می دانند.
✅مختار از #دیدگاه علمای حدیث
روایاتی که در مذمّت مختار سخن گفته اند، از نظر سند در نهایت ضعف اند. کشی (ره) در این باره می گوید: به نظر می رسد این روایات مورد #جعل و وضع اهل سنت قرار گرفته است
📚معجم الرجال، ج 18، ص 97.
احتمال می رود این نوع احادیث از روی تقیه و جهت در امان ماندن امام و بنی هاشم از شر حاکمان ستمکار، از ایشان صادر شده باشد
روایاتی که فرقه کیسانیه را به مختار نسبت داده و گویای کذاب بودن مختار است، نیز به عقیده عالمان علم رجال از تهمت های اهل سنت به وی بوده؛ چرا که محمد بن حنفیه هرگز ادعای امامت نداشته تا مختار مردم را به سوی او فرا خواند، بلکه کیسانیه بعد از وفات محمد بن حنفیه تشکیل شد
📚معجم الرجال، ج 18، ص100.
@ayeha313
خدایا🙏
در اولین پنچشنبه شهریور ماه 🌺
گره ازمشکلات همه باز فرما 🙏
دعـا ی همه ی ما را اجابت بفرما 🙏
تمام خانه هارا لبریز از آرامش 🙏
سرشارازخیروبرکت🙏
وغرق درخوشبختی بفرما 🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار 🙏
@ayeha313
حضرت علی علیه السلام :
🌱اگر تصمیم به کار خیری گرفتی زود انجام بده، زیرا تو نمی دانی چه اتفاقی خواهد افتاد.
📚کافی، ج۲، ص ۱۴۲
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام 💢یکی از آن ۷۲ نفر 🔰#سعید_بن_عبد_الله_حنفی 📿شهید نماز ظهر ع
🍃
#شنایی_با_یاران_امام_حسینعلیهالسلام
💢 یکی دیگر از آن ۷۲ نفر
🔰مسلم بن کثیر
✅جانباز جنگ جمل
✅فدایی حسین می شود
مسلم بن کثیر ازدی : ملقب به اعرج ( لنگ ) از یاران امام علی بود.
🐫که در جنگ جمل پایش مجروح و لنگ شده بود .
🌴⛺او از کوفیانی بود که به امام حسین علیه السلام #نامهنوشت
و او را به کوفه دعوت کرد .
💯اومسلم را در کوفه یاری کرد و پس از شهادت او به کاروان امام حسین علیه السلام پیوست
🔴 و روز عاشورا در حمله نخست به شهادت رسید .
⚫️او به هنگام شهادت حدود ۷۰ سال سن داشت .
☑️پیرمرد بود ، مجروح بود اما امامش را یاری کرد .
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
♦️از جمله بلوغ های مورد نیاز برای ازدواج: بلوغ عاطفی1⃣ یعنی افراد بتوانند#هیجانات خود را بشناسند
از جمله بلوغ های مورد نیاز برای ازدواج:
💠بلوغ عاطفی2️⃣
♦️نشانه های عدم بلوغ عاطفی
🔅رفتارها و برخورد سریع، بدون فکر و عجولانه
🔅عدم صبر و تحمل و شنونده خوبی نبودن
🔅عدم مسئولیت پذیری
🔅نیاز بسیار زیاد به محبت و توجه دیگران
🔅نپذیرفتن واقعیت و فرار از آن در هنگام مواجه با مشکلات
🔅فکر نکردن به اتفاقات زندگی و نداشتن پاسخ برای آن
🔅خوشحال بودن بیش از اندازه و بی جهت به دلیل ناتوانی در مواجه با مشکلات
#بلوغ_عاطفی
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
💢چرا وقتی افراد از دین خارج میشوند خشن تر و دشمن دین میشوند؟
#شهید_مطهری
✅به طورکلی افرادی که به دین میگروند و سپس بیرون میروند از افرادی که از اول #گرایش پیدا نکردهاند خشنتر و ضد انسانتر میشوند؛ زیرا دین به حکم نیروی عظیم خود همه عواطف دیگر انسانی را تحتالشعاع قرار میدهد و اگر رفت همه آنها را که در خود هضم و #جذب کرده بود نیز با خود میبرد. این است که افرادی که زمانی متدین بوده و سپس بیدین شدهاند از بیدینهای اوّلی خشنتر و بیعاطفهتر و خطرناکتر میشوند.
✅اما خطرناکتر از این طبقه، #متدینان منحرفشده و کجسلیقه خشکه مقدساند. این طبقه علاوه بر اینکه عواطف انسانیشان تحتالشعاع عاطفه دینی قرار گرفته و از تأثیر مستقل افتاده، نیروی دین به حکم اینکه #منحرف شده اثر خود را نمیبخشد و از آن طرف چون زائل نشده و به صورت انحرافی کار میکند به همان قدرت که مقتضای نیروی دین است #فعال است. اینها دیگر از هر سبع خطرناکتر و وحشتناکترند.
✅تاریخ نشان میدهد که بیرحمانهترین جنگها، #کشتارها، زجر و شکنجهها به وسیله خشکه مقدسان صورت گرفته است. بزرگترین نمکنشناسیها را اینها انجام میدهند زیرا یحْسَبونَ انَّهُمْ یحْسِنونَ صُنْعاً. جنگهای صلیبی، جنگهای خوارج، حتی فاجعه کربلا ساخته دست این طبقه است.
📚پاسخهای استاد به نقدهایی بر کتاب مسئله حجاب، ص75-74
@ayeha313
💢بیماری امام سجاد(ع) تا چه #مدت بعد از واقعه کربلا ادامه داشت؟
#بخوانید
بیشتر روایات و نقلهای معتبر، بیماری حضرت زین العابدین(ع) را تنها در همان شب و روز عاشورا عنوان میکنند که ممکن است اثر آن تا چند روز بعد از آن نیز باقی بود.
1. امام سجاد(ع): «هنگامی که پدرم نزدیک #مغرب در شب عاشورا اصحاب را جمع کرد برای اینکه آنها را مرخص کند. من نزدیک او شدم تا آنچه را برای آنها میگوید بشنوم و من در آن هنگام مریض بودم، پس شنیدم که پدرم به اصحابش میفرمود…».
2. امام سجاد(ع): «من در آن شبی که پدرم در صبحش به #شهادت رسید نشسته بودم و عمهام حضرت زینب(س) نزد من مشغول پرستاری من بود»، در این هنگام پدرم در پنهانی از اصحابش کناره گرفت و نزد او «جُوَین»(یا جون یا حویّ) غلام ابوذر غفاری بود و او شمشیرش را اصلاح میکرد و پدرم اشعاری را میخواند. آن اشعار را دو بار یا سه بار تکرار کرد تا آنکه من آنرا فهمیدم و آنچه را میخواست، دانستم. پس #گریه راه گلویم را بند آورد. اشکهایم را پاک کردم و سکوت کردم...».
📚شیخ مفید، الارشاد ج 2، ص 91،
@ayeha313
#با_کاروان_اسرا
💢آیا مردم شام و اهل ذمّه در بازار شام به تماشای #اسیران کربلا آمده و بر روی آنان آب #دهان میانداختند! آیا این ماجرا مستند است؟
✅در کتاب التعازى و العزاء، از نوشتههاى ابو محمّد عبد الله بن محمّد بللورى: حسین(ع)، به هنگام شهادت، درخواستِ آب کرد؛ امّا از او دریغ داشتند و او، تشنه شهید شد و نزد خدا وارد شد تا از نوشیدنى بهشت، سیرابش گردانْد.
او را سر بُریدند و #خانوادهاش را به اسارت بردند، در حالىکه سرهایشان باز بود و با مَرکبهاى بدون جهاز و پالان، حرکتشان دادند، تا وارد دمشق شدند، این در حالى بود که سرِ حسین(ع)، در میانشان بر بالاى نیزه بود. هرگاه یکى از آنان با دیدن سر میگریست، نگهبانان، او را با تازیانه میزدند.
اهل ذمّه، در بازار دمشق براى تماشاى آنان، صف کشیده بودند و به صورتشان، آب #دهان میانداختند تا اینکه بر درِ کاخ یزید، متوقّف شدند.
#یزید، دستور داد تا سر حسین(ع) را بر در بیاویزند، در حالىکه خانواده امام(ع) در اطرافش بودند. همچنین، نگهبانانى را بر آن گماشت و دستور داد که هرگاه یکى از آنان گریست، او را بزنید.
✅آنان، همچنان ماندند، و سر حسین(ع) در میان آنها به مدّت نُه ساعت، در روز آویزان بود. امّ کلثوم، سرش را بلند کرد و سرِ حسین(ع) را دید و گریست و گفت: "اى پدر بزرگ (منظورش پیامبر خدا(ص) بود)! این، سرِ حبیب تو حسین است که آویزان شده است".
سپس گریست. یکى از نگهبانان، دستش را بالا برد و به صورت امّ کلثوم زد که به تمامى صورت او آسیب زد. در دَم، دست نگهبان، از کار افتاد.
درباره درستی یا نادرستی این نقل باید گفت؛ به هر حال؛ این یکی از نقلهای کهن درباره عاشورا است که مطلب دور از ذهن و غریبی دیده نمیشود؛ از اینرو میتوان این نقل را پذیرفت.
📚بستان الواعظین ، ص 263 – 264
@ayeha313
💢بيش فعالي تا قبل از چهار سالگي نه انقدر قابل تشخيصه نه موضوع مهميه. بيش فعالي اصولا از شش ساله به بعد معني پيدا ميكنه.
تفاوت بيش فعالي با پر انرژي بودن:
پر انرژي بودن يعني من انرژي دارم اما ترمز و فرمونم هم كار ميكنه اما در بيش فعالي مثل ماشين در حال حركتي هست كه ترمز بريده. اگر كودكتون بيش فعال باشه همه جا به همين شكله،
اگر كودكتون جايي مثلا در منزل رفتار مناسبي داره و جايي از ديوار راست بالا ميره اين بيش فعالي نيست.
گاهي كودك در بيرون از منزل احساس آزاد شدن از قفس است مثل فنري كه مدتي فشرده نگه داشته باشيد.
@ayeha313